Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambanő háza tája
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz PindurAnna #32749 üzenetére
Grats, ez a kék nekem is új!
Aztán told a Kvék-et, Diablo-t, ne hagy kihasználatlanul a GT620-ast!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz AxBattler #32751 üzenetére
Köszi
Én nem szoktam gépen játszani csak dolgozni..azt se tudom mik azok amit írtálGalaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
racerx
őstag
NA én is megvettem a Fujitsu AH532-t + 120GB SSD. Gyakorlatilag semmi panaszom, nincs, jól össze van rakva, halk meg minden. Feleségemnek van egy ah531-ese, ez annál egy szinttel jobban bejön.Matt az egész gépház, + a billentyűzete is jobb, kényelmesebb a numpad és a kurzorbill kialakítása. 1 kis gondom volt mindkettővel, amikor az ölembe, térdemen támasztottam, az akksi egy kicsit (0,1 mm) kotyogott.Egy kis papírral "kitömtem" és máris minden OK! Végignyomkodtam pár gépet a szalonban, de egyértelműen ebben a kategóriában ez volt a legmasszívabb.
-
Lacces
őstag
Csak félig tartozik ide... Majd nyáron vagy ősszel notit akarok venni.
Elsősorban Lenovo Idepad-ot néztem ki (az üzleti notik nem érdekelnek!). Meg a multi-s laptopokat nézegettem.
Viszont mindegyiknél csak (legtöbbnél) 1366x768-os a felbontás, ami annyira számomra nem kényelmes. Én jobban preferálom az 1440x900-ast minimum. Oka a programozáshoz használt IDE-k (akárhogy érdeklődtem, linuxnál az ikonok méretét az IDE-kben nem max csak a betűket tudom csökkenteni).
Ez ügyben lenne kérdésem, hogy várható-e, hogy némelyik gyártó átáll 1440x900-ra vagyis ezt az 1366-as szabványt elhagyja a 15" méreteknél? Vagy ne is reménykedjek benne? (A FullHD ebben a méretben nekem sok.) -
fa4hu
őstag
A Digiprime mennyire megbízható, korrekt, van valakinek tapasztalata vele?
-
Tenken
őstag
válasz Ice&Lime #32725 üzenetére
Komolyan nem értem te minek jársz ide? Véleményt úgysem fogadsz el senkitől, szerinted itt mindenki boltos és direkt olyan gépeket ajánl ami sz*r, plusz szeretnek bántani is közben. Miért jó ez neked? Nyilván ez egy nyitott közösség, de azon kívül, hogy néha belekötsz valakibe valami ostoba alibiügy kapcsán még építő jellegű hozzászólásod nem volt...
Mielőtt megint elkezdesz hápogni elmondom, hogy két hete cseréltem le az e6420-asom egy 2560p-re. Nem azért, mert bajom volt vele, csak kíváncsi voltam ki tudtam hozni csereáron. ÉN BE TUDOM HORPASZTANI A HP-D IS, HA AKAROM. De valóban a Dell-t is lehetett, az más kérdés, hogy olyan nyomatéktól te is torzulnál már szerintem.
Ennek ellenére engem meggyőzött mindkét masina. Amiért kíváncsi voltam, hogy szerettem volna még kisebb-et, ha már egyszer mertem lejjebb menni 15-ről 14-re és itt ez volt az egyetlen aminek van odd hely és nem forrasztott cpu-s. Látod én nem akarok neked semmit eladni, egy egyszerű kommentátor vagyok, de az a véleményem, hogy te csak a konfliktust jössz ide keresni alapvetően.
Van erre is topic biztos, szeretnélek megkérni, hogy a továbbiakban ott töltsd el az 5 perceidet.
Köszi!"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Ivy.4.Ever
őstag
90 ezer forint alatt melyik inteles gép a favorit? Vagy ebben a kategóriában nincs érdemi különbség?
-
btudos
nagyúr
Külföldi gépek, vitatott gariztatás, különösen NEM ajánlott bolt.
palacsa: Fujitsu Lifebook A512
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
tylerddd
veterán
Hello!
Elég OFF a téma, de mivel az akkus topikban nem válaszoltak, itt teszem fel: van egy Dell Latitude E5430-as laptopom, amit itt ajánlottatok és nagyon bevált, imádom. Az akkuval van olyan bajom, h nem tudom, h érdemes használni. Az első pár hónapban remek 4-5 órás működést produkált akkuról, de mára ez visszaesett (decemberi a laptop) olyan 3 órára. Használni úgy használtam, h benne volt az akksi, feltoltam tápra, mikor 100%-on volt lehúztam, használtam, majd amikor lemerült feltoltam tápra és használtam tovább és így tovább. Valszeg ez tett be neki Most kivettem az akksit és csak tápról megy, de így helyhez kötöttebb a dolog, nem vihetem odébb, amikor akarom. Mi a helyzet az ultrabookokkal?! Azokban fix az akksi. Az is megadja így magát egy idő után?! Esetleg nem normális a dolog és garanciálisan intézzek valamit?!
Előre is köszi és bocsi az OFFért!Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Chaser
legenda
válasz Lacces #32757 üzenetére
1440x900 az még 16:10, olyan gépek már régen nincsenek, max nagyítóval. Az új szabvány 16:9, 1366x768, 1600x900 v 1920x1080 lenne jó neked, de ahogy mondták az nem belépő kategória. Illetve használtan több év garral ilyen kijelzős gépeket meg lehet csípni akár 100k körül is.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tthttl
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni a közeljövőben játékra.
Eddig a Lenovo Y580-as volt az ami a leginkább felkeltette az érdeklődésemet, főként azért, mert jókat hallok a Lenovokról. Eddig itt tartok a keresgélésben:
http://www.radium.hu/lenovo-ideapad-y580-3367.html
Ami miatt még vacillálok, az a következő:
- csak 2 év a gari jobb lenne 3, hogy 2 év használat után még garisan tudjam eladni
- nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy ez nem az "éppen hogy csak" kategória, azaz a tavalyi játékokat még elviszi, de az ideieket már csak mediumon futtatja. (főleg miután megnéztem a notebookcheck.net-et
- nincs infom arról mennyire melegszik túlÁrban viszonylag rugalmas tudok lenni, szívesen fizetek többet érte, ha van értelme, minimális teljesítmény javulásért nem adnék plusz 20-30 ezret. Azonban ha esetleg tudnátok valami olyat ajánlani, ami max 280 körül van és jelentős a teljesítménykülönbség, arra lecsapnék.
Valami amerikai oldal ajánlotta nagyjából ebben az árkategóriában a „Samsung Series 7 Gamer” laptopot ami állítólag teljesítményben veri az Y580-ast de azt magyar áruházakban nem nagyon találtam, létezik egyáltalán nálunk? Tényleg Samsungot?
Illetve az ultimate kérdés, mi az általános álláspont arról, hogy érdemes-e laptopot játékra venni. Engem 2 évvel ezelőtt az eladó le akart beszélni arról, hogy laptopot használjak játékra, mondván, hogy sosem fogják tudni megoldani a túlmelegedés problémáját. Ebben igaza is volt évente kellett hűtőt cseréltetnem, de nem annyira zavart a Dell gyári gari miatt Áll ez még a mai laptopokra is? Érdemesebb tényleg ugyanennyiért egy PC-t venni és ne bonyolítsam az életem?
Tudom, hogy kissé szerteágazó a kérdésfeltevés, előre is köszi a válaszokat!
-
-
Atimester
aktív tag
válasz runner 125 #32771 üzenetére
Szépen néz ki! Látszik rajta a rendszeres törődés.....
-
Pocok256
veterán
Na ez már hermetikusan zárva volt XD
(#32753) racerx
Az akku kotyogást ne tömd ki mert az kell oda. Hő hatására ezek az anyagok tágulnak és összemennek nem hiába nem 100% os ott az illesztés.[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
jety91
őstag
Mit etettek ezzel kávézaccot?
-
Chaser
legenda
válasz Pocok256 #32774 üzenetére
Nem hiszem, hogy hőtágulás miatt lenne olyan. Hiszen a legtöbb notebookban elég passzentos az akku és nem okoz gondot. Ellenben az a kis rés képez egy hővédelmet, mert az akkuban levő zselé nem díjazza a nagy hőt. Talán megirigyelték a ThinkPadoktól, jól tették
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tenken
őstag
válasz jety91 #32775 üzenetére
Nekem spanglinak tűnt.
(#32778) dantov:
Ezek gyakorlatilag ugyanazok. Egymást váltása. B980-as az SB-s, a másik IB-s. Elvileg 5% van az utóbbi javára, de ez a gyakorlatban semmit nem jelent. Amelyik olcsóbb azt válaszd.[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
dantov
csendes tag
Az Intel® Pentium® processzor 2020M vagy az Intel® Pentium® B980 processzor a jobb?
-
number361
tag
Tiszteletem!
Mindössze érdeklődnék, hogy mi a helyzet gamer laptopok terén a piacon, mert úgy hallottam, hogy mostanság fognak kidobni egy-két durvább fejlesztést, ami erősen meg fogja dobni a teljesítményét ezeknek a masináknak! (Így érdemesebb inkább várni és később vásárolni az új fajtákból, többet kapsz a pénzedért!)
Esetleg hallott erről valaki konkrétat is vagy ez csak holmi pletyka? -
B-L-A-C-K
titán
válasz dantov #32778 üzenetére
Elég egy szinten mozognak, itt összehasonlíthatod őket:
- Intel® Pentium® 2020M
- Intel® Pentium® B980(#32771) runner 125: Nem is volt koszos, gondolom nem is melegedett picit sem..
[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
válasz number361 #32779 üzenetére
Ilyen nem lesz, ha lesz is "durvább" fejlesztés annak vastagon meg fogják kérni az árát megnyugodhatsz. Az igazság az, hogy kényesen ügyelnek a gyártok arra, hogy egymáshoz képest kirívóan senki ne adjon többet a pénzedért...
-
sanyva
csendes tag
Az 1600-as és az 1333-as memória sebesség között nagy a különbség teljesítményben?
-
Pocok256
veterán
válasz Tenken #32789 üzenetére
Ez már a memória típusától függ. Enyémbe alapból 1600 as ram volt, de mivel nem akartam rendelgetni meg +3000 Ft ot fizetni egy ugyanolyan 1600 as ramért ezért 13333 -as ram -ot tetettem bele mellé így most logikusan mindkettő 1333 -on járnak. Ég világon semmi különbség nincs sebességben mert ugye nem az integrált kártyát használom.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Mr.Wiking
tag
Az UMTS funkció mit jelent?
-
stratova
veterán
válasz Mr.Wiking #32791 üzenetére
Szerelve van, vagy bővíthető 3G modemmel. Lásd feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
Foka87
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni új laptop kiválasztásában!
1. 200 000-220 000 Ft
2. Leginkább 17", nagyon jó ajánlat esetén esetleg 15,6", matt előnyben.
3. A súly nem számit, eddig egy régi 17-es MSI-t cipeltem (nettó 4,5 kg), az kellően megedzett
4. CAD szerkesztés, 3d modellezés amire leginkább használnám, és néha egy kis játék.
5. Nem tudom előre, hogy mikor tudnám újra lecserélni, úgyhogy megbízhatóbb, tartósabb típust keresek, de a teljesítmény is fontos. (tipikus magyar vásárló vagyok: olcsó legyen, de tudjon mindent... )
6. Nem kell windows.
7. 500 GB HDD, de nem ez a mérvadó, min. 4 GB memória.
8. Ami egyéb kiegészítőre szükségem van azt általában már beleteszik a legtöbb gépbe.
10. hamarosan
11. nemNem igazán vagyok otthon a témában, ezért is kérem a segítségeteket! A mostani gépemben integrált videokártya van, és bár nem tudom, hogy emiatt-e, de sokat szenvedtem vele a munkámban, tehát mindenképp olyan gépet keresék, amiben van külön videokártya, saját memóriával. Nem tudom, hogy milyen típus a legmegfelelőbb CAD rajzok készítésére.
Ilyen árkategóriában HP Probook 4740eket láttam több helyen is, látszólag megfelelő beltartalommal, megfelelő kijelzőmérettel, még csak nem is néztek ki rosszul (bár ez tényleg az utolsó szempont).
Szinte már túlságosan megfelelőnek tűnnek, ami egy kis gyanút ébreszt bennem. Mi a véleményetek a típusról, ajánlanátok valami mást, minden érdekel!!!Segítségeteket, és a rám szánt időt előre is köszönöm!
-
Tenken
őstag
válasz Borote #32795 üzenetére
Gyárilag 1600-asok voltak. SB-n amúgy i7-eseknél van 1600-as támogatás is feltüntetve. Szerintem az alsóbb részeken is ugyanúgy bent van, csak nincs feltüntetve... Az meg, hogy valóban fog-e menni inkább alaplap függvénye. A mostani hp-mban csak 1333-ig engedi. Elvileg az első bios-ban 1866-os is ment, de hamar kivették, downgradelni meg nem akarok. Sokat nem nyernék vele, mert így meg alacsonyabbak az időzítések.
Azonban a kérdésre válaszolva igen, egészen biztos, hogy viszi az i5 is az 1600-as ramot megfelelő lappal. (Az i5 2430m legalábbis, pedig az még korai SB volt.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- Eladó Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 82KU005MHV laptop garival és számlával( 5 hónapos vásárlás)
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- Eladó fóliás Új OEM gyári akku Lenovo Thinkpad P50, P51, P52 ebben az árban utánvét GLS vihető
- HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 16GB I 256SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W11 I
- HP Pavilion x360 Convertible 14-dh1xxx
- 962 Eladó Lenovo ThinkPad Workstation Dock 40A5 a képek szerinti patika állapotban
- MacBook Air 2020 RoseGold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest