Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#14543) Rederik válasza bandus (#14542) üzenetére


Rederik
tag

Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat. Nem akarok magam nekiállni, természetesen segítséget kérnék hozzá, de bevallom próbálok előre tervezni, mert nem szeretném ha becsapna valami kontár villanyszerelő. Felénk ugyanis nem hemzsegnek a hivatalos szakik, s szeretnék normálisat kifogni.

A célom ugyanis a költségcsökkentés érdekében az lenne, hogy amit lehet előre elkészítenék a szakembereknek (de itt csak a hornyok kialakítását, a kábelcsatornák elkészítését, falak átfúrását értem), s itt vagyok gondban, mivel számolgatom, hogy az én terveim szerint az előszoba falon végigfutó kábelcsatorna mekkora legyen, mennyi vezeték lesz majd benne nagyjából stb. Ugyanis a lakásban a lehető legkisebb barkácsolással szeretném kiviteleztetni a villanyszerelést. (Padlószegélyben pl)

Ezért szerettem volna tudni, hogy pl 3 darab 3X2,5-ös MT kábel ajánlott-e vagy 1 darab 5X4-es is megfelel (ezt ugyanis még pont el tudom helyezni a méretei alapján a jelenlegi csatornákban,s nem kéne újat építtetni)

Szóval ezért próbálok tájékozódni.

De hogy az én lelkem is megnyugodjon, abban adjatok tanácsot, hogy egy teljesen hivatalos hálózat felújításnál mire figyeljek oda, mikor árajánlatot kérek egy szakembertől?
1.) PL érintésvédelmi bizonyítvány, vagy mi a fene kell?
2.) Mennyi garanciát szokás ilyenkor adni, kérni?

Tehát olyan tanácsok/kérdések kellenének nekem, amivel már felkészülten mehetek a szakemberhez. Bocsánat, ha eddig nem voltam egyértelmű, és önjelölt családgyilkosnak tűntem. De túl vagyok már ablakcserén, garázsajtó cserén, s igen jól jöttek az előre begyűjtött tanácsok, kérdések a későbbi igen komoly szívások elkerülése érdekében.

Köszönöm a segítségeteket!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.