Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61651) adp válasza bluesfan (#61649) üzenetére


adp
őstag

Eleg korrekt aron adod, most kellene valamit vennem elgondolkodnek rajta

(#61652) Bazsee71 válasza adp (#61651) üzenetére


Bazsee71
őstag

Venni akkor kell amikor lehet. :DDD

(#61653) bluesfan válasza adp (#61651) üzenetére


bluesfan
tag

Köszi.
Biztos vagyok benne, hogy nem fog rosszul járni, aki megveszi
.

(#61654) kaligula


kaligula
tag

Sziasztok! Ha valakinél hányódik egy tisztességes állapotú használt ipari őrlő és eladná, keressen meg. Ugyanitt szűkítő kosár tamper is kerestetik. :R

rovidkv.reblog.hu

(#61655) bluesfan válasza Bazsee71 (#61652) üzenetére


bluesfan
tag

Ez így van. Bezzeg, amikor én kerestem... :)

(#61656) Bazsee71 válasza bluesfan (#61655) üzenetére


Bazsee71
őstag

Mi lesz helyette?

(#61657) paljoc válasza kaligula (#61654) üzenetére


paljoc
tag

Compak K6 50e /a szó szoros értelmében itt kerülgetem, de el azért nem kótyavetyélném/

[ Szerkesztve ]

(#61658) soldier2 válasza Parci (#61647) üzenetére


soldier2
őstag

Ezzel még én sem vitatkozok. Az a 900w viszont max akkor hiányzik, ha több (zacskó) kávét kell darálni. Előnye egy használt iparihoz a minimális pangó, de bevallom én is inkább a design miatt vettem HG1-et. Vonzanak ezek a régi dolgok modern köntösben. :) Mondhatni ésszel nem vesz az ember ilyent, csak szívvel ;] (az alfások megértik)

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#61659) bluesfan válasza Bazsee71 (#61656) üzenetére


bluesfan
tag

Holnap reggel megyek el érte, míg nincs a kezemben, nem merem elárulni. Annyit súghatok, nem lesz óriási minőségi ugrás, inkább talán praktikusabb lesz az új. Nem keresem kávékészítésből a végleteket, néhány ismerősöm már így is furcsa pillantásokkal illet, ha a kávés kérdés szóba kerül. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#61660) Toobee válasza Parci (#61645) üzenetére


Toobee
veterán

Most itt vendéglátóban x évet lehúzott, felújított gépekről beszélsz vs teljesen új, kisszériában készülő manufakkturhás szerelemgyerekekről. Nyilván Royal-ból van most használt, tehát kár az új árát összenézni, de mondjuk előbb utóbb lesz Kinu-ból is használt. Mondjuk egy pl 50-55k-ba kerülő használt M47 mellett nem hinném, hogy labdába rúg egy Major. Hacsak nem az van, mint amit Soldier is írt: kilótrilliómegatonnákat kell darálni, mert zacskózóüzemet nyitsz.

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#61661) Bazsee71 válasza Toobee (#61660) üzenetére


Bazsee71
őstag

Filterre, CasMo espressora milyen a Kinu?

Mert közepes pörköléssel espressonál nekem nem adott többet, mint a Major, a Macskaköves tesztelés alapján. Csak mert így nem igazán értem a kijelentést. Igaz éppen most cseréltem le, de attól még egy nagyon jó masina, csak a CasMo szintű kávékkal nem bírtam.

(#61662) Toobee válasza Bazsee71 (#61661) üzenetére


Toobee
veterán

Nem filterezek.

https://barbieripnk.hu/

(#61663) Parci válasza Toobee (#61660) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

oké, igazad van, ezt végig sem gondoltam. az új árukon összehasonlítva én is inkább tekerném a kinut :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61664) Parci válasza soldier2 (#61658) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezzel sincs vita, a szépség önmagában lehet érv. én is vettem pavcsit (szevasz, mylord).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61665) Bazsee71 válasza Toobee (#61662) üzenetére


Bazsee71
őstag

Akkor a hordozhatóságon kívül milyen téren nem rúg labdába a Major?

(#61666) bajnokpityu válasza Bazsee71 (#61665) üzenetére


bajnokpityu
félisten

épp akartam kérdezni, vagy 2 hete meghivtam Toobee-t. neki normális késes majorja nem volt, nekem meg kinum.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#61667) Toobee válasza Bazsee71 (#61665) üzenetére


Toobee
veterán

Betoltok légyszi Major őrleményről is egy fotót, mint én a Kinu-ról? Szerintem ott fog elvérezni. Aztán lehet nincs igazam.

https://barbieripnk.hu/

(#61668) bluesfan válasza bluesfan (#61649) üzenetére


bluesfan
tag

A gép egyenlőre jégen.

(#61669) Bazsee71 válasza Toobee (#61667) üzenetére


Bazsee71
őstag

Én nem vagyok ilyen profi, hogy képről minősítsem az őrleményt, de ha visszajött fragolától, akkor szívesen. Szemre sem volt vele semmi baj, sőt, optikailag tetszetősebb volt gyári késsel, mint ZM késsel, de ez ugye nagyon szubjektív, a ZM-nél meg csak nem jobb a Major.

Szerk.: de ha már "teszt", akkor azonos kávét kellene őrölni.

[ Szerkesztve ]

(#61670) bajnokpityu válasza Toobee (#61667) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nézni fontos, v kóstolni?
kedvedért vmikor csinálok fotót, van, aki a pornot is jobb szereti az igazinál...

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#61671) Upo válasza celf (#61638) üzenetére


Upo
addikt

Egy volt az őrlőben ha jól rémlik, további 3 mellé csomagolva kis zacsiban. Egyből kellett is egyet alátenni eszpresszóhoz mert alapból túl durvára őrölt.
Nekem ez a fajta van, van akinek állítólag ezt így nem lehet leszedni mert egyben van: [link]

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#61672) Parci válasza Toobee (#61667) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hagyjuk már ezt a képet az őrleményről. több hónap és rengeteg használat után lehet bármit mondani.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61673) Toobee válasza bajnokpityu (#61670) üzenetére


Toobee
veterán

Azt hiszem, hogy az okosok azt mondják mindenfelé, hogy a fine bassza el a filtert. Tehát igen, szemre (pontosabban mérve) meg lehet mondani. Vagy tévedek?

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#61674) Bazsee71 válasza Toobee (#61673) üzenetére


Bazsee71
őstag

Az EK43 egy kőkemény fine-gyáros. Ezzel szerintem bukik minden elmélet.

(#61675) Toobee válasza Parci (#61672) üzenetére


Toobee
veterán

Hagyjuk srácok :) Éreztem, hogy kár volt válaszolnom a hozzám intézett kérdésre. Ha nem emlkedik meg a fogyasztásom, akkor én kiléptem a motoros világból. Lehet hozzá ragaszkodni is, meg nem is. Ezt tényleg döntse el mindenki. A saját lovát szereti mindenki a legjobbat, ez egyértelmű. Nem szeretném, ha bárki is felhúzná magát, úgyhogy ejtem ezt a Kinu-s témát. Biztos forog közkézen egy-két darab, aztán mindenki meg tudja nézni, akit érdekel.

https://barbieripnk.hu/

(#61676) Toobee válasza Bazsee71 (#61674) üzenetére


Toobee
veterán

Akkor ezt is rosszul tudtam, sry.

https://barbieripnk.hu/

(#61677) dni válasza fzs1 (#61576) üzenetére


dni
őstag

Sajnos arra már lecsaptak és az ipon is kifogyott.

[ Szerkesztve ]

(#61678) Parci válasza Toobee (#61675) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

csak maradjunk a tényeknél, ennyit szeretnék kérni. tegnap is ezt kértem a kollégáktól. biztos érdekes egy fotó az őrleményről, de szerintem ténykérdés, hogy nem fejthető meg belőle egy daráló sem.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61679) Toobee válasza Parci (#61678) üzenetére


Toobee
veterán

Mondjuk semmi pejoratív nem volt benne, az is biztos. Nekem egy kopott késes Majorom volt, örültem volna, ha látok egy jó állapotban lévő késsel készült őrleményt. Pontosan ennyi mögöttes tartalom húzódott meg se több, se kevesebb.

https://barbieripnk.hu/

(#61680) zolko74


zolko74
tag

Valaki ivott már Gianni Frasi Giamaica kávét?

(#61681) Parci válasza Toobee (#61679) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

oké. a kinu lehet a világ legjobb őrlője is, én csak annyit mondtam, hogy az nem egy ilyen fotóból fog kiderülni (szerintem).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61682) Wolfy999 válasza Bazsee71 (#61636) üzenetére


Wolfy999
tag

Nyilván tudom, hogy lehet így csinálni, ha jól emlékszem régebb óta van Majorom, mint neked. A kérdés mellé leírtam, hogy elméletem szerint jobb lenne úgy, ezért ha van rá egyszerű mód, akkor kipróbálnám.

Parci: köszi a leírást, ez a kézzel letakarós módszerrel már túl macerás, mert a másik kézzel tartom a pohárkát, amibe jön a kávé. Hiába, semmi sem tökéletes. :)

(#61683) Bazsee71 válasza Wolfy999 (#61682) üzenetére


Bazsee71
őstag

Most komolyan azzal kellett válaszolni arra amit írtam, hogy régebb óta van Majorod? :S Nem értelek...nem kellene ezt a stílust áthozni onnan.

[ Szerkesztve ]

(#61684) Bazsee71 válasza Toobee (#61679) üzenetére


Bazsee71
őstag

Akkor csak félreértettelek, fotót pedig szívesen lövök, de erre csak pár hét múlva lesz alkalmam. Van még mézesüvegben decaff a fiókban, abból szívesen áldozok rá, az elmúlt hónapokban nem fogyott.

[ Szerkesztve ]

(#61685) SierraFox


SierraFox
tag

Most csináltam egy isteni PY Locavore-t a Kinuval. Egyáltalán nem volt olyan "vad" a robuszta íze benne, mint amikor a Fredet használom. A feleségem szerint is sokkal finomabb volt.
Eddig úgy gondoltam, hogy amíg Barbék nem kezdik el újra árulni a Pharost, megtartom, aztán eladom. De annyira bejött, hogy szerintem marad. :B

[ Szerkesztve ]

(#61686) Daneeka válasza Sinisi (#61628) üzenetére


Daneeka
senior tag

Én nem tudom milyen a hazai szabályozás ebben a témában. Egy hazai viszonyok közt kiemelkedő IPA (melynek az üvegére csak a használt maláta és komló fajtákat tüntették fel) főzésekor a következőket láttam (engedéllyel rendelkező főzde):
RO szűrt vízbe CaCL2 (só). Foszforsav mash ph beállításához. (Ilyen 2ml per 10l víz arányban) SMB (borkén) a klór semlegesitéséhez és a mash oxidáció csökkentéséhez. (ilyen 30ppm arányban, ebből a szabadkén megkötődik a folyamat során, ideális esetben pont kinullázzák egymást az oldott oxigénnel) Alfa és vagy béta amiláz enzim a teljes konverzió garantálásához. (ez benne van a malátában csak így megnyugszik, hogy tuti meglesz a recept által írt "cukorfok") Forralás elején habzáscsökkentő (ezt nem használok, erröl nem nagyon tudok mit mondani) Forralás vége felé élesztő tápsó. (ez van, hogy simán döglött élesztő, néha van mellette egy fél "multivitamin") Ír moszat (ez lehúzza magával a fazék aljára a hotbreaket (ennek nem tudom mi a magyar neve, ilyen fehérje kicsapódás, habos cucc forráskor) amit utána könnyebb szűrni. Fehérje bontó enzim. (ezt nem használok de pl. egyik olyan király, hogy kvázi gluténmentessé tudja tenni a sört (a ma ismert módszerekkel detektálhatatlanra csökkenti a glutén tartalmat) Erjedés végén derítő anyag. (pl. étkezési zselatin) A sör végig öblítés mentes fertőtlenítővel (pl. Star-san, iodophor) érintkezik forralás után így kvázi ez is összetevője lesz. (ebböl amelyiket én használom a sörbe kerülve élesztő tápként hasznosul)

(ezeket amúgy majdnem mindet használom én is amikor magamnak/családnak főzök, miután elolvastam a kapcsolódó szakirodalmat és nyugalomba ringattam magam)

(#61687) adp


adp
őstag

Valami jart mar ugy hogy nem tudott kest cserleni mert a regi kes csavarja 'belerohadt' ?

(#61688) Toobee válasza adp (#61687) üzenetére


Toobee
veterán

Ha nem sajnálod a kést, akkor flex. Lapossal meg szépen kihajtod.

https://barbieripnk.hu/

(#61689) adp válasza Toobee (#61688) üzenetére


adp
őstag


Felso kestarto meg oke, de a gepbe nem tudnam bedugni

(#61690) Parci válasza Toobee (#61688) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kicsit ugyan bele fog vágni a korong a készülékházba, felső késtartó menetbe, ebbe-abba, de tényleg férfias módszer :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61691) mdav88 válasza adp (#61689) üzenetére


mdav88
senior tag

Vannak ilyen serult csavar kihajto szerszamok, azzal lehet probat tenni. Vagy egy dremel geppel rendbe tenni a hornyot.

(#61692) simi.esp.28 válasza mdav88 (#61691) üzenetére


simi.esp.28
csendes tag

Ezek a csavarfejek még bőven épek, egy normális, a horony méretéhez tartozó csavarhúzóval jobban járna, mielőtt elkezd dremelezni.

(#61693) mdav88 válasza simi.esp.28 (#61692) üzenetére


mdav88
senior tag

Ezzel kellett volna kezdeni. 2bol 3 ep, de az egy innen telefonrol elegge elgyotortnek tunik...

(#61694) Toobee válasza Parci (#61690) üzenetére


Toobee
veterán

Én szedtem már ki így kést. Amúgy nem csak a nagy korong van, jó oda egy kisebb is.

https://barbieripnk.hu/

(#61695) Parci válasza Toobee (#61694) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én most így hirtelen nem tudom elképzelni, hogy hogy fér oda a flex, de ez legyen a legnagyobb baj, mert én is csavarhúzóval szedném ki, bármennyire is snassz :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61696) Sinisi válasza Daneeka (#61686) üzenetére


Sinisi
senior tag

A magyar élelmiszerkönyvben olvastam el a 2-702-es ajánlást. Ebben szó sem esik a ezekről az általad írt okosságokról. Persze arról sem, hogy hogy kell elkészíteni receptúra alapján egy sert. Több vonatkozó szabályt nem kerestem, szóval ebben csak igen nagy lólépésekben írják le a dogokat. A hsz-ed után visont már simán el tudom képzelni, hogy nélkülözhetetlen anyagok ezek. A pálinkára sem írják rá, hogy ha a cefréhez adnak egy kis (vagy nem is olyan kevés) cukrot.

Biztos egyszerű a válasz arra, hogy akkor hogy jutunk el oda, hogy a cimkén nincsenek feltüntetve a felhasznált anyagok összessége. Mindenesetre elgondolkodtató a felvetés, részemről köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#61697) soldier2 válasza SierraFox (#61685) üzenetére


soldier2
őstag

Na most lehet kapok én is a pofámra, de beállok a sorba :) Két daráló közti különbséget nem egy Locavoren fogod kiérezni, erre fogadni mernék. Finom klasszik blend az biztos, de nem egy hisztérika. Világos pörkölésű kellően komplex ízvilágú kávékon annál inkább. Azt, hogy volt különbség elhiszem, félre ne érts, csak abban nem hiszek, hogy ezt a daráló okozta volna. Pedig engem nem kell győzködni a kézi darálókról, bukok rájuk mint gyöngytyúk a takonyra.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#61698) adp


adp
őstag

naa sikerült remélem nem kurtam el a tengelyt lent...
a garaton bedugtam egy csavarhúzót ami fogta a kést hogy ne mozduljon el aztán besz@rásig csavartam és megadták magukat
a darálónak elég fura hangja lett, minta picit összeérnének a kések, vagyis olyan fémes a hangja presszó darálás közben, egyébként nagyon simán daráló, egyáltalán nem tapasztaltam olyat mint Bazsee az alacsony fordulaton, viszont vannak bajok a fokozatokkal: 24mp aztán a kövin már 38....

első észrevétel a ZM késsel: pacific sidamo és pacific costarica:

a sidamo nekem alapból nem annyira jött be, de most ihatóbb lett (ebbe benne lehet az is hogy pihent vagy 2 hetet :D ) szóval ez nem mérvadó

de a costa ricai az igen kerek lett, előtte semmi komplex dolgot nem éreztem benne.Most simán tudtam asszociálni a bogyós gyümire és egy kis boros savasságra amit írtak is róla. Tényleg érezhetően jobb lett.

Mondjuk ha úgy nézzük az egész amit írok nem mérvadó mert az előző kés állapota is kérdéses (ezt én nem annyira tudom megítélni)

[ Szerkesztve ]

(#61699) Parci válasza adp (#61698) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez lsm 97? a késtartó menetemelkedése ennek is egyezik a mazzerével?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#61700) adp válasza Parci (#61699) üzenetére


adp
őstag

igen az
fogalmam sincs, de sztem nem meandernél a royalon asszem egy "fokozat" 4mp ami mondjuk elég korrekt lenne nekem is, igazából lehet érdemes lenne ránézni, mert nekem úgy tűnik ahogy szétszedtem, hogy valami gebasz lehet a felső késtartóval is

viszont az tuti, hogy a fordulat és a motor az jó a késhez, amúgy azon agyalok most, hogy mivel gyengébb a motor nem tudja úgy tartani a fordulatot/ nem pörög úgy mint mondjuk az igazi zm, akkor lehet, hogy a végeredmény mégsem ugyanaz? :N

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.