- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Én nem tudom milyen a hazai szabályozás ebben a témában. Egy hazai viszonyok közt kiemelkedő IPA (melynek az üvegére csak a használt maláta és komló fajtákat tüntették fel) főzésekor a következőket láttam (engedéllyel rendelkező főzde):
RO szűrt vízbe CaCL2 (só). Foszforsav mash ph beállításához. (Ilyen 2ml per 10l víz arányban) SMB (borkén) a klór semlegesitéséhez és a mash oxidáció csökkentéséhez. (ilyen 30ppm arányban, ebből a szabadkén megkötődik a folyamat során, ideális esetben pont kinullázzák egymást az oldott oxigénnel) Alfa és vagy béta amiláz enzim a teljes konverzió garantálásához. (ez benne van a malátában csak így megnyugszik, hogy tuti meglesz a recept által írt "cukorfok") Forralás elején habzáscsökkentő (ezt nem használok, erröl nem nagyon tudok mit mondani) Forralás vége felé élesztő tápsó. (ez van, hogy simán döglött élesztő, néha van mellette egy fél "multivitamin") Ír moszat (ez lehúzza magával a fazék aljára a hotbreaket (ennek nem tudom mi a magyar neve, ilyen fehérje kicsapódás, habos cucc forráskor) amit utána könnyebb szűrni. Fehérje bontó enzim. (ezt nem használok de pl. egyik olyan király, hogy kvázi gluténmentessé tudja tenni a sört (a ma ismert módszerekkel detektálhatatlanra csökkenti a glutén tartalmat) Erjedés végén derítő anyag. (pl. étkezési zselatin) A sör végig öblítés mentes fertőtlenítővel (pl. Star-san, iodophor) érintkezik forralás után így kvázi ez is összetevője lesz. (ebböl amelyiket én használom a sörbe kerülve élesztő tápként hasznosul)(ezeket amúgy majdnem mindet használom én is amikor magamnak/családnak főzök, miután elolvastam a kapcsolódó szakirodalmat és nyugalomba ringattam magam)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Szólánc.
- Házimozi belépő szinten
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- RAM topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest