Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tariattila
veterán
válasz S.A.M.U.E.L. #28083 üzenetére
üdv!
jóideje nem jártál erre!
(ex index user mit takar? )
mondjuk én se forgolódok arra nagyona QM manual még meg van ám! tudom, hogy adósod vagyok vele!
mi is nagyköltözésen estünk át ezzel mentem most a dolgot... de pótlom igérem! -
HÁZIGAZDA
válasz lagoon79 #28097 üzenetére
köszi
milyen renekád van egész pontosan? az új gép előnye, hogy a szűrő-felsőszűrő mizéria elölről kezdődhet
amúgy nekem fogalmam sem volt, hogy árulnak ilyen gépet, de magát a gépet sem ismertem semennyire, csak hallottam már róla, de ennyi. talán peti.. rakta be ide a topikba, akkor néztem meg, aztán hétvégén néha eszembe jutott, rágódtam rajta, de a cég miatt eleve kizártam. aztán hétfőn elöntöttek a hormonok... (azért felhívtam SiD-et, hogy ismeri-e a gépet, nem valami hírhedt darab-e)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz lagoon79 #28104 üzenetére
csak feltételes módban mondtam, még fogalmam sincs, tamperem sincs egyelőre. nem tűnik mondjuk egy nagyon kidolgozott résznek a felsőszűrő/vízterítő, de majd kiderül.
kosár nincs igazán semmi, ha jól látom (de amúgy a gyári sem tűnik szarnak, vst formájú a dupla), ims200 felsőszűrő létezik.
ez a 16 grammos ilyen jól működik? duplához nem kevés?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
jolti
senior tag
válasz tDr1v3r #28095 üzenetére
Szerintem egy jó erős vízkőtelenítés kell neki, mert így nem f@sza! ( Ja és az ujjadra vigyázz, süti... )
Vegyél egy Tescos kék csodát és nyomd át rajta az egészet! Vagy, ha az nincs a közelben a citromsav is jó!
A gőzöléshez meg mindjárt csinálok egy összefoglalót, úgyis ráérek ebben az esős időben.[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
A műszerek úgy vannak kalibrálva, hogy a teljes méréstartomány 2/3 nál mutatják a legkisebb hibaszázalékkal a mért értéket. A fórumtárs pedig egy 25 bar-os műszert választott!
15 bar-nál ugye kisebbet nem veszünk, mert tönkremegy, magasabb értékűt meg minek?
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz mester6 #28112 üzenetére
De az a hibahatár is nagyon kicsi én úgy tudom.
Amúgy sem Nasa űrhajó ez, mi van akkor ha 9,35 lesz belőle? Egyes digók szerint úgyis 11 bárra kéne állítani.
A 12 báros még jó lehet, mert egy kis plusz úgyis van bennük, csak az már nincs skálázva, de persze attól függetlenül én is 15 bárosat vennék.
Én inkább arra figyelnék, hogy glicerinnel feltöltött manométert vegyek, hogy ne remegjen a mutató a rezgőszivattyú végett.
Bár azt hiszem Ábinak most nem rezgőre kell, de jobb az, ha véletlenül olyat kell majd mérni.[ Szerkesztve ]
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok,
Van valakinek tapssztalata az Ascaso Basic-el?
Jó, nem jó? Milyen minőséget képvisel, stb...
Köszi!Több valamit, kevesebb semmit!!
-
tDr1v3r
veterán
Az eladónak írtam, ő azt mondta hogy teljesen vízkőmentes, teljesen ki lett takarítva mielőtt elküldte nekem, meg ő is használta pár hetet tesztelés gyanánt.
Délután megpróbálom majd a műanyag csonk nélkül a habosítást. Én arra gyanakszok hogy ott felgyűlik valamiért a tej és azért áll le mert eldugul a járat.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
jolti
senior tag
Gőzölés kezdőknek, panarello-val.
Szükséges hozzá egy tejhabosító kancsó és jó hideg tej. ( Személy szerint én 2,8% ESL tejet szoktam használni, de ezt majd mindenki kitapasztalja, hogy milyen válik be neki, mire érzékeny, stb. )
Esetleg ha flancolni akarsz a haverok előtt, akkor folyadékhőmérő is kellhet, de szerintem fölösleges, simán jó a kezed is hőmérő gyanánt. ( Ha már nagyon süti a kezed, akkor kész. )A gőzöléshez először is a panarello toldatot le kell venni, csak úgy lehet normális habot készíteni vele.
Majd, ha kávéfőző elérte a gőzöléshez szükséges hőmérséklete, akkor a csőben felgyülemlett fölösleges kondenzvíz kiengedése után, -akár egy pohárba is mehet. Addig engedd amíg száraz' gőz nem jön a csőből. Ez egyébként csak egy pár másodperc.- meg lehet kezdeni a gőzölést.
Ez két fázisból áll.
Az egyik kezed a kancsó oldalát -ez a hőmérő-, a másikkal a fülét fogd.
Az első fázisban bevisszük a levegőt a tejbe, ez nagyobb légbuborékok formájában történik, majd ez adja a habosságát, krémességét a tejnek.
A kis csőrt csak a tej felszíne alá egy pár milliméterre engedjük le.
Amennyiben jól csináljuk, akkor jellegzetes szörcsögő', cicergő' hangot fogunk hallani. Ha nem dugtuk elég mélyre, akkor azonnal büntet és kifújja a tejet a kancsóból, ha pedig nagyon mélyre dugtuk, akkor visítani fog ( mint egy kismalac ) és a végeredmény pedig nem tejhab lesz, hanem meleg tej.A második fázisban fogjuk homogenizálni a tejhabot.
Ha a tejünk megduzzadt' a sok bevitt levegőtől, elérte a kb. kéz-meleg hőmérsékletet, akkor engedjük mélyebbre a csőrt. Ekkor fogjuk elkavarni a bevitt levegőt, habot képezve. A cél a microhab elérése, azaz minél finomabb, kisebb átmérőjű buborékok képzése. Ezt a mélyebben lévő csőr fogja végrehajtani nekünk, az intenzív kavarással. Amikor már süti a kezünket -kb.65-70 fok és e fölé ne is menjünk, mert tönkremegy a hab-, akkor az egyik kezünkkel zárjuk el a gőzgombot, de csőrt addig ne vegyük ki, amíg jön a gőz, különben tönkre teszi a habunkat. Ha már nem jön több gőz, akkor kiemelhetjük.Ha készen van a tejhab, ne hagyjuk állni az edényben, azonnal fel kell használni!
Annyi időre tehetjük le, míg gyorsan megtöröljük a gőzölő csőrt, hogy ne száradjon rá a tejhab, meg engedjünk ki egy kis gőzt is, hogy belülről is kifújja az esetlegesen bent maradó tejet, a későbbi dugulást, koszolódást megakadályozandóan!
Forgassuk meg a kancsóban a tejhabot és, ha jól dolgoztunk, akkor szép sűrű, krémes állagú, csillogó felületű habot kaptunk.
Öntés előtt kocogtassuk oda a konyhapulthoz egy párszor, hogy az esetleges nagyobb buborékokat, amik maradhattak benne eltüntessük, majd forgassuk meg újra, ez még homogénebbé, sűrűbbé teszi az állagát. ( Persze ezt nem muszáj, ha tökéletesre sikerült. ) Jöhet a latte art!Sokat kell gyakorolni, hogy ez az elsőre bonyolult dolog összejöjjön, de ha ráérzel az ízére pikk-pakk menni fog.
-
jolti
senior tag
válasz tDr1v3r #28115 üzenetére
Én azért első körben megcsinálnám a vízkőtelenítést, biztos ami biztos alapon. ( Sok vizet engedj ki a gőzcsövön is! )
Sőt leszedném az egész műanyag panarello-t, a kis csőrt is, hogy kitakarítsam. Lehet ott van benne egy kis tejmaradvány.
Ha ezt megcsináltad és nem javult meg, akkor lehet tovább nyomozni.
Lehet, hogy tönkre ment a gőztermosztát, vagy csak lecsúszott egy vezeték róla és nem érintkezik rendesen, stb. -
MrCsiT
addikt
válasz Keresztapper #28109 üzenetére
Szimpla gyári kar. Ha elfordítom, átlátok rajta.
Videót még nem csináltam -majd a köv. kávéfőzésnél - de tényleg az van, hogy nem lefolyik, hanem oldalra fújja a kávét a gép.
Kb. már a kezdetektől ilyen. Gondoltam rá, hogy túl gyorsan folyik le, de pl. Lavazza téglát tudtam úgy tamperelni, hogy alig akart lefőni, de akkor is oldalra fújta a gép..[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz MrCsiT #28123 üzenetére
Nyomásfokozós szűrő van a karban, emiatt van ez a lefújásos jelenség. A szűrő fenekén csak 1 pici lyuk van. Ezekhez a szűrőhöz szokott a karban lenni egy kis műanyag cucc, ami megakadályozza ezt a spriccolást.
Viszont látom bolti téglából készíted a kávét, így egy rendes szűrő se túl jó választás, mert azon csak átzubog az előredarált.A megoldás a daráló, friss kávé, és rendes szűrő vásárlása lenne.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz Kávé Kálmán #28120 üzenetére
Cool, a kévét is jó lett volna megmutatni mi lett belőle
.:. bl4ze .:.
-
MrCsiT
addikt
válasz simi.esp.28 #28124 üzenetére
Köszi a választ.
"Ezekhez a szűrőhöz szokott a karban lenni egy kis műanyag cucc, ami megakadályozza ezt a spriccolást." - az hogyan nézhet ki, és vajon gyári tartozék, vagy külön kell beszereznem?
"A megoldás a daráló, friss kávé, és rendes szűrő vásárlása lenne" - a gyári szűrő ezek szerint, nem normális szűrő. Bármilyen azonos méretű - majd megmérem mekkora - szűrő jó lesz ehhez a Gaggia Evo-hoz, vagy létezik gyári gaggia nem-nyomásfokozós szűrő is?
Daráló majd lesz, de nem most. A kávé is azzal változik majd meg.
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
válasz Szyszko #28128 üzenetére
Köszi, én is látom, hogy ez a használati szerinti képen a 13-as elemecske, viszont, én ilyet szerintem nem kaptam a termékhez (bemutató darab volt a főző, az is 10 perc volt, mire a dobozát megtalálták..) ..vajon, hol tudnám ezt beszerezni?
..illetve, akkor már érdekelne, mi lehet a szintén a fenti képen 22-vel jelölt opcionális habkészítő kiegészítő, jó-e az, és mibe kerülhet?"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
HÁZIGAZDA
bár még nem aktuális, mert hetekig szeretném nyúzni (illetve addig mindenképp amíg a dc el nem készül és nem látszik, hogy minden frankó), de előre szólok, hogy aki e61-hx vásárláson töri a fejét, az gondolkodhat majd a bfc junior plus levetta gépemben is, 185 ezer pezóért. fejhőmérős, full-full felújított. részletek privátban.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Ez az oldal - ha jól értem a leírást - javítaná a Gaggia Evonak azt a hibáját,hogy csöpög a víz a gőzcsőnél kávéfőzéskor. Ilyen az enyémnél is van.
Van rá valami egyszerű otthoni megoldás esetleg, amivel ez javítható?Másik kérdésem, ha már Gaggia Evo, hogy mit szabályoz a gőz-gomb a jobb szélén, ha egyszer annak a benyomása nélkül, a készülék jobb oldalán fent lévő "tekerőgomb" nyitásával is ugyanúgy jön a gőz?
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
hcs57
őstag
A debreceni Tescoban 26-ig 20% kedvezmény van minden kávéfőzőre.. a Philips Saeco így most 24000 Ft
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
-
zolnagy
őstag
válasz MrCsiT #28133 üzenetére
Hopp, te nem nyomtad be a gőz gombot gőzöléskor, jól értem?
Mert akkor megvan a hiba.
Ugyanis így a bojlerben a vizet a kávékészítéshez szükséges hőmérsékletre melegíti a gép. Nyilván ekkor is jön egy kis gőz, ha kinyitod a gőzcsapot, de kevés és vizes, ezzel nem tudsz tejet gőzölni. Be kell nyomni azt a gőz gombot, megvárni, amíg gőzöléshez felfűt, aztán ahogy jolti írta.
(ha már rutinos vagy, akkor van az a trükk Gaggianal, hogy még kicsivel a felfűtés vége előtt nyitod a gőzcsapot, így a gőzölés végéig fűti a vizet és folyamatos erős gőzöd lesz) -
HÁZIGAZDA
mazzer mini-e, super jolly késekkel: alakulnak a tapasztalatok. leginkább azt mondanám, hogy ez innentől kezdve egy super jolly. sokkal gyorsabban darál, hangosabb is lett. ugyanazon beállítás mellett púdert őröl (ennek persze semmi jelentősége, gondolom nem pont ugyanolyan magasak a kések). a rögösödés nem csökkent , de mindent összevetve egyelőre elégedett vagyok, már rég meg kellett volna lépnem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz peter.szabo #28141 üzenetére
pár shotot csináltam még csak, nem tudok mit mondani. de utána is nehéz lesz, oda-vissza kéne próbálgatni ugyanazt a kávét ugyanazon a gépen, sokat. ezt nem fogom tudni prezentálni. ha enélkül is lesz hosszútávú benyomásom (konzisztensebb az őrlemény, ilyesmi), megírom.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
Erre kíváncsi vagyok én is, Na nem, mintha most darálót szeretnék venni, csak érdekel.
Most takarítottam ki először a [Bezzerát]. Hát belülről tényleg kicsit Nemox Lux feeling, csak mindenből jobb minőségben. Azért itt is marad nem kevés őrlemény a darálóban. Ja és a képeken látható a mérőszalagos mod az örleményfinomság beállítására.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
mai tapasztalatok: peldzsó szpejszi a kofi, silvano kontra bfc a meccs, pszeudo-jolly a bíró. a daralásái időtartam eddig két egységnyi dupla volt (a dupla daralási időtartam max-ra állítva), meg egy kicsi, ez most egy egységnyi meg egy kicsire változott. azaz stimmelhet a 22->13 mp, amit a world wide weben írtak valamelyik elektronikus honlapon. ezt könnyű megszokni.
a silvano jött először, rutinból, magabiztosan főzött. tökéletes lefoly
óás, sok-sok, tépett mintájú, pici pöttyös párduc a végeredmény. a kávé ízre elég semleges, sőt, meglepően semleges. hmm, remélem nem a jolly-faktor.felkészül a bfc. kicsit nehezen akart bemelegedni a fej, 82 fok körül megállt és szambázott, egy csapolás utána azonban szépen nekilódult. újonc még, na. a sütést viszont az e61 magabiztosságával csinálta, semmi megingás. azonos őrlemény mellett icipicit lassabban indult meg, mint a silvano, de hova rohanjon, nehézsúlyú versenyző, nem az agilitással szerzi a pontot. komótosan üt, de akkor akkorát, mint ezer tonna króm. a lefolyás szép volt, a végeredmény szintén párduc, de kevesebb jóval nagyobb foltokkal. máshogy szép, mint a teltkarcsú modellek. ízre szintén roppant semleges.
aki a sarokban figyelt, eltiltásban: dallakorte.
végeredmény: 1:1
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest