Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Talán házimozis vagy hifis topikban meg tudják mondani.
Nekem nincs HDMI-s erősítőm, így ilyesmit nem is tudok kipróbálni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
SMartin-HU
tag
Az mitől lehet, hogy a töltési küszöbérték fölé tölt a gép?
Beállítottam. Írta hogy nem aktív. Lemerítettem és feltöltöttem, de nem igazán érdekelte a dolog, hogy meg kellene állnia
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
vikcsi
senior tag
válasz donjohnson #98447 üzenetére
Köszi szépen.
Nem könnyű dedikált kártyását találni, ami elfogadható külsőre is, bármelyik típust nézve.
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
félisten
Nem tudom, TP specifikus-e, de hátha.
Win10, W520 szokás szerint.
Rádugok a gépre dsubon egy fullhd tv-t, szépen ki is adja ugyanazt a képet, amit a laposon látok, ugyanabban a felbontásban.
Lecsukom a kijelzőt, és átváltja a tv-t valami 720p szerű felbontásra, amit sehol sem tudok állítani, mert látszólag továbbra is fullhd.
Ez mi az átok, és hol lehet kikapcsolni? -
darvinya
titán
válasz FoxiestFox #98455 üzenetére
Altatást kapcsold ki lecsukáskor.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
félisten
válasz darvinya #98456 üzenetére
Install utáni második perc óta nem volt bekapcsolva.
De rájöttem már, ez a zombirendszer betossza a szövegnagyítást 150%-ra külső kijelző esetén. Zseniális. Egy dolgot kérek tőle, csinál kettőt, egyet, amit akartam, és egyet, amit nemAz már csak hab a tortán, hogy azóta is a játék kellős közepén becsipog, hogy low battery. Anyád. Mi közöd a batteryhez töltőn?
-
carr
őstag
válasz SMartin-HU #98453 üzenetére
lenovo vantage- vel töltöd?
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
hol tudom kikapcsolni, hogy az egér ne ébressze fel sleep-ből a laptopot? néha elfelejtem kikapcsolni, és feléld a táskában túlmelegedhet, lemerül.
leginkább az kéne, hogy csak a bekapcsológomb, semmi program ne ébreszthesse föl.
sem az energiagazdálkodásban, sem a biosban nem találok opciót
t420s, win 7 pro -- > win 10 pro''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
whited
addikt
Sziasztok
X240 mennyire merész vétel?
Abban a méretben és árban jó választás?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz Wolfskin #98460 üzenetére
Ezzel nekem is voltak problémáim, amikor tűzforrón vettem ki a táskából. Win 7 alatt én ezt állítottam be:
Control panel - Power management - Change power plan - Change advanced power settings - Sleep - Allow wake timers -> disable mind konnektorba dugva, mind akksiról.
De hogy külön az egérre lehet-e beállítani valamit, azt nem tudom... -
whited
addikt
válasz thomasvold #98462 üzenetére
T430, T440p
Eddig ilyeneim voltak/vannak, es barátnőmnek keresek gépetHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Tikakukac
titán
válasz thomasvold #98462 üzenetére
Mondjuk az x230 padja is olyan, hogy egér nélkül a lakásból ki se jöttem vele még.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
szilvaspet
tag
Sziasztok!
X230-hoz tervezek vásárolni egy 21:9 Ultrawide monitort.
[link]
A hivatalos spec. szerint : Maximum external resolution: 2560x1600@60Hz (DisplayPort via optional Mini DP cable);
A leendő dokkolón lévő DisplayPortot kötném össze DP-HDMI átalakítóval.Tudja majd kezelni a 2560x1080-as felbontás is ugye?
Köszi előre a választ!
P.
-
Wolfskin
őstag
-
anarchimedes
csendes tag
válasz Wolfskin #98460 üzenetére
Nekem is ugyanez volt a problémám. Ami nekem bejött: Az eszközkezelőben megkeresed az egeredet, vagy azt a portot ahova csatlakoztatva van (nem biztos, hogy az egerek csoport alatt lesz), majd a beállításainál, az energiagazdálkodás fülön kiveszed a pipát, onnan hogy felkelthesse az alvó gépet. Ez a fül csak akkor jelenik meg, ha rendszergazdaként nyitod meg a beállítást. Én minden újratelepítés után ezt csináltam eddig és utána soha nem ébresztette fel az egér. Csak angol Windowsom van, de csináltam egy képet:
-
azbest
félisten
válasz szilvaspet #98467 üzenetére
Lehet, hogy csak nekem gagyik a dp-hdmi átalakítóim, de eddig azokkal max fullhd jött ki a t430-amból hdmi-re. Persze a 2 dolcsisoktól nem is várok többet, mert azok passzív szintillesztők. De volt amit kifejezetten azért vettem drágábban, mert 4k támogatás meg hdmi2 meg eyefinity van ráírva, de mégis fhd a max vele és hdmi-nek írja, szóval valsz átverés volt, mert az is csak szintillesztős.
Displayporton át ezt mondja linux alól az xrandr a 4k monitommal
DP-2 connected primary 3840x2160+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 600mm x 340mm
3840x2160 30.00*
2560x1440 59.95
1920x1080 60.00 59.94
1600x900 60.00
1280x1024 60.02
1280x800 59.81
1152x864 59.97
1280x720 60.00 59.94
1024x768 60.00
800x600 60.32
720x480 60.00 59.94
640x480 60.00 59.94Szóval, szerintem, csak ha valahonnan tudsz szerezni valódi aktív dp->hdmi átalakítót, ami fhd feletti felbontást is támogat, csak akkor tudod a linkelt monitort natív felbontáson használni. A displayport maga hdmi-t is tud kiadni, amikor a dongle csak jelszint illesztést végez, de az fhd max, mert ennyit tud a gpu.
A dp-hdmi buta átalakítóval ezt mondja
HDMI-1 connected 1920x1080+3840+0 (normal left inverted right x axis y axis) 600mm x 340mm
1920x1080 60.00* 60.00 59.94 30.00 24.00 29.97 23.98
1920x1080i 60.00 59.94
1600x900 60.00
1280x1024 60.02
1280x800 59.91
1152x864 59.97
1280x720 60.00 59.94
1024x768 60.00
800x600 60.32
720x480 60.00 59.94
640x480 60.00 59.94[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz fattyu #98472 üzenetére
Az a baj itt fizikai gondok vannak. Anno mikor a Lenovo Y-os sorozatba berakta is sokan konfigoltak. Ha viszont maga a pad egy rakat fos, akkor aztán lehet állítgatni mindenhova, az az is marad. És imáinkat meghallgatták, betették ugyanezt a 40-es szériába is
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
metal01
őstag
A pár héttel ezelőtt írt probléma megoldódni látszik. Rendeltem egy új lapot, tegnap megvolt a műtét. Úgy néz ki, hogy nem indulgat újra és nem is melegszik a dokkon a lapos. Ezek szerint "alaplapos" volt a gép.
Viszont amit észrevettem, ha a dokkhoz kötök külső hangszórót (3.5 jack), akkor pattogó hangokat ad a hangszóró. Rohadt idegesítő. Először driverre gyanakodtam, de nem az. Olvastam, hogy ez egy ismert széria hiba. Csak akkor jelentkezik, ha a dokkhoz van csatlakoztatva a hangszóró. Közvetlenül a laposba csatlakoztatva nem pattog. Találkozott valaki ezzel a problémával? Egyelőre úgy oldottam meg, hogy a külső monitorom hangszóróját állítottam be lejátszóeszköznek és a monitor jack aljzatába kötöttem a hangszórókat. Így teljesen jól működik, nincs pattogás.
-
metal01
őstag
válasz darvinya #98476 üzenetére
Nem hiszem. 2 dokkolóm van. Mind a kettővel ez van. És a Lenovo oldalakon is írják, hogy ez egy ismert hiba. Csak kíváncsi vagyok, hogy van-e megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz metal01 #98477 üzenetére
Nem a szokásos, Intel wifi kártya driver okozta latency okozza?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
metal01
őstag
Nem. Elvileg van ilyen szériás alaplap. A Lenovo is beismerte a hibát, és legyártott egy új szériát a lapokból. Egy része a W530-nak már ezzel szerelt. Anno ezt garban cserélte a Lenovo. Ahogy olvasom, a megoldás az USB hangkimenet használata. Vagy ahogy én csináltam, a monitoron keresztüli hang kivezetés. A 3.5 jack a dokkon nem ok ezzel a szériás lappal.
Egyre jobban szeretem a Lenovot. :/
-
Tim82
félisten
válasz thomasvold #98480 üzenetére
Rákeresel a jobbra fent lévő keresőmezővel a "latency" szóval a topikban, elég sok mindent írtunk róla.
Félreértés ne essék, csak azért nem linkelek konkrét hozzászólást, mert azt hiszem, nem született mindenkinek működő, végleges megoldás a problémára.
-
xhege
veterán
Sziasztok? T410, T420 vagy T430 a jobb választás? Itt is a minél frissebb generáció a jobb vagy inkább pont az ellenkezője igaz?
-
Vegha
senior tag
Egy megvásárolni kívánt T470 jótállási érvényességét hol tudom leellenőrizni ? Ezen az oldalon nekem a gép specifikációjánál annyit ír, hogy: Included Warranty: 1 Year Depot. Az eladó szerint viszont 3 év van rá. Hazudik vagy rossz helyen nézem ?
-
Vegha
senior tag
válasz _adaml21_ #98485 üzenetére
Közben kiderült, hogy nem a modellszámot kell beírni hanem a sn-t. Így már kiadja a 3 év onsite garit.
Elég kedvező ajánlat, csak a HD képernyő miatt hezitálok. Természetesen főként irodai munkára, böngészésre lesz használva, de időnként filmet is néznék rajta: kinek mi a tapasztalata ezekkel a T470 panelekkel ? Melyikkel érdemes venni ? Felbontáson kívül van különbség közöttük ?(szerk)
Még annyi, hogy most néztem a bnőm Zenbookján (13"), nem tűnik zavarónak egyáltalán a FHD felbontás. Jelenleg a T61-emen pedig 1440x900-at használok. Ehhez képest a T470 1366x768-as felbontása mennyire lenne visszalépés ? Számok szintjén természetesen az, de felhasználói élményben ez számottevő lehet ?
Sajnos elég messze vagyok a kinézett géptől, ezért jó lenne minél több dolgot megtudni előzetesen.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
-
Vegha
senior tag
válasz fattyu #98488 üzenetére
Persze hogy szubjektív, de mivel ritkán veszek magamnak gépet ezért informálódok előtte : )
Hallottam már mástól is, hogy kimondottan gáz panelekkel képes adni Lenovo a Thinkpadeket. Mivel nincs túl jó érzékem hozzá, ezért nem nagyon tudok különbséget tenni jobb és kevésbé jobb kijelző között.Viszont utána nézek, aminek tudok: itt alaposan összehasonlították a FHD, FHD+touch illetve a WQHD paneleket. (feltételezem hogy a T470-be ugyanazokat a kijelzőket építik, mint a T470s-be).
Ugyanazon felbontás mellett van valami ami a touchscreen ellen szól ? A cikkben említett akkuhatást leszámítva, nem tudom hogy a PWM érzékelhető-e. -
carr
őstag
Ez alapján van rá mód, hogy találjak közel azonos kiosztásban magyar bill-t? T430S
Bár nem lényeg, a lengyel is jónak tűnik. Kérdés melyik gyártótól?
Utóbbi írásban 3at is ír.
Sikerült összezavarodni. Nektek is?edit:
[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Tim82
félisten
Apróról van magyar kiosztású háttérvilágításos billentyűzet is, szerintem kb. ugyanilyen árban végül, csomagküldéssel együtt.
-
Vegha
senior tag
-
Tikakukac
titán
Magán a kijelzőn nem nagyon változtatnak csak beteszik eléjük a plexit.
És innentől jön a vesszőfutás, hogy milyen paraméterei változnak meg így a kijelzőnek. Plusz backlight bleeding. Plusz touchot cserélni csak úgy nem fogsz, ha szemét és mégis kéne valami rendes bele.
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
T420 thinkpademhez szeretnék akksit venni. Van esetleg tippetek hol kapnék viszonylag jó áron eredetit? Gondolom ebayen a fele utángyártott, amik nem tudom mennyire megbízhatóak, ezért kutatok eredeti után. Ha esetleg van ebayes tipp az is jöhet
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Flashcash
Közösségépítő
-
carr
őstag
válasz Flashcash #98497 üzenetére
ez jó hasznos infó! köszönjük szépen!!
@Tim82
Neked külön köszönet a privátért!
Megjön a fizum, lehet el is verek pár fabatkát egy magyar billre.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
csubuka
addikt
válasz csubuka #98076 üzenetére
Sziasztok!
Folytatódik a korábban részletezett W520 venti-kálvária Hiába az új venti még mindig érdekes a történet. Ezzel szépen felpörög bekapcsoláskor, de fokozatosan lefullad. Visszaesik a fordulat, megint felpörög, megint visszaesik, majd letilt. Újraindulás után ugyanez. Bootig már nem jut el. Legalább felpörög, szóval nincs véglegesen megmakkanva benne semmi talán, de ez már a korábbi biztosíték ellnőrzésből is látszódott. Már ha mégsem ez a tiltás valami elszállt alkatrész miatt van a lapon.
Ilyen volt már bárkinek ebayes utángyártott ventivel? Azt néztem, hogy a gyári ventire 0,4A van írva, erre meg 0,3-0,5A. Lehet túl nagy ilyen brutál felpörgéskor az áramfelvétele, azért tiltja a rendszer? Vagy gyárilag túl sok kenőanyagot raktak ennek az újnak is a tengelyéhez?
Kissé frusztráló ez a probléma őszintén. Ismét megnézhetem a gyárit szárazra törölt, kenetlen üzemmódban, hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest