- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #126034 üzenetére
Még az is lehet, nem tudom. De szerintem igen. Köszi!
A régi TP-on volt egy program, azt a Lenovo oldaláról lehetett letölteni, és mindent tudott. Most meg... Microsoft Storte... még nem is hallottam róla. Mondjuk a MS dolgait kerülöm is ha lehet.
Mi a különbség a Lenovo Vantage és a Lenovo Commercial Vantage közt?
-
Wolfskin
őstag
@#126029donjohnson A gyorsindítás már ki van kapcsolva. A hibernálás nincs, de mindig power off, tehát kikapcsolva teszem el.
Always on usb - ezt hol lehet kikapcsolni?
Milyen app az? én nem hallottam róla eddig. Think vantage és az app store-ból lehet letölteni.. Ennyit tudok róla, de mindig elakadtam, ha megpróbáltam megkeresni... -
Wolfskin
őstag
Sziasztok, a t480s (Win 10) 1-2 hét pihenés után 0%-ra merül. Szinte sosem tudom használni spontán módon, csak töltőn. Az aksi 60-70%, feltöltve kb 3 órát elmegy. Mi merítheti le?
A régi Thinkpadhez volt egy aksi menedzselő program, ahol mindent is lehetett állítani. Valami appstorból lehet letölteni, de a nevére nem emlékszem. Ebben tudnátok segíteni? És esetleg egy linket, hogy mi az az Appstore...?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Reggie0 #124369 üzenetére
Nekem jobban tetszik ez a falba dugós, mert nem kell hozzá azt a nagy bumszli 220V ágat cipelni a hatalmas földelt fejével. Utazáshoz, hordozáshoz praktikusabb. Meg ha jól sejtem a EU plug levehető és alatta sima 2 eres 220V bemenet van hagyományos nem földelt kábelnek, amiből van 20cm-es is (ha nem lehet a konnektorhoz férni). Ráadásul 1,7m hosszú, de (remélem) meghosszabbítható egy 3m-es 100W-os PD (apa/anya) kábelhosszabbítóval. Így már elég sokoldalúnak tűnik.
Nekem amúgy a 65W slim verzió van, de lehet benevezetk egy ilyen falba dugósba is cipelni
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #124367 üzenetére
Köszi, meg is rendeltem
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
T480s-hez kellen új töltő. Van amit tapasztalatból érdemes kerülni?
A falba dugható töltők jók? Az emagnál jó árban van, elvileg Lenovo... -
Wolfskin
őstag
válasz
FoxiestFox #124099 üzenetére
Sajnos pontatlanul gépelek, rengeteg elütéssel. Mivel az összes program összes gyorsgombját nem tudom fejben tartani, egyszer kiírtam őket egy txt fájlba, de folyamatosan bővül a lista.
Csak az olyanokkal nem tudok mit kezdeni, mint kilépés mentés nélkül, minden fájl végleges törlése, vagy önmegsemmisítés 10 mp-en belül és társaik.
Pl a Classic start menüben sokáig benne maradt a "kilépés" gomb, elég volt egy véletlen win+K és mindent bezárt mentés nélkül.
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #124097 üzenetére
köszönöm!
ez a hotkeyek átka. ha véletlen rossz billentyűt nyomsz, vakarhatod a fejed...
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
sos, a laptopomon magától átállt, az fn+F gombok kezelése.
egyszer véletlen megtaláltam, hogy kikacsoljam, az F1-F12 eredetti funkciója van érvényben, és csak Fn gomb megnyomásra vált hangerőre, meg fényerőre (sokkal többet használom a tcm-et, mint a hangerőt)nem értem, magától miért veszti el ezt a beállítást, és hol tudom újra visszaállítani? sehol sem találom...
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
mi lehet az oka, hogy a laptopom (T480s) akksija kikapcsolva, pár nap állás után teljesen nullára merül?
Illetve sejtem, a win nem kikapcsol, csak hibernálódik, ami áramot fogyaszt. Hogyan tudom beállítani, hogy teljesen kapcsojjon ki?
Lehet más oka is?Az akksi menedzselésére milyen megoldás van? Pl hogy csak 95%-ig töltsön, afelett állítsa le a töltást, ha töltőn is van, illetve 75% alatt kezdjen csak tölteni?
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, T480s-ben van arra mód, hogy a billentyűzetvilágítás státuszát megjegyezze sleep után? Ha be volt kapcsolva, akkor feléledve is bekapcsolt állapotban térjen vissza?
-
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #122264 üzenetére
Köszi, értem, akkor ezek szerint csak bontott jó, új az felejtős (Aliexpress).
És az AX210?
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, az L850-GL az minden esetben ugyanaz? Ha Ez a típusa, akkor jó a T480s-be? Nincsenek verziói, variációi? (Én nem láttam). Illetve lehet hálózatfüggő? Vagy az csak telefonoknál van így? H pl külföldről rendelem, lehet ez rizikó?
Az AX210-nél tapasztatlt valaki olyat,. hogy a 006-os verzió jobb valamivel? Az Aliexpressen több helyen hirdetik, "better version", a redditen is van egy poszt róla, igaz, ott arra jutottak, hogy nincs különbség.
És az igaz, hogy abban BT 5.3 bluetooth van,. Az tudja kezelni ez a gép? -
Wolfskin
őstag
válasz
fatpingvin #121807 üzenetére
Szerintem sanszos, hogy azt kell. Még emlékszem amikor 18950-es cellálkból állt a laptop akksi, és valami cég, aki felújította, vagyis kicserélte őket, írta is, hogy az elektronikát is ki kell ütni (vagy cserélni?), már nem emlékszem, de mindenképp kellett vele mókolni.
Ez a gyártóknak is érdeke, mert ha az elektronika az akksi valós állapotát mérné, boldog-boldogtalan csak olcsón a "betétet" cserélgetné bennük. Így viszont az elhasználódást (használati idő, töltési ciklus stb.) méri, és ha eléri a nullát, letiltja az egészet, vegyél újat, drágán.@#121806 vicze
Néha kéne lapozni is...
még csak laptopozni tudok..."power manager progi má nem lézetik"
Lassan 10éve nincs már...
Uh... hát utoljára a t420s-re tettem fel, de már ott is szögelni ellett, mert csak x30-tól fejlesztettek csak w10 drievreket, nem is ment rendesen, rendre elfelejtette a beállításait. Volt is meg nem is, mint az egyszeri lány.Lenovo Vantage (nem Commercial, WinStoraból), Power Settings -> Vantage Toolbar, illetve az említett beállítások is a Vantage-ban vannak. A Power manager driver fenn kell legyen hozzá, ezt Windows nem teszi fel, vagy Vantage-tól vagy kézzel telepítsd.
Ahogy gugliztam, ezt tényleg csak az MS Storebol lehet direktben telepíteni
"Az normális"
Nincs megfeslően beállítva power management.Most beállítottam a képernyőfrissítést statikusan 60Hz-r Így jó, nem tudom, mennyit ront a fogyasztáson...
a power managerben milyen beállításra gondolsz?Pár jó páran írtuk a topikba, hogy ha teljes működést szeretnél, akkor a gyári recovery image-et kell felrakni, mert egy alap Win install nem fog mindent tartalmazni a 100%-os működéshez
Az hol lehet szerezni? Illetve az csak win10pro van ugye? Azért gyári...
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #121801 üzenetére
Köszönöm!
Megkerestem ezeket a beállításokat, a gépház/kijelző/specális megjelenítési beállítások alatt van ilyen opvió, hogy a képrenyőfrissítési gyakorisága 60,012Hz vagy 48Hz. Kiválasztottam a 60-t, de kihúzáskor még mindig villant és visszaállt 48-ra.
Az intel grafikus vezérlőpultban a rendszer/ teljesítmény fül alatt ki kell kapcsolni a a frissítési frekvencia dinamikus változtatását, különben energiatakarékoságból mindig visszaállítja magét.
A kérdés, ez mennyit jelent üzemidőben? Érdemes aksiról a 48Hz-t választani, észrevehető a megtakarítás?
---------------
A régi, jól paraméterezhető power manager felejtős? Lebutították?
-
Wolfskin
őstag
Feltettem a wint + a drivereket a t480s-re.
Megdöbbenve láttam,. hogy a power manager progi má nem lézetik? Az az jó kis zöld aksi ikonos, amiben minden is lehetett paraméterezni (hány%-nál kezdjen tölteni, hány %-ig töltsön stb.) A fejlesztés értelmében ezt is jobban tudja a win? Most már csak az az "akarja, hogy ne szóljon bele semmibe?" igen/persze/mindenképp választási lehetőség maradt?Az normális, hogy a töltő kihúzásánál/bedugásánál 2-3 mp-re elfeketedik a kijelző...?
-
Wolfskin
őstag
válasz
zsolti75 #121771 üzenetére
Igen, itt szoktam csekkolni a paramétereket, a szubjektív ill mért infókat meg a notebookcheck tesztjeiben.
Amiről semmi infót nem találtam, melyek a low power kijelzők, illetve azokról van 9összehasonlítü cikk, de csak a 30 pinesekről. Érintősben semi infó a fogyasztásról
Hajlok efelé a kijelző felém, de még mindig ott van a 400 nit vs 300 nit, kell-e ekkora fényerő a gyakorlatban, illetve megérs kb 16 ezressel többet (1600 Ft/nit...
)
Illetve a WQHD és 500nit, de nem touchos és fényes kijelző milyen lehet a gyakorlatban. Nekem egyetlen tapasztalatom, hogy a t410s 300nites és 16:10-es kijelzője után a t420s megcsonkított 16:9 és 250 nit kijelzője megdöbbentően nagy visszalépésnek számított. Egyedül az egy szem usb3.0 miatt maradt meg, mert akkor mér voltak külső hdd-k, és ilyen gyors pendrájvjaim. ezért lennék kíváncsi valós tapasztalatokra itt.
igaz ragasztani kell majd. - erről tudnál bővebb infót? Azt olvastam a t480s még csavaros, a 490-tp ragasztott. Azok a tartó panelek, amit az eredeti kérdésemben linkeltem kellenek?
-
Wolfskin
őstag
válasz
lezso6 #121747 üzenetére
A 72% NTSC az 100% sRGB egyébként. 99% sRGB. A 74% felel meg a 100-nak. Legalábbis bizonyos források szerint. De ezek nüanaszok, a hátrány inkább az, hogy az NTSC egy kevésbé kompatibilis szabvány. Ez nem úgy megy, hogy megmérem cm-ban, aztán átszámolom collba. De ez sem igazán lényeges, gyakorlatilag mindkettő jól használható.
Még agyalok, hogy kicseréljem, vagy megvárjam, míg az első 16:10-es laptopok ára a fájdalomküszön alá esik, és akkor végleg elfelejthetem ezt a beteg 16:9 képarányt. Örülök, hogy újra felfedezte a marketing ipar. Mint a sötét témát a samsung: 5 évente feltalálják.
@(#121753) Reggie0
Igen, erről a kijelzőről (N140HCG-GQ2) is olvastam, a notebookcheck. com-on elég mélyrehatóan tesztelik őket. Pl a B140QAN02.0-től (X1 Carbon) sem voltak egyértelműen hanyatt esve, igaz, hogy 500nit, 100% aRGB meg 1500-as kontraszt, de erős uténhúzása van és úgy csillog, hogy szabadtérben alig használható.
Tudnál esetleg 40 pinesben is ajánlani valami legalább 400 nit, 100%-os monitort? Én azt a kettőt találtam, amiket feljebb kérdeztem.
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, szerintetek melyik jobb kijelző, melyikre érdemesebb benevezni? (t480s touch)
A kérdés arról szól, hogy 400 Nit fényerő (AUO) van annyival sokkal jobb, hogy ennyi kompromisszumot is megérjen, szemben a 300 Nitessel (BOE)? (Még sose volt 400nites laptopom).
Illetve a gyári 250 nites gyárit érdemes lecserélni akár már 300 nitesre is, ami ennyivel nagyobb színterű és kontrasztosabb? (a gyári valóban nagyon halovány),
Vagy ha már cserélek, érdemesebb a QHD-t venni? (nagyobb fogyasztás, több macera a beállításokkal)Van esetleg más tippetek?
A másik kérdésem, hogy a cseréhez mit kell még rendelni? A kijelzők touchosak, mind 40 pines.
Ilyet kell rendelni hozzá? -
Wolfskin
őstag
válasz
zsolti75 #121272 üzenetére
És más win 10 verziót nem is lehet rá tenni? Pl Enterprise, LTSC, vagy bármi más, amihez van kulcs? Vagy erre a gépre a beégetett kulcs miatt windowsból csak 10 pro telepíthető?
más.
Azt hol tudom állítani, hogy a kikapcsolás teljesen kikapcsolás legyen, mert hiába kapcsolom ki, nem a biossal indul, hanem gyorsba betölti a wint. Nyomkodhatom az F1-t, hiába. Vagy más trükkje van?
Úgy sikerült csak belépnem, hogy hosszan nyomtam a kikapcsoló gombot, és úgy lőttem le a gépet. Beszélek németül, de PC-t 25 éve nem használtam ezen a nyelven (igen, akkor még win98 volt), kicsit nehéz kiigazodni a menüjében.Jó pár éve megvan a t420s, azóta nem thinkpadozam, most kicsit úgy érzem, mintha újra kellene tanulnom járni...
köszi mindenkinek a segítséget!
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #121268 üzenetére
Még semmilyet nem tettem rá, német win10pro fut rajta. Csak azért kérdeztem, mert azt hitem, azon a fehér nagy matricán volt a win licensz is. Még a régi időkben én is matricás kulcsra emlékszem, volt , hogy a gép alján, azt felül kellett ragasztani, mert kezdett lekopni, aztán az aksi ház belsejébe is tették.
Egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy az eladó trükközött vele, és leszedte a típusijelző matricával együtt. -
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
megjött a t480s az ebayől. Szép állapot, érintőkijelző, 250nit félhomály, de a régit TN-nél jobb.
Nagyon filigrán, mégis stabil. erős cucc, és megbízható, igazi feleségnek való.Az érintőkijelző nem is rossz játék.
Érdekes módon ilyen "slim" 65W adaptert kaptam hozzá, nagyon csinos cucc az is.
Amit nem értek, hogy az aljáról le lett szedve a "nagy fehér" típusmatrica, csak egy kis fekete van rajta, a S/N számmal. Kell az a nagy fehér, hogy meglegyen? Van rajta valami fontos info?
A gépen hol találom a win10pro kulcsot? Úgy tudom, az jár hozzá.
Az aksi ikonon csak a primitiv windowsos töltöttségi szint jelző ablak ugrik fel. Ezekhez van még az a rág power manager driver, ahol mindent lehetett konfigurálini? Vagy ez az fapad már az új fícsör?
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, nem tudom, volt-e már téma, t480s elviszi a 8 + 32 = 40Gb ramot? Hivatalosan nem, de német fórumokat olvasgatva sokaknak sikerült. Illetve mindenkinek, aki próbálta. Emlékszem, minden szériával így volt, a hivatalosnál egyel nagyobb méretet simán lekezelt. Nekem a T420s-ben is 2 x 8gb van és megy.
Ha igen - és ha nem -, milyen ramot ajánlotok bele? Olvastam, hogy gyárilag 2400 MHz-re van korlátozva, a beforrasztott is ennyit tud, gondolom gyorsabbat venni felesleges pénzkidobás.
Találtam is 2400MHz-es modult (Patriot Viper Steel 32 DDR4 2400MHz ), ami CL15. Ha gyorsabb ramot teszek bele, de a frekvenciáját visszaveszi a gép, akkor a CL érték javul? Tehát egy 3200MHz CL25 ram 2400 MHz-en lehet, hogy CL 15 lesz? Erre már nem emlékszem, ezer éve "fejlesztettem" ramot...
Ez pl milyen vétel? A márka nekem teljesen ismeretlen. Árukaresőn ezeket találtam. Esetleg más tipp...?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tim82 #121025 üzenetére
Köszönöm, így teljesen tiszta!
(#121023) Tikakukac
Egy német fórumon linkelták az oldalt, rákerestem, sajnos az adott konfigot nem tartalmazza, de sok 20L7 és 20L8 van listázva., sok a SD olvalsó nélküli, a háttérvilágítás nélküli, modell, de a "wwan uprgradable" mindegyiknél opció, ahol nincs konkrét kártya benne. Ez sem 100%, mert pl, az általam keresett 20L8S3DK17 nincs közte, de így is pozitív előjel... -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #121021 üzenetére
Éééééés, mit találtam?
"You can access and replace the M.2-2280 SSD, the WLAN and (if applicable) the WWAN module. The required antennas are prepared on every model (WWAN-ready)."
Ezt egy WQHD modell tesztjénél írták, remélem az "every modell" nem csak arra a kijelzőre vonatkozik... vagy csak az Intel Kaby Lake-U iHDCP 2.2 Premium PCH alaplaposokra, zemben az Intel Sunrise Point-LP lapokkal
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tim82 #121009 üzenetére
Ja, hát úgy könnyű, ha az ember tudja, mire guglizzon rá.
Szóval minden ami "A210", az jó?... Köszi a linket, szerintem ez jó is lesz
Amúgy igen, a képek alapján a "befűrészelés" is jónak tűnik, szemben az A201-el. Ahogy néztem az A200 is hasonló kialakítású, az miben más? Azt gondolám hgy az Axxx a chipet kódolja, nem a csatoló fizikai kialakítását. Mert a 201 is M.2-nek van írva. Igazából ez zavart meg, nem tudtam mire kell keresni, melyik a jó.
(#121010) simonjoe
Használtban nem nagyon van lehetőség válogatni.
A magyar billentyűzet pl fontos volt, de összesen 1db volt az elmúlt 1 hónapban normál árban. Sajnos pont olyan eladótól, akiből egy hétig tartott kihúzi az információkat, az utolsó kanyarban a végére odabiggyesztette, hogy „de közben elvitték“...A kijelző is fontos, de az mind kompromisszum, azzal a szándékkal is álltam neki, hogy az mindenképp csere lesz. Viszont lehet, hogy ehelyett egy jó hordozható monitorra nevezek be inkább. De lehet mindkettő.
A wwan-t sosem használtam, ha lenne intenet sim-em, lehet inkább a tabletbe tenném. Dolgozni, adatot tárolni, mindent offline szoktam, a net max a letöltés erejéig, valamit megkeresni, vagy szórakozás. De szinte sosem útközben, hanem „valahol“, de ott meg 99% van wifi.
Ugyanúgy, ahogy a v-pro, az nfc, az ujjlenyomat vagy az IR kamera se valószínű, hogy valaha bevetésre kerülnek, de valahol jó érzés, hogy „fullos a géped“
Vagy hogy HA kellene, nem lenne gond, mert van, vagy beszerezhetőA fényerőben igazad van, amikor a T410s-t odaatdtam valakinek a családon belül, és a t420s-t tartottam meg nagyon megbántam, mert semmire sem kellett a nagyobb teljesítmény, viszont a 16:9 kijelző bűne alól nincs olyan indok, ami feloldozást adna az iparágnak. Kicsit féltem is, hogy marad a tendencia, és 5 év múlva a 50 cm széles és 5 cm magas kijelzőt a „világ leghosszabb mondatát sortörés nélkül megjeleníteni képes 14“ laptop“-ként tolja le a marketing az emberiség torkán. Pedig a t410s-se nagy durranás, csak 300 nit és 16:10, de mintha egy eggyel nagyobb kategóriát néznél, annyival nagyobb a „hasznos“ (vertikális) kiterjedése. Remélem lesz még a 16:10 is még újra világraszóló újdonság egyszer. A marketing szerint az embereknek nem a valódi fejlődés kell, elég csupán a változás. Sajnos sokszor tényleg...
Első körben kap magyar billentyűzetet. 32GB ramot a 8 mellé, egy PD powerbankot, később egy 2. kijelzőt, majd egy cseréset, és idővel új akksit is. -
Wolfskin
őstag
válasz
simonjoe #121003 üzenetére
Jó reggelt!
Igen, erre idővel rájöttem, a legtöbb eladó sem tudja (a németeknél), LTE hirdetik, csak mert van Sim foglalat benne. Csaló-ka.
Tulajdonképpen sim kártyát sosem használtam eddig se, ahol nem volt wifi, ott telefonról csináltam hotspotot. Bár az eddigi notikat keveset használtam útközben, a nagyobb súly és a rövid akkuidő miatt. Ki tudja milyen változások állnak be a felhasználói szokásaimban...Végső esetben én is beszerelem, az Aliexpressen is van antenna. Még NFC is van. Igaz, ha mindent újonnan veszek bele, még egy laptop ára.
Gondoltam ha veszek egyet, az legyen fullos.
De.
• Az nvidia vga felejtős, olyat egyet találtam 550 € felett
• Prociban az i5 8350 volt a favorit UHD 620 VGA-val.
• A kijelzője mindnek alulról súrolja a középszert, az volt az alapállás, hogy majd cserélem. Nem kerestem touchost, de ez ilyen lett. Kérdeztem itt is, de nem jött rá válasz, hogy az érintő inkább előny, vagy hátrány... Akit ismerek az nem szereti,. De nem-érinteni még akkor is lehet, ha érintős. Úgy tudom plusz súlya nincs, enni nem kér.
A másik, ami nem derült ki, a keresztkompatibilitás, arra se jött válasz, hogy érintőst nem érintősre oda-vissza lehet-e cserélni, illtetve csak kábelcserével is megoldható-e. Mert akkor nyitva áll, hogy jó kijelzőt tegyek bele, a touchost meg eladom, aki erre vágyik, annak. De mivel érintősből is van jó min (színteres, fényerős) így ez se zavart. (De most a kijelző cserét inkább egy 15,6" portable kijelző kezdi kiszorítani, azt csinálni akartam egy újat, de szinte anyagárban egész jók vannak. )
UHD-t meg nem akartam, szerintem ekkor a méretben felesleges plusz sokkal többet fogyaszt
• RAM az 8GB, majd kap még 32-t. Nem lesz dual chanel, de ez van.
• Az akksi 41.000 mAh, 23%-ban elhasznált, az nem tudom mire elég (125 ciklus van benne)
• IR kamera is van, nem tudom van-e értelme. A normálnak vele szemben van fizikai kamera zárja.
• A V-Pro-nak is próbáltam utánaolvasni, hogy az single user számára használható-e valamire, de nem sok minden van róla, így nem tudtam, az is inkább bug vagy fícsör.
• Ujjlenyomatolvasó van, de a 420-on se használtam. (ez lehet pontosabb már)
• NFC, LTE nincs, pisztácia nem is volt.A wifi kártyát én is néztem, hogy elég fapad, az asztali gépembe is vettem wifi-6 + BT 5.x kártyát. Azt jó lenne ebben is cserélni, de nem tudom mi megy bele. Ahogy néztem képeken, ennek az m.2 csatija két helyen van "befűrészelve", amiket találtam eddig, azok meg csak egy helyen. Tehát valami más csatlakozó. Nem tudom, ebbe való létezik-e és ha igen, mit keressek?
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #120999 üzenetére
Akkor valszeg full fapad. Ami az LTE-illeti. Minek tennék bele félig? Amúgy a serial alaűján sem volt listázva LTE.
-
Wolfskin
őstag
válasz
simonjoe #120993 üzenetére
Hát ez szomorú. A sim slot ezek szerint mindegyikben benne van? Ahogy a képeket néztem, van annak is egy lapkája, a simkártya olvasó, és mellette van a wwan slot. Most venném a gépet németből, nem tudom megnézni sajna. De eszközkezelő listázza/esetleg a típusát is?
Ahogy néztem 3 bővítóhely van benne
M.2 2280: SATA- vagy PCIe-NVMe-SSDs
M.2 2230: wifi+BT
M.2 2242: wwan (LTE)Ezek szerint a wifi é a bluetootth sem alapértelmezett (széria) mindegyikben?
Láttam egy videót, hogy az NFC is betehető utólag, kell egy touchpad ami NFC-s, egy kábel és egy kártya (kaphatók az alin), aminek az aksi mellett van a helye. Akkor az egy negyedik bővítőhely?
-
Wolfskin
őstag
Heló!
Amelyik T480s-ben van sim slot, abban van wwan kártya is (LTE)? Vagy a sim előkészítés (slot) mindegyikben benne van? Hol tudom ezt csekkoli serial alapján? A lenovo oldala alapján nem adja ki (legalábbis én nem találtam).
Ha van benne, azt meg lehet nézni szoftveresen (Aida?), hogy milyen van benne? Ha nincs, milyet érdemes beszerezni (magyar/pannon/4G)?
Köszi!
-
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #120965 üzenetére
Köszi, néztem, de az nem tartalmazza a modelleket.
Ahogy kiderítettem, nagy valószínűséggel ugyanaz lehet, mint a 470s-ben (R140NWF5 R1, 60%sRGB, 40%aRGB, 250nit,)Amit néztem és színhelyesebb, ezeket találtam: AUO B140HAK02 Series Model
AUO B140HAK02.6 (400cdm. 72%NZSC lb 99% sRGB, 700:1 , response 25)
AUO B140HAK02.7 (300cdm, 100% sRGB, 1200:1, response:20)
AUO B140HAK02.5 (300cdm, 75% NTSC kb 100% sRGB, 700:1, response:25)A WHD nem annyira vonz, a nagyobb fogyasztása miatt, meg ott gondolom rengeteget kell bíbelődni, hogy minden alkalmazás minden eleme olvasható legyen. Meg ott, ha jól tudom kábelt is kell cserélni? A sima touch az 40PIN, igaz?
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, tudja valaki, hogy a T480s multitouchban milyen panel(ek)szoktak lenni, (ips, 250nit, 700:1, kb 60% sRGB). Ugyanaz, mint a T420s?
És ezt a panelt mire érdemes cserélni? Tud valaki érintősben jó minőségűt javasolni, ami kapahó? Valami tipp? • Ha nem érintőst teszek bele, van valami adapter, vagy kábel, amit cserélni kell?
• Ha QHD-re (WQHD) cserélem, akkor is kell valamilyen másik kábel?Most lenne egy jól felszerelt, csak touchos, de ahogy nézem, azok is gyenge lcd-.k, rövid távon biztosan kicserélném.
Ezt be lehet építeni nem-touchos-ba, Az eladás miatt kérdezem.
-
Wolfskin
őstag
válasz
vicze #120930 üzenetére
Touchscreennek más a kábelezése, ahogy WQHD-nek is.
Ez mit jelent a gyakorlatban?:
1. nem lehet benne kijelzőt cserélni (más felbontást, nem touch-psz beépíteni stb. stb)
2. nem érdemes benne kijelzőt cserélni, mert a teljes kábelezését cserélni kellene,
3. ki lehet cserélni, de - mivel más a kábelezése - venni kell egy (adapter)kábelt is -
Wolfskin
őstag
Sziasztok, kérdésem lenne, T480s-ből melyek a ajánlott/lkevésbé ajánlott procik? Valahol olvastam, hogy az i5 jobb, mint az i7 verziók, azok hajlamosabbak túlmelegedni.
Nekem a i5-8350U a leginkább szimpatikus. És a cpubench oldal szerint pariban van a két i7-el...A Touchscreenessel van valakinek tapasztalata? pro/kontra (még nem volt értintős laptopom, van annak értelme?)
Azt is ki lehet cserélni minőségibb kijelzőre? Kompatibilis? Illetve eladható, beépíthető más, nem-érintősbe?A laptop fedél cserélhető? Az szokott lenni bontva? (találtam egyet, ami jól felszerelt, de igen karcos a teteje)
-
Wolfskin
őstag
válasz
grabber #120838 üzenetére
Én a T480s mellett kezdek lehorgonyozni, de olvasgattam teszteket, a T490 szinte ugyanazt nyújta, annak mik a negatívumai?
Méretek kb. 480s, egy szabad ram slot,
PRO: a gyári ram lehet nagyobb is, a kijelzői alapból jobbak (lehetnek, bár gyárilag lutri), És árban kb ugyanott van
KONTRA
Ok, aksi kicsit kisebb, de az akuidő kb ugyanaz, a cpu más, de más lehetséges hátrányát nem látok. -
Wolfskin
őstag
Ha x30 előtti gépet használsz win10-el, akkor csak mindenféle trükközéssel tudod megoldani a drivereket. Pont a lenovozás tisztasága és átláthatósága veszik el. És akkor nem kell linux hozzá, bármikor random lenullázza magát a powert manager. Ha csekkoltam, 10/8 100%-on állt és teljesen alap settingsen. Egy idő után feladtam.
Ha jól emlékszem én is csak valahogy 90%-ig töltöttem és csak 75% alá leesve indult. De az esetek 95%-ban tápról használtam, annyire rövid volt az akku idő, hogy felesleges volt mixelni. (előbb utóbb úgyis kell a táp, akkor meg mindek használjam el az aksit).
-
Wolfskin
őstag
Ezen én is gondolkodtam, be akartam írni a negatívumok közé is. Az ultrabay idején jó volt, hogy ehetett menet közben aksit cseréléni, addig elment ultrabayről is. Az USB töltés korában ez már valóban felesleges
Csak azért is:Dupla aksi
PRO:
• több össz. aksi teljesítmény
• aksi csere lehetőség menet közbenKONTRA:
• elveszi a helyet a gépben
• plusz súly(#120813) Tim82 ezeket néztem, köszi, csak a com-ost, németül jobban beszélek. Csak nem volt egyértelmű, melyik mi, de így érthető. Köszi!
(#120810) zsolti75 Előrehozott kognitív disszonancia redukció. hogy ne legyen vásárlás utáni magatartásom
Ha egyszer jó szöget akarsz venni, csak szólj, küldök egy excellt...
Amúgy sokszor jobban élvezem a felderítést, mint magát a vásárlást, vagy a használatot.
"Udvarlás - aktus - házasság"(#120812) FoxiestFox
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tim82 #120808 üzenetére
köszi, ezt javítom, nem találtam egyértelmű infókat
illetve:
1 db Thunderbolt 3 (dokkolócsatlakozón belül)
ez csak dokkolóün keresztül?1 db USB C/PD/DP alt módra képes csatlakozó.
ez pontosan micsoda?
a töltő USB-C csatlakozója is beszámít az USB-k közé?tudnál erre valami infót, hogy 480/480s pontosan milyen eltérés van USB -ben? (db és tudás) ez a része nekem még kicsit kaotikus.
-
Wolfskin
őstag
Mindenkinek szeretném megköszönni a tanácsokat!
Abban biztos voltam, hogy a következő is Thinkpad lesz, így, hogy a kijelző minősége moddolható meg pláne.Még abban igazad adok, (#120768) HSM kollégának, hogy ekkora méretben (14") tényleg felesleges az UHD. Azért indultam el ebbe az irányba,. mert ezek voltak a jobb minőségű panelek (fényerő, színtér) de ahogy bejött a cserélhetőség opció, ez irrelevánssá vált.
Az UHD hátrányai:
bizonyos elemek nagyon apróvá válnak a kijelzőn (nem miden program tudja jól kezelni, +win UI)
és a magasabb fogyasztás, ergo rövidebb akku időEgy kis táblázatban foglaltam össze magamnak az itteni olvasott tanácsokat, tapasztalatokat, ez alapján holtversenyben a T480 ill. 480s a befutók. Ha lehet , lesz olyan dedikált vga-val.
-
Wolfskin
őstag
válasz
zsolti75 #120792 üzenetére
Ja, most esett le mire gondolsz. Az utolsó számjegy... Nos igen, a 2.3 300nit és a kontrasztja is alacsonyabb, a 2.0 kontrasztja 1500, fényereje 500 nit és 100% AdobeRGB, azzal nem lesz gond. A 2.2-ről viszont nem találtam fényerő infót. A gond az. hogy nem lehet választani, és ahogy kivettem, ez a store valamilyet küld, ami épp van. De mindenképp a 2-0-t fogom keresni.
És ehhez az a kábel kell, amit linkeltél és kész?
-
Wolfskin
őstag
Ebben igazad van, de gyárilag csak közepes, vagy gyenge FHD IPS-ek kerülnek bele legalábbis amiket megnéztem. 250nit fényerő (gyakorlatban 220-230), és kb 60-70% sRGB.
Nekem se a felbontás miatt tetszenek a QHD-k, ekkora méretben kb. felesleges, hanem a jobb minőség miatt.
Az IPS az új TN(És a QHD az úl IPS)
"kb. átraktam a tálcát oldalra,"
én nem viselnék el ekkora változást (Egy classic shell /win98 stílusú start menü hogy nézne már ki oldalt???
)
-
Wolfskin
őstag
(#120757) FoxiestFox
Van egy W530, a 2. legerősebb felszereltséggel, de alaplap hibás, ha megnyomom a palmrestet, leáll. Van egy kontakthibája, valszeg az első ólommentes tapasztalanságok egyike, újra kellene forrasztgatni. Lehet, elbontom, és a kijelzőjéból (FHD) csinálok egy hordozható monitort (vagyis már csináltam egyet, ugyanilyen kijelzővel, csak egy fotózáson elborult és elrepedt. Pedig azóta vettem hozzá 5V-->12V átalakítót is, úgyhogy powerbankról is elketyeghetne. Vagy 20 éve 2 monitoron dolgozom)(#120758) zsolti75
Veszel egy T580-at, bele egy 100%-os 5-600nit-es UHD panelt.
Ha olcsón kell jó kijelzős gép én ezt tenném.Ha ebben tudnál segítnei konkrét infókkal, azt megköszönném.
Hol lehetne ilyen panelt beszerezni, milyen illik bele stb. Ez lenne természetesen a csúcs megoldás.
(#120759) vicze1
Ha X1 Yoga törékeny, a wacom megbízhatatlan, akkor elengedem. Van 10“ samsung tabletem, abban tökéletesen megy és van hozzá a Photoshop, ami layereket is kezel, amire kell bőven elég.
És igen, ami meglepett nem csak a fényerő, de az OLED színtere sem volt különösebben magas. Mivel ritka is, elengedve.(#120762) moleculez
Van kéznél mindenből, akár portable. Amúgy azért a PS és az ID nem létkérdés, 99,9% asztali gépen dolgozom, de volt már, hogy egy hirdetésbe bele kellett nyúlni és nem voltam gépközelben. Igazból ahhoz sem létkérdés a színhelyesség, csak előny. Csak szeretném, hogy egy-egy kirándulós nap végén alig várjam hogy megnézhessen a képeket, és ne az legyen, hogy majd otthon letöltöm. Egyszerűen örömöm szeretném lelni benne, hogy szép.(#120755) Scalpel
A végére hagytam a legfontosabbat, ami bearanyozta a napom. Eddig az volt a tapasztalatom, hogy a marketingesek kb 2 temékciklusonként fordultak 180 fokot, ami kb 5 év („végre itt a toll, nem kell kézzel tapicskolni a telefont“, „végre kézzel is lehet tapicskolni a telefont, nem kell külön toll“, „na végre nem kell kézzel tapicskolni...,“ vagy a kedvencem: „végre fekete alapon fehérek a betűk“, majd „végre fehér alapon feketék a betűk“, majd 2 generációval később, „végre van sötét téma“... A userek viszont mindennek örülnek, nekik a változás a lényeg, nem az iránya)
Ez alól viszont már-már kivétel volt a 16:10-es monitor. A t410s volt az utolsó, utána éhgyomorra gyomron rúgásnak éltem meg a 10:9-t. Majdnem 15% elveszett a kijelző hasznos területben (vertikális) és adódott hozzá a szinte haszontalan horizpontális kiterjedéshez. Gondlom a médiaipar nyomta keresztül, a szélesvásznú filmeken kívül minden más alkalmazásban a vertikális kiterjedése hasznos a kijelzőnek. Ügyes trükk, hogy az átlóval írták le a kijelző mértét, és az átló maradt. A samsung Note 3-4 formája is sokkal egészségesebb volt, mint a 9 és társai, elnyújtott csíktelefonok. Minden asztali monitorom 16:10 arányú, akár 22-24-27 a mérete“. Szóval ha újra "felfedezné" a marketing a 16:10-t, annak én örülnék a legjobban. Remélem nem csak a yogaba kerül bele. -
Wolfskin
őstag
válasz
Tim82 #120754 üzenetére
Ez az „eldobós minőség“ onnan jutott csak eszembe, hogy arányaiban meglepően kedvezőnek találom az egyre újabb laptopok árat. A T430 és a T490 közt alig van különbség. Mintha 10 éve még lassabban ereszkedett volna le a „menny a földre“, azaz a csúcs készülékek az elérhető kategóriába. De lehet csak azért, mert napi szinten nem követtem a piacot (és a topkitot).
Az ötlet onnan indult, hogy ha valamit nem szeretek a T420s-eben, akkor az a gagyi kijelzője és win10 alatt már összevissza driverei. Elkezdtem nézelődni, és szembe jött egy T430 FHD átépítés. Mivel ehhez mindenem adott, és az aksit szinte házilag fel tudom újítani, elkezdtem agyalni rajta. És az alternatívákon is, így ért a meglepetés, hogy olcsóbban lehetne már akár T460-am is IPS panellel. Mivaaan???És innen nem volt megállás a lejtőn... (A legendás Hifi magazinból ismert, Hammán Akkómán ciklus...)
Ami mára kikristályosodott 4 fő döntési paraméter:
• Legalább akkor teljesítmény, hogy Photoshop, Indesign elfusson rajta, ha útközben, vagy „terepen“ kell valamit igazítani. Ez mára szinte nem is kérdés.
• Legalább 16GB ram (vagy a lehetősége), ami szintén könnyen elérhető
• Monitor: lehető legnagyobb fényerő és színtér és legalább IPS vagy OLED. Mivel részben a munkám is és a hobbim is képekhez kötődik most ez lett a királycsináló kritérium.
• Akkuidő: minél nagyobb, annál jobb, előny, ha USB -ről (powerbank) is tölthető, vagy bárhogy növelhető a mobiltása, de úgy láttam egy 470-től fölfelé adott.Nézegettem a notebookcheck.com-on a teszteket, ahol a kijelzőt is elég alaposan csekkolják, és azt szűrtem le, hogy T450 utáni gépeken az FHD is „csak“ 250 nites (gyakorlatban inkább 220-230) és kis színterű. Aztán szembejött egy 2018-as generációs (gen 6 th.???) X1 carbon a B140QAN02.0, panellel és szinte 100% színlefedéssel, és azt mondtam, Waooow. Ez lesz az. Azóta csak az QHD paneles gépeket nézegetem, így szűkült a kör a 480s, X1 Carbon és az X1 Yoga gépekre. (utóbbinál előny a toll a Note3 megjelenése óta sokat írok, rajzolok telefonon, tableten tollal, és az is, hogy gyakoribb a QHD, mint a többiben. Igaz, hogy csak egy slotos, és az is forrasztott, de nem ritka a 16 GB. A dual channel elvesztése a kompromisszum)). Ahogy néztem, a 480s és a 2. gen X1Y ugyanaz a panel és a 3. gen X1Y (a tesztben gen 2018) tól van ez a panel az UHD Yogákban.
• Minden X1 Yogához jár a Wacom és a toll?
• Csak felvetődött a kérdés, hogy a Yoga (főleg a mechanikájának) a terhelhetősége, strapabírása megközelíti e egy 480s vagy más normál laptopét? De ezek szerint az X1 Yoga igen.
• Illetve a kijelző karcolódás mennyire jellemző? Gondolom ilyen gorilla glas és társai nem jellemzőek ezen a területen.
A dolgok mostani állása szerint inkább várok még vele, majd Karácsonyra, de akkor egy rendesre (UHD 480s X1Carbon vagy X1Yoga, amit kiad), ami kiváltja a T420s-t és a W530-at egy személyben: hordozható méret, elegendő teljesítmény és jó kép.
Már csak ki kell fogni valami QHD-t világítós magyar billentyűvel (mivel a yogán az sem cserélhető) -
Wolfskin
őstag
válasz
bzolika10 #120749 üzenetére
A 470/480 vonalat akartam írni. Végülis az s-modell 8+8GB ramja már elég is lenne. Nagyon csodálkozom, hogy akár 490 is kapható már ebben az ársávban.
Néztem teszteket a notebookchecken, igazán jó kijelzője a 480/X1C 5.gen. UHD-nek van, ami ennék is job, az X1C 6.gen. UHD. Meg azt is olvastam, h a Ryzen valóban sikat fogyaaszt
A T4X0s és a megfelelő X1C közül melyiket érdemes választani? (Strapabírás, akkuidő, felszereltség, stb.)
Érdemes esetleg X1 jógában is gondolkodni...? A wacom toll miatt elsősorban. Vagy az inkább játékszer, nem igásló kategória?
-
Wolfskin
őstag
válasz
bzolika10 #120744 üzenetére
Nézegettem a 470/460 vonalat is, ami eddig eszembe se jutott. Meglepően olcsók. ez már az one way/ eldobós világ...?
Lenne néhány kérdésem:
Az USB töltés az hogy működik? Mert láttam, hogy azért nem csak egy telefontöltő jár hozzá, viszont a csatlakozó valóban USB-C. Bármilyen powerbankról elmegy? Vagy csak tölthető? Ahogy láttam a 470 és a 480 ebből a szempontból megegyezik, de sok különbség amúgy sincs köztük.
Az AMD-s T480 (A485) az milyen, van vele tapasztalat?
Ahogy néztem, az "S" verziók 1,3 kb, a sima 1,7kg, nem nagy különbség, de ha ilyen könnyű, nem nagyon nyekenyóka az "s"? Meg mondju abban az se tetszik, hogy 4/8 Gb be van forrasztva, csak egy ram slot szabad.
Ezeken az új gépeken ha kopott a touch pad, lehet cserélni? matricás, vagy kompletten kell az egészet?
Az FHD IPS kb ugyanaz mindben.
Összbenyomás: az előnyük a powerbankos/usb töltés (ha működik), és a kisebb súly, amúgy se nem erősebbek (általában), se nem szebbek, és pláne nem sokoldalúbbak, mint a régi 43xx vonal.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Reggie0 #120742 üzenetére
Inkább azt mondanám, nem döntő. A T420s is bőven elég volt (i7-2620M), annál mindkettő erősebb A T430 erősebb valamivel, mint a 460, de laptopnál nekem nem releváns. Asztali gépen dolgozom, ez csak arra kell, ha megye valahova.
A stb a ram, mindkettőben 16GB, meg ssd, de azok mind pótolhatóük, cserélhetők, van is tartalékban pár 512-es 850prom.
Kb minden a 430 mellett szól nálam, érzelmileg is, racionálisan is sok (kivéve a méret és a súly), csak nem tudom, mennyire kockázatos egy ilyen barkácsolt/átépített/tuningolt cuccot venni, illetve mennyire jövőkompatibilis. Mondjuk egy W10 elketyeg még 10 évet, de a driverek lesznek frissítve? W11 biztosan nem lesz már alá. És az a 420-nál is szívás volt, amikor feltetem a W10-t, utána az addigi tökéletes rend és harmónia egy nagy káosszá változott
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
hosszú évek után lehet, lecserélném a T420s gépem. Nem azért, mert gyenge (i7, 16GB, BT4.0), hanem főleg mert nincs már hivatalos W10 támogatása, és a kókányolt driverekkel nem az igazi, emellett a kijelzője sem túl szerethető. (HD+, de akkor is)., és az Optimus sem megy.
Kép gépet néztem ki, (FHD, IPS, 2 RAM Slot) az egyik egy T460, aminek, aminek az egyetlen gyengéje, hogy nem háttérvilágításos a billenytűje, de ezt lehet orvosolni, és egy T430, amiben valaki kijelzőt cserélt FHD IPS panelre.
A T430 mellett szól , hogy ehhez mindenem van (rengeteg ultrabay cucc, 3.0 dokkoló állomás stb), az aksija normál 18650 Li-Ion cellákból áll, könnyebben felújítható, a gép strapabíróbb, szebb és a procija is sokkal erősebb (35W/QM).
A T460 mellett szól, hogy 9 mm-el laposabb és 0,3kg-al könnyebb. A kijelzője az FHD (bár ennek ellenére sem valami fényes, se fényerő, se színtér), mást nem tudnék felhozni mellette. Ja, és olcsóbb is valamivel. Eredetileg 450-et kerestem, mert szebb a kijelzője, de az nem nagyon van.
Szerintetek meg szabad venni egy ilyen étépített FHD T430-t, mennyire stabilak ezek? Nekem több szól a 430 mellett...
Kösz a tippeket!
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, megjött a kivizsgálás eredménye (w530):
nem tudják mi a hiba. Valószínűleg forrasztási kontakt az alaplapon/chipszetnél.
Tudtok olyan céget, aki ilyet javít, forraszt?
Vagy bontott alaplap...?néztem ebay: 80 USD
aliexpress: 60 USD-től (a 4 ramslotos)illetve még egy: hol tudom csekkolni az SN szám alapján, hogy biztosan az-e? meg hogy milyen VGA van benne, illetve tényleg 4 RAM slotos-e? (más eltérés mi lehet még?), az enyém 4 magos és K1000M, annak a hűtője jó a K2000M-hez? a 4 magosoknak mind egyforma hűtője volt, vagy az sem?
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, nem tudja valaki hol vannak Lenovo szervizek A Prielle Kornéli utcában van még gyári szerviz? Nincs valakinek kontaktja?
-
Wolfskin
őstag
cserélt már valaki ventilátort t420s-ben? teljesen ki kell venni az alaplapot? és ha minden csavar kint van, mi tartja még...?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #104292 üzenetére
igaz, írtad, de az eladó volt annyira inkorrekt, hogy teljesen elzárkózott.
úgyhogy csak a jogi út maradt volna. na most 45 ezer Ft-ért...?
ha összeadom a bontási értékét a laptopnak, meg a tanulópénzt, még jobban is jövök ki...
de főleg a tanulópénz, ami rögtön kp...az EB engem se annyira, de ilyen rövid ismeretség után a lottó nyeretőszámokat mégse kérdezhettem meg...
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #104285 üzenetére
Mit mondtam és mit mondtunk? Pontosan ezt. - már csak az érdekelne, kijutunk -e az EB-re...?
eddig nekem is szerencsém volt. amikor a t420s-ben elszállt a ventillátor sos kellett egy megoldás, mire megjön kínából a venti. meg a bal oldali usb amúgy is vacakolt, szóval vettem egy tartalék gépet, ami ugyanolyon max felszereltségű 30-ért. és az enyémhez képest szinte új. most van kettő. de még be se szereltem a ventit.
én erről amúgy se szeretnék váltani, mert amiben előbbre tudnék lépni, az az akku idő és a kijelző minősége, de egyik sem akkora probléma, amire megérné költeni, mivel főleg asztali gépet használok.
te milyen gépet néztél, amiből hetet is kínálnak? mi a terv?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #104279 üzenetére
asszem megvan a bűnös...
a csavargatással függ össze. mivel bnőm még nem üzemelte be 100%-osan, csak itt ott hevert az ágyán, ide tette, oda tette, gondolom a sarkánál emelve és egyszer csak stabilizálódott a kontakt hiba.ellenkező irányba csavarva kijött, és bebootolt. talán ha az asztalkán használja, akkor ez a veszély nem fenyegeti. de lehet megcsinálom, csak tudnám mi lehet. el van repedve az alaplap...?
sajnos befürödtem vele, itta fórumon vertek át. valahonnan zalából postán küldte el, és arra hivatkozott, hogy nem tesztelte a gépet, csak bekapcsolta, hogy bootol-e. de képeket, videót küldött róla. 45 ezer Ft miatt nem autózok le oda meg vissza, hogy megnézzem. most ne menjünk bele a termékszavatosság kérdésébe se, küldtem neki is jogszabályokat, hogy mennyire vissza kéne vegye, de lepattant. most vagy megyek a rendőrségre, bíróságra és 45 ezer Ft-ért egy évig pereskedek és ráköltöm a többszörösét, vagy benyelem egy részét bukóba és kihozok belőle valamit
ha elbontom, a kijelzőkért 25-t kérnek, és nekem amúgy is kéne egy, mert eltörtem a hordozható monitorom, amiben ilyen FHD panel volt, a töltő 10 (gyári, 170W), a billentyű magyar és szinte új (8?),. a 2x4GB ram is még eladható, meg a 4 magos hűtő is. szóval a 45-t még meg is érné, amúgy elég fullos a gép. és még az is lehet, hogy egy alaplap cserét megérne. ha tényleg a baja.
-
Wolfskin
őstag
hát jó, jó, de ha az ember nem csavargatta a házát, akkor működött. és lehetett használni gond nélkül. de egyik reggel meg már nem. de a töltő csatlakoztatására felvillan a led és a power gombmegnyomása után is. de semmi más.
nem is az a kérdés, hogy mi a látatlanba baja, hanem hogy van e valakinek tapasztalata, járt-e már így, ilyen tünetekkel. ez mire utalhat? töltő csatlakozó rossz, nem tölt és lemerült?
vagy az alaplap meghalt? de akkor a led mitől ég? ha ram lenne, akkor bootolna, de lefagyna. tényleg mintha áramot nem kapna. nincs benne szufla. telefonnal jártam így, aminek túlmerült az aksija. felvillant, de nem vette fel a töltést már.
hogyan teszteljem, mit tudok kiszűrni? illetve semmit, mert meg se nyekken -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
sos segítségre lenne szükségem. egy w530 gép reggelre kelve nem indult el. a töltőd bedugva a töltést jelző zöld aksi jel felvillan párszor, de ez az összes életjel, amit kiad. másik (ugyancsak gyári 170W) töltővel ugyanez, tehát töltő kizárható. (éjszakára kikapcsolt állapotban, a töltőről lehúzva pihent)
a ssd átrakva egy másik gépbe megy, tehát az is kizárható.
van valakinek ilyen tapasztalata /ötlete?
-
Wolfskin
őstag
válasz
letix #103584 üzenetére
méret? az attól függ, hogy egész nap a táskádban fityeg, vagy csak otthon az íróasztalom csücsül. cipelni "s" verzió, de amúgy nem túl böszme az 5x0. csak nehéz. és hidd el, nem melegszik a 420s. de ha nem kell usb3.0 és elég a kisebb teljesítmény sokkal szebb és használhatóbb a t410s képe.
és a t420s se tudja kiadni az usb 3-a a dokkolón, csak a hátsó porton. de lehet kapni port re replikátort -
Wolfskin
őstag
válasz
letix #103578 üzenetére
nekem t420 s van már jó pár éve, előtte meg t410s volt, szerencsére nem olvastam a túlmelegedési problémákról így nem is érintett... remélem, most hogy szóltál, nem kezd melegedni...
amúgy nagyon pöpec gép, könnyű és erős (nekem a legnagyobb i7-el van, dedikált vga kártyával), csak annyi a nyűgje, hogy a Lenovo ezekhez már nem fejlesztett w10 drivereket, mindent úgy kell kézzel fölraknimost van a kezeim közt egy w530, annak se olyan rossz ám a billentyűje!
a T410s nagy erénye, hogy sokkal, de sokkal világosabb a kijelzője, és 16:10-es, ami a gyakorlatban olyan, mintha egy kategóriával nagyobb lenne. Ugyanis a hasznos kiterjedéséből, a magasságából vettek el, hogy ostobán széles és lapos legyen, vagyis 16:9. Ezt 16:10 után nagyon nehéz volt megszokni, de főleg beletörődni az emberi butaság egy újabb diadalába (hú, ezt szépen mondtam),
ha a thinkwikin utánaolvasol, ezekben is lehet panelt cserélni (t420/430) FHD IPS-re, mert a paneljük sajna a legolcsóbb TN
-
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #103566 üzenetére
közben megtörtént, ssd ki, palmrest le, beindítottam és billentyű le.
a hűtő csavarokat egyesével kissé fellazítottam és újrahúztam, és minden más csavart is amit láttam
lokalizáltam a forrást, a bal alsó sarok csinálja, ha ott egy picit megfeszítem újraindul. nem nagyon, és nem is a gép felemelésével, hanem egy másik, de reprodukálható mozdulattal. és ismétlem, nem durván.egyébként az elejétől csinálta, emlékszem amikor sikerült először bebootolnom linux cd-ról (mivel semmi oprendszer, meg meghajtó nem volt benne ekkor), és át akartam vinni a máik szobába, az ajtóig jutottam csak és leállt
azon gondolkodtam, hogy csak valamilyen tápellátással kapcsolatos dolog, ha más lenen nem inkább lefagyasztaná?
update közben tiltottam az nvidia /intel vga-t, de semmi változás
-
Wolfskin
őstag
válasz
omiki57 #103560 üzenetére
szia, köszönöm a felajánlást!
budapesti vagy? írok privit
amúgy a 420 sorozat billentyűi nem jók tesztelni? bár gondolom nem...amúgy az a mozdulat,m mintha a torziós merevségét tesztelnéd., az egyik oldalon a hátulját csavarod lefelé, a másikon az elejét. nem kell nagy erő, tehát nem recseg a gép vagy ilyesmi, épphogy erősebben megfogom és már indul is újra
szóval nem ez a természetes használat, tudom, de az ember néha csak a arrébb teszi. úgy tűnt fel, hogy át akartam vinni másik szobába, vagy csak átvettem az ölembe ilyesmi. és már indult is újra. ez a csavaró mozdulat csak azért van, mert 100% tudja reprodukálni a hibajelenséget
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #103555 üzenetére
igen előtte is. csak akkor azt hittem, hogy a hdd kuka. ami az is. de vettem bele egy ssd-t és most is csinálja.
hát,a venti vissza van dugva,a billentyűzet is meg a touchpad is. más nem is lett kihúzva proci cseréhezcsak mert most vettem a gépet ssd/hdd nélkül, és lehet, hogy valami fizikai baja van...? alaplap...?
-
Wolfskin
őstag
heló,
az normális, ha thinkpad w530 kézbe véve újraindul?
elég ha kétoldalt megfogom, és a legkisebb csavaró mozdulatra (mintha a ház merevségét, stabilitását akarnám demonstrálni) rögtön újraindul.
aksi jó, tápkábel is be na dugva. mi lehet?
félve veszem kézbe és teszem át másik helyre, mert sokszor tényleg a semmitől újraindul. nincs különösebb tipikus erőhatás, leginkább ha a jobb elejét (és a bal hátulját) emelő erő éri. mintha meg akarnám csavarni, hoigy mutassam milyen stabil, merev a ház (tehát nem egy iszonyat erős deformálás, csak egy pici nyomás a házon!)ez mi lehet?
túlmelegedés nem,. épp hogy beindult és frissen van pasztázva
ssd nem, ssd-t kivéve csak biosban ugyanez a helyzet.
nekem t420s van sosem tapasztaltam ilyet, szóval nekem nem tipikus hibának tűnik -
Wolfskin
őstag
100/100 és szűz oprendszer van rajta (w10pro)
most épp alaphelyzetbe állítomazért sem hiszem, hogy a hdd, mert ugyanezt csinálta lemezről bootoló win xp-vel, linuxal (hiren's boot cd), 5-10 újraindulás után bootol, de ott is váratlanul leáll... majd újraindul. (rendszertelenül, de gyakran)
először azt hittem kontakt hibás a táp bemenet, vagy a kábele, de jó az aksi, 1:50 perces. azért gondoltam, mert többször megmozdításra indult újra.
én még ilyennel nem találkoztam. mi lehet még?lefuttattam a lenovo saját ram tesztjét, az passed, és a hdd tesztet is sokáig hagyta, (a boot menüben F12)
lehet hardveresen hibás? de mi okozhat ilyet? -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #103461 üzenetére
plz help! sokadikra elindult, a hdd-n volt egy szűz win10pro, még a régi laptopból de felállt és működött. de egyszer megint újraindult, amikor megmozdítottam. mintha kontakt hibás lenn...?
aztán most már nem akar elindulni. megindul a win aztán 5-10mp múlva leáll és újrauindul. ez mi lehet????odáig jut, hogy fekészülés az automatikus javításra, majd klakk... leáll. aztán kis idő múlva újra kezdi.
-
Wolfskin
őstag
az mitől lehet, hogy minden leáll rajta?
nem volt benne hdd, beletettem egyet, de nem tudom mi van rajta, gondoltam megnézetm
• hiren boot cd, elindul, betölt az XP, majd leáll (kikapcsol)
• ubunti linux CD ugyanaz
• a hdd-ről is elindul egy "windows javítása", de pár másodperc múlva ciccen egyet és leáll.. pontosabban újraindulez mi lehet?
update: elsőre kiírt egy hibaüzenetet, hogy a cpu ki let cserélve kisebbre... kell valamit a biosban mókolni ott simán felismeri az újat?
-
Wolfskin
őstag
heló,
a w530-bam ha berakom a benne lévő 2x4GB ram mellé a 2x4GB ramomat, akkor nem indulami van benne gondolom 1600 mHz, az enyém az ex t420s (9905428-085.A00LF 1333 mHz)
az 1333 kevés neki, vag a négy ram modulnak azonos frekinek kell lennie?
vagy miért nem indul el néggyel? -
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
válasz
Surfym@n #103429 üzenetére
nem igazán kell, de ránézek, köszi!
azt tudja esetleg valaki fejből, hogy milyen foglalat, vagy melyik procik jók bele? intelben nem nagyon ismerem ki magam
a t420s ssd jó a w530-ba? mert abból van a fiókban. szerintetek a telepített w10 oprendszer elindul rajtat?
monitor barátnőmnek nem kell, ő ágyban ülve, laptop tartó szeret dolgozni, nekem, meg azok vannak, egy dell meg egy lenovo ips (24/22). a laptop csak arra kell, ha valahova megyek.
egyébként mobilra is csináltam egy jó kis második monitort, egy kibontott 5xx FHD kijelzőből, de felbukott és megrepedt
link
-
Wolfskin
őstag
válasz
vicze #103427 üzenetére
igen, tudom, haverom is cserélte. de nekem bejön a 20-asok touchpadje.
nézegettem a modelleket, 15" is, de mindig arra jöttem rá, hogy teljesítményben nem sokkal lennék előrébb (kivéve a 4 magos i 7-eseket, azok majdnem annyit tudnak mint az asztali gépem), amiben előrébb lennék, az a kisebb fogyasztás/hosszabb üzemidő (de nagyon ritkán használom aksiról, útközben ott a tablet), illetve a jobb monitor. még egy 14" Thinpad Yoga meg tudna kísérteni, de igazából az is felesleges, van egy 10.1 note tabletem (2014), amire az érintőkijelző mega toll kellene, arra ez is jó.
haverom T4xx-t vett, érintő kijelzővel és ips panellel, de nem elégedett, mindig koszos a kijelző, meg alapból is olyan életlennek találja a wacom felület miatt.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Surfym@n #103381 üzenetére
Szia, köszi végül is egy w530 lett, elsősorban a win10 kompatibilitás miatt. A saját T420s-en még elbütykölgetek a driverekkel, da a barátnőmnek nem akarok ilyen gépet
végül egy ilyen kombó lett
• i5-3230m procival
• 8gb rammal (2x4GB + 2DIMM üres)
• ssd nélkül
• k1000m vga
• aksival/ 2 órás,
• FHD kijelzővelaz érdekessége, hogy szériaszám alapján ez egy 4 magos i7 gép volt, de valaki valamikor már kicserélte benne a procit, de szerintem office-ra ez is elég lesz.
így alakult az az érdekes helyzet, hogy 2 magos gép 4 ram slotal. ami azért jó, mert a 2x4 gb samsung mellé bepattinthatom az enyémből kiesett 2x4gb-t. (én vettem 2x8 Hynixet, amikor olcsó volt a ram, 1600Mhz,1.35 V fajtából)
a kijelzőn van egy kis világos folt, benne 1 fekete pixel, de nem zavaró, és ennyiért elnézem------------------------------------------------------------------------------
gondolkodtam, hogy a sajátomat is lecserélem, de nem nagyon találok alternatívát (ehhez van 1 fullos dokkolóm, meg egy usb3 port replikátor, 3 ultrabay aksi, 1TB fiók, 1 dwd-rw, meg egy tartalék gép, amibe most jött meg a ventilátor az aliexpressről. mondjuk annak sajna nem megy a bal oldali usb slotja, vagyis néha nem megy, valami kontakt hiba...
de amúgy elvagyok vele. dolgozatm egy t440-en, a hajam égnek állt a tapipadjától...
az egyetlen bajom vele, hogy már 16:9-es a kijelzője, ami iszonyat baromság, meg az igen gagyi TN film panel. szóval inkább azt tervezem, hogy teszek bele egy FHD IPS kijelzőt, a thinkwikin van róla leírás, ahogy számolom olyan 30-ból kijönne...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- BestBuy topik
- Autós topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Suzuki topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest