- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
Donki Hóte #125592 üzenetére
klite codec + mpclassicot próbáld még meg. ha azzal se akkor ennyi.
VLC régi dolgokon nem volt sikersztori nekem. gpu acceleration kifejezetten nem akart működni, processorra terhelve meg vagy nagyon küzd vagy nem is megy.
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
vicze #123863 üzenetére
nem mondom nem értek egyet de fentről nézve.
Az it field service az így is úgyis van. mert nyomtatók mert hibajegyek mert walk in support mert életciklus management.
ergó az erre elhágott idő nem számít.
Plusz nálunk global beszerzés van ezért vannak igen diszkont áraink minden certifikációnál, mert a gyakoribb gép kategóriákból súlyos tizezer darabot veszünk évente.
ezt (hunyorítva kerekítve a globál számok szintjén) az IT költségvetés tartalmazza. Az it ami mindig is mostoha gyerek mert nem termel pénzt hanem a működési költség része. na innen nézve 2.4M euró ide vagy oda nagyon is számít amikor a gazdaság világ szinten sem pörög olyan marha jól, és a kiáramló pénz megállítása igenis fontos.ettől függetlenül már 3 éve 16gb az alap kiszerelés felénk office kategóriás gépek esetén, 32 a combosabb notik és desktopok esetén. Utóbbit most emelték 64re. de a kimaxolás, illetve az office gépek duplázása/növelése jelenleg szerintem is kidobott lé lenne.
-
fattyu
veterán
válasz
safranek322 #123842 üzenetére
igen. nem veszünk ilyeneket.
-
fattyu
veterán
válasz
t72killer #123199 üzenetére
ez meg nem így működik.
ha már a munkát behozod.garancia: max 3 év. 3 év után akármilyen hiba lép fel az már fizetős javítás.
ahogy mész előre az időben exponenciálisan nő a meghibásodások száma.
elromlásokat meg nem bélus a 13 kerületi garzonból fog tudni hiteles adatot adni, hanem mondjuk a cég akinek egy SKUból van 6000 darabja. Az már talán alkalmas némi következtetés levonására....support: windows kb 5 éves terméktámogatási (plusz kicsi de nagyjából) ciklussal dolgozik. utána nem jön patch, security frissítés. sem processzorra sem chipsetre, Utóbbi cégeknek azért nem olyan dolog amin vállat vonnak.
na emiatt kb a négy éves életciklus egy munkaeszközként kiadott laptopnál már belenyal abba hogy a költségcsökkentés oltárán riskeket vállalsz.
magán használatra persze értem. de a munka világát a gyártók nem a katás fotós vállakozó szemszögéből kezelik hanem nagyvállalati léptékben, és ez az amit fent leírtam.
és a thinkpad eladások kb ha 1%át teszi ki a civil vásárló meg a kisvállalkozó.mondom ezt nagyvállalati flotta üzemeltetőként
ja és egy igen fontosat még ki is felejtettem. ugye nem tudsz ilyen léptékben évekig (gyakorlatilag egy évig sem) egy bizonyos SKU-t venni. tehát évente a g1 g2 g3 g4. céges szempontból is iszonyú megterhelés a belső supportot a windows imageket driver és bios sccm csomagokat gyártani folyamatosan.
4 éves élet ciklus esetén ez ugye 4 gép. kategóriánként.
de van a standard notid (t14) mellett még performance notid (zbook) meg enhanced Notid (t16) meg convertible Notid (yoga) meg 4 féle desktopod. meg tableted....érted? egy év tovább használat plusz 10 modell amit supportálsz belsőleg. driverek sccm csomagok win imagek....
-
fattyu
veterán
ok jogos,
nyilván macem nekem van és alapvetően vigyázok rá. Nálam azon nincs nyom. Macből nincs jelentőséggel bíró mintahalmazom.
figy az el van írva hogy ne matricázd össze a gépet, és úgy add le ahogy kaptad.
Állandó beszélgetés hogy na akkor tessék a spricni meg törlőkendő és leszeded a matricákat mielőtt leadod.... -
fattyu
veterán
perszen van megoldás. csak ezt munkagépeknél, flottaüzemeltetés esetén nem tudod az egyégsugarú user szájába rágni.
és érdekes módon a macbook airemen nincs ez.szóval meg lehet ezt csinálni jól is. de a Lenovo rosszul tervezte meg, és a saját tervezési hibája miatt kihátrál nem user indukált, és nem a kijelző esztétikai romlását kezelő, egyértelműen GARANCIÁLIS felelőssége alól.
-
fattyu
veterán
Lenovo garancia (céges NBD ) központi beszerzésű fél millió flottaméret worldwide. csak a perspektíva miatt.
az összes kurrens lenovo ha laptopként használod ( hazaviszed este, reggel meg behozod) ott lesz a klavi nyoma a kijelzőn. t14 t15 t16 13as yoga. tökmindegy. az ÖSSZES gépen ott a nyom. azokon is amikre tényleg vigyázva van.
ez nem ok garanciális cserére. tiszta sor.
amin ledobtam a láncot. Lehal a kijelző. szalagkábel, cfl, bármi. ha van ilyen nyom a kijelzőn, (márpedig van) akkor gari megtagadva, holott iszonyuan nem függ össze.Na szervízes kolléga aki kijár az importőrtől azt mondta hogy az ok: ezeket a lenovo megjavítaná és újrahasznosít, de az esztétika nyomok miatt nem tudja és ezért megtagadja a garanciát.
Pofám szakad le
-
fattyu
veterán
válasz
vicze #120302 üzenetére
hát izé.
előirat: rühellem az almát mint céget. a nyájmentalitást az árazást a marketinget mindent.
office user vagyok. excel onenote mail teams webbased appok.
egy macbook airen élek két éve. NEM szivat nem idegesít nem húz váratlant. asszem 4 hónapja nem indítottam ujra. nem érdekli hány chrome ablak van nyitva. nem érdekli hogy 4 hónapja semmit nem zártam be. erősebb reszponzívabb patogósabb érzésre mint az előtte használt t590 (32gb rammal)
Akkor veszem észre hogy mindent is nyitva hagytam amikor egy sw frissítésnél újraindul. na akkor elvan 2 percet mire mindent bezár.
Mindezt passzív hűtéssel sivítás nélkül. NORMÁLIS kijelzővel.
és egy air pl nem is drágább mint egy t16 vagy t14 kurrens modell.és elnézést mert nem ez a topik én is tudom, de egy kiskeráras t14-el szembeállítva egy air kb olcsóbb vagy ugyanaz és nem tudok olyat mondani amiben jobb a t14. mondom ezt ugye régiós flottamanegerként....
edit: mi a vérben vérzik el egy m2?
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #119521 üzenetére
tudod hogy nem vitázom veled a lenovo kurvulást tapasztalom saját bőrön 20000ezres flotta tapasztalattal ami 14es és 15ös modelleket ölel fel.
Egy gondolat.
Évről évre drágul minden- infláció alapanyag.
Talán esetleg hogy ne kelljen annyit emelni az áron - és ezzel eladási volument bukni elpártoló vevők miatt - megy a pici emelés és az olcsósítás ,szépen lassan finoman adagolva, még a nagy tömegnek emészthető adagokban.HSM: tender: beadja a gépet aki akarja. jobbára lenov hp, esetleg dell. technikai certifikáción átmegy, majd jön az open bidding. gyártók jelen a cég mondja 600 euró. viszi valaki ennyiért? 605 euró. és így tovább amíg az első be nem mondja igen. és kész ő nyer.
és mégy csak nem is egy microsoft vagyunk. Évi 120 ezer gép vásárlás nagyjából a teljes cég a világon.
-
fattyu
veterán
x230at mai napig örömmel veszem kézbe.
akármi modernet meg nem. az utolsó ami nekem szódával elment a x80 széria volt, de az meg hulott és hullik mint ősszel a legyek.
-
fattyu
veterán
válasz
fatpingvin #118241 üzenetére
ööö nem tudom.
x220 klavit szeretnék x230ba tenni. rémlik halványan valami hogy egy eret a szalagkábelen ki kell takarni.vagy dugd be valami történik...
hogy át lehetne tanítani a 20as keyboardra az nem rémlett. ez az lenne? csak felületesen olvastam bele. -
fattyu
veterán
volt téma ezer éve de nem találom hirtelen.
hogy is lehet 20 as klavit tenni 30as gépbe? x230 lenne az áldozat. -
-
fattyu
veterán
válasz
Graphics #115527 üzenetére
amennyit mi szopókáztunk az usb port replikátorkkal (ne hívjuk ezt dokkolónak please) az elképesztő. zokogva ríttuk vissza az igazi dokkolókat.
hogy usb 3 vagy type-c mindegy volt.
a legokádatosabb megbízhatóságot a lenovo type c "dokkolója" mutatta t480akkal.
klavi egér headset monitor. dobsz egy 10 oldaló kockával. 1-5ig SEMMI nem működik. 5-9 között valami megy. Kép van de usb nincs, vagy usb van de kép nincs. 10est dobsz akkor van minden.... arányaiban így nézett ki. ember áll és percekig kihúz bedug... -
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #115368 üzenetére
zeró turkálás alap high performance profil.
a szenzor variációt természetesen elfogadom.
-
fattyu
veterán
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]néhány gondolatom előkerestem az elmúlt pár évből.
6-7-8 gen 14 és 15 ös méret van méltatva ezekben.
Egy relatíve friss adalék. Lenovo most szállított le 2000 t14g2 lan csatlakozó nélkül. nem azért mert így kértük. hanem mert elfogyott az alkatrész.
Még egy akkora kotvány céget mint a Lenovo mostanában nincs még egy.
-
fattyu
veterán
válasz
RoryBreaker #114895 üzenetére
A t430
-
fattyu
veterán
válasz
Balinov #114638 üzenetére
ha nagy cég akkor a központi beszerzést okold ne az IT-t. vagy a vezetőséget aki az IT-t csak mint kiadást látja.
elárulom neked mi még az egy évvel későbbi évjáratot is 8 giga rammal rendeltük....
szintén agyon bloatolt céges win10 o365 teams kombóval szerinted mire jó most egy 8 giga ramos t470 t480?
mondjuk a hdd az rideg. hdds gépet utoljálra 2015ben vettünk.
-
fattyu
veterán
válasz
NdrewSunix #113893 üzenetére
vidd vissza hogy ez így nem egy laptop
-
fattyu
veterán
válasz
vicze #113552 üzenetére
én hpra és lenovora látok rá. nem magyarország hanem világszint.
14es kijelzos gépek 14-18 hétre gyártódnak a rendeléstől.
15 colos 24-32 hétre.
és nem javul tavaly nyár óta fikarcnyit se.
ha valami kissebb rendelés ami beslisszol valahol a gyártósori planning egy lukjába akkor lehet szerencse de mennyiségi rendelés így indul.... és nem javulni szokott...
-
fattyu
veterán
hmm.
segítséget kérnék.
x230 i7 lap.
gondoltam ultimate kimaxolás jeligére 32gb ram
2db 2rx8 16gb micron ram de csak sípol.esetleg van bios amivel ez menne?
-
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #113045 üzenetére
nekem sem fogta a fejem nagyon sokáig. Importőrrel resellerrel ment a tárgyalás sokat hogy de basszus a köszönjük a bejelentést alkatrészt megrendeltük ezen mi az NBD?
de nem. 24 órán belül megkezdi a hiba elhárítást.
nem 24 órán belül visszaadja a működő gépet.
csak tényleg nem kicsi csalódás volt.
4th genig delles cégnél voltam ott tényleg ez volt. ha fedlap ha keret ha alaplap. másnap ott volt.
majd jött a lenovós/hps cég és ott szembesültem ezzel.
de állítólag már a dell sem csinálja ezt.
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #113042 üzenetére
lenovo NBD gari sem azt jelenti hogy egy alaplapcserés géphez másnap jön az emberrel a csere lappal sajnos.
Főleg nem a mostani ellátási lánc szituban.
NBD azt jelenti 24 órán belül megkezdik a hiba javítását. értsd megrendeli az alkatrészt. majd 3 hét mulva jön és szerel.DELL annó tényleg ezt jelentette még, hogy reggeli bejelentésre délután ott volt BÁRMIVEL a szerelő.
Lenovónál ez nincs.
-
fattyu
veterán
válasz
kalapacsolok #112745 üzenetére
figyi. annyi szervíztapasztalata mint neki a környéken nincs senkinek.
vegyél már vissza.
Igaza van.
ram modul nincs forrasztva ( többnyire nem mindegyik ) - tök jó. hibás ramot szökőévente látok egyet.
SSD nincs forrasztva. nem rossz mert abból megesik hibás bár nem ez a tömegével elhullás.
és kb itt van vége a javítható cserélhető.
usb port alaplapcser
HDMI DP port alaplapcsere.KB bármi más alaplapcsere.
az hogy én mit látok egy 6000res flottában elhullás statisztikának, és hogy nincs széria vagy generáció amiben nincs valami iszonyatos baki szintén tényszerű dolog. Fos a lenovo is kb pont annyira mint mindenki más már.
hogy ezt te nem érted és nem fogod fel és ettől ő (vagy én) lesz a hülye az rólad mondd el sokmindent. személyeskedésbe te mentél le. a hülye a barom és most a hány éves és anyuci.
Menj innen el kérlek.
-
fattyu
veterán
válasz
kalapacsolok #112736 üzenetére
jajj anyám.
-
fattyu
veterán
pár havonta szóba kerül gondoltam megosztom
lenovo
14es gép: május 9 rendelés aug közepe vége megkapom.
15 ös gép, május 9 rendelés novemberben TALÁN gyártásba kerül.HP
15 ös gép. február eleji rendelés. NOVEMBERBEN talán legyártják, most épp dec 15 van sheduled deliverynekitt tart a global supply chain. és engem ezekkel a logisztika térdelése ami a hajózásban van nem is érint mert a gépeim repülővel jönnek
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #112605 üzenetére
wd 19 et egyet megnéztünk.
d6000ret próbáld ki. displaylinkes amitől mindenki fázik. de ismétlem sokezres mintból tünetmentes.
resellerem is megerősítette hogy van még pár partnere. egyik sem akkora mint mi, de azért nem picik és ők is azt veszik, pont ezért mert fájdalommentes.
én állítom SOKKAL több bajunk volt a 80 90 es széria natív dokkolóival. ott megvolt ez a vagy kép nincs vagy usb vagy ethernet vagy ezek kombinálva. 4-5 bedugás után már kiadta hogy van usb meg kép. ethernet nélkül meg végülis tudok élni.
-
fattyu
veterán
válasz
szaszyka #112599 üzenetére
2 nyolcas ram modul egy rendes ssd és FŐLEG egy újrapasztazást javasolnék új gép helyett...
utóbbi csodákat bír tenni a fő panaszaid kezelésére.
Tikakukac: dell d6000 volt? nálunk vagy 2000 darab van kint. panasz meg akkor van ha a user nem kattanásig dugja a dp kábelt...
meg amikor a zbookos rájön hogy nem tölti. és akkor most be kell dugni a töltőt? igen azért kaptad... -
fattyu
veterán
Fekete péntek:
Valamikor 2017ben talán. Kijött egy vírusirtó frissítés és egy win frissítés. Külön külön tök biztonságosak voltak és letesztelték.
Egyszerre azt okozta hogy ha lockoltad a géped, ( 5 perc a timeout GPből ) nem engedett be többé...
CSodás nap volt nekünk itsoknak...
-
fattyu
veterán
válasz
vicze #111753 üzenetére
Ha érdekel jövő héten küldök screenshotot de semmi baj vele. És főleg az a hatalmas különbség hogy ki be dokknal milyen százalékkal sikerül mindent életre kelteni. Ez nem ment semmi másnál. A Dell meg mukodik és kész.
Egy gond van vele a 3d alkalmazások. Displaykinkbugye egy videokártya. És ami a quadrot szeretne használni az nem örül ennek.
Szép új sharedesk világ vs valóság
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
szolgálati közlemény :
t570 et ha van add el amíg tudod. ha gondolkodnál a vételén NE!!!!!!
380 darab van csak az én site-omon. 80 hullot el az elmult fél évben. néhány még garidőn belül.
nem látja az SSD-t a tünet. megoldás ssd csere. nem nyert. alaplapcsere. vagy nyert vagy nem. SSD és alaplap. jó. némelyik akár 3-4 hétig is. volt amelyiket összerakta a szerelő, tesztek lefutnak, majd 13 méterrel és 1 perccel később a telepítőasztalon már újra nem látta az ssd-t....
nézzük a statisztikát és mostmár naponta egy kettő jön vissza ugyanezzel.
importőrnek jelezve hogy itten tendencia van és azért 20-25%os elhullás picit erőske garanciától független. Lenovo meg széttette a kezét, hogy amíg garos addig ....
Ráküldtem a központi beszerzést a Német Lenovóra.
ma beszélgettem hosszabban. mindenhol ez van a szerelő srác szerint.
a nem garosakra alaplapcsere árajánlat a lenovótól 1300 euró
valamiért nem annyira hagytam jóvá egyet se... pedig arról ugye beszélgettünk hogy áru befelé nemigen jön.... de lófasznak is van vége...
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #110737 üzenetére
nemtudom. én vagy hülye vagyok vagy optimista. utóbbit még sose mondták rám.
de alapvetően szerencsés vagyok. nem aggódok munkán megélhetésen. A csapatomért sem. szükség van ránk és akkora megoldásokat előre gondolkodást shitstormban helytállást nyújtottunk tavaly hogy a renoménk az egekben van a békeidőkhöz képest.
nem van tőzsdén a cégem. nincs részvényes belepofázás. aki favágással akar kiadást minimalizálni.
volt bónusz és fizuemelés is év végén. úgy vélem ezek azért indikátorok.
kihívás lesz 21 is az tuti. stressz és megoldani és kitalálni és végtelen munkanapok és 12 14 órák és hétvége. de én spec iszonyatosan úgy nézek vissza 20ra hogy nyomot hagytam a megoldásaimmal és a csapatommal és büszke vagyok rá. covid nélkül nem lettek volna helyzetek amikre tudok reagálni.
szóval én valahol úgy vagyok vele hogy a kihívást nézem benne. iszonyuan sajnálom és együttérzek mindenkivel akinek az életére biztonságára kihat. én pedig szerencsés vagyok, hogy annál a cégnél vagyok amelyiknél és azt csinálom amit.
-
fattyu
veterán
az még a egy régebbi sztori. 15colos panel kihozatallal vannak gondok az is betesz a t15 nek zbook g15nek.
Én hallottam valami olyasmit hogy alapvetően gyáraknak 4-5 hónap készlete van alkatrészből/alapanyagból.
Na korona miatti kiesések a bányákban, a komponensgyártóknál gyártóknál....
mostanra értek a végére. Erre jött ugye korona miatti HO az egész világon és ezért picit megugrott a kereslet. amit a lánc minden pontján kiesések....
Lenovo azt nyilatkozta hogy év közepére áll helyre a helyzet.... az importőröm és az én véleményem is hogy hiszem ha látom.
vicze1: 1000 gépet rendeltem meg szeptemberben. 450 zbook 15 még semmi hogy mikor landol.
500 t14 már szállítás alatt van, 1-2 hét és megkapom.
50 desktop. azok dec végén jan elején becsorogtak.
Ez nyilván aki céges környezetben van tudja hogy az éves budgetnek is jót tesz hiszen hiába tavalyi rendelés, idei aktiválás idei budgetet eszi.3000 gépet kéne idén LECSERÉLNEM. erre jön a bővülés.
miért érzem úgy hogy nem lesz egy sikersztori.
-
fattyu
veterán
válasz
vicze #110694 üzenetére
t14 szeptemberi eleji rendelésem műlt héten került legyártásra.
oltári szopás van a gyártóknál.
HP ugyanígy. szeptemberi rendelés, semmit nem tudni. nincs ETA. már nem veszik fel a telefont. Se nekem se az reselleremnek....
és itt 1000darabos tételekről beszélgetünk nem a egy darab kéne...
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #110125 üzenetére
nekem a 8.1 az ideális. sose hittem ilyet mondok de 3 otthoni gépemen van és évek óta futnak anélkül hogy fárasztottak idegesítettek volna valaha.
-
fattyu
veterán
minap említettem a yoga szépségeit
x390
Frissen pasztázott.
majd kicserélt ventilátorMa elkezdett olyan hangot adni az egy hetes ventivel mint egy haldokló drón...
Az egy amiért nem idegesít igazán hogy kb tartalék HO gép.
Bent átköltöztem asztalira. Corona miatt megtehetem minden faszom meeting skype meg teams.
De ha pl contact miatt hazazavartak volna ma igen kevéssé lettem volna boldog.
Így annyira nem bosszant. holnap beviszem. kimarok egy másikat 2-3 hétig akár jó is lesz. -
fattyu
veterán
válasz
fattyu #110012 üzenetére
na jó átgondoltam.
saját pézt nem adnék érte semennyit se de nekem elég hülye igényeim vannak.
Akku nem olyan rossz. Klavi sem. erő amíg nem szárad ki a paszta addig rendben van. Amint csökken a hővezetés igen rendeset térdel a felhasználói élmény throttling jeligére. 6 hónap után kellett újrapasztázni az enyémet... mintha uj gép lenne azóta.
touch panelt egyáltalán nem használom. azt nemtom mennyire milyen.
ja igen egy klavicsere is volt már mert a space ha nem a közepét nyomtad nem akart érzékelődni. az mókás volt mert a klavi maga a váz... lebont mindent a picsába és újratesz.
majd kiderült hogy ugyanazzal a cikkszámmal más az egyik usb körül a kiképzése az új fedlapnak...Ha belegondolok klavicsere az volt egy pár azért...
most hogy ezt így átolvasom azért tényleg nem mondom nem lehet jobb helyre pénzt költeni
:
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #108062 üzenetére
nem. egyáltalán nem. Céges yogám helyett most nyáron amikor és amit tehetem az x230on csinálok ölben dolgozás esetén. fotel, függőágy kempingszék. ISZONYATOSAN sokkal hűvösebb érzés ölben mint a x390em.
-
fattyu
veterán
válasz
dabadab #107842 üzenetére
Nem ilyen egyszerű ez.
Egy monitorral oké. Nekem is így van most itthon a yogaval hogy a monitorba épített és nincs dokkoló.
Viszont egy mocsok drága HP C dokkolós monitor és még ezen az áron sem tudja a daisy chaint. Vagyis két monitor már bukott.
ergó ha a cégnél alapvetően a két monitor a standard munkaállomás akkor vagy hombár drága eszköz kell ami type C dokkoló ÉS tudja a daisyt vagy marad a typc port replikator.
-
fattyu
veterán
válasz
vicze #107817 üzenetére
hát.
azért ezekkel az oldalsó betolósakkal is voltak rendesen tolerancia porblémák.
14es méret még csak csak.
de 580 590 olyan mocsok módon nem vette be NAGYON SOKSZOR hogy öröm volt nézni. konkrétan rá kellett emelni távolabbi sarkára és akkor már megvolt a szög... gratulálok lenovo.
mindegy. most hoztuk meg a döntést natív dokkoló elfeledve. type c port replikátor innentől. shared desk kompatibilitás nagy úr.
ja meg ma hagytam el az agyamat.nem garos t460 alaplap.
árajánlat 841 euró.... az alaplapra.... szerintem ők egyáltalán nem akarnak javíttatni. -
fattyu
veterán
válasz
peti_s #107758 üzenetére
tax és pénzügy részéhez én nem értek. ostoba its voltam valamikor már kb az se
de gondolom nem végtelen leírható adóalap sem. és amikor egyéb tárgyi eszközök amik fejlesztésekhez ( értem ez alatt development tevékenység és mondjuk az irodaterület meg épületbővítés meg ilyeneket is ) kellenek is égetik ezt akkor valahogy megint lesz fontossági sorrend.
-
fattyu
veterán
oké, csak azt is értsd meg hogy az it nem hozza a pénzt. az összes böszme cégnél az IT kb pénztemető szemben a mérnökkkel a termeléssel a logisztikával. Ezek hozzák a pénzt. az it meg elkölti amit ezek behoznak. aki 3 évente új gépet akar venni megint fél millióért meg miért nem olcsóbb egeret meg klavit meg headsetet vesz évi 5000 darabot. érted, én volnék a legboldogabb ha mindenkinek adhatnám amin szívesen motiváltan hatékonyan dolgozik. de a másik oldalról meg, hoppá nem megy ki a rendelés mert utolsó pillanatban elkaszálják hogy ez most luxus nem vesszük meg.
a vezetés haragszik az ITra mert sokat költ, a user utál mert nem üti meg az elvárásait a kapott eszköz.
win win
-
fattyu
veterán
gondolom nem egy nagy cégről beszélünk. de persze van ilyen is. csak ne ebből indulj ki mint norma.
örülj neki bár engem a világból ki lehet kergetni macOS-el.
meg a léptékek. gondolj bele 8 alkalmazottnál egy jólmenő cég persze legyen mindenki boldog.
ahogy nő a cég és távolodnak a pénzügyi döntéshozók hierarchia layerekben a tényleges dolgozóktól... oda nem hallatszik el az anyázás. mert direkt így van kitalálva. marad a profit. 10ezerszer 2000 euró viszont látszik onnan fentről. túl jól.
-
fattyu
veterán
figyi. nem hiszem most hallod először de a cégek profitra törekednek.
némely cégnek van olyan hogy nem jön ki a lépés.
kell egy korona, vagy egy autóipari válság az idióta eu co2 kvótákkal és hirtelen máris nem olyan szuperzöld az élet. ilyenkor mi van? elkezdik megnézni hogy kifele hogy lehet megállítani a pénz áramlást amikor befele lelassul. nettó matek,
arra is kiváncsi lennék hol 2 év a lifecycle ilyen gépeknek
jóaz 3 nak ha jól megy és úgy vannak vele ahogy lejár a gar már nem éri meg, de sok helyen 4-5 az.
-
fattyu
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #107741 üzenetére
értem de ott valami nem kerek szerintem.
nekem azóta is az x230 a privát gépem és imádom. igen 9cellás akku van benne 8-10 órát tud. szemben a mostani tkre hazudott 8-10 órákkal.
nem netezés yt zene alatt totál nem melegszik és nem izzad tőle a combom. kérdezd meg mit éreztem este hétkor tartott videómeeting alatt ölemben a 390 yogával....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged