Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98551) carr válasza csubuka (#98550) üzenetére


carr
őstag

tegyél már rendeset oda! :C :DDD

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#98552) csubuka válasza carr (#98551) üzenetére


csubuka
addikt

:D

Ha nem is ilyen "hardveres", dekopírfűrászt igénylő módosítás, de egy fan error mentes bios nem ártana. Aztán mindig maxon, 5V-on járatni és csucsu. Azon meg, csak valahogy a kis fordulatokon nem adja. De kétlem, hogy ilyen volna.

Vannak itt itt azért megoldások :D No persze... Mi a logika abban, hogy a CPU foglalat ki és visszazárása mmegoldaná ezt. Épp mákja volt. :D

[ Szerkesztve ]

(#98553) azbest válasza csubuka (#98550) üzenetére


azbest
félisten

mondjuk érdemes a gépből kivett eredeti matricáját tanulmányozni, gondolom attól is függhet milyen hűtés van benne, hogy csak integrált videós vagy dgpu-s kiépítésű volt a gép.

A kábel csati kapcsán például már ez sem feltétlen passzol az elméletedhez :) [link]

[ Szerkesztve ]

(#98554) kopi72


kopi72
aktív tag

Van mar valakinek E485-ose?
Szemezgetek karacsonyra vele, de elegge elborzaszt, h 1 helyen lehet venni itthon, es 250e ft, USA-ban 160 korul vannak, es meg csak nincs is black friday.

Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!

(#98555) ro_bert17 válasza darvinya (#98541) üzenetére


ro_bert17
őstag

Hopsz. 4 db. akkumulátor van itthon. (T42, T410, X220, X230). Mindegyiken akkumulátoron rajta van ez a logó.

(#98556) darvinya válasza ro_bert17 (#98555) üzenetére


darvinya
titán

A logó ami rajta van, az újrahasznosítható.
Pl: bennelévő akkuból műtrágya lesz, külső műamyagból pedig póló, stb.

Amit képen van, az akku pakkot újraépítették és ezzel felújították az akkut.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#98557) ro_bert17 válasza darvinya (#98556) üzenetére


ro_bert17
őstag

Gondoltam mit jelent az újrahasznosítható fogalma.
Viszont biztos a hosszú munka nap miatt, de még mindig nem tudom mitől felújított a hivatkozott ebay-s akkumulátor?

(#98548) ghost364: nincs esetleg forrásod erre, hogy melyik melyik?

(#98558) csubuka válasza azbest (#98553) üzenetére


csubuka
addikt

Néztem azt persze, de olyan rigtig nincsen :D

A csati lehet, hogy gazdasági megfontolásokból ez a 4-pines. Ilyet tudtak olcsón venni és végülis belemegy gond nélkül az alaplapi 6-pinest fogadóba. Típusra ugyanaz. Szóval attól még lehetne okés, nem kell beerőltetni, pont olyan a kialakítása, mint a 6-pines.

Ilyen az enyém, 6-pines a lapon:

Persze az is lehet, hogy első szériás a W520-am (11/05 gyártás amúgy) és változtattak valamit menet közben később. Ha ez a venti belső elektronikájában is megnyilvánul (nem csak a csatiban) az igen nagy szívás lenne.

Ugye a T520-é, meg ilyen, szintén 6-pines, ha jól látom:

Simán lehet, hogy az utángyártottak nem tudtak 6-pineset szerezni vagy 100000 darabnál a 6 és 4 pines közti árkülönbség már pont elég volt két fagyira a gyártónak :D Én is tuti bevállaltam volna egy ilyen okosítást annyiért.

(#98559) RoboGuru válasza csubuka (#98550) üzenetére


RoboGuru
tag

Hol írja hogy új az általad linkeltnél? Én személy szerint ezt választanám, a fél év garancia miatt. Mert lehet hogy bejön a féláras, de mi van ha nem? Akkor harmadszor is megkell venni a drágábbat, és így már annak ára dupláját kifizetve.

[ Szerkesztve ]

www.rendszerguru.hu

(#98560) RoboGuru válasza csubuka (#98549) üzenetére


RoboGuru
tag

Nekem sikerült nagy nehezen a régit életre kelteni, ezután jó darabig még használtam. Eladtam, de nem emiatt, hanem leütöttem egyet brutál olcsón aukcióban erősebb grafikus chippel. A lényeg hogy venti probléma miatt nem vállnék meg egy ilyen géptől, főleg ha a probléma már kipipálva. Sőt azt sem lehet mondani hogy csak ennél fordul ez elő. Belefutottam még az x201-es gépemmel is ebbe, aminél venti mellett biztosíték cserét is eszközöltem. Nem utolsósorban egy T410-nél is elöjött.

www.rendszerguru.hu

(#98561) csubuka válasza RoboGuru (#98559) üzenetére


csubuka
addikt

A bekarikázott rész kínaiul azt jelenti, hogy "new, original, 3 years warranty".

Mondjuk, hogy hajtom be rajta ugye. Három év múlva már sehol sem lesz ez a shop. Valamint amúgy ugye az, hogy ezt írta a képre, az ne mtudom mennyire hivatalos ajánlattétel. Szöveggel külön nem írta le.

**Nem tudok kínaiul. Most épp még csak kínai havert sem vettem igénybe, csak a Google translate mobilapp képfordító megoldását. :D

Azért az a 20 dodó elég kemény, de jogos amit írsz, az elfecsérelt idő és idegesség meg pluszban jön erre. A mostani amúgy leírta, hogy W520-al megy. Nem ment, videót kapott, meglátom mit ítélnek az ebayen.

Ez inkább hasonlít a gyárira amúgy, amit linkeltél. Pl 3 csavar, nem négy tartja, kicsit más a sarok kialakítása a műanyag öntvénynek, meg ugye a 6-pines csati. Meg az idő is telik, legközelebb már jóra kell behoznom.

(#98560) RoboGuru: Jogos, ha már megcsinálom maradjon. De mire megcsinálom utálni fogom :D Szóval az érzelmek ugye. Mondjuk egy időre ha jól összehozom, akkor legalább ezt a problémát elfelejthetem, ez meg bármi használttal előjöhet. Főleg, aminek időnként kiakasztjuk a ventijét.

Itt még nem ment meg a bizti, de ha sokat kísérletezek lehet vége lesz :DD

[ Szerkesztve ]

(#98562) csubuka válasza csubuka (#98561) üzenetére


csubuka
addikt

Ugye amit linkeltél annak a matricája is gyárinak néz ki és csak 0,4A max áramfelvétele van, a többi rizikósnak meg 0,5A. Lehet arra tilt a rendszer.

Ha lezárul a dispute-om és kapok vissza pénzt, akkor tényleg inkább erre a gyári-félére repülök rá már. Csak ez a cirka 6 ezres azért erős.

(#98563) csubuka válasza csubuka (#98562) üzenetére


csubuka
addikt

Ejj, itt pl írja is, hogy két beszállító van, ez az AVC meg az a másik (Delta szerintem), aminek olyan a matricája, mint a gyári sajátom. Túl nagy lutri itt másfélékkel szórakozni, tényleg hiába mondják, hogy minden W520-hoz jó ők se tudják meg még nem is igaz :D

*Bizonyos eladók írják, hogy minden "part number" és még a fotón levő matrica is kell, hogy egyezzen. Kicsit késő, tekintve, hogy ahonnan vettem, az meg volt győződve, hogy az övé az jó W520-hoz.

Ez az enyémnek a fotója:

Delta KSB06105HA, nem jött be az olcsó megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#98564) csubuka válasza FoxiestFox (#91849) üzenetére


csubuka
addikt

Lehet mégsem volt jó igen sokat kiakasztva tolni a W520- at, azért vigyázz vele. Persze lehet a kor és a por végzett az enyémmel simán... De kétségtelen, hogy sokat toltam kiakasztva. (Ez olyasmi lehet, mint a bányás kártyák hűtőjének a sorsa akár :D ) Csak eszembe jutott, hogy korábban írtad, hogy te is kiakasztva tolod...

[ Szerkesztve ]

(#98565) Tikakukac


Tikakukac
titán

Megnyugtató, hogy bootloopos bír lenni a win7 is ha updatel egy jót, nem csak a 10.

Na ezért backupolunk minden nagyobb frissítés előtt. Szánalom négyzet, de tényleg. Na mindegy napi x230 sztori letudva.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98566) kemotox válasza Tikakukac (#98565) üzenetére


kemotox
addikt

;] ;] ;]

(#98567) Xero válasza kemotox (#98566) üzenetére


Xero
nagyúr

Így korrektebb:

Nem vagyok egy FOSS mániás, de na fő a korrektség. :K

(#98568) Tim82


Tim82
nagyúr

X240 blues...

1.

Vettem az X240-hez egy IPS 1080p kijelzőt (AUO B125HAN02.2), az eBay-es eladó elvileg a termékről készült fényképein az eDP csatlakozó nem középen van, hanem jobbra, ami nekem jó is lenne. Az eladóval - ahogy egyébként kéri is a hirdetésében, hogy ez történjen meg a vétel előtt - letisztáztuk, hogy "helló, van-e pontosan ilyen kijelződ, mint ami a 2. fotódon van?", "igen, van.", "OK, akkor megvenném.". Ezek után "természetesen" olyan panelt küldött, aminek középen van a csatlakozója, így a jelenlegi eDP kábelemmel nem lehet összerakni (összedugva működik, csak túl rövid az X240 kábel).

Elvileg van X260-hoz hosszabb eDP kábel is, de ahogy nézem, a kijelző ráadásul "small panel", tehát az X240 fedélben csak beleragasztással marad meg... Valaki tudja-e, hogy az X260 fedelére 1:1-ben cserélhető-e az X240 fedlapja, zsanérja stb.?

(Csak azért, mert az eladóval/Paypallel való viaskodás hosszadalmasságánál egyszerűbbnek tűnik beszerezni egy X260 fedlapot/zsanérokat/antennákat.)

2.

X240-hez vettem egy belső és egy külső akkut. A külső akkuval működik, de ha a belső akkut rádugom, akkor nem hajlandó bekapcsolni. Egyszer már bekapcsolás után rádugtam a belső akkut, akkor hajlandó volt felismerni és tölteni. Alaplap/csatlakozóhiba, vagy akku? Erre vonatkozó beállítást nem találtam BIOS-ban.

Van esetleg (budapesti) X240-X250-X260 tulajdonos, aki tudna segíteni az akku tesztelésében? Előre is köszi.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#98569) darvinya válasza Tim82 (#98568) üzenetére


darvinya
titán

Akku teszthez elég egy 4-5V-os fogyasztó és egy volt mérő.
Áramkört bekapcsolva gyorsan csökken a feszültség, akkor akku kuka.
Ha tartja, akkor viszont nagyobb a gond.

Manuálban nincs méretek mind2 készülékről, mint T61-nek van.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#98570) Tikakukac válasza Tim82 (#98568) üzenetére


Tikakukac
titán

Whehehe, jahj. Ez a kijelzős buli apám mi szopás bír lenni :N

Szerintem paypal. Ha ebayes a buli akkor az gyorsan megvan, emiatt én nem verném magam még több időbe meg pénzbe.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98571) csubuka válasza Tim82 (#98568) üzenetére


csubuka
addikt

Ejj, ehhez képest nekem még tök jó a helyzetem a ventibeszerzési nehézségekkel... :(

De valóban a levelezéseteket bizonyítékként felhasználva csak visszakapod a pénz jó részét. Vagy volt ez a "Refunded returns" vagy mifene, hogy visszafizetik a viszsaküldés költségét a paypalnál vagy az ebaynél azt már nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#98572) donjohnson válasza Tim82 (#98568) üzenetére


donjohnson
addikt

beírtam, hogy x260 ips és most egész jó áron van ha-n: [link]
nem veszel inkább egy x260-at és adod el az x240-et? :))

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#98573) Tim82 válasza donjohnson (#98572) üzenetére


Tim82
nagyúr

Hát persze, több, mint fél havi fizetésemért. Viccelődjünk tovább. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#98574) robita válasza Tim82 (#98568) üzenetére


robita
csendes tag

Szia,

Ha jól tudom ezzel a panellel (B125HAN02.20) win alatt nem működik a fényerő szabályozás, csak linux alatt, esetleg ezt meg tudod erősíteni vagy cáfolni?
Biosban ez a típus engedélyezett: LP125WF2-SPB1
XI. kerben Szerémi út 7 vagy XIII. ker Váci út 35 számhoz tudok vinni egy X240-et.

Üdv,
K

[ Szerkesztve ]

Ha elűzöd az összes démont, az angyalok is tovaszállnak. _No SMS, No Viber_

(#98575) Tim82 válasza robita (#98574) üzenetére


Tim82
nagyúr

Én azt olvastam, hogy X250-től van LCD whitelist, X240-nél még nem.

Linuxszal X240 alatt biztosan működik ezzel a panellal is a fényerőszabályozás, azt kipróbáltam. Windowst nem terveztem erre a gépre.

Köszönöm az ajánlatot, fogok írni privátot, hogy meg tudjuk beszélni a részleteket.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#98576) thomasvold válasza Tim82 (#98568) üzenetére


thomasvold
őstag

X240 akkuhoz tudok hozzászólni, nekem is ez volt a problémám, hogy az egyik töltött, de a másik nem és felismerni sem volt hajlandó a külső akkut. Nálam a belső működött rendesen, lehúztam és akkor kezdte el tölteni a külsőt. Teljesen ki volt sülve, az volt a baja. 1%-ig kb. fél óra volt, míg feltöltött, utána már begyorsult a töltés. Feltöltöttem 75%-ig, (ekkor már az AIDA is látta) és utána rádugtam a belső akkut. Azóta jó. Bár dokkolóval használom jelenleg, de a Lenovo Vantage-el 75%-on tartom mindkét akkut.

[ Szerkesztve ]

(#98577) Mr Bond 007 válasza donjohnson (#98572) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Az egyiknél aszondja: "Magyar kiosztású külföldi billentyűzet" :F
Vaskarika fából? :C

[ Szerkesztve ]

(#98578) Kiki18 válasza Mr Bond 007 (#98577) üzenetére


Kiki18
őstag

Minden ékezetes karakterre van gomb,de nem magyar ékezetes, ez ennyit jelent.

(#98579) Mr Bond 007 válasza Kiki18 (#98578) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Akkor azt nem így kéne leírni de mind1. A magyar kiosztás az magyar billentyűket jelent..

[ Szerkesztve ]

(#98580) Tikakukac válasza Kiki18 (#98578) üzenetére


Tikakukac
titán

ISO és ANSI meg ilyenek, ugyan, kérem.

De elég sokan küzdenek még ilyen gondokkal. Sőt.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98581) Kiki18 válasza Tikakukac (#98580) üzenetére


Kiki18
őstag

Sztem ez túl professzionális, ezek a kifejezések az átlagjózsi vevőt elriasztják inkább. :DD

(#98582) Tikakukac válasza Kiki18 (#98581) üzenetére


Tikakukac
titán

Nem egy kereskedőt tudok, akinek ez szintén magas téma :B Meg sajnos sok más is.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98583) madle


madle
őstag

Sziasztok,

szerintetek mitől lehet, hogy a T60 Thinkpademben kicseréltem egy 7200-as HDD-t egy Samsung 860 SSD-re és lassabb a gép mint volt? Egy élet mire megnyitja a böngészőt vagy akármit... a rendszer gyorsan bootol, de minden más művelet nagyon lassú rajta.

Proci T7200, illetve 3GB RAM van benne a 32bit miatt.

Köszi!

(#98584) Tikakukac válasza madle (#98583) üzenetére


Tikakukac
titán

Feladatkezelő és csekkold mi a helyzet.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98585) ro_bert17 válasza madle (#98583) üzenetére


ro_bert17
őstag

Esetleg nézz rá hard disk sentinellel. Megfelelő-e driver, stb.

[ Szerkesztve ]

(#98586) tothjozsi96


tothjozsi96
addikt

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy normális áron IPS kijelzővel szerelt T szériás gép van?

T520-ról váltanék mert nagyon sokszor érzem hogy elfárad tőle a szemem, meg sokszor zavar a betekintési szög is, nekem nem elég jó.

Mindenképp maradnék a T vonalon, csak nem tudom mik az ajánlottak, amik IPS-esek.

Köszi! :)

(#98587) mob_zzz


mob_zzz
aktív tag

Sziasztok! Szerintetek honnan a legegyszerűbb beszerezni x240-hez olyan csavart, ami a belső akkut tartja?

(#98588) Tim82 válasza mob_zzz (#98587) üzenetére


Tim82
nagyúr

3 db M2 3mm-es csavar kell neked, csavarboltból is akár.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#98589) mob_zzz válasza Tim82 (#98588) üzenetére


mob_zzz
aktív tag

Igen-igen, köszi! Van olyan csavarbolt Bp-n, ahol tuti találok? Vagy ez teljesen szabvány, bevett csavar, mindenhol van?

(#98590) darvinya válasza mob_zzz (#98589) üzenetére


darvinya
titán

Szabvány csavar, csak nem mindenhol tárolják ilyen méretet (nem pár Ft-ért adható).
De itt kapható:
Csavarbolt[link]
Budapest, Kende u. 16, 1111
(1) 466 4016

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#98591) Tikakukac válasza tothjozsi96 (#98586) üzenetére


Tikakukac
titán

Van, 40-es szériától opciós a dolog. Ha méret marad akkor T550-et kellene lesni, ami, nos, nem sok van :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98592) Dhampir válasza tothjozsi96 (#98586) üzenetére


Dhampir
félisten

Például új T560 még van 244 990-Ft-ért, operációs rendszer nélkül, így elég húzós az ára, de a T570 még drágább a honi üzletekben.

(#98593) azbest válasza madle (#98583) üzenetére


azbest
félisten

duggd vissza az akkut is a gépbe, tippre kihagytad mert gyenge vagy úgysem kell oda és ezért 800MHz-en megy a proci. Ha mégis akku nélkül akarod használni, akkor 90W táp kell neki a teljes sebességhez.

[ Szerkesztve ]

(#98594) kopi72 válasza kopi72 (#98554) üzenetére


kopi72
aktív tag

tenyleg nem vett meg senkisem kozuletek ilyet? Lehet hogy szar?

Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!

(#98595) madle válasza azbest (#98593) üzenetére


madle
őstag

Igen, azt kiszedtem belőle, csak tápról ment. Megnézem úgy. Köszönöm!!

u.i.: köszi a tippeket az előző ph tagoknak is!

(#98596) donjohnson válasza kopi72 (#98594) üzenetére


donjohnson
addikt

szia,
inkább T szériás thinkpad-et vegyél, ne E-set.
amúgy nem hiszem, hogy van itt bárkinek is ilyen.

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#98597) Chaser válasza madle (#98583) üzenetére


Chaser
titán

Lehet inkompatibipitas, azert 10 ev koruli geprol beszelunk, nagyon regi chipsettep, ami sata1-et tud
Ha jol remlik az inteles ahci driver kell neki, de nem mondom biztisra, reg volt
Nyugodtan rakhatsz bele 2*2gb ramot es hasznalhatsz 64 bites w7-et, 3,5gb-vga meretet latni es kezelni fogja, tehat majdnem a teljes 3,5gb-ot a 4-bol, ha atis akkor -128mb, ha intel akkor talan 32 v 64
Nekem vmelyik kingston volt benne talan anno, erezhetoen gyorsabb volt mint 7k2-es hdd-vel

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#98598) Tikakukac válasza Chaser (#98597) üzenetére


Tikakukac
titán

850-es Samut meg V300-at is megeszik, nincs ezzel gond. Ha gondja lenne, akkor nem oprendszer betöltés után lassulna be,

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98599) azbest válasza Chaser (#98597) üzenetére


azbest
félisten

már kiderült, akku nélkül 65w táppal a proci 800-on megy csak, azt észrevenni lassulásként :)

(#98600) Wolfskin válasza anarchimedes (#98470) üzenetére


Wolfskin
őstag

kipróbálom, kösz!

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.