Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98301) Kbali válasza chipesz (#98297) üzenetére


Kbali
nagyúr

sima HDMI csak fullHD-t tud. A külső megjelenítőd magasabb felbontású. Lehet, hogy az átalakító vagy a kábel kompatibilitásával van gond. Wiki.

(#98302) carr válasza carr (#98296) üzenetére


carr
őstag

no info on this one? :/
senki nem csinált még downgrade-t?
:)

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#98303) chipesz válasza Kbali (#98301) üzenetére


chipesz
őstag

Próbáltam FullHD tévével is, illetve a 4k tv-n is próbáltam a felbontást módosítani a másodlagos kijelzőnek a Settingsből is, és az Intel Graphics saját szoftverén keresztül is, semmi.

Tika tanácsát követve most csinálok egy bootolható linuxot és kipróbálom.

Samsung Galaxy S22 Ultra 256 GB

(#98304) Tim82 válasza carr (#98302) üzenetére


Tim82
nagyúr

A Win 7 vagy Win 10 idevágó szaktopikokban biztosan többen.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#98305) azbest válasza chipesz (#98297) üzenetére


azbest
félisten

azt írják a fórumokban, hogy valami gebasz az intel video driverrel. Szóval, nem tudom most melyik video driver van fenn, de nézd meg a verzióját. Ha van újabb, akkor frissítsd. Három féle is lehet a driver: vagy lenovotól származó, vagy win update-ről vagy az intel oldaláról letöltős. Még, ha azonos a verziószám, akkor sem biztos, hogy teljesen megegyeznek ezek, mert akár a lenovo akár az ms változat lehet módosított a rendes intelhez képet. Szóval próbáld ki őket. Meg, hogy bios friss -e... de ezeket elvileg jelzi a lenovo segédprogi is, ha nem friss.

Mások olyasmiket írtak még, hogy például a negyedik generációs procival az intel hd video dual link dvi-n nem adott ki képet, csak single linken. De a hdmi azt hiszem elve single linknek felelne meg. A másik érdekesség, hogy azt is írják, ha rá van dugva Onelink dock, akkor a mini hdmi is elkezd működni. Meg olyan tipp is volt, hogy eszközkezelőben letiltogatni, engedélyezni s akkor látja következő indításig.

Ezek eléggé kerülő megoldások, szóval a driverek körül érdemes szétnézni. Az bibi lehet, hogy a friss win10 már mintha más driver modelt használna, mint a régebbi, szóval a régi működő driver lehet nem megy fel a friss 10re.

[ Szerkesztve ]

(#98306) carr válasza Tim82 (#98304) üzenetére


carr
őstag

ok.

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#98307) paperboy válasza chipesz (#98297) üzenetére


paperboy
senior tag

Én most kipróbáltam az enyémet, nekem rendben működik Hdmi-n rákötve a tv. A 20.19.15.4963-as driver van fent, amit simán Win10 dob fel, nem telepítettem külön drivert. Lehet tényleg kábel, bár én is csak egy ebay-ről rendelt olcsó kábellel kötöttem rá...

[ Szerkesztve ]

(#98308) ro_bert17


ro_bert17
őstag

Sziasztok!
Ha a T410 Windows 10 Lenovo Vantage szoftverben nem találom az akkumulátor nullázása panelt, akkor azt hogy tudom pótolni? Valami driver kellene hozzá?

Más. Elővettem egy öreg T42-t. 872 napja nem volt bekapcsolva, és a bekapcsolás után egyből kis lakat. Mint a power on jelszónál. Természetesen jelszó nincs rajta. A lemerült BIOS elem okozza?

(#98309) RoboGuru válasza ro_bert17 (#98308) üzenetére


RoboGuru
tag

Hardver Beállítások / Tápellátás ha lejebb tekered vagy jobb oldalt a balra mutató nyílból van egy menü:

Amennyiben nincs ott a menüben akkor esetleg a két függőséget újra telepíteni és újraindítás:
Lenovo System Interface Foundation
Lenovo Power Management Driver

[ Szerkesztve ]

www.rendszerguru.hu

(#98310) Tim82 válasza Vegha (#98132) üzenetére


Tim82
nagyúr

Tegnap megjött, ma be is szereltem, hogy kiderüljön, valószínűleg hibás trackpad-et kaptam. Elvileg Linux Live-nak élből kellene kezelnie, illetve Windows-nak is legalább szabvány PS/2 egérként új hardvernek fel kellene ismernie, de nálam egyik sem jött be.

A visszatett régi clickpaddel továbbra is működik az X240. Többször megnéztem, szétkaptam újra-összeraktam újra az új trackpaddel, de semmi, így ebből refund lesz.

A szerelés maga inkább bosszantó, mint nehéz. Nagyjából a gép szétbontása helyett elég először BIOS-ban kikapcsolni a belső akkut (ha van, nekem nincs, szóval ezt tutorial alapján írom), majd kikapcsolni a gépet, lekapni az alsó borítást.

Az alaplap és a touchpad között ugye a belső váz van, annak egy lyukán vezet át a touchpad kábel. Ezt a kábelt és a lyukat fekete szigszalag-darab fedi, azt le kell venni, utána látsz rá a touchpad csatlakozójára, ahonnan ki tudod húzni a kábelt (van kis fekete leszorító, azt valamilyen keskeny, de lapos cuccal érdemes felnyitni előtte).

Miután ez megvolt, meg lehet fordítani a gépet és felülről ki lehet feszegetni a clickpad-et - ugyanis gyakorlatilag egy kialakított mélyedésbe kétoldalú ragasztócsíkkal be van ragasztva. Nekem bevált a telefonalkatrészekhez adott különféle műanyag feszegetők, "pengetők" alkalmazása.

Senki ne lepődjön meg, ha elsőre szétjön a clickpad - maga a touchpad-felület lejön a mechanikáról, amit továbbra is fog a kétoldalú ragasztó. Ezért érzéssel, odafigyelve érdemes csinálni, amennyiben a biztonság kedvéért meg akarnád működőképes állapotban tartani a clickpad-et.

Gyakorlatilag ez a leszedegetés a bosszantó és időigényes rész, valamint az új trackpad csatlakozójába történő touchpad kábel visszadugással lehet rendesen elszöszölni.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#98311) Frawly válasza Silεncε (#98196) üzenetére


Frawly
veterán

Wow! Nem is tudtam, hogy eGPU-t rá lehet kötni az X220-ra :R Az i7-2620M vajon melyik GPU-t tudja úgy kihajtani, hogy nem hagy benne sokat? Lehet veszek egy olcsóbb 1050 szintű kártyát ilyen ExpressCard adapterrel, a YouTube-on vannak róla videók, hogy relatíve újabb játékok is 60+ fps-en játszhatók így X220-on, X230-on.

(#98312) Tikakukac válasza Frawly (#98311) üzenetére


Tikakukac
titán

Indiana Jones megtalálja a Szent Grált :B

EC adapteres dolgok baja az, hogy EC adapteres. Már évekkel ezelőtt is limitesek voltak szegények, most meg már szerintem lassan a belépő karik verik a sávszélt.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98313) FoxiestFox válasza Tikakukac (#98312) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Fullhd mediumra elég kell legyen szerintem a legtöbb címnél, ha van elég vram, és nem kell folyton másolgatnia.
Mondjuk nagyon új vga-t felesleges ráakasztani, ja.

(#98314) Tikakukac válasza FoxiestFox (#98313) üzenetére


Tikakukac
titán

Az a baj ez a duma már 2-3 éve is megvolt. Azóta nem kicsit ugrottunk. Konkrétan 1 generációval akkorát huppannak a vidkarik, hogy az eggyel magasabb kategóriát kezdik verni.

TB-s notikból kezd egyre több lenni, pár év és lesz kánaán, csak csurogjanak le a 7-8. genes procik.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98315) FoxiestFox válasza Tikakukac (#98314) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Jap, csak a tb-s cuccok még drágák, és nincs meg bennük a TP pornó. Szerintem ha végleg kifullad a 2000M a W520-ban, én is megnézem, ki tudom-e tolni a gép használati értékét még 1-2 évig egy külső videokártyával.
Aztán ha nem, legózok egy kicsi desktopot. Most mindenem szépen fut, nagyobb fejlesztést csak a Cyberpunk megjelenés előtt fogok eszközölni.

(#98316) Tikakukac válasza FoxiestFox (#98315) üzenetére


Tikakukac
titán

40-50k-ra jött ki a giga külső boxa 1070-es installáció mellett karácsonykor :B

Én is csinálnám, de haldoklóba nem rúgunk, már elengedtem évekkel ezelőtt és levizeztem rendesen az asztalit helyette :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98317) FoxiestFox válasza Tikakukac (#98316) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Úgy értem, a notik, amiken van tb. :D A box maga korrekt árú.

(#98318) Tikakukac válasza FoxiestFox (#98317) üzenetére


Tikakukac
titán

Ilyen a popszakma. 2 relatíve friss konfigot tartani sem olcsó ;)

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98319) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Hello
Olyan problémám lenne lenovo l440-el,hogy se leállítani,se újraindítani nem lehet és ha power gombal lövöm ki,akkor pulzál power gomb,de nem kapcsol ki.

(#98320) donjohnson válasza ToBeY (#98319) üzenetére


donjohnson
addikt

hány másodpercig nyomtad a power gombot?

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#98321) ToBeY válasza donjohnson (#98320) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Nem tudom kb 10mp-ig?(sokáig direkt)

(#98322) donjohnson válasza ToBeY (#98321) üzenetére


donjohnson
addikt

akkor nem akarlak rémisztgetni, de lehet, hogy alaplaphibás: [link]
esetleg másoknak van még ötlete.

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#98323) ToBeY válasza donjohnson (#98322) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Az király...De egyébként teljesen jól működik,lehet vele bármit csinálni,csak éppen nem kapcsol ki.

(#98324) Tikakukac válasza ToBeY (#98323) üzenetére


Tikakukac
titán

40-es thinkpad alaplap hiba nélkül olyan, mint a leves só nélkül. Éppen elmegy, de titkon érzed, hogy valami hiányzik ;]

Jó, bocs, de nem hagyhattam ki.

Ha maga a gomb jó, de tökig verve 30 sec után sem kapcsol ki, akkor passz. Alapvető dolgok jutottak eszembe a gombokról, amiket anno laborban tanultunk, de kétlem ilyen bajod lenne.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98325) Zoli986


Zoli986
tag

Sziasztok!

A tulajdonomba került pár retro IBM gépezet, a kérdésem az lenne,hogy mennyi lehet ezeknek a reális értéke,van e esetleg aki ilyet gyűjt?
Thinkpad 570 - pentium II 300MHz processzor,valamennyi ram(biosból nem derült ki),IBM HDD,akkumulátor nem működik,de bekapcsol tápegységről.

Thinkpad T23 - bekapcsol,akkumulátor működik benne.

Thinkpad R40 - bekapcsol,hdd,ram van benne,be is tölt egy francia xp,akku nem működik.

Gondolkozok rajta,hogy eladjam e,vagy megtartsam gyűjteménybe,de fogalmam sincs mit érhetnek ezek a gépek.
Válaszokat előre is köszönöm.

(#98326) donjohnson válasza ToBeY (#98323) üzenetére


donjohnson
addikt

egyébként windows újratelepítés volt már?
mert ha az után is csinálja akkor tuti hogy hardveres gond.

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

(#98327) Tim82 válasza Zoli986 (#98325) üzenetére


Tim82
nagyúr

Szia!

Én azt mondanám, hogy az R40-nek gyűjtői értéke nem nagyon van, a T23-nak talán már kezd lenni, az 570-et érdemes esetleg valahol 5 és 10 ezer Ft között meghirdetni. Én T23-at 2-3 éve azt hiszem, 5-6 ezer Ft-ért vettem, akkor nekem annyit megért, de nem hiszem, hogy el tudnám most ennyiért adni. Az R40-et die hard IBM fanok meg azért nem fogják megvenni, mert az egy Acer bértervezte és -gyártotta modell. Ha amúgy a Pentium M Banias-os modell a Pentium 4-M helyett, talán valami használati értéke lehet.

Valószínűleg ebben a passzoló beárazós topikban jobban képben vannak.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#98328) Tikakukac válasza Zoli986 (#98325) üzenetére


Tikakukac
titán

Az a baj ezek annyira nem retro cuccok még. Inkább még a nyűg kategben vannak. Az a második genes macbook amit most kéne elhoznom, na az retro. Lassan 150k-t ér.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98329) ToBeY válasza donjohnson (#98326) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Az még nem,szeretném elkerülni amennyire lehet...

(#98330) Frawly válasza FoxiestFox (#98313) üzenetére


Frawly
veterán

Milyen kártyát érdemes venni, amin van elég vram, és a PCIe 2.0-ás EC-s megoldás limitjéhez képest még nem olyan overkill? Mekkora vramra érdemes rámenni? Azt sem tudom, hogy az EC hány sávos az X220-ban.

(#98331) ro_bert17 válasza RoboGuru (#98309) üzenetére


ro_bert17
őstag

Igen, oldalt oda lehetne navigálni, ha lenne hova. :D
Nálam így néz ki: [kép]

Fent voltak a driverek. De azt nem tudom hogy lehet újra telepíteni.
Mondjuk nem olyan fontos, így is maradhat. Csak szeretném eladni a nagy akksit, ami felesleges számomra. Gondoltam egy kalibrálással megmozdulnak az elektronok benne. :)

A T42-höz rendeltem cmos elemet az ebayról, az sem sürgős ha 850 napig állt a gép. :)

[ Szerkesztve ]

(#98332) RoboGuru válasza ro_bert17 (#98331) üzenetére


RoboGuru
tag

Ez régebbi Vantage lehet, a Továbbiaknál mit mutat?
Max. távolítsd el a Lenovo Vantaget és telepítsd újra!

www.rendszerguru.hu

(#98333) Tim82 válasza ro_bert17 (#98331) üzenetére


Tim82
nagyúr

Régi Thinkpad-eknél (pont a T4*-éránál) rémlik valami olyan gebasz, hogy ha lemerült CMOS elemmel valaki belépett a BIOS-ba, majd csak simán kilépett (Esc-cel, nem F10-zel, tehát sima "Exit", nem "Save changes and exit"), akkor valahogy lett BIOS jelszó.

Keresgéltem tegnap az elődtopikban, de nem találtam még meg, hogy van-e rá valami megoldás.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#98334) ro_bert17 válasza RoboGuru (#98332) üzenetére


ro_bert17
őstag

Új volt a vantage, most került fel Windows telepítéskor. Most újra telepítettem, de ugyan az.
A Továbbiak a Windows energiagazdálkodós részét hivatkozza meg.

(#98333) Tim82: nekem is derengett valami, és én is keresgéltem de nem találtam semmit. Mindenestre rendeletem elemet az úgy is kell. Viszont bolondos lenne ha így maradna. :)

[ Szerkesztve ]

(#98335) ro_bert17 válasza ro_bert17 (#98334) üzenetére


ro_bert17
őstag

T420 előtt nincs support?

Ez a vanatage-os hiányosság nem lehet attól, hogy egyszerű felhasználói fiókban vagyok? Mondjuk nem tudom hogy lehet rendszergazdai joggal futtatni. Ráadásul az újra telepítést engedte sima userként is.

[ Szerkesztve ]

(#98336) sutszi válasza ro_bert17 (#98335) üzenetére


sutszi
veterán

Az utóbbi években több típusra is telepítettem Vantage-et kb a megjelenése óta használom. Van pár jellegzetes gyerekbetegsége:

1. Nem minden típusnál ugyanolyan a megjelenített funkciók listája.
2. A program indulás után nem mindig egyből jelenik meg minden. Van, hogy 1-2 perc után jelenik meg a teljes funkcionalitás.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#98337) SMartin-HU


SMartin-HU
tag

Sziasztok akku nullázást mikor kell csinálni?

Illetve a küszöbérték beállításnál eddig kiírta, hogy melyik akku hány százalékon van és az most eltűnt.

Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”

(#98338) FoxiestFox válasza Frawly (#98330) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Nem tudom, de van ezeknek topikja.

(#98339) Tim82 válasza Frawly (#98311) üzenetére


Tim82
nagyúr

Idevágó topik.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#98340) ro_bert17 válasza sutszi (#98336) üzenetére


ro_bert17
őstag

Más gépnél már én is találkoztam azzal hogy nem egyből jelent meg minden infó. Ezért itt direkt vártam is, többször indítottam a vantage szoftvert.
Így megjelölném az első opciót, főleg annak a tükrében hogy supportot sem találtam a lenovo oldalon. Ezt esetleg megerősíthetné az, akinek szintén T420 előtti gépen van ilyen.

(#98341) darvinya válasza ro_bert17 (#98340) üzenetére


darvinya
titán

T61-en is pont ilyen Vantage program.
Bizonyos mértékben érthető is, mert ezekben az akkuban lévő számláló egyirányú.

Viszont azt vettem észre, hogy Win10-be Vantage program szeret hibát okozni, emiatt vagy nagyon belassul a gép, vagy kék halálba fut.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#98342) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Ez vajon tényleg eredeti?

(#98343) Jarod1


Jarod1
addikt

Sziasztok! E531 ben hol találom az m.2 portot belül?

[link]

(#98344) ghost364


ghost364
senior tag

Sziasztok, akksiból mi az amit érdemes vásárolni? X230-hoz keresek 9 cellásat, de eredetit alig találni, másrészt pedig drágább mint a gép. Ebayes eladókban nem bízok feltétlenül, hogy eredetit küldenek. Hardveraprót nézegetem naponta hátha lesz egy eladó, de múltkor is pont elvitték előlem :( Szóval az ilyen Greencell és társai feliratú utángyartott aksik mennyire használhatóak? Jelenleg egy 80%-os 6 celáásom van, ennél szeretnék azért valamivel jobbat.

(#98345) Tikakukac válasza FoxiestFox (#98342) üzenetére


Tikakukac
titán

19 értékeléssel meglepne.

Jarod1: 69. odlaltól

ghost364: Jó kutakodást vagy sok pénzt. x200 óta szopó ezekhez akkut szerezni, mert egyszerűen nincs. Utángyártott szemét, ebayen sokszor qrna át, használt meg ha van is, erősen lutri vagy azonnal viszik. Jó móka.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#98346) FoxiestFox válasza RoboGuru (#98272) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Szóval, arról van szó, hogy elég szűken méri a beállításokat a panel. Win7 alatt volt több tabom is, mindent be tudtam állítani a pöcökkel kapcsolatban, most ennyi van:

A középső klikket pl registry tweakkel kellett megoldani. Azóta is működik, csak furcsa, hogy most ilyen.
Ja, az UltraNav driver verziója 16.2.19.14.

[ Szerkesztve ]

(#98347) Tim82 válasza Jarod1 (#98343) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az Edge E531 Hardware Maintenance Manual (pdf, kattintásra letölti/megnyitja a böngésző) saját oldalszámozása szerinti 69-71. oldala alapján az a szép üres hely lesz a hűtéstől jobbra, az SSD alatt. Azt nem látom a fotódból, hogy valóban megvan-e ott a foglalat (beforrasztották-e) vagy csak a helye van meg.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#98348) András7890


András7890
újonc

Segítséget szeretnék kérni!

Letöltöttem a Lenovo Vantage alkalmazást, beállítottam rajta, hogy 80%-nál ne töltse tovább az akkumulátort, de egyszerűen nem áll le a töltés. Mindenből a legfrissebb verzió van telepítve, a program jelzi is, hogy be van állítva ez a funkció, de mégsem akar működni. Mi lehet a probléma? Mit kéne csinálnom, hogy működjön?

Egyébként egy Thinkpad T460s-ről lenne szó, ha ez számít.

Köszi a segítséget előre is!

[ Szerkesztve ]

(#98349) Xero válasza András7890 (#98348) üzenetére


Xero
nagyúr

Tökig le volt merítve? Ha nincsen mind a két aksi teljesen lemerítve, addig nem áll be.

(#98350) András7890 válasza Xero (#98349) üzenetére


András7890
újonc

Nem, csak a töltés leállítási küszöbérték alá merítettem. Azt írta a program, hogy az is elég.

Akkor viszont megpróbálkozom a teljes lemerítéssel, meglátom így működik-e.

Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.