- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
Wolfskin #126027 üzenetére
kapcsold ki a gyorsindítást (vedd ki a pipát) a vezérlőpultban és akkor nem fog lemerülni.
-
carr
őstag
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Wolfskin #124100 üzenetére
Jah, ne is mond. Egyes bongeszokben a ctrl+q ablak bezaras kikapcsolhatatlan hotkey. Szerencsere az oprendszerben egy global hotkey-t rahuzva egy artalmatlan funkcioval el tudom kerulni az ablakok bezarasat, mert ugy mar nem jut el a gomblenyomas a bongeszoig.
neha felrenyomom, amikor ctrl-tab -ot szeretnek.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
Wolfskin #123122 üzenetére
Nem merül amúgy feltűnően gyorsan a gép használat közben?
Mert ha kuka az akku, akkor le tud merülni nullára akkor is, ha ki van kapcsolva.Hibernálás során a lemezre íródik ki a memória tartalma, a CPU nincs áram alatt. A gyors rendszer indítás is hasonló, tehát én inkább az akku állapotára gyanakodnék.
-
-
vicze
félisten
válasz
Wolfskin #122278 üzenetére
Link 01AX761 és a 01AX792 jó.
Pl. nekem itt van egy 5W10V25803 FRU-s L850-GL, de se 8gen se T14 és felfelé nem működik semmivel csak 9gen-nel, hiába tök ugyanaz a modell... Szóval minden más esetben kapod szépen a "Error 1802: Unauthorized network card is plugged in"-t. Még ha most már elég olcsók is nem éri meg tanulópénz fizetni érte.
És régen ugyanez a szopás volt WiFi-vel is... Talán egyszer ez a hülyeség is megszűnik.
-
donjohnson
addikt
-
vicze
félisten
válasz
Wolfskin #121809 üzenetére
Én nem lapoztam mert pont utolsó volt az oldalon a kommented, és hát PH! motor nem kezeli ezt minding jól.
A consumer Vantage amiben benne van a Vantage Tool az csak Store, a Commercial Vantage-t lehet offline Lenovo-tól beszerezni. De ha nagyon nagyon nem akarod MS Store-t akkor vannak toolok, amivel le lehet tölteni a appx csomagokat offline telepítéshez.
-
vicze
félisten
válasz
Wolfskin #121800 üzenetére
Szerk: Néha kéne lapozni is...
"power manager progi má nem lézetik"
Lassan 10éve nincs már...Lenovo Vantage (nem Commercial, WinStoraból), Power Settings -> Vantage Toolbar, illetve az említett beállítások is a Vantage-ban vannak. A Power manager driver fenn kell legyen hozzá, ezt Windows nem teszi fel, vagy Vantage-tól vagy kézzel telepítsd.
"Az normális"
Nincs megfeslően beállítva power management.Pár jó páran írtuk a topikba, hogy ha teljes működést szeretnél, akkor a gyári recovery image-et kell felrakni, mert egy alap Win install nem fog mindent tartalmazni a 100%-os működéshez.
-
HSM
félisten
válasz
Wolfskin #121800 üzenetére
MS Store-ból letöltöd (ingyenesen) a Lenovo Vantage programját, abban tudsz akkut paraméterezni és resetelni, hasonlóan a régi szoftverhez.
A nagy zöld akkus kijelzést is tudja egy ideig, de nálam rendszeresen eltűnik egy idő után valamiért, és már meguntam visszaszenvedni. -
donjohnson
addikt
-
zsolti75
senior tag
válasz
Wolfskin #121776 üzenetére
Nem arról van szó, hogy sokat lógsz itt. Én speciel szeretem olvasni az ilyen barkácsolásokat.
Csak írtad, hogy egyébként is 16:10-re gyúrsz.
Most egy 80eFt értékű géphez veszel egy 30-35e-es panelt, pár %+színért meg +100nit-ért. Oké, a régit ha nem törik el kiszereléskor el lehet adni 15-20-ért. Én magamnak megcsinálnám, már csak perverzióból is, a B140ZAN02.1-el, de látom, hogy neked nincs benne gyakorlatod, tartok tőle, hogy csak csalódás lesz. Túl sok a buktató, kezdve a kínai vásárlással, és a ragasztók bontásának veszélyeivel, és szintén a beragasztáskori pozicionálási gondokkal.
Szóval, ha megcsinálod, örmömmel fogom olvasni. -
zsolti75
senior tag
válasz
Wolfskin #121766 üzenetére
Itt tudsz válogatni magadnak panelt.
Szerintem a legegyszerűbb egy B140HAK02.7 , marad a kábeled, jók a színei, és jó az ára is, igaz ragasztani kell majd. -
Scalpel
senior tag
válasz
Wolfskin #121186 üzenetére
Hello!
8650u-val (ha jól emlékszem a pontos számra) a P52s (T580s tulképp) nekem vidáman ment egy 64GB-os cruiser szettel.
Igaz, mint kiderült marha mázlim volt, mert ebben a generációban oldottak fel valami limitet... de erről a hozzáértőbbek tudnak többet mondani, hogy pontosan miért, de ment. -
zsolti75
senior tag
-
donjohnson
addikt
válasz
Wolfskin #121274 üzenetére
mást is tehetsz rá, csak azt neked kell aktiválni manuálisan (beírva a kódot a megfelelő helyre).
kapcsold ki a gyors rendszerindítást vezérlőpultban.
Start menü / Vezérlőpult (gépeld be kézzel hogy feldobja) / Hardver és hang / Energiagazdálkodási lehetőségek / A főkapcsoló funkciójának megadása és ott lesz alul hogy Gyors rendszerindítás bekapcsolása (itt a pipát szedd ki).
A jelenleg el nem érhető beállítások módosítása is kell (kékkel van írva), utána lesz módosítható a pipa. -
Francia91
veterán
válasz
Wolfskin #121267 üzenetére
Nemtudom, hol kell keresni, még T530-nál volt egy olyan sor a BIOS-ban anno, hogy "Installed OS key" vagy valami hasonló az adatoknál, és ott volt, hogy Windows 8, valami újabbnál meg Windows 10
De többet nem tudok, szokott nálam járni ThinkPad telepíteni, csak Win matrica van rajtuk, feltelepítem a Win10-et, netre negedem, és be van aktiválva minden hókuszpókusz nélkülDell Precision M6800-asomnál és barátnőm Precision M4800-asánál szintén ez van, Win10 matrica a gép alján, telepítés után pedig aktiválódik is
Nem is merültem bele sose, hol keressem és miért, ha egyszer működik a dolog
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #121021 üzenetére
Ja, hát úgy könnyű, ha az ember tudja, mire guglizzon rá.
Szóval minden ami "A210", az jó?... Köszi a linket, szerintem ez jó is lesz
AX210 és abban a posztban is írtam, amire válaszul kértél linket.
szemben az A201-el
Az AX201 fizikailag passzol, gyakorlatban meg a (T480s-hez képest nézve) következő generációs gépek támogatják. Ezt kicsit hosszú leírni most, hogy mi ennek a háttere, de a lényeg, hogy AX200 vagy AX210 jó lesz, AX201 vagy AX211 nem.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #121021 üzenetére
Éééééés, mit találtam?
"You can access and replace the M.2-2280 SSD, the WLAN and (if applicable) the WWAN module. The required antennas are prepared on every model (WWAN-ready)."
Ezt egy WQHD modell tesztjénél írták, remélem az "every modell" nem csak arra a kijelzőre vonatkozik... vagy csak az Intel Kaby Lake-U iHDCP 2.2 Premium PCH alaplaposokra, zemben az Intel Sunrise Point-LP lapokkal
-
válasz
Wolfskin #121005 üzenetére
..ha veszel, vegyél olyat ami számodra kompromisszummentes, én igyekszem úgy vásárolni, bár az utolsó P53-ast rohadtul nem tudtam megszokni, annak ellenére, h az egyik legjobb gép volt amit idáig használtam. Tényleg nagy lessz a számla vége, ha mindent magad akarsz megoldani-cserélni, nem éri meg így gondolkodni, nagyon nem.
Pár dolog még.
Kijelzőnél számomra elég a FullHD felbontás, de 250-300nit kevés, kell a négyszázas vagy nagyobb fényerejű. Memóriából a 8GB már rohadt kevés, alap Win11 betöltésnél beül 40% környékén, 16-al már lehet valamit kezdeni, optimális a 32 lehet. Akkuhasználat meg nagyon alkalmazásfüggő, de ezt nem is kell magyarázni. Ujjlenyomatos azonosítót használom és szeretem, az infra kamera a Win Hello-hoz kell, van de nem használom, az NFC-t sem, arra nem találtam még hasznos dolgot, talán ha droidos telefonom lenne, azzal esetleg. A WWAN-t viszont nagyon rég (még az SL300-ban is volt) használom, multi SIM-el, 1xűbb, mint még a mobilt is pakoljam magam mellé. Hasznos dolognak tartom. WiFi kártyát meg csak akkor cserélnék, ha nagyon nagy szükségem lenne rá. Szerintem a kisebb is kiszolgál, talán annyiból lehet szűk keresztmetszet, h a régebbieknek nagyobb a "fogyasztása" is.
Én ha javasolhatom, vásárolj egy olyan gépet, ami az igényeidnek teljesen megfelel, de ezzel kezdtem soraim. Kicsit drágább, lehet, h időben is egy hosszabb folyamat találni ami neked megfelel, de helyébe sok nyűgtől megszabadítod magad. -
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #121008 üzenetére
Nemtom, nehéz a ráguglizás az Intel AX210-re? T480s-be is sima M.2 2230 szabványú wifi kártyák valóak.
Itthon a Bluechiptől már vettem kétszer, ha nincs türelmem Alis rendelést kivárni.
-
válasz
Wolfskin #120998 üzenetére
Jó reggelt!!
Az a baj, h a SIM tálca sajnos nem meghatározó ebben. Mint írták, nem gyártanak kétféle burkolatot. Én most tettem egy X390-be WWAN-t. Abban sem volt se kártya se antenna, ellenben a tálca benne volt, viszont szükségem volt rá. Így vettem itt a HA-n egy bele való kártyát, a bay-ről meg egy antenna szettet, (egyben volt a Wi-Fi antennával) és szépen befűztem az antennákat a LCD házába, nem volt egyszerű, de nem is megoldhatatlan. Az AX 201-es egy Wi-Fi 6 (802.11ax) képes, több mint 2 Gbps sebességű kártya, és igen, sok ThinkPad-et(is) szerelnek vele, de amit Te linkeltél, az egy 8000-es kártyával szerelt lapos, az a kártya sokkal ostobább, nem támogatja a hatos szabványt és még gigabites sebességre sem képes, 2015-ös vagy 16-os gyártású. -
-
válasz
Wolfskin #120994 üzenetére
Ma már a kékfog és madzag nélküli net azt gondolom alap, még a legsilányabb konzumerekben is. Egy 480s-ben szinte biztos, h benne van mindkettő. Az NFC-ről nem tudok nyilatkozni, az annyira nem gyakori, de majd kiigízítanak a mesterek ha tévedek.
#120996Tikakukac:
Még egy kártyát csak be tud tenni a helyére, de ha az antenna nincs befűzve, na az már egy kicsit gáz. -
donjohnson
addikt
válasz
Wolfskin #120964 üzenetére
t480s gyári alkatrészek listája (fru list pdf):
ctrl + f-el ugorj az ips-es részhez, ott lesznek a kijelzők a listában.
https://download.lenovo.com/parts/ThinkPad/t480s_frubom_mt_20l7_20l8_20180226.pdf -
vicze
félisten
válasz
Wolfskin #120843 üzenetére
Kontra, Intel... T490 és a T14 gen1 a legrosszabb Intel generációt kapták throttling orrba szájba, attól is ha ránézel. Teljesítményben 8gen-hez képest nem lépsz előrébb 11gen-ig, Intel oldalon, és senkinek nem ajánlom a vásárlást.
T480s magnézium házas, és hiába néz ki ugyan úgy, a T490 drasztikusan élesebb élekkel lett megáldva így lényegesen kényelmetlenebb.
T490 és T480s RAM is 2400MHz max. ez Intel limitáció, nem tud többet a CPU.
Továbbra is Psref-en nézd a specifikációkat, ne máshol.Core 10th Gen kezel 2666-ot, de olyan T490-et nem forgalmaztak EMEA-ban, így itt nem fogsz találni.
-
válasz
Wolfskin #120843 üzenetére
MI a fontos,méret ár proci teljesítmény....
Mind a kettőnek van előnye hátránya,egyik sem jobb a másiknál inkább más. Meg fontos milyet kapsz használtan.
Proci,akku,memória,méret mások.Szerintem nincs nagy különbség,hogy ennyire át kelljen gondolni. Azt kéne,hogy jól felszerelt és jó állapotú gépet kapj. Használtnál azt tudsz venni ami a piacon van és nem azt amit akarsz.
Reggie0: Nem gondolnám,hogy nekiállna cserélni,de lehetőség adott akkor
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Wolfskin #120809 üzenetére
A T480s-nek is ugyanennyi és ugyanolyan portja van, csak az elosztás más a két oldal között. Bal oldalt van a C töltő, Thunderbolt3+dokkoló, RJ45, USB 3.0 A, HDMI, jack és az SD kártya olvasó. Jobb oldalt csak egy USB 3.0 A van és opcionálisan a smart card olvasója.
-
HSM
félisten
válasz
Wolfskin #120816 üzenetére
Alapvetően jól működik, és rendkívül sokat segít az akku kondíció megőrzésében, ha nem engeded kb. 80% fölé.
Érdemes használni szvsz.
Akkor szokta elfelejteni a küszöböt, ha pl. elindítasz rajta egy Linux telepítőt, vagy kiveszed a gépből az akkut. De egy "egyakkus" gépnél ez egyáltalán nem nagy gond, visszaállítod a küszöböt, picit használod töltőről és kész is vagy. -
moleculez
veterán
válasz
Wolfskin #120814 üzenetére
“Amúgy sokszor jobban élvezem a felderítést, mint magát a vásárlást, vagy a használatot.”
Abszollút átjön
Volt egy ilyen osztálytársam régen, nála szinte minden így ment. Egyik iszogatás alkalmával leültettük a rosszlányok pont hu elé, hogy elvi síkon válasszon egy hölgyet. És már nyitotta is az Excelt. Másfél óra alatt sikerült is döntenie, de az idő alatt amit lerendezett azért sok standup comedy-s adná a fele karrierjét -
HSM
félisten
válasz
Wolfskin #120814 üzenetére
Engem a kontra részben leginkább az idegesített, hogy külön kellett figyelni a két akku kondíciójára. Pl. hogy elmászott-e a mérő. És ha elmászott, akkor a kalibráló ciklus is macerás, mert nem mindig azt kezdi meríteni, amit meríteni szeretnél... Ha pedig véletlenül elfelejtette a vezérlő a töltési küszöböt, és nem akarod teletöltve tárolni, újból jön ez a móka.
Egy fokkal talán kevésbé idegesítő, ha a külső akku kivehető, én fix akkus gépben találkoztam dupla akkuval, ott ez különösen kellemetlen tudott lenni.
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #120809 üzenetére
ez csak dokkolóün keresztül?
Nem. Nézd meg az előző hozzászólásban a bal oldalról készült képet. Ott van egy fura kettős csatlakozó (ez a dokkoló csatlakozó), annak a bal oldali portja a TB3, ami önállóan is használható.ez pontosan micsoda?
Tud töltést, USB adatátvitelt, digitális videójel kiadást.
a töltő USB-C csatlakozója is beszámít az USB-k közé?
Igen.
tudnál erre valami infót, hogy 480/480s pontosan milyen eltérés van USB -ben? (db és tudás) ez a része nekem még kicsit kaotikus.
Nem volt T480s-em eddig, így ezt nem vállalnám így be, de megnézném a helyedben a két modell notebookcheck review-ját, különös tekintettel a "Ports" / "Connectivity" szekcióra. -
Ogard
tag
válasz
Wolfskin #120756 üzenetére
Fontold meg az x1 tablet gen3 -at. Nagyon nagyon jó a képernyője, 3k ips, levehető a billenyűje, van hozzá toll, készült 16gb-s verzió, 6-8 órás akuidót simán hozza. Usb c-n tölthető, minden ami neked kell szerintem.
https://www.lenovo.com/hu/hu/tablets/windows-tablets/thinkpad-series/ThinkPad-X1-Tablet-3rd-Gen/p/22TP2CP0113
Használtan 3-400 euróért látom mostanában, én innen vettem a sajátomat (https://www.bf-laptops-notebooks.com/en/ - rendszeresn szokott lenni nekik, ha most épp nem volna) egy évvel ezelőtt - igaz csak a 8 gb-s verziót, de annyira bevált, hogy vettem egy másodikat a felségemnek is.
(A mindennapi gépem amúgy egy x220 linux mint 21.2-el, 16gb rammal és 2tb hddvel, használom amig szét nem esik - sajnos már a második usb portból törött ki a műáanyag, ezért elkezdtem jó minőségű 230-asokat vadászni aggodalmamban.) -
HSM
félisten
válasz
Wolfskin #120765 üzenetére
"Csak szeretném, hogy egy-egy kirándulós nap végén alig várjam hogy megnézhessen a képeket"
Erre szerintem tökéletes egy 100% körüli sRGB-t tudó 14" FHD Low Power panel. Gyárilag a 90-es szériától szerelték, de segéd kerettel úgy tudom, a T480s-be is belemennek [link] . 400nit, korrekt színek, ekkora mérethez bőven elég felbontás, és még az akku időre is jól hat....A 16:10 elvesztését én nem éltem meg ennyire drámaian, kb. átraktam a tálcát oldalra, és közel ugyanott voltam, mint előtte.
#120767 Scalpel: A harmadik generációs T14-től szerencsére már visszakerült a 16:10.
Más okokból viszont nem vágyom azokra. Pl. S3 alvás minek és hasonlók...
-
Scalpel
senior tag
válasz
Wolfskin #120765 üzenetére
Igen, visszakerülhetne a 16:10 mindenhova. És emlékszem amikor a 4:3-ról váltott az ipar 16:10-re laptopok esetén, akkor is hogy visítottunk...
Pedig annál a 16:9 még egy erősebb gyomros lett, pont ahogy írod... asztali méretben kevésbé zavar, bár egy 27", UHD+ felbontású (2400 sor) TB4-es monitorinak nagyon tudnék örülni...
-
vicze
félisten
válasz
"• Minden X1 Yogához jár a Wacom és a toll?"
Jár toll ami jár, használni 5percig fogd amíg játszol vele és rájössz, hogy használatlan."Csak felvetődött a kérdés, hogy a Yoga (főleg a mechanikájának) a terhelhetősége"
Elég lényegtelen lesz, miután a kijelzőt ripityára törted. Az üveg az üveg..."Illetve a kijelző karcolódás mennyire jellemző?"
Alapból fólia van rajta, ami nem leszedhető, és ezzel együtt 6hónap után megkapod a billentyűzet lenyomatát is a kijelzőn. (a műanyagba belepréselve, azt nem vakarod le...)"lehető legnagyobb fényerő és színtér és legalább IPS vagy OLED."
Az OLED és a fényerő, nem kompatibilis szavak bármilyen 2021 előtti gépnél. (mind ~300mint vagy alatta)Igen a WQHD és az UHD panelek általában jók, ha nem nézed a Delta E-ket, ezt valahogy Lenovo specialitás, hogy P-t kivéve(ott is csak pár), csak odafest valamit, színhelyes nem lesz.
"A dual channel elvesztése a kompromisszum"
Minden X1 C/Y Dual vagy Quad channel, ha bla bla bla X végű a RAM neve akkor quad lesz. -
zsolti75
senior tag
válasz
Ugye az megvan, hogy tizenéves gépekről írsz!?
Ebben a korban már nem a teljesítményt meg egyéb tulajdonságokat kell megfizetni, hanem hogy mennyire vigyáztak rá.
Képszerkesztés? 14"-ban képszerkesztésre alkalmas panel, csak az új gépeknél van, azt meg szerintem nem akarod kifizetni.
Veszel egy T580-at, bele egy 100%-os 5-600nit-es UHD panelt.
Ha olcsón kell jó kijelzős gép én ezt tenném. -
válasz
Azok a régi, de még használható gépek relatíve tartják az árukat.
Én is szeretnék venni egy X220t-t vagy fél éve (retard döntés volt eladni COVID előtt, de hát nem tudhattam), de nem kapni őket normális árakon.
A régi, már C2D utáni, de még 7 soros gépek sem mentek le a 20ezres kategóriába, amit a koruk indokolna, hanem továbbra is annyiért röpködnek pl a T520-ak, W520-ak, amennyiért már jóval modernebb és energiahatékonyabb gépeket kapni... -
Scalpel
senior tag
válasz
Wolfskin #120753 üzenetére
Miért ne lenne igásló az X1 yoga? Tudok olyan consulting céget (egyike a big fournak), ahol az a céges laptop, amikor utoljára láttam akkor még gen4 gépekkel is tolták (kb. fél éve).
Nagyon masszív a ház. Billentyűzetet az utolsó néhány generáción szokni kell sajnos a keskenyített gomboknak az enter körül meg a viszonylag rövid és ezért kemény rugóútnak köszönhetően. Ellenben az újra elővett 16:10-es képernyőarány (gen6-tól felfelé) nagyon kellemes 14 colon.
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #120748 üzenetére
Én nem mondanám a T470-et "eldobós" minőségűnek azért, az NVME SSD-s probléma úgy néz ki, hogy inkább T570-nél jelentkezik. A Thunderbolt firmware-t mind T470-nél, mind T480-nál, mind T480s-nél frissíteni érdemes, mert egy bizonyos verziószám alatt bugos, erről értekeztünk eleget itt a topikban.
T470-ből volt kettő (egyik még megvan), van T480 és most aktuálisan egy A485-öt pofozok ki. Az s széria minőségibb, legalábbis a sima szériás gépekhez képest, de azok se nagyon vészesek (szerintem, persze). Cserébe a sima szériás gépeknél megvan még a két akku, két RAM foglalat.
T490 nem volt a kezemben, de azt hiszem, az pont egy olyan értelemben kevésbé jól sikerült koncepciójú darab, hogy megörökölte a T480 burkolatát, de már csak egy RAM foglalat van (persze forrasztott RAM mellett).
Touchpad-et még nem néztem, hogy a felület matrica-e, a megmaradt T470-nél cseréltem 1:1-ben valamelyik X1 Carbon modell "glasstic" touchpad-jére, de leginkább kíváncsiságból, mivel a Carbon touchpad-ről ódákat zengtek egy időben Reddit-en.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Wolfskin #120748 üzenetére
"Nézegettem a 470/460 vonalat is, ami eddig eszembe se jutott. Meglepően olcsók. ez már az one way/ eldobós világ...?"
Volt nálam T470 is, annál sokkal masszívabb a t480s, plusz a nálam lévő példánynak volt egy olyan baja, hogy nem ismerte fel az nvme ssd-t.
"Az USB töltés az hogy működik? Mert láttam, hogy azért nem csak egy telefontöltő jár hozzá, viszont a csatlakozó valóban USB-C. Bármilyen powerbankról elmegy?"
USB C PD, azaz Power Delivery szabványt kell támogatnia a power banknak én 45wattosat használtam amíg egyszer vonaton nem felejtettem, addig tökéletesen működött. Kisebb teljesítményűvel nem tudom, hogy működik-e.
"Ahogy néztem, az "S" verziók 1,3 kb, a sima 1,7kg, nem nagy különbség, de ha ilyen könnyű, nem nagyon nyekenyóka az "s"? Meg mondju abban az se tetszik, hogy 4/8 Gb be van forrasztva, csak egy ram slot szabad."
Nekem masszívabbnak tűnik az s, mint a sima, sőt még mint a t430 is(ezért az olvtársak meg fognak kövezni
), ami félévente ehlasznált egy zsanérpárt. A ramról meg csak annyit tudok mondani, hogy egy 32gb-os modullal egy 8gigás forrasztott ramos gépet 40 gigára fel lehet bővíteni, ami több, mint elég.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Wolfskin #120743 üzenetére
Ha belefér a keretbe akkor T480s. 80k körül kapni alap darabokat, amit aztán könnyen lehet bővíteni, mind ram mind ssd szempontjából. Sajnos a XX30 széria felett már mindenhol forrasztott proci van csak. Én most cseréltem le barátnőm unszolására a P50-emet egy ilyenre, és nem bántam meg, mert könnyű(1.3kg), gyors és az akkuja is jól bírja, de ha nem elég az akkukapacitás akkor is ha viszel magaddal egy USB PD power bankot, akkor arról is vígan elvan a gép.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #104291 üzenetére
EB tőlem meglepően távol áll, ellenben egy ilyen klasszik hiba elég közel, ezért írtam szerintem priviben is, hogy azt a gépet vissza kell passzolni és kiverni a pénzt valahogy, mert csak szopó lesz
Nagy igények nincsenek: 100k max legyen, 4 éves játék alacsony grafikán fusson, minden más mindegy.
Elvben rengeteg ilyen gép van, lehet Budapest húzott bele, de az itteniek, nos, már meguntam, úgyhogy rakom a jelentéseket sorban mindegyik idióta alá -
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #104284 üzenetére
Keress vissza. Keress vissza szépen. Mit mondtam és mit mondtunk? Pontosan ezt.
Biztos lehetsz benne, hogy az a baja, amit már akkor is pedzegettünk. Valamilyen forrasztás és kontakt nem okés. Keress rá embert, aki elszöszöl vele. Mákod van, árában van. Ha nem, tanulópénz.
Hetedik!!! 7 azaz HETES darab laptopot mentem el a héten megnézni. Az egyikről jöttem épp vissza. Ezt is ott hagytam. És nem a Tikakukac szintű szőrszálhasogatás volt, konkrétan a mostani gép egy vödör sz@r volt. Egy nagy vödör sz@r, de ilyen centis darabok hiányoztak a gépből baszki. Én feladom amúgy tényleg, még ez a komment tiltós dolog beesik apróra és ennyi is volt a bulinak.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #104279 üzenetére
asszem megvan a bűnös...
a csavargatással függ össze. mivel bnőm még nem üzemelte be 100%-osan, csak itt ott hevert az ágyán, ide tette, oda tette, gondolom a sarkánál emelve és egyszer csak stabilizálódott a kontakt hiba.ellenkező irányba csavarva kijött, és bebootolt. talán ha az asztalkán használja, akkor ez a veszély nem fenyegeti. de lehet megcsinálom, csak tudnám mi lehet. el van repedve az alaplap...?
sajnos befürödtem vele, itta fórumon vertek át. valahonnan zalából postán küldte el, és arra hivatkozott, hogy nem tesztelte a gépet, csak bekapcsolta, hogy bootol-e. de képeket, videót küldött róla. 45 ezer Ft miatt nem autózok le oda meg vissza, hogy megnézzem. most ne menjünk bele a termékszavatosság kérdésébe se, küldtem neki is jogszabályokat, hogy mennyire vissza kéne vegye, de lepattant. most vagy megyek a rendőrségre, bíróságra és 45 ezer Ft-ért egy évig pereskedek és ráköltöm a többszörösét, vagy benyelem egy részét bukóba és kihozok belőle valamit
ha elbontom, a kijelzőkért 25-t kérnek, és nekem amúgy is kéne egy, mert eltörtem a hordozható monitorom, amiben ilyen FHD panel volt, a töltő 10 (gyári, 170W), a billentyű magyar és szinte új (8?),. a 2x4GB ram is még eladható, meg a 4 magos hűtő is. szóval a 45-t még meg is érné, amúgy elég fullos a gép. és még az is lehet, hogy egy alaplap cserét megérne. ha tényleg a baja.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Wolfskin #104231 üzenetére
> sos segítségre lenne szükségem. egy w530 gép reggelre kelve nem
> indult el. a töltőd bedugva a töltést jelző zöld aksi jel
> felvillan párszor, de ez az összes életjel, amit kiad.
Laptop does not power on or power up
https://support.lenovo.com/hu/en/videos/vid100760
https://support.lenovo.com/us/en/solutions/ht080218- ventilátor felpörög ?
- esetleg akkumulátor nélkül is kellene tesztelni
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-P-and-W-Series-Mobile/W530-that-will-not-boot-up/td-p/2163547sok sikert!
-
HSM
félisten
válasz
Wolfskin #103588 üzenetére
Hát nem tudom, nekem egyáltalán nem szimpatikus, hogy ilyen tákolásnak vessem alá a T420-asom.
Szeretem én is a DIY-t, de nem ennyire, illetve ilyesmiben (gondolj az esetleges zárlatokra, illetve mekkora tüzet tud okozni mondjuk egy combos 9 cellás akku ilyen esetben).
Ami a teljesítményt, súlyt illeti, nálam az i7-es T460s éppencsak gyorsabb a szintén i7-es T420-ál, súlyban viszont majdnem csak a fele. A töltő súlya szintén, 90W vs. 45W. Illetve így szűk 1,4kg súlyban képes értelmes akkuidőre, míg azért a T420 alá nem ártott a 9 cellás akku, ha használni is akartad vezeték nélkül, a T420s-ben pedig ha nem tévedek csak egy nagyon pici 4 cellás akku van, az már a 35W-os CPU-val szvsz csak egyik konnektortól a másikig elég, még erősen visszafogott CPU használat mellett is.
-
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #103569 üzenetére
Áhá, aztán ha egyszer picit jobban megnyomnád gépelés vagy bármi közben és levágna mindent vagy ha majd rosszabbodik... nem az én pénzem, de hacsak nem akarsz abba a bizonyos erdőbe beszaladni akkor gép csomagol, visszaküld.
Ha nem tudnám, hogy neppertől van a gép egyből mondanék egy nicketAmi az aprón megy az hihetetlen.
-
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #103567 üzenetére
Ha újraindul és nincs bekapcsolva biosban, hogy tápra induljon el, akkor a táp oldalról a becsatlakozásig a hibát kiszűrheted nyugodtan, mert akkor leállna és ennyi. Mivel resetel és kb tudod is mire, így kész, részedről lezárhatod, ez innentől főleg nem a te dolgod, hogy kiderítsd, főleg, hogy megcsináld.
Ha rendesen csomagolva volt, egy ilyen hiba nem keletkezik a semmiből. Posta vissza és csók az eladónak. -
Tikakukac
titán
válasz
Wolfskin #103564 üzenetére
Oké, akkor még mielőtt a fél gépet átszereled, szépen bekapcs után billzet le. Ha akkor is lekapcsol, akkor hívhatsz egy szelleműzőt is.
Csak még mielőtt 2 ember is energiát rakna bele. Olyan már volt, hogy vízkáros meg püfölt billzet nem kapcsolt gépet. Olyan is, hogy nonstop resetelt. Ilyet még sosem láttam ami neked van, de 2 pillanat alatt ki tudod deríteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest