- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vikcsi
senior tag
válasz
donjohnson #98447 üzenetére
Köszi szépen.
Nem könnyű dedikált kártyását találni, ami elfogadható külsőre is, bármelyik típust nézve.
-
vikcsi
senior tag
Sziasztok,
Thinkpadben gondolkozva melyik ajánlanátok?:
NVS 4200 1gb vagy egy intel HD 4000?
Tervezői programra lenne használva néha, nem játék.Van aki az nvidia mellett voksolna?
Melegedés, teljesítménybeli különbség?Köszi
-
vikcsi
senior tag
Sziasztok,
14" -os gépet keresek, alkalmanként autocad-re, 3D tervezőre.
60e Ft-ig bezárólag.
Nvidiás T410-ben gondolkoztam, vagy T420-ban is van dedikált kártyás emberi áron?
Esetleg más márka jobban teljesítene?Köszi!
-
vikcsi
senior tag
-
vikcsi
senior tag
Sziasztok
Két kérdés, első:
adott egy T400 akksi.
Láttam aidában, hogy 16,xxx V-tal tölt, már épp kikapcsoltam volna, amikor sípolt, fütyült, zenélt a gép tőle... Elvileg már több, mint egy éve állt, lehet belehalt, megzárlatosodott?
Nem gyári a töltő, kipróbáljam gyárival, vagy nem számít?
Második kérdés:
ha tölt a töltő, akkor tuti jó, vagy lehet benne valami turpisság, hogy titokban gyilkolja az akksikat, egyebet?
Multival rámérve jó a feszültség.Köszi
-
vikcsi
senior tag
válasz
vikcsi #82623 üzenetére
Már a megoldás sem jön be, amit még írtam anno...
másik töltővel nem indul, másik akksival indul, de ha bármilyen töltő van rajta, akkor nem indul...
Elég szomorú. Már minden lehúztam, kiszedtem belőle, igazából csak az alaplap maradt, nyilván az a ludas... habár mondták, hogy a palmrest két szélén néha rázottNa a lényeg, hogy T60 donort keresek, 14" ati vga-s változat volt. Ebbe jó bármelyik 14" T60 alaplapja? Ha sima inteles, az sem gond a hűtés miatt - nyilván ott kevesebb a hűtendő, de el is fér problémamentesen?
Köszi!
-
vikcsi
senior tag
válasz
Bluesummers #82854 üzenetére
Lehet gyártatni - manualban benne van, hogy mekkora s milyen menet.
Habár ha rákeresel, találsz hasonlót, akár hosszabbat, de az orvosolható könnyedén.szerk: közben látom már egy Guru konkrét tippet adott
-
vikcsi
senior tag
válasz
RoboGuru #82816 üzenetére
Most mondjuk, hogy jajj te szerencsétlen...
Ezzel a driverrel próbáld: 8.17.12.7554. biosban optimus gondolom engedélyezve van, habár ha csak a nvidiára váltod, talán akkor is jó lehet... de ez csak kettőre...
Esetleg dokkoló megoldás lehet 3 külsőre, főleg ha van benne hely vga-nak
szerk: ja most látom, h usb-s megoldás kellene... azt nem tudom.
-
vikcsi
senior tag
válasz
1amarr #82790 üzenetére
Nekem az előzőek is már kevésbé tűnnek masszívnak képek alapján, habár nem volt hozzájuk szerencsém. A jó kis gumis bevonat meg a van benne anyag érzés azért kell... most az, hogy akár 20 dekával nehezebb lenne, nem tudom kit zavarna, hisz annyi fícsör van benne...
Szomorú hírek
-
vikcsi
senior tag
válasz
vikcsi #82672 üzenetére
Na jó, darabokban a gép. Reméltem, hogy van benne a tápcsatinál valami biztosíték, ami miatt nem indul hálózatról, csak akksiról.... de nem találtam semmi hasonlót, legalábbis cserélhetőt, csak olyat ami forrasztott, de az épnek tűnik.
Viszont megpróbálom egy másik töltővel, hátha az a zárlatos... már annyi angol fórumot elolvastam s volt akinek házilag javított töltő után lett ez a baja -
vikcsi
senior tag
-
vikcsi
senior tag
T60.
Akksi pár perces, így töltőre rádug - világít - bekapcsot megnyom - led elalszik és nem megy.
Lehet kihúzni a töltőt, próbálkozni, de semmi.
Megoldás:
Akksi ki, majd vissza - bekapcs - töltőre rádug - hibátlanul megy.Szóval ha töltőre dugva indítanám, akkor totál halál, akksiról viszont indul, sőt, ha utána kikapcsolom és töltőn hagyom, akkor már megy töltőről!
Mi lehet a baja?
Szétszedve, elejtve nem volt, egyik napról a másikra produkálja.
Ráadásul most kapna új akksit, de ha valami komoly a dolog, akkor... -
vikcsi
senior tag
Szeretnék venni T60-hoz akksit, tudtok ajánlani ebayről megbízható eladót, vagy ötletet, hogy honnét lenne érdemes venni akár használt jó állapotút, olcsón?
-
vikcsi
senior tag
"Eladó a képeken látható Lenovo Thinkpad L430 típusú laptop.
Ütés,por és csepp álló,igazi masszív,strapabíró gép hosszú távra...."Szerintetek elmenjek kipróbálni, hogy mennyi bírja alulról a vizet, meg ha elejtem?
szerk: nyilván nem itteni hirdetés, ne is keressétek...
-
vikcsi
senior tag
válasz
donjohnson #82501 üzenetére
Billentyűzetet ha leveszed, akkor nem látszik amúgy?
-
vikcsi
senior tag
Fentiekről jut eszembe... melyik TP-től van backlites billentyűzet, 15 colban?
-
vikcsi
senior tag
válasz
FoxiestFox #82434 üzenetére
Hogy ne repedjen tovább a kijelzőnél, fúrj bele mondjuk 4-es fúróval. Elég drága lenne hozzá a váz.
-
vikcsi
senior tag
Na jó, látom jól sült el a kérdés
Ha lekaparom a gyári matricát, ami már amúgy is csak részben van fent és simán használjuk a tapipadot, akkor nem lesz baja? Nyilván fényesedni fog, meg hasonlók, de esztétikán kívül műszakilag? -
vikcsi
senior tag
Sziasztok,
El szeretném adni a W520-as notimat, viszont kopott a tapipadja... szerintetek ha lekaparom róla maradék rücskös felületet, az nem gond? Ha matricáznám, amúgy is el kellene távolítani
-
vikcsi
senior tag
Az mitől lehet, hogy a T500 akksija néha csak 68%-ig tölt fel? Amúgy be van állítva, hogy 90%-ig töltsön, csak néha gondol egyet és megáll ennyinél...
-
vikcsi
senior tag
válasz
FoxiestFox #81190 üzenetére
Zalman hűtőhöz adott fehér pasztát használok, sok kis tubussal adnak a hűtőkhöz, meg egy nagy tubus ac hűtőhöz adott van.
Ezüstben csak a lemoshatatlanságot nem csípem amúgy, nomeg kupaktalan procira nem kenném... -
vikcsi
senior tag
válasz
FoxiestFox #81185 üzenetére
Kapok régi procikat a gyűjteményembe és leginkább a socketA procikon van ilyen, de még mindig olyan, mintha most nyomtam volna kis, minden ezüst lesz, mire letakarítom.
Amúgy miért nem lehet használni? Nem vettem volna észre, hogy szigetelMi régen sokat használtuk.
-
vikcsi
senior tag
Ha már lenovo logo... ilyet lehet kapni ebayen... esetleg valaki találkozott mondjuk rózsaszínnel? Bnőm T500-asán cserélném le neki és jó lenne ha valami jobbat tudnék rárakni, nem dekorossal kivágottat
-
vikcsi
senior tag
válasz
rundll32.exe #81083 üzenetére
Inkább eggyel nagyobbat javasolok nagy felbontású kijelzővel, később jól fog jönni, illetve dedikált vga-val, hogy otthon elég legyen dokkolóra rakni és akkor monitoron tudj rajzolni. AutoCadhez bármi elég, de már 3D-t is tanulni fogsz, ahhoz meg nem árt, ha átválthatsz az integráltról.
Tablet verziót meg kétséges, hogy kihasználnád - szerintem. -
vikcsi
senior tag
válasz
yodee_ #81029 üzenetére
Én ilyet már az x220-nál éreztem... amikor megvettem, első napokban azt hittem, h vmi kínai hamisítvány.
Használt volt, de nyöszörgött, nyikorgott, gagyi műanyag volt meg horpadozott... persze mostani áron jó lenne, de nem anno anniyért.
/Amúgy nekem az első ha jól emlékszem T23 volt./ -
vikcsi
senior tag
Sziasztok,
Adott egy T500, a "c" bill. kicsit erőseb nyomásra hajlandó érzékelni, érdemes levenni és megtakarítani, vagy más baja lehet?
Ha leveendő, akkor könnyű eltörni valamit, vagy könnyen lepattan, ha alányúlok? -
vikcsi
senior tag
válasz
FoxiestFox #80799 üzenetére
No igen, ez elég tipikus... kedves hölgy ismi is megvette az acer laptopot egy kazán fűtési teljesítményű vga-val, mivel az javasolata neki a hozzá nem értő barátja, hogy az új, jobb, erősebb... azzal szemben, amit én ajánlottam, fele annyiért se. Persze most mindig baj, hogy meleg a laptop, fénylik a kijelző... de azt már nem érti, hogy a nagyobb felbontású kijelző miért jobb
Megmaradt volna kb 60-70e Ft-ja, hiszen úgyis csak netezésre használja, meg sulis office feladatokra, másra nem.
Tovább maradt volna használható egy első gen. i5 thinkpad, latitude, elitebook, mint egy javítandó szétkopott 3. gen acer -
vikcsi
senior tag
válasz
atomanti19 #80525 üzenetére
Ha visszatérnél T500-hoz, szólj...
Nekem egyszer volt X220-am, de nem vennék megint, T500 után nem fogsz örülni szerintem. -
vikcsi
senior tag
Úúú... ezt mentem
Mondjuk azért, mert olyat találnak ki pl:
- amihez ez kevés lesz, vagy pontosabban fogalmazva nem támogatott
- pár év és az akksikat feltöltöd 5 perc alatt, vagy többszörös ideig bírják
lehet lassabban, mint a telefonok, de ezek is fejlődnek...Na jó, nem tudom, hogy milyened van, de nekem a T500 3 éve még nagyon oké, de mostanra lassan érdemes lesz T510-re váltani... már vadászom az utódot
Persze a munkaállomás nyilván erősebb.
metal01: precision? Mivel jobb, mint a latitude? Árban látom, de amúgy?
-
vikcsi
senior tag
válasz
donjohnson #80233 üzenetére
Valami érezhető hatása lesz egy bios frissítésnek?
tudom hülye kérdés, de tényleg, milyen pluszt adhat...
-
-
vikcsi
senior tag
-
vikcsi
senior tag
-
vikcsi
senior tag
Sziasztok,
Újraraktam a win7-et a T510-re, viszont a wifi nem működik automatikusan...
intel 622ANHU wifi kártya van benne, ahhoz melyik driver lehet a jó?Köszi
-
vikcsi
senior tag
Sziasztok
T500 DP porton hangot lehet átvinni tv-re, hdmi átalakítóval?
Integrált vga van benne. -
vikcsi
senior tag
Sziasztok,
Van egy nagyon régi IBM Thinkpad laptopom... 700PS2 a fedőneve és ami feltűnő az, hogy fehér színű.
Már lehet kérdeztem régen, de valaki tudja, hogy ez miért volt fehér színű? -
vikcsi
senior tag
T60-ban ha nem az inverter ment tönkre, akkor lehet a kijelző háttérvilágítása adta be? Azt csak panellal együtt lehet cserélni?
Egyébként újra is indítja a gépet...
-
vikcsi
senior tag
válasz
vikcsi #67286 üzenetére
Sziasztok,
Amire válaszolok, abban leírtam a problémát, de egy fontos részletet kihagytam: Bekapcsolásnál picit villog a kijelző alulról, mint amikor a neon nem kap elég feszültséget.
Kipróbáltam külső monitoron és azon csodásan működik a gép. Akkor lehet, hogy invertert kell benne cserélni?
FN+F7-tel átváltok monitorra és hibátlanul megy, viszont visszaváltani már nem enged.Ami szerencse ebben a helyzetben, ugyanis már megrendeltem az alaplapot hozzá...
-
vikcsi
senior tag
válasz
FoxiestFox #67320 üzenetére
Az nem jó. De gondolom az Ati-s verziónak nagyobb, annyival, h a vga-t is érintse, inteles meg annyival kisebb... szóval ha Ati-s hűtésem van, akkor nem kell cserélni
-
vikcsi
senior tag
Sziasztok,
Van egy csodás T60 nálam. Bekapcs és utána van, hogy betölt a win7 és lehet egy-két dolgot csinálni, de néha a win indításig sem jut el és elalszik, vagy elmegy a kép, viszont pörög a venti. Van, amikor biosból is ugyanezt csinálja - ugyanis beléptem, hogy hátha látok benne valamit, de kikapcs.
Szerintetek mi lehet? Ati Radeon vga van benne, de nem mozgatom, remélem nem az a baja. Akksit kivettem, anélkül megy, vagyis menne. Állítólag nem tettek vele semmi extrát.
Ramot, hdd-t még nem cseréltem ki, elsőre nem akartam szétbombázni. -
vikcsi
senior tag
válasz
FoxiestFox #48804 üzenetére
Holnap lövök róla 1-2 képet és linkelem
-
vikcsi
senior tag
válasz
FoxiestFox #48801 üzenetére
Nem volt egyszerű
Azt mondták, hogy működik, de most ahogy nézegetem, beázott, szóval tuti rossz. Viszont szép állapotban van, akksi, dram, 120mb winyó is megvan
Csak ugye töltő nincs, de jobb is, mert biztos egyből bedugom -
vikcsi
senior tag
válasz
FoxiestFox #48797 üzenetére
Rájöttem, most ahogy visszamentem, rá van írva, csak a bal zsanérnál nem láttam a szürke jelzést
700 PS/2 -
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Vettem egy thinkpadet... no ez nem is lenne érdekes, mert volt már pár
Viszont ez fehér és 20 éves. type: 9552 g01Valakinek van ilyesmi mondjuk gyűjteményben?
Csak a proci miatt vettem meg, de mielőtt szétbontanám, hátha van valakinek infója róla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elden Ring
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest