Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72501) Tikakukac válasza HSM (#72500) üzenetére


Tikakukac
titán

Semmit nem műveltek. Ezeket én bontom ki és használom, ezért van az, hogy az új és használt között igencsak tudok különbséget méricskélni :B Nem kell koszos, fogsz egy alkoholban mosott ecsetet, szétkapod a gépet, átfésülöd vele és a fehér ecset fekete lesz. Amit nem látsz elsőre az ott van.

Engem az érdekel milyen gondot okoz a kivett és visszatett csavar. Merthogy Dell márkaszerviz sem új csavarokat tesz be az is ziher és ha valaki, akkor ők szeretnének megelőzni későbbi hibákat, mert így is úsznak a melcsiben.

Továbbá a billzet kivételéhez is ki kell venni pár csavart tehát mindenképpen kell még több. Ezért írtam a nyomatékkal lehúzást is, hogy ha már új csavarokat rakunk be, akkor ne kézzel huzigáljuk már meg, hanem adjunk az érzésnek és legyünk akkor kőprofik, mert így csak kontárkodás.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#72502) Butcher82 válasza Tikakukac (#72501) üzenetére


Butcher82
senior tag

Az ecset plusz alkohol nagyon tuti dolog, én is mindig azt használok és bármilyen alkatrészt tökéletesen meg lehet tisztítani. Sokan nem szokták érteni hogy fér be az ember a legapróbb sarkokba... hát így, eccsettel :K :R

[ Szerkesztve ]

***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯

(#72503) Feenyx


Feenyx
aktív tag

Sziasztok!

Ma vettem észre, hogy a T430-am fedlapja enyhén "ferde". Úgy kell elképzelni, hogy fel van hajtva a fedlap 90 fokban az aljához képest, és a jobb oldal nagyon max 1 mm-el lejjebb van mint a bal oldal. A zsanérnál lehet észrevenni, a fedlap alján. A zsanér gondolom emiatt feszesebb is mert nem egytengelyű teljesen. Nagy gond ez? Garanciában javítják? Még van rá 2 év gyári garancia. Vagy nem érdemes vele foglalkozni?

(#72504) azbest válasza HSM (#72500) üzenetére


azbest
félisten

A porosság sok mindenen múlik. Szárazabb levegőben jobban száll a port. De a 2-4 óra sem sok naponta. Nekem folyamatosan üzemelő notit félévente legalább egyszer ki kell takarítani, amikor érzem, hogy nem olyan hatékony a hűtés a portól.

A legextrémebb porosodást akkor láttam, amikor egyszer középsuli könyvtárszobájába vittem le asztali gépeket érettségire és az alatt a 3 nap alatt, amíg ott mentek, annyi port került beléjük, hogy semmilyen felirat sem látszott bennük, több milliméter vastag port telepedett oda. Nem tudom a könyvtárosnő tüdeje milyen lehetett.

(#72505) harkhon válasza Tikakukac (#72482) üzenetére


harkhon
tag

Hát igen... de arra gondoltam, hogy keresek alaplapot ami intel GPU-s úgy remélem meg lehet oldani :o

Egészség legyen és térerő!

(#72506) spammer válasza HSM (#72500) üzenetére


spammer
veterán

Dzsizöszkrájszt, az égvilágon semmi baja nem lesz a csavaroknak, ha normálisan ki/becsavarod őket és nem csesződik el a menetük. Nem cukorból vannak, nem kell ezért feleslegesen zsír új gyári csavarszettet venni. :DDD Nem rég takarítottam ki 4 lapost (köztük egy R61-et), egyiknek sem lett semmi baja, a többi gép is már nem is tudom hányszor volt takarítva, sok éves gyári csavarok vannak bennük és semmi bajuk.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#72507) Tim82 válasza HSM (#72484) üzenetére


Tim82
nagyúr

Vedd figyelembe, hogy elvileg Windows alatt jobb a Thinkpad-ek energiamenedzsmentje. :D

A másik, hogy kevésbé is melegszik, ez pedig szó szerint tapintható különbség (X200-on állandóan már-már forró volt az Express Card oldala, X201-en legfeljebb langyos).

Nekem három órányi üzemidőhöz képest +20-30 perc nem tűnik kevésnek (kb. egyhatoda a teljes üzemidőnek, hogy ha utánaszámolsz). Mindezt úgy, hogy Windows-hoz képest nagyobb fényerőn van, mert amit Linuxon rosszabbnak találtam, az a fényerőállítás fokozatai (finoman fogalmazva nem egyenletesek a fokozatok, de minden bizonnyal ezen is lehetne reszelgetni, ha majd egyszer rászánom magam).

Nyilván a Sandy Bridge még sokkal jobb ebben vagy abban - de ez sosem volt kérdéses, meg a témához sem tartozik (de azért örülök én is, hogy neked milyen shiny T420-ad van ;] :P ).

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#72508) HSM válasza Tikakukac (#72501) üzenetére


HSM
félisten

Szerintem félreértettük egymást. Én a tiszta gép alatt azért nem a kórházi műtő tisztaságát értettem azért. :D Ez a finom por még sosem okozott gondot nekem semmin. Persze, az a tökéltesen tiszta, ha ez is pipa, de azért na. :D Ennyire sznob nem vagyok, amíg szépen tud járni a levegő, nincsenek eltömődve a szellőző járatok, addig nekem az tiszta. Befelé úgysem szokott jutni semmi olyan nálam, ami ne jönne ki némi erős fújásra.

Mi gondot? A procinál és a hangszórónál lévő csavar ha berázódik esetleg a gépbe gáz, de ha elhagyok a gép aljából csavart, az is. Ha valamennyire túléli a gyári rögzítő, akkor oké, de amúgy nem örülnék elveszett csavaroknak. :D De aztán lehet, nem fogok vacakolni vele, hogy írtátok, egész jól túléli a gyári is, csak annyira ragaszkodik a manual az új csavarokhoz, azért beültette a bogarat a fülembe. :D

(#72504) azbest: Az szép. :R Hát nem tudom, majd kiderül, mennyire koszolódik, most a T420 az asztali gépem is, nem csak a hurcolászós, elég sokat megy, majd kiderül, mennyire eszi bele magát a kosz idővel. :)

(#72506) spammer: Nem a csavart féltem, hanem hogy a gyári csavarrögzítő a csavar kiszedése után már nem lesz kellően hatékony, és rossz esetben kilötyöghet a csavar a helyéről. Legalábbis a Hardware Maintenance Manual ezzel ijesztget. :DDD

(#72507) Tim82: Ezt nem tudtam. Viszont a Linux sokkal kevesebb felesleges vackot futtat tudtommal. ;] No, meg gondolom a felhasználási profil sem teljesen ugyanaz CentOS-en, mint Win7-en. :D
A hőfok különbséget inkább okozhatta pl. a ventivezérlés különbsége, mint az átlagosan kb. 15%-os fogyasztáskülönbség.

Nem a T420-am fényességéről van szó ( ;] ), inkább a saját döbbenetemről, sajnos mikor gépet vettem korábban (a T410-esem), nem kérdeztem rá (bár rákerestem, és ott se nagyon találtam ilyesmit kiemelve), de álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyivel energiatakarékosabb a SB, és hogy a régebbi i5 nem igazán szelídül meg, ha visszább veszem az órajelét. :B Az i5-540M sebességével amúgy maximálisan meg voltam elégedve, de a kis terhelés melletti fogyasztása, és a rossz "skálázhatósága" azért csalódás volt, sokat elvett az akksin eltölthető időből.
Ha ez nektek nem új, sorry, én még ocsúdok a döbbenet után. :R

[ Szerkesztve ]

(#72509) soldi3r válasza Feenyx (#72503) üzenetére


soldi3r
veterán

A 3 X230-bol ami nalam jart, 2 hasonlo volt. Az egyiket elvittek szervizbe es kicsereltek a burkolatot.

E30 (oo=[][]=oo)

(#72510) soldi3r válasza HSM (#72508) üzenetére


soldi3r
veterán

Ne panikolj, az a gyari "menetrogzito" (mert az nem az) amugy is sz@r. Csavart cserelni csak onzaro menetnel vagy folyashatarra huzott csavarnal kell.
Egyebkent minden eredeti is beszerezheto kinabol, 1 napot bolyongtam egy kinai muszaki aruhazban, mindent be tudtak szerezni nehany oran belul.

[ Szerkesztve ]

E30 (oo=[][]=oo)

(#72511) HSM válasza soldi3r (#72510) üzenetére


HSM
félisten

Egyre inkább meggyőztök, hogy nem is kell nekem új csavar. :D :R

(#72512) soldi3r válasza HSM (#72511) üzenetére


soldi3r
veterán

Epp ez volt a szobeli tetelem gepelemek es geptervezes vizsgan ugy 8 eve :) Nem TP csavar, hanem a menetek :)

[ Szerkesztve ]

E30 (oo=[][]=oo)

(#72513) Tim82 válasza HSM (#72508) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ezt nem tudtam. Viszont a Linux sokkal kevesebb felesleges vackot futtat tudtommal.

Nálam elég sok szolgáltatás/alkalmazás fut (Conky, Gnome System Monitor, Thunderbird, Dropbox kliens, stb.), nem hiszem, hogy számottevően kevesebb "felesleges vacak" lenne. (Jó, Lenovós programok például nyilván nincsenek, de Linuxos megfelelők - tlp, tp-smapi, thinkfan, gobi-loader (ez kell a WWAN modulomhoz) igen.) Eleve Gnome 3 az ablakkezelő (ami amúgy nekem meglepően kézreáll, pedig elismerem, hogy vannak benne logikátlanságok), szerintem kb. hasonló erőforrásigényekkel, mint a Win 7 az Aero-val.

No, meg gondolom a felhasználási profil sem teljesen ugyanaz CentOS-en, mint Win7-en.

Éppenséggel jobban kihasználom (többek között tanulási, komfortzónából való kilépési célzattal kezdtem újra Linuxozni átlagfelhasználó létemre), de pssszt! :)

A hőfok különbséget inkább okozhatta pl. a ventivezérlés különbsége, mint az átlagosan kb. 15%-os fogyasztáskülönbség.

X201-en hamarabb kapcsol be thinkfan-nel, mint X200-on a gyári beállítás (ha jól emlékszem, 51 Celsiusnál már bekapcsol most nálam, de asszem, ezzel is megengedőbb vagyok az X201 alap ventivezérlésénél). Az EC tájékát meg úgy gondolom, hogy nem igazán hűtheti a venti a kialakítás miatt.

inkább a saját döbbenetemről

No, nálam az X201 ilyen pozitív csalódás, ugyanis ebben a topikban is jó párszor olvastam, hogy az Arrandale platform mennyivel energiaéhesebb, mint a megelőző, utolsó Core 2 Duo és arra voltam elkészülve, hogy a nem túl nagy teljesítménynövekedésért cserébe éppenséggel többet fog fogyasztani, meg sokkal zajosabb/forróbb lesz az X201 az X200-hoz képest, meg ugye alul se lehet feszelni az Arrandale-t stb. Ehhez képest...

Persze, nyilván az lenne az igazi, ha azonos oprendszer mellett, amennyire lehet, azonos beállításokkal tudjak alulfeszelt X200-at és X201-et tesztelni, de erre nincsen lehetőségem. (Ld. sztori: [link] [link] [link])

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#72514) Tikakukac válasza HSM (#72508) üzenetére


Tikakukac
titán

Soha az életben nem találkoztam még kirázódott csavarral. Ekkora menetemelkedéssel fogalmam sincs mit kéne tenni egy géppel, hogy abból kijöjjön egy csavar. Egyáltalán megmozduljon.

Ha csavar kiesik vagy elhagyódik ott vagy a hüvely volt elnyírva vagy a csavar lett félretekerve vagy be sem tekerve. Be is verne rendesen ha ilyen sűrűség mellett is nekiállna csavar kijönni. Nem 1000wattos hangfal ez, hogy rezegjen.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#72515) HSM válasza Tim82 (#72513) üzenetére


HSM
félisten

"Az EC tájékát meg úgy gondolom, hogy nem igazán hűtheti a venti a kialakítás miatt."
Közvetlenül nem is, viszont ha az EC "melletti" proceszort, mint fő hőforrást ha jobban hűti, nem fog úgy felmelgedni a benti hőfok. ;)

Érdekes, én mindenhol azt olvastam, hogy az Arrandale a jobb core 2 duók fogyasztásán, vagy kicsit kevesebből hoz jóval nagyobb sebességet. :) Bár az tényleg komoly, hogy még az alulfeszelt P8600-at is megveri, ez számomra is új, és meglepő. :K

(#72514) Tikakukac: :D :R

(#72516) Tim82 válasza HSM (#72515) üzenetére


Tim82
nagyúr

Közvetlenül nem is, viszont ha az EC "melletti" proceszort, mint fő hőforrást ha jobban hűti, nem fog úgy felmelgedni a benti hőfok

X200/X201-nél nincsen közvetlen közelségben a processzor az EC-hez (nem utolsó sorban azért sem, mert pl. a T szériához képest "pofával lefele" van az alaplap, a hűtő meg az alaplap és a base cover között van). Mondom, X200-nál kb. mindegy volt, mennyire hűtötte le a processzort, az EC fölött a palmrest mindig majdhogynem forró volt. Akkor is, ha volt bent bővítőkártya (van egy Asmedia chipsetes USB 3.0/eSATA bővítőkártyám), akkor is, ha nem (nyilván akkor nagyon picit hűvösebb volt, de csak picit). Ez nem volt egyedi gebasz, olvastam ilyet másnál is, bár szerintem nem volt azért drámai a probléma. :)

Persze lehet, hogy ezt azzal orvosolták az X201-nél, hogy alapból hamarabb felpörög a venti, aztán majd talán valamennyire lehűti az EC táját is, ebbe nem látok bele, de elvileg az alaplap maga elszigeteli valamennyire a hűtéstől az EC környékét.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#72517) soldi3r válasza Tim82 (#72516) üzenetére


soldi3r
veterán

Ebbol en semmit nem vettem meg eszre. Mennyire meleg az a meleg? A HDD oldal melegebb.

[ Szerkesztve ]

E30 (oo=[][]=oo)

(#72518) Tim82 válasza soldi3r (#72517) üzenetére


Tim82
nagyúr

X200-nál szerintem felment olyan 45-50 fok közé és ezen nem változtatott ventiszabályzás, alulfeszelés, kipucolás sem. X201-nél kézmeleg nagyjából.

A HDD oldal nálam hűvösebb (igaz, eleve SSD-vel használtam mindkét gépet). Bár most egy 1,8" microSATA SSD (Intel X18M G2 160GB) van bent Lenovo-s átalakítóval, lehet, hogy ez még inkább segít.

Nem feltételezem, hogy általános, mindenkinél tapasztalható jelenség volt az X200 EC felőli melegedése, de messze nem én voltam az egyetlen eset. Ez amúgy tipikusan az a dolog, hogy addig nem érzékeltem gondnak, amíg nem tapasztaltam, hogy az X201-nél nem így van. :)

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#72519) HSM válasza Tim82 (#72516) üzenetére


HSM
félisten

Azért elég közel van az.... [link] Ilyen távolságra simán kihat a proci+csipszet hője. ;)

(#72518) Tim82: No igen, én is akkor tapasztaltam meg a T410 hőtermelését, mikor meglett a T420, hogy ezt pár kattintással jéghideggé lehet tenni minimum fordulató ventivel, és kimegy a világból, míg a T410-en mikor ugyanezt próbáltam, akkor csak arra jutottam, hogy ez biza nem sokat segít. :D Jó, kis csalás, hogy a 410-esben 6 cellás akksi van, a 420-asomban meg 9.

[ Szerkesztve ]

(#72520) Tim82 válasza HSM (#72519) üzenetére


Tim82
nagyúr

Igen, csakhogy ahogy látod, a proci és a chipset a másik oldalra (lefelé) néz és arra adja le a hő nagyobb részét - ami itt látszik, az gyakorlatilag az alaplap "hátoldala". Akkor már inkább az lesz az ok, hogy nem a legjobb/leghatékonyabb módon lehet elvezetve a hő a prociról az X200-nál, mert amúgy azon az oldalon, tehát a CPU és a chipset fölött a billentyűzet nem volt forró, csak langyos. Lehet, hogy csak valami totál minimálisat nyúltak bele X201-nél, de az is elég volt, hogy hatékonyabban működjön.

X200s nem volt a kezemben, annak más a hűtése kicsit, mint a "sima" X200-é, elvileg az is halk és hatékony.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#72521) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok,
Laptop vásárlás előtt állok. Express card foglalatos thinkpadet gyártanak még ? :) max 270 ezer forintot tudnék rákölteni jelenleg. Megoldható? :)

(#72522) soldi3r válasza smallmer (#72521) üzenetére


soldi3r
veterán

Sajnos Thinkpadet mar nem gyartanak :D

E30 (oo=[][]=oo)

(#72523) Butcher82 válasza soldi3r (#72522) üzenetére


Butcher82
senior tag

Az X1 Carbon és a Helix? Azok thinkpadek szerintem... :U

[ Szerkesztve ]

***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯

(#72524) btudos válasza Butcher82 (#72523) üzenetére


btudos
veterán

Hat az elso X1 Carbon meg oke, az uj felejtos azzal a billentyuzettel, meg az erintosorral, a Helix meg konkretan egy szar, ha a kialakitast nezzuk.

Sok gepre van rairva, hogy Thinkpad, de sajnos keves mas pozitivumot talalni bennuk.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#72525) Tikakukac válasza Butcher82 (#72523) üzenetére


Tikakukac
titán

Háááááát. Nekem mondjuk a legkevésbé sem.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#72526) Butcher82 válasza Tikakukac (#72525) üzenetére


Butcher82
senior tag

Jó persze, ez világos. Akkor fogalmazzunk úgy, hogy "thinkpad" néven még van forgalomban laptop.... :D

***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯

(#72527) Feenyx válasza soldi3r (#72509) üzenetére


Feenyx
aktív tag

Írtam a smartservicenek, ha garanciában javítják akkor megcsináltatom, ha nem akkor marad így. De gondolom ez nem túl egészséges a zsanér számára ugye? Vagy elhanyagolható plusz koptató dolog ez?

(#72528) Feralheart válasza soldi3r (#72434) üzenetére


Feralheart
tag

Két nappal és egy resettel később:
Kiderült, hogy az akkumulátor elhasználódása nem 36%, hanem 56%, és ma feltöltés után levettem a töltőről és 9 (azaz KILENC!!!!!!) perc zenehallgatás után úgy döntött, hogy lemerült :W
Mit lehet ilyen esetben tenni? :F

(#72529) Tikakukac válasza Feenyx (#72527) üzenetére


Tikakukac
titán

Hát ez azért erősen cserés.

Feralheart: Mert még mindig nem pontos. Reset-reset, egészen addig amíg nem lesz reális.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#72530) Feralheart válasza Tikakukac (#72529) üzenetére


Feralheart
tag

És mikor tudom, hogy reális?

Három nappal ezelőtt akár bírta a másfél-két órát egyhuzamban. Nem lehet, hogy reset közben kidöglött egy pár cella?

(#72531) HSM válasza Feralheart (#72528) üzenetére


HSM
félisten

Mondtam, kell neki pár teljes töltési/merítési ciklus, azt mondják legalább 3 kell, mire beáll, ha nagy a változás. Bár sanszos, ha ilyen gyorsan romlik/merül, és 10 perc zenehallgatás után KO, akkor az durva cellazárlat. :( Nem melegszik amúgy nagyon durván? Nehogy tüzet csináljon.... :B

(#72530) Feralheart: A resetnél csak lemeríti, és feltölti teljesen és közben mér. Maga a teljes merítés/töltés megterhelő az akksinak, de ha egészséges, nem szabadna bajt okozzon neki. :N

[ Szerkesztve ]

(#72532) Feralheart válasza HSM (#72531) üzenetére


Feralheart
tag

Az akkumulátor egyáltalán nem melegszik, de az alaplap általában 40-42 között szokott lenni. De most valamiért 50 fok körül mozog.

(#72533) Tikakukac válasza Feralheart (#72530) üzenetére


Tikakukac
titán

Hát, megnézed mennyit eszik a gép. Megnézed mennyi az elviekben 100-as töltés. És egyszerű logika kiadja, hogy mennyit kellene mennie úgy azon a terhelésen vagy alapon. Ha hamarabb kapcsol akkor az disznó.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#72534) Feralheart válasza Tikakukac (#72533) üzenetére


Feralheart
tag

És, ha szerzek bele új akksit, akkor ott a kis kijelző jól fogja mutatni a dolgokat?

(#72535) btudos válasza Feralheart (#72534) üzenetére


btudos
veterán

Amennyiben gyári akksit veszel, akkor nagy eséllyel igen. Utángyártott akksinál lutri az egész.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#72536) Tikakukac válasza Feralheart (#72534) üzenetére


Tikakukac
titán

Ja.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#72537) Feralheart válasza Tikakukac (#72536) üzenetére


Feralheart
tag

És új aksit hol tudok a legolcsóbban szerezni, lehetőleg 2-3 hét (külföldről rendelés miatti) várakozás nélkül?
Mivel sokat utazok, ezért eléggé fontos nekem, hogy lehetőleg a vonatutakat kibírja.

(#72538) Tikakukac válasza Feralheart (#72537) üzenetére


Tikakukac
titán

Hát rendelek én neked zsír újat, de annak ára van. 2 nap alatt kezedben számlával mindennel és garantáltam eredeti. Csak nem fizeted ki ;]

Aprót nézd ha van akkor van ha nem, akkor be kell rendelni azt csók.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#72539) Feralheart válasza Tikakukac (#72538) üzenetére


Feralheart
tag

12 és 15 között láttam 8 cellásakat az árgépen, ugyan attól a bolttól. Mi lehet köztük a különbség?

(#72540) Tikakukac válasza Feralheart (#72539) üzenetére


Tikakukac
titán

Utángyártottak, azon belül passzolom. Egyik fos másik fosabb.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#72541) Feralheart válasza Tikakukac (#72540) üzenetére


Feralheart
tag

Eredeti kb. mennyi lehet?

(#72542) Tikakukac válasza Feralheart (#72541) üzenetére


Tikakukac
titán

Nagyker nettót tudok, ott az akksik olyan 16-20k körül vannak.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#72543) Dhampir válasza soldi3r (#72522) üzenetére


Dhampir
félisten

Elmehetnél múzeumi tárlatvezetőnek. ;]

(#72544) Feralheart válasza Tikakukac (#72542) üzenetére


Feralheart
tag

Találtam egy ilyet:
http://gadgets.postr.hu/eredeti-vagy-utangyartott-akkumulatort-valasszunk

És szerintetek meg tartsam még a mostanit valameddig, vagy adjam le?

(#72545) soldi3r válasza Feralheart (#72544) üzenetére


soldi3r
veterán

En meg egy ilyet ;]

(#72543) Dhampir, Nem vagyok jo szonok :)

Azert nem felhotlen az oromom. Ez ugye masnal is panel hibanak tunik? Valthato dedikalt kartya eseten mi a driver telepitesi sorrend?

[ Szerkesztve ]

E30 (oo=[][]=oo)

(#72546) Feenyx válasza Tikakukac (#72529) üzenetére


Feenyx
aktív tag

Ez amúgy a zsanér hibája lehet, vagy tényleg a borításé? Nem lehet esetleg szervizelés nélkül megoldani? (zsanér csavarját meghúzni esetleg az alsó részben hátha egy szintbe hozza a fedlapot vagy ilyesmi)

(#72547) Tikakukac válasza Feralheart (#72544) üzenetére


Tikakukac
titán

Hát ha jó valamire tartsd meg.

Feenyx: Ez nem ajtó sajnos, hogy állítgassuk. Ez így hulladék. Ha a ház szutyok akkor főleg cserések, ha a zsanér akkor is.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#72548) Feenyx válasza Tikakukac (#72547) üzenetére


Feenyx
aktív tag

Akkor marad a szerviz :) Köszi a válaszokat! :R

Még egy kérdés: Magyarországon mennyire működik az On-Site garancia? (Mert az van a gépen)

[ Szerkesztve ]

(#72549) Tikakukac válasza Feenyx (#72548) üzenetére


Tikakukac
titán

Nyöszörgősebb, mert itt nincs Getro, ha van lehetőséged vidd be egyeztetett időpontra, vagy derítsd ki mi a baja és rendeltesd le a cuccokat hozzá.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#72550) Feenyx válasza Tikakukac (#72549) üzenetére


Feenyx
aktív tag

Sajnos bevinni nem tudom mert Budapesttől 140 km-re lakom és a székesfehérvári szerviz sincs közelebb sajnos. Akkor marad a bejelentés, és a várás alkatrészre. Amúgy mi az a Getro?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.