Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12676) laci1128 válasza lapa (#12671) üzenetére


laci1128
tag

Vedd figyelembe, hogy egy több, mint 3 éves modellről van szó, tehát a mai viszonyokban a T60 szerintem nem egy "brutál erőgép" -- noha szerintem is megfelelő teljesítménnyel rendelkezik akár komolyabb feladatokhoz is (mondjuk virtuális gép futtatása).
Abban igazad van, hogy nem kevés memória szükséges a Windows 7 zökkenőmentes működéséhez. Pl. ha lenne megfelelő mennyiségű memória a még régebbi (több mint 5 éves) asztali gépemben, akkor véleményem szerint azon is tökéletesen futna a Windows 7 (a 2 GB RAM hiánya a merevlemez állandó használatából tisztán látszódott). A fenti tapasztalatom alapján én el tudom képzelni, hogy egy T4x-es gépen 2 GB-nyi memóriával valóban zökkenőmentesen, simán fut a Windows 7. Egyedül talán az illesztőprogramok árnyalhatják a képet (pl. mint nálam, a Mobility Radeon-é).
Megemlíteném ezek mellett azt is, hogy más operációs rendszerekről (pl. egy gnome-mal ellátott Linux vagy BSD, melyeknek a rendszerigénye vitathatatlanul alacsonyabb a Windows-okénál) sem hinném, hogy tényleg minden (teszem azt egy "pékettes"-sel vagy valami korai NetBurst-ös szégyentelenséggel rendelkező) konfigon elszaladnának problémamentesen.
Végül pedig az is megfigyelhető, hogy a Windows-ok memóriaéhsége sem új keletű. A sokat dicsért Windows XP-ről is ugyanez volt elmondható a megjelenése idején, csupán más memóriamennyiségről volt szó (256 MB RAM éppen csak elég volt hozzá 2001-ben, de még 512 MB-ról 1 GB-ra váltva is lehetett érezni különbséget).

Bocsánat, végül észrevettem, hogy sikerült igencsak elkalandoznom a témától, de azért a túlzó kijelentésre mindenképpen szeretnék reagálni. :B

"But at least the code looked good, which is the main thing."

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.