Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#111891) barnam_ válasza vicze (#111883) üzenetére


barnam_
nagyúr

Nem az Optimus lesz szerintem, az az alapbeállítás (intel vagy nvidia, használattól függően), az eddig is működött.
Ha az OS detection -t bekapcsolom, és a VGA-t diszkrétre állítom, Win vagy Linux boot után a VGA-t vissza állítja Optimus-ra és a boot képernyőt a Thinkpad LCD-re.

Amit most próbáltam:
- gyors rendszerindítást kikapcsoltam a Windows-ban
- elindítottam a Windowst csökkentett módban, utána a Guru3d-ről letöltött Display Driver Uninstaller -el letöröltem az Intel VGA cuccait, aztán kikapcsoltam a gépet.
- Laptopot kivettem a dokkolóból, BIOS-ban: boot képernyő: Digital 1 on dock, VGA: Discrete, OS detection: OFF
- A laptop még mindig dokkolón kívül, Win10 gond nélkül elindul, csak az nvidia látszik az eszközkezelőben.
- Ha a laptop a dokkolóban, és a Digital 1 vagy 2-re DP-n kijelző van kötve, azon jelenik meg a boot képernyő, de ahogy megjelenne a Win login képernyő, a külső kijelző elsötétül, az LCD-t felhajtva az is sötét. Se ctrl+alt+del, se ctrl+shift+esc -re nem reagál.
- A laptop még mindig dokkolóban, a BIOS beállítások érintetlenek. Ha úgy indítom, hogy nincs semmilyen kijelző a dokkolóra kötve, a Windows elindul gond nélkül. Ha valamelyik kijelzőt csatlakoztatom a dokkolóra, megjelenik a kép, tudok választani a kijelzők közül. De ha külső kijelzővel szeretném elindítani a Windowst, fekete képernyő fogad.
- Ugyanezen BIOS beállításokkal az Ubuntu 20.04 LTS-nek semmi gondja, hibátlanul működik, csak az Nvidia gpu látszik ott is.

De a Windows csak akkor hajlandó képet adni boot után külső képernyőre, ha a VGA-t Optimus-ra állítom. (Csak integráltat választva még nem próbáltam, de az nem is releváns a szempontomból, mivel használni akarom a diszkrét gpu-t is.)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.