Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79951) Dr. Szilikát válasza rednifegnar (#79947) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Leégeti a páka, illetve az ón. A végénél kell támadni, ahol tiszta rezet ér, ónnal megkapatni, míg felfut és ledobja a lakkréteget.

Ezt a módszert kipróbáltam egyre vastagabb huzalokkal is 2,2 mm-ig, mivel nekem az van a lomtárban. Azt is lenyomta. Csak ott már jobban meg kellett fűteni a pillanatpákával, amivel végeztem a műveletet.

Nyilván régebben én is olvastam a rádióamatőr ajánlásokat, litze-huzal megégetése gyufával stb. De később azt a típusú litzét is kipróbáltam, szimplán a pákával leküzdöttem.

Meg ezeket a mai színes lakkozott huzalokat eleve úgy gyártják valószínűleg, hogy leviszi a páka, hiszen a gyári forrasztásoknál sincs idő ezzel külön szórakozni. Megfelelő hőmérséklet és ráhatás kérdése csak, meg természetesen a folyasztószer. De az sem különös, csak a szokásos, nem savas elektronikai akármi gyanta stb.

[ Szerkesztve ]

(#79952) rednifegnar válasza Dr. Szilikát (#79951) üzenetére


rednifegnar
senior tag

valoszinuleg gyarilag is jol megkinaljak mert le tudtam szedni a gyari raontott gumirozast nagyjabol serules nelukul es az latszik hogy combos cin gumokkal van rapoccintve a dugora.
amugy a sony jobb, az nem szokott megtorni. nem tudom lehet e szerezni sony vezeteket csatival egybe ontve, mert legjobb lenne arra kicserelni. az se annyira jo ebben a sennheiserben hogy tobb vezetek van benne mint ami kellene, total feleslegesen egy sztero fulesnel 4-5 is van benne, sot amiben mikrofon van abban meg egy kulon selyem szigetelesu szal is van neki, plusz benne vannak az erosito selyem szalak de abbol is van meg ketto pluszban. nem tom minek ennyis, de lathatoan nem lett tartosabb tole.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#79953) #85619712 válasza rednifegnar (#79950) üzenetére


#85619712
törölt tag

Nekem a golyóstollból kiszedett rugó vált be, a vastagabb vége a dugó felé fordítva, és hozzáragasztva palmatex-el, de csak a vastagitás a dugóhoz, majd arra egy kis csík zsugor, hogy ne legyen csúnya a ragasztásnál annyira. Persze ez sem örök élet, de minimum meg lehet duplázni vele az életciklust.

(#79954) rednifegnar válasza #85619712 (#79953) üzenetére


rednifegnar
senior tag

en is ezert hagytam kilogni lazan zsugort raadasul ugy hogy legbelul volt egy hosszabb vekony zsugor aztan egy kicsit nagyobb atmeraos es meg egy, kvazi lepcsozetesen hogy a tove fele kemenyedjen be mint egy rugo. de valoszinuleg nem igazan tuti ez a drot mert megtort, nem a vezetek hanem a kulso anyaga. ez ilyen fura gumi szeru vezetek.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#79955) Aryes válasza rednifegnar (#79952) üzenetére


Aryes
nagyúr

Honnan tudod, hogy milyen lenne anélkül? :DDD

(#79956) rednifegnar válasza Aryes (#79955) üzenetére


rednifegnar
senior tag

nem tudom de a sony az nem torik meg ennyi ido alatt. eleg sok sony-m volt, es ebbol a sennheiserbol is van most 3 v 4 db egyforma, pont azert hogy tudjam oket cserelgetni. a hangja nagyon jo de a vezetek az kevesbe.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#79957) #85619712 válasza rednifegnar (#79954) üzenetére


#85619712
törölt tag

Próbálj ki esetleg egy ilyen vagy hasonló 90 fokos jack dugóval szerelt vezetéket, ezek jobban bírják a gyűrődést.

(#79958) Aryes válasza rednifegnar (#79956) üzenetére


Aryes
nagyúr

Én nem tudom hogy használod a fülhallgatót, de nekem kb. 20 éve tört meg utoljára fülhallgatókábelem. ;] :DDD
Van egy gyári Samsung fülesem, kb. 7 éve használom, a táskámba csak úgy be van hajítva, utazáskor előveszem, néha azon lóg a telefon, de nem tudom eltörni. Egy olcsó Philips füles van a gépembe dugva, 15 éve használom, néha leesik, néha rálépek a kábelre, néha rágurulok a székkel, még csak kontaktos se lett. :U

(#79959) rednifegnar válasza Aryes (#79958) üzenetére


rednifegnar
senior tag

elhiszem, ettol meg nekem megtornek.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#79960) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Próbálkozott már valaki jelgenerátort építeni ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#79961) rednifegnar válasza mezis (#79949) üzenetére


rednifegnar
senior tag

na ez a leégetes bevált, ráadasul úgy ég mint a fene, gyorsan el is kell fújni. 4-bõl 3-at meg is repairoztam, 1 még jónak tûnik. mar csak új szivacsokat kell szereznem mert elmálottak.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#79962) rednifegnar válasza #85619712 (#79957) üzenetére


rednifegnar
senior tag

jo dolog a 90 fokos is, sony-aim olyanok voltak. amiota masik telot hasznalok azota nem tul praktikus, a telo tetejen es bal szelen van az aljazat, igy allandoan beakad, ehhez jobb az egyenes (regi telomhoz jobb volt a 90-fokos mert annak meg az aljan volt a csati).

A camera does not make art, the artist makes art.

(#79963) cool13


cool13
őstag

Sziasztok! Adott egy kávéfőző. A képen látható panel a hibás. A relé szét van égve. Megtisztítottam. Ha áram alatt az érintkezőjét nyomom, akkor rendesen működik a gép. Ha nem segítek neki, akkor folyamatosan szikrázva nem húz meg, hanem olyan mintha morzézna, kb 50Hz-en. A működést jelző glimmlámpa így is világít, de ez tuti nem jó működés. Mi lehet a hiba? Csak a relé, vagy a nyák hátoldalán található kapcsolással van gond?

(#79964) mezis válasza cool13 (#79963) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.! Mérd meg a relé behúzó tekercsén megjelenő feszültséget és a relé által felvett áramot vagy olvasd le a relé burkolatáról.
Forraszd ki a relét, tegyél be a behúzótekercscsel azonos értékű ellenállást. Ha ellenállással nem "morzézik", akkor a relé tekercse menetzárlatos lett.

A behúzó tekercs ellenállása sajnos kérdéses, mert lehet hogy menetzárlatos.
A mért vagy számított értéknél jóval nagyobb ellenállással kezdj.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#79965) VIPowER válasza cool13 (#79963) üzenetére


VIPowER
senior tag

Ha szétszedhető a relé, akkor a kontaktusokat megtisztítva, kicsit közelebb hajlítva, még egy darabig használható lehet. De egy új relé ára nem hiszem hogy akkorra tétel hogy ne érné meg cserélni.

(#79966) Dr. Szilikát válasza cool13 (#79963) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Hasonlóval találkoztam egyik gépemben, de abban rendes Graetz-híd van. Tiédnél egyutas egyenirányító, ami adhat ki 50 Hz-et, amitől berregni fog a relé, ha az első kondenzátor nem szűr, mert kiszáradt esetleg. Noha nincs felfúvódva, de attól még ellenőrizni kell.

Van egy kapacitív előtét, a nagy sárga kondenzátor, ami a feszültséget csökkenti lényegében, az is szokott gyengülni az igénybevételtől, mérni kell.

Az első dióda csak a negatív félhullámot határolja le, másik dióda a pozitív félhullámmal tölti a kondit. Piros nyíl a relé tápja, zöld nyíl az IC-táp, onnan lefelejtettem közben a Zener-diódát, ami megfogja a feszültséget.

A kis 8 lábú IC egy mikrovezérlő, ami késleltetést ad a relének, figyelve a felhasználó aktivitását. Ha nem nyúlnak a géphez, 20-25 perc után eldobja a relét, áramtalanít.

Maga a panel, ettől eltekintve nem szükséges a gép működéséhez, a relé áthidalható. Csak akkor nem kapcsol ki, ki kell húzni vagy valahogy kapcsolni stb.

[ Szerkesztve ]

(#79967) cool13


cool13
őstag

Köszi mindenkinek. Relét cseréltem, ugyan az volt a jelenség. Annyit nem szerettem volna vele foglalkozni, ezért kidobtam a panelt. A gép oldalán van egy elforgatható kapcsoló, három állással. Off-gőz-kávéfőzés. A főzést részét egy mikrókapcsoló intézi. Így most full manuál a dolog, ha lefőtt akkor kikapcsolom. Ritkán használom, nem vagyok kávés, ezért így is tudom használni pár alkalommal amikor kell.

(#79968) mezis válasza cool13 (#79967) üzenetére


mezis
nagyúr

Azt a pár kondenzátort, amit Dr. Szilikát ajánlott figyelmedbe, még megnézhetted volna...

mezis

(#79969) hódmaci


hódmaci
senior tag

Sziasztok!
Tirisztort, tranzisztort, triakot csak kiforrasztva lehet kimérni pontosan multiméterrel?

Volna egy pár alkatrész amiről szeretnék meggyőződni, hogy rendben vannak.

Ezek a feliratok találhatóak rajtuk:
TA114E PH 04
TC114E PH 95
C557B PH 06
C640 PH04
ACS08 5S A005
0017 T405 600D

Sajnos mind be van ültetve áramkörbe.Nem sok kedvem van kiforrasztgatni.

[ Szerkesztve ]

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#79971) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Nem tudom jó-e ez itt vagy off de teljesen elakadtam és itt van 1-2 okos emberke.
Cenovo Intel Z8300 mini pc.

Van ez a mini PC-m amit nyúzogatok rendesen, eredetileg Win10-el jött ki és kisebb-nagyobb szenvedések árán felrántottam rá dualba a Win mellé egy Ubuntut.
Namost a mini pc-t tegnap sikerült elküldenem az örök vadászmezókre.
Nem ok nélkül, az volt a tünet hogy ha a Win indult, vagy a pc-t kihúztam a konnektorból akkor a Win simán, de az Ubi csak a 8-10. próbálkozásra indult el. (Mivel ez így nem túl életszerú, nekiestem a biosának, hátha.)
Ha ezután nem volt áramszünet vagy nem kellett a Win akkor pöccre indult az Ubi. Mintha a bios megjegyezte volna a jó állapotot.
Ha épp nem indult, akkor elkezdte kiírkálni hogy cable bad meg usb cable bad.
Mivel egy alaplapra forrasztott 64GB emmc tárhelye van, így a kábelhiba kizárva.
Ezért én szépen elkezdtem kotorászni a biosába, komolyan mondom ez az UEFI bios megszégyenít asztali gépeket is, kilométer hosszan vannak a beállítási lehetpségei.
Nem vezett semmi eredményre, és mivel USB bad is volt a hibaüzenetekbe, tegnap egy laza mozdulattal letiltottam az usb XHCI modet.
Majd amikor rányomtam a save-re, akkor láttam meg a szemem sarkából hogy az usb EHCI mode meg alapból disable de akkor már ment az enter.
Így most van egy olyan pc-m, ami csakis kizárólag USB portokkal van szerelve, én meg ugye letiltottam az usb-t, és így elvesztette minden kapcsolatát a külvilággal.
Indítom, szépen bootol a Win (az az elsődleges, a grubot nem tudtam beállítani, a Winloader az első) és az égvilágon semmit nem tudok csinálni mert se egér, se bill, se semmi.
Logikusan a biosba se tudok bemenni beállítani mert nincs usb így nincs bill. se.

Namost 1 napja túrom a netet, nincs ennek a noname mini pc-nek nagy szakirodalma.
Amiket találtam, más mini pc-k, az a bekapcsoló gomb+hálózatba bedugás opciókkal resetel.
Deviszont. Az enyémben, bár van benne bios elem, mivel a pc 2016-ban lett véve, az elem nulla voltos, azaz mintha nem is lenne.
Valószínűleg csak a cmos órának adta a tápot pár évig.
És akkor itt jön a csavar.
Hogyan működik akkor a biosa?
Ezt eléggé hosszas netes turkálás után, egy eldugott threadbe fedeztem fel talán az XDA fórumán.
Ez a bios az emmc tárhelyen tárolja a beállításait.
Ami igaz lehet mert nulla voltos bios elemmel is amit beállítottam rajta, azt másnap áramszünet után is tudta.
És az Ubuntu a lemezkezelőbe mutatott valóban egy mmcblk0 nevű valamit amit se olvasni, se csatolni nem lehetett.
Ezen vannak a bios beállítási adatok tárolva.
Bocs a hosszú előzményért de így tudtam mindent leírni.
Az XDA-n leírták a bios reset menetét, kell hozzá egy flashelő aminek a csipeszes végét rácsíptetik a memóriára, majd felflesselik az új biost.
Mivel ez számomra teljességgel járhatatlan, se flashselőm, de ez még be is szerezhető Ebay-ről, bár drágább mint a mini pc, de a topik szerint magát a tartalmat, a bios alapbeállításait tartalmazó kódsorokat azt égen-földön sehol sem lehet letölteni. Volt aki írt a Cenovonak de semmi válasz, ő is ugyanebbe a cipőbe járt, leölte az usb-t.
Kérdésem, van esetleg bármi más mód hogy visszahozzam az élők sorába a félhalott pc-t?

Nem az ára motivál, kihajítom az elektronikai hulladékudvarba, 2016 óta már megszolgálta a 18ezer forintos árát, hanem a kihívás. Meg sajnálnám hogy egy tökéletes hardver egy picike, elvileg javítható szoftverhiba miatt menjen az enyészetbe.
(ettől amúgy is gutütést kapok, pl. 140ezer forintos panel, kombicirkó és megy a kukába, a szerelő szerint szoftverhibás lett. Akor bakker vedd elő a programozódat, töltsd rá az epromra vagy a mikrokontrollerbe a jó szoftvert. kérjél el 25ezret és mindenki boldog a panel meg nem a kukába végzi.)

Minden ötletet szívesen fogadok, a hegesztőpisztoly, kalapács, plazmavágót is smiley mivel veszíteni valóm nincs, a pc amúgy is használhatatlan.

(#79972) Starchm válasza tordaitibi (#79971) üzenetére


Starchm
őstag

Talan dumpot meg lehetne szerezni, de vmi nagyobb telo szerviz lehet ra is tudna irni, ha van olyan ismerosod.

[ Szerkesztve ]

(#79973) pjen válasza tordaitibi (#79971) üzenetére


pjen
félisten

Nem értek hozzá, csak tipp.Kivenni az elemet és a helyét rövidre zárni pár percre, hátha nem csak az órát kezeli.

(#79974) tordaitibi válasza pjen (#79973) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ez volt az első. Amúgy is csontra le van merülve az elem.

(#79975) Blackmate válasza tordaitibi (#79974) üzenetére


Blackmate
senior tag

Ha jól értem a Win bootol. Nincs valami windows-os tool, amivel lehetne piszkálni az UEFI beállításokat. Lenovo desktop/laptop gépekhez van. Ha meg már ott vagy, akkor érdemes lehet az emmc flash-t lecsekkolni egy Hard disk sentinnel, vagy hasonlóval. Azt írtad korábban sem bootolt tökéletesen a Ubuntu ("csak a 8-10. próbálkozásra") akkor ott valami lehetett a grub-al, mert gondolom az volt az elsődleges boot manager.

(#79976) tordaitibi válasza Blackmate (#79975) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ersd meg hogy nincs periferiam. Semmi. Se billentyuzet, se eger mivel letiltottam veletlenul az usb-t, es csak 5 usb luk van a gepen, semmi mas. Nem tudok egy entert se vagy egy egerkattintast se eljuttatni az os-nek,.se a postnal a biosnak.

[ Szerkesztve ]

(#79977) petakpa1 válasza tordaitibi (#79976) üzenetére


petakpa1
őstag

RDP kapcsolódás engedélyezve volt a Win-en?

Ha igen távoli asztallal tudsz Win alól mokolni.

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#79978) mezis válasza tordaitibi (#79976) üzenetére


mezis
nagyúr

Vezeték nélküli billentyűzettel próbálkoztál?
Távoli asztal ?

mezis

(#79979) PitLee válasza tordaitibi (#79971) üzenetére


PitLee
őstag

"bekapcsoló gomb+hálózatba bedugás opciókkal resetel"
Egy kicsivel több mozzanatot írnak, de nem vagyok englishből perfekt.
https://forum.xda-developers.com/t/cenovo-mini-pc-2-bios-reset.3455901/

"Ugyanez történt velem is.
- Amit csináltam, az akkumulátor leválasztása volt.
- Dugja be a tápellátást, miközben a bekapcsológombot kb. 10 másodpercig (talán tovább) tartja, amíg a kék fény kialszik.
- Miután levettem az ujjamat a bekapcsológombról, addig nyomtam és tartottam lenyomva a gombot, amíg a kék lámpa kigyulladt, és a balek fel nem indult.
Remélem segít.
MWA."

(#79980) Blackmate válasza tordaitibi (#79976) üzenetére


Blackmate
senior tag

Vágom most már. CMOS / BIOS reset kell neked. Furcsa lenne, ha ugyanazon a emmc-n tárolná a bios-t, mint az OS-t. Ha nincs a CR2032 mellett külön jumper a reset-nek, akkor innen véve az ötletet vedd ki az elemet és tartsd 10-15 mp-ig nyomva a bekapcsoló gombot, úgy hogy tápot sem kap a doboz.
Ha ez sem válna be, akkor default BIOS recovery kellene kényszeríteni a pc-t, amit legtöbbször sikeretelen POST esetén lehet elérni. Ilyenkor ugye visszaáll a gyári beállításokra minden. Gyártója váltogatja, de általában 3 sikertelen után betölti a default-ot.

(#79981) #85619712 válasza tordaitibi (#79971) üzenetére


#85619712
törölt tag

Nem eMMC-Ben tárol, van saját BIOS chipje, csak sajna a BIOS és a beállítások is ugyanabban a chipben lakoznak, így sima törlés nem opció. Winbond 25q64 van benne, ha lenne hozzá egy dump sima liba, bármelyik mezei író meg tudja írni.

(#79982) Dr. Szilikát válasza tordaitibi (#79971) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

25Q64 flash memória (nem EEPROM), megoldható:

https://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=CH341A

Nekem csipeszem sincs hozzá, le szoktam forrasztani, nem nagy kaland.

(#79983) tordaitibi válasza Blackmate (#79980) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Sajnos nem.
3 nap alatt kb. 100x probaltam a bekapcs. gombot, elemmel, elem nelkul, fel percig, armba dugva a gepet, nyomva a gombot-nem nyomva elengedve a konnektorbol kihuzva stb.
Ez ezzel igy nem mukodik.
Ezekkel azt ertem el hogy a Win se indul, mivel 100x lett szabal,talanil leallitva meg boot kozbe megszakitva, a csokkentett mod jon be.
Tavoli asztalt sose hasznaltam.

(#79984) pjen válasza tordaitibi (#79983) üzenetére


pjen
félisten

Esetleg egy közeli kalapács? :DDD

(#79985) tordaitibi válasza #85619712 (#79981) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Igy van ahogyan irod.
Egy segitokesz emberketol kaptam egy teljes biost, viszont ennekem.se az a csiptetos valami, se kiforrasztani nem tudom, ez mar nekem nagyon apro.
Vagyis ha valaki segit ebbe, akkor sikerulhet feleleszteni mert a bios flash kod megvan.
Akar postazom is es allom a visszapostat. Meg termeszetesen nem ingyen varom el.

(#79986) Jarod1 válasza #85619712 (#79981) üzenetére


Jarod1
addikt

ezt elég macerás levenni, hütőbordát is le kell szedni mivel elviszi a hőt, capton szallagal körül ragasztani az ellenálásokat kondikat..

(#79987) tordaitibi válasza pjen (#79984) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Elgondolkodtato... :) ;]

(#79988) Barret001 válasza Jarod1 (#79986) üzenetére


Barret001
addikt

Ha nincs alatta hűtőpad,el kell csipkedni a lábait... fél perc. Visszarakni meg 2-3 :)

(#79989) Dr. Szilikát válasza Jarod1 (#79986) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Megvan a trükkje ennek is. Nem kell hőléggel átizzítani az alaplapot. Alábbi ábrán csak szemléltetem a világ legjobb cseh forrasztópákájára hajlított, optimális vastagságúra megválasztott rézhuzalt.

IC lábait célszerű ónnal kicsit megrakni, az sem baj, ha összeér, később úgyis leszedhető, de az ón biztosítja a megfelelő egyenletes hőközlést.

Előbb egyik oldalon megmelegítem, csipesszel kicsit megemelem az IC-t. A lábak nem fognak eltörni a másik oldalon, van annyi rugalmassága. Utána a másik oldalon is megemelem.

Ha kevés ónt raktam rá, akár elsőre elválhat az alaplaptól, ha mégsem, akkor oda-vissza pár próbálkozás, míg elengedi. Nem gányolás, teljesen kulturáltan szokott sikerülni TV-alaplapoknál, ami szintén többrétegű lap. Akár 1 perc sem kell neki. Közben az alaplapot persze átfordítom, hogy mindig a jobb kezem felé essen irányba. (Bár, nem akarok dicsekedni, ha bal kézzel kell néha bűvészkedni, annak sem állok ellen.)

A pillanatpáka hőfokszabályzója pedig több évtized után már eleve az ujjamban van, azaz szó sincs égetésről, például. Csak épp az olvadáspontig, kíméletesen.

[ Szerkesztve ]

(#79990) tordaitibi válasza Barret001 (#79988) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

De nincs égetőm vagy mi a neve. Aztbse tudom hogyan kell az ic labaira tenni ha esetleg lenne, csipeszes vag milyen?/
Es sose csinaltam ilyet raadasul annyira picike hogy szerintem keptelen lennek a muveletre.

(#79991) Barret001 válasza Dr. Szilikát (#79989) üzenetére


Barret001
addikt

Ha gyors vagy,sima pákával is kijön.2 melegítés között nem hűl ki.

(#79992) Dr. Szilikát válasza Barret001 (#79991) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Csináltam a szokásos HAKKO 900M mintájú pákával is, azzal is sikerült éppen, de itt a leírást inkább a másik módszerre éleztem ki, ami talán simább ügynek mondható.

Noha nem gondolom, hogy mindenkinél ott figyel a legjobban bevált 75 W-os cseh páka, de az érdekesség kedvéért felvázoltam.

(#79993) Barret001 válasza Dr. Szilikát (#79992) üzenetére


Barret001
addikt

"Noha nem gondolom, hogy mindenkinél ott figyel a legjobban bevált 75 W-os cseh páka," Örök darab :)

(#79994) #85619712 válasza tordaitibi (#79985) üzenetére


#85619712
törölt tag

Innen már nyert ügy, elvileg kiszedni sem kell a helyéről. Nekem már sajna se türelmem se eszközparkom ehhez, remélem találsz valakit aki ezzel foglalkozik és szívesen segít. Kérdezd meg Hcl kollégát hátha vállalja, ő szokott ilyenekkel foglalkozni ha jól emlékszem. :R

(#79995) #85619712 válasza Jarod1 (#79986) üzenetére


#85619712
törölt tag

Nem kell kiszedni, legalábbis amiket én csináltam régen (rádió magnók, laptop alaplapok kód kiolvasása) nem kellett.

(#79996) #85619712 válasza Dr. Szilikát (#79989) üzenetére


#85619712
törölt tag

Ezzel a technikával én is cserélgettem a ilyen tokozású festéket, simán meg lehet vele csinálni. :C

(#79997) #85619712 válasza #85619712 (#79996) üzenetére


#85619712
törölt tag

Mármint FET-eket... a szótár megint okoskodott. :W

(#79998) fekuszgabesz


fekuszgabesz
újonc

Sziasztok,
van két egerem amelyeknél jelentkezett a szokásos dupla klikk kopásos probléma. Valaki meg tudná javítani nekem őket? Egy Razer Naga Trinity és egy Asus Echelonról van szó. Köszi: G

(#79999) razorbenke92 válasza fekuszgabesz (#79998) üzenetére

Hardveraprón / Logouton láttam egy kollégát, aki ezzel foglalkozik. Akkoriban anyagáron+postaköltségen csinálta.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#80000) fekuszgabesz válasza razorbenke92 (#79999) üzenetére


fekuszgabesz
újonc

Beszéltem vele (Phvhun) és annyira el van havazva hogy azt javasolta, próbálkozzak itt. Nem várnám el, hogy munkaköltség nélkül megcsinálja bárki. Fura egyébként hogy nincsen saját razer szervíz ahogy megjavítják a termékeiket

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.