Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8801) DJ.Baxy


DJ.Baxy
tag

tanulságos dolgokat irtok!!!

UP

[ Szerkesztve ]

(#8802) AMDFan válasza imibogyo (#8800) üzenetére


AMDFan
addikt

IC alatt Interconnect kábelt értett. Például jack-2rca vagy 2rca-2rca, amivel rákötöd a forrást az erősítőre.

Az erősítővel kapcsolatban: nehéz lesz jót találni amiben van rádió tuner és digitális bemenet és sztereó is, és nem is nagyon drága :) Lemondanék a helyedben a digitális bemenetről.

[ Szerkesztve ]

(#8803) imibogyo válasza AMDFan (#8802) üzenetére


imibogyo
veterán

Szia.

Igen a digitlási bemenetről már lemondtam, írtam is feljebb.

De a rádióról nem mondanék le, ha nem muszáj. Mondjuk az ideje 90%-ban gépre lenne kötve, de azért mégis csak jó lenne, ha tudná.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#8804) Tristis válasza imibogyo (#8803) üzenetére


Tristis
őstag

Rádiós erősítők általában gyengébben szólnak, mint a sima sztereó erősítők. Szerintem hallgass számítógépről rádiót... :R

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#8805) Vidala válasza AMDFan (#8793) üzenetére


Vidala
senior tag

Akár DACFan is lehetne a nick-ed! :D

Mikor "komolyabb" DAC-ra gondoltok, ami már "jó" az mit jelent (típus és ár is érdekel). Eddig a Hi-fi-zésnek ez a része kimaradt, úgyhogy a sötét foltokat szeretném szép színes ötletekkel kitölteni!

CoVboy Forever!

(#8806) Ebit válasza imibogyo (#8803) üzenetére


Ebit
addikt

Az aprókban,rendszeresen,lehet kapni,jóminőségű receivereket,elfogadható áron,,vagy akár egy erősitő+ tuner is jó megoldás,és a megmaradt pénzből tudsz egy jobb hangkártyát,hangfalat vásárolni.

(#8807) AMDFan válasza Vidala (#8805) üzenetére


AMDFan
addikt

Nem igazán hiszem, hogy nagyon komoly DAC kellene, nekem egy Styleaudio Carat HD1V van, teljesen elégedett vagyok vele. Az ára bruttó 34.000 forint itthon, de van egy kisebb verziója az UD1 ami bruttó 20.000 forint.

(#8808) #56474624 válasza Vidala (#8805) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nagyon nehéz ezt így megmondani, mi az, ami már "jó". Az ember hallgat ezt, meg hallgat azt, valamit jobbnak hall, onnantól az lesz a referencia. Aztán megint hall jobbat, akkor az lesz a mérce, így megy ez. :)

(#8809) imibogyo válasza Tristis (#8804) üzenetére


imibogyo
veterán

Hát igen, csak nem mindig szeretnék egy számítógépet járatni csak azért, hogy zenét hallgassak.

De az biztos, hogy könnyebb jobb minőségű használt erősítőt szerezni, mint jó minőségű használt receiver-t.

Üdv.

(#8810) perempe válasza AMDFan (#8807) üzenetére


perempe
addikt

PCM2704-re épül (PCM2702 alatt van minőségben), lehet, hogy készítek kisebb szériát töredék áron. Füles nem lesz benne.
[link]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#8811) imibogyo válasza Ebit (#8806) üzenetére


imibogyo
veterán

Na igen, csak meghallgatás nélkül elég nehéz kifogni egy relatíve hibátlan példányt a sok használt között.

Arra meg nincs időm, hogy állandóan utánajárogassak és meghallgatgassam őket háznál. Meló mellett ez elég nehéz, főleg hogy videéki vagyok.

Bár ha valamelyikőtök pesti vagy gödöllői, akkor szívesen meghallgatnék rendszereket, hogy legyen viszonyítási alapom. Az külön jó lenne ha olyan embert találnék aki néha játszik is a rendszerén, vagy legalábbis ki tudnám játékkal is próbálni.

Üdv.

(#8812) AMDFan válasza perempe (#8810) üzenetére


AMDFan
addikt

Nem értek hozzá, hogy melyik IC jobb/rosszabb, nekem ez azért kellett, hogy minél inkább lerövidítsem az analóg kábelezést. Jobban örülök ha USB-n megy a jel mintha jack-2rca-n.

(#8813) Vidala válasza #56474624 (#8808) üzenetére


Vidala
senior tag

AMDFan: köszi

Ba cy lus: Csak követem egy ideje a topikot, mert izgat a téma, ezért abból akartam kiindulni, amit gondoltok/használtok. Sokszor hangott el, hogy "jó" ezért.

Amúgy értelek, és nagyrészt egyetértek. Mielőtt kb. fél éve megvettem a saját kis rendszerem, ez ment hosszú ideig. Aztán még hosszabbnak tűnő gyűjtögetés következett. A "referenciával" kb. 10 éve sikerült behatóbban összeismerkednem (T+A), de amit végre meg is tudtam engedni magamnak és elfogadhatónak is találtam csak most. Lehet túl erős volt a referencia? :) Épp csak ezért vitatkozom egy icipicit, mert a mércét oda nem tehetem, akkor kb. sose lett volna hi-fi-m. Persze ez inkább már csak kötekedés.
Bocs, ha kicsit elkalandoztam.
Pedig csak azt akartam volna mondani, hogy nálam a jelenlegi szerelem egy Harman Kardon CD játékossal és sztereo erősítővel hajtott JBL ES 30-al kezdődött, aztán egy hasonló (lsd. adatlapom) HM rendszer lett belőle (mert "kompromisszumot" is kellett kötnöm, de egyelőre nem bántam meg).
Tehát mondjuk ehhez mérten milyen DAC lenne "jó"?

CoVboy Forever!

(#8814) #56474624 válasza Vidala (#8813) üzenetére


#56474624
törölt tag

CD-lejátszód van, tehát (eredeti/írott) audio cd-ket hallgatsz? Ha a hangminőség az elsődleges, akkor 100k alatt mindenképp jobban járhatsz egy jó hangú cd-lejátszóval.
Hát még egy modifikálttal...

(#8815) Vidala válasza #56474624 (#8814) üzenetére


Vidala
senior tag

Egyelőre XBoxom van, de igen, jellemzően eredeti CD-t (esetleg a biztonsági másolatukat :D ) hallgatok. Éppen ezért érdeklődöm a téma iránt, mert ugyan (számomra is kissé meglepő módon) meglehetősen elégedett vagyok az XBox teljesítményével, de gyanakszom, hogy egy rendes CD/DVD lejátszó javíthatna még a minőségen. Kacsingatok olyan irányba is, hogy esetleg SACD ill. DVD audio-t tudjon, de az sem olcsó mulatság sajnos. Viszont amióta megvan ez a cuccom, a legnagyobb "gondot" a jó minőségű felvételek beszerzése jelenti, mert rettenetesen hallhatóvá vált a különbség.

CoVboy Forever!

(#8816) #56474624 válasza Vidala (#8815) üzenetére


#56474624
törölt tag

Szerintem egy jobb használt cd-lejátszóval járnál a legjobban hangminőség tekintetében ár-"teljesítmény" szintet nézve, csak annak is megvan a maga baja: a mechanika, olvasófej beszerezhetősége/pótlása, ha úgy adódik (bár tudtommal a legtöbb mai cd lézere nem bírja valami sokáig). Ha gépről hallgatsz zenét, és külső DAC-ot kötsz rá, vagy hangkártyát veszel, ilyen gondod nem lesz. Egy jobb hangkártya szerintem mindenképp szebb hangot ad, mint az xbox, kétlem, hogy utóbbit erre hegyezték volna ki. :)

[ Szerkesztve ]

(#8817) schawo válasza #56474624 (#8816) üzenetére


schawo
titán

Igen egy jobb hangkártya, vagy DAC többe kerül, mint az egész box szőröstül, bőröstül :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8818) #56474624 válasza schawo (#8817) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ennyi erővel nyugodtan meg lehet maradni a számítógépes hangfalak színvonalán, mert hogy csak az állványom egy logitech x-230 többszörösébe kerül. :N
Ez egy hi-fi topic, itt audiofil b*z*lás van, pénz nem számít... ;] :DDD

(#8819) schawo válasza #56474624 (#8818) üzenetére


schawo
titán

Ez annak szólt, hogy esélye sincs az XBoxnak bármi normális hangon megszólalni. :)

A hangkártyámból 3 boxot lehet venni ;)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8820) Vidala válasza #56474624 (#8816) üzenetére


Vidala
senior tag

Köszi.
Egyelőre nem tervezek számítógépet a nappaliba, az marad a dolgozószobában, úgyhogy ez a vonal kiesik, és akkor ha jól látom a DAC-on sem töröm tovább a fejem egyelőre. Maradok egy jobb CD/DVD játékos "keresgélésénél".
A mai hangkártyákat egyáltalán nem ismerem, így nem tudom felmérni milyenek. Az alaplapi integrált elboldogul a műanyag bögréimmel, ezért jelenleg nem is igazán érdekes.

CoVboy Forever!

(#8821) Vidala válasza schawo (#8819) üzenetére


Vidala
senior tag

Az adatlapodon lévő M-Audio egy külső hangkártya amit használsz?
Azért védelmembe venném az XBox-ot, mert egy elég jól sikerült kis médiacentert is megismerhettem benne. Biztos nem olyan tuti, mint egy komolyabb hangkártya, vagy lejátszó, de azért ilyen csúnyán nem írnám le. Amúgy tapasztalatból mondod, vagy csak csípőből?
Visszatérve a PC-s vonalra: nekem ott a CD/DVD olvasónál kezdődik a problémám. Kb. 6000eFt-nál ha szeretnék se tudnék többet elkölteni egy ilyenre. Innentől pedig az egész egy nagy kérdőjellé válik.
Hi-end környékén ugye már olyanokkal is foglalkoznak pl, hogy beépítik egy 20kg-os vasmagba az olvasót, hogy a hanghullámok rezgése minnél kevésbé zavarja meg. A PC-ben meg rezeg-forog egy csomó alkatrész is. :N

Mondjuk inkább tartom magam egy lelkes laikusnak, ezért nem is bonyolódnék most ebbe jobban bele, mert az előző gondolatmenetből felmerült bennem egy kérdés:
Nekem most a szűk keresztmetszet lenne az XBox. Viszont annyival más a helyzetem, hogy egy HM erősítőm van, ami ugye bír D/A átalakítóval. Tehát ehhez egy CD/DVD játékostól mit is kell elvárnom? Úgy érzem elsődlegesen a jó olvasó fejet és futóművet, mert aztán digitálisan (pl. HDMI) továbbítom a jelet a receiverbe, a többi már ott dől el.
Vagy komolyabb jelentősége van másnak is? Ezen mondjuk ott gondolkoztam el, hogy vegyünk pl. egy SACD / DVD Audio képes lejátszót is. Ezt ugye az átlag nem tudja (pl. PC-nél nem is igen találkoztam ilyennel). Akkor mi a különbség, csak az olvasófej? Azt sem hiszem.

Örülnék, ha megosztanátok velem a véleményetek.

CoVboy Forever!

(#8822) schawo válasza Vidala (#8821) üzenetére


schawo
titán

Igen, de csaltam, mert az egy stúdió kártya, ami a házi stúdióm része, főleg rögzítésre használom (8 analóg és 10 digitális csatorna rögzítésére alkalmas). Valójában legfeljebb egy 40-50eFt-os DAC hangminőségét éri el. De használok mellette egy DAC-ot is a mobilitás miatt :).

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8823) Vidala válasza schawo (#8822) üzenetére


Vidala
senior tag

Nagyjából így sejtettem, csak annyira az egyéb (bemenet/felvétel) funkciói voltak kiemelve, hogy az már elbizonytalanított.

CoVboy Forever!

(#8824) #56474624 válasza Vidala (#8821) üzenetére


#56474624
törölt tag

Egy igazán jó CD-lejátszó hozza azt, amit egy SACD/DVD-lejátszó SACD-n, DVD-A-n (legalábbis az elérhető árúakat tekintve mindenképp, de sok vélemény szerint feljebb sem más a helyzet). CD-n ezek (mármint a dvd-a/sacd-lejátszók) általában kevesebbet nyújtanak, mint egy jó cd-player. És mivel elsődleges forrás továbbra is CD (és szerintem így is marad már, SACD/DVD-Audio nem nagyon fog befutni), így szerintem egyértelmű, hogy azt kell tekinteni, CD-t lejátszva mit tud. Ha meg van egy jó CD-játszód, az erősítők digitális bemenetét eszed ágában sem lesz használni. Esetleg külső DAC-ot van értelme, de azt is általában csak egy bizonyos összeg felett, és még az sem garancia, hogy jól is fog szólni, megfelelőt kell találni az adott futóműhöz, ez a tapasztalat.
DVD-lejátszókról elég vegyes vélemények vannak, mennyire alkalmasak CD-futóműnek...

[ Szerkesztve ]

(#8825) Vidala válasza #56474624 (#8824) üzenetére


Vidala
senior tag

Értem, köszi. Akkor továbbra is csak mérsékeltem vágyom egy SACD/DVD-A után, és inkább egy tisztességes CD játékost próbálok keríteni. Egyébként nekem is hasonló problémám van ezekkel a formátumokkal (konkrétabban, hogy a nagy kedvenceim közül nemigazán adtak ki ilyen médián). Mondjuk egy picit azért is "aggódom", mivel nem sztereo rősítőm van, pedig... No mindegy, a kompromisszumok márcsak ilyenek. Szóval ki tudja-e aknázni egy tényleg jó CD lejátszó képességeit.

CoVboy Forever!

(#8826) #56474624 válasza Vidala (#8825) üzenetére


#56474624
törölt tag

Valahol el kell kezdeni a fejlesztést. Valamennyi érezhető javulás tutira lesz. :) Aztán ha lesz pénzed, veszel használtan valami jobb sztereó erősítőt, ha nem ódzkodsz a nem új cuccoktól.

(#8827) Vidala válasza Vidala (#8825) üzenetére


Vidala
senior tag

Megint kicsit utánanéztem, és úgy érzem továbbra sem igazán fenyeget az a veszély, hogy "nagyon durva" CD lejátszót vegyek. Egyelőre valami "kompromisszumos" megoldás marad.

Mod:
Lényegében már elkezdtem fél éve, csak ugye nem kizárólag sztereo irányba. Tehát egyelőre az erősítő (H/K AVR 255) és a hangfalak (sztereonak egy pár JBL ES80) már megvannak, és eddig nem bántam meg. Részben azért is esett erre az erősítőre a választásom, mert van egy kis sztereo "affinitása", a hangfalakról nem is beszélve. Ezért keresgélek most éppen lejátszót. Aztán élvezem egy darabig (jó már most is :) ), és közben kitalálom mi lesz utána.

[ Szerkesztve ]

CoVboy Forever!

(#8828) Ebit válasza #56474624 (#8824) üzenetére


Ebit
addikt

Egy igazán jó CD-lejátszó hozza azt, amit egy SACD/DVD-lejátszó SACD-n, DVD-A-n (legalábbis az elérhető árúakat tekintve mindenképp, de sok vélemény szerint feljebb sem más a helyzet).

SaCD,csak jobb márkák készitettek,és tekintettel arra,hogy újabb gyártásüak,jellemzően a cd-k hátránnyal indulnak.

Inkább felhaználó- műsorforrás oldalról ,érdemes megközeliteni a kérdést,kaphatóak a kedvenceid Sacd verzióban,betudod szerezni ,és megtudod,őket fizetni.

(#8829) zoltanz válasza #56474624 (#8824) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Egy igazán jó CD-lejátszó hozza azt, amit egy SACD/DVD-lejátszó

Ha ez így lenne nem is hozták volna létre ezt a szabványt. :D

És mivel elsődleges forrás továbbra is CD (és szerintem így is marad már, SACD/DVD-Audio nem nagyon fog befutni),

Miért szerinted az interneten túl nagy adatmennyiséget jelent, hogy ne tudna terjedni a "biztonsági másolata".?

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#8830) #56474624 válasza zoltanz (#8829) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ha ez így lenne nem is hozták volna létre ezt a szabványt. :D

Jah hát mert semmi más nem szól az sacd (ált. új formátum) mellett, csak a hangja. :U
Elméletileg lehetne jobb, gyakorlatilag meg nem az. Miről hallgatsz cd-anyagot? ;]

[ Szerkesztve ]

(#8831) zoltanz válasza #56474624 (#8830) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Sokat járok kiállításra és boltokba valamint zenész ismerőseim is vannak, sok cuccot hallgatam már. :U Nekem régen sokáig Pioneer PD-S703 volt.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#8832) Ebit


Ebit
addikt

Tekintve azt,hogy a sacd lejétszók,már 50 k alatt is megvásárolhatóak,5 év allatti életkorral,mindenképpen egy elgondolkoztató alternativa.

pl:

[link]

(#8833) Vidala


Vidala
senior tag

Úgy érzem mégsem jutottam sokat előre, a vita kb. döntetlenre áll. :))
Nekem annyi volna a hozzáfűznivalóm, hogy mikor igazi hi-end, konkrétabban a T+A cuccaival élvezkedtem a hi-fi világ csodáján, akkor egy SACD sokkal jobban szólt náluk, mint egy sima CD.
Inkább azért volnék elbizonytalanodva, hogy a cuccaimon - ami még talán csak nem is audiofil kategória, de hoz egy jó szintet - mennyire jönne ki a minőségbeli különbség?

CoVboy Forever!

(#8834) zoltanz válasza Vidala (#8833) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Elég képlékeny még a SACD és a DVD-Audio jövője, ha van kesed akkor én azt ajánlom, nem könnyű beszerezni őket és valamivel drágábbak a most használatosaknál .
Olyan vagy aki gyüjtő és eredetiben akarod a lemezeket akkor LP, CD, a nem annyira populáris zenéket is könnyebben megtalálod így sztem. :K

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#8835) #56474624 válasza Ebit (#8832) üzenetére


#56474624
törölt tag

CD-re meg vehet külön egy masinát, amin valóban szépen szól az is. ;)
Inkább vennék egy jó cd-lejátszót előbb, és később ha van rá keret, akkor talán egy sacd-lejátszót. Nem mintha megérné, hisz egy hasonlóan jól kevert cd jó lejátszón (DAC-on) hozza azt.

(#8836) Ebit válasza #56474624 (#8835) üzenetére


Ebit
addikt

Ez a rész annyiban pontos,hogy egyik technologia sem biztosit kizárólagos előny tőkéletes minőséget,megfelelő műsorforrás nélkül.
Én hallottam,már gyenge sacd-t,de a lényeg szerintem,a fejlesztés gyártás,készités időpontjában van.

A régebbi tipusok esetében,már azért nehéz szavatolni az újkori minőséget,és nem sok ember van,aki,rendszeresen karbantartatja,az eszközeit,pl időszakosan beállitja,szabályozza a lazer műkődését.

(#8837) #56474624 válasza Ebit (#8836) üzenetére


#56474624
törölt tag

Egy észrevétel: most néztem, hogy egy lemezen (hetven perc feletti) utolsó számra 2-3 hete még odaugrott, le is játszotta hibátlanul. Mára már ugyanazon nem ugrik oda. Nem ment sokat a cd azóta.

(#8838) Ebit válasza #56474624 (#8837) üzenetére


Ebit
addikt

Gyári vagy másolat?/modifikált lejátszód?/

Elsőkörben próbáld,ki hasonló hosszuságú,azonos tipusú lemezzel,de a régebbiek,nem szeretik a túlirtakat.

(#8839) #56474624 válasza Ebit (#8838) üzenetére


#56474624
törölt tag

Gyári (igen, a modifikált lejátszóról van szó, a másikkal nem nagyon foglalkozom mostanában). És már semelyik ilyen hosszúságú lemez végét nem szereti. De először azt hittem, hogy ez mikor először beszereltem a lézert, akkor is ilyen volt. Aztán ma betettem ezt a lemezt, és beugrott, hogy én 2-3 hete még azt a bizonyos számot tudtam hallgatni gond nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#8840) Ebit válasza #56474624 (#8839) üzenetére


Ebit
addikt

nem szivesen foglalnék állást benne,mert a konkrét átalakitást nem ismerem,és lehet időközben kialakult mechanikai/elektronikai/ probléma is,.

Érdemes lenne Attilával előzetesen egyeztetni.

(#8841) bartucc


bartucc
addikt

Ahogy látom a SAL-t itt emlegetni Istenkáromlással egyenlő. Még nem jöttek meg, de már úton vannak a hangfalaim. Feleáron lett meg a pár, szerintem ennyit megért, egyenlőre... A kérdésem hogy normális hangszóróval megfelelően szólna-e, vagy a hangdoboz is annyira hulladék? :F

"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//

(#8842) Tristis válasza bartucc (#8841) üzenetére


Tristis
őstag

Erre választ szerintem mindenki kettős szájízzel adna...
A probléma az, ha már van egy erősítő (szinte bármilyen) az már megérdemel egy ennél picit jobb hangfalat. Hangszórót cserélgetni ezen a szinten talán megéri, de a kérdés mindig az, hogy egy ekkora dobozka ezzel a tervezéssel tud-e nyújtani bármi olyat, amit egy 20 év körüli régi hangfal, ami már bevált nyújtani fog. Ezt a konkrét hangfalat én személy szerint hallgatom elég sokat a kedvenc szórakozó helyemen. Szerintem nem képes arra, hogy a zenét át tudja adni BÁRMILYEN szinten. Ha szabad ezt mondanom fals hangokat ad ki magából. Szerintem élvezhetetlen bármilyen szinten és ez azt is jelenti, hogy a számítógépes hangfalak nagy része is jobb hangot ad ki magából (Creative, Genius stb.)
Most tudom, hogy elszomorodtál, de sose ezt nézd, amit írnak a fórumozók. Látom, hogy kevés pénzed van. HA ez neked jobban tetszik, mint bármi, ami eddig volt nyugodt szívvel tartsd meg. A SZÁNDÉK dícséretes... Az út szerintem a tovább fejlődéshez anyagilag sincs távol...

Nem mondom számodra semmiféle alternatívát, mert most adtak ki ezt az összeget ezért a hangfalért, és valószínűleg már nincs esély a visszamondásra. Ha van, TEDD meg! Ha nincs, akkor érezd, hogy szereted-e! Ha nem, majd még lehet róla vitatkozni....

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#8843) Ebit válasza bartucc (#8841) üzenetére


Ebit
addikt

Szerintem,ha már megrendelted a hangfalat,várd meg,amig megérkezik,hallgasd meg,és alakitsd ki a saját véleményedet,és ezútán keresd a további megoldásokat,ha szükségesnek látod.
amennyiben nem tetszik,érdemes eladni,mint megfelelő felkészültség nélkül házilagosan barkácsolni.

Jellemzően ezeknél a márkáknál,a problémát a nagy minőégi szórás jelenti,de itt a konkrét eset azt mutatja,hogy egy minőségibb hangszoró áráért,egy komplett hangfalat adnak,ami azért kicsitt elgondolkoztató.

(#8844) villamos válasza bartucc (#8841) üzenetére


villamos
őstag

Hulladék a hangszórónak nevezett valami, de a doboz is. Nincs értelme kicserélni a hangszórókat. Nem a dobozhoz keresünk hangszórót, hanem a hangszóróhoz építünk (tervezünk) megfelelő dobozt.

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

(#8845) modflow


modflow
veterán

Van nekem egy Philips FW-C399 -em.

A problémám az, hogy mély hangoknál berecseg viszonylag alacsony hangerő mellett is. Mind küldő jelről, mint CD-ről. :(
A hangszórón nem látok semmi hibát. A vezérlőjével lehet baj? Alig használtam pedig. Elöregedett volna, vagy mi?

(#8846) Pety válasza modflow (#8845) üzenetére


Pety
senior tag

Egy hangszórót nem csak elölről kell ránézésre megvizsgálni, valószínűleg a lengőcséve megadta magát,esetleg túlhajtottad és megolvadt ,javítása--->hangszóró csere vagy javíttatás ebben a kategóriában nem is tudom melyik a drágább

"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"

(#8847) bartucc válasza Tristis (#8842) üzenetére


bartucc
addikt

A helyzet a következő: most van egy régi 15W-os Videoton hangfal, csak a mélyközepe elég rossz állapotban van, igy került hozzám ajándékba. A hangjával nagyon meg vagyok elégedve, a magasok kicsit kevesek meg a közepek néha, ennyi a max "hibája". Most kezdtem komolyabban elektronikával foglalkozni, első erősítőm, egy TDA 2030-ra épülő már a végstádiumban van. Jóval többe került mint terveztem, hangfallal együtt 15000 körül vagyok... Bár egyéb alkatrészeket is vettem. (kivezérlésjelzőhöz stb...) Egyenlőre lenne ez, hangfal csere lesz az első, csak a régi 4W-os genius recsegését már unom... Féláron vettem, igaz kicsit használtan, de bukni se fogok rajta. (6500-ban megvagyok postával) Azután a helyi boltokban, ismerősöktől újítok majd be valamit, akkor a később felszabaduló pénzt inkább gyűjtögetem és hangfalcsere. :R

Szerk: a fő cél pont a hangminőség lenne, nekem bőven elég 2*20W, csak film és zenéhez menne, egy 12-14nm-es szobában. Bánni nem bánom az építkezést, mert kb egy Genius fadoboz áránál, és szintjénél vagyok, de alkotok. Úgy esett a dolog hogy kezeléseket kell kapnom, külvilág eléggé elzárva, valamivel le kell kötnöm magam, és hasznosat akartam csinálni, de olyat is ami érdekel. Nem bántam meg semmilyen kiadást, mert élvezet amikor alkot az ember és próbálkozik. Lesz ez jobb is.

[ Szerkesztve ]

"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//

(#8848) Ebit válasza bartucc (#8847) üzenetére


Ebit
addikt

mélyközepe elég rossz állapotban van

habszélcserét,te is nagy valószinűséggel megtudod, csinálni,ha csak az a hibája.

Itt megtudod rendelni,pontos tipus alapján:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#8849) bartucc válasza Ebit (#8848) üzenetére


bartucc
addikt

Sajnos nem, le lett kenve szurokszerű anyaggal. :( Az előző tulaj így próbált meg rajta javítani.... :(((

"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//

(#8850) villamos válasza Ebit (#8848) üzenetére


villamos
őstag

Nem, nem tudja, kérlek ne vezesd félre. Házilagos eszközökkel ilyet nem lehet, csak (még jobban) tönkreteszi a hangszórót.

Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.