Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8151) Osynho


Osynho
addikt

Üdv mindenkinek!
Yamaha RXV457és Klipsch KSW-12 közé keresnék vmi rendesebb kábelt (nem highend ,de nem is tesco). Egy rca jön ugye az erősítőből és dupla megy a sub-ba. Most egy gagyi rca + Y átalakítóval megy, de már jó lenne vmi korrektebb megoldás. Kérdésem az lenne, hogy vegyek mindenképpen Y sub kábelt, vagy elég, ha az L/LFE oldalra kötöm be egy rca kábel felével? Mi a szerepe a dupla végződésnek?

(#8152) BBéci válasza Osynho (#8151) üzenetére


BBéci
titán

A legtöbb szubláda két bemenettel rendelkezik, csatlakoztatni Y-nal szokás, ami egyáltalán nem rossz megoldás. Én is ezt alkalmazom vagy 9 éve. Némelyik ládán feltüntetik, hogy melyik RCA aljzatot kell használni, ha csak egy vezetékünk van.
Léteznek direkt erre a célra ajánlott kábelek, és szaküzlet ahol kapható.
Ki kell próbálni, hogyan szól jobban, szimplán, vagy Y-nal!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#8153) Osynho válasza BBéci (#8152) üzenetére


Osynho
addikt

Igen ezen is egy pár RCA bemenet van, a bal oldali a L/LFE, a jobb csak simán R. Szal előbbire kötve szól. Gondoltam jobb, ha kihagyom az Y átalakítót, mert tuti ront a jelen. Nézegettem a sub kábeleket, de elég kevés helyen lehet kapni. Van vmi tipped?

(#8154) Osynho


Osynho
addikt

Lehet, hogy érdemes lenne csináltatnom? :U

(#8155) BBéci válasza Osynho (#8153) üzenetére


BBéci
titán

Mindegyik komolyabb házimozis üzletben lehet kapni, de érdemes, ahogy írtam, szaküzletben keresni. KáCsa Audio.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#8156) Cyrin válasza Osynho (#8153) üzenetére


Cyrin
addikt

http://www.vandenhul.com/p_B05.aspx

bár nem olcsó...

(#8157) somasm válasza Ebit (#8149) üzenetére


somasm
csendes tag

Ilyen hangalakat nézegettem 50e ft környékén:
Proson Event6 46e
Proson Libra653 50e
CAV DP 265 50e
CAV DP 288 60e

MI a véleményetek? Mennyire hiányolják ezek a mélyeket, mivel front sugárzók csak? Az erősitőm minden bizonnyal még meg fogja ezeket hajtani...

Wharfedale crystal II 40 - az ide linkelt tesztben külön hallgattják a frontot, nincs mély kötve mellé. :F

(#8158) Tristis válasza somasm (#8157) üzenetére


Tristis
őstag

Ha mindenképp újat akarsz venni, és mondjuk nem csak ilyen elektronikus tánczenét, vagy minek mondják ezt hallgatsz akkor a Cav-ok közül még a CAV DP 880A talán a legjobb. ár/érték arányban nem rossz kis hangfal, bár hozzá kell tennem, hogy én nem adnék érte pénzt, inkább vennék használtam egy olyat, ami nekem van. Azért nagyon nem mindegy...

DE! Ha újat akarsz venni, akkor még talán ez a legjobb megoldás. Fogdostam, hallgattam, szagolgattam, pakolgattam ezt a hangfalat és azért szól tisztességesen. Persze egyéni izlés, de ahol ezt meg tudod venni, ott a másik kettőt is meg fogod tudni hallgatni. Proson-ról nem hallottam, de talán inkább ne. Cav-okhoz el tudod vinni a saját erősítődet is, be tudod kötni és tudsz úgy választani, ez hatalmas előny. Még kábelt is fognak ajánlani hozzá. Boltuk is van sok helyen az országban... Újba nem is nagyon tudom, hogy egyáltalán mi van még 60-ért állóban...

szerk.: még mielőtt ajánlásnak tűnne, rosszban vagyok a cég vezetőjével, KMT is tanusíthatja :U

[ Szerkesztve ]

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#8159) KMT válasza somasm (#8157) üzenetére


KMT
addikt

Ha pesti vagy, menj el hallgatózni mindenképp! Egy délutánt rászánhatsz. A cav-okat az ATC pesti bemutatótermében, a Proson-t (más hangfalak mellett is) a http://www.streamaudio.hu/-nál tudod meghallgatni. Mindkét helyen korrektek az eladók. Tényleg nem érdekből javasoljuk őket. :)

(#8160) BBéci válasza KMT (#8159) üzenetére


BBéci
titán

A "Sztrimeseknek" még fülük is van hozzá, ismerem őket 12-13 éve. Az is igaz, hogy a saját kizárólagos importjukat, gyártmányukat helyezik előtérbe, de ez természetes és nem is szólnak rosszul.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#8161) Ebit válasza somasm (#8157) üzenetére


Ebit
addikt

Az általad felsoroltakat,nem ismerem annyira,hogy érdemi,használható véleményt tudjak róla mondani.

Én inkább azt javasolnám,hogy inkább valami jó minőségű,használt közül válasszál,sokszor féláron megkapod,és biztosan,megfelelő körülmények mellett tudod tesztelni,vásárlás előtt.

(#8162) AMDFan válasza somasm (#8157) üzenetére


AMDFan
addikt

A DP288as most kiárúsítás miatt 50e... Ennyiért szerintem ajándék.

(#8163) somasm válasza AMDFan (#8162) üzenetére


somasm
csendes tag

Hiába, mert kb egy hónap múlva lesz meg rá csak a pénzem, addigra meg...bár ha 8-án még lesz raktáron... nem tudom... jó kérdés. Meg ki is kéne próbálni addig az erősítőmmel. Bár az is vicces, elcibálom a laptopomat ezzel az asus külsö hangkártyával akkor kiröhögnek, de hát ha egyszer ez van, csak megértik :D Nem is beszélve róla h lemenni Szegedre innen budapest környékéről....

És egyébként MAGNAT hangfalak mennyire olcsó vackok? Nem hasonlítható a DP288-hoz? Itt egy pl.

Ez pedig egy SAL F4610, de nem tudom mennyire lehet jó. :F

(#8164) Tristis válasza somasm (#8163) üzenetére


Tristis
őstag

Egyrészt semmi köze hozzá, hogy te miről akarod hallgatni, ugyanis nálad van a pénz és te vagy a vevő, másrészt az Atc-nek van egy pesti kirendeltsége és az a srác nagyon jófej és amiben csak tud segíteni fog. Ha gondolod elérheted a kontaktot egy az atc által üzemeltetett hifi fórumon ATC_BP a nickje. Remélem elég iránymutatás. Ha nem találnád meg nyugodtan írj privit. Salnál jobbak a Cav-ok azért jócskán.

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#8165) Ebit válasza somasm (#8163) üzenetére


Ebit
addikt

Szerintem,főleg 6, vagy 8 ohmos hangfalat keressél.

(#8166) Khaal


Khaal
őstag

Elpasszoltam az Onkyo DX-7511 és a Denon DCD-685-ös lejátszómat is, mit lehet kapni maximum 30-40 ezres kategóriában ami ezeket masszívan veri hangzásban?

(#8167) Tristis válasza Khaal (#8166) üzenetére


Tristis
őstag

Arra nem gondoltál, hogy esetleg a Denon-t meghagyd futóműnek és mellé vegyél egy DAC-ot? Csak azért kérdezem, mert a Denon mechanikát sokra tartják.

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#8168) Khaal válasza Tristis (#8167) üzenetére


Khaal
őstag

Kinézetre nem nagyon tetszett a gép (nálam ez is szempont), és nyertem is pár ezer forintot az eladásával így semmikép se akartam megtartani. Úgy volt hogy veszek majd helyette megint egy ilyen tízezer forint körülit, de ha 30-40-ből valami határozottan jobbat is ki lehet hozni akkor tudnék még elkülöníteni rá pénzt. Külső dac nem igazán vonz, így is túlzsúfolt már az asztalom, a cd-lejátszó is csak az erősítő tetején fér el.
Egy Denon PMA-700AE + Celestion F30 páros mellé lenne egyébként a gép, nagyrészt elektronikus zenére (nem tudom, hogy cd-lejátszóknál ez mennyire számít).

[ Szerkesztve ]

(#8169) Ebit válasza Khaal (#8168) üzenetére


Ebit
addikt

Érdemes a modositottak között körülnézni,vagy egy régebbi csúcskészüléket,jó állapotban megvenni,de ott számithatsz rá,ha optikát kell cserélni,az utángyártott optikai egység rosszabb hangminősget szolgáltat.

Alapból az újak között,is nehéz tőkéletes hangút találni.

(#8170) DDL válasza Khaal (#8168) üzenetére


DDL
őstag

Marantz CD67 MkII SE
DENON DCD-980
SONY CDP-X222ES
DENON DCD-1520

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#8171) gy18


gy18
csendes tag

Sziasztok! Bocs ha rossz helyre írok.
Van egy 6 éves hifim a típusa: lg fe-2120e elvileg tudja az rds funkciót a könyve írja a kijelzőn is látom a kiírást, gomb nincs mivel automatikusan kikéne írnia, sose müködött. Mi lehet a baja? régen nem annyira érdekelt mivel minden más tökéletes rajta de mostanában elkezdtem megint hallgatni és kicsit idegesít hogy tudnia kéne de nem tudja, újat meg nem akarok venni tökéletesen megfelel ez. Köszi

(#8172) #56474624 válasza gy18 (#8171) üzenetére


#56474624
törölt tag

Lehet gyengén fogod az adókat ahhoz, hogy működjön.

(#8173) #56474624 válasza Khaal (#8168) üzenetére


#56474624
törölt tag

Szerintem elektronikus zenénél is számít, hogy jó dinamikusan, élettel szól, vagy csak úgy unalmasan, szürkén. Régebbiek közül érdemes venni, pl. amiket DDL belinkelt.

[ Szerkesztve ]

(#8174) BBéci válasza Khaal (#8168) üzenetére


BBéci
titán

Mindkettőt egészen jó lejátszónak tartom, amennyiben hibátlanok voltak, szerintem hiba volt elkótyavetyéni őket.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#8175) Ebit válasza BBéci (#8174) üzenetére


Ebit
addikt

amennyiben hibátlanok voltak,

Mindig ez a nagy kérdés,de időnként,egy szakszerű mérés,átnézés ,nem árt.

(#8176) Osynho


Osynho
addikt

Sub összekötő kábelek között ez milyennek számít?
Inakustik Patmos Y
Ahogy nézegetem, ha csináltatnék, se lenne olcsóbb
Számítógép koax kimenete és Yamaha RX-V457 közé milyen árkategóriájú kábelt érdemes venni? Integrált hangkártya is ugyanazt a minőséget tudja, ha digit kimenetet használom, mint pl az Audigy-m, ugye? (Win7 alatt nincs spdif out :((( ) Tudtok vmit ajánlani? Kb 2m hosszú jó lenne.

[ Szerkesztve ]

(#8177) BBéci válasza Osynho (#8176) üzenetére


BBéci
titán

Élőben még nem találkoztam Inakustikkal, csak tesztben, cikkben. A linken kicsit drágának találom, felesleges 5000 forintot kiadni érte, de ez rendszerfüggő.
Milyen hosszú a szétágazott rész? 15 centi bőven elég.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#8178) Osynho válasza BBéci (#8177) üzenetére


Osynho
addikt

Ilyen hosszú az Y rész.
Mindenhol ennyibe kerül nagyjából.
Szerinted drága? Nézelődök még.

(#8179) BBéci válasza Osynho (#8178) üzenetére


BBéci
titán

Nem nevezem kifejezetten drágának, ha belefér a költségvetésedbe, megveheted, rosszul nem fogsz járni vele, Nézz körül a KáCsa oldalán!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#8180) Osynho válasza BBéci (#8179) üzenetére


Osynho
addikt

Köszi a tanácsot, nézegettem. Lehetne például Neotech KHS-321-ből csinálni. Ez esetben ha 4 méterrel számolok, az 2960Ft, ehhez jönne a 3 rca csati, ami durván 1500, meg még ugye a munkadíj. Szóval kb ugyanott lennék. Mondjuk nem tudom ez pl milyen minőségű kábel, nem igazán értek hozzá. :U

(#8181) BBéci válasza Osynho (#8180) üzenetére


BBéci
titán

Amit saját füleimmel nem teszteltem, arról csak sejtéseim vannak.
4 méter az elég nagy távolság, miként vannak elhelyezve a készülékek?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#8182) Osynho válasza BBéci (#8181) üzenetére


Osynho
addikt

Igazából az erősítő a 3m-es asztalom bal oldalán van, de a sub-nak csak jobb oldalt van helye, mert az asztaltól balra már az ágyam van :DDD A jobb front mellett van a láda.
Mi az amit saját füleddel teszteltél, nem izomdrága, elérhető és ajánlanál?

[ Szerkesztve ]

(#8183) Tcm


Tcm
tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:

Adott egy számítógép, amiben most lett alaplap cserélve. Egy ASRock LGA775ről egy Gigabyte P35-DS3L-re.

A gondom az, hogy a régi alaplapom is össze volt kötve az erősítőmmel 3,5jack-2RCA kábellel és minden rendben volt vele. Viszont alaplapcsere óta, ha bedugom az új alaplapba a kábelt, akkor az erősítő hangfalai búgnak. Olyan mintha a gép nem volna rendesen leföldelve, vagy valami. Ezt a búgást, gerjedést tapasztalom akkor is, ha az erősítő felé futó kábel jack-dugójának a végét (a csatlakozón a legfelső érintkező, csúcsérintkező) hozzáérintem a számítógép házához.

Ha valakinek van valami ötlete, akkor kérem mielőbb szóljon.

Köszönöm.

(#8184) Ebit válasza Tcm (#8183) üzenetére


Ebit
addikt

Nézd meg az alaplap rögzitó csavarokat,nem érintkeznek valahol a nyákvezető részével,és utána,marada zaj földeld a házat.

Tápegységed milyen?

(#8185) Tcm válasza Ebit (#8184) üzenetére


Tcm
tag

Tápegység, kábel, elosztó, fali aljzat ua.

Egyébként valami gagyi Codegen táp...

(#8186) Pety válasza Tcm (#8183) üzenetére


Pety
senior tag

Először nézd meg,a hangkártya keverőn le vannak-e tiltva a mikrofon és egyéb felesleges bemenetek.Valószínűleg az lesz a hiba,a hangfalaidat meg ne így kínozd,hogy a jack dugót a fémhez nyomkodod :DDD
Egyébként van hang a búgás mellett?

"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"

(#8187) Khaal válasza BBéci (#8174) üzenetére


Khaal
őstag

Az Onkyo mostanában néha kicsit ugrált a cd-k elején (csak és kizárólag a lemezek legelején, a szerelő se tudott vele semmit se kezdeni), a Denon meg csak háttérzenére volt használva a munkahelyemen, úgy gondoltam oda veszek egy olcsóbb darabot, úgyse hallom a különbséget.
DX-7511-ért 17 ezret kaptam, a DCD-685-ért meg 14-et, a Denon helyére vett új gép 6 ezer volt (Onkyo C-701), így megmaradt 25 ezer forintom. Gondoltam rá, hogy teszek még mellé és veszek egy teljesen új, garanciás lejátszót, de azt mondták nem érik meg az árukat, érdemesebb használtan venni egy korábbi szériából származó darabot.

Köszönöm a tippeket, a gond csak az, hogy elsősorban ezüst színű kellene, mert az erősítő alatt van csak hely neki és egy fekete lejátszó elég bénán néz ki az alu előlapos erősítő alatt, de ha kárpótol a hangjával akkor végülis elviselem bármilyen ronda lejátszó látványát.
Erről mi a véleményetek? Végül is csak annyi a minimális elvárásom hogy a DX-7511 szintjét hozza.

(#8188) Ebit válasza Tcm (#8185) üzenetére


Ebit
addikt

Szerintem,ha az aláirásodban szereplő konfighoz használod,a táp lesz a ludas.

Érdemes lenne egy jobbat beszerezned,és egy hálózati zavarszűrős elosztó,sem hátrány.

(#8189) Tcm válasza Pety (#8186) üzenetére


Tcm
tag

Én szerintem le vannak tiltva a bemenetek, de megnézem...

Egyáltalán nem az aláírásomban lévő konfighoz használom...

Van valakinek még ötlete? A bemenet némításon kívül?

(#8190) Ebit válasza Tcm (#8189) üzenetére


Ebit
addikt

Ötlet még csak volnam de az eddig leirtak alapján visszajelzés nincs, igy érdemben segiteni sem lehet.

(#8191) abtones


abtones
csendes tag

Ha érdekel valakit jó minőségű interconnect, akkor privátban érdeklődhet. Privátban küldök róla képet is, és a többi részletet is megbeszéljük. Ez az, amit múltkor említettem hogy jobbnak ítéltek mint egy méregdrága (80 k körüli!!) van den hul-t.

(#8192) KMT válasza Ebit (#8184) üzenetére


KMT
addikt

Pont, hogy a földelés a gond. Valószínűleg földhurok.

Tcm:
Az erősítő és a PC egy konnektorból megy, vagy messzebb vannak egymástól?

(#8193) Ebit válasza KMT (#8192) üzenetére


Ebit
addikt

A leirtak alapján nem biztos,ha mindent úgyanúgy használ mint idáig,és csak alaplapot cserélt.

(#8194) Tcm válasza KMT (#8192) üzenetére


Tcm
tag

Messzebb vannak egymástól. Egy szobában vannak, két külön konnektorról mennek.

(#8195) Ebit válasza Tcm (#8194) üzenetére


Ebit
addikt

zerintem,elsőkörben próbáld meg betenni,az FSP tápot,és próbáld úgyis ki,annak elég korrekt a belsőelrendezése,zavarszűrése.

(#8196) Ijk


Ijk
nagyúr

Lenmezjátszóban jártasabbakat kérdezem, hogy ez mennyire lehet jó vétel?:
[link]
Igazából annyit értek ezekhez, mint tyúk az abc-hez, az adatlapomban szereplő hifimhez szeretnék egy LP-t.
Vagy ez még jóval olcsóbban?

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#8197) Ebit válasza Ijk (#8196) üzenetére


Ebit
addikt

Az első áráért,már DUAL-505-t is kapsz,hasonló,vagy jobb Audio Technica hangszedővel,esetleg Ortofonnal is.
[link]

A nad is korrekt volt a maga idejében,egy cseh hi-fi pályázat dijnyertes koncepiója alapján gyártották.

Milyen előerősitővel használnád?

(#8198) Tcm


Tcm
tag

Ez egy ismerős gépe... Nem gondolnám, hogy saját tápomat kéne ide-oda rakosgatni :)

Viszont ez a Földhurok érdekes. Még életemben nem találkoztam vele, pedig aztán sokat kötözgettem audio cuccokat :).

Most rendesen utána olvastam, és úgy néz ki ez lehet a problémám okozója.

Meglátom mit tehetek ellene.... Próbálkozom...

(#8199) Ebit válasza Tcm (#8198) üzenetére


Ebit
addikt

A földhurok kizárásának egyik egyszerú módja,a konnektordugó/ fém- föld érintkező/ szigetelése.

Idáig miért nem volt vele probléma,ha úgyanúgy használtad/ták/

(#8200) Ijk válasza Ebit (#8197) üzenetére


Ijk
nagyúr

Amit linkeltél mindenképpen jó vételnek tartod? Mert tényleg nem értek az LP-hez, és nincs időm utánajárni. Ha azt mondod jó, akkor felveszem a kapcsolatot az eladóval.

/人◕ ‿‿ ◕人\

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.