Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34201) #56474624 válasza dudika10 (#34194) üzenetére


#56474624
törölt tag

Szó sem volt abszolút hangerőről, de relatíve nagyon jól megjegyzi az ember a hangerőviszonyokat szerintem. Egy sokszor hallgatott felvételt meghallasz másképp hangsúlyozva a szólamokat (még ha azokon a bizonyos határokon belül is van, hogy ugyanúgy zeneinek nevezhetjük a végeredményt), kapásból fel fog tűnni a különbség egyfajta diszharmóniát okozva benned. Márpedig ezek gyakran változnak, mikor cserélsz a láncodon ezt-azt.

Az pedig szerintem abszolút tudatos dolog, hogy megjegyzed, "harsh". :)

[ Szerkesztve ]

(#34202) #71562240 válasza slfln (#34175) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ismerjük persze a memória, akár az úgynevezett akusztikai memória korlátait, mindazonáltal közel sem csak korlátaink vannak e téren, hanem képességeink is. Egy adott hangberendezés, vagy adott hangfelvétel hangzásképét, hangzásjellegét, másnéven hangminőségét prímán meg lehet jegyezni hosszútávra is, főleg ha az embernek gyakorlata van benne - no és persze főleg könnyebb megjegyezni, ha az adott hangkép egyedi, markáns hangkép. Például ha mondjuk huszonöt évvel ezelőtt hallgattam egy egyedi, markáns hangú hangberendezést, aminek meg akartam jegyezni a hangzásképét, arra ma is kifejezetten részletesen emlékszem, ma is ezer közül felismerném, ha az a rendszer szólalna meg. Például, aki tudja miről beszélek, mikor azt mondom, hogy Linn LP12 vagy Rogers LS7, az könnyen el tudja képzelni, hogy milyen jól emlékszem annak a hangberendezésnek a hangjára, amelynek ilyen volt az elején és a végén. Ma is elég részletesen emlékszem, hogy hogyan szólt, és ez az emlékezet nem meglepő, ahogy erre bajnokpityu is utalt - bár ő kissé visszakozott, szerintem indokolatlanul, mert nem a fogalmakra emlékszem, hogy harsh vagy ilyesmi, hanem a konkrét hangszínekre, konkrét hangterjedelmekre, konkrét dinamikákra emlékszem, tehát konkrétan a hangra emlékszem. Arra is emlékszem, hogy milyen lett a hang, amikor ugyanennek a rendszernek a Rogers helyett a VT Preludiumot illesztettük a végére.
Nem csak korlátaink, nem csak becsaphatóságaink vannak, hanem képességeink is, márpedig, mint már írtam néhányszor. az audiofil célja a képességeinek és a hangberendezés képességeinek a kihasználása, javítása.

Ezt már nem neked mondom, hanem akikre vonatkozik:
Természetesen a fentiekből sem következik, hogy az értelmes és tapasztalt audiofil ne lenne tudatában az érzékelési korlátainak, ne lenne tudatában az érzékszervei becsaphatóságának, éppen ellenkezőleg, jobban tudatában van, mint azok, akik ezen a fórumon rendszeresen fel akarják fedezni számára a spanyolviaszt.

És ezt most megint neked mondom (és mindazoknak, akikre vonatkozik), mert emiatt "ragadtam tollat", bár elvileg csak egy apróság, de jelenségértékű, illetve te valószínűleg megérted:
Anélkül, hogy konkrétan ismerném eddigi életed hifi-audiofil pályafutását, ilyen irányú tapasztalathalmazodat és képességeidet, felelősséggel állítom, hogy ha te ilyet írsz andorrának, miszerint "Sajnos ezt nem tudod jól. Felmondtad a betanult hi-fi újságos szöveget.", az legalábbis megalapozatlan hepciáskodás, pimaszság. Egyrészt mert a mondatod tartalma nem igaz, és ezáltal inszinuációt, rágalmazást valósít meg, másrészt mert egyébként éppen te vagy az a két fél közül, aki felmondja a betanult, iskolás szöveget, szemben andorra (és az audiofil társadalom) több évtizedes értelmes, disztingváltan kezelt tudás- és tapasztalathalmazával. (Persze ez az esemény csak egy piszlicsáré apróság azoknak a működéséhez képest, akik itt nap mint nap rendszeresen és zsigerileg harsányan gyakorolják a csiga bedől a kanyarban magatartásformát a szokásos internetfórumozós-kommentelős stílusban.)

(#34203) DDL válasza dudika10 (#34200) üzenetére


DDL
őstag

Miért kellett volna ugyanott hallani a különbséget??????
Még egyszer leírom: szól a zene, váltás. Van különbség? igen vagy nem. Megy tovább a zene. Megint váltás. Van különbség? Igen vagy nem. Szám vége.
Következő zene indul....

Nem hiszem el, hogy ezt ilyen szájbarágósan kellene leírnom. Könyvet nem fogok erről írni...

Te vettél már részt szeánszon vagy szerveztél már?

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#34204) dudika10 válasza DDL (#34203) üzenetére


dudika10
veterán

Megy a zene, váltás, van különbség? Válasz: van. Tesztkörülmény: nem változott semmi. Konklúzió: teszt kuka.
Vagy minden egyes váltás valóban változást hozott a formátumban? Mert akkor egyből ugorhatunk a konklúzióra.
Vettem már részt. Szellemet is űztünk a bűnös erősítőkből. :U

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34205) bajnokpityu válasza dudika10 (#34200) üzenetére


bajnokpityu
félisten

MA a második mondatod,ami olyan,mintha az enyémet továbbgondoltam volna. Gondoltatolvasó - na ki az alien? :R

Ugyanakkor ez sztem, már csak nevében szakmai topic. Ha megfigyeled, próbálok legkevéssé bebetonozott igazságokat irni, másokkal ellentétben. Próbálok felelősséggel irni, és véleményt formálni, de ebben mindenképp marad egy szubjektiv rész, amivel már nem tudok mit tenni..

Nagyjából 12éve figyelek a hifik hangjára, 12 év alatt annyit fejlődött a fülem, hogy egyre több összefüggést találtam meg, ami alapján már nem biztos, hogy ugyanazokat a cuccokat venném ma meg, és nem is biztos, hogy ugyanúgy súlyoznám az értékeket. Van egyébként olyan benyomás, ami jól megmaradt 12 évvel később is a memóriámban, és van,ami meg újrahallgatva, ma már nem helytálló.

De azért nyugtass meg,ha van olyan eset, ahol valaki leirja, hogy X jobb,mint Y, mert mérve jobb, de fülednek a másik jobban tetszik,akkor fülednek hiszel.

Nekem az az,ami miatt próbálom a mérések fontosságát aknázni (pedig magam is tökre élvezem a méréseket), hogy, vannak, akik "a drágább a jobb" miatt esetleg az árcédulának hisznek, nem fülüknek, de hasonlóan van olyan,hogy mérve jobb, ezért tudatalattijuk szépen elintézi,h a kevéssé hallgathatót hallják jobbnak. Tipikusan a torzítási, frekimeneti adatok ilyenek.

Utóbbi nálam is dolgozik éppen, van egy cuccom, ami mérve nem túl jó, és akármennyire szeretem, mióta kimértük, azóta kritikusabb vagyok vele. Kár volt megtudnom a mérés eredményét. Most a hangi hibákat keresem, miközben összes valamire való fül dícsérte :)

sfln: sajnálom, aki számit szememben (most pl AMD volt ilyen), nekik hajlandó vagyok megmozdulni, bizonyitgatni.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#34206) dudika10 válasza bajnokpityu (#34205) üzenetére


dudika10
veterán

Azt hiszem csak el, hogy nekem jobban tetszik. Hogy jobb, azt már nem.
Egyszerű példa: ha fülre lineáris de mérve nagyon nem az, akkor a mérésnek fogok hinni, de ha tetszik, miért ne használhatnám?

Az árcédulára: visszafele is működik, ha valakinek nincs sok pénze. :P

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34207) #71562240 válasza #90933760 (#34181) üzenetére


#71562240
törölt tag

A többiek válaszaihoz hozzáteszem:
Analóg, szalagos hangrögzítés esetében, ha mindenáron a hangfelvételben akarnak javítani, akkor konkrétan vágják és ragasztják a hangszalagot, de annak idején inkább az volt az illendő, hogy ha valami nem sikerült, akkor felvették újra. Vagy az egész zenét, vagy az adott hangsávot, amivel baj volt. Az adott zenei műfajtól függően voltak olyan irányzatok is, amelyek inkább sávonként, tehát hangszerenként-hangszercsoportonként készítették a felvételt, és voltak olyan irányzatok, amelyek lehetőleg egyszerre játszatták az egész zenekart illetve együttest, és egyszerre vették fel a zene egészét.
És bizony olyan irányzat is volt, amit úgy hívtak, hogy direct metal mastering, aminek során amit játszott a zenekar, azt azonmód, "real time-ban" már vágták is bele a fém hanglemezmatricába, tehát a felvétellel egyidejűleg készült a hanglemez - amellett persze, hogy "mellékesen" a soksávos rögzítőmagnóra is archiválták a felvételt. Akkoriban a művészek a maihoz képest kénytelenek voltak koncentráltabban játszani a lemezfelvételkor, hogy minél kevesebb hangszeres hiba kerüljön a lemezre, illetve minél kevesebbszer kelljen megismételni a felvételt, és értelemszerűen ugyanez volt érvényes a hangmérnökökre.

(#34183) lancerboy: El is szokták mondani, hogy milyen cuccaik vannak, másrészt az általában az adatlapjaikon is olvasható. Én figyelni szoktam ezt, általában elég szoros az összefüggés aközött, hogy valaki "nagyokos" és hogy milyen minőségben hifizik - no és természetesen életkorilag is vannak bizonyos korrelációk, tendenciák - ami csak szociológiailag érdekes persze (illeve úgy sem).

(#34189) KisTücsök: Várjuk a beszámolót, értelmeszerűen az lenne a jó, ha tudnál vásárlás előtt hallgatgatni, mindazonáltal mindkettő biztosan jó választás - a megtárgyalt szempont mellett, hogy a rendszeredbe (és bármely rendszerbe) az Audiolab kiszámíthatóbban illeszthető. De azért nekem is felettébb böki a csőrömet, hogy a Myriad az adott hirdetések alapján azért csak-csak előnyösebb árú. Hehe. :D

(#34190) Deadzone41: Persze hogy mérhető.

[ Szerkesztve ]

(#34208) vodkaboy22 válasza #71562240 (#34207) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Okok tehát eldöntöd az alapján valakiről , hogy mit feltételezel milyen eszköze van, hogy milyen méretekben is ért a hifihez...
Na menj el és állj a sarokba...
Van olyan jó barátom aki 4 hangszeren is játszott 16 évig olyan abszolút hallása van ami nem fog az utcán szembe futni veled, de meghalt az apja és az anyjával nem éppen gazdag körülmények között él. Neki van 1 "vacak" általam épített diy erősítője és egy 2 utas wharfdale hangfala + egy pc-je benne egy xonar hangkarival mégis amikor berakunk egy számot és megszólal 10-12 db hangszer ő egyből sorolja őket...
Én ilyen audiofool-al még nem találkoztam aki akár 8-9 hangszernél többet is feltudna sorolni...
A srác nagyon ért a hifihez is (sajnos ez el is szomorítja mivel tudja sokkal jobb rendszer kéne neki), konkrétan az ő által tervezett kapcsolást csináltam meg neki, tudta mit hogyan (ő is villamosmérnök már).

Szóval ne az alapján ítélj meg valakit, hogy mije van...

Amit meg az audiofool memóriádról írtál azon anyám (mikrobiológus és ökológus diplomák illetve pszihológus) olyat röhögött jó volt nézni. :C

[ Szerkesztve ]

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#34209) szakibá... válasza #90933760 (#34181) üzenetére


szakibá...
senior tag

Pontosan így. Volt régen egy technológia, DMM-nek hívták, amikor a keverőasztal kimenetéről közvetlenül a lemezvágó gépbe ment a jel, ami fém lemezbe vágta a barázdát, magnó sem kellett. Erről lehetett további matricákat készíteni és sokszorosítani a hanglemezt. Elképzelhető, miért volt ritka, mint a fehér holló.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#34210) xtremetuning válasza vodkaboy22 (#34208) üzenetére


xtremetuning
addikt

"Amit meg az audiofool memóriádról írtál azon anyám (mikrobiológus és ökológus diplomák illetve pszihológus) olyat röhögött jó volt nézni"
- oszt macskád van e és babettával jársz e é ???

[ Szerkesztve ]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#34211) vodkaboy22 válasza xtremetuning (#34210) üzenetére


vodkaboy22
addikt

?

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#34212) dudika10 válasza #71562240 (#34207) üzenetére


dudika10
veterán

Milyen szerencse, hogy a matematika, fizika és biológia alapjainak ismerete nem függ kortól vagy pénztárcától.
Neked drága rendszered is van, idősebb is vagy, és még sem ismered egyiket sem. :)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34213) #71562240 válasza vodkaboy22 (#34208) üzenetére


#71562240
törölt tag

Enyhén szólva tévedés. Én nem döntök el senkiről semmi alapján semmit. Én nem ítélek meg senkit. Főleg nem az alapján, hogy milyen hifije van, milyen jut neki.

Az ilyen mondatokat: "...tehát eldöntöd az alapján valakiről , hogy mit feltételezel milyen eszköze van, hogy milyen méretekben is ért a hifihez..." vagy "Szóval ne az alapján ítélj meg valakit, hogy mije van..." úgymond a leghatározottabban kikérném magamnak, ha egy csöpp hajlamom is lenne arra, hogy bármit kikérjek magamnak. A szövegednek semmi köze sem hozzám, sem ahhoz, amit a fórumtársam felvetésére válaszoltam. Sem belőlem nem következik, sem az általad "lereagált" hozzászólásom szövegéből nem következik, sőt, éppen ellentétes. Már a topikbeli első hozzászólásod után, és az egy-két hetes itteni pályafutásod minden egyes hozzászólása után ingert éreztem, hogy figyelmeztesselek a megfontoltság fontosságára.

(#34214) vodkaboy22 válasza #71562240 (#34213) üzenetére


vodkaboy22
addikt

El is szokták mondani, hogy milyen cuccaik vannak, másrészt az általában az adatlapjaikon is olvasható. Én figyelni szoktam ezt, általában elég szoros az összefüggés aközött, hogy valaki "nagyokos" és hogy milyen minőségben hifizik - no és természetesen életkorilag is vannak bizonyos korrelációk, tendenciák - ami csak szociológiailag érdekes persze (illeve úgy sem).
Idézve tőled.

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#34215) t-bali3 válasza KisTücsök (#33906) üzenetére


t-bali3
senior tag

A 610-es hogyan bír el a Focallal?
Én 630-806 párosításon gondolkodom már egy jó ideje.

(#34216) #71562240 válasza vodkaboy22 (#34214) üzenetére


#71562240
törölt tag

Tudom, mit és miért írtam, kár szemetelned a fórumot. Egyúttal megismétlem, hátha érdekel: teljesen indokolatlanul, sőt az előzményekkel ellentétesen akarsz rám fogni olyan szellemi és erkölcsi színvonalat, aminek már legalább hároméves koromban felette voltam.
Nem történt olyasmi, amiből levonhattad volna venezuelai szappanopera szintű következtetésedet, sőt éppen azzal ellentétes események történtek.

[ Szerkesztve ]

(#34217) Iomega


Iomega
őstag

PEACE!

:R

[ Szerkesztve ]

Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

(#34218) AMDFan válasza #71562240 (#34216) üzenetére


AMDFan
addikt

Inkább csináld meg az ABX tesztet.Többen megcsinálták már, nem értem, hogy mi az oka annak, hogy pont te nem akarsz semmit felmutatni. Ezzel meggyőzhetnél pár kétkedőt.

(#34219) Rumcsaka


Rumcsaka
tag

Sziasztok!A Lenco L78-as régebbi LP lemezjátszóról mi a véleményetek? köszi

(#34220) Bogyó bá' válasza Rumcsaka (#34219) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ha jól emléxem, akkor az egy nagyon öreg, dörzshajtású borzalom volt, brutális nyávogással és dübörgéssel...

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#34221) Warter válasza AMDFan (#34218) üzenetére


Warter
őstag

Itt a társaság nagy része arra nem hajlandó, hogy kipróbáljon tápkábelek közötti különbségeket, ő meg arra, hogy abx tesztel szarakodjon. Szerintem 1xűen fogadd el, hogy ő ilyen. Nem kell 100x leírni neki, majd ha akarja kipróbálja.

(#34222) DDL válasza dudika10 (#34204) üzenetére


DDL
őstag

A váltástól a teszt körülményei mitől változtak volna??????
Egyébként volt amikor ugyanaz ment tovább, nem is egyszer. Ez a kiértékelésnél fontos dolog.

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#34223) vodkaboy22 válasza AMDFan (#34218) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Megcsináltam mind2 számmal az ABX teszted.
elektronikus számmal: 10/6 (Borzalmas egy muzsika...)
James Howton számmal 10/8

Rendszer:
füles: Pionner SE-A-1000
Dac: HRT music-streamer2
(Hama usb kábel : :C )
Interkonnekt: Corrus straight (Made in USA )
Erősítő leporolva a poclról : Technics SU-VZ320
Laptopról.

(Majd megpróbálom máskor is saját erősítővel és nem ebéd után telihassal kávé nélkül :) )

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#34224) #71562240 válasza Rumcsaka (#34219) üzenetére


#71562240
törölt tag

A belépő kategóriában nem egy eleve reménytelen konstrukció, de eléggé belépő kategória, nem neked való, nem az a szint, ami téged érdekelhet. :D Egy picit több, mint a Tesla szint volt, de azzal rokon. (Maradj csak a korábban tárgyalt típusoknál - legalábbis a L78-cal szemben képest mindenképpen.)

(#34220) bogyo112: Az egy (több) másik Lenco volt. :D

(#34221) Warter: "Nem kell 100x leírni neki, majd ha akarja kipróbálja." Ez a lényeg, köszönöm. Igaz, félévente előkerül a kampány,és minden egyes kampánykor hatezerszer el van mondva, hogy csináljam már meg, csináljam már meg, én meg egyszer-egyszer elmondom, hogy semmi okom az ő(k) ezirányú ötleteinek megfelelni. Mint amikor a vissza-visszatérő ráolvasással próbálták elhitetni, hogy márpedig a te Polk-od magasa mennyire hihetetlenül, végletesen színezett. (Nem tuom, megvan-e még.)

[ Szerkesztve ]

(#34225) bajnokpityu válasza Warter (#34221) üzenetére


bajnokpityu
félisten

+1.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#34226) xtremetuning válasza Warter (#34221) üzenetére


xtremetuning
addikt

Megcsinálná, belekötnének máshonnan. :( Ez egy ilyen csapat. Tisztelet a kivételnek, ami ritka.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#34227) #71562240 válasza #71562240 (#34224) üzenetére


#71562240
törölt tag

Félreértés ne essék, a Polk gyepálása ügyében nem személyi átfedésre utaltam, hanem módszerbeli hasonlóságra, tehát ne vegye magára a hasonlatot, akire nem vonatkozik. Nem ugyanazokról a személyekről van szó.

(#34228) AMDFan válasza xtremetuning (#34226) üzenetére


AMDFan
addikt

Ha megcsinálná, nem írna többet marhaságot a fórumba, de legalább mélyen belül átértékelné a dolgokat. Példát lehet venni ozzy fórumtársról... Amúgy a lehetőség neked is adott, lehet, hogy meglepődnél.
Kicsit úgy érzem, hogy annyira féltek attól, hogy nem fogtok különbséget hallani, hogy inkább meg sem próbáljátok, és továbbra is hajtogatjátok a mondókátokat.

(#34221) Warter: az oké, hogy márok nem próbálnak ki tápkábelek közötti különbséget, de ők nem is írogatnak arról nagy mellénnyel, hogy mennyire rossz az XY tápkábel. Remélem érzed a különbséget. Kammerer lehúz valamit a sárga földig, de nem hajlandó arra, hogy bizonyítsa valamivel az igazát. Eddig is hiteltelen volt számomra, ezután még inkább az lesz. A hatalmas szakmai bakikról nem beszélve amiket néha le tud írni.

(#34223) vodkaboy22: az elektronikus meg lehet csinálni 10/10-re a másikat szerintem nem.

[ Szerkesztve ]

(#34229) vodkaboy22 válasza AMDFan (#34228) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Sajnos meglepő érzés amikor meglátja az ember a nem 10/10es értéket még nekem is az volt pedig bíztam benne :)
:R

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#34230) gorbep


gorbep
senior tag

Vitikozás helyett halgassatok kicsit zenét:

The Kálmán Oláh Trio: Always..... :DD

az MP3 huszároknak javaslom, véletlenül se hallgassák 980 kbps eredetiben, konvertálják át 32k-s MP3-ba, úgy sokkal jobb! ;]

Kattanjatok már le végre a témáról, ez egy szabad ország, mindenki olyan formátumban hallgatja, ami neki tetszik, amiben tetszik! PONT!

Már megtanultam, hogy ne akarjak másoknak jót, én nem győzködök senkit a vélt vagy valós igazamról.... ti is álljatok le vele.

Ha valakivel nem is értek egyet, a meggyőzését is meg lehet próbálni tisztelettel...... különösen, ha nálatok idősebb, tapasztaltabb, szakmájában jelentős teljesítményt felmutató kollégákról van szó. De erre az élet majd úgyis megtanít benneteket, előbb...utóbb....

Végére csak Huszti Zsoltot idézném: " Mindenki úgy élvez, ahogy tud! "

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

(#34231) xtremetuning válasza AMDFan (#34228) üzenetére


xtremetuning
addikt

:N Komolyan azt hiszed gondot okozna ? De miből gondolod, hogy eddig nem tettem meg ?
Mondjuk évekkel ezelőtt ? És ha beteszem ide az eredményem, attól változna valami ?
Szavahihetőbb lennék ? Ugyanmár ez itt nem erről szól napok óta. Nem leszek játszópajtása olyanoknak, akiket nem tartok arra alkalmasnak. Azt írod félek. Ha ismernél irl, ezt alaposan átgondolnád.
Az meg hogy ki mit hisz-gondol-sejt, már nagyon régen nem érdekel :N .

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#34232) #71562240 válasza AMDFan (#34228) üzenetére


#71562240
törölt tag

Khm, a Warternek írt szöveged annyiban például nem igaz, hogy bizony jónéhányan vannak itt, akik még nem foglalkoztak tápkábelek tesztelésével, ellenben ex katedra rendszeresen kijelentik, hogy nincs, de nem is lehet különbség a tápkábelek között. Én azonban már elég sok FLAC és MP3 összehasonlítást végeztem már, hogy lássam a különbségeket. Ezt csak a tények kedvéért, a rólam írott minősítéseid nyilván igazak...

[ Szerkesztve ]

(#34233) bajnokpityu válasza AMDFan (#34228) üzenetére


bajnokpityu
félisten

hogyne irogatnának...
ezért nem szeretek ide járni.

ahogy az mp3 nem túlzottan nagy károsulására felhivtad a figyelmet, bizony szerettem olvasni a véleményeket a kábelekkel, állványokkal, mittomén mivel. nem csak a könnyen kivitelezhető AB számit.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#34234) gorbep válasza xtremetuning (#34231) üzenetére


gorbep
senior tag

Azt hiszem el kellene olvasniuk az aláírásodat.... az sokat elárul.....Ezt a vitát látva amit itt művelnek, az enyém se volt még ilyen időszerű.....

De ha átkonvertálnánk az aláírásunkat 32k MP3-ba lehet hogy megértenék... ;]

[ Szerkesztve ]

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

(#34235) Ear001 válasza szakibá... (#34209) üzenetére


Ear001
addikt

Nem egészen. Létezik az eljárás, a közvetlen vágás, angolul direct-to-disc amikor a zene közvetlenül, a keverőasztalról magnó nélkül rögtön a vágógépre, praktikusan több vágógépre kerül, és ezekről készül aztán a hanglemez.

A DMM, az a direct-metal-mastering eljárás neve, ahol egy fémlemezbe vágják az anyagot, de egyáltalán nem biztos, hogy közvetlenül a keverőpultról, sőt, én még ilyen DMM lemezt nem is láttam, csak magnóról, sok-sok keverés után készültet.. Ez inkább egy technikai egyszerüsítés a lemezgyártás igen soklépcsős folyamatában, olcsósítás, bár a germánok inkább csoda minőséget ígértek, amit én nem tapasztaltam.

(#34236) dudika10 válasza gorbep (#34230) üzenetére


dudika10
veterán

"különösen, ha nálatok idősebb, tapasztaltabb, szakmájában jelentős teljesítményt felmutató kollégákról van szó."

Óóó erről szó sincs. Mi csak kammererrel vitatkozunk.

Senki nem szólt arról egy szót sem, hogy kinek mit kéne hallgatnia. És ez már elég sokszor le is lett írva. :U

(#34232) kammerer: most se vedd magadra, csak a vádakra reagálnék:
Nem nagyon emlékszem, hogy kijelentettük volna, hogy nincs különbség. Az, hogy nem látja valaki az elméleti hátteret a dologban és/vagy nem hisz benne és/vagy próbálta és nem tapasztalt semmit és/vagy azt állítja, hogy tévedhetsz, az nem egyenlő azzal, hogy "nincs különbség". Ellenben vannak, akik azt állítják, hogy egy telefonon is ég és föld a különbség az adott flac vs. mp3 vitában. Ha valaki tényként közöl valamit, azt általában bizonyítani is illik valamivel.
Einsteinnek sem a két szép szeméért hisszük el a relativitáselméletet ugyebár...

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34237) #56474624 válasza #71562240 (#34227) üzenetére


#56474624
törölt tag

A Polk magasa bizony színezett (igazából mindé néhány régebbi típust leszámítva, de az RTi, TSi széria különösen, főleg utóbbi), nagyon messzi áll a természetestől. Nem csak az én véleményem ez, többek között Bese Attiláé is, akinek azt hiszem némileg hitelt érdemlőbb a szava szakmai körökben, mint akár az enyém, akár a tiéd. :)

(#34238) Bogyó bá' válasza #71562240 (#34224) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Nem erről beszélünk? :F

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#34239) #71562240 válasza Ear001 (#34235) üzenetére


#71562240
törölt tag

Én inkább úgy mondanám, hogy a direct metal mastering tipikus, jellemző esete a direct to disc. Nem minden DMM egyben DTD is, de ez jellemző eset.

(#34238) bogyo112: De igen, ezek szerint egyről beszélünk, nem gondoltam, hogy ennyire szigorúan értékeled. :D

[ Szerkesztve ]

(#34240) Ear001 válasza #71562240 (#34239) üzenetére


Ear001
addikt

Nem. Nagyon nem. Nézz csak utána.

(#34241) #56474624 válasza gorbep (#34230) üzenetére


#56474624
törölt tag

Mondjuk senki nem írta, hogy mp3-ban kell zenét hallgatni. A különbségről ment a vita, azaz inkább annak mértékéről, és hogy ez mennyiben placebo, mennyiben valós. Pláne nem 32-es mp3-ról, ugyanis néhány kollégának itten még bóvli rendszerről is a 320-as mp3 esetén is üvölt a "korcsság". ;]

(#34240) Ear001:

Kár volt, úgyis az lesz a vége, hogy neked kell utánanézni és te tudod rosszul. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#34242) #71562240 válasza Ear001 (#34240) üzenetére


#71562240
törölt tag

Kösz, gyorsan ment, ezennel revideáltam. A továbbiakban nem keverem a DMM-et a DTD-vel.

Helyreigazítás: a (#34207) kammerer hozzászólásban a direct metal mastering helyett direct to disc értendő, és eszerint olvasandó.

[ Szerkesztve ]

(#34243) Bogyó bá' válasza #71562240 (#34239) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

15-20 évvel ezelőtt - az akkori színvonalhoz képest - nagyon komolyan hifiztem. Időközben sajnos megöregedtem (49 év), elromlott a hallásom, és felhagytam vele. Pedig vannak itthon érdekes dolgok a polcon: saját tervezésű csöves erőlködők, stb. Vagy 5-6 éve be sem volt kapcsolva egyik sem.... :(((
kieg: ja igen, a PC-speakerem egy pár KEF CODA 7 kisdoboz, bár csak egy ócska Sony erősítővel hajtva... ..max . rádiót hallgatok azon is.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#34244) Dorian válasza #56474624 (#34241) üzenetére


Dorian
félisten

Ide is bemásolom, amit a HM topikba írtam, mert nagyon a nyelvemen van.

Igen, nagyon kicsi a különbség (jó 320mp3 vs. flac), annyira, hogy legtöbbünk fülével, rendszerével észre se venni. Pont ezért kerül elő ez a téma, mert néhányan nagy mellénnyel olyan különbségekről beszélnek, ami nincs (telefonon keresztül is észrevenni a különbséget, stb...) Nyilvánvaló túlzásokat pedig meg kell cáfolni.
Bécinek írtam nemrég, hogy ha a rendszeremen és fülemmel, amivel pl. a jó usb-k közti különbségeket is kihallani (nem a gagyi és a jó köztit, mert az nyilvánvaló) nem hallok különbséget 320mp3 és flac közt, akkor az azt jelenti, hogy az olyan kicsi, hogy említésre sem méltó.
Amúgy is böki a csőrömet az itt is sokszor eluralkodó elitista hozzáállás, ez van, proli gyökereim vannak. :D

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#34245) AMDFan válasza xtremetuning (#34231) üzenetére


AMDFan
addikt

Igen, teljesen komolyan azt hiszem, hogy gondot okozna. Ha nem okozna gondot, akkor már régen betette volna kammerer is a 10/10-et. Szerencsére van itt a topicban pár értelmes ember aki kipróbálta ezt, az ő szavuk hiteles a témában. Én neked sem tudok mást javasolni minthogy próbáld ki, a meglepődést garantálom.

(#34244) Dorian: :R

(#34233) bajnokpityu: hidd el, egy kicsit visszavennének az arcból. Meg is mondom miért. Egy ilyen tesztnél nincs kire-mire mutogatni. Ott van a két szám, ott az eredmény. Itt nincs mese habbal, hogy azért hallottam íígy meg úgy mert a levegő páratartalma meg az ezmegaz. Most bevágom ide amit neked írtam privátban, szerintem a topicban is helye van, és talán megmagyarázza kicsit azt, hogy miért nem hagyom annyiban a témát:

"Amikor valaki olvassa ezt a topikot, és látja, hogy hmmm hát ezek vitatkoznak az mp3ról, gondol egyet és kipróbál egy ABX tesztet, amin megállapítja, hogy surprise surprise semmi különbséget nem hall a kettő között, ellenben a naaaagy komoly audiofil hifisták mind leszólják azt a csúnya mp3at, akkor mit fog magában gondolni? Szerintem azt, hogy hmm hát én még a flac meg az mp3 között sem hallom a különbséget, akkor minek nekem normális kábel, meg állvány, meg szobaakusztika. Pedig nyilván nem kell mondani neked sem, hogy két pléd a falon mekkora változást hoz hangban. Nem lenne nehéz 10/10-re ABXelni...
Szóval van egy ilyen vetülete is a dolognak."

[ Szerkesztve ]

(#34246) ozzy711 válasza Dorian (#34244) üzenetére


ozzy711
őstag

:C

(#34247) #71562240 válasza Bogyó bá' (#34243) üzenetére


#71562240
törölt tag

Hajh, a Coda 7, az is egy legenda! Miért nem a csöveseiddel használod?

Nekem még nem romlik a hallásom, de sajnos a bal fülemről már tizenéves koromban észrevettem, hogy 10kHz körül lekonyul a frekvenciagörbéje, azt kompenzálnom kell a jobb fülemmel. :D

(#34248) Bogyó bá' válasza Dorian (#34244) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Nem akarok fölösleges vitát generálni, de egy jó minőségű audio-CD és annak a legjobban sikerült másolata között is ég és föld a különbség: a másolatnak sokkal rosszabb, kisebb a tere, még ha jó íróval, lassan, a legjobb lemezre írjuk ki, akkor is. 10-12 évvel ezelőtt legalábbis biztosan így volt. Az sem volt mindegy, milyen az író: anno egy régi, mindössze 2x-es írási sebességű Sony CD-író tünt a legjobbnak, de az is jócskán rontott a minőségen.

(#34247) kammerer: Miért? Mit hallgassak rajta? A rádióadás is ócska MP3, annak meg tökmindegy. A mindössze 2x20W-os csövi végfok 160W körül fogyaszt állandóan (A-osztályú), ráadásul kell vagy 2 óra bemelegedés neki, mire tényleg szépen kezd szólni. Szerintem nem is nagyon hallanám már a különbséget, sajnos tényleg nagyon sokat romlott a hallásom, de ez sajnos természetes dolog.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#34249) bajnokpityu válasza Dorian (#34244) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ettől még ugyanúgy megkaptad Te is,hogy dehát nem lehet USBk között difi, ahogy a tápkábelt is feleslegesen cserélgeted. megkaptad,mert nem jó a pc táp és a nyomtatókábel, variálsz...

1. tanárom megmondta
2. műszerészhaverom megmondta
3. ufó vagy
4. kamuzol
5. nem mérhető.
6. én nem hallom, tehát nincs

AMD: vegyél, Te dolgod :DD

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#34250) #71562240 válasza Bogyó bá' (#34248) üzenetére


#71562240
törölt tag

Annyiból ma még inkább így van, hogy ma már nem nagyon vannak jó CD-írók (legalábbis újonan), és főleg kezdenek kiveszni a jó írható CD-k.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.