Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33851) AMDFan válasza #71562240 (#33838) üzenetére


AMDFan
addikt

Mi lenne ha egyszer kipróbálnád az ABX tesztet üres frázisok puffogtatása helyett? Garantáltan meg fogsz lepődni, hogy amit eddig gondoltál az mp3ról, az téves. Persze a legkényelmesebb a régi jól megszokott mondókát fújni...

(#33852) eclipse006


eclipse006
őstag

Korábban volt már szó erről az ABX tesztről, ki is próbáltam, de nem tudtam nagyon különbséget tenni. Ennek ellenére lehetőleg megpróbálok mindent lossless-ből kiírni.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

(#33853) Iomega válasza AMDFan (#33849) üzenetére


Iomega
őstag

"nem csak a 320as mp3-at nem tudta megkülönböztetni a lossless verziótól, hanem kisebb bitrátájú mp3-at sem."

Talán, nem megfelelő a hallása. ;]

Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

(#33854) vodkaboy22 válasza AMDFan (#33850) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Egyetértek veled, mivel tanultam milyen alapon működik az mp3 kódolása és tudom mire képes az emberi fül (elfedési jelenség, phon görbék, hangerő nem lineáris érzékelése stb stb) no meg azt is tudom sajnos mire képes az emberi agy placebo szinten... erre jó példa ismeretlen eladó váltig állította, hogy az aranyozott vezeték azért jó mert aranyozott és ezért szebb a hangja olyan vezetéket árult sokáig amin 1 nano méter arany se volt csupán kadmium...
De itt sajnos azon vitázni, hifi topikban , hogy mp3 és lossless között különbség van-e hmm amíg addig nem jutunk el, hogy a mezei 1 méteres fali tápkábel és bármilyen más között nincs különbség addig nincs sok értelme...
Sajnos az emberi agy nem különálló érzékelő rendszerrel van megáldva hanem az érzékelő részek az agyban elég jól kapcsolatba vannak. Ez azt jelenti, (bizonyított) ,hogy egyszerű de durva példával élve, ha az ember elé tesznek valami vacak de illatos ételt és elé tesznek egy monitort amin gyönyörű étel képek vannak akkor olyan jó ízűen fog enni mintha fejedelmi fogás lenne... Ugyanez van a hallással is amíg azt látja a monitoron ,hogy flac addig lehet az olyan hanganyag ami szar és lehet mellette egy jó mp3 a flac szerinte szebb lesz...
Így van ezért kéne ABX vakteszt (1 különálló bírálóval ), hogy sok ember véleménye változzon, de ide kéne vagy 150-1000 főt tesztelni talán a nagy számok ereje hatna pár elfogultra.

No persze nem akarok senkit semmire rábeszélni... Nekem van 4 terányi winyom és így annyi flacot szedek le amennyit akarok és többnyire azt szoktam leszedni. De magamon is tapasztaltam kezdetleges ABzéssel, hogy 320-as és flac között nem tudok különbséget tenni. :C

[ Szerkesztve ]

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#33855) Dorian válasza vodkaboy22 (#33854) üzenetére


Dorian
félisten

Bármi lesz az eredmény, de legszívesebben minden esetben hozzá tenném, hogy "azonos anyagról készült, jó minőségben kódolt mp3 esetében" mert ott aztán vannak durva különbségek, nem beszélhetünk "AZ MP3"-ról.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33856) vodkaboy22 válasza Dorian (#33855) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Sajnos ez így van :) Mivel gyakori eset a "felkonvertálás" hulladék anyagot nagyobb bitrátában tálalni magyarul... Ezért van sok szar MP3

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#33857) Deadzone41 válasza vodkaboy22 (#33856) üzenetére


Deadzone41
őstag

meg vannak szar konverter progik, találkoztam olyannal, ami konkrétan zajt adott a felvételhez.

(#33858) Iomega válasza vodkaboy22 (#33856) üzenetére


Iomega
őstag

Emiatt is megkérdőjelezhető az mp3-ba konvertált, zenei anyag hangminősége. Mivel azt sem lehet tudni, hogy aki konvertált, azt milyen forrásból tette.

Még szerencse, hogy a lemezkiadók tudják azt, hogy az LP, CD, SACD-kre van, és lesz is igény, mert hallható a különbség, máskülönben már az MP3 lenne az alap. Az MP3, arra jó lehetőséget nyújt, hogy egy tömörített formában, kisebb helyet igényelve az adattárolókon, mondjuk egy telefon mem.kártyájára, több órányi zenei anyagot tudunk másolni.

Aki ad a jól bevált, megszokott hangminőségre, az nem igazán fogja lejjebb adni véleményem szerint, a megkérdőjelezhető, ismeretlen eredetű hanganyagból, ki tudja milyen minőségben átkonvertált, ilyen-olyan MP3-as zenei hanganyagok javára, a zenehallgatás minőségét, hacsak nem változik rossz irányba, zenehallgatás terén az igénye.

Korábban volt szalagos (nem a DAT-ra gondolok), LP-k, és később megszületett a CD, mint hanghordozó formátum. Aki megtehette, és igényesebb volt, az elfelejtette a "sima" szalagos megoldást, a DAT más téma.
LP-ket, vagy CD-ket hallgattak. A technika fejlődésével, az idő múlásával, elterjedt az MP3-as tömörített formátum, és ezzel szaladt el a ló. Sokan nem is tudják már, pl. a fiatalabb generáció, hogy mi is az az LP, vagy CD, SACD. Mp3-ban gondolkodnak, ha a zenehallgatás szóba kerül.

Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

(#33859) ozzy711 válasza eclipse006 (#33852) üzenetére


ozzy711
őstag

Jajj ne, már te is..... :O

[ Szerkesztve ]

(#33860) Iomega válasza Deadzone41 (#33857) üzenetére


Iomega
őstag

"vannak szar konverter progik"

Erről meg nem is beszélve.

Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

(#33861) eclipse006 válasza ozzy711 (#33859) üzenetére


eclipse006
őstag

Az már régen volt, nagyon régen... ;] Igazán nem izgatott akkor sem, csak kipróbáltam. Egy integrált hangkari + Panasonic fejhallgató párossal, ami valljuk be, nem igazán komoly páros.

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

(#33862) ozzy711 válasza eclipse006 (#33861) üzenetére


ozzy711
őstag

Értem. Egyébként meg mea culpa! Én indítottam el az mp3 cunamit kammerer hsz.-ére reagálva. Nagy hiba volt! :B :B :B :B

[ Szerkesztve ]

(#33863) DDL válasza AMDFan (#33850) üzenetére


DDL
őstag

Akkor most nem értelek. Van különbség vagy nincs szerinted?

A kérdésem továbbra is az, hogy ha vki megcsinálja az ABX tesztet és biztosan meg tudja állapítani melyik-melyik, akkor mi van? Egyáltalán ez neked bizonyít bármit is?

Én eddig arról egy szót sem írtam, hogy mekkora különbség hallható a két formátum között. Ha egyáltalán bármi is átjön az adott tesztkörülmények között, az mekkora mértékű.

Én az ABX teszt, mint mérés körülményeibe kötöttem bele. Illetve az ebből levonható tanulságba.
Mert nézzük csak mit is állítasz:
1. ismeretlen kodek
2. ismeretlen paraméterezés
3. ismeretlen forrás
felhasználásával készített "veszteségmentes" és az MP3 formátum között 99%-ban nüansznyi különbség sincs (azaz nincs?).

Ez meg mérésnek elég gyalázatos már ránézésre is.

Legalább a az első két pontban felsorolt változót kellene fixálni, hogy bárminemű következtetést le lehessen vonni.

De ismered a mottóm: én nem értek ehhez.... :)

Üdv: DDL

[ Szerkesztve ]

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#33864) Iomega válasza Iomega (#33858) üzenetére


Iomega
őstag

A kazetta által adott minőséget elhagyva, feljebb léptek sokan, megkezdődött a zenei CD-k hallgatása, megállapítva, hogy milyen szép a hangzás. Később, elindult egy visszalépés sokaknál, ami a minőséget illeti, miután elterjedt az MP3, és egyre több zenehallgatót megbabonázva térített át, megtörtént a visszafejlődés.

Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

(#33865) dudika10 válasza DDL (#33863) üzenetére


dudika10
veterán

Már miért vitatkozna AMDFan arról, hogy létezik-e különbség, ha már mutatott egy 10/10-es vaktesztet?
Egyértelmű, hogy van. Csak a mértékről megy a diskurzus.
Ha az általában leírt különbségből indulok ki, akkor egy random integrált hangkártyára dugott random tesco gazdaságos fülhallgatóval egy bármilyen felvételen is meg kéne, hogy hallja az utolsó nagyothalló is a különbséget. Nálam legalábbis az "ég és föld" és ehhez hasonlók ezt jelentik.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#33866) AMDFan válasza DDL (#33863) üzenetére


AMDFan
addikt

Legyen akkor fixálva:

1. Lame 3.99.5-ös mp3 kodek
2. 320CBR
3. a forrás pedig tetszőleges flac filet lehet amit az illető jó minőségűnek gondol és úgy érzi, hogy mp3-ba tömörítve bármit is veszít majd a minőségéből amit ő hallani fog.

Ehhez kívánok sok sikert, várva várom, hogy valaki betegyen valaki egy 10/10-es eredményt ami arról tanúskodik, hogy ő megkülönböztette a 320as mp3at a flactől.

A másik kérdésedre válaszolva, igen bizonyít számomra valamit ha valaki megcsinálja. Ha valaki megcsinálja, akkor az illető szava hiteles lesz a témában, addig nem.

[ Szerkesztve ]

(#33867) vodkaboy22 válasza Iomega (#33864) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Tévedés...
A CD mint olyan nem volt mindenki számára úgy elérhető mint az MP3. Sokkal kisebb kereslet lehetőség volt benne. Az MP3-nak nagyon is sokat köszönhetünk és nagyon is nagy fejlődés ELŐRELÉPÉS volt mivel a zene hallgatók tábora elkezdett duzzadni és duzzadni (elfogadom az átlag mezei MP3 és CD között van különbség , de mekkora????). Az átlag mezei embernek se igénye se pénze nem volt olyan rendszerre, hogy a CD és MP3 között élvezhető minőség különbséget éljen meg. De volt olyan aki pont az MP3 által jutott el oda , hogy elkezdhetett zenét hallgatni (nem csak a class FM--t...) és köztük volt olyan aki rájött, hogy lehet ezt jobban is és pont ezek az emberek bővítették igazán a HIFI-t!
De akik elfogultság nélkül csinálták (csinálják...) azok mai is tudják, hogy elég komoly tudás és pénz kell ahhoz, hogy a szűk keresztmetszet a jó mp3 és a flac között legyen... No meg nem is biztos, hogy ezen a szinten már olyan fontos legyen a flac, mert véleményem szerint itt kezd az emberi fizikum korlátokat okozni. ... Annyi postra mondtam volna a durva reakciót, hogy mivan öreg ezt kihallod ? Apád denevér volt? :W
De sajnos el kell ismernem, hogy lehet itt papolni folyton van olyan poszt ahol "érdekes" dolgokat állítanak és nem látják a fától az erdőt ráadásul hupilila sárgának látják a fát ...

1szómint100... Szerintem nagy előrelépés volt az MP3 bárhogy is nézzük és elég kevesen vannak akik megfogják hallani az mp3 és lossless között a különbséget és akik szerintem meghallják azoknak is a precíz mániájuk miatt probléma ez de ha leültetnénk zenét hallgatni 1-2 órára és nem mondanánk, hogy MP3 az anyag, de egy drága szép rendszerről hallgatná akkor ugyanolyan mosollyal hallgatná mintha tudná, hogy SACD-t hallgat... (saját tapasztalat...)

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#33868) AMDFan válasza vodkaboy22 (#33867) üzenetére


AMDFan
addikt

Ez abszolút így van :R

(#33869) #84221696 válasza Iomega (#33864) üzenetére


#84221696
törölt tag

Ha jól gondolom, akkor a cd is visszalépés a vinylhez képest hangminőség szempontjából. Egyedül, ami a cd mellett szólt, az a könnyebb kezelés, tárolás és később, a hatalmas példányszámok miatti olcsó előállítás.
Hangminőségben viszont nem hozta azt a szintet, amit a vinyl tudott, ezért aztán kifejlesztették a sacd-ot. Sajnos ez utóbbi nem terjedt el.

(#33870) Dorian válasza AMDFan (#33866) üzenetére


Dorian
félisten

Szerintem ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy van különbség, nem kell 10/10-es arány. 10/7-es már jó eséllyel mutatja, hogy van különbség, max nem mindig veszi észre az ember.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33871) eclipse006 válasza ozzy711 (#33862) üzenetére


eclipse006
őstag

Kicsit legalább felpörögtek az események. ;)

https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu

(#33872) AMDFan válasza Dorian (#33870) üzenetére


AMDFan
addikt

10/7? Ugye viccelsz :) Bármikor összehozok neked 10/7-et úgy hogy bele se hallgatok csak vakon kattintgatok. Ez pusztán matematika.
A 10/10 a minimum ami azt mutatja hogy nem csak tippeltél.

szerk: gyorsan csináltam is vakon kattintgatással 10/7-et. Erről ennyit. Maradjunk a 10/10-nél.

[ Szerkesztve ]

(#33873) dudika10 válasza Dorian (#33870) üzenetére


dudika10
veterán

A 10/5 pedig a teljesen véletlen tippelgetés.
1000/700 az, amit Te mondasz. A 10/7 még szerencse.
És az 1000/700 is nagyon messze van az "ég és föld" különbségtől. :)

Lassú voltam.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#33874) Patice válasza AMDFan (#33872) üzenetére


Patice
nagyúr

Te milyen eszközökkel produkáltad a 10/10-et?

Fejes? Füles? Sztereó lánc? Ezt sem ártana azért majd az eredményekhez hozzátenni.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#33875) AMDFan válasza Patice (#33874) üzenetére


AMDFan
addikt

Fejhallgatón. Shure SRH840-en és AKG K601-en is megcsináltam.
De azt hozzátenném, hogy azon a számon kívül én még nem találtam másikat ahol a közelébe kerültem volna a 320as mp3-nak.

[ Szerkesztve ]

(#33876) Iomega válasza #84221696 (#33869) üzenetére


Iomega
őstag

Valahol félreérthető voltam. :U A CD-n lévő minőségi, zenei hanganyag után hallgatva az MP3-as konvertált "anyagot", visszalépésnek számít annál, aki korábban CD-ről hallgatózott. Ha maradna Flac-nél az illető, az más lenne. Lehet, hogy nem mindenki számára hallható a különbség, ettől függetlenül, akkor is egy visszalépés az MP3. Mint technikai újdonságnak, nagy hatása van az emberekre, egy bizonyos rétegre, ez kétségkívül így van.
El kell azt is fogadni, hogy aki nem szimpatizál az MP3 által nyújtott minőséggel, az továbbra is elkerüli azt.
Jelen esetben CD hangzás kontra MP3-ról esett szó, és akárhogy is nézzük, az nem egy és ugyanaz.
Nem lehet mindent úgy felfogni, hogy x is van olyan jó, mint y.

[ Szerkesztve ]

Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

(#33877) Patice válasza AMDFan (#33875) üzenetére


Patice
nagyúr

OK. De mi volt a fejes előtt? PC, laptop, külső DAC és fejes erősítő, vagy egybe cucc? Milyen kábelek? :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#33878) #84221696 válasza Iomega (#33876) üzenetére


#84221696
törölt tag

Bocsi, valóban félreértettelek. :R

Amúgy nagyon örülök ennek a fórumnak és ennek a beszélgetésnek is. Mp3 kontra flac vitánban nem mondanék véleményt, mert technikailag biztosan jobb (sic) formátum a flac, de még egy közepes rendszeren is feladhatja a leckét megkülönböztetni őket, mondjuk nekem.

Ez már olyasmi lehet (bocsánat a kissé sántító analógián), mint az amatőrcsillagászatban összehasonlítani két 10 centis apokromát képalkotását, ahol az egyik kéttagú lencséből áll, a másik meg egy triplet. Talán egy kezemen meg tudom számolni, hogy kis hazánkban hányan képesek a képalkotásban meglévő különbségeket meglátni.:)

Annyit olvastam ezt a fórumot is, hogy most arra gondoltam, hogy eladom az egyik távcsövem, az árából pedig veszek egy harman/kardon sztereó erősítőt, cd-t, jbl hangfalakat szettben. :)

[ Szerkesztve ]

(#33879) AMDFan válasza Patice (#33877) üzenetére


AMDFan
addikt

A K601 előtt PC, Prodigy HD2, a Shure előtt meg laptop, integrált hangkari. Szóval nem azon múlik :)

(#33880) Deadzone41: a CD sok mindenben valóban visszalépés volt a vinylhez képest, de nem a digitális formátum miatt, hanem azért mert a CDvel tömegekhez jutott el a zene, így a tömegek rendszeréhez kellett illeszteni a kiadványt. Ezért a CD-n kiadott anyagok általában kompresszáltak, jóval kisebb a dinamikájuk mint a vinylen kiadott verzió.

[ Szerkesztve ]

(#33880) Deadzone41 válasza #84221696 (#33869) üzenetére


Deadzone41
őstag

csak az audiófülek szerint visszalépés :)
várom a köveket :DDD

(#33881) #56474624 válasza Deadzone41 (#33880) üzenetére


#56474624
törölt tag

Milyen kövek? Sz*rral dobálunk meg mingyá'... :DDD

(#33882) Iomega válasza #84221696 (#33878) üzenetére


Iomega
őstag

:R

"Annyit olvastam ezt a fórumot is, hogy most arra gondoltam, hogy eladom az egyik távcsövem, az árából pedig veszek egy harman/kardon sztereó erősítőt, cd-t, jbl hangfalakat szettben."

Gratulálok, hogy nekiállsz komolyabban zenét hallgatni. :)

Azért mielőtt belevágsz, és kiépíted a hangrendszert otthon, kérd ki hozzáértők véleményét, akár itt is a topikban. Biztosan fogsz segítőkész emberekre találni.

[ Szerkesztve ]

Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

(#33883) DDL válasza dudika10 (#33865) üzenetére


DDL
őstag

Azért a különbség nagyságának megítélése erősen szubjektív. Ami nekem ég és föld az neked lehet, hogy nüansznyi . Ez persze fordítva is igaz. Függetlenül a lehallgatás körülményeitől. Az is előfordulhat, hogy az általános hangminőség jobban zavarja a hallgatót, mint a médiumok közötti különbség. Én pl. jártam már így...

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#33884) DDL válasza AMDFan (#33866) üzenetére


DDL
őstag

Höhh.. Zavar van az erőben...

Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy a losslessy formátumot konvertáljuk möpö3-ba....
Innentől vissza az egész. Meg sem szólaltam...

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#33885) DDL válasza vodkaboy22 (#33867) üzenetére


DDL
őstag

Óóó én még 192k-s MP3-at is tudok mosolyogva hallgatni és még tudom is, hogy mit hallgatok. Ha olyan a zene.... :)

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#33886) AMDFan válasza DDL (#33884) üzenetére


AMDFan
addikt

Legközelebb akkor olvass figyelmesebben, végig arról volt szó, hogy flac vs. mp3.
Itt most ne kezdjünk bele abba a vitába is hogy flac vs cd, mert azt még tesztelni sem lehet.
Elég lesz nekünk a flac vs. mp3 téma is szerintem.

(#33887) DDL válasza AMDFan (#33886) üzenetére


DDL
őstag

Akkor te is olvass figyelmesen. Így nem a két formátum közötti különbséget fogod kimutatni. Pontosabban sok mindent csak nem ezt. Én meg balga módon a " flac vs. mp3" definícióból erre gondoltam...

Látod megint beigazolódott: én nem értek ehhez :O

Üdv: DDL

Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html

(#33888) #84221696 válasza Iomega (#33882) üzenetére


#84221696
törölt tag

:R

Ezt néztem ki magamnak, kb. ennyi a max. amit rá tudok költeni, de akkor, ha elmegy az a távcsövem, ami már fél éve dobozban van. :)

(#33889) #03969024


#03969024
törölt tag

Te szent Isten, mit műveltek ti itt mostanában??? Nem akartok inkább Videotonozni? :)

(#33890) xtremetuning válasza #03969024 (#33889) üzenetére


xtremetuning
addikt

Ezen én is elgondolkoztam.... :N

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#33891) mp54 válasza #84221696 (#33888) üzenetére


mp54
senior tag

NEM újat, hanem HASZNÁLTAT, azonos pénzért!!!

(#33892) #84221696 válasza mp54 (#33891) üzenetére


#84221696
törölt tag

Van benne ráció. :)
Akkor ötleteket kérnék. :)

(#33893) Alpee válasza #84221696 (#33888) üzenetére


Alpee
aktív tag

Ennyi pénzért használtan már szép kis rendszert lehet építeni...
Sztem ne félj használt hifi cuccot venni, nyilván picit körültekintőbbnek kell lenni, ha tudod, akkor meghallgatni minél többet. Én is újban gondolkodtam mígnem a fórumot olvasva és a fórumlakók tanácsára belementem a használt vásárlásba. Cseppet sem bántam meg.

Több előnye is van, pl ha valamiért nem tetszene a cucc, akkor vagy ugyanannyiért vagy picivel kevesebbért tovább tudod adni, nem buksz rajta akkorát, mint amekkorát egy új cuccon buknál.
Másrészt kb feleannyiba kerül mint újan, viszont használati értékéből keveset veszít ha egyáltalán...
Aki ilyen összegért hifit vesz az általában vigyáz is rá, meg úgy általában a hifisták eléggé becsben tartják a cuccaikat. Eladni meg általában feljebblépés miatt szoktak...

Szóval ha belecsapsz, akkor hajrá, remélem nem fogod megbánni (én nem bántam meg)

(#33894) AMDFan válasza #84221696 (#33892) üzenetére


AMDFan
addikt

Mivel az utóbbi időben engem eléggé lekenyereztek a stúdió eszközök, ezért én ilyet fogok neked ajánlani, más úgyis ajánl majd komponensenként mindent :)

A PC-re rákötnék egy ilyen DAC-ot: [link]
A DAC-ra meg rákötnék egy ilyen aktív monitor párt [link]

És pont, élvezheted a zenét :) Sajnos ilyen cuccokat használtban nehéz kifogni, míg a hifi eszközök közül jóval több forog a használt piacon. Egy ilyen szettnek nagy előnye, hogy az erősítő ebbe a rendszerbe lett tervezve, nem kell bajlódni a megfelelő erősítő megtalálásával meg a kábelezéssel. Ráadásul közeltéri, tehát közelről hallgatva is minőségi hangzást fog nyújtani.

(#33895) Alpee válasza #84221696 (#33888) üzenetére


Alpee
aktív tag

milyen stílusú zenéket kedvelsz, mekkora helyiségbe kell, mi lesz a forrás?

[ Szerkesztve ]

(#33896) vodkaboy22 válasza AMDFan (#33894) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Aktív hangfal? Huh még ilyen minőségben áron se fogadnám el ha hozzám vágnák se ...
Most hogy már 1-2 könyvet elolvastam hangfalakról és építésről aktív hangfal>>>> How about, NO!

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#33897) AMDFan válasza vodkaboy22 (#33896) üzenetére


AMDFan
addikt

Vannak akik másképp gondolják ezt a kérdést :) Mi az ami miatt ennyire elveted az aktív cuccokat?

(#33898) VMatteo


VMatteo
őstag

Sziasztok!
Van egy ilyen HIFI-m gyári hangfalakkal. RCA kábellel rákötöttem a szgépre. Viszont idáig nemtaláltam el a legjobb hangzást. Valaki tudna segíteni? Van a hifi hátulján egy ISS kapcsoló, ami lehet 1,2,3.Ez micsoda?

Tisztelet a Gépésznek!

(#33899) #10726912 válasza VMatteo (#33898) üzenetére


#10726912
törölt tag

De MILYEN hifid van? :F
Szerk: voltaképp mindegy, a legjobb, ha sztereóban hallgatod, "térviszhangosítás" nélkül, normál azaz átmenő hanggal, a PC-den meg annyi mély-magas hangot kreálsz, amennyit szeretnél.

[ Szerkesztve ]

(#33900) bajnokpityu válasza vodkaboy22 (#33896) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Mondjuk egy adam tensor aktiv hangfalat hozzám vághatnak. Kis aktiv doboz :D

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.