Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pokzoli
tag
Talán érdekel valakit. Rock lp.-k + lejátszók. [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz JAGER 10 #33214 üzenetére
Készül egy nagy leírás ami segítség lenne az újoncoknak és friss érdeklődőknek, hogy ne kelljen miden egyes embernek aki idejön leírni mindig ugyanazt. Csak mivel ez egy eléggé nehéz téma ezért nehézkes a rendes és több szempontból is megfelelő leírást csinálni.
Mennyi pénzt szánsz rá? Mert bizonyos összegig az elterjedt 16 centis mélyeknél úgy se kapsz nagyobbat, vagy ha esetleg egy 20-as belecsúszik az olyan is lehet. Tehát itt maga a doboz lenne fontos, minthogy mekkora a mélyhangszóró (16 és 16 között a különbség lehet jó meg szar). Ha sub gatyaszedő basszus kell akkor mélynyomó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
n0_gAboR
őstag
válasz JAGER 10 #33216 üzenetére
En ugyanilyen igennyel vagyok itt. Kb 100-bol (kicsit mehet feljebb) hifi cucc, minel jobb basszussal.
Eddig itt tartok:
- Jungson JA-66C erosito: [link]
- CAV DP 288 hangfalpar: [link]Kicsit feltem a basszust, jo lenne meg melle betenni egy melynyomot. De ha jol tudom, azt egy 5.1 erositovel lehetne kenyelmesen megoldani, azokat meg ilyen arkategoriaban mindenki szutykozza.
Van valami modja sztereo erositobe bekotni egy melyladat is, ha kevesnek talalnam a dongetest?
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz n0_gAboR #33221 üzenetére
Ha használt cuccok is szóba jöhetnek, akkor 100-150 között valahol össze tudnál hozni egy egészen kellemes kis 2.1-es rendszert. Ami ahhoz kell az 1 pár polcsugárzó 1 sztereo erősítő pre-out kimenettel és 1 aktív mélynyomó. Hátránya, hogy nehezen fogod tudni beállítani ha nincs tapasztalatod.
[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
Persze, hogy van!
Egy aktív szub kell csak hozzá ( vagy egy passzív szub külön végfokkal ). A bekötése két féleképpen történhet:
Vagy az erősítő analóg kimenetéről ( pre out ) vagy ha ilyen nincs, akkor a sztereó hangszóró kimenetről ( ez esetben lehet, hogy kell egy 10-20 kohm előtét ellenállás a jelszint optimalizálására ha külön végfokot használsz. Ha aktív szubod van ez sem kell, mert azokba beépítik ).
A szub hangerejét a saját végerősítőjén keresztül tudod illeszteni. -
Dorian
félisten
Ezzel az a baj, hogy egy zenére használható sub önmagában 100 felett kezdődik.
Ne aggódj, sztem elég mélyed lesz így is a 4x20cm-rel, 30m2-ig biztosan.
Ami fontos: inkább kevesebb és kevésbé mély, de az legyen pontos, és erőteljes mint egy kiemelt, lassú dörömbölő mély.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
andorra
őstag
válasz #90933760 #33227 üzenetére
Egy nagybőgőtől nem lehetnek szervi problémáim. Ezen lehet például hitelesen meghallgatni, hogy milyen is az a basszus átvitel, miközben felette egy nagyzenekar is szól.
Itt jön be a képbe az a kérdés, hogy mit ér a tesztelés popzenén, ahol a basszus mesterséges, az igazi hangszerek száma legtöbbször 0, az egyebeké is 4-6 körül van jellemzően. (Költői kérdőjel.) -
Dorian
félisten
válasz priusz #33230 üzenetére
Azért tudom hol a helyem
Hallottam már olyan rendszert, ahol remegett az ember mája :d - lehetett vagy 15Hz - de simán lehetett mellette beszélgetni olyan tisztán szólt. De az ilyesmi erősen zsebbe nyúlós, mondjuk ki: esélyünk sincs.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
n0_gAboR
őstag
válasz andorra #33231 üzenetére
Nah igen, amire nekem kell a hifi rendszer az teljesen mas, 0db hangszer, 100% szintetikus hangzas. Itt a viszonyitasi alap nem a 100 tagu ciganyzenekar hanem az a38 clubterem, a studio club hangrendszere, a valve sound system Ezeken a helyeken lehet talalkozni belsoszerveket kellemesen maszirozo melyhangokkal.
-
AMDFan
addikt
válasz n0_gAboR #33235 üzenetére
Én most egy ilyen rendszert próbálok összehozni szobában, csak a szub része 200 fölött van, ebben ne nagyon reménykedj.
(#33231) andorra: ezt mondom mindig én is. ha valaki a koncerthangzást keresi, mint például én is, akkor az nem a lineáris frekiátvitel lesz, ha egy mélyben a fül halláscsökkentését viszonylag kiegyenlítő "mélytúlysúlyos", és itt most nem a 45-50Hz-en kiemelős hupákolásra gondolok, hanem a 35Hz alatti hangokra, amiktől vibrál a levegő, mint koncerten. De lineáris frekiátvitel mellett nyilvánvalóan egy nagyzenekari tuba, üstdob, orgona vagy nagybőgő nyilván megbújik a háttérben. Más kérdés, hogy egy jó szubos rendszer lehetőséget ad arra, hogy mindkét féle hangzást megvalósítsuk, ha az kell akkor alig lehessen észrevenni a szubot, ha az kell akkor pedig mozogjon a nadrág rajtunk.
Ezek csak a hallgatott zene függvényei.[ Szerkesztve ]
-
JAGER 10
tag
válasz eclipse006 #33240 üzenetére
Használtan egy hangfal 50 ezerért még az olcsó kategória?
-
eclipse006
őstag
válasz JAGER 10 #33242 üzenetére
Nem feltétlen, annyiért már lehet kifogni jó darabokat. Szerintem is jó lenne hallgatnod kiindulási alapként egy-két rendszert, azután már nem is biztos, hogy 3 utas, álló dobozt keresnél.
Én szívesen megvendégelnélek zenehallgatásra, csak hát elég messzire vagyok Hatvantól, Jászberénytől.https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
bajnokpityu
félisten
válasz JAGER 10 #33239 üzenetére
Olcsón általában rosszabb a 3 utas,mint a 2 utas.(de pl az általam elismert Canton GLE50 3 utas, és tök jó a közepe, de ezt fogjuk fel kivételnek)
Aztán bolti új 1 milla körül már néha fordulhat a dolog, de még ez sem egyértelmű. pl elac 247/248/249.
Olcsón,ha már mindenáron kevés a 2 út,akkor 2.5utasat próbálj.Vagy az érdemi dolog a kérdés?
3 utasban a váltó freki és fázisgondjai miatt általában gyengébb a közép minősége, cserébe nagyobb a sávszélesség.
2 utasok között csomó 20-40rugós van, aminek tök jó a közepe, ahol a zene 80%a történik, és nem olyan rossz a méyle,magasa.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
törölt tag
válasz JAGER 10 #33239 üzenetére
A kétutasban a középmélysugárzónak a képességeihez mérten túlzottan széles frekvenciasávot kell lesugároznia, ami nem jó dolog. A háromutasban külön mélysugárzó van, így annak a nagy mérete és kilengése nem okoz különösebb bajt a középsáv lesugárzásában, amit külön középsugárzó végez, és ez jó dolog. A különféle hangszórókat azonban nehéz dolog optimálisan egymáshoz illeszteni, amit a keresztváltó végez, emiatt a háromutashoz jóval bonyolultabb (és általában meredekebben szűrő) keresztváltóra van szükség, és ez nem jó dolog. A jó hangszóró drága, márpedig a hátomutasba ugyebár több hangszóró kell, tehát a jó háromutas hangdoboz drága, és ez nem jó dolog. Az olcsóbb állódobozok terén a gyártók egyre inkább rászoknak a 2 és fél utas megoldásra, ami részben jó dolog, részben nem jó dolog.
Bizonyos árszint felett tehát versenyképes egymással a kétutas és a háromutas, az alsóbb árszinteken azonban általában jobban szólnak a kétutasok.(#33211) JAGER 10: A dolog nem ilyen egyszerű, mert nem csak hogy a dobozméret is sokat számít a hangszóró mérete és minősége (!!!!) mellett, hanem az is egyre inkább jellemző, hogy a membránméretet reflexnyílással helyettesítik a tervezők. Tehát nehéz egyértelmű megállapításokat tenni, de 6,5"-os membránú basszreflex állódobozokból már ki tud jönni olyan mély, amit lakószobában elégnek érzel. De inkább 8"-nál kezdődnek a valódibb mélyhangok, az igaziak persze afölött, illetve a különleges dobozkonstrukcóknál.
[ Szerkesztve ]
-
Axess
tag
Sziasztok!
Van két darab 8 ohmos, 20 centi átmérőjű Videoton HA20/10K hangszóróm egy nagyon gány dobozba "építve". A hangja is elég rossz. Kérdésem, hogy ez a rossz doboz miatt van, vagy pedig magával a hangszóróval van a baj? Ezek gondolom mély sugárzók, mert a régi 3 utas Videoton hangfalakban voltak hasonló 20 centis hangszórók. (Ez csak keresés általi tudás, amikor ezeket piacra dobták, még nem is éltem. )
Érdemes ezekkel valamit kezdeni? Mondjuk építeni neki egy normális dobozt, vagy eladni? Bár nem hiszem, hogy sokan érdeklődnének a több, mint 20 éves hangszórók iránt. -
törölt tag
És mit csinál az a gány doboz? Mélynyomót akarsz építeni belőle? Akkor felejtsd el, mert ezek mélyközép hangszórók. Ha zenét akarsz rajta hallgatni, akkor kellene hozzá még legalább egy darab magas sugárzó, meg elé egy kondi csak védje a mély hangoktól.
Komolyabb szinten szét kéne választani két dobozra és kétutasra átalakítani. De szerintem itt már érdemesebb lenne úgy venni inkább, háromutas Videoton dobozpár van 10k körül. És akármilyen hangja van, de legalább hallgatni lehet. Arra kell figyelni, hogy a mélyközepek membránjai elrohadnak, illetve a magas ragacsos szarja hajlamos szarrámenni. Tehát amivel be van kenve a kiszáradás meg repedezés ellen gondolom abba beleragad minden és vagy attól vagy a szakszerűtlen letörölgetéstől mennek szarrá, ráadásul kívül van elvezetve a vezeték is, amit legtöbbször le van szakítva.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Óra topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...