Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz #71562240 #34148 üzenetére
Mert az eredeti fileból nem mp3-asítasz?
Ha azt vettük volna, hogy CD és mp3 között mekkora a különbség, akkor mivan?
Akkor a CD-t honnan konvertálod?
Értem hogy mit mondasz, de pont annyira nem igaz az egész mint amennyire az.
Flacosítás és mp3asítás külön kódolással megy, nem tudsz mit tenni. Eleve a CD is jóval magasabb felbontásról lett lekonvertálva CD méretre. Szóval bukta az okfejtés.
Eleve nem tudni, hogy mekkora különbség a flacból konvertált mp3 és a CDből konvertált mp3 között.
Ez a köv tesztelni való#34153 Na az lenne az igazi összehasonlítás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
CD és MP3 korrekt összehasonlításához készítsd például mindkettőt a mesterszalagról.
Írod: "Flacosítás és mp3asítás külön kódolással megy, nem tudsz mit tenni." Részben éppen ez a lényeg, ez mutatja meg a két formátum képességeit, hogy adott algoritmussal konvertálod őket valahonnan. De nem egymásból. Ilyen alapon az összehasonlításhoz azt is tehette volna AMDFan, hogy az MP3-ból hozta volna létre a FALC-ot - mondom ezt persze csak viccből.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz AMDFan #34120 üzenetére
log:
-------------------------------foo_abx 1.3.4 report
foobar2000 v1.1.18
2013/01/18 20:05:32File A: D:\teszt1\Abfahrt Hinwil - Links Berge Rechts Seen - 02 - Sonic Surface.flac
File B: D:\teszt1\Sonic Surface.mp320:05:32 : Test started.
20:08:38 : 01/01 50.0%
20:09:37 : 02/02 25.0%
20:10:49 : 03/03 12.5%
20:12:00 : 04/04 6.3%
20:12:22 : 05/05 3.1%
20:14:13 : 06/06 1.6%
20:15:34 : 07/07 0.8%
20:16:28 : 08/08 0.4%
20:17:29 : 09/09 0.2%
20:20:05 : 10/10 0.1%
20:20:19 : Test finished.----------
Total: 10/10 (0.1%)Nem gondoltam volna, hogy sikerül valaha egy olyan számot találni, ahol ki lehet cseszni a 320kb/seces mp3-al. Már sok foobaros ABX-et csináltam, de flac/mp3,320-nál ez az első, ami nekem is sikerült. Először megkerestem a kapaszkodót, onnan már ment.
A problemet gondolom az algoritmusban valahol a ~6.egynehány kHz 11-12 és ~18kHz-es páros és páratlan felharmonikusának ilyen nagy egyszerre való - és mástól nem zavart - felciccenése okozza,azt lehet ebben a csodálatos, szintetikus kuruttyolásban kihallani. (Nincs az az isten, hogy még egyszer meghallgassam. )
Laptop prosztó Realtek alaplapival és egy Fischer Audio DBA-02 dupla armatúrás fülmonitorral sikerált.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
Én is értem miről "pofázol", az egész vita abból indult ki, hogy az mp3 mennyivel rosszabb mint a flac. Ennek a bizonyítására vagy cáfolására, tökéletesen elegendő az a kis teszt amit bárki egyszerűen megcsinálhat.
(#34148) kammerer: köszönöm nekem ezt nem kell elmagyaráznod... inkább próbálkozz az ABX teszttel
Ja és ezen kívül még azt kellene megértened, hogy a flac az eredeti hanganyagból nem távolít el semmit, nem vágja meg sehol, kizárólag adattömörítési metódusról van szó, míg az mp3 analizátorral kimutatható dolgokat vesz ki a zenéből.(#34156) slfln: grat azért próbálkozz a másikkal is, hátha bár én a másiknál V4-en elvéreztem. ürülök, hogy vannak akik veszik a fáradtságot és tesztelnek, hogy később tudják majd mit is kritizálnak. A fanyalgóknak meg azért érdemes tesztelni, hogy "megismerjék az ellenséget"
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Amíg azt kell többször magyarázni, hogy mi az ég és föld eltérés aközött, hogy két dolgot meg tudsz különböztetni vagy még be is tudod azonosítani, azaz, hogy melyik-melyik, addig szerintem nincs értelme részletekbe belemenni.
Nem is erről volt szó beazonosítás címen, hogy megmondják, melyik a flac (vagy CD), melyik az mp3, hanem hogy melyik X, melyik Y. Az általad leírt teszt a kis utólagos kiegészítésed nélkül erre nem adott választ.
-
AMDFan
addikt
Most nézem, hogy pont azt az 5 másodpercet pécézted ki mint én Ez nagy segítség másoknak Na jó amúgy ezt tényleg illik megcsinálnia annak akinek jó hallása van és egy jó fülese. Egyébként igen, ez egy jó példa arra, hogy az mp3 algoritmusával ki lehet cseszni, a másik szám egyébként egy baromi nagy dinamikájú szám, tele hasonló frekvenciákon csilingelő hangokkal, és mégsem megy. Talán az is lehet az oka, hogy a sonic surface egy teljesen elektronikus zene, a másik pedig egy mikrofonnal felvett zene, ahol alapból nem kerül rá a hanganyagra ennyire "éles" hang. Persze most csak hangosan gondolkozok...
(#34159) Ba cy lus: pontosan így van, ABX tesztnél nem kell tudnod melyik melyik. Ha észreveszed a különbséget X és Y között akkor már nyert ügyed van, mert A és B között is az lesz a különbség, már csak párosítani kell.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
A bal oldali hangfalam elhalkult. Ha a balanceot csak rá rakom, hallatszik hogy dolgozik, de csak halkan. Tegnap még egyforma volt a két hangfal. Mi az isten baja lehet vajon? Kuka program? Sony SS-E212 - nem mai darabok... Megmozgattam a kábeleket de nem javult semmilyen mozdulatra.
-
slfln
senior tag
válasz AMDFan #34160 üzenetére
Ahogy írtam, nem az első ABX-em és eddig nem volt sikeres flac/mp3,320 Azóta próbáltam a másikat, de ott nincs ilyen "egy hang felharmonikusaival, tisztán, mástól elkülönülve" kapaszkodó, így a második bukónál abba is hagytam. Amúgy 10-es mintánál 9 jó is elég lenne.
Valami profin felvett cint, vagy magányosan magasban játszó, hosszan utánzengő zongorát, hegedűt kellene megpróbálni, ahol a többi hangszer nem tud maszkolni. Máshogy nem lesz túl sok esélyed.
Mindenesetre ez számomra még mindig nem különbség, pláne nem jelentős. Egy számban találni egy hibát, amire rákoncentrálva sikerül kihallani valami nüansznyi torzítást, az nagyon távol van az ordító különbségtől.
Persze várom a többiek mire mennek a másik/ egyéb felvétellel.[ Szerkesztve ]
-
DDL
őstag
válasz Deadzone41 #34152 üzenetére
Istenem...
losslessy: szójáték. Nem gondoltam volna, hogy ezen felakad valaki
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
DDL
őstag
válasz AMDFan #34157 üzenetére
Én is értem miről "pofázol", az egész vita abból indult ki, hogy az mp3 mennyivel rosszabb mint a flac. Ennek a bizonyítására vagy cáfolására, tökéletesen elegendő az a kis teszt amit bárki egyszerűen megcsinálhat.
Talán mégsem érted.
-
DDL
őstag
válasz #56474624 #34159 üzenetére
Ennyire nem lehetek szanszkrit.
30-an bent ültek egy helyiségben és füleltek. Amikor váltást hallottak firkálgatták az x-eket , hogy van-e különbség az előző hanghoz képest. Fingjuk sem volt arról, hogy mit hallanak. A "kattogtatónak" volt egyedül tudomása erről. Nem volt X meg Y mert, akkor már beazonosítható lett volna a tapasztaltabbaknak.
-
slfln
senior tag
válasz AMDFan #34160 üzenetére
Plusz hasznos segítség még a próbálkozóknak: -lehet a billentyűzet nyomogatásával is a-b-x-y közül választani, így be is csukhatod a szemed közben, hogy semmi ne vonja el a figyelmed. Én úgy szoktam, hogy a-x-en van az ujjam így nem kell néznem. Amikor nem sikerült gyorsan dönteni, akkor nem egyezett a-x-el, aztán ezt csekkoltam a biztonság kedvéért y-al, ha elsokalltam, akkor pihentem pár másodpercet és a-b közti difi azonosításával kezdtem elölről. Ezek látszanak az időn.
-
Rumcsaka
tag
válasz #71562240 #34148 üzenetére
Originál CD lemezről nyomattam Flac-ot(870 Kbps) és MP 3-at(320 Kbps) ugyanazzal a progival.Direkt egy alaplapi hangkariról+Koss Porta Pro fejessel hallgattam meg őket.és van különbség még így is!igaz nagyon nagyon kicsi de van!!!a 320- as MP3 torzabb a Flac-hoz képest,kásás,például az ütőhangszerek is tompábbnak tűnnek.Persze a cd-t hallgatva még ordítóbb a különbség....
-
Iomega
addikt
válasz superecneB #34162 üzenetére
Nekem is volt ilyen, de egy RCA kábel csere megoldotta a problémát. Lehet, hogy nem az volt a baj, de azóta mégis jó.
[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Atti1112
aktív tag
Egy gyors és amatőr kérdés : Van egy lapos TV ,meg egy PC alaplapi hanggal.Hogyan lehetne a legolcsóbban megoldani ,hogy a PC-t és a Tv-t összekötni egy erősítőn keresztül,az erősítőben lenne 2 hangfal és egy távirányítóval vezérelni ,kapcsolni,hogy melyik szóljon ! ( A TV,vagy a PC) De ez még semmi Azt is jó lenne megcsinálni,hogy ha a TV szól az erősítőn keresztül és a PC-be meg bele van dugva egy füles,akkor a TV az erősítőn keresztül meghajtja a 2 hangszórót,a PC meg szól a fülesen keresztül.Vagy: ha a PC megy az erősítőről,akkor meg a TV a saját hangszóróján szóljon.Magyarul lehessen kapcsolni az erősítőt a távkapccsal,mikor melyik eszközt szolgálja ki.Kivitelezhető ez vajon ?
[ Szerkesztve ]
Segítsetek, ha tudtok ! Köszi !
-
AMDFan
addikt
válasz Atti1112 #34172 üzenetére
Van házimozis topik
-
andorra
őstag
válasz Deadzone41 #34171 üzenetére
Minden kezdő úgy gondolja, hogy az A/B teszt a legjobb módszer hangzás-különbségek kimutatásásra. Pedig, ez egyáltalán nem így van. Kis különbségek megítélésére és értékelésére a hosszabb idejű meghallgatások az alkalmasak. Aki nem csim-bumm zenét hallgat, annak lényegesen jobbak a lehetőségei erre, mert a nagyzenekari klasszikus zene jóval nagyobb igényt támaszt a lejátszó rendszerrel szemben, Sok "természetes" hangszer, énekhang szól egyszerre és a basszusok is sokkal erőtlenebbek, mint a popzenében. Az óriási színpadot, a gyengébb hifi rendszerek nem tudják jól leképezni -főleg mélységben-, a fejhallgatók meg egyenesen alkalmatlanok rá ! Az egész ABX-es tesztcirkusz, ami most éppen folyik, csupán vihar egy pohár vízben.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz andorra #34174 üzenetére
Sajnos ezt nem tudod jól. Felmondtad a betanult hi-fi újságos szöveget. Az A/B teszt az egyetlen normális és legitim módja annak, hogy két hanganyag/berendezés/eszköz között különbséget lehessen tenni. Persze egyesek módszerei nem túl kifinomultak és könnyen bele lehet kötni. Például én sem tartom jó ötletnek a csoportos vaktesztet, mert figyelemelterelő lehet és az olyat se, amikor A/B meghallgatása után bejátsszák az egyiket és ki kell találni melyik volt - ennyi idő után nem emlékezhetsz már stb. A foobar ABX teszt nem ilyen.
Az ember akusztikai memóriája a hiedelemmel ellentétben sokkal gyengébb arányaiban, mint a látásunk. Gondolom nem kell senkinek se optikai csalódást mutogatnom, a nélkül is tudja, hogy milyen könnyen gúnyt lehet űzni szenzorális defektusainkból.
EEG-vel meg lehet mérni, hogy kb. 150-200ms idő elteltével az akusztikai memóriád viharosan megindul az enyészetnek és búcsút is inthetsz neki egy szempillantás alatt. Itt nem komplex zenéről van szó, hanem csak egy pár hangról. - Ajánlom mindenkinek, hogy menjen el a Csodák Palotájába és próbálja ki az akusztikai memóriával kapcsolatos játékot. Felnyitja az ember szemét.
Amikor nézel valamit és próbálod memorizálni, ott van lehetőséged egy időben az egészet vizsgálni, és "visszatérni" részletekre, amikbe tudsz kapaszkodni. A zenénél egyszerre annyi inger ér és annyira bonyolult mintázatban, ráadásul az időben folyamatosan változva, hogy azt megjegyezni pár másodpercen túl az ember számára lehetetlen.
Pár másodperc alatt lezajló lehetetlen mennyiségű információt kellene memorizálni és az apró különbségek miatt tökéletesen megjegyezni, utána pedig összehasonlítani egy másikkal, amit szintén meg kellene jegyezni.
(Mielőtt valaki azt írná, hogy akkor a zenészek miért tudják akkor megtanulni amit játszanak, az gondolja át először, a kettő közel sem ugyanaz.)
A sok hangszeres zenei művet az ember nem egészében hallgatja és értelmezi. Ez olyan, mint a társaságban való beszélgetés. Az agyad képes a füledbe jutó információkat szűrni, ezzel megelőzve a szenzorális túltelítődést és a figyelmed szétesését. Ennek köszönheted azt, hogy csak azt érted, aki neked beszél az asztal másik oldalán annak ellenére, hogy a füleddel hallod a melletted ülőt is, de az ilyenkor kiszűrésre kerül.
Amikor zenét hallgatsz általában a neked tetsző részeket, mondjuk a vokált, az éneket vagy egy dögös gitárszólót jobban megjegyzel/megfigyelsz, mert az számodra fontosabb/érdekesebb a többinél. Ezért is van az, hogy sokszor új részleteket hallanak emberek sokszori hallgatás után egy zenében. Szimplán más fogta meg a figyelmét/ más hozzáállással (tesztelés) hallgat zenét.Az előbbiekből következik, hogy minél bonyolultabb a zene annál jobban csökkennek az esélyeid, hogy abból valami használható emléked maradhasson és ennek nincs sok köze a basszus mennyiségéhez/természetességhez/hangszerekhez.
[ Szerkesztve ]
-
-
bajnokpityu
félisten
nem haragszol,ha ezzel nem értek egyet,ugye?
tőlem más fejlesztők hónappal később is kérdezgetik, milyen irányba változott a cuccuk hangja.tudom,h nem alien vagyok, mert mi köreinkben nem én vagyok az egyetlen, aki hónapokkal később le tud irni egy láncot- helyesen. akár egy kábel hangját...
ha neked csak ABvel megy két idegen cucc, az egy dolog,jó ha ismered korlátaid, de hogy csak ez létezne...
de el fogok menni, ha lesz időm rá. de addig kérlek ne irj úgy,mintha csak ez az állítás lenne az igaz. én se teszem.
eladó topping dac
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #34178 üzenetére
"mi köreinkben nem én vagyok az egyetlen, aki hónapokkal később le tud irni egy láncot- helyesen"
Ott van pl. a Denevérember
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dudika10
veterán
Nekem ebből a tesztből nagyon hiányzik valami.
Leírtad, hogy egyik csoport hallott különbséget, másik csoport nem hallott különbséget, és mindkét csoport úgy ítélte, hogy ez nem élvezetbeli különbség.
Na de azt valaki megnézte, hogy az előbbi csoport ott hallott-e különbséget, ahol tényleg volt?
Nagyon nem mindegy, hogy egy darab hang ment végig változás nélkül vagy Bachról váltottak Beethovenre...
Ha írtad és csak átfutottam rajta, akkor elnézést.(#34174) andorra: minden "haladó" úgy gondolja, hogy a füleinek és a memóriájának nincs korlátja.
Amit írsz, az a tudománytól olyan messze van, hogy az csak no. Amit írsz, az nem ellenőrizhető és megismételhető.
Mit szólnál ha nem a levegőbe beszélnél, és rászánnál egy 20 percet egy tesztre?
Te mondjuk még nem nagyon mentegetőztél, hogy miért nem csinálod meg, de egyeseknél a mentegetőzésre szánt idő többszöröse a teszthez szükségesnek...[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
A full analóg lemez elkészítését hogyan kéne elképzelni? Bemegy az együttes a stúdióba és egyből nyomják rá egy lemezre? És ha elcseszik akkor kuka? Vagy valami ideiglenes tárolón van? De az már eleve nem analóg.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #34179 üzenetére
De mond,ha nem igaz.
Azért benyomások meg szoktak maradni, még, ha nem is tökéletesen írjuk le az összes frekvenciához tartozó dolgot. Mindenkinek az marad meg,amire alapban figyel, amit fontosnak tart. Szerintem.
Dudika:sztem senki sem irt olyat, még DDL, Kammerer sem, epdig nekik aztán van tapasztalatuk, hogy végtelen a memória. Eleve mikor a hifishown végigment a banda (zömében együtt, tehát ugyanazokat a számokat hallottuk), majd a végén leültünk, és nem volt két egyező top5 lista. Egyszerűen a végtelen paaméterből ki-ki figyel néhányat, arra érzékeny, és ennyi.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
törölt tag
(#34051) kammerer Örülök, hogy gondolsz rám. Szépen csendben követem az eseményeket, de talán túl fáradt vagyok mostanában, hogy beszálljak... Örvendetes, hogy színesedik a topik, de kíváncsi lennék, hogy a "nagyokosok" mióta, s milyen minőségben hifiznek...
(#34181) Baltoafarkas Soksávos, nagysebességű magnetofon... Rémlik valami?
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #34182 üzenetére
Semmit nem jegyzel meg az akusztikus memóriáddal. Amit megjegyzel, az egy vagy több fogalom, amit a benyomásodhoz kapcsolsz, és abból megpróbálod felidézni a benyomásod.
Nem azt jegyzed meg, hogy ez a hang így szólt, hanem azt, hogy "hars" és később visszaemlékszel arra, hogy "hars" -> 'ezt' jelenti.
Elég nagy a különbség a két dolog közt. Hasonlattal élve lekottázod amit hallasz, és a kotta képét mented el.
Szerintem.szerk.: az volt ott a túlzás, a kifigurázás. Kár belekötni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #03969024 #34183 üzenetére
Ahha. Tehát egy orsósra veszik fel. De ha elcseszik akkor vehetik újra az egészet nem? Mert egy digitálisnál lehet variálni ezerrel. Vagy itt is lehet a szalaggal?
Arra értem, hogy miközben játszanak közben aki nyomogatja a gombokat, meg tologatja a csúszkákat, ha elrontja, vagy úgy gondolja ez mégse jó akkor lehet újravenni. Vagy a szalag megy végig, ezek meg letolják 100x egymás után és amikor úgy gondolják jó azt a részt kinyomják lemezre? Aztán lehet sokszorosítani? -
törölt tag
válasz Rumcsaka #34169 üzenetére
A torzabb és kásásabb mellé még hozzátenném, hogy számomra általában a dinamikakülönbség szokott a legelőször szembetűnő lenni, az MP3 szembetűnően "szegényesebb", "lottyadtabb" ami egyébként nem meglepő módon hangdobozon hallgatva sokkal jobban kiérződik, mint fejhallgatóról. (Aminthogy általában igaz, hogy a hangminőségkülönbségek feltűnőbbek hangdobozos rendszeren, pedig sokan azt gondolhatnák, hogy a "transzparensebb", "részletezőbb" jellegű fejhallgatók mutatják meg jobban az ilyesmit, de persze nem így van.)
-
Deadzone41
őstag
senki nem mondta, hogy mennyi ideig hallgasd az egyik mintát, ha akarsz ülhetsz rajt fél napot is, bár ha haladóként tisztában lennél az ilyen típusú memóriánk korlátaival, nem írnál ilyeneket.
érdekes, pont egy csim-bumm zenén sikerült többeknek ki abx-elni az mp3-at a flac-tól, de nem is értem hogy jön ez ide, miből feltételezed, hogy én, vagy akárki ismeretlen milyen zenét hallgat?
(#34184) dudika10:
Kammerer: a dinamika mérhető.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bajnokpityu #34178 üzenetére
Én sose haragudtam, ha nem ért valaki egyet. Viszont akkor számomra a minimum, hogy amivel kontráz, azt valamivel hitelesen alá tudja támasztani.
Ha az EEG szerint is max. 200ms ideje van egy felnőtt embernek egyszerű akusztikai emlékeket teljesen megőrizni - és saját próbálkozásaim se mutatnak ettől tovább, akkor neked valószínűleg tényleg különleges képességeid lehetnek, ha ezt hónapokkal később is tudod demonstrálni.
Persze ezzel nem azt mondtam, hogy lehetetlen.
Az ember szélsőségesen tud alkalmazkodni és egy-egy területen akár az átlaghoz képest rendkívül kiemelkedőnek lenni, (-szokásos sportolós és látássérült emberek példa-) de a "képesség", amiről beszélsz igen könnyen lehet érzékszervi csalódás.
Ezt a képességet nagyon sokan érzik rajtad kívül is magukénak - ezért is ilyen jó biznisz a high-end audio - , mégis elég egy fekete lepedőt dobni/ két egyforma dobozba tenni a két dacra/kábelre/erősítőre stb. és ez a tudományuk azonnal el is illan.
Ezért is kértelek korábban is, - habár a hangnem ott már nem volt túl "meghitt" - hogy valamilyen mások által is ellenőrizhető körülmények között ezt mutasd be.Nem kell hozzá sehova se menni, elég a foobarnál maradni. AMDFan második tesztjében ott a remek feladat, ami szerintem erre meg is felelhet. Először próbáld meg azt a két felvételt ki ABX-elni.
A tömörítés okozta károk a zenében: a megnövekedett zaj, a kisebb dinamikatartomány stb. valószínűleg nagyobb nagyságrendűek lehetnek, mint bármilyen két digitális kábel/tápkábel (- persze feltételezem, hogy nem valami nagyon félretervezett bemenetről van szó, vagy valami földelési bibiről -) okozta változások, így ezen már el lehet indulni, én pedig kezdhetek neked hinni - vagyis inkább egyre kevésbé kételkedni. -
törölt tag
válasz dudika10 #34184 üzenetére
Ahhoz képest, hogy csak fogalmakat jegyzel meg (tehát tudatos kellene legyen a dolog), ha akár hosszú idő után is meghallod ugyanannak az általad jól ismert felvételnek egy másképp (nem agyonloudness-elt, mert az túl feltűnő) kevert változatát, észreveszed a különbséget.
Vagy teszem azt nem kap olyan hangsúlyt egy résznél az üstdob. Emlékezni fogsz rá. Érzéseket, hangulatokat is képes vagy megjegyezni (nem feltétlen tudatosan), nem csak fogalmakat.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #34185 üzenetére
Mondjuk a paraméterek erősen véges száma miatt a módszer hatékonyságában kételkedem, de kétség sem fér hozzá, hogy ez fejleszthető, de objektív nem lehet.
(#34193) Ba cy lus: nem látom a folyamatnak azon elemét, aminek szükséges feltétele a tudatosság.
Ennek a területnek sem vagyok szakértője, csak tippelgetek, de nem tartom reálisnak, hogy egy hangulatot megjegyezz. Azt meg tudod jegyezni, hogy "azta itt mekkorát csapott az üstdobra", de ez annyira elnagyolt, hogy 1 hónappal később meghallgatva ugyan azt a felvételt nyugodtan gondolhatod, hogy "most meg milyen aprót csapott rá". Arról nem is beszélve, hogy a hangerőkülönbség milyen durván befolyásolja a végeredményt.[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz #56474624 #34193 üzenetére
persze ez igaz, de az efféle memóriánk igen elnagyolt képeket raktároz, és a későbbiekben könnyen befolyásolható tud lenni, sok minden hatással lehet az emlékre. biztos nem csak velem fordult elő, hogy rácsodálkozott a rendszere hangjára, ha hosszabb ideje nem hallgatta, vagy előtte több más eszközt hallgatott.
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #34194 üzenetére
Amikor mersz is a valóság kis darabját modellezed.
Sztem semmivel nem előrébb való a mérés, meg van annak is a maga baja. Sinus hullám vs zene, kábelek torzitasa, stb. Van, amiben jobb a muszer, van, amiben a ful. Altalanossagban. De mivel nem szkopot hallgatokitthon, ezert en sajat fulemmel merek.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
AMDFan
addikt
válasz #71562240 #34188 üzenetére
"ami egyébként nem meglepő módon hangdobozon hallgatva sokkal jobban kiérződik, mint fejhallgatóról"
Ebből is látszik, hogy halvány fogalmad sincs miről beszélsz
Próbáld ki az ABX-elést.(#34199) DDL: tehát te úgy gondolod, hogy ha egy hifista azt mondja, hogy itt volt különbség, akkor szerinted ott volt is különbség 100%-osan? Nem vagy te nagyon nagyon naív?
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #34196 üzenetére
Ott is véges eset van, és az is fejleszthető, és annak a hatékonyságában is kételkedek. Az egyetlen különbség, hogy az nagyságrendekkel objektívebb (/összehasonlíthatóbb) mint akárki véleménye (bárki más véleményével).
Két fül eredménye nem összehasonlítható, a fül könnyen becsapható, a fül nem objektív, ezek után tény megállapítására szerintem nem használható.Hogy kicsoda micsoda alapján választ magának otthonra rendszert, az nekem teljesen mindegy.
Hogy kicsoda micsodát ír le tényként egy szakmai topikban, na az már nagyon nem hagy hidegen.Már azt is megbeszéltük, hogy szeretek mérni, szeretem a méréseket, de ha a fülem azt mondja, hogy nekem az nem kell, akkor nekem az nem kell. Nem hiszem el, hogy a fülemnek van igaza, de attól még nem kell mert a fülemmel fogom hallgatni. A felfogásbeli különbség az aláhúzott részben keresendő.
(#34199) DDL: tehát mindenki ugyan ott hallott különbséget és kapcsolgató emberünk megerősítette, hogy igen, valóban mindenki eltalálta a különbségeket?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...