Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #71562240 #32647 üzenetére
(#32646) nebulo5: Megnéztem Chrome-ban is, ott látszik a mondatod vége, csak az Explorer vágta le az utolsó szavakat.
(#32650) lancerboy: Állok (ülök) elébe. Ja, hogy Mitsubishi? Akinek Lancer-e van, az miért Videoton márkájú mobiltelefonnal fényképezget?
[ Szerkesztve ]
-
shalafi66
veterán
válasz eclipse006 #32639 üzenetére
A az erősítő terheléséhez, vagy a mélytartományhoz ezeknek az alkatrészeknek nincs köze, csak relatíve hatnak rá, azzal, hogy egyenesítik a mostani valószínűleg kissé loudneszes átvitelt. Korábban írtam már, hogy 1-2kHz környékén működnek, és mindkét szűrőt átnézve, a jó váltáshoz több szempontból is szükség van ezekre.
hifisen fogalmazva, kevésbé izgalmas, de igazabb lesz amit visszahallasz.
Ui: nagyon szívesen.
[ Szerkesztve ]
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
blattida
nagyúr
-
törölt tag
Aki teheti, vegye, nagyon szépen zenél.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz #71562240 #32647 üzenetére
Természesen nincs a Myotis-on digit kimenet.... minek lenne. (szub viszont van)
Halkan jegyzem meg, elképzelhető hogy eladó lesz. Még Zolinál van egyelőre, de már megtalálta a hibát (bár azt nem tudom még mi volt, de kíváncsi vagyok). Azt tegyük hozzá, hogy természetesen két hétig elő se jött. már teljesen hülyének nézhetett miatta.
-
trufa12
addikt
sziasztok
régebben beszélgettetek itt szűrős elosztóról
kifejezetten hifiheztudnátok ajánlani
avx ről linkeltetek csak már nem emlékszem sem a termék nevére sem az eladóravissza nézni meg .... (nem ma volt)ú
olyan 10-20 ezer között már lehetett kapni ha jól emlékszem...Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Iomega
addikt
Yamaha RX-V657, valaki tudná véleményezni egy-két mondatban?
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
blattida
nagyúr
válasz Iomega #32667 üzenetére
Jól megépített, relatíve olcsó HM erősítő, nem túl nagy tartalékokkal és részben ebből fakadóan nagyobb hangerő mellett kissé mély szegénnyé és keménnyé váló hanggal rendelkezik.
Hifire nem ajánlanám.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz trufa12 #32664 üzenetére
Ahogy Tamoo is felhívja rá a figyelmedet, ne költs ilyesmire automatikusan, mert a hangra való hatásuk általában nem egyértelműen csak pozitív, hanem is-is, és az adott zenehallgatónak az adott rendszerben kipróbálva érdemes adott típusok kapcsán eldöntenie, hogy az ő számára összességében inkább pozitív vagy inkább negatív az eredménye, hatása.
-
-
blattida
nagyúr
válasz Pokzoli #32675 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért: az alces nem olcsó, bár nem is kiugróan drága, például Fapaci 5-ös, szűrős, fix kábeles elosztója 36500 forint, tehát jóval olcsóbb és úgy tűnik, hogy hangilag is rendben van.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz blattida #32676 üzenetére
Néhai elosztója se drágább szerintem. Neki is van ugyanúgy szűrős. Bár ezek valószínűleg eltérnek az Alces-től műszakilag. Talán inkább tv-hez jók ezek a szűrők, hifiben nem feltétlenül érzem szükségesnek... illetve nem kell tőlük sokat várni, mert csalódás lesz. (Bár én még tapasztalatlan vagyok, de ezekhez volt szerencsém. Alces-t pont holnap postázom valakinek.)
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Néhai elosztói kicsit drágábbak, mint Fapaciéi, bár az is benne van a pakliban, hogy az is egy kicsit más, főleg belül.
Ezek szerint lassan, de elment. A t dugóval együtt?Pokzoli
Ez nagyjából igaz, de az alces jóval drágább, ez tény.
A sok, sokkal drágább szűrő pedig már nem csak szűrő, hanem jelkondicionáló is egyben, az igazán drágákról nem is beszélve, ahol maguk állítanak elő tiszta szinuszt.Tamoo
A hifiben (is) minden rohadt drága, messze nem valóban megalapozottak az árak, de ez egy ilyen műfaj, sajnos vagy nem sajnos.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #32686 üzenetére
Azért írtam korábban, hogy ha újra lesz sztereó rendszerem ideje kipróbálni a "milyen nélküle" tesztet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
trufa12
addikt
válasz Dorian #32687 üzenetére
szerintem szűrű nélkül is szól
én csak azért gondoltam
mert lehet van valami zavar a hálózatba
aztán kellene valami tuti biztos védelem
de akkor vegyek szimplán valami drágább túlfeszvédelmes elosztót?mert most is az van de 5 ezer ft os kategória és nem sokat ér ...
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
blattida
nagyúr
válasz trufa12 #32688 üzenetére
Mi az, hogy nem sokat ér? Volt már például villám miatti hálózati túlfeszültség nálad és egy készüléked elszállt az elosztó nem működő védelme miatt?
A túlfeszültség védők ugyanis erre valók.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
Indirekt módon, azaz a hálózaton keresztül meg, amennyiben elég gyors a benne lévő védelmi eszköz, ami még véletlenül sem biztosíték!!
trufa12
Azért akkora ingadozás nem szokott lenni a hálózaton, hogy egy ilyen eszköz aktivizálja magát, ha valami hibás szar lóg a hálózaton és az generál jó kis tüskéket, azok ellen is jó, de csak védelem szempontjából, bajnokpityunak hangilag igaza van, általában ezek nagyon tönkre vágják a zenét., na ezért sem jó az 5000 forintos kategória...[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Normális cucc persze, hogy megfogja a villámot, arra találták ki.
Ráadásul a biztosítóknak is elegük lett a villámkárból, és ebben most nem vagyok biztos, de úgy emlékszem, hogy már csak akkor fizetnek, ha volt védelem a készülékek előtt.
A T által adott készülékek előtt nincs itthon védelem, azok már többször elpusztultak villám miatt, de az összes többi eszköz előtt van, és egyszer sem volt még semminek baja emiatt. Még akkor sem, amikor közvetlenül a házba csapott a villám, és az egér úgy megrázta a kezemet, hogy 1 napig zsibbadt.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
gorbep
senior tag
válasz Dorian #32695 üzenetére
Változó.... az APC-k ben a szikraköztől varisztoron át a gyors szupresszorig bezáróan a teljes lánc benne van, és kb 20kA-ig tényleg megfogja ha kell. (már kapott készülékünk elsődleges csapást.....)
A rossz hangot szerintem nem maga a védelem okozza, mert ezek párhuzamos tagok, hanem a nyák, amin a um vastag fólián vezetik a tápellátást. Gondolkodom rajta, hogy egyet CAT7- ből nyert rézhuzalokkal felvastagítok....... azután megérne egy vele/nélküle A-B vaktesztet. Mögé meg mehetne a szűrő....
Jövőre egyre több biztosító követeli meg az aktív védelmet. És ha éppen dolgozol és nem vagy otthon, hogy kihúzd? Vagy mindig csak akkor dugod be, ha zenét hallgatsz? Van ami azt szereti ha 7/24-ben be van dugva, melegen....
Sokunknak lecsompulna az arcunk, ha egy hullám vagy csapás miatt az egész Hi-Fi egyben menne a kukába..... láttam már villámtól koxra leégett sugárzót is is
Nálam ilyenek [APC]vannak, belül nagyon korrektek egyébként 2590 Ft-ért....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Iomega
addikt
Korábban írtam, hogy erősítő vásárlás előtt vagyok.
Sokat nézegettem, de most ráleltem arra, ami nekem nagyon megfelelne. Ez a Marantz PM75-ös.
Valakinek esetleg van ilyen köztetek?
Hogy honnan tudnám beszerezni, az még kérdés, esetleg ebben tudna valaki segíteni?[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
gorbep
senior tag
válasz blattida #32697 üzenetére
Az enyémben nincs egy árva tekercs sem, az inkább a zavarszűrőkre jellemző, ebben csak párhuzamos tagok vannak....
Belül egybe készült réz sínek vannak, a be kábele pedig meglepően korrekt, de akár ki is lehet cserélni.....
És ha beépítenénk ezt a védelmet, és a hallgatás idejére egy kontaktorral áthidalnánk?
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Politika
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest