Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58501) E.Kaufmann válasza Gravity1234 (#58493) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Morrisnak ment volna inkább, benéztem a szálat:

Tessék mondani, egy-két éves sincs gyerkőcöt hogy tetszene megnevelni? Ilyet olyan ír, akinek nincs.
El kell fogadni, hogy bizonyos kor alatt nem nevelni kell ilyen szempontból, hanem igenis létszükség a gyerekzár, ajtózár, vakdugó, kerítés és valós problémakör ez a háztartási gépek témakörén belül is.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#58502) Morris válasza E.Kaufmann (#58501) üzenetére


Morris
veterán

Van egy 5 éves kislányom.
Nem volt ilyen gondunk.

(#58503) sanzi89


sanzi89
addikt

Mi lehet a különbség az alábbi két porszívó között?

Dyson V11 Absolute Extra Pro Blue
Dyson V11 Absolute Extra Pro Gold

A helyi MM-ben a Blue 30k-val olcsóbb.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#58504) #73959936 válasza sanzi89 (#58503) üzenetére


#73959936
törölt tag

szine :D

az meg akció, vagy az arany talán menőbb :U

(#58505) hhenry


hhenry
őstag

Sziasztok! Mini hűtőt szeretnék venni,mit ajánlatok?
Max 50 ezret szánok rá

(#58506) ribarszki válasza sanzi89 (#58503) üzenetére


ribarszki
őstag

Elvileg semmi. Arra figyelj, hogy az Extra PRO verzióhoz jár egy plusz akkumulátor és egy fehér állvány. Ha ezek benne vannal a csomagban, akkor semmi.
Emagon ment az Extra Pro 260ért is pár napja. Elborult árak... :(

Szerk.: moat nézem a MM honlapján, az csak sima Extra és nem Extra pro. Ha így van, akkor egyáltalán nem jó ár.

[ Szerkesztve ]

(#58507) Teaway válasza sanzi89 (#58503) üzenetére


Teaway
veterán

Mindenki a Gold-ot viszi, a Blue nem fogy, ezért akciózni kell.

Nincs itthon csokid??

(#58508) ggeleven válasza sanzi89 (#58503) üzenetére


ggeleven
őstag

A magyar oldalon 10-10 tartozék van felsorolva, de az indiain pl 10-11. Persze lehet, hogy csak elírás.

Egyébként techradar india nem lát a színen kívül más különbséget:
The Dyson V11 Absolute Pro vacuum is priced at Rs 52,900 for the normal variants and the Gold variant which we reviewed costs Rs 59,900 . We not would not recommend buying the Gold variant unless you're too keen to have Gold aesthetics wherever you keep the vacuum.

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

(#58509) ribarszki válasza ggeleven (#58508) üzenetére


ribarszki
őstag

Teljesen más. Amit te linkelsz az a régi absolute pro. Már nem is árulnak ilyet. Az új az Absolute extra és extra pro.

(#58510) ggeleven válasza ribarszki (#58509) üzenetére


ggeleven
őstag

Ó, és valóban! :D Másik oldalon egyből kiszúrtam, hogy ott nem az extráról írnak, de itt valahogy nem vettem észre.

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

(#58511) sanzi89 válasza sanzi89 (#58503) üzenetére


sanzi89
addikt

Hülyeséget mondtam, meg nem is. :D

Írtam a Dyson.hu-nak, a válasz:

"A készülékek között műszaki és felszereltségbeli különbség nincsen, kizárólag színbeli eltérés van. A Gold verzió exkluzív bemutatótermi modell, kizárólag nálunk érhető el."

És a békéscsabai MediaMarkt-ban 266.900Ft volt a Dyson V11 Absolute Extra Pro Blue két akkuval, két töltővel, állvánnyal. Neten nem volt fent az ajánlat, az utolsó darabot hoztuk el, gondolom ezért volt olcsóbb.

Mindenki nyert, a Dyson eladott egy újabb heroin árú terméket, végre elköltöttük a MM-es ajándák utalványunkat, asszony porszívózhat boldogan, és én is örülök, hogy meglett az álomgép otthonra, így már nem kell pampogást hallgatni otthon.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#58512) st6969 válasza sanzi89 (#58511) üzenetére


st6969
őstag

...és olcsón letudtátok a porszívó vásárlást :DDD ;]

(#58513) sanzi89 válasza st6969 (#58512) üzenetére


sanzi89
addikt

Az biztos, karácsony szülinap, mindent letudtunk idénre. :W

Legyen azért némi pozitívum, a gép az álleejtős. Maga a csomagolás, minden kis szir-szar neki tervezett, kivágott karton dobozban van, a géppel könnyen és gyorsan lehet dolgozni, 1 akkuval körbejártuk a 2 szobát meg a nappalit, mire kb. lemerült. Jó az állvány, kifejezetten tetszik - nekem is - a "portörlő kefe", polcokat, szekrény tetejét, ablakpárkánt könnyű áttörölni.

De van azért negatívum is. A szárral együtt is rövid, nem ér be a francia ágy közepére. Mindegyik fej olyan bumszli, hogy nem fér be a szekrények alá, eddig minden korábbi porszívónkkal sikerült ezt megoldani.

Szerencsére ha jól látom Aliexpress-en a kis kínaiak nagyon szorgosan, ezer meg egy kiegészítő vehető hozzá, persze a minőség kérdéses. Első körben egy állványra rögzíthető kiegészítő tartót beszerzünk, de a szekrény alá hasznos lehet egy ilyen lapos fej is.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#58514) BBéci válasza Morris (#58492) üzenetére


BBéci
titán

Egyetértek.
Mi lesz később, ha mindent megengednek neki?
Ribarszki is megoldotta, te is, tehát nem lehetetlen.
Járt nálunk ilyen kisgyerek, egyszer, soha többet.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#58515) ggeleven válasza BBéci (#58514) üzenetére


ggeleven
őstag

Az utolsó mondaton jól felnevettem többszörös apukaként. :DDD Nem bírnád a kiképzést? ;]
Minden gyerek más, lehet másikat jobban bírnád. Amúgy sokan nem nevelnek, mert az a nehezebb út... pedig nem lehetetlen.

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

(#58516) peppe79 válasza Gravity1234 (#58489) üzenetére


peppe79
senior tag

Fokozott mozgásigényű, hiperaktív (ADHD-s) gyerekünk van. Na, ő aztán tud olyan életveszélyes dolgokat művelni, hogy csak na. :)
Viszont a háztartási gépeket, lámpákat soha nem nyomkodta, kapcsolgatta össze-vissza. Ebben talán az is szerepet játszik, hogy 1,5 éves korától kezdve én magam tanítottam meg rá, hogy hogyan kell egy programot lefuttatni a mosogatógépen, a mosógépen, vagy hogy hogyan kell a ruhákat kiteregetni.
Egy 22 hónapos gyerek már javában másolja a szüleit. Én azt mondom, hogy tiltás helyett inkább te magad kérd meg rá, hogy segítsen neked. Persze, nem vasalásra, vagy hasonlóra gondolok. De nálunk például kifejezetten várja, és élvezi is a pici, amikor szólok neki, hogy segítsen elindítani a mosogatógépet. A kis Xiaomi akkus porszívóval is szokott takarítani, és az orrát is saját maga szívja le vele. :)

(#58517) Gravity1234 válasza peppe79 (#58516) üzenetére


Gravity1234
tag

Reszemrol most egyet valaszolok a te es a tobbi ehhez kapcsolodo dologra osszefoglalva es reszemrol be is van fejezve, egy haztartasigep topicban segitseget kertem eloszor termekvalasztasban (nem kaptam, nem gond, ez van megesik), majd hetekkel kesobb megosztottam 2 gondolatot a vasarolt termekrol es annak velt vagy valos hianyossagairol ami szamunkra kerdojeles es okoskodo gyermeknevelesi tanacsadasokat kapok helyette. (persze volt 1-2 ami nem okoskodo volt).

Tehat a teljesseg igenye nelkul, hiszen nem ismerjuk egymast, a kommenteloknek fogalmuk sincs kirol, mirol alkotnak velemenyt a gondolom magukban frappansan megfoglamazott elveivel.
Tehat a felesegem: 18 evet toltott el specialis igenyu (down es autista gyermekek es felnottek) fejlesztesevel. Eltunk tobb orszagban is ahol ugyanezt kamatoztatta, tobbek kozott olyan akar azsiai orszagban is ahol nemhogy az o kepzettsege, tapasztalata, hozzaallasa volt kiemelkedo, de az orszagban osszesen 600 magyar elt, (nem 500 000 mint Angliaban).
Hazakoltozesunk utan ugyanilyen specialis igenyu felnottek lakootthonat vezette megannyi olyan megoldassal, fejlesztessel es eljarassal amin maguk a szulok is meglepodtek hogy a gyermekuk ilyenre kepes.
En magam is foglalkozom gyermekekkel is es felnottekkel is mint kosarlabda edzo, igy a pedagogia, pszichologia es neveles elmelet onmagukban is erdekes temakorok szamomra.

Nem szeretnek belemenni a kulonfele nevelesi nezetekbe azok hatterebe, kozep es hosszutavu kovetkezmenyeire vagy hatasaira. Mindenki a sajat dontese es tudasa alapjan formalja gyermekeit es terelgeti az altala helyesnek velt iranyba.

Egyebkent egyetlen szoval sem emlitettem hogy a nap 24 orajaban betegesen a mosogatogepet nyomkodja, csupan hogy szereti, neha odaszalad es megnyomja. Ami a fentebb emlitett okok miatt tud bosszanto lenni ha a program leall emiatt.
2020-at irunk, annak is a veget es szerettunk volna technikai megoldast erre (szamunkra elfogadhato ar/ertek aranyban), tobbek kozott ezert kerdeztem ide a forumra is be.

22 honapos, egyutt tereget apuval es anyuval, megterit, kiteszi az asztalra amit a kezebe adunk, segit be -es kipakolni a mosogatogepbol is. Tanitjuk hogyan kell elinditani, melyik gomb mit csinal, megkeni maganak a vajas kenyeret kessel es mar sokszor kanallal eszik ugyesen, de sorolhatnam meg 22 honaposan mit es hogyan csinal. Nincsenek jelenlegi tudasunk alapjan viselkedesi problemai, megall motorozas kozben a keresztezodesnel is. Bizunk magunkban es a nezeteinkben.
Mindenkinek kellemes Mikulast!
G.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#58518) pjen válasza Gravity1234 (#58517) üzenetére


pjen
félisten

Vannak mosogató gépek, például az én Gorenjém aminek az ajtó élén vannak a gombjai.Az előlapon csak egy kijelző.Gyerek biztos.

(#58519) Gravity1234 válasza pjen (#58518) üzenetére


Gravity1234
tag

Akkor lett volna szuper info amikor kerestem....koszi.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#58520) peppe79 válasza Gravity1234 (#58517) üzenetére


peppe79
senior tag

OK, értem. Akkor a gépnél maradva: ezzel a Whirlpoollal sajnos ráfáztál. Nem értem, hogy miért maradt ki a magyar nyelvű fordításból, de az angol nyelvű konkrétan írja is:

"A long press (for 3 seconds) of SANI RINSE button, will activate the KEYLOCK function. The KEYLOCK function will block the control panel except the ON/OFF button. To deactivate the KEYLOCK, long press again."

Hogy ennek mi értelme, azt nem tudom. Megoldás így legfeljebb csak barkács jöhet szóba... pl. kétoldalassal az ON/OFF gomb köré egy műanyag sz@rt ragasztani , amin egy kisebb átmérőjű furat lenne előkészítve. Így ujjal nem lehetne benyomni, de mondjuk egy tollbetéttel, vagy valami vékony vacakkal igen.

Olyanról meg őszintén szólva még nem is hallottam, hogy egy mosogatógép ne onnan folytatná a programot, ahol az megszakadt (áramszünet, hibaelhárítás, vagy bármi más oknál fogva). Sikerült egy valami ritka elcseszett modellt kifognod.

(#58521) Teaway válasza Gravity1234 (#58517) üzenetére


Teaway
veterán

„22 honapos [...] megall motorozas kozben a keresztezodesnel is”

Két lehetőség van:
- a gyermek nem 22 hónapos
- a motor nem GSX-R 750
:D

Nincs itthon csokid??

(#58522) Gravity1234 válasza peppe79 (#58520) üzenetére


Gravity1234
tag

Sracok!
Nem vagyunk egyformak. En biztosan nem olvasgatok leirasokat a termekoldalon.
Bedoglott a gep, a szerelo azt mondta 15 eves modell felejtsuk el a javitast, tehat akkor uj.
Se nem hobbim a haztartasi gepeket bongeszni, se nem szakmam, sosem neztem mosogatogepet, de mast sem nagyon. Adodott egy szitu es gondoltam itt a forum erre szakosodott, ezzel valoban akar szakmabol kifolyolag vagy hobbibol foglalkozo emberek csoportjaval. Beirtam a fobb parametereket amik eszembe jutottak hogy mi lenne a jo es vartam az "informaciot". Nem kaptam, vartam 1-2 napot, beposztoltam ujra, ugyancsak nem kaptam Innentol kezdve ugyanott voltam mint par nappal azelott, nulla info. Melyik modell ami ajanlott, meltik nem, mi mit tud, mi az ami tudja a felsoroltakat es mi az ami nem, stb, stb. Hozzaerto info nelkul bongeszhetem a netet nem hozzaertokent akkor sem fogom tudni.
Beultunk a kocsiba es elmentunk egy Euronicsba mert van itt kozel, elmondtuk az eladonak is ezeket a parametereket es ez volt az egyetlen modell ami azoknak megfelelt, megvettuk es masnap kiszallitottak.
Az elado sem mondta hogy van ugyan gyermekzar rajta de jujjuj tessek erre figyelni, ettol meg ki tudja kapcsolni, es eszunkbe sem jutott olyat kerdezni hogy ha kikapcsoljuk folytatja e a programot, mert korulbelul olyan evidensnek tartottam mint hogy az autonak 4 kereke van.

Szoval nem, nem olvasgattam termekleirasokat. Googleba beutom mosogatogep, kidob XYT tipusjelzesekkel 50 hasonlot, nem olvasom at egyesevel oket hogy mi mit tud....

Ettol a ket dologtol eltekintve, tok szepen mosogat, nem mondanam hogy befurodtunk vele, csak nem ertem a gyermekzar funkciot igy ebben a formaban.
Az hogy kikapcsolas utan nem folytatja a programot, mondjuk ez lehet valoban csalodas, de most ettol meg nem fogom eladni es ujat venni.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#58523) purplered


purplered
csendes tag

Sziasztok! Úgy adódott,hogy lehetőségem nyílik egy komolyabb konyhai robotgépet vásárolni,2 közül választanék,kérdés hogy melyik a jobb? Karácsonyra kapnám. :) Az ára mindkét gépnek hasonló,de nehéz a döntés,jókat olvastam mindkettőről.
Kenwood Chef XL Sense --> [link]
Kitchen Aid --> [link]
Kelt tészták,sütemények készítésére használnám leginkább. Tetszik a Kitchen Aid formatervezése,és a motorja jóval halkabb mint a Kenwoodnak,viszont a keverőtála csak 4,3literes ami annyira nem tetszik. A Kenwoodnak is tetszik a kidolgozása,erős gépnek tűnik,hangosabb viszont nagyobb a tála 6,7literes. Ti mit gondoltok,mi a véleményetek?
Előre is köszönöm! :))

GTA Online: Ewe009

(#58524) #04441088 válasza Gravity1234 (#58519) üzenetére


#04441088
törölt tag

Miért, amikor kerestél nem láttad, hogy vannak 'felig beépítheto' gépek, amiken elol van a kijelző és a kezelő gombok, illetve teljesen beépíthető, amiken az ajtó tetején? Gondolom kinyitni azért nem tudta volna a gyerkőc. :U
Elmentel volna egy MMbe vagy akárhová, fel perc és rájössz, hogy ezt azért kinyitni nem tudna, hogy utána nyomkodja a dolgokat. Ebből a felebol nézel néhányat, írsz ide, ha segítenek és javasolnak a kinézettekbol valamit, akkor nyert ugy, ha nem, akkor ott vannak az arukeresos vélemények. Van néhány gép, ahol van 15-20 vélemény, azért arra már úgy ahogy lehet alapozni, megha néhány agyhalott is ír néha véleményt, ami semmit nem ér.
Ehhez nem kell szakértelem, hogy lásd, eléri, tudja nyomkodni, vagy nem éri el, nem tudja és nem is akarja kinyitni, nem tudja nyomkodni.

[ Szerkesztve ]

(#58525) Gravity1234 válasza #04441088 (#58524) üzenetére


Gravity1234
tag

Nem akartam mar ennyi macerat ezzel, hogy nehany nap forum infora varas utan meg menjek el nezelodni, majd utana megint forumozzak, vagy egyeztessek aztan ujra menjek el.
Kaptunk egy Bosch tipus ajanlast az egyik rokontol, amit egyebknet mi magunk is relativ sokat hasznaljuk ha naluk vagyunk nyarankent. (nem forumos, szaki szemmel, csak mint otthoni haziasszony felhasznalas es elgedettseg) mivel tobbszor hasznaltuk nekunk is tetszett, viszont sajnos mar rakeresve az a modell nincs, ha jol emlekszem 5 eves. Haat ekkor voltam vele ugy hogy jo, szakiktol forum info sincs, ez a tipus sincs amit kvazi ismertunk, hozzateszem ennek is elol vannak a kezeloszervei. Mi csak ugy gondolkoztunk hogy legyen rajta gyermekzar az megoldja a felelmunk hogy a picur nyomkodja. Ekkor jott a Euronics.
Az igazsag hogy most ma hallottam, lattam eloszor hogy letezik ilyen ahol a gombok el vannak dugva..

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#58526) Teaway válasza peppe79 (#58520) üzenetére


Teaway
veterán

A magyar nyelvűben is szó szerint ez van leírva, nem maradt ki belőle semmi se.
Valamint gombzárnak hívja, gyermekzárról egy szó sem esik, így reklamálni sem lehet.
Olyanról én se hallottam még, hogy ne onnan folytatná, ahol megszakadt. :F

Nincs itthon csokid??

(#58527) pjen válasza Gravity1234 (#58525) üzenetére


pjen
félisten

A baj ott van mikor valaki keres egy terméket és beír egy csomó kívánatos paramétert.Ezek mindegyike esetleg egyikünk gépén se áll rendelkezésre.Ezért semmi sem pótol egy alapos körülnézést. :)

(#58528) peppe79 válasza Gravity1234 (#58522) üzenetére


peppe79
senior tag

Talán félreértettél: nem szemrehányásnak szántam. Csak azért idéztem az angol nyelvű használatiból, hogy a kérdésedre feleljek: az, hogy lezárt kezelőgombok mellett ugyanúgy működik az on/off gomb, annak sajnos nem user error az oka. Értelmét én sem látom így az egésznek, pláne, hogy a kikapcsolással a program is törlődik. Tanulságos lehet egy leendő Whirlpool vásárlónak...bár általában nem ez az elsődlegesen ajánlott márka itt a fórumon.

(#58529) peppe79 válasza Teaway (#58526) üzenetére


peppe79
senior tag

Valóban írja a magyar nyelvű is...én voltam csak figyelmetlen.

(#58530) peppe79 válasza pjen (#58527) üzenetére


peppe79
senior tag

Hát ja...csak tök triviálisnak gondolná az ember, hogy a gombzár az valóban az összes gomb lezárására szolgál. Így viszont semmi értelme. Elég "gyakorlatias" felhasználók lehetnek a Whirlpool fejlesztő mérnökei. :N
Mondjuk pár hónapja én is beleszaladtam, amikor olyan fűtőpatront vettem a törölközőszárító radiátorunkhoz, aminek a mellékelt távirányítója nem is távirányításra szolgál. :B Ez kb. ugyanez az eset...

(#58531) Gömbike


Gömbike
senior tag

A wh csoport silány minőségét miért nem vizsgálja az EU?

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#58532) pjen válasza peppe79 (#58530) üzenetére


pjen
félisten

Ennek akkor lenne értelme szerintem, ha valamilyen kombinációval nyílna.A mi Lg hűtőnkön szintén van lakat gomb.Ha megnyomom lezárja a többi gombot.Viszont például ha a lakat gomb oldalról végig simítom a kezelő panelt, felold és a következő gomb a hőfok.Ennek így nem sok értelme van.Előző WH hűtőn tényleg gyerekzár volt.Két gombot egyszerre kellett nyomni.

58531:A silány Wh mosogatógép ugyanúgy kilenc évet bírt mint a Bosch.Volt egy Wh fagyasztóm 25 évesen se volt semmi baja, kidobtam, már nem kellett.

[ Szerkesztve ]

(#58533) #04441088 válasza Gömbike (#58531) üzenetére


#04441088
törölt tag

A silány Whirlpool gépekkel teljesen elégedettek vagyunk itthon. Beépíthető sütő, főzőlap, mosogatógép... Hasonló áron lett volna Gorenje és Beko vagy Amica hármas. Bosch egy százassal több majdnem, AEG 130-150-el több.

(#58534) Elemental válasza Teaway (#58526) üzenetére


Elemental
addikt

Félre olvastam.

[ Szerkesztve ]

(#58535) Gömbike válasza #04441088 (#58533) üzenetére


Gömbike
senior tag

Még most.......

Ha majd hiba nélkül teljesítenek hosszú éveket, akkor lehetsz elégedett.

Én pezsgőt bontottam, mikor a 3 éves wiccpúl mosógépemet elvitték, nagyon sok álmatlan éjszakát hozott.

Szintén wh csoport indesitt hulladèka szètrohadt.

Azóta Elux-Aeg:

-mosogatógép 13 éves, hibamentes, Elux
- kombi hűtő 16 éves, hibamentes, Elux
- mosógép Aeg 74850a 10 éves, hibamentes,
- porszívó zcx 6440 működik tartalékként 10 éves elmúlt, most Eeg 44iw van, hibamentesek.
- szárítógèp Elux hőszipkás 2,5 évesen kért egy kondit, de most is megy, jelen pillanatban, már lassan az 5. Évébe kerül.

[ Szerkesztve ]

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#58536) mzso


mzso
veterán

Helló!

Hol a fenében találok infót arról, hogy milyen kemény a víz (Szinva-forrási vízmű)?
Valahogy be kéne állítani, de fogalmam sincs. (természetesen mérni nem tudom.)

[ Szerkesztve ]

(#58537) ribarszki válasza mzso (#58536) üzenetére


ribarszki
őstag

Vegyél akvarista/kisállat boltvan NK tesztet.6-700Ft, és sokáig elég. A csepegtetős Panzi nekem bejött. Azzal mérd meg. Vízkeménységet később is állíthatsz a gépen.

[ Szerkesztve ]

(#58538) mzso válasza ribarszki (#58537) üzenetére


mzso
veterán

Jó, de nekem most kéne állítani.
Mi van akkor, ha túl sokra állítom?

(#58539) ribarszki válasza mzso (#58538) üzenetére


ribarszki
őstag

Miről van szó? Mosogatógép?

(#58540) mzso válasza Piftuka (#58451) üzenetére


mzso
veterán

Ez is sav, az is sav, a savasságuk is közel van egymáshoz, miért káros az egyik és nem a másik.
Amúgy meg hogy találjam ki, hogy mennyit használjak? Egy kiskanáltól egy egész 100g-os dobozig sok minden lehet.

(#58541) mzso válasza ribarszki (#58539) üzenetére


mzso
veterán

Aha.

[ Szerkesztve ]

(#58542) ribarszki válasza mzso (#58541) üzenetére


ribarszki
őstag

A gépen állított vízkőkeménység annyit jelent, hogy a só hány liter víz után regenerálja a gyantát. Kemény víz esetén hamarabb, lágyabb víz esetén ritkábban. Állítsd be most közepesre, majd vegyél egy tesztet és korrigáld.
Amúgy a mosogatógép mellé kell, hogy csomagoljanak vízkeménységméről papírcsíkot. Nincs ilyen?
Ráérsz 1 hónap múlva is beállítani a gépet. Én nem is használok sót allinone tabletta mellett... illetve van benne, de a leglágyabbra vettem a vízkeménységet.

[ Szerkesztve ]

(#58543) mzso válasza #73959936 (#58466) üzenetére


mzso
veterán

Kíváncsi vagyok ismeri-e egyáltalán valaki itthon ezeket a márkákat. Inverteres mikrók legalább. Ilyen árakon biztos nem vennék sima trafósat. Én még csak annyit tudok mondani, hogy szerintem a tekerőgombos digitális sokkal praktikusabb.

Kíváncsi lennék mit csinál a forgótányér helyett az azt nélkülöző, ha semmit akkor igen egyenetlenül melegíthet....

(#58544) mzso válasza ribarszki (#58542) üzenetére


mzso
veterán

Nem volt hozzá csak mosogatószer. Bár nem új, most volt cserélve fűtőszál/motor...

(#58545) Lord Dragon


Lord Dragon
senior tag

Sziasztok!

Segítségeteket kérném konyhai mérleg vásárlásához! Az árat egyelőre ne firtassuk. A lényeg nekem, hogy megbízható, jó minőségű mérleghez jussak.

Ami kellene:
- legalább 3-5 kg körüli teherbírás
- grammra PONTOS mérés (tized grammot nem kell tudnia)
- jó minőség, időtállóság
- (nem kell semmi mást tudnia.... nem kell milliliter meg kalória számolás meg semmi egyéb, kizárólag a súlymérő funkcióját használom majd).

A problémám:
Lidl-ben, Tesco-ban több helyről vettünk már kis mérlegeket. 2.000-6.000 Ft-okba kerültek. Addig amíg csak sütemény meg egyéb készítésnél használtuk heti 1-2 alkalommal, addig évekig jók voltak ezek is. De most munkából kifolyólag minden nap 50x van használva, így kvázi 3 hónapon belül majdnem az összes itthoni mérleg megadta magát, pedig jó pár darab volt és mindegyiknek valami más baja van.... Beszart a kijelzője, vagy be sem kapcsol, hirtelen a 100g-os súlyt 220g-osnak méri, elromlott a nyomógombja... stb...katasztrófa az összes. Nos ennek a tömeges elhalálozásnak szeretnék véget vetni egy minőségi időtálló termék vásárlásával!

Annyit vettem észre több mérleg után, hogy sokkal könnyebben tudom használni az olyat, ami nem úgy méri a súlyt, hogy azt nézi mennyire nyomódnak be a talpai, hanem fix talpakon áll és a tetejében van a mérőszerkezet. Nem tudom ez így mennyire érthető! De az amelyik a talpakra nehezedő súlyt méri, az nagyon szenvedős sokszor, mert ha picit hullámos a terítő vagy nem tökéletesen egyenes a felület amire teszem, akkor máris pontatlanul mér és jelen esetben nem mindegy, hogy valami 435 gramm vagy 437. Tehát inkább azt preferálnám amelyik fix talpakon áll, de ehhez sem ragaszkodok, ha nem javasoljátok.

Fogalmam nincs, hogy egyáltalán mik az ajánlott márkák mérleg fronton, bármire nyitott vagyok, amit javasoltok. A postán láttam például elég tetszetős készülékeket. Gondolom ők még többet használják ott, akár minden nap több 100 alkalommal is, amikor méregetik a borítékokat. Nos én is valami ilyenre gondoltam, ami bírja a strapát. :) Kinézet nem lényeges.... de azért ne legyen akkora mint a 10 literes lábas... :)

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv! L.D. :R

[ Szerkesztve ]

(#58546) ribarszki válasza mzso (#58544) üzenetére


ribarszki
őstag

Akkor úgy járj el ahogyan írtam. Bár a vízszolgáltatód honlapján fel kell legyen tüntetve a lakóhelyed szerinti vízminőség.

[ Szerkesztve ]

(#58547) mzso válasza ribarszki (#58546) üzenetére


mzso
veterán

Én nem találom.
Mondjuk ide a Borsodvíz szolgáltat, de ahogy nézem a Miviz-é a Szinva vízmű. A mivíz meg egyfajta vízadatot tüntet fel, hiába dolgozik vagy 6 vízműből...
Talán ez tűnik leginkább értelmesnek, ha valós, meg nem változott 2014 óta a víz.

(#58548) Teaway válasza Lord Dragon (#58545) üzenetére


Teaway
veterán

Ilyesmire gondolsz? ► link

Nincs itthon csokid??

(#58549) mzso válasza Teaway (#58444) üzenetére


mzso
veterán

A gyanta nem használódik el?

(#58550) Csabroncka válasza mzso (#58549) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

A mosogatógép élettartamát kiszolgálja 10+, de ha csökken is a gyantakapacitás még simán jó! Legtöbbször az okozza a problémát, hogy a sós vizet nem öblíti ki a gyantáról rendesen a gép, és amit látsz fehér foltokat a poharakon valójában só (NaCl)

Szóval a beállítás akkor jó, ha a végén tiszták a poharak.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.