- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vérboci
addikt
nem fontos, csak van olyan felhasználási mód, amikor az a jobb. az ac motoros hajszárító elviekben tartósabb, erősebben fúj és kevésbé melegszik mint a dc motoros.
alkalmankénti használathoz tökéletes a dc (30 évig nekünk is jó volt), de gyakoribb használathoz (fodrász ugyebár) vagy hosszú hajhoz a hatékonysága miatt jobb lehet. -
Degeczi
nagyúr
20 évvel is hirdették, de sok példánya már hónapok után beadta a kulcsot... Rengeteg pénzbe kerülhetett ez az LG-nek (különösen, mivel közös perrel is fölléptek a csalódott tulajdonosok), ezért hagytak föl vele, tértek vissza a hagyományos kompresszoros megoldáshoz. Tele a net vele.
Jó ötletnek tűnt annak idején, és természetesen nyilván vannak jó példányai is bőven, ezzel együtt inkább kerülendő.
-
BBéci
legenda
Nem vitattam, mert magától értetődő, hogy a 90 centis ajtó kinyitásához nagyobb szabad hely kell, mint a négyajtós 45 centiséhez. De véleményem és tapasztalatom szerint a hűtőszekrények előtt mindenhol van legalább 1 m, tehát nem okoz gondot a hatalmas ajtó nyitogatása. Ahol nincs annyi hely, oda nyilván nem tesznek akkora ajtós hűtőt, aminek nem tudják kinyitni az ajtaját. Manapság elvétve találunk a boltokban 90 centis egyajtóst, ellenben a négyajtósokból egyre nagyobb a választék. Nem véletlenül.
-
A termékoldal szerint a Philips S‑Bag FC8022/04 a hozzá való. Ezt lehet kapni sok helyen, de a Philips Webshopban a legolcsóbb. Ha ez nem jó bele, akkor hasznos lehetne annak a porzsáknak a doboza, amit eddig használtál. Az azon lévő szám alapján lehetne megrendelni.
-
tibbike01
őstag
Előmosogatást csinál erős vízsugárral mosogatószer nélkül, amivel leveri a tányérokról a nagyobb darabokat, ketchup és egyéb dolgokat, rögtön ezt az első vizet elemzi. Ha koszos, akkor leereszti és engedi az újat majd nyitja a tabletta ajtaját. Hallani is lehet, hogy a legelején maxon vereti a vizet.
A manuális program mindig pontosan ugyanazt csinálja függetlenül attól, hogy 4 kevésbé koszos tányér van benne, vagy tele van pokolva zsíros edényekkel.
A 10.5L megadott érték egy átlagos érték, ami sosem pontosan annyi. Lehet több és kevesebb néhány literrel. Megadhatnának egy kb kiolvashatatlan táblázatot is, de a user néha még ezt is alig érti.
-
tibbike01
őstag
-
tibbike01
őstag
Te nem érted. Az utolsó öblítő víz hőmérséklete 65fok auto programon ezért hosszabb szárítási idő kell, jobban gőzölög a melegebb víz, mint a másfél órás program utolsó 50fokos öblítővize. Az is lehet, hogy a tányérok is jobban átmelegedtek, mivel tovább kaptak a meleg a vizet....stb. A választható programok nem csak a mosogatás hosszáról szólnak. Öblítések száma, előmosogatás, tabletta tartó rekesz nyitásának ideje, lapátok forgatási irányváltoztatása, hőmérséklet változtatások, szárítási idő (safety idő) letelte után biztonságos a kiapkolás a gépből....stb.
De szerintem engedjük el a témát. Ha jól emlékszem pont tőled jött ez a "mosogasson el oszt csókolom" kijelentés, amikor ajánlani kellett volna gépet. Szóval én elengedtem. Béke. -
garga pista
őstag
Én azt nem értem miért olyan nagy gond, hogy az automata program hosszabb, vagy h épp több ideig tart a szárítás része. Pont az a lényeg, hogy a gép megcsinálja helyetted a munkát, akkor nem mindegy mennyi idő?
Mosógépnél is szinte mindig az automata (bocs mostmtár AI) programot használom, ahol a berakott ruhának megfelelő mennyiségű vizet ad be (és én sem mindig max töltettel mosok). Aztán majd szól a gép ha kész, hol ennyi hol annyi program. Nagy ritkán használom a gyors, sport programokat, hozzá megfelelő ruhákhoz; meg időként a gőzös programot ágynemű mosáshoz.
Mindenki totál tévesen azt hiszi, hogy ha hosszabb ideig megy a program, akkor hú biztos 3x annyi vizet meg áramot fogyaszt, ami persze nem igaz. Mosógépnél pl. több szüntet tart a dob forgások között, tovább áztatja a ruhát. Nyilván lehet több valamivel mint egy 30-60 perces gyors program, csak épp hatékonyan ki/elmos.Műszaki boltos értékesítő haver mondta és teljesen igaza van, hogy ez egy totál rossz berögződés, hogy mindenki a legyorsabb programos mosó meg mosogatógépet keresi, pedig nem ezen múlik a hatékonysága egy gépnek. Nyilván ne fél nap legyen egy mosás/mosogatás, de azt az 1-2 órát simán ki lehet "várni", főleg hogy mennyi időt nyersz, amíg nem a mosogató meg keverőtárcsás meg mosóteknő előtt kell állni
Nekem nincs mosogatógépem, viszont van csepegetető, abba megy minden vizesen és kb. 0 dolgot törölgetek el (max ami nagyon kell), aztán amikor megszáradt elpakolom. Hogy az mennyi idő? Kicsit sem érdekel, nem pazarlom vele az időmet
-
-
tibbike01
őstag
Pedig a vízszennyezettség érzékelő nagyon jó dolog, ha túl koszosnak zsírosnak érzékeli a vizet, akkor beiktat egy köztes öblítést ergó cseréli a vízet ezáltal nem buta módon ugyanazzal a koszos zsíros vízzel mossa végig a tányérokat. A hőfokkal is játszik, hogy pont jó legyen a mosás minősége.
Az idő, a hőfok, az öblítések számát igazítja úgy, hgy optimális legyen, idő, energia, vízmennyiség és mosogatási minőség szempontból. Ettől nincs jobb program szerintem.
-
Az LG-nél hol van ez a csepegtető tálca? Mert valami olyasmit magyarált a szerelő, hogy a no frost dolog miatt van benne ez a dolog, és hogy egy csomó hűtőnél ez a víz elvezetés van szarul megoldva, és innen ered a baj. Meg, hogy az a jó fajta, aminél réz hűtő(?) van, az LG-nél az van?
-
Teaway
veterán
"Gorenje: A sűrű gél állagú mosogatószerek némelyike nem alkalmas az automatikus adagoló rekeszhez. Adagoljon nagyon sűrű gél állagú mosogatószert a kézi mosogatószer rekeszbe. Lásd a mosogatószer gyártójának ajánlásait"
Ezek szerint az is figyelnem kéne vásárláskor, hogy ajánlott-e a gél automata adagolókhoz... -
BBéci
legenda
Ha durva az anyaga, akkor kellemetlen, kényelmetlen hordani. Nyári kedvencem a tegnap említett Pierre Cardin Summer Denim, április vége óta 60%-ban azt hordom, mert puha és pillekönnyű. Ugyanez érvényes Brax Ultralight farmeromra, ami ráadásul 79% pamut, 11% lyocell, 7% elastomul, 3% elasthan összetételű. Előbbi 8, utóbbi 4 éves és tökéletes állapotúak. Textilkresz szerint 30 fokos kímélő mosás, szárítás tilos, egypontos vasaló hőmérséklet biztosítja a hosszú élettartamot.
-
Dorian
félisten
Ne vicceljünk már, a bőröd termeszeténel fogva eleve tele van baktériummal, ezt hivják bőrflórának. Az immunrendszer pedig nem engedi túlszaporodni őket, így működik a test. Teljesen felesleges a ruhákat sterilizalni ha nem műtétet akarsz végezni vagy nem valami durva immunrendszert gatló gyógyszert szedsz. Ezért van az, h meg soha senki nem lett beteg az akáhogy kimondott ruhahordástól
-
BBéci
legenda
"Amelyik nem szereti a szárító gépet az kiesik a csapatból."
Ha valamelyik kínai piacon vennénk a ruháinkat, akkor talán egyetértenék, ám a finom textiliák nem szeretik a szárítógépeket és annyiba kerülnek, hogy eret vágnék magamon, ha ki kellene dobni, mert deformálódtak, összementek.
Holnap (ma) fogom kimosni az egyik Pierre Cardin farmeromat, szigorúan 30 fokos vízben, mert azt javasolja a belevarrt címke és nem szeretném amortizálni. -
BBéci
legenda
Az emberek döntő többsége betartja a textil kreszt és csakis azokat szárítja, amiket a belevarrt címkén nem tiltanak.
A szárítógépek dobjának térfogata 100-120 liter, a mosó- és mosó/szárítógépeké 50-65 liter, ebből következik, hogy az utóbbiakban nem lehet akkora mennyiséget szárítani, mint a dedikált szárítógépekben.
Az egy pillanatig sem vitatéma, hogy a két külön gép az optimális választás és megoldás.Nem értem ezt a kérdést: "mit csinálok 8kg vizes ruhával?"
Egyrészt nem vizes, mert 1400-as centrifuga után legfeljebb nedves, másrészt nem 8, csak 3, mert 5 benne marad a kombigépben.
De ahogy említettem, értelemszerűen csak 5 kilót teszünk bele, ha szárítani is akarunk, nem 8-at. Botorság lenne nem így cselekedni, mert akkor elveszne az egyik előny, miszerint beteszem a ruhákat, majd kimosva és szárazon kiveszem és közben nem nyúlok hozzá, nem foglalkozom vele. -
BBéci
legenda
Nem kell kiszedni, mert amikor nem csak mosok, hanem szárítani is akarok, akkor eleve 5 kg-ot teszek bele. Nagyon sok ruhát tilos szárítani.
De ha ki kellene szedni, akkor ugyanaz lenne, mint amikor átpakolsz a mosóból a szárítóba. Sokkal kényelmesebb, amikor ezt nem kell megtenni. -
Mauzes
addikt
Jó, mondjuk ez is használati gyakoriság és egyéni preferencia kérdése. Nekem pl. évente egyszer van szükségem az autóhoz tetőboxra. Kiszámoltam, hogy konkrétan 10 évnyi bérlet ára jönne ki abból, ha veszek egyet. Ez alapján úgy döntötem, hogy inkább bérlem. Mert még ha kényelmetlen is kicsit, hogy el kell menni érte meg visszavinni, de a másik oldalon nem kell tárolnom az év maradék részében, nem nekem kell takarítanom, felszerelik helyettem, akár évente kirpóbálhatok új modellt, évek múlva már modernebb hardverek lesznek, stb. Nyilván ha évente 3x kellene a box, akkor meg jobban megérné megvenni.
-
tibbike01
őstag
Persze a zsáknéli az első bekapcsoláskor pontosan ugyanúgy szív, mint a zsákos, csakhogy ahogy tömítődik a belső szűrő, úgy egyre gyengül a teljesítménye.
A zsáknélkülivel, ha porzsákot cserélsz gyakorlatilag egy új porzsívód kapsz. A zsáknélkülivel ezt csak úgy tudod elérni, hogy minden ürítéskor kicseréled a belső finompor szűrőt. -
tibbike01
őstag
Felújítás végén vannak es van por bőven, illetve olyat keres, ami erősen szív. A porzsáknélkülit hamar kinyírnák a finomporral, vagyis nem, ha havonta cserélnék benne a komplett szűrőszettet.
opr: Oke. Én nem tudok porzsáknélküli gépet ajánlani, mert nem tartom jónak őket, drága üzemeltetni és macerás, nem higénikus. Mások hátha tudnak neked ajánlani majd.
-
BBéci
legenda
Bizonyára automata az a gép, nem meglepő, hogy kifogásolható, ami kicsorog belőle. 15 évvel ezelőtt, az akkor 600000 forintba kerülő Jura csúcsmodellel nem tudtam értékelhető eszpresszót készíteni, pedig minden lehetséges beállítását kipróbáltam. A tulajának és a vendégeinek ízlett.
Ugyanakkor a De Longhi Trevisoval meglepően jókat csapoltam.
Nagyon sok múlik a víz minőségén is, nem csak a kávészemeken. Valamint jó daráló nélkül lehetetlen küldetés az eszpresszó készítés. -
BBéci
legenda
-
kerxy
őstag
Rápróbálok mit szólnak hozzá. Amúgy ez egy mosószárító, és elég sok gondunk volt a szárító részével már. Alapból teljesen jól szárít, de az utóbbi pár évben rendszeres volt hogy olyan hangot adott ki szárításkor mintha épp leégne, és olyankor nem is szárított. Már 5x volt itt szerelő, legutóbb csak annyit mondott, hogy túl sok ruhát teszünk bele (4 kg a szárítási kapacitás). Ez amúgy nem volt igaz, mert a mosás után kivettük a felét...Utána kipróbáltam egy darab farmernadrággal, akkor is csinálta... Szóval amúgy sem bánnám, hogyha csereutalványt kapnánk.
-
7Heads Drago
veterán
És miért nem? Alsóneműt mi se szoktunk. De azon kívül elég sok mindent. Inkább veszek prémium terméket használtan, mint gagyit vagy kétes minőségűt ujonta. Az új prémiumot meg én nem tudom megfizetni. Van aki autót se vesz használtan, mert más abba
pukizott. Az étteremben, szállodában ugyanez már nem zavarja. Ott se tudjuk ki ült/feküdt rajta előtte. De akkor azt se értem hogy enged be az autójába bárki mást. -
Gömbike
senior tag
Az egyik munkatársam vett egy használt Miele mosógépet tizen évvel ezelőtt. Most adta meg magát. Már akkor több éves volt.
Elmondása szerint jobban járt vele, mint pl. egy wiccpúllal. Előtte az volt neki, odaadományozta egy rászoruló családnak.De ha belegondolunk, az étteremben sem új tányért, evőeszközt, poharat tesznek elénk, hanem használtat. Akár több éveset. Mégsem lesz tőle beteg senki.
De egyetértek veled, számomra is fontos, hogy “ az első kanyart” én tekerjem bele a gépbe.
-
7Heads Drago
veterán
10 éve vettük a gépet 110-ért. Használt kintről behozott és nem alap gép. Az alap Miele gépek azért kevés dolgot tudnak. Miele W 377 Ha jól nézem most olyan 160 körül lenne, vagy kellene. Az sok? Szerintem ennyibe kerülnek az újak is. Az asszonyka nagyon elégedett vele.... meg a mosogatógéppel is.
-
-
Köszi
.
Ezt nézegetem: [link]
Viszont az értékelésnél néhányan panaszkodtak a nagyon érzékeny kijelzőre, illetve arra, hogy áramkimaradás esetén nem jegyzi meg, hogy hol tartott a programban. Tudom, hogy ez extrém dolog, de a mostani gépünk szerintem ezt tudja, azt gondoltam, hogy ez már minden gépben alap a mai világban.Esetleg ez?: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3494, 91% Akkumulátor
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 94% Akkumulátor
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest