Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59901) Morris válasza stickermajom (#59900) üzenetére


Morris
veterán

Amúgy sok értelme nincs annak a fogyasztás mérősdinek.
Azt kell megnézni különböző fokozatokon a lábasba feltett víz folyamatosan forr e minden fokozaton.
Letöltöttem a videóját de bár ne tettem volna :(((

(#59902) st6969 válasza Morris (#59901) üzenetére


st6969
őstag

"Letöltöttem a videóját de bár ne tettem volna "

Miért?

(#59903) farkas-j válasza Morris (#59901) üzenetére


farkas-j
őstag

Nem tudom mi a probléma a videókkal?
Sok évvel ezelőtt a lányom albérletébe vettünk egy pici indukciós "rezsót" az ALDI-ban vagy a Lidl-ben. Ott lakatfogóval néztem az áramfelvételét. Na az ki-be kapcsolással szabályzott. Ez az új Whirlpool teljesen más. Ennél nincsenek több Amperes ugrások. Ennél kombinált szabályzást alkalmaznak.
Csináltam egy általad említett vízforralós tesztet. Nekem ez folyamatos szabályzásnak tűnik minden szempontból. 10-11-esen tartottam forrásban a vizet, és én folyamatos forrásnak látom. A fogyasztás meg így alakul forralás alatt. Kikapcsolt tűzhelynél ez a lakás fogyasztása.
Szerintem elég egyértelmű, hogy normális szabályzást használ a főzőlap. :)

[ Szerkesztve ]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#59904) Donki Hóte válasza st6969 (#59898) üzenetére


Donki Hóte
veterán

mindenki óvva intett attól, hogy belülről szigeteljünk, mondván, hogy a hideg és a meleg továbbra is a fal belső felén fog találkozni, így a pára is ott fog lecsapódni és penésszé alakulni, legfeljebb a polisztirol laptól nem látjuk majd.

Írtam korábban, hogy a helytelen anyagból helytelen technikával felrakott belső hőszigetelés több problémát okoz, mint amennyit megold.

Az idézett szöveg pedig példa a rossz anyagból rossz technikával végzett hőszigetelésre.

Belső hőszigetelésre csakis olyan anyagot szabad használni, ami teljesen mentes a vízfelvételtől. Az expandált polisztirol (nikecell, hungarocell, EPS lapok) alkalmatlanok a feladatra!

Belső hőszigetelésre csakis vagy zártcellás anyag, pl. extrudált polisztirol (XPS) lapok, vagy poliuretánból készült PIR, avagy PUR habból készült lapok alkalmazhatóak.

A mások kérdés a megfelelő technika. Ha a hőszigetelő lap és a fal között párásodás tud kialakulni, akkor nem megfelelő a technika. A jó technika az, ha a nem légáteresztő szigetelő lapokat légmentesen, megfelelő minőségű hőszigetelő ragasztóhabbal ragasztják fel a falra, mert akkor a levegő nem tud alámenni, ha nincs levegő alatta, akkor nincs páralecsapódás és nincs penész sem.

Ehhez persze az is kell, hogy a falat a ragasztás előtt ki kell szárítani, nedves falra ragasztani nem lehet.

Ha megfelelő anyag megfelelő technikával, megfelelő ragasztóanyaggal van a falra ragasztva, akkor 10 - 15 évig nem kell attól félni, hogy alatta penész fog megjelenni :K

[ Szerkesztve ]

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#59905) st6969 válasza farkas-j (#59903) üzenetére


st6969
őstag

Szia,
bocs, de ez alapján még mindig nem egyértelmű, hogy folyamatos-e a lap működése, főleg az alsó fokozatokon. Nálam a 9 fokozatból 6-7-8-9-P-n folyamatos. 1-2-3-4-5-ön szakaszos. Tehát kb. az alsó felében szakaszos. Nálad a 10-es fokozat már a fokozatok felső fele, itt nyilvánvaló, hogy folyamatos. Persze, lehet, hogy a felosztás nem lineáris, és nem összehasonlítható az enyémmel, de akkor lehetne egyértelműen látni, ha 10-től lefelé elkezdenéd egyesével a fokozatokat csökkenteni, és közben minden fokozatot legalább ~10 másodpercig hagyni, hogy elkezd-e szakaszosan működni. A fogyasztásmérés másodlagos ez esetben, az lenne jó látni, hogy mi történik a vízzel :)
Nem kötözködés :R

[ Szerkesztve ]

(#59906) farkas-j válasza st6969 (#59905) üzenetére


farkas-j
őstag

Bocs, de már nincs türelmem videózgatni. Csináltam korábban felvételeket 1-es és 5-ös fokozaton is. Azt is írtam, hogy ekkor hallottam kapcsolgatást, és a videón is látszik, hogy van némi teljesítmény ugrálás, de nem ON-OFF üzemben működött.
Az, hogy alacsony fokozatban kapcsolgat a lap, az egyszerűen a megfelelő hatásfok elérése miatt van. Ha túl kicsi az indukció, akkor nem lép ki hatásos mértékben a "mágneses mező" a lapból, hogy megfelelő örvényáramot keltsen az edényben.
Nekem ez így tökéletesen megfelel! Akinek nem, az keressen magának olyan főzőlapot ami teljes tartományban lineárisan szabályoz. Nehéz lesz mert ilyen adatokat a gyártók nem igazán közölnek, és úgy gondolom ebben az árkategóriában nem is nagyon fog találni.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#59907) Vismajor01 válasza st6969 (#59875) üzenetére


Vismajor01
addikt

Azt irtam nekik h addig nem utalom el az arat amig meg nem mondják, ez jo motivacio remelem h kiderítsek :D

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#59908) Morris válasza st6969 (#59902) üzenetére


Morris
veterán

Mert pont a fogyasztás az, ami nem érdekel.
Engem az érdekelne hogy szakaszosan forralja e a vizet alacsony fokozaton.

(#59909) Gravity1234 válasza Morris (#59887) üzenetére


Gravity1234
tag

Szia!

Ez az Aldis paramentesito amit megtalaltam az akcios ujsagukban, most Vasarnaptol 44 ezerert? Erre gondolsz? Lehet picit bugyuta kerdes de hova kell rakni? Ahol teregetunk leginkabb, vagy kvazi barhova?

[ Szerkesztve ]

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#59910) Morris válasza Gravity1234 (#59909) üzenetére


Morris
veterán

Szia. Igen, az nagyon jó vétel!
Ha épp száradnak a ruhák, akkor oda, egyéb esetben ahova szeretnéd.
Nekünk a fürdőben van. Tusolás után szoktuk bekapcsolni egy órára.

[ Szerkesztve ]

(#59911) salapp válasza Gravity1234 (#59909) üzenetére


salapp
addikt

Ahol a legtöbb pára keletkezik, illetve, amelyik helyiségben csökkenteni akarod. Arra készülj, hogy egy ilyen készülék nem fogja a teljes lakás/ház páratartalmát levinni, kordában tartani.
Ha saját ingatlan, és még hosszabb távon benne akartok lakni, akkor érdemes - akár apránként, de legjobb egyszerre - ilyen hővisszanyerős falátvezetéses szellőztetőket beépíteni. Nálunk ez oldotta meg a pára kérdést és mindig friss a levegő is, ablaknyitogatás nélkül is. Igaz, a maga másfél-másfél Wattjával télen-nyáron megy. Cserébe nem kell a hirtelen kihűtött kiszellőztetett levegőt visszafűteni.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#59912) Gömbike válasza Gravity1234 (#59909) üzenetére


Gömbike
senior tag

A legpárásabb részre.

Festéskor én beteszem a szobákba, hihetetlen gyorsan megszáradnak a falak.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#59913) stickermajom válasza salapp (#59911) üzenetére


stickermajom
addikt

Ez nálam idén van tervben. Belinkelem a posztom egy másik - kevésbé látogatott - topikból, hátha Te tudsz nekem válaszolni: [link] :R

(#59914) Gravity1234 válasza salapp (#59911) üzenetére


Gravity1234
tag

Koszi!

Biztosan nem olvastad vegig amiket irtam az elozo 1-2 napban, mert ott reszleteztem hogy ezek az aktiv szellozo megoldasok nem kivitelezhetoek, mert kulso egesteru kazanunk van. (ezert kezdtem korbejarni a kazancsere kerdeset is, ami megnyithatna a lehetoseget ezekfele az aktiv szellozo rendszerek fele, amikre valoban 100% megoldast es garanciat vallalna pl az Aereco). Csak ugye most meg konkret ceget nem hivtam ajanlatot adni, de amit a neten talaltam a kazancsere 700k -1.2m kozott mozogna, plusz utana ezek a szellozok, 200-300k.
Amugy igen sajt ingatlan, 5 eve vettuk, de ezeket is mind leirtam a megelozo postokban.
Ettol fuggetlenul nagyon koszonom a hozzaszolast, nyilvan segiteni akartal, csak ha jol latom ezek amiket ajanlasz pontosan ezek a hovisszanyeros aktiv rendszerek.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#59915) farkas-j


farkas-j
őstag

Köszönöm mindenkinek aki a palacsintasütő kérdésemre válaszolt! :R
Tegnap megrendeltem a 2db Royalty Line Indukciós Gránit Palacsintasütőt - 26cm 3 990 Ft/db áron (2 db-ot azért mert szimultán sütöm, utálok várakozni) és a Peterhof Dupla Falú Indukciós tejforralót 3990Ft-ért a capalaza.hu-ról. Ma délelőtt meg is jött a csomag. 24 óra sem volt, :Y és a szállítási költség 1290FT volt!
A palacsintasütők igen masszív darabok és nagyon jól néznek ki, különösen jó a nyelük. A nyél második fele csúszásmentes enyhén rugalmas tömör szilikonszerű anyagú. Jó vastag a sütők falvastagsága, biztosan nem fog megvetemedni amint a Tefal-unk. Ebben van anyag! 24cm-est szerettem volna de nincs készleten, így lett 26cm-es. Remélem a gránitbevonat is jó lesz, mert nincs vele tapasztalatom.
A tejforraló is kifogástalan. Most úgy tűnik jó vételt csináltam, remélem később is ez lesz a véleményem. A héten a palacsintasütőket igyekszem letesztelni a lányom legnagyobb örömére. :P

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#59916) BBéci válasza Morris (#59908) üzenetére


BBéci
titán

A hagyományos, kerámialapos szakaszosan fűt, mégis folyamatos a forrás.

Ahol 1986-1997 között laktam, ott zuhanyozás közben gyakran bepárásodott a tükör, a mostani házamban 16 év alatt még nem fordult elő. Fűtési szezonban ott 26-27 fok van, köszönhetően a cirkónak, abból a padlózatban haladó fűtéscsöveknek, a kvázi padlófűtésnek és a túlméretezett törölközőszárítós radiátornak. No meg a macskának, aki rendszerint a kövön hasalva alszik. :K

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#59917) Morris válasza BBéci (#59916) üzenetére


Morris
veterán

Mert ott van maradvány hő.

(#59918) BBéci válasza Morris (#59917) üzenetére


BBéci
titán

Valóban. A vastag, szendvics aljú edények is ezt segítik elő.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#59919) salapp válasza Gravity1234 (#59914) üzenetére


salapp
addikt

Jogos. Bocsánat!

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#59920) st6969 válasza BBéci (#59918) üzenetére


st6969
őstag

Elvben igen, a gyakorlat mást mutat.
Nagy mennyiségű és/vagy sűrűbb étel esetén nem zavaró a szakaszos működés, észre sem veszed, mivel a vastag alj és a nagy mennyiségű étel tartja annyira a hőt, hogy a forrás nagyjából folyamatos marad (legfeljebb a kattogás lehet zavaró).
De ha egy liter levest főzöl, és próbálnád kis "lángon" készíteni, csak azt látod, hogy bugyog - nem bugyog - bugyog...Na, az már zavar.

(#59921) kismedve1982


kismedve1982
tag

Sziasztok!

Megérkezett a Rowenta RO6887EA porszívó.
Elős tapasztalatok jók. Csendes gép (meglepődtem mennyire), viszonylag kis feje van, jól elférni vele. Könnyen kezelhető, a kis kerekein gurul minden irányban, nem kell visza menni érte és irányba állítani. Jó sok kábel van rajta. Kicsit tényleg sok a tartozék hozzá. Viszont előny a hosszú, keskeny résszívó fej. És végre nem kell minden porszívózás után takarítani a szűrőket meg a tartályt. Viszont jó nagy a porzsák, + a porszívó is, így még nincs meg a helye. Az előzőt nem nyugdíjaztam.
Ja igen az ára...27e Ft (+2év garit vettem hozzá), sztm. megéri.

[ Szerkesztve ]

(#59922) BBéci válasza st6969 (#59920) üzenetére


BBéci
titán

Indukcióssal nincs tapasztalatom, csak családtagoktól, ismerősöktől hallottam véleményeket, senki nem panaszkodott olyanra, mint amit leírtál. Ráadásul nem egy liter levest szoktunk főzni, hanem sokkal nagyobb mennyiséget, pedig kéttagú a család, ha a macskát nem számítjuk. ;)
Virslit szoktam kevés vízben főzni, esetleg keménytojást füstölt lében, folyamatos a forrás. Hoppá, a forralt bor sem szokott egy liternél több lenni, na annál jól jönne még pár fokozat, kevés a 9.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#59923) koxx válasza st6969 (#59920) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nem tudom milyen indukciós lapod van, én ilyet nem tapasztaltam. Kattog meg zúg, de ez működési sajátosság.

(#59924) farkas-j válasza Morris (#59908) üzenetére


farkas-j
őstag

Ahogy láthattad az utolsó videóimon, nem szakaszosan forralja a vizet.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#59925) weiss válasza farkas-j (#59915) üzenetére


weiss
addikt

Ez a gránit, ez mi a nyavalya? Nyilván nem igazi gránit, csak a mintája, de akkor miből van?

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#59926) Kiscsőke


Kiscsőke
aktív tag

Sziasztok!
Nagyon úgy fest, hogy haldoklik a mosógépünk. Milyet érdemes venni jelenleg?
2 kisgyerek van, csak elöltöltős fér be a fördőszobába. A jelenlegi 7kg-os és 1000-es centrifugája van.Lehetőleg legyen 15-20 perces frissítő mosás vagy valami ilyesmi benne.
A keret kb 100000 Ft. Ha lehetne 2-3 különböző típust ajánljatok. A segítséget előre is köszönöm!

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#59927) Morris válasza farkas-j (#59924) üzenetére


Morris
veterán

Igen, megnéztem mindet. Az első 4 videó csak a fogyasztás mutatja. Az 5. videón van egy kis víz forralás 8-10-11 P fokozaton.
De mi még mindig arra vagyunk kíváncsiak, hogy 3-4-5-ös fokozaton mit csinál.
Nekem is Whirpool főzőlap van. 6-7-8-9-P mind folyamatos.
1-2-3-4-5 szakaszos melegítés. forr/nem forr/forr/nem forr.
Na ez az ami sokak számára zavaró. Ki/be kapcsol a gerjesztés.
Nem hiszem el, hogy 2010-ben (vagy 2020-ban) ne lenne olyan szabályzás ami fokozatmentes.
Már az 1970-es években tudták a fokozatmentes gyorsítást a Ganz V63-as mozdonyai.
Akkor egy nyomorult főzőlap mi az pék fszáért nem tud visszaszabályozni rendesen?

[ Szerkesztve ]

(#59928) kismedve1982 válasza Kiscsőke (#59926) üzenetére


kismedve1982
tag

Esetleg ez:
[LG F2WN2S6N4E]

(#59929) goose87


goose87
tag

Sziasztok!
Szárítógépet szeretnénk venni.
150 körül ár/érték arányban melyik éri meg?
Válaszokat előre is köszönöm! :R

(#59930) kismedve1982 válasza Kiscsőke (#59926) üzenetére


kismedve1982
tag

Ez kicsit több (130e huf), de 2 éven felül jár hozzá +3 év garancia. Nézzétek át, Nektek mi a lényeg, keress vissza a fórumon mosógép szóra, ki mit ajánl.
[L6SE26SE]

(#59931) Kiscsőke válasza kismedve1982 (#59930) üzenetére


Kiscsőke
aktív tag

7kg alá semmiképp se mennék.

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#59932) kismedve1982 válasza Kiscsőke (#59931) üzenetére


kismedve1982
tag

Akkor nézd meg ezt:
[Lg FH2J3TDN0]
Vagy
[Mosógép topik]

[ Szerkesztve ]

(#59933) st6969 válasza BBéci (#59922) üzenetére


st6969
őstag

Jók a példák, a virsli és tojás főzésénél kifejezetten tetten érhető a jelenség, ugyanis mindkettőt alacsony fokozaton főzzük.
OK, a leveshez lehet, hogy kevés az 1 liter, ebből is látszik, hogy szökőévente főzünk levest, remekül megvagyunk nélküle :))
A forralt bornál miért kell a magas hőfok? Nem forr el belőle hamar az alkohol?

#59923 koxx
Egy Ikeás főzőlap, 10 évvel ezelőtt 100ezerbe került, biztos, hogy nem a leggagyibb. De amint láthatod, nem vagyok egyedül ezzel a működéssel. Ha működési sajátosság, az igen fura, mert 6-os fokozattól felfelé tud rendesen működni (nem kattog, nem szakadozik, egyenletesen működik).

#59927 Morris
Millió eszközben megoldott a fokozatmentes szabályozhatóság...itt miért nem :F Biztos van pedig rá magyarázat, valami elszánt villanyász szaki biztos tudja. Hacsak nem az, hogy ha olyat akarsz, vedd meg fél milláért. Lehet ráguglizok mindjárt...

(#59934) BBéci válasza st6969 (#59933) üzenetére


BBéci
titán

Nem kell magas hőfok a forralt borhoz, ezt honnan vetted? Azért kellene több fokozat, hogy pontosabban el lehessen találni azt a hőfokot, amin még nem távozik belőle az alkohol.
Az autók sebességváltójának 6. vagy 7. fokozatához hasonlóan nem jelent mást, csupán jobb nyomatékelosztást.
Én sem vagyok nagy leves mániás, feleségem viszont igen, minden nap enne. Egy jó húsleves annyira finom tud lenni, hogy "a holtak is felélednek tőle". Minimum hetente egyszer főzünk valamilyet. A múlt pénteki sertéshúsból készült, az e hétvégi alapanyaga marhanyak és velőscsont lesz.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#59935) farkas-j válasza Morris (#59927) üzenetére


farkas-j
őstag

Egy "zárt gerjesztésű" villanymotorban ahol nincs igazán mechanikai változó, szabályzott indukciót sokkal egyszerűbb létrehozni és szabályozni, mint egy "nyitott vasmagos" rendszerben. Ráadásul a vasmag annyi féle ahány féle edény kerül rá és mindegyikkel működnie kellene. Emellett az illeszkedés is változatos, mert nem mindig centrikus, nem mindig fedi teljesen, vagy van mikor túlfedi a gerjesztőtekercset. A gerjesztőtekercs és a vasmag (edény) között komoly távolság van, ha más nem akkor a tűzhely üveglapjának a vastagsága. A gerjesztést pedig viszonylag lapos térben kell kivitelezni ami nem a legideálisabb, hiszen nem lehet túl vastag a főzőlap. Szóval röviden a legfőbb okok ezek lehetnek. Persze aki tud, tervezhet jobbat is. ;]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#59936) farkas-j


farkas-j
őstag

Nem bírtam magammal, muszáj volt tesztelni az új palacsintasütőket. :B
Áldom azon fórumtársakat, akik a gránitbevonatos sütőket ajánlották! :R Elképesztően jó!!! Ebben egyszerűen nem lehet elrontani a palacsintát!!! Zsiradék nélkül sütöttem benne, csak a tésztában volt elkeverve egy kevés olvasztott vaj. Simán megmozdult benne a tészta amikor megsült az alsó oldal és lazán lehetett feldobással fordítani. :K A jó bevonathoz persze biztosan kellett a minőségi és megfelelően nagy sütő falvastagság is, és az is, hogy a sütőnek nem a lapról kell átvezetni a hőt hanem magában a sütőben keletkezik. Nagyobb élmény volt sütni így mint gázon, pedig régen azon az állásponton voltam (amíg nem volt tapasztalatom az indukciós tűzhellyel és a gránit bevonattal), hogy csak gázon lehet normális palacsintát csinálni. Most már tudom, hogy nem így van. Első helyre tört nálam az indukciós lap gránitbevonatos serpenyővel. :) Még egyszer hálás köszönet az ajánlásért!!!
Én meg ajánlom ezeket a Royality Line indukciós gránitbevonatos palacsintasütőket, mert nagyon szuperek, az árakat nézve még olcsónak is számítanak!

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#59937) Donki Hóte válasza st6969 (#59933) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ez a forr/nemforr/forr/nemforr ciklikusság kávéfőzésnél a legzavaróbb :(

Az egész kávéfőző nincs 25 deka és csak 1 deci víz van benne, ennél nagyon kijön az indukciós lap ezen sajátossága.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#59938) BBéci válasza Donki Hóte (#59937) üzenetére


BBéci
titán

Eszpresszó gép a megoldás. :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#59939) vscotina válasza BBéci (#59938) üzenetére


vscotina
aktív tag

szia 1 személyes háztartásba is ezt javasolnád?

Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G

(#59940) (ex)Cat válasza vscotina (#59939) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Amennyi kávét én iszok, mindenképp :D

(#59941) salapp válasza (ex)Cat (#59940) üzenetére


salapp
addikt

Ahogy megkaptam az automata kávéfőzőt, lelkiismeret furdalásom volt, hogy egyedül én iszok kávét, de annyira finomakat csinálok vele, hogy már nagyfiam is fogyasztó lett, tejes csodákra :)

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#59942) st6969 válasza farkas-j (#59936) üzenetére


st6969
őstag

Köszi a tesztet :R
Jó, hogy leírtad, ezek szerint rosszul emlékeztem. A Royalty Line nekem ilyen dzsunka webshopból rendelhető cucc (úgyismegveszed.hu, mindenaneten.hu, stb...), de akkor kevertem valamivel :U Ennyiért nagyon megéri! Főleg, ha valóban tartós lesz és még a mosogatógépet is bírja :K
Erről a gránit bevonatról másnak esetleg van hosszabb távú tapasztalata?

Más: sütőben használható hőmérséklet mérőt keresek. Tudtok ajánlani olyat, amit érdemes megvenni? :R

(#59943) Fr3eWar válasza stickermajom (#59896) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Szerintem technológiából adódóan nem fogsz olyat találni. Ha nem ki-be kapcsolgatós kell, akkor vegyél sima fűtőszálas kerámia főzőlapot. Most lecsekkoltam, a 320K-s Bosch főzőlapunk is kapcsolgat pont a felétől folyamatos, 9 fokozat van, félfokozatokkal, azaz 18 kapcsolható opció, 4,5-es fokoztaton már folyamatos, alatta pulzál. De valaki ha jól emlékszem írta, hogy a Miele esetén is ilyen

(#59944) simico válasza Gravity1234 (#59914) üzenetére


simico
aktív tag

Végigolvastam amiket írtál és biztosra veszem, hogy ugyanaz van nálad is mint az esetek 90%-ban: egyszerűen nem szellőztettek megfelelően és eleget. Ha 21 fokra fűtött szobában a 17 fokos fal penészedik, akkor ott a relatív páratartalom 75% vagy feletti, ami nagyon sok. Ha nem vízszivárgás vagy vízszigetelési hiány/gond miatt vizesedik a lakás, akkor a rendszeres intenzív szellőztetés hiánya miatt ilyen magas a páratartalom. Ami még ennél is rosszabb és amit mindenki elfelejt, hogy rosszul (vagy szinte egyáltalán nem) szellőztetett házban a pára mellett a CO2 szint is magas!! És a páramentesítő nem fog a CO2-ből friss oxigént csinálni!

Mielőtt milliókat költesz el, állj át a rendes szellőztetésre. Reggel felkelés után a lakásban/házban levő összes nyílászárót tökig kinyitod. Ha kialakul rendes huzat (süvít a szobákon át a levegő), akkor 5 perc elég, ha viszont nem akkor minimum 10 percig nyitva marad minden. Igen, pár fokot le fog hűlni a lakás/ház, de 10-15 perc alatt visszamelegszik. Este lefekvés előtt ugyanez. Ha egész nap otthon vagytok, akkor 3-4 óránként szellőztetés, hogy az elhasznált, párás levegőt frissre cseréld.
Ne várd, hogy hipp-hopp egyik napról a másikra megoldódik a gond. Ahol sokáig magas volt a páratartalom a rendes szellőztetés hiánya miatt, ott a bútorok, matracok, ruhák, vakolat, stb, mind hosszú ideig gyűjtötte magába a párát és a rendes szellőztetés megkezdése után szintén hosszú idő lesz mire kiadják magukból. Szóval ne csodálkozz, ha néhány hétig azt tapasztalod, hogy szellőztetés után viszonylag hamar felmegy a relatív páratartalom - az előbb említett dolgok végre kiad(hat)nak magukból némi nedvességet a szárazabb levegőnek köszönhetően.

Én már végigjártam ezt, saját tapasztalat és szakemberekkel való beszélgetések. Másfél évtizedig voltunk panelben, ahol a központi szellőztetés miatt a baromi száraz (30% relatív páratartalom) levegővel küzdöttünk és megszoktuk, hogy elég lefekvés előtt egy pár perces "szellőztetés". Aztán családi házba költöztünk és első télen jött a meglepetés penészesedés formájában, az elégtelen szellőztetés miatti (23 fok mellett) 70-80% relatív páratartalomnak köszönhetően. Persze a magas CO2 miatt fáradékonyabbak, rosszabbul alvók is voltunk. A rendes szellőztetésre átállás után szépen megszűntek ezek a gondok. Azon a télen még szellőztetés után fél-egy órával visszament 60-65%, reggelre 70% körülire a relatív páratartalom, következő télen már 50-55% volt a max, harmadik télen meg már ismét a száraz (40-45% körüli) levegő kezd probléma lenni.
Ja igen, Aldis páramentesítőt én is vettem az elején, de az rendes szellőztetést nem helyettesíti. Most már csak a fürdőben használjuk. Ami még segített: teregetés helyett szárítógép, konyhában főzéskor elszívó és nyitott ablak.

(#59945) stickermajom válasza Fr3eWar (#59943) üzenetére


stickermajom
addikt

A kerámiával még kevésbé vagyok elégedett, szóval akkor marad a kapcsolgatós indukciós. :R

(#59946) JoolsNOS


JoolsNOS
veterán

Sziasztok! 60 környékén van valami használható robotporszívó?
Köszi

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#59947) RazoR


RazoR
veterán

Sziasztok!

Adott egy 3 éves Bosch mosogatógép.
2 hete a következő hibát produkálja: bármelyik programon az utolsó fél órában megáll és világít a kis csap ikon a kezelőpanelen, illetve van, hogy kiírja az E14 (E14: Hiba a feltöltő rendszerben vagy a vízbemenetnél. Ellenőrizd, hogy nincs-e megtörve a bemeneti tömlő, és, hogy a bemeneti csap ki van-e nyitva) hibakódot. Se megtörve nincs a cső és természetesen ki van nyitva a sarokszelep. Ki tudom valahogy deríteni házilag, hogy az aquastop szelep ment tönkre, vagy valahol beljebb van a hiba? Nem vagyok műszaki analfabéta, ha lehet megoldanám magam, nem szeretnék szerelőt hívni sok 10 ezerért.

(#59948) Gravity1234 válasza simico (#59944) üzenetére


Gravity1234
tag

Szia!

Nagyon koszonom a valaszod neked is.
Hiszed vagy sem, pontosan igy csinaljuk mi is. minden reggel amig reggelizunk, a sozbakban nyitva vannak az ablakok, meg most is telen, 5-10 percre. (a furdoben az az ominozus kis 20x20-as ablak, gyakorlatilag 0-24 ben nyitva volt eddig, most inkabb zarjuk es csak akkor nyitjuk ha szelloztetunk, hogy ne jojjon be az amugy is hideg falra meg a kinti hideg levego eges znap)
Napkozben is igyekszunk legalabb 1x de inkabb 2x szelloztetni.
Fozesnel mindig paraelszivo megy, es mindig nyitjuk az ablakot (amin egyebkent van higroszabalyzos Aerecos szellozo is)

A vizesedest, vagy esetleges azast a furdoszoba falon nem tudunk kizarni, bar nem gondolnam. A regi lakok elmondasa szerint ott csak egy 10-20 eve nem hasznalt kavicsokkal, egyebekkel betomott regi cso van hasznalaton kivul. Szerintem is para itt a baj.

Ettol fuggetlenul en arra gyanitok hogy amit irsz lesz a problema annak ellenere hogy mindezeket csinaljuk, csak lehet nem elegseges mertekben.
Szerintem az Aldis paramentesitot megveszem, az relativ kicsi beruhazas, es megnezzuk ezzel, plusz a bovebb szelloztetessel.
Lehet csak veszek azert egy paramerot is hogy lassuk szamszeruen is.

Viszont mivel 3 helyisegbol 2 -ben lathato fekete penesz van/lett (Salvoval leszedjuk neha) gondolom azert itt ha jobb ido lesz ki kene festetni ujra?
G.

[ Szerkesztve ]

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#59949) BBéci válasza vscotina (#59939) üzenetére


BBéci
titán

Igen, miért ne javasolnám?
Vigyázz, daráló nélkül semmit sem ér egy eszpresszógép!

#59940(ex)Cat
Feleségem és én naponta 1-1 eszpresszót iszunk, ő reggel, én ebéd után. Sosem értettem, mi a jó a kotyogóssal készített italban, amikor 2004 táján megvettem az első normális gépemet, egy világ tárult fel előttem.
Automatákkal nem vagyok jóban, még a legdrágábbak egyikével (Jura Z6) sem tudtam olyan eszpresszót készíteni, mint a belépő kategóriás, karos DeLonghi-val.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#59950) BBéci válasza Gravity1234 (#59948) üzenetére


BBéci
titán

"Lehet csak veszek azert egy paramerot is hogy lassuk szamszeruen is."
Azt gondoltam, az alaptartozéka mindegyik lakásnak. :K
Nálam 4 db van, az egyik egy időjárás állomás. 3 perce szellőztetek, fúj a szél, kereszthuzat van, az íróasztalomon lévő Xiaomi Mi szerint 47-ről 37 %-ra csökkent a páratartalom.
Rengeteg szobanövényünk van, az valamennyit emel rajta.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.