Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58551) mzso válasza Lord Dragon (#58545) üzenetére


mzso
veterán

Azt hogy állapítod meg milyen fajta? Hogy a talpa mozog-e vagy sem?

(Amúgy mi jót mérsz naponta 50-szer?)

(#58552) Sinkapeter válasza Lord Dragon (#58545) üzenetére


Sinkapeter
tag

Attól függ, milyen mérlegre van szükség. Napi 50 méréshez már lehet, hogy komolyabb (nem otthoni felhasználásra szánt) mérleg kellene, azok viszont minimum egy nagyságrenddel drágábbak, esetleg 30000 Ft körül már lehet kapni, mivel gondolom a hitelesítés nálad nem számít.

(#58553) Csabroncka válasza Lord Dragon (#58545) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Pl: OHAUS >>

Senselektro Kft. forgalmazza itthon

"in medias res"

(#58554) Teaway válasza mzso (#58549) üzenetére


Teaway
veterán

Nem.
Ez egy apró szemcsés, gyöngyszerű cucc. Ne a hegedűgyantára gondolj! :D

Nincs itthon csokid??

(#58555) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Sziasztok!
kb 7 év után tönkrement a Bosch Maxx'x SuperSilent BGL452131 porszívónk, így itt az ideje újat vásárolnom. Maradt hozzá 2 doboz porzsákom, de hát azt majd a hajamra kenem.
Kb 150m2-nyi lakótér, nagyobb részt (70%) hidegburkolat.
Mit ajánlanátok mostanság erre? igazából mindegy hogy zsákos vagy zsák nélküli.
Van e valami értelmes amit 40K körül meg lehet úszni? illetve mennyire érdemes elgondolkodni 60-70k környékén lévő gépekkel kapcsolatban? miben nyújtanak többet?
Akkus porszívóból milyen áron kezdődnek azok, amiket már érdemes megvenni?

köszönöm a válaszokat előre is

(visszaolvastam 2 oldalnyi hozzászólást, de érdemben nem jutottam el odaig, hogy mi az amit érdemes venni és jó lesz, mert amit valaki szeret, azt valaki lehordja)

[ Szerkesztve ]

(#58556) koxx válasza AndrewTdi (#58555) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A már unalomig ismételt Miele C2 v C3, akkusból Xiaomi bár 150m2-re az elégy gyík sztem, ha sok a gempa akkor dyson v11.

(#58557) AndrewTdi válasza koxx (#58556) üzenetére


AndrewTdi
addikt

köszönöm, megnézem őket.
(bocs, ha lerágott csontot kérdeztem)

[ Szerkesztve ]

(#58558) st6969 válasza mzso (#58551) üzenetére


st6969
őstag

Fehér port ;] :DDD
ööö....pl. lisztet :))

(#58559) koxx válasza AndrewTdi (#58557) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Np
Csak porzsákosat vegyél, a többi felejtős. Többünknek van Miele gép és több év után is patika állapotban, 4 porzsák cca 4500ft és bucira szívható, évente kb 3x cserélsz. (háziállattól és egyebektól függ persze)

(#58560) ribarszki válasza AndrewTdi (#58555) üzenetére


ribarszki
őstag

Koxx fórumtárshoz csatlakozva, Miele C2. Lehetőség szerint parketta modell. Tekintettel a 70% hidegburkolatra, sokkal-sokkal gyorsabban végzel az extra parketta fejjel.

(#58561) AndrewTdi válasza koxx (#58559) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Háziállat nincs, bár erre néha rácáfolnak a gyerekek (és amig most az asszony a konyhában van, le merem írni, hogy néha ő is).
A gyári, hozzáadott fej jó a kemény burkolatra is és a szőnyeghez is?

szerk: mi a különbség a c2 és c3 között? megéri a felárat?

[ Szerkesztve ]

(#58562) ribarszki válasza AndrewTdi (#58561) üzenetére


ribarszki
őstag

A gyári, állítható fej nagyon levákumozódik kemény felületen. Persze lehet használni, csak sokkal lassabb és esetlenebb mint a Parquett Twister fej.
De már annyit kérdeztétek, hogy csinálok du. egy összehasonlító videót.

[ Szerkesztve ]

(#58563) pjen válasza mzso (#58549) üzenetére


pjen
félisten

Ha megtaláltad,hogy Nálad milyen kemény a víz,utánna azt is nézd meg, hogy a használt kapszulánál mikor kell só.A 3,4 az egyben kapszulákhoz nem sok helyen kell.

(#58564) Yodafon


Yodafon
senior tag

Tudja valaki hogy az Edigitalnal ha nem villanyszerelo koti be a sutot akkor ugrik-e a gari? En semmi ilyesmi informaciot nem talalok az oldalukon.

I'm gangsta!

(#58565) pjen válasza Yodafon (#58564) üzenetére


pjen
félisten

Ahogy én tudom a kötelező 1 év gari csak akkor ugrik, ha rád tudják verni, hogy a hiba a szakszerűtlen bekötésből ered.Ez nem szentírás. :)

(#58566) peppe79 válasza Lord Dragon (#58545) üzenetére


peppe79
senior tag

Anno egy -gyárilag- háromlábú konyhai mérlegünk volt. Hifistáknak gondolom nem kell elmagyarázni a lényegét...
Utána sok-sok évig használtunk egy Soehnle konyhai mérleget, aminek gyári tartozéka volt egy nagyobbacska tálka is. Kicsit csúnyácska volt, nem tudott semmi extrát, viszont soha nem is volt vele semmi gond. Aztán egyszer kaptunk ajándékba egy kisebb méretű, kalóriaszámláló mérleget, és a jó öreg Soehnle-nek mennie kellett. Az asszony cukorbeteg, úgyhogy nagyon megörült az új "csodának". Én már kevésbé, mert láttam, hogy ez egy hitvány vacak. Egy kerek üveglap volt a teteje, amit csak középen tartott meg egy kis fémlapka. Csak a kínlódás volt vele, a mérete miatt egy közepes műanyag tálkát nem is lehetett rendesen elhelyezni rajta. A kalóriaszámlálót sem használtuk ki, mert a nejem idővel belátta, hogy nem túl életszerű úgy méricskélni vele, hogy különböző kódokat keresgél hozzá az ember. Aztán egy szép napon elengedte a mérőfelület közepén a ragasztás is, úgyhogy a kerek üveglap lefordult róla.Soha többet ilyet.

Mondtam az asszonynak, hogy hagyjuk ezeket a sokfunkciós sz@rokat, meg a dizájnt, és vegyünk újra egy Soehnle-t. Bár, azt mondják, ezek az újabb típusok már ugyanolyan gagyik, mint a noname típusok. Mindenesetre nekem pl. egy Soehnle Olympia Plus sokkal szimpatikusabb, mint ezek az extra vékony, szögletes, üveglapos design mérlegek. Meg erre van 5 év gari is, és árban sem olyan vészes (~9 ezer).
Persze az asszony időközben beelőzött, és legutóbb vett a Lidl-ben egy ilyen kis Silvercrest "design" mérleget. Mert hogy ennek milyen szép mintája van, meg milyen elegáns. ...hát, ja, csak épp egy kínlódás a használata, meg eleve túl pici is. Teljesen felesleges pénzkidobás volt, de ezt utólag a nejem is belátta.

Úgyhogy most mi is mérleg vásárlás előtt állunk...újra. A Soehnle mellett amivel szemezgettem még, az a Steinberg 3049-es mérleg. A külseje ellenére ez nem egy labor eszköz, de talán az áruházi tucat mérlegektől egy fokkal jobb lehet. Ennek már elfogadható méretű a felülete (18 cm), és - papíron - 0,1g pontossággal mér, max. 7,5 kg-ig. Ami külön tetszik, az az, hogy a lábai szintezhetőek, adapterrel is működik, és hogy kalibrálható. Ja: illetve beállítható, hogy 2, 5, vagy 8 perc után kapcsoljon ki automatikusan.

(#58567) Lord Dragon válasza mzso (#58551) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Hát drogot mi mást... :D :DDD

Komolyra fordítva: home office miatt itthon ül az egész család és itthonról postázgatunk egy csomót és egyrészt ahhoz is folyamatosan kell, hogy a leveleket, csomagokat méregetni tudjuk, másrészt meg szintén a sok itthon ülés miatt elkezdtünk hízni, főleg én.... és a kaját is méregetni szoktuk rendszeresen az utóbbi 3 hónapban. Azaz bármit eszek, azt lemérem aztán felviszem az adatokat a kalória bázisra. Eddig egész eredményes ez a módszer, nekem bevált. :B 9 kilót már sikerült fogyni... még 11 van hátra terv szerint. :)

Illetve én elvből rühellem a modern "eldobható" életfelfogást. A minőségi időtálló cuccokba igyekszek beruházni mindig. Szóval egyszer vennék egy normálisan aztán sok évre letudnám ezt a problémát.

Amit az előző amit Teaway linkelt olyan kismérlegre gondoltam igen, de miután 2.000-6.000 Ft-okért vettük az összes mérleget eddig és annyi volt a közös bennük hogy mind elromlott, így nem bízok igazán abban, hogy egy 4.500 Ft-os mérleg majd jó lesz.

De kialakítását tekintve az olyan lesz ami stabil talpakon áll és a tetejében van a mérőszerkezet, szóval önmagában jó, csak nem bízok benne, hogy 4K-ért időtálló is lesz! :R

[ Szerkesztve ]

(#58568) Teaway válasza Lord Dragon (#58567) üzenetére


Teaway
veterán

Na akkor itt egy sokkal komolyabb, ez minden kívánságodat teljesíti ► link

Nincs itthon csokid??

(#58569) Brownn


Brownn
tag

SZiasztok!
Milyen mosogépet, és külön szárítógépet vegyek?
7 vagy 8 kg töltetkapacitásút? És milyen márkát ajánlotok?
Ilyen mosogépet:
[Beko]
és ilyen szárítógépet néztem:
[Electrolux]
Vásárlási szempontjaim a következők lennének:
-Energiahatékonyság
-Későbbiekre gondolva egymásra építhetőség
-Ár/érték
-Garancia
Tényleg, mitől függ h egymásra lehet-e építeni 2 gépet?
Illetve ha 8kgos mosókapacitású mosó és külön szárítógépbe pl csak 5kg ruhát teszek az baj?

[ Szerkesztve ]

(#58570) adp válasza Brownn (#58569) üzenetére


adp
őstag

Nagy hezitálások közepette letettem a rúporszivókról az ára miattl és a Sencor SVC 8YL mellett döntöttem és nem bántam meg, nagyon jól felszedi a kutyaszőr mindenhonnan. Praktikerben most akciós volt [link]
6 évre így ez le van tudva.

[ Szerkesztve ]

(#58571) Brownn válasza Brownn (#58569) üzenetére


Brownn
tag

2 főre, de sokat mos az asszony, mert van 2 macskánk is :D

(#58572) ribarszki válasza adp (#58570) üzenetére


ribarszki
őstag

Igen, a hozzá adott turbókefe nagyon jó erre.

(#58573) adp válasza ribarszki (#58572) üzenetére


adp
őstag

Igen. köszi az ajánlást. Egy gyenge pontját látom, hogy nincsen rögzitő pöcök a rúdnál/csőnél/fejeknél. Most újonan még tökéletes, csak nem tudom ez mennyire fog kikopni...

Porzsákot hol érdemes hozzá venni? Ahol esetleg jó áron van/ utángyártott?

[ Szerkesztve ]

(#58574) ribarszki válasza adp (#58573) üzenetére


ribarszki
őstag

Azért jó pár évig nem lesz gond. Kónuszosan rögzül, nem pedig reteszeléssel. Függ a műanyag minőségétől is, de nagyon sok fejcsere kell ahhoz, hogy ez kikopjon.

(#58575) BBéci válasza Brownn (#58571) üzenetére


BBéci
titán

Kimossa a macsekot is? A miénk önellátó, szorgalmasan tisztogatja magát. ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#58576) Gömbike válasza Brownn (#58571) üzenetére


Gömbike
senior tag

Mi a szárítógép előnyeit használjuk ki a cicusokhoz. Kettő huncutka van van , mint családtag, naponta szösztelenít valamilyen plédet, ruhát a gép.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#58577) Piftuka válasza BBéci (#58461) üzenetére


Piftuka
veterán

Nem mondtam, hogy baj van velük. :N Nekem is van egy régi családi darab a háztartásomban. Előnye, hogy kis helyet foglal, és kis mennyiségű kávé elkészítéséhez jól használható.

Ám éppen keresek egy jó, megbízható, őrlő tárcsás, elektromos masinát helyette. Akár fokozatmentesen állíthatót. :K

"Aquila non captat muscas."

(#58578) Piftuka válasza mzso (#58540) üzenetére


Piftuka
veterán

Azt leírtam, hogy mi a különbség közöttük.

A hatékony használathoz legalább 20%-os oldatra van szükség. (Erőteljes vízkőképződésnél én ~40-50%-os oldatot keverek be, azt kézi permezetőbe töltöm, és azzal fújom be a felületet. Hagyom hatni, majd áttörlöm, és lemosom. Gumikesztyű szükséges a művelethez, mert olyan töménységben már nagyon tudja marni a bőrt.)

Ha tudod, hogy a mosgatógéped egy tisztítóprogrammal (edények nélkül elindítva) hány liter vizet használ, akkor könnyen kiszámíthatod az oldat töménységét.

Kristályos citromsavat tálcásan, 250 gramm-os tasakokban az ALDI-ban szoktam venni. Az egy darabig elegendő.

Hidd el, nagyon hatásos! :K Amikor a mosógépen lefuttatok egy forróvizes programot citromsavval, utána olyannyira csillog-villog a dob, hogy öröm ránézni. A nyálkás, mosószermaradvány felület is eltűnik a szegélygumiról, és mindenhonnan.

"Aquila non captat muscas."

(#58579) robaGB10


robaGB10
tag

Sziasztok! Nem tartozik szorosan a topikhoz, de nem találtam megfelelőbb fórumot.
Szóval tudnátok ajánlani indukcióra is alkalmas, jó minőségű inox edénykészletet 40k összegig?!
A Tefal megéri az árát, vagy felesleges pénzkidobás?

(#58580) Laca1212 válasza ribarszki (#58542) üzenetére


Laca1212
őstag

A gép amikor jelzi hogy sót kell tölteni a tartályba akkor gyakorlatilag kifogy belőle a sósvíz? Ez kb mennyi idő közepes beállítás esetén?

(#58581) Brownn válasza Gömbike (#58576) üzenetére


Brownn
tag

És meg tudjátok mondani, hogy mennyire "káros", a szárítógép nincs tele pakolva hanem huzamosabban csak fele töltet ruhával megy?

(#58582) Piftuka válasza Zeki (#58465) üzenetére


Piftuka
veterán

Közben megtaláltam Nektek a teszteket, amit kerestem! :K

Prémium konyhai robotgépek:
Küchenmaschinen Test 1/2 - 5 Geräte im Praxistest (WMF, Kenwood, KitchenAid & 2x Bosch)

50.000 forint alatti konyhai robotgépek:
Küchenmaschinen Test 2/2 (bis 140€) - 5 Geräte von Bosch, Aicok, Cookmii und Klarstein

A tesztelő nevét aranyba lehetne foglalni! :R Ilyen egy jól felépített bemutató és "vizsga". Nem túl hosszú, minden szükséges és fontos információ megtalálható, egységesek a kritériumok, a körülmények, és frappáns az összegzés.

A fenti videók alapján bárki könnyen eldöntheti, hogy melyik berendezést érdemes megvásárolnia, vagy messziről elkerülnie.

A prémium gépek között
- Kis mennyiségű kenyértésztát a Kenwood dagasztotta a legszebbre. A tálon egy grammnyi tészta sem maradt belül. Tökéletesen elvált a falától.
A "MUM5"-ös is hasonlóan szépen dolgozott. A "WMF" és "Kitchenaid" is, de a méregdrága "OptiMUM" nem szépen dolgozta ki a kevés tésztát sem.

- Nagy mennyiségű tésztából a WMF alkotta a legszebbet, de az egy rossz vicc, hogy közben folyamatosan lemászik az asztalról.
A "MUM5" által az asztalon hagyott "disznóól" is elfogadhatatlan. És a fejből könnyen kijáró, kieső keverőkarja is.
Meglepő a "Kitchenaid" rosszabb hatékonysága.

- A lágy sütemény, torta tésztánál a "Kitchenaid" magabiztosan nyert, de a "MUM5" is elég homogén masszát alkotott.

- Vizes masszánál a "Kitchenaid" fröccsenés elleni pajzs nélkül sem fröcsögtette a masszát, míg a Kenwood pajzs szélein kifolyt, a Bosch gépek töltőnyílásán pedig fröcsögött kifelé.

- Tojásfehérjét habbá a "Kitchenaid" verte fel a leggyorsabban, ráadásul a hab úgy néz ki, mint a "Nagy Könyvben" megírva: hófehér, fényes, selymes, tömör és nem folyik.
A "WMF" és főleg a "Kenwood" konkrétan megbukott a feladatnál.

- Tejszínhab készítésében megint a "Kitchenaid" nyert (sebességben, és a végeredmény állagában is), és a többi is jó munkát végzett. Míg a "Kenwood" ismét megbukott.

Mindent összevetve a Kenwood remek berendezés kenyérkészítésre, de massza, krém keverőnek nem jó, habverőnek pedig egyenesen alkalmatlan.

Általános, "mindenes" gépnek pedig a "Kitchenaid" a legjobb. Én még kézzel kicsit rádolgoznék a kelt tésztájára, de az a két féle hab etalon. :K

Az "olcsó" kategóriában pedig egyértelmű, hogy a "Cookmii SM-1500" abszolút "Best Buy". :C

Remek konstrukció, hogy műanyag házzal is ennyire stabil, és egyenletesen dolgozik.

Ha ennyi pénzért lehetne kapni, már rohannék is megvenni. Kár, hogy csak 1 hónapig forgalmazták Magyarországon!

A végére pedig egy érdekes és tanulságos film arról, hogy miért fontos a tésztát a géppel megfelelő(en lassú) sebességgel készíteni:
Watch This Before Getting A Kenwood Mixer!!

(Szerintem a srác összekeverte a gépet egy betonkeverővel. :P )

:)

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#58583) BBéci válasza Piftuka (#58577) üzenetére


BBéci
titán

Ezt ajánlom: [link]. Nekem az i2 változat van, ami már nem kapható.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#58584) Teaway válasza Piftuka (#58582) üzenetére


Teaway
veterán

Szökik a WMF, nem bírja, ha nézik :DD

Nincs itthon csokid??

(#58585) pjen válasza Brownn (#58581) üzenetére


pjen
félisten

Mért lenne káros?

(#58586) KilgoreTrout


KilgoreTrout
senior tag

Sziasztok,

ezek közül a mosógépek közül melyiket ajánlanátok inkább?

Samsung WW80K6404QW
Bauknecht WM Care 8418Z

Esetleg BAUKNECHT WASHER-DRYER: 9 KG - WATK SENSE 97D6?

(#58587) Teaway válasza Laca1212 (#58580) üzenetére


Teaway
veterán

Nem, csak a sóoldat töménysége csökken a kívánt szint alá.
A mosogatás gyakoriságától függ, kb. 2-6 hónap.

Nincs itthon csokid??

(#58588) gilimbgalamb válasza Teaway (#58587) üzenetére


gilimbgalamb
tag

Sziasztok! Egy hete vettünk egy szárítógépet, egy Beko-t, mert a keskeny opció mellett nem igazán maradt más.
Kibontottam, feltettük az erre kialakított helyre a mosógép felett, a bútor van úgy kialakítva, nem összeadó szerkezettel.
Áram alá helyeztem, de nem használtuk még. Tegnap este bementem a helyiségbe meg a kondikazan is ott ügyködik, de soha korábban nem érzett meleg ütött meg, a szárítógép kikapcsolt állapotban árasztotta magából a meleget, és az elején pörgött a ventilátor, majd időközönként mint egy hűtőszekrény bekapcsolt... Csak kismegszakítóval tudtam kikapcsolni mert a konnektor mögötte van...
Ha visszakapcsolom a relét újraindult és elkezdett hőt leadni, na éjszaka ezért indítottunk egy mosást kendőkkel, majd azt szárítani, lement a program megállt a gép, csend és normális hőmérséklet lett. Éjszaka még párszor felkeltem ránéztem, de minden oké volt, erre most hallom, hogy újra búg...
Valakinek valami tipp? Azon kívül, hogy miért vettem Bekot...
Ezer hála a válaszokért :R

[link] a gép

Üdv
Jancsi

[ Szerkesztve ]

„Engem nem lehet elfelejteni, csak nehéz megjegyezni." :DD

(#58589) Teaway válasza gilimbgalamb (#58588) üzenetére


Teaway
veterán

Egyértelműen garanciális hiba, ha kikapcsolt állapotban is meleg szelet készít.

Nincs itthon csokid??

(#58590) Zeki


Zeki
nagyúr

Naja, a Beko minőségellenőrzése is kalap kaka. :(
A házba többet nem jön.

(#58591) gilimbgalamb válasza Teaway (#58589) üzenetére


gilimbgalamb
tag

Köszönöm a választ! Az hogy hova teszem közre játszhat?!

„Engem nem lehet elfelejteni, csak nehéz megjegyezni." :DD

(#58592) Lord Dragon válasza peppe79 (#58566) üzenetére


Lord Dragon
senior tag

Csabroncka , pappe79, Teaway:
Mindenkinek köszönöm a tippeket \ segítséget és a tapasztalatok megosztását! Megnézem először, hogy miket küldtetek, aztán ha van még kérdés, akkor írok még!

Sinkapeter:
Nem a hitelesítés nem számít. És ahogy mondtam a tized gramm nem lényeges már. De azért a gramm ne térjen el! :) Nyugodtan mondd, hogy te mit javasolnál! Nyitott vagyok bármire, minél több az infó, annál több a választási lehetőség! :)

Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#58593) st6969 válasza gilimbgalamb (#58591) üzenetére


st6969
őstag

Természetesen nem. Kikapcsolt állapotban nem szabad működnie.
Hajrá Beko (én is pont azt akarok venni szülőknek... :U :((( )

(#58594) BBéci válasza Lord Dragon (#58592) üzenetére


BBéci
titán

Mérlegből Soehnle (kettő olyan van a konyhánkban) vagy Beurer. A korábban ajánlottak (Ohaus) között is vannak pontos, megbízható darabok.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#58595) Sinkapeter válasza Lord Dragon (#58592) üzenetére


Sinkapeter
tag

Igazából ahonnan mi vettük a labormérlegeket, ott van mindenféle lehetőség.( [link] Helyi cég már évtizedek óta ők javítják a mérlegeinket, de kismillió mérleges cég van még) Ha többet költesz rá, akkor esetleg érdemes egy bolti mérleget, vagy egy egyszerűbb asztali mérleget venni. A bolti mérlegek oszása viszont 1 g felett van. A mérleghitelesítő mondta, hogy van valamilyen szabály, hogy a mérési tartomány maximum hány részre osztható, ezért van, hogy egy mérleg osztása pl. 6 kg-ig 2g, utána pedig 5g. A nem hitelesíthetőeknél lehetséges nagyobb méréshatárnál is grammos felbontás. Ezek viszont, ahogy írtam, a konyhai mérlegek tízszeresébe kerülnek.

(#58596) adp válasza Piftuka (#58578) üzenetére


adp
őstag

Mosógépbe mennyit citromsavat érdemes tenni, 60 fokos mosás?

(#58597) Cece04


Cece04
tag

Sziasztok ,

van egy philips powerpro porzsák nélküli porszívóm, pár éve vettem, sajnos akkor még nem tudtam, hogy ez a konstrukció nem túlzottan ajánlott. Egyébként sok bajom nem volt vele eddig, van kutya is,macska is és bár sokáig tart egy porszívózás de látszólag elég jól fel lehet vele takarítani. Úgy néz ki, hogy csak látszólag, most vettem egy légtisztítót és a tegnapi porszívózás után teljes fokozatra kapcsolta magat automata módban annyi szálló por keringett a levegőben. ennyi port enged vissza?

A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

(#58598) Teaway válasza Lord Dragon (#58592) üzenetére


Teaway
veterán

Van egy olyan érzésem, hogy az lesz a nyerő, amit én írtam :)

Nincs itthon csokid??

(#58599) Teaway válasza adp (#58596) üzenetére


Teaway
veterán

„Mosógép vízkőtelenítéséhez tegyél 2-3 evőkanál citromsavat az üres dobba és ruhák nélkül indíts el egy 40°C-os rövid programot.
A citromsavat öblítőszerként is használhatod: tegyél 1-2 evőkanálnyi citromsavat az öblítő helyére és ruháid puhák lesznek.”

forrás: zoldbolt.hu

Nincs itthon csokid??

(#58600) rlazol


rlazol
addikt

Sziasztok!

Öreg, de eddig jól működő Whirlpool felültöltős mosógépem tegnap este mosás közben megállt. alaposabban ránézve kiderült, hogy a dobja megszorult. Mivel tele van vízzel és ruhával nem akartam a szerelőmre várni, ma reggel szétszedtem. Mint kiderült, menet közben kinyílt a a dob ajtaja és az egyik ruha beszorult, illetve beakadt egy kampóba, ami az üstön belül, a főtőszál környékén van. Kiszabadítottam, megoldottam, de az a kampó zavar. El van deformálódva és félek, megismétlődik a baleset. Mi ez a kampó? El lehet távolítani? Hogy lehet kiegyenesíteni, hozzáférni?

nagykép

beszorulás:

kampó:

Köszönöm a segítséget!

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.