Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26196) peppe79 válasza dethroner (#26194) üzenetére


peppe79
senior tag

A 60 dB feletti zajszint hosszú távon kifejezetten zavaró. A 30ezres árkategóriában, a kihúzható páraelszívók közt az 50-65 dB közötti érték az átlagos. Az alacsonyabb, 50 dB körüli zajszinthez jellemzően túl alacsony légszállítási teljesítmény társul. Persze vannak kifejezetten halk páraelszívók is (perimetrikus típusok, Falmec páraelszívók, vagy esetleg egy Cata TF-7600 alacsony teljesítményen, de ez utóbbi készülék is már 100e Ft felett mozog). A kétmotoros típusok nagyobb teljesítményre képesek, és azonos légszállítás mellett jellemzően halkabbak. De az egymotoros páraelszívók közt is lehet találni megfelelőt.
Az Elicával nincs tapasztalatom, de lehet, hogy azok is jó készülékek. Nekem egyébként egy lengyel Amica páraelszívóm van, ami évek óta hibátlanul üzemel. Anno azért vásároltam ezt a típust, mert előlapról vezérelhetőt kerestem, relatív olcsón. Ami extra benne, és nagyon jó dolog, az a késleltetett leállítás. Emellett van zsírtelítettség kijelzés is rajta, bár ez szerintem felesleges fícsör. Egy gond van csak vele: az amerikai konyhás lakásunkba nem épp a legjobb választás (nappali+konyha=38 m2), és max teljesítményen elég zajos. Egy ekkora helyiségbe legalább egy Cata TF-6600 illene, 150 mm-es kivezetéssel. Sajnos nálunk csak 125-ös furat készült. :-(

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.