Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26851) Teodor52 válasza mzso (#26849) üzenetére


Teodor52
senior tag

Köszi a gyors választ!

(#26852) Teodor52


Teodor52
senior tag

Még egy kérdés:

Reklámokban fellelhető mostanában egy új(legalábbis számomra) mosógéptisztító Lanza néven.
Van valakinek tapasztalata, hogy jobb mint a polly vagy csak egy gyengébb konkurens?

[ Szerkesztve ]

(#26853) Lauda válasza Teodor52 (#26852) üzenetére


Lauda
félisten

Egyébként teljesen feleslegesek ezek a szerek. Negyedévente végzel egy tisztítómosást (ruha nélkül, kis mosószer, 90 fok, pamut program) és kész.

(#26854) blattida válasza Lauda (#26853) üzenetére


blattida
nagyúr

A mosógép tisztítása egyáltalán nem fölösleges, csak éppen nem mosószerrel végzendő, mivel pont a mosószer maradványok és lerakódások ellen nem ér semmit, amik pont, hogy a legtöbb gondot okozzák egy mosógépben (is).
Emiatt kell trisót használni, kábé fél évente.

mzso
Normálisabb sütőben nem csak külön fűtőszál van a grill funkció miatt, hanem eleve tartalmaz grill nyársat is, ami, természetesen, forgatható és a sütő forgatja is, amennyiben a grill funkció aktív és a grill nyárs is a helyére van rakva (hiszen az nincs benn a sütőtérben fixen).

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#26855) Lauda válasza blattida (#26854) üzenetére


Lauda
félisten

Látom az értelmezési problémák nálad most is fennállnak, mivel senki sem írta, hogy felesleges lenne a mosógép tisztítása..

Ez a tisztítómosás a gyártó által ajánlott tisztítási módszer, ami minden mosószerlerakódást eltávolít a gépből.

(#26856) ribarszki válasza Lauda (#26855) üzenetére


ribarszki
őstag

De a vízkövet nem. Pont tegnap kapott Pollyt a gép, és trisóval átsúroltam a gumitömítéseket, mert már büdösödött. Persze a 90fokos átmosás sok leradódást eltávolít, de nem mondanám feleslegesnek sem a Pollyt, sem a trisó használatát. De Csabroncka erről nagyon részletes és alapos cikket írt: Erre

(#26857) blattida válasza Lauda (#26855) üzenetére


blattida
nagyúr

Látom, megint elsiklott a lényeg. Az általad írtakra reagáltam vele, mivel a tisztítómosásra írtad, hogy az elegendő és nincs szükség külön tisztítószerekre, azonban, ez óriási tévedés, mivel a gyártói tisztítómosás nem távolít el semmilyen mosószerlerakódást, maximum, amennyiben magas hőmérsékleten történik, akkor valamennyire fertőtlenítésre alkalmas, másra nem. Sajnos az elszappanosodott mosószer azt nem tudja, hogy neki el kellene távoznia egy tisztítómosástól és nem is teszi meg, ha hiszed, ha nem, ez ugyanis szimpla kémia.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#26858) Lauda válasza ribarszki (#26856) üzenetére


Lauda
félisten

Nálunk kimondottan kemény a víz és a közel 30 éves energoluxunk is köszöni szépen jól van. Ezen kívül próbálja ki valaki nyugodtan, hogy a fűtőszálra rárakódott vízkövet, mondjuk egy villanyboylerét vagy lehet mosógép is, lemarja-e az ecet és a trisó. Hát nem fogja. Max a tömény, 30%-os sósav, azt meg ne öntsük a mosógépbe még véletlen se. Szumma szummárum, ezek a csodaszerek arra jók, hogy valakik meggazdagodjanak rajt, mert a mosógépnek tök mindegy, hogy használod-e vagy sem. Ha valaki nagyon parázik a vízkőtől, használjon vízlágytóberendezést vagy mosószódát mosáskor. A mosógépbe kirakódott vízkövet utólag ezekkel a szerekkel nem fogod tudni kitakarítani.

(#26859) Lauda válasza blattida (#26857) üzenetére


Lauda
félisten

Nem siklott el semmi. Te reagáltál olyasvalamire, amit én nem írtam, ennyi történt.

Amúgy látom jobban értesz hozzá mint a mosógépgyártó. Le a kalappal! Nem véletlen ajánlja a gyártó is azt amit írok, hogy ha nagyon kemény a víz, használj vízlágyítót ha látod pl a dobon a vízkövet és ne utólag próbáld azt belőle eltávolítani.

[ Szerkesztve ]

(#26861) .DLL válasza blattida (#26854) üzenetére


.DLL
veterán

Huh, mi még sosem csináltunk ilyen tisztító mosást. :Y Látszólag semmi baja a gépnek (~20 éves) de akkor ezt megejtem, először csak simán, aztán, hogy kell-e valamilyen szer majd kiderül, mert erről úgy látom megoszlanak a vélemények, így nekünk kell kitapasztalni. (aztán kiragasztok egy matricát a dátummal, hogy mikor volt átmosva, különben úgy is elfelejtem a következőig. :D )

(#26860) DeFranco: 149.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#26862) DeFranco válasza .DLL (#26861) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mi már másodszorra végeztünk el a Csabroncka-programot (:P) és tényleg beválik. a mi mosógépünk egyébként is csettintősen tiszta, volt már hogy szaki szétszedte és megsimogatta, hogy tiszta udvar rendes ház máshol a fél éves gép mocskosabb mint itt ez a sok éves, de azon is tudott javítani.

(#26863) Hauptmann


Hauptmann
addikt

Sikerült megvennem a Mammut kuponnapos akcióban az Electrolux ZPFPARKDB porszívót 32-ért, remélem, jó vásár volt.

[ Szerkesztve ]

(#26864) blattida válasza Lauda (#26859) üzenetére


blattida
nagyúr

De, mivel pont Te írtad, hogy a külön mosógép tisztító szerek fölöslegesek. A mosószeres mosógép tisztításnak nem sok értelme van, mivel a mosógépben mindenképp lerakódik elszappanosodott mosószer, amit a mosószer nem tud eltávolítani. Van ugyan értelme az ilyen mosásnak, de nem a mosógép, hanem mondjuk szagok vagy higiénia óján.
Nem vagyok okosabb a mosógépgyártóknál, ám az köztudott, hogy a gyártók ajánlásai nem mindig működnek, bár, nem is az a céljuk vele, hanem a pr, a marketing, az eladások növelése.
Vízlágyítót valóban van értelme használni ott, ahol szükséges, de nem erről volt szó, éppen ezért fölösleges ide beemelned, mint érvet.

DLL
Az, hogy kinek, mennyire lesz lerakódásos a gépe, sok tényezőtől függ: Mennyit, mit, milyen gyakran, mekkora hőmérsékleten, milyen és mennyi vízzel, milyen és mekkora mennyiségű mosószerrel mos, használ e öblítőt, ha igen, akkor milyet és mennyit...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#26865) ribarszki válasza Hauptmann (#26863) üzenetére


ribarszki
őstag

Bizony jó 🙂 majd számolj be a tapasztalatokról.

(#26869) canniball válasza .DLL (#26813) üzenetére


canniball
nagyúr

"Ebbe gondoljunk kicsit bele..."
Simán el tudom képzelni, hogy egy felület míg egyben van addig nem gond a jelenléte, majd ha a felület megsérül akkor ártalmas dolgok kerülnek elő alóla.

"A teflonra nem reagál a szervezet..."
Na ez a lényeg amit nem tudtam, köszi!

(#26816) mzso!
"A PFOA az ami elvileh rákkeltő..."
Ezt megpróbálom megjegyezni és legközelebb keresni, köszi!

"Én jobban félnék a sok sz@rtól amit belenyomatnak az ételbe..."
Na ja, efelől kétségem sincs...

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#26870) Csabroncka válasza .DLL (#26861) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Ezt ha elolvasod minden kérdésedre és kétségedre választ kapsz!

Engedelmetekkel kicsit takarítottam!
Érvelni és vitázni lehet, a többi nem érdekel senkit!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#26871) Lauda válasza blattida (#26864) üzenetére


Lauda
félisten

Igen ezt írtam, nem azt, hogy felesleges lenne tisztítani a mosógépet.

A gyártó ajánlása, hogy végezz bizonyos időnként tisztítómosást 90 fokon kevés mosószerrel, ami kitakarít minden lerakódott mosószermaradványt. Ezt is a gyártó írja.

Az is a gyártó ajánlása, hogy ha kemény a víz, használj vízlágyítót. Ne utólag akard azt eltávolítani a gépből, mert az nem fog sikerülni.

Részemről lezártam.

(#26872) #94529552 válasza blattida (#26864) üzenetére


#94529552
törölt tag

Figyu, segítek. Szerintem elég, ha egyszer elmondod az álláspontodat a témáról, utána engedd el, csak felesleges oda-vissza passzolgatások ezek. Lauda-nak is igaza van, meg neked is. A mértéke már lényegtelen, akit érint a téma majd eldönti.

[ Szerkesztve ]

(#26873) blattida válasza Lauda (#26871) üzenetére


blattida
nagyúr

Szerencsére a gyártók sok esetben fals ajánlásait sokan nem veszik komolyan. Ugyanis ezek a "szakértő" ajánlások többet ártanak, mint használnak, a lezárásodtól függetlenül.

Pumma
Hogy lenne már lényegtelen a mérték?!
Ha ez így lenne, semmilyen vitának, párbeszédnek nem lenne értelme.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#26874) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Vettem LIDL-be egy Sanitas SFT 75 multifunkciós hőmérőt de persze hogy nem járt hozzá nem hogy Magyar de még egy fránya Angol nyelvű leírás sem. Francia Német Holland persze járt, de a franc se bogarássza ki abból hogy mi mi.

Valaki esetleg nem találkozott ehhez Angol leírással?

Köszönöm!

Itt lenne a kütyü maga: SANITAS Multifunktions-Thermometer SFT75

iPhone 13 Pro Max

(#26875) ribarszki válasza jozsi252 (#26874) üzenetére


ribarszki
őstag

Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de mi ennek az elődjét vettük a Lidl-ben. Ezt Az első kislányunk akkor volt pár hetes és fülhőmérőnek vettük. Mikor először komolyan lázas lett, sajnos egy fertőzés miatt, akkor éjszaka nagyon sírt. Éreztem, hogy meleg, a fülhőmérő 36,8-at mutatott. Direkt kiprónbáltam többször is, hátha én hibázok, de nem.. A hagyományos "higanyossal" mérve kiderült, hogy már 38-39 körül járt a láza. Sajnos visszavinni már nem tudtuk, de azóta a gyerek játszik vele. Méri a babái lázát, ott van az orvosi táskában :) Lehet én fogtam ki hibás példányt, de össze vissza már. Nem pár tizedet, hanem pár fokot. Persze lehet ez az új modell már szuper. De nekem nincs több bizalmam hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#26876) DeFranco válasza ribarszki (#26875) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mi aldisat vettünk az is totál megbízhatatlan volt. alapvetően ezek teljesen használhatatlanok. van olyan körülmény, amikor egy jó eszközzel jól lehet mérni, de azok profi fülhőmérők szakképzett ápolók kezében, tiszta fülben mérve.

1000 tényező van ami súlyos fél-egész fokokat torzít az eredményen, nem mindegy milyen szögben tartod, nem mindegy mennyire zsíros a fül, nem mindegy hogyan méred, nem mindegy, mekkora az eszköz tűrése. megvettem, utánajártam és vissza is vittem.

egy rendes, megbízható digitális hőmérő ezerszer jobb, akár egy 800 Ft-os dm-es (ami egyébként eléggé elöl végzett a teszteken). tapasztalatlan, kisgyerekes szülők szoktak ilyen fülhőmérőt venni, igazából a rendes digitális alul mérve sokkal egyszerűbb és megbízhatóbb, és simán kivitelezhető komolyabb harc nélkül a mérés, nem akkora para mint elsőre tűnik.

(#26878) VIPowER válasza #94529552 (#26877) üzenetére


VIPowER
senior tag

Nem, az utolsó szó az enyém. Rakhatsz bele akármit, semmi sem fogja normálisan kitisztítani. De elárulom hogyan lehet kitisztítani. Szétszeded, kitisztítod, ennyi. Már amit szét lehet szedni. Amúgy marad olyan lerakódásos mint volt kb.

[ Szerkesztve ]

(#26879) mzso válasza blattida (#26854) üzenetére


mzso
veterán

Az már nem grill... Hanem nyárson sütés. (ahogy írtad is) A grill az a rácson sütéstől grill.

[ Szerkesztve ]

(#26880) blattida válasza jozsi252 (#26874) üzenetére


blattida
nagyúr

Én még nem találkoztam olyannal, hogy ne lett volna a lidl-is cuccok mellett magyar nyelvű leírás is. Nem volt bontott a csomag, nem vehette i belőle valaki? Azért is kérdezem, mert nem mindig egy könyvecske van mellettük, ergo, lehet, hogy pont a magyart is tartalmazó hiányzott belőle...
Nekünk ennek a típusnak az elődje van meg majd három éve, nincs semmi baja, pontosan mér (direkt végeztünk kontroll méréseket is higanyos és más lázmérőkkel összehasonlítva). Egyetlen konstrukciós problémája, hogy a kijelzője nem olvasható annyira jól érzékeny a betekintési szögre.

Pumma
Tök lényegtelen, hogy kié az utolsó szó vagy hogy ki "győz". Pont ez a mentalitás az egyik probléma.

ribarszki
Nekünk nem ez a típus van.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#26881) jozsi252 válasza ribarszki (#26875) üzenetére


jozsi252
veterán

Én most mértem a homlokomon, és háromból 3x 36.5 fokot jelzett ki. Nyilván nem kalibrált eszközről van szó, nem is várom el tőle hogy tized pontosan jelezze ki, de van egy 1000 ft-os Omron, hát az mindig 36.7 környékét jelez ki, bármilyen baja is van az embernek, bármennyire is lázas.
Szóval nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt, úgy voltam vele hogy 3500 ft-ot nekem megér.

(#26880) blattida

Bontatlan volt mert le volt rendesen ragasztva a vége, és nem is volt megsérülve, megnéztem direkt. Hívtam a LIDL-t, mondták hogy majd mailbe jeleznek.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#26882) WaterWawe válasza WaterWawe (#26820) üzenetére


WaterWawe
őstag

Visszatérve a témára egy ilyen esetleg nem oldhatná meg a problémát?
Mondjuk félek hogy nem ez a méret a megfelelő.

(#26883) blattida válasza mzso (#26879) üzenetére


blattida
nagyúr

Hivatalosan a grill vagy grillezés nyárson, rácson vagy rostélyon történő sütést jelent, így mindkettőnk állítása helyes. ;)

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#26885) ribarszki válasza jozsi252 (#26881) üzenetére


ribarszki
őstag

Amíg nem volt láz, addig nálunk is pontos volt. Mindig ugyan annyit mért azért nem vittük vissza. Csak éles helyzetben is 36.x fokot jelzett nem a valósat. De ettől még ez az új típus lehet pontos ☺️

(#26886) mzso válasza blattida (#26883) üzenetére


mzso
veterán

Nem nem azt jelenti, hivatalosan sem meg egyébként sem. A grill az gyakorlatilag rácsot jelent.

[ Szerkesztve ]

(#26887) blattida válasza mzso (#26886) üzenetére


blattida
nagyúr

Az rendben van, hogy etimológiailag a grill rácsot jelent, de a grillezés, mint sütési technika, kicsit régebbre nyúlik vissza, mint a fémek használata, ami annyi jelent, hogy nyelvtanilag neked van igazad, gyakorlatilag meg mindkettőnknek.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#26888) st6969 válasza mzso (#26844) üzenetére


st6969
őstag

"Ez sem jött be mindenkinek: http://www.productreview.com.au/p/crofton-aldi-non-stick.html"

Nem vitatom, hogy nem jön be mindenkinek, de a kép alapján ez nem az :) A miénknek sem a szegecsei nem látszanak, sem az alja nem így néz ki (ilyen rombusz alakú dombor mintázat van benne...) :N

(#26889) peppe79 válasza jozsi252 (#26881) üzenetére


peppe79
senior tag

A nejem egészségügyi dolgozó. A homlokhőmérő a legpontatlanabb (márkától függetlenül), ennek ellenére tucatnyi intézményben használják. Otthoni körülmények között mégis sokan tized pontosságú mérést várnak el, még egy pár ezer forintos kommersz eszköztől is. Pedig semmi jelentősége.

(#26890) Lauda válasza ribarszki (#26875) üzenetére


Lauda
félisten

Nekem is mértek kórházban, rendes fülhőmérővel 36.4-et, pedig azt hittem elpatkolok. Megint mérik, aztán megint, ez csak annyi...Aztán egy idősebb nővérke hozott egy higanyost, na az megmérte rendesen 39.6. Ezt most csak amiatt írtam le, hogy nem feltétlen a hőmérő a hibás ilyenkor, maga a módszer, hogy ott mérjük a hőmérsékletet szerintem nem mindig, vagy úgy egyáltalán nem a legjobb megoldás. ;)

(#26891) st6969 válasza DeFranco (#26876) üzenetére


st6969
őstag

"egy rendes, megbízható digitális hőmérő ezerszer jobb, akár egy 800 Ft-os dm-es (ami egyébként eléggé elöl végzett a teszteken)"

Erre gondolsz?
Jó tudni, hogy létezik ilyen teszt, veszek is egy DM-est. Én bevásároltam itthonra 2 Omron-t, mondván az megbízható név. Az egyik 10s, a másik 1 perces mérést ígér. Teljesen különböző értékeket mutatnak, a 10s-t inkább nem használom,az 1 perces is inkább 3-4 perc múlva csipog (igaz, akkor már hihető értéket ad).

(#26892) mzso válasza st6969 (#26888) üzenetére


mzso
veterán

Olvasni is lehet, nem csak képeket nézegetni... :P
Nem is az összes azt értékeli, oda van írva az összesnél, hogy melyik terméket.

De mindegy is a lényeg az, hogy teflonból van. :)

(#26893) DeFranco válasza st6969 (#26891) üzenetére


DeFranco
nagyúr

dm, omron, thermoval mindegyikkel jók az általános tapasztalataim.

el kell olvasni a használatit, ott le van írva sok minden. a 10mp mérés eleve kb. semmire nem jó max iránymutatásnak. az sem mindegy hol méred, homlok, fül, stb. nagyon pontatlan, már eleve biológiai okokból is. hón alatt lehet mérni de ott el lehet felejteni a 10mp 1 perc és hasonló időtartamokat, ott hosszabb idő kell.

ami pontos, az a nyelv alatt és a (már elnézést) végbélben mért érték, utóbbiból eleve le kell vonni 0,5-1 fokot élettani okokból. ezeken a helyeken lehet gyorsan és pontosan mérni.

a linkelt tesztet olvastam annak idején, nem tartom egyébként egy megalapozott mérésnek, de vannak a neten korrekt több körös külföldi tesztek azok korrektebbek.

(#26894) Dluinet válasza DeFranco (#26893) üzenetére


Dluinet
nagyúr

nyelv alatt nem jó, főleg gyerekeknél,
az amerikai orvosok már évek óta küzdenek ez a rossz gyakorlat ellen

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#26895) DeFranco válasza Dluinet (#26894) üzenetére


DeFranco
nagyúr

no es miert nem jo?

no es mi az alternativa? mert hogy hon alatt meg rosszabb az 100%

(#26896) Dluinet válasza DeFranco (#26895) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Mert levegőt veszel, ami hűti, hónaljt javasolják helyette.
Ne állítds tényként, hogy a hónalj rosszabb.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#26897) DeFranco válasza Dluinet (#26896) üzenetére


DeFranco
nagyúr

akkor rosszul mérsz*. a kedvedért elolvastam pár orvosi tanulmányt és egyik sem támasztja alá az állításodat (a forrásellenőrzésen gyakran megbukik, ha állítasz valamit, ez veled kapcsolatban már több éves kritika, sokszor nem nagyon olvasol írás előtt. ezt ne vedd személyeskedésnek, egyszerűen gyakran nehéz komolyan venni amiket írsz mert innen-onnan félinformációkból felszedett dolgokat dobálsz be kibicnek semmi sem drága alapon.)

azt viszont igen, hogy a két említett mérési mód a legpontosabb (végbél és nyelv még ha rossz is ezt így leírni egy mondatban), bár mindegyiknek vannak korlátai. a fülben, hón alatt és homlokon mért értékek jellemzően nem pontosak. a fülben mérés lehetne jó, de rengeteg zavaró tényező befolyásolja ami miatt általánosan pontatlannak minősül.

tudnék még írni jó hosszan erről, mert kigyúrtam magam akkor is amikor a fülhőmérőt vettük és visszavittük meg most is, hogy legyen megalapozottsága az érveimnek, de inkább szerintem olvass utána azzal is csak fejlődsz.

* 1: nem kell lihegni mérés közben
2: általános kritika hogy 5-10 perccel mérés előtt már ne együnk se meleget se hideget, mert torzíthatja az eredményt, ezt be kell tartani. más mérésnél mást kell betartani, ez még egyszerűbb peremfeltétel
3: nem a nyelvre rakod, ahol az orron vett levegő akár tudná hűteni, hanem a nyelv alá az ún. "meleg zsebbe" legyen ez bármi magyarul, angolul "hot pocket" amiből eleve kettő van. ott a nyelvet ráengedve teljesen védve van minden külső körülménytől így a légmozgástól is. ami még faktor, az a hőmérő saját hőmérséklete, ami (az alapvetően gyors mérés miatt, a hón alatt ez a mérési idő hossza miatt kiegyenlítődik) befolyásolhatja az eredményt. éppen ezért az ideális mérésnél az egyik "zsebbe" behelyezed a lázmérőt, majd amikor megközelítette a test hőmérsékletét (valamennyit hűtve a szöveten a hőátadás miatt) a nyelvféket megkerülve átteszed a másik "zsebbe" ahol befejezi a mérést.

érdekes dolgok ezek, tudod, apró dolgokon elég sok múlhat, a legjobb ha kicsit olvasol a témában, és lehetőleg nem nlcafés meg origós kisszíneseket, hanem külföldi (értelemszerűen angol nyelvű) hivatalos szaklapban vagy szakhatóság által lehozott tanulmányokat. kezdjük mondjuk ezzel

persze ezeket is érdemes komoly forráskritikával kezelni, mert a tanulmány is olyan mint a fórumhozzászólás, alapvetően bárki bármilyen hülyeséget leírhat, aztán majd a vita a cáfolatok és az input faktor eldönti hogy mennyire valid. ez valid.

[ Szerkesztve ]

(#26898) Hauptmann válasza ribarszki (#26865) üzenetére


Hauptmann
addikt

Egyelőre sokat nem tudok mondani róla. Ami feltűnt, hogy nagyon halk, már közepes motorfordulatszámnál is fel tudja emelni a ház egyetlen szőnyegét, úgyhogy a szívóerővel nincs gond. A tartozékok igényesek, nem kónuszos csatlakozásúak, hanem interlock-osak, ennél a modellnél valóban áthozták a felette lévú drágább széria csöveit.

(#26899) Klara_ válasza polonic (#26818) üzenetére


Klara_
őstag

Sokat nekem is van 3, egyiknek sincs semmi gondja. R-Ceramic Control. Nem kell tole felni.

(#26900) lufi7 válasza WaterWawe (#26882) üzenetére


lufi7
aktív tag

Ha kóccal van felrakva akkor egy picit fordíts visszafelé a csapon.
Esetleg ha könnyezne akkor se ijedj meg, várj egy pár órát (1 napot).
Valószínű, hogy jó lesz.

"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.