Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25651) bajnokpityu válasza lalakov (#25646) üzenetére


bajnokpityu
félisten

mi 8 éve kaptunk ajándékba egy irobot 530asat. Ez az akkori alaptipus fölött volt eggyel, de akkor is 100e körül ment.

kb 3 évig nem használtuk, mert nem találtam emberi áron akkut hozzá.

a gép a mai napig üzemel, átlag 3 naponta feltakarit. és annyira jó dolog, h mellette a hagyományos porszivó kb arra van, hogy orsziporszivjon a gyerekeknek, meg a morzsát a konyhapulton, esetleg, ha fúrok valamit, akkor oda lehet rakni mellé a szivófejet.

akkut kellett benne cserélni, keféket néha, amúgy példaértékű szerviz a múltkori ingyenes átvizsgáláson, szoftver frissitésen annyit mondott, hogy már nagyon kopott a mechanika, és valszeg nem tudja már a gyári üzemidőt, mert magas az áramfelvétel.

gagyikkal nincs tapasztalatom, de az irobot "porszivók" sztem zseniálisak. mozgásérzékelőt viszont beindítja :(

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#25652) Zeki válasza Met (#25647) üzenetére


Zeki
nagyúr

Sok éves légtisztítós tapasztalatom van, legfőképp a Daikin légtisztítójával.
Por és füst ellen: helység ajtaja becsuk nagy fordulaton átszűr vagy 5-10 percig (szoba méretétől függ), utána másik helyiség, ajtó csukva marad.
Pollen esetében egész nap menjen ahol vagytok, este szobák ahol aludni fogtok, pár percig turbóban, majd éjjelre alapjáraton bent hagy.

(#25653) ribarszki válasza lalakov (#25646) üzenetére


ribarszki
őstag

Szia!

Egy elég nagy ívű kérdést tettél fel, de megpróbálok válaszolni, amennyire tőlem telik.

Szépen sorban:

1, A robotporszívókat két típusra osztjuk. Random/véletlenszerűen takarító robotok, és szisztematikus robotok.
A véletlenszerűen takarító robotok jellemzően olcsóbbak. Nagyon durván 40-150k-ig mozog az áruk. (van olcsóbb és drágább is) Ezek a gépek nem mérik fel a szoba területét, ha úgy tetszik vakok. Fogalmuk sincs mekkora szobában dolgoznak, nem ismerik az alaprajzot, ha úgy tetszik vakok. Van egy ütközés érzékelőjük, így az ütközés után elfordulnak jobbra vagy balra és folytatják az útjukat. (Mondjuk ez nem teljesen véletlenszerű tervezés, mert például az iRobotnak olyan algoritmusa van, amely figyelembe veszi, hogy mekkora megtett út után fordult balra, jobbra, s s próbál egyfajta viszonyítási alapot szerezni az ütközés előtti megtett útból. Ettől nem fogja tudni a szobát, csak segíti az alaposabb takarítást, hogy a gép nagy valószínűséggel mindenhová eljusson.)
Ezek a random robotok nem végeznek a takarítással, ha mindenhol jártak. Addig mennek, amíg lemerül az akksi, majd visszabandukolnak a töltőre és feltöltik magukat. Egyébként meglepően alaposan dolgoznak. Csak időt kell nekik hagyni. Komolyabb típusokat időzíteni is lehet, hogy mikor induljon és mikor álljon le. Akkor jó választás a random, ha a szobákat igen magas küszöb választja el, és egyébként is kézzel kell betenni mindenhova a robotot. Viszont ha egybefüggő területről van szó, amelyeket "labirintus szerűen" tarkítanak a helységek, akkor nem a legjobb választás, mert nem biztos, hogy mindenhová eljut.

A másik csoport a szisztematikus gépek. Ezek a drágább modellek. Jellemzően 150k-tól 300k-ig terjed az áruk. A plusz tudásuk abban rejlik, hogy feltérképezik a szobát. Ehhez vagy kamerát használnak (Lg, Samsung, Miele, iRobot) vagy pedig lézer fejegységet (Lidar) amely körbepásztázza a szobát (Neato). Ezeknek az a nagy előnyük, hogy szisztematikusan haladnak, semmit nem hagynak ki, kikerülik a bútorokat, akadályokat, pontosan tudják merre járnak, s ha lemerülnek, visszamennek a töltőre, majd a feltöltés után onnan folytatják ahol abbahagyták. Sokkal rövidebb idő alatt végeznek mint a random társaik, ugyanis nincs felesleges üresjárat. Bármilyen labirintus is a lakás, mindenhová eljutnak.

2, Küszöb. 2cm körül már nehezen boldogulnak. Vagy a küszöböt kell kiiktatni, lecsiszolni, vagy rámpát készíteni a robotnak, vagy kézzel átrakni a szobába. Egyébként is célszerű a robot porszívózása előtt gyorsan összepakolni a földről, hogy ne maradjon ki terület.

3, Takarítási hatékonyságuk. Meglepően jó! Ha csak kemény felület van a lakásban, akkor szinte fölösleges a hagyományos porszívó. Rengeteg koszt összeszednek, ügyesek. Ha van szőnyeg a lakásban, akkor célszerű központi hengerkefés modellt választani. Ezek a gépek nagyon szépen összeszedik a szőnyeg tetejéről a szöszt, cérnát, hajszálakat, állatszőrt. De alapos/mély takarítást nem végeznek! A robotporszívó nagyon hasznos kiegészítő, de az alapos porszívózást szőnyegek esetében nem lehet elkerülni. Csak nem hetente, hanem két hetente mondjuk. Illetve a sarkokkal és bizonyos bútorok követésével azért gondjaik vannak, ott sem árt átszívni néha utánuk. Vannak kimondottan nagy szívóerejű modellek, vannak amin oldalkefe van, van amelyiken középen csak szívótorok van, nagyon sok féle géppel találkozunk a kínálatban.

A véletlenszerű gépek között most az Aldi RVC 5000-es gépe a best/buy. hengerkefe, lithium akksi, távirányító, programozhatóság. A kínai iLife cég A4-es gépe átnevezve. De ez ne riasszon el senkit, igen komoly gyártóról van szó. Ezek az olcsóbb gépek. De egyértelműen kiemelkednek az iRobot termékei a random gépek között, de ez az árban is kitűnik. Érdekesség, hogy az iRobotnak egyedül a 900-as sorozata szisztematikus, az összes többi véletlenszerű. Ők nagyon sokáig ragaszkodtak ehhez a megoldáshoz. Masszív, robosztus gépek. egyedüli hátrányuk az Ni-Mh akkumlátor. (Csak a drága modellekhez jár Li-Ion akksi)

A szisztematikus gépek között az Lg gépeit is sokan használják, illetve a Neato termékei szerezhetőek be még elérhető áron. Ezeket újként megvenni viszont nagyon zsebbenyúlós. De ha van idő kivárni, akkor a használt piacon nagyon jó áron lehet kifogni szisztematikus gépeket.

(A riasztóról nem tudok nyilatkozni. Állítólag a mozgásérzékelőkön lehet állítani, hogy pl. macskára ne jelezzenek be. De et majd mások megerősítik)

Én eddig egy Aldis gépet használtam, nagyon szerettem. Ezért is döntöttünk úgy, hogy komolyabbra cseréljük. Most egy Neato üzemel itthon. Más kategória a kettő, de persze az ára is. Szeretem ezt is, nagyon szerettem a régit is.

Ha további, konkrétabb kérdésed van, nagyon szívesen segítünk.

(#25654) pomk válasza pomk (#25620) üzenetére


pomk
őstag

Valaki ebben tudna segíteni?
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#25655) lalakov


lalakov
senior tag

Mindenki válaszát köszönöm. :R

koxx: Én is efelé hajlok, de egy nő véleményét megváltoztatni, aki a fejébe vett valamit, szinte lehetetlen. :D

bajnokpityu, ribarszki: Ha véve lesz, akkor már mindenképpen egy drágább változat, mert ha mégsem válik be nála, akkor az lesz a fejünkhöz vágva, "hogy mert ezt az olcsót kapta. És vegyük meg neki most a legdrágábbat." Szóval néha a drágább az olcsóbb. ;)

Lemértem a küszöböt, a legnagyobb érték nincs másfél cm.
Ha egyszer végigjárta a házat, megjegyzi mi merre volt vagy minden alkalommal újra felméri a terepet?
Mennyire melegszik fel a működése közben?

[ Szerkesztve ]

(#25656) bajnokpityu válasza lalakov (#25655) üzenetére


bajnokpityu
félisten

kaptál választ, általában nem jegyzik meg. de nem véletlenül nem jegyzik meg, sztem semmi értelme. ha nem rakják vissza a széket az asztal alá, akkor kapásból jön az új térkép, stb. kb 80nm-t kell nálunk takarítania, cikázva is simán belefér az akkuidőbe. nálunk nincs szükség a normál porszivóra padló takarításhoz. laminált és hidegburkolat van.

szőnyeg a problémás ügy, nekünk a nagyon hosszú szőrű szőnyegek tetszettek mindig, azt ezek nem képesek tisztítani. De azt meg ritkán kell.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#25657) Met


Met
nagyúr

Köszi mindenkinek.
39 nm a lakás, a fürdőn van csak ajtó (meg persze a bejárati ajtó) allergia nincs csak a szálló port lenne jó csökkenteni valahogy. Vasárnap töröltem le a szekrény tetejét de tegnap már látszódott hogy nem tiszta.
Nyilván így amikor jobb az idő többet van nyitva az ablak.
Majd számolgatok fogyasztást.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#25658) Csabroncka válasza Met (#25657) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

A Zepter fogyasztását azt hiszem leírtam, keress rá vissza, szerintem a Daikini sem eszik többet!

"in medias res"

(#25659) Safranek


Safranek
aktív tag

Az előfordulhat hogy a gyári porszívó fej karcolja a laminált padlót :F
Van egy 5 éves bosch gl30 ,és nekem gyanús. Meg az asszonynak is.
Lehet kéne rá venni parketta fejet.

[ Szerkesztve ]

„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″

(#25660) Met válasza Csabroncka (#25658) üzenetére


Met
nagyúr

A Zepter-es linked amúgy nem jó abban a postban amit belinkeltél az összefoglalóban

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#25661) ribarszki válasza Safranek (#25659) üzenetére


ribarszki
őstag

lehet kéne venni :K

(#25662) ribizly válasza Dluinet (#25638) üzenetére


ribizly
veterán

Na gyerekek!
Nem akarok beszólni, de nem lettem sokkal okosabb, de egy igazán jó ajánlatot sem kaptam. :(
Nem ehhez vagyok szokva. Például az egeres, billentyűzetes, CPU hűtős, számítógép házas topic-okban kap az ember épkézláb javaslatot, de itt... :((

Tényleg az a javaslat, hogy menjek el nézelődni?

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#25663) DeFranco válasza ribizly (#25662) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nagyon meleg téma a porszívóké, menj be az órás topicba érdeklődni hogy vajon mikor tanulnak meg a svájciak/japánok úgy automata órát gyártani mint a japánok/svájciak vagy hogy mire ez a nagy zsizsegés az automata órákra, amikor késnek, nyűgösek, drágák, és egy filléres casio pontosabb. alacsonyabb fűtőértéket fogsz kapni ezekre a kérdésekre, mint itt a porszívókra :D

nem mellesleg jó esetben 5-10 évente veszel egy porszívót, itt van kb. 8-10 releváns tapasztalattal rendelkező tag a témában azok közül is mind porzsákos. én is csak nekem releváns tapasztalatom sincs csak 10 éve használok egy olcsó samsungot nagy megelégedéssel, de én porszívójobbágy vagyok.

szóval én azt érzem, hogy pont egy olyan szeletet akarsz kihasítani egy amúgy is meleg pitéből ami nincs is a kamrában mert nem szereti a szakács.

(#25664) Dluinet válasza ribizly (#25662) üzenetére


Dluinet
nagyúr

miele c2, de vizet vagy rothadó dolgot ne porszívózz

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#25665) koxx válasza Dluinet (#25664) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

+1

(#25666) sfefe válasza ribizly (#25662) üzenetére


sfefe
őstag

Kaptal kettot is nem? Elux meg miele 2 tipust is.
Csak el kell dontened.

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#25667) koxx válasza ribizly (#25662) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Én simán berendeltem online a Miele C2-t, előtte persze megnéztem MM-ban, hogy milyen (bár nem működés közben). Néhány yt videó és review után nem nagyon kellett már győzködni.

(#25668) sysrq válasza ribizly (#25662) üzenetére


sysrq
őstag

Vegyél Samsungot, az onlinemárkaboltnál kapsz 2+3 év garanciát rá.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#25669) sfefe válasza sysrq (#25668) üzenetére


sfefe
őstag

Ezzel szerintem az E energiaosztaly meg a hang a gond...

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#25670) koxx válasza sysrq (#25668) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nem egy bestbuy gép a C, D, E, osztályú besorolásokkal.

(#25671) Dluinet válasza sysrq (#25668) üzenetére


Dluinet
nagyúr

nem a besorolással van baj, hanem ár/érték arányba rosszabb azoknál amit mi ajánlottunk
egyetlen előnye a hosszú garancia, de ennyi ideig nem viselném el sem a hangját, sem a porkibocsátását
ráadásul porzsák nélküli, amiből (nálam) dyson lenne a minimum (de akkor sem kéne)

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#25672) sysrq


sysrq
őstag

Aha.

Lássuk csak mi volt az elvárás?

Porszívót szeretnék venni a következő paramétereknek megfelelően:
- Porzsák nélküli porszívót keresek, mert sokszor nedvességet is fel kell vele szívni.
- Állítható teljesítményű modell kéne, de gondolom ez ma már általában igaz mindegyikre.
- árban 40e alatt szeretnék maradni.
- ha lehet, akkor méretében inkább kisebb legyen.
- fontos lenne, hogy ne a leghangosabb legyen. :)
- kerülném az F energiaosztályú darabokat.

Tehát vegyen Miele-t?

Az energiabesorolásról annyit hogy két ~1500W-os gép között nincs osztály eltérés, van Samsung ami "A"-s, 200W-os.
A hangját meg mi is a baj?

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#25673) Dluinet válasza sysrq (#25672) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Szeretnék 4" FullHD telefont
antutu teszten minimum 65000pont
minimum 3GB
LTE B20
Állapot led
fizikai gombok
minimum Android 6
jó fényképező legyen benne (13MP, képstabilizátor, F2 fényerő)
Újonnan 40000 Ft

sajnos nincs ilyen

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#25674) ribarszki válasza sysrq (#25672) üzenetére


ribarszki
őstag

Mert ezzel a linket samsunggal lehet "nedvességet" szívni??

[ Szerkesztve ]

(#25675) Csabroncka válasza Met (#25660) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Ez az a hozzászólás!

"in medias res"

(#25676) sysrq válasza Dluinet (#25673) üzenetére


sysrq
őstag

antutu teszten minimum 65000pont
minimum 3GB
LTE B20
Állapot led
fizikai gombok
minimum Android 6
jó fényképező legyen benne (13MP, képstabilizátor, F2 fényerő)
Újonnan 40000 Ft

- Porzsák nélküli porszívót keresek, mert sokszor nedvességet is fel kell vele szívni.
- Állítható teljesítményű modell kéne, de gondolom ez ma már általában igaz mindegyikre.
- árban 40e alatt szeretnék maradni.
- ha lehet, akkor méretében inkább kisebb legyen.
- fontos lenne, hogy ne a leghangosabb legyen. :)
- kerülném az F energiaosztályú darabokat.

Az egyik megkövetel a másik szeretne, én nem érzem a kettő között a párhuzamot.

ribarszki a nedvesség folyadék? A saját samsungomal felszívok kis mennyiségű vizet, a vizesen átkefélt szőnyeget rendszeresen a porszívóval "szárítjuk" másnak persze nem ajánlanám, te szoktad a vevőidnek?

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#25677) ribarszki válasza sysrq (#25676) üzenetére


ribarszki
őstag

"te szoktad a vevőidnek?" 😂😂😂 Te valamit nagyon de nagyon benéztél. Bár tök jó lenne ha igazad lenne, holnap nem kéne szűrőt venni a porszívómba, csak levenném a polcomról. Kész vagy ember 😁

[ Szerkesztve ]

(#25678) Csabroncka válasza sysrq (#25676) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

"Porzsák nélküli porszívót keresek, mert sokszor nedvességet is fel kell vele szívni."

Szerintem tévedésben vagy, attól még, hogy egy porszívó porzsák nélküli, nem feltétlen alkalmas víz felszívására. Igazából ha a linkelt saját porszívó modelleddel úgy szívatsz fel nedvességet, hogy a HEPA szűrőtornyot is éri, vagy mosod akkor már tönkre raktad :(

A Miele ügynökös témát fejezzük be! Csak a tények domináljanak, ez alapján ki-mit tud ajánl, semmi több. Azt hiszem a kedves fórumtárs kapott már így is bőven kellő iránymutatást.

"in medias res"

(#25679) pjen válasza ribarszki (#25677) üzenetére


pjen
félisten

Nincsen polcod? :DD

(#25680) sfefe válasza sysrq (#25672) üzenetére


sfefe
őstag

Amit linkeltel ( E ) azert kozelebb van az F-hez mint az A-hoz szerintem.....
Azt irta ne a leghangosabb legyen a samud 83 vagy mennyi db.
Nem mondtam, hogy Mielet vegyen linkelj neki kozelebb allo samut azt kesz...

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#25681) lkristóf


lkristóf
senior tag

Sziasztok, porszívóvásárlás előtt állok és azt olvastam itt, hogy a porzsák nélküliek nem jók, de, hogy miért arra nem kaptam választ. Valaki fel tudna világosítani?
Maximum 45ezret szánnék rá, ha van valami kihagyhatatlan bestbuy ilyen árkategóriába azt szívesen fogadom. (lakás takarításra lenne [szőnyeg, parketta sok sok haj :DDD ])

[ Szerkesztve ]

(#25682) sysrq válasza Csabroncka (#25678) üzenetére


sysrq
őstag

Többször megesett hogy az eltört pohár (annyi vízzel amennyi egy gyerek kezében szokott lenni) fel lett porszívózva, mivel a beszívott levegő többször is 180° irányt változtat aligha éri el azt a kb 20 mm vastag szivacsot amit a kézikönyv szerint is a vízcsap alatt kell elmosni. Utána csak fel kellet törölni, és a felmosót nem kellet kidobni az üvegtörmelékek miatt. Túl van misztifikálva ez a vízmentes működés.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#25683) ribarszki válasza lkristóf (#25681) üzenetére


ribarszki
őstag

(#25684) ribarszki válasza sysrq (#25682) üzenetére


ribarszki
őstag

Az, hogy te otthon mit szívsz fel a porszívóddal az teljesen magánügy. De, hogy egy fórumon azt állítani, hogy túl van misztifikálva a vízfelszívás, sőt "vízmentes működés!!!" valamint egy áram alatt lévő porszívóval (zsáknélküli, zsákos - mind1) felszívható a pohárból kiömlött maradék folyadék, azért az elég erősen hajmeresztő. :Y Értem én, hogy egy fórumra mindenki írhat, de könyörgöm, akármit??

[ Szerkesztve ]

(#25685) sysrq válasza lkristóf (#25681) üzenetére


sysrq
őstag

A válasz a kérdésedben is benne van, hogy itt olvastad. És lám mégsem álltak le a nagy gyártók sem a porzsák nélküliek gyártásával.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#25686) koxx válasza sysrq (#25685) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Valahogy el kell adni őket, kis marketing...
Egyébként a dyson porzsák nélküli porszívói jók.

(#25687) #94529552 válasza koxx (#25686) üzenetére


#94529552
törölt tag

A felesleges macera és koszolódás, porbeszívás, mosogatás, szárítás, szűrő csere annál se marad el, mert tartályos, és a technológia nem tökéletes. Néztem a médiába az átlátszó tartályos dyson, demó porszívónak, hát eléggé gusztustalan. Nem kéne.

(#25688) dh66e válasza ribizly (#25662) üzenetére


dh66e
veterán

Ez egy általános topik az egeres topik meg ugye. :(((
Miután nem nagyon reagáltál a többiek válaszára elég nehéz jót ajánlani.Még mindig ragaszkodsz az eredeti elképzelésedhez?

(#25689) Safranek válasza ribarszki (#25661) üzenetére


Safranek
aktív tag

Remek. :C
Erre vonatkozóan van ajánlott bolt ahol belehet szerezni? Esetleg típus ajánlás.
Illetve mire kell figyelni vásárláskor , ha esetleg online rendelsz?

[ Szerkesztve ]

„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″

(#25690) Lipton válasza sysrq (#25682) üzenetére


Lipton
őstag

Az, hogy valami csap alatt kell kimosni, majd kiszárítva (!) visszatenni nem azt jelenti, hogy működés közben a rendszer kaphat vizet. Nem vizes szűrésre tervezték, ha meg átengedi a vizet akkor a motor is megkaphatja ami nagyon örülni fog neki...

Attól még, mert nem ment tönkre eddig az nem azt jelenti, hogy erre lett tervezve vagy hogy akár ez akár másik hasonló modell bírja a víz felszívását. Nem utolsó sorban ilyenkor az egész rendszered vizes lesz, beleragad a por és piszok és még szépen be is büdösödhet, mert kiszáradni kevésbé tud.

[ Szerkesztve ]

(#25691) Met válasza Csabroncka (#25675) üzenetére


Met
nagyúr

Köszi, meg van.
A másik írásodba rossz a link, nyilván már csak mod tudja javítani.
Csak észrevettem, szóltam :B

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#25692) ribarszki


ribarszki
őstag

Kimeneti szűrőt kellett ma vennem a porszívómba. Bár nincsen itthon háziállat, azért 1-1,5 hónap után érezni az állot porszagot amikor bekapcsolom a porszívót. Kíváncsiságból most egy ilyen kimeneti szűrőt vettem: aktív szenes. Kis cellákban van benne aktív szén granulátum, érzésre elég sok. Hogy mennyit szűr a szagokon, illetve mi lesz a helyzet néhány hónap/fél év múlva, majd beszámolok róla. Egyedüli hátránya, hogy a porkibocsátási mutatója így a porszívónak nem A lesz, hanem B, mert ez az aktívszenes szűrő kevesebbet tud..

(#25693) z00li


z00li
senior tag

Sziasztok.

A lidl-ben kapható porszívó milyen minőségű lehet?
https://www.lidl.hu/hu/Ajanlataink.htm?articleId=4968
Ennyit megér vagy tudtok ajánlani valami jót hasonló árban? Köszi.

Üdv: Z

(#25694) Csabroncka válasza ribarszki (#25692) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

ribar nem éri meg! Gondolj bele hány m3 levegőt nyom át rajta - túl pici ehhez a szén mennyisége. Ha van a Miele-nek viszont olyan zsákja amiben van (Menaluxnak van) akkor azt érdemes kirpóbálnod (eleve többször cseréled a kimeneti szűrőhöz képest). Én citrusos illatosítót rakok a kipufogó végére...

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#25695) dh66e válasza Csabroncka (#25694) üzenetére


dh66e
veterán

+ plusz 1 az illatosítónak , én is beleraktam miután megjött a Sencor gyári porzsák csomaggal.Teljesen jó megoldás ez így a szagtalanításra.
Lenne rögtön egy kérdésem is.
Motorszűrőt ami benne volt szintén a Sencor csomagban mennyi időközönként kell cserélni?

(#25696) ribarszki válasza Csabroncka (#25694) üzenetére


ribarszki
őstag

Nekem is gyanús, hogy néhány hónap múlva nem fogja szűrni a szagot. Meglátjuk, maxumium ez volt a tanulópénz. S ha nem jön be, akkor másnak már nem kell megvenni :)

Sajna nincs aktív szenes zsákja a Mielenek, pedig az elv nagyon jó és több értelme is lenne mint a kimeneti szűrőben a széngranulátumnak.

Meglátjuk, néhány hónap múlva visszatérünk rá.

(#25697) sysrq válasza Lipton (#25690) üzenetére


sysrq
őstag

A víz nem jut el a motorig, a portartályban gyűlhet össze a már beszívott anyaggal keveredve, az meg kiöblíthető. A csőben nem marad, elpárolog az átszívott levegőben. Bár páran biztos szeretnék láttatni, én nem ezt javasoltam senkinek, (mert porzsákosak).

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#25698) Zeki válasza z00li (#25693) üzenetére


Zeki
nagyúr

USZAV szabvány. :(
Bottal sem piszkálnám meg kategória!

A cégnél van egy ilyen csak Zanussiban, szóval nem volt értelmes ember aki azt tervezte, meg jóváhagyta.

(#25699) dh66e válasza sysrq (#25697) üzenetére


dh66e
veterán

Tökmindegy, ha a szűrő vizet kap a gép hatásfoka nagyságrendekkel lecsökken.Kár ezen túráztatnod magad.

(#25700) z00li válasza Zeki (#25698) üzenetére


z00li
senior tag

Köszi. Esetleg valami ajánlat ebben az árkategóriában?

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.