Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26101) kelly416 válasza Formaster (#26099) üzenetére


kelly416
veterán

Nehogy. Páran már vagy egy hete ezeken a hozzászólásokon röhögünk. Elvennéd szegény emberektől a viccforrást? Keress rá még pár h.sz-re a szerzőtől. Ajánlott!

(#26102) macskaszőr


macskaszőr
újonc

A tavalyi hozzászólásokat visszaolvasva láttam, hogy a Miele alatti ársáv slágere a Sencor svc 8 volt. Sokan írták, hogy megvették. Őket szeretném kérdezni, most már az eltelt idő távlatában, hogyan viszonyulnak a géphez?
Cseh oldalakon azért elég sok kritika éri, igaz ott ismertebb és elterjedtebb márka.
Ezek: a gégecsöve csavarodik, merev, maga a gép sem elég gördülékeny, nehezen vonszolható, ahogy írják. A műanyagcsővég és fém hosszabbítócső találkozása könnyen szétcsúszik, ha erősen szív, , ezért nem kihasználható a motor ereje, és a turbókefe nem szétszedhető, nehezen szedhető ki a rátekeredő szőr, haj. Az újabb eco 700 w-os változat egyáltalán tudja rendesen forgatni turbófejet? A szívóteljesítményt sehol sem találom. Viszont az egyik turbókefét áruló oldalon írják, hogy min. 1000 W kell a meghajtásához.

https://www.aqua.hu/sencor-univerzalis-turbo-kefe-szivofej-svx-110tb-191141.html (Ez épp szétszedhető de a gyárilag mellé adott nem ez, hanem ilyen:
https://edigital.hu/porzsakos-porszivo/sencor-svc-8vt-eue2-porzsakos-porszivo-p470468

Tényleg sok kompromisszum kell, vagy ezek csak nagyon nyűgös tulajok voltak?
Nagyon fellelkesültem a sok vásárlást olvasva, de csak az első használatokról voltak lelkendező vélemények, később senki sem írt. Segítsetek, kérlek! :F

(#26103) Emu válasza macskaszőr (#26102) üzenetére


Emu
őstag

Mi anyósoméknak vettük 2 éve karácsonyra. Heti 2x használja, egy 75 nm-es lakás körbeporszívózására. Eddig még nem panaszkodott semmire sem, csak utángyártott porzsákkal futottunk egyszer lukra.

(#26104) ribarszki válasza macskaszőr (#26102) üzenetére


ribarszki
őstag

Nyilván csodát nem kell várni tőle, de azért az árért amit tud, az rendben van. Régebben voltak gyermekbetegségei, talán ezeket már orvosolták. (Mosatnában nincs panasz róluk, a kirepülő hepa filterről sem olvasni már) A turbókeféről nem tudok nyilatkozni. Ha még adják mellé, akkor valószínűleg elég a szívóerő.

Emu Melyik prozsák lett végül jó hozzá? Mármint amivel sokáig lehet használni és nem csökken drasztikusan a szívóerő. Másoknak is segítség lenne!

[ Szerkesztve ]

(#26105) #94529552 válasza macskaszőr (#26102) üzenetére


#94529552
törölt tag

Amennyiért vennéd, annyiból kapsz Bosch és Elektrolux márkáktól jobb minőséget is, akkor meg minek kísérletezi ilyen noname készülékkel.

(#26106) BB9000


BB9000
senior tag

Sziasztok. A kb 10 éves Whirlpool ARC4020 kombihűtőnk hétvégén elromlott. Azt csinálja, hogy levágja a fi relét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy áram folyik a védőföld vezetéken, vagyis testzárlatos lett. Mivel a hűtő nagyon szép állapotban van kívül, belül, jó lenne megjavíttatni. Az a szerelő, akivel beszéltem elkeserített: látatlanban egy kompresszorcserét helyezett kilátásba, ami 50K körüli költség lenne. Ennyiért meg már nem éri meg megjavíttatni. Attól tartok, hogy mivel ez nem egy tipikus hűtőgép-meghibásodás, itt már "komolyabb" villanyszerelői ismeretek is kellenek, egy találomra kihívott szerelővel nem járnék jól. Kijönne, de nem csinálná meg nekem, viszont fizethetnék érte egy 10-est. Korrekt szerelőt tudtok ajánlani aki nem vág át? Egyéb ötlet?

(#26107) Shadowfax válasza macskaszőr (#26102) üzenetére


Shadowfax
addikt

Mi 2015 Karácsonyán vettük, s nem bántuk meg. Nagyon jól szív és nagyon halk. Ami engem kicsit zavar, hogy a turbókeféje túl magas, így egyes bútorok alá nem fér be, míg az előző porszívónál ez nem volt gond. Amiket hibaként felsoroltál, nem tapasztaltam, kivéve, hogy a fém cső és a műanyag cső találkozásánál valóban könnyebben szétcsúszik, mint a régi porszívónknál. 21k-t nekem most is megérne. :)

(#26108) macskaszőr válasza ribarszki (#26104) üzenetére


macskaszőr
újonc

Köszönöm a gyors válaszokat! A 2000 W-os motorral mindössze egy helyen lehet kapni, de 41000! ft-ért,Külföldi készletből hozzák. Szerintetek ezt vegyem, vagy a 700-ast?
Kutya-macskaszőrre kellene, szőnyegből, kárpitos bútorokból... tehát nagyon fontos a turbókefe.Szerintetek nagy különbség van a különböző márkák között ? Árban legalábbis nagy a szórás.
Sőt, a Dysonnak van ebfésűje is, hát ha azt lekoppintanák!Csodálom hogy pl. Elektrolux még nem lépte meg.

http://www.dyson.hu/accessories/groom-tool.aspx

(#26109) Bacusuz válasza LámaZ (#26076) üzenetére


Bacusuz
őstag

A szilikonnal szennyezett felületen a lakkok es festékek összeugranak.

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#26110) #40553216 válasza macskaszőr (#26102) üzenetére


#40553216
törölt tag

„Cseh oldalakon azért elég sok kritika éri, igaz ott ismertebb és elterjedtebb márka.”
Talán mert cseh tulajdonban van? ;)

Én „külföldi készlet” utolsó darabját tuti nem venném meg.

(#26111) Thunderzolee

Ért valaki a porszívók belsejéhez?

Az utolsó képen bekarikáztam valamit.
Az egy kör alakú filc-szerű tömítő-gyűrű a motor körül :F vagy egész egyszerűen ennyi szöszt szívott már be, és ez állt össze, és ezért állt meg a motor?

Egyébként annyi fejlemény van, alighanem már a fő-fő szervizmérnök válaszolt legutóbb.
Van hővédelem, de idézem: "..a motor kommutátora a rárakodott szennyeződések miatt rövidzárba ment át, a természetesen meglevő hő védelem ilyen esetben nem jelent megoldást."

Ha jól sejtem amit bekarikáztam, az nem tartozék, hanem az összeállt porcica?

Már csak az a kérdésem, h hogyan jutott a motortérbe annyi szösz be, h ilyet tud okozni.
Ha jól sejtem amúgy a kolléganő lesz a ludas, mert gyanítom, h egyáltalán nem takarította a szűrő(ket), csak a portartályt ürítgette, amikor már nem tudott szívni a porszívóval.
Szerencsétlen porszívóban teljesen eltömődött a levegő útja, és ilyenkor ha jól sejtem az eltömődött szűrőn át nem tudott már ugyan szívni, de helyette valami résen utat találhatott a felszívott levegő, így jutott be a kosz, ami aztán összeállt azzá, ami megállította a gépet.

Még rákérdezek erre, de innentől kezdve (számomra) nyilvánvaló, h nem az Electrolux hibázott.

A szivacs, meg a hepa szűrő az ki volt mosva amikor visszavittük a szervizbe a gépet, látszott rajta, h teljesen tiszta, de ki tudja, h előtte milyen időközönként tisztította a szivacsokat, főleg a motorszűrőn levőt, vagy egyáltalán kiszedte-e a motorszűrőt legalább kirázogatni, leszedni róla a rárakódott port.
Nem lepődnék meg, ha ezt sose tette meg.

Nekem ilyen nagyobb méretű takarítógépem van, aminek hengeres a szűrője, (porzsák nincs benne), én azt gyakorlatilag minden egyes porszívózás után (lusta vagyok na, inkább kéthetente szoktam átporszívózni a teljes házat, addigra már szemmel látható a falak mellett a sok szösz, muszáj megtenni), szóval kiszedem ezt a körszűrőt, kiviszem a ház elé, viszek egy ecsetet, végigütögetem vele, ill. leporolom a belegyűlt port minden ilyen kétheti porszívózás után.

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#26112) .DLL válasza #40553216 (#26110) üzenetére


.DLL
veterán

"Én „külföldi készlet” utolsó darabját tuti nem venném meg."

Miért, az mire utalhat? Nyilván lehet valamilyen sumákság is, de konkrétan pl.?

(P.H.)

(#26113) tPedro_


tPedro_
őstag

Sziasztok!

Hutogep eseteben az inverteres kompresszornak milyen elonyei vannak?
Ha jol olvastam, szabalyozni tudja a teljesitmenyt.

Meghibasodas szempontjabol tartosabb mint a sima kompresszor?

Tobbszor irtatok, hogy a kinai kompresszoros gepeket kerulni kell. En meg egy gep adatlapjan se lattam, hogy hol gyartottak a kompresszort. Van errol valami lista?

Koszi elore is.

Udv.

(#26114) ribarszki válasza macskaszőr (#26108) üzenetére


ribarszki
őstag

Rendeld meg interneten! Ha tetszik, és összeszedi a shaggy-ből a szőrt, akkor öröm és boldogság van, hanem akkor 14 napon belül elállsz a vásárlástól és visszaküldöd. Utána lehet tovább gondolkozni ;)

(#26115) ribarszki válasza Thunderzolee (#26111) üzenetére


ribarszki
őstag

Azt a büdös... ez hány éves porszívó pontosan? Sima átlagos otthoni felhasználásban volt? Azért néz ki így, mert azt a bizonyos szűrőt nem cserélte? Nem volt itt más gond is? Mert ez nagyon szarul mutat :Y

(#26116) #40553216 válasza .DLL (#26112) üzenetére


#40553216
törölt tag

Akármire. Pl. nincs magyar gari, ott is visszavett cucc, régóta áll ott (2000 W-os, azaz régi).

(#26115) ribarszk
Arról volt szó, hogy egy éved, ha jól emlékszem.

[ Szerkesztve ]

(#26117) Csabroncka válasza tPedro_ (#26113) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Azt hiszem a++-tól felfele már inverteresek vannak, elsősorban szinte csak előnye van hang/fogyasztás/teljesítmény

A kompresszort úgy nézed meg, hogy fizikailag benézel a gép seggébe, a felirat elárul mindent, a made in EU-s oké!

Meghibasodas szempontjabol tartosabb mint a sima kompresszor - nem lehet összehasonlítani a régi hűtőket a maiakkal. Egyrészt egy mai hütő 6-8 évre van tervezve, másrészt egy 20 éves hűtő akár 200%-kal több energiát is megeszik....

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#26118) Thunderzolee válasza ribarszki (#26115) üzenetére

Igen, ez az a porszívó.

Ezért kérdezem, h az a "gyűrű" az ott volt eredetileg, vagy nem?

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#26119) tPedro_ válasza Csabroncka (#26117) üzenetére


tPedro_
őstag

Koszi.

3 Gorenje (most van rajuk +2 ev gyari gari, osszesen 5) huto kozott vacillalok jelenleg:
GORENJE NRK 6202 MX
GORENJE NRK 6202 TX FACELIFT
GORENJE NRK 6203 TX

Joforman csak az extrakban ternek le, illetve abban, hogy az utolso inverteres kompresszorral szereltek.
Nem dontottem meg el, hogy megeri-e a toblet kiadastpl az elsohoz kepest.

(#26120) macskaszőr válasza ribarszki (#26114) üzenetére


macskaszőr
újonc

Jó ötlet! mert engem is aggaszt ez az utolsó darab-esetleg visszavitt,javított lehetőség.
De visszaveszik akkor is, ha kipróbáltam, pl. piszkos a zsákja? Teljesen tapasztalatlan vagyok e téren, még nem kellett visszaküldenem semmit.

(#26121) canniball válasza macskaszőr (#26108) üzenetére


canniball
nagyúr

41k a Sencorért? Az vicc...én tuti keresnék másikat...

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#26122) Csabroncka válasza tPedro_ (#26119) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Alapvetően, azt döntsed el, hogy No frost vagy hagyományos! Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya! Függetlenül attól felvet-e a pénz vagy sem szerintem egy sima mechanikus kapcsolós is megteszi (Sógoroméknak olyan van), 2 éve gond nélkül teszi a dolgát. Maga a márka szimpátia kérdése. A pakolási igény dönti el a választást ebben az esetben.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#26123) Formaster válasza LámaZ (#25927) üzenetére


Formaster
addikt

"Ehhez képest van olyan lapostévé, LED-es, amely – ha minden igaz – 50 Hz-es, bár ez lehet, hogy tápárammal függ össze. Európában a hálózati (váltó)áram 50 Hz-en ketyeg, Amerikában 60 Hz-en"

Igen a váltóáram szorosan összefüg az NTSC vs PAL szabvánnyal ;]

(#26124) pjen válasza Thunderzolee (#26118) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem ott volt,az egy tömítés a turbina és a ház között,ott üzem szerűen nem mehet át levegő.és nem is megy.Mi szívná?A levegő elől belép a turbinába és a motoron keresztül keresztül távozik.Végeredményben ez hűti.Próbáld meg,fogd be a szívó csövet,a motor terhelés hiányában felpörög,és hűtés hiányában leég.

(#26125) Formaster


Formaster
addikt

Ha már erre járok és porszívó vásárlás előtt állok, tudnátok egy kis felvilágosítást adni? Nem találok igazán jó teszteket és elsősorban porzsákmentesek érdekelnének. Nem kell allergiabarát legyen, de ne is fújja ki hátul, amit a csövön felszív. Szóval egy jó ár érték arányú porszívót szeretnék úgy 40-60 ezer körül. Mik az általatok ajánlottak?

(#26126) windlord


windlord
őstag

Mosogatógép vásárlás előtt állunk, és még nem volt mosogatógépünk.

Kinéztük őt, mert most 15 havi 0% THM -re vihető.
A leírás alapján jónak tűnik és 5 év garanciát írnak hozzá.

Ismeritek a terméket?
Tudnátok véleményezni?

(#26127) pjen válasza windlord (#26126) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem ebben az árban 5év garival jó vétel.

(#26128) ribarszki válasza Formaster (#26125) üzenetére


ribarszki
őstag

Ahogyan egy kolléga fogalmazta meg a fórumon. "A porzsák nélküli porszívók vásárlásakor arra kell nagyon vigyázni, hogy legyen benne porzsák!"

Nem kezdek kisregénybe, használd fent a keresőt, írd be, hogy "porzsák" vagy "porzsák nélküli" és olvasgass kedvedre.

Jobbra fent találod a "hogyan válasszunk porszívót" cikket. Fusd át azt is, különös tekintettel a porzsákos porszívó részére!

Majd ezután, amikor tisztábban látod, hogy a kis száraztartályos zsáknélküli gépek a porszívógyártás zsákutcája, utána márkát is tudsz választani. ;)

Ha fontos, hogy minél halkabb legyen a gép, akkor Electrolux. Ha ez nem számít, akkor inkább Miele. (Ez csak saját, egyéni vélemény, nem a fórum ajálása!)

Ha van macska/kutya, akkor turbófejes modell. Ha sok kemény felület (metlaki, parketta, laminált) van a lakásban, akkor pedig extra parkettafejes modellt.

Röviden ennyi :)

[ Szerkesztve ]

(#26129) windlord válasza pjen (#26127) üzenetére


windlord
őstag

Ezzel a meglátással én is így vagyok.
Szóval már elkezdtem intézni a folyamatot az ingyen hitelhez.

(#26130) Formaster válasza ribarszki (#26128) üzenetére


Formaster
addikt

Igen, ezt a cikket már láttam. Annyit szűrtem le belőle, hogy a jó porzsák nélküliek drágák, de nem lehetetlen jót venni.

Szóval akkor maradjak inkább a porzsákosnál. Konkrét típusokról viszont nem esik szó. Parketta fejes kellene. :R

(#26131) ildi_


ildi_
csendes tag

Hali!
Szabadonálló kombinált gáztűzhelyet szeretnénk venni és nagyon meglepett az, hogy kb. 15 ezer körül lesz (anyaggal, mert nyilván nem lesz megfelelő az előző tűzhelynek a csöve) a szakszervizzel a beköttetés, egyébként nem érvényes a 2 éves garancia. Mit takar ez pontosan? Csak engem döbbent meg ez az ár? Mit takar ez a bekötés pontosan? Mert nem hiszem, hogy túl nagy dolgot, ha volt már előtte egy gáztűzhelyünk.

(#26132) pjen válasza ildi_ (#26131) üzenetére


pjen
félisten

Első sorban egy számlát,és felelősség válalást,hogy szabályosan van bekötve+a szerelő munka díját és az esetleges anyagot.

(#26133) Thunderzolee válasza ildi_ (#26131) üzenetére

Semmi extrát nem fog tartalmazni, csak amit a kolléga leírt.
Ha nem szakemberrel kötteted be, akkor viszont nem érvényes a garancia. :(
Én mondjuk megoldottam az ilyesmit, mert használt cuccokat vettem Jófogásról, azon már nem volt garancia, így nem fáj a gari miatt a fejem. Cserébe egy nagyságrenddel kevesebbe kerül a tűzhely.

Windows telepítése is van ahol 5-10ezer + áfa.
Ezért magánszemélyek nem is igen veszik igénybe, cégeknél viszont amúgy is van informatikus, annak meg benne van a munkakörében általában az is, h a cégtulajdonos unokahúgának a kislánya szomszédjának is meg kell csinálnia a laptopját. ;]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#26134) pjen


pjen
félisten

Sziasztok.Vettem a Lidl ben Parkside multi csiszolót,akciósan 8000ft.3 év garival.Délután már kellett is használni,meglepően jól működik.Viszont a ledes lámpa nem volt az origin dobozban.

(#26135) DeFranco válasza pjen (#26134) üzenetére


DeFranco
nagyúr

jó vétel volt, én is vettem régebben. már csak azt szeretném tudni, hogy melyik tartozékot pontosan mire és hogyan lehet használni.

(#26136) pjen válasza DeFranco (#26135) üzenetére


pjen
félisten

Enyémhez adtak egy vastag füzetet,igaz még nem néztem át.Van jó pár darab gyémántos vágó csiszoló,furó szerszámom ami jó hozzá.Korr anyagba kellett vékony lyukakat fúrni jól ment vele.

(#26137) DeFranco válasza pjen (#26136) üzenetére


DeFranco
nagyúr

én ehhez tök vagyok, nagyjából leírja hogy stücni meg düzni de nekem az is kínai.

(#26138) Morris válasza pjen (#26134) üzenetére


Morris
veterán

Én is vettem ilyet korábban. Nagyon jó cucc. Rengeteget dolgoztam már vele.

(#26139) Formaster


Formaster
addikt

Visszatérnék a porszívó kérdésre. Marad akkor a porzsákos. Kinéztem a tanácsok alapján egy 700W-os Electrolux Ultra Silencer ZUSORIGWR+ típust. E12 Hepa filter van benne és 12m kábel. Ez tetszetős. Hasonló vagy picivel magasabb áron lenne még ettől jobb választék? :R

[ Szerkesztve ]

(#26140) CactuS válasza Formaster (#26139) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Nálunk üzemel már lassan ~ 1,5 éve egy UltraSilencer. Nagyon szeretjük, baromi jól szív, halk, nem keveri a port. MM-ben anno jó áron volt, plusz az 5 év garanciát bele tudtuk alkudni az árba. Csak kiegészítőket ne kelljen hozzá venni, mert azok aranyárasok, ráadásul a spéci négyzetes teleszkópos nyél miatt alternatíva nem nagyon van hozzá.

(Azért a gyerek mellé beszereztünk egy V7S Pro robotporszívót is, ami a távollétünkben takarít, azóta csökkent az UltraSilencer népszerűsége. :B)

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#26141) dh66e válasza macskaszőr (#26102) üzenetére


dh66e
veterán

Szia!
Nekem az ECO változat van immár két hónapja kb minden fekszik amit hibaként lehet olvasni,de ezek miatt ennyiért eret nem fog senki sem vágni.
Ismerősömék Boscht vettek kicsit drágábban mit ez a Sencor volt,kipróbálta nálunk az ECO-t mert nagynak (nehéznek) találta az övéhez képest,de azt mondta hogy ez egy nagyon jó porszívó és legalább nem borul fel mint az övék.
A csőtoldást nagyon össze kell nyomni hogy ne jöjjön szét mert szőnyegen ki tud hullani ha nincs a helyén. Ezt tényleg hibaként lehet ennek a gépnek felróni mert egy háziasszonynak ez lehet kihívás.Ezzel együtt tudunk élni meg azzal is hogy olcsó hozzá minden gyári porzsák csomag ,Hepa 13 szűrő,etc.etc. :)

[ Szerkesztve ]

(#26142) Varoz válasza Thunderzolee (#26111) üzenetére


Varoz
őstag

Aztarohadt! Hogy lehet így agyonvágni egy porszívót? :Y :Y
Ennek a nőnek inkább seprűt se adjatok! ;]

hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

(#26143) dh66e válasza Varoz (#26142) üzenetére


dh66e
veterán

Talán még porzsák sem volt abban a porszívóban. ;]

(#26144) LámaZ válasza Formaster (#26099) üzenetére


LámaZ
addikt

Átfáradtam.
Na, bumm!

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#26145) ribarszki válasza dh66e (#26143) üzenetére


ribarszki
őstag

Még jó, hogy nem volt, mert zsáknélküli a gép 😁

(#26146) Zeki válasza Varoz (#26142) üzenetére


Zeki
nagyúr

Jut eszembe erről, nálunk diákok melóznak, legalább 18 évesek, és banyek volt olyan, hogy arra sem volt jó, hogy seprűt adj a kezébe. :(

(#26147) kelly416 válasza pjen (#26136) üzenetére


kelly416
veterán

Irigyelem Tőletek az árat és a három év garanciát. :DDD Szóval magyarán nem igazán csináltam jó üzletet, amikor a Dremel-t vettem meg 20ért. Pedig akkor jónak tűnt. Igaz, relatíve sokat használtam, akkor nem csalódtam benne, de a kései már teljesen eléletlenedtek, pedig szinte csak fát és festéket kaptak. Szóval ez a Lidl cumóka szerintem is jó üzlet, még a tartozékok is eléggé elfogadható áron vannak.

Tényleg, ha már Lidl. Valakinek van ötlete, hogy a Parkside száraz-nedves porszívóhoz (talán pnts 1400 d1 a becsületes neve) hol lehetne kis hazánkban porzsákot meg szűrőt kapni? Vagy marad a netes külföldi rendelés?

CineDOG1:
"Új ember jelentkezik az irodában munkára, a felettese a kezébe adja a seprűt.
- Na de Uram! Nekem diplomám van.
- Ja? Bocsásson meg. Ebben az esetben megmutatom, hogy kell.
"

Nem hiába mondják, hogy minden viccnek van alapja.

[ Szerkesztve ]

(#26148) Thunderzolee válasza kelly416 (#26147) üzenetére

A Parksidehoz a porzsák az nem Google első találat?

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#26149) .DLL válasza kelly416 (#26147) üzenetére


.DLL
veterán

Na várjunk, "multi csiszoló" alatt ki mit ért? :D Nekem még PC-ház modding korszakomból ezt a fajta gépet jelenti: [Link]

Amúgy ne bánd, a Dremel az Dremel ;) nekem csupán egy bajom volt vele, hogy kicsit más a felfogatás mérete, mint a Bosch félének, és ez utóbbihoz szélesebb az akár utángyártott kiegészítők választéka. Néztem az Lidl/Aldi(-mert hogy ott is volt :Đ) rezgő vágót is, de visszatartott az akkumulátor. Tesztek alapján picit gyengébb is, mint a kettőhuszas és nekem ritkán is kell, az állást, meg nem annyira szeretik a Liion akkuk, ezért lett vezetékes. :)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#26150) DeFranco válasza .DLL (#26149) üzenetére


DeFranco
nagyúr

van "dremel" és "rezgővágó" is parkside márkában vezetékesben, szokott is lenni rendszeresen, bár mostanában valamiért az akkusat nyomják.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.