Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26801) .DLL válasza fery02 (#26799) üzenetére


.DLL
veterán

Nyilván ha a finom elektronika döglik meg, akkor azt mondják rá, hogy alaplapcsere, több tízezer. Ha egy tekerős időkapcsoló romlana el (amiről én még nem hallottam :D ) akkor azt olcsóbb és könnyebb pótolni.
A 10-20 éve gyártott digitális paneles mikrók akkoriban a komolyabb kategóriába tartoztak; hogy egy mai digitális kezelőfelület mikor adja be a kulcsot azt nem lehet tudni.

(#26800) mzso: meg van a szar tekerős, mint haveroméknál... az enkóder tárcsa elhasználódott, és véletlenszerűen léptet előre vagy hátra bármelyik irányba is tekerik. Nyomatod előre és lehet hogy visszafelé léptet, aztán kettőt előre majd megint hármat vissza... :D kicsit idegesítő.
A tietek sem jó akkor; aki kitalálta, hogy csak egy irányba lehet léptetni, azt jól nyakon kéne b*** :( nyomógombból is be lehet rakni kettőt egy + és egy - csak a spórolás ...

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#26802) #94529552 válasza mzso (#26800) üzenetére


#94529552
törölt tag

Igen a digitális tekerő is terjed, és remélhetőleg az is tartós lesz.
A miénknél(WP) van + és - gomb, és nem kell újrakezdeni. Ha nyomva tartom, akkor begyorsul.

(#26803) pjen válasza .DLL (#26801) üzenetére


pjen
félisten

Egy átlag mikró 20-25K két év garival,ha két évet kibír szerintem tovább is bírja.Volt egy tekerős Lg vagy 20 évig,most egy samu van ami szintén tekerős,vagy 6 éve.Nem igen romlanak ezek el.

(#26804) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Whirplool ADG 750 IX mosogatógéppel kapcsolatosan volna olyan kérdésem, hogy az mitől lehet, hogy szinte minden mosásnál van egy-egy evőeszköz, vagy tányér, amit nem mos el rendesen. Kanálra pl. ráragadva marad a kajamaradék. És nem csak egy apró kis paca. Mostanában egyre több dolog marad így koszos. Finish sót és öblítőt ill. Somat mosogató gélt használunk. Most vettünk finish tablettát (régebben is azt használtuk), de azzal is ugyanaz a helyzet.

(#26805) bbubby00


bbubby00
őstag

Háztartási nagygépek vásárlása előtt állunk, kellenek majd az asztalosnak a méretek végett.
Szeretnénk:
- páraelszívót, 20-50e értékben
- főzőlapot, könnyen tisztítható, elektromos 50-70e
- sütőt, (ritkán használjuk) 50-80e
- mikrót, (mikró szerepét töltené, nemkell grill stb) 30-50e
- mosogatógépet, 80-120 ~12terítékeset
Elvárások: Beépíthető, min A+ energiaosztály, megbízhatóság és persze ár/érték arányban a legjobbat.
Honnan érdemes majd megvenni ezeket, ahol biztosan élő, hazai garanciát kapok, gondolok itt Mall, Emag, MM, Euro.
Köszi előre is! :C

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

(#26806) #94529552 válasza bbubby00 (#26805) üzenetére


#94529552
törölt tag

A Mall.hu-nál van Hivatalos szerviz lista, ahol a meghibásodás esetén illetékes: Internet Mall Hungary Kft. 1225 Budapest, Campona utca 1., az nem gyári garis.

(#26807) bbubby00 válasza bbubby00 (#26805) üzenetére


bbubby00
őstag

Ja a legfontosabbat elfelejtettem írni, h ezen paraméterek alapján tudtok-e ajánlani valamit! :)
(#26806) Pumma:
Köszi! Ezt feljegyzem!

[ Szerkesztve ]

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

(#26808) tomazin válasza fery02 (#26796) üzenetére


tomazin
veterán

Nekem mar gyulladt fel koliba legolcsobb tescos mikro, mert ott lett hagyva, a tekero meg beragadt. De pl amit vettunk samu tekeros mikrot is csak annyiban tekeros,h azzal allitom be a kijelzon az idot (tehat digitalis).

(#26809) Adams007


Adams007
tag

Sziasztok!
Hűtő vásárlással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Kb. 1,85m magas, nofrost, szürke színű hűtőt szeretnék vásárolni. A legfontosabb a halk működés lenne, mert viszonylag közel lenne a nappalihoz. A topicot átböngészve pár hűtőt kinéztem, árban maximum kb. 200e Ft-ot szánnék rá. Alapvetően úgy láttam az LG és a német márkák ajánlottak (bár többször olvastam, hogy bizonyos német márkáknál a kínai kompresszor problémás lehet). Néhány kinézett modell:
LG GBB59PZFZB
LG GBB59NSGFB
Bosch KGN36XL35
A Bosch-nál láttam, hogy most van 2+3 éves garancia és 10% visszatérítés, emiatt gondolkodtam el rajta. Viszont azt is láttam, hogy ez jiaxipera (kínai) kompresszorral készül. Az LG-nél a hűtőre 2 év a garancia, de a kompresszorra 10. Szívesen fogadnék más ötletet, tapasztalatot, hogy ebben a kategóriában mit érdemes venni (márka lehet a fentieken kívül más is).
Köszönöm!

Szerk.: még egy kérdés, hogy a Boschnál az ajtó "Inox-look". Ez azt jelenti, hogy nem rozsdamentes acél, csak a felülete úgy néz ki?

[ Szerkesztve ]

(#26810) BullZeye válasza Adams007 (#26809) üzenetére


BullZeye
veterán

Tegnap én is ezt kérdeztem, sajnos válasz nem érkezett rá, viszont tegnap Alléban Best Byte-ban voltunk, ott az eladó a Samsung és az LG modelleket javasolta, mert azok ugyanazzal a kompresszorral készültek, és 10 év gari van rá.

Gorenje tetszett még külsőre, viszont ott meg túl kevés a garancia (kínai kompresszor).

Az italadagolóra azt mondta, hogy fölösleges helyfoglalás, és csak nyűg, mert csak tiszta ásványvizet lehet belerakni bubimentesen.

Samsungnál olvastam valahol, hogy a külső LCD valakinek halványult szép lassan, gari lejárt, így kompletten ajtót kéne cserélnie. Ahol nincs kint LCD, ott belül van és fent. Viszont csak a külső LCDseknél van nyitott ajtó emlékeztető. A külső LCD viszont rettentően gagyi élőben, kb 20 évvel ezelőtti dizájn a felülete nem üveg, hanem fizikailag nyomható papírvékonyságú műanyag. Kb mintha tescos zacskót nyomkodnék.

Szóval most patt helyzet, este elmegyünk media marktba is.

(#26811) canniball válasza mzso (#26779) üzenetére


canniball
nagyúr

"Az esetleges lesikált szemcsék meg egyáltalán nem veszélyesek hiszen a Teflon nem reagál semmivel."
Én azt olvastam (meg nem mondom hol), hogy a teflon addig jó míg sértetlen, ha megsérül és belekerül az ételbe az rákkeltő hatású. Ez is urban legend lenne?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#26812) st6969 válasza BullZeye (#26795) üzenetére


st6969
őstag

"Mosogatógépnek Ikeában kapható legolcsóbbat ajánlották feleségemnek 80k-ért (LAGAN), mivel soha nem volt mosogatógépem, ezért nagyjából annyit tudok hozzászólni, hogy aha, ez olcsó, de vajon mennyire fog szívni vele hosszútávon?"
Nekünk ez van, 7 éve hibamentes. Praktikusságot nem tudom, nincs összehasonlítási alapom, de azt szokták írni, hogy a lehajtható tüskék praktikusak. Ez valószínűleg igaz, de enélkül is elvagyunk (ennek nem lehajtható).

"Sütő (kombinált, elektromos légkeveréses + gáz főzőrész)"
Szintén 7 éve használunk indukciós főzőlapot, nagyon ajánlom (azt megértem, ha valaki a panelban fizetendő általány gázdíj miatt választ gázost, de én személy szerint még ennek ellenére is indukciósat használnék). Van hátránya is: megfelelő villamos hálózat kell neki és megfelelő edénykészlet.

(#26813) .DLL válasza canniball (#26811) üzenetére


.DLL
veterán

Ebbe gondoljunk kicsit bele: ha az étel "széléhez" nagy felületen ér hozzá, az oké, ha az étel "belsejéhez" (?) ér hozzá egy darabka az nem oké? ;)

A főzés közben, magas hőmérsékleten, különböző kémhatású ételekkel érintkezik a teflon, és nem lesz baja az ételnek tőle, akkor úgymond utána sem. A teflonra nem reagál a szervezet, kb. olyan mint a cellulóz, módosítatlanul kiürül, pl. a legtöbb tabletta és bogyó "teste" hordozóanyaga is cellulóz.

Az egy jobb kérdés, hogy bármilyen bevonatról is legyen szó, azt mivel és hogyan rögzítik a edény aljához, mert sérülésnél a bevonat és edény közötti rész válik szabaddá, bízom benne, hogy "ragasztót" sehol nem használnak.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#26814) blattida válasza .DLL (#26813) üzenetére


blattida
nagyúr

Az égett teflon az, ami veszélyes lehet, egyébként tökéletesen ártalmatlan.
Kerámia rétegeket szoktak "ragasztással" rögzíteni a hordozó felületre, ami rosszabb minőséget ad, mint az újabb fejlesztésű nano technológiás kerámia bevonatok, sajnos mechanikusan mindkettő érzékenyebb, mint a jó minőségű teflon bevonat.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#26815) mastodon


mastodon
aktív tag

Új, beépíthető hűtőt keresek a mostani Elektrolux ERN 2922-nél jobbat: legyen levegőáramoltatás a hűtőrészben, fagyasztó No-frost, kb ekkora nettó űrtartalom és jó polckialakítás. Bruttó méretek: 60 cm széles és 188 cm magas befér még, mélység korlátozott, max 59 cm a hátulsó légréssel együtt is. (Most is alig van szellőzés, de semmi baja a hűtőnek 12 év után sem. Szobában áll.)
Melyiket tudjátok ajánlani? Pl. ENN2874CFW funkcionálisan tetszik, bár éppen nem vmi szép és azonos bruttó méretek mellett a nettó űrtartalom kisebb, pl. hűtőtér 210 liter helyett 192.

[ Szerkesztve ]

(#26816) mzso válasza canniball (#26811) üzenetére


mzso
veterán

Igen. A teflon annyira nem reagál semmivel, hogy szupersavak tárolására is használják, mert azok majdnem mindent szétmarnak.

A PFOA az ami elvileh rákkeltő, és teflon gyártásánál is használták. De az is csak nyomokban fordult elő, és manapság már ráírják az edényekre jogy mentesek tőle.

Én jobban félnék a sok sz@rtól amit belenyomatnak az ételbe...

[ Szerkesztve ]

(#26817) st6969


st6969
őstag

Valaki írt itt a hatezer Ft-os "titánium-..."-os Aldis serpenyőről. Az részemről is maximálisan ajánlott, soha ilyen jó serpenyőm még nem volt, még magasabb árkategóriából sem (igaz, mosogatógépbe nem raktam, pedig a leírás szerint bírja).
Kerámiabevonatosat is használtam több fajtát is, eleinte remek, de rohamosan kezd csökkenni a tapadásmentessége, ahogy használod. Persze biztos van az az árkategória, ahol a kerámiabevonat is tartós...

(#26818) polonic válasza st6969 (#26817) üzenetére


polonic
félisten

Nekem 2 tefal kerámiabevonatos serpenyőm van indukcióson használva. Kb fél éve van meg. Mennyi időt bírhat ki még max? Ezek szerint nem volt jó vásár ez. Bár féláron volt akcióban.
Milyen pontosan az az aldis serpenyő?

(#26819) mzso válasza st6969 (#26817) üzenetére


mzso
veterán

Ez "titánium" marketing elnevezés vajon mit takar?
Mert hogy nem sima titánium az tuti.

(#26820) WaterWawe


WaterWawe
őstag

Üdv!

Egy rendkívül igénytelen megoldás áldozata lettem.
A képen látható a mosógép csapja, a kazán alatt van elhelyezve (egy csövön van tulajdonképpen a kettő. )
Na most jól látható hogy a két cső összeér. Amiből a kazáné forró lesz ha vizet engedünk. Mit tudok ezzel kezdeni? Lehet kapni esetleg ilyen 90 fokos csatlakozót?

(#26821) Zeki válasza WaterWawe (#26820) üzenetére


Zeki
nagyúr

szerelvényboltban minden van. :)

(#26822) mzso válasza Zeki (#26821) üzenetére


mzso
veterán

Vagy tegyen a két cső közé valamit. :)

(#26823) blattida válasza WaterWawe (#26820) üzenetére


blattida
nagyúr

Ezzel az égadta világon semmit sem kell tenned, mivel semmi jelentősége nincs annak, hogy a két cső 1 mm2 felületen összeér.

polonic
Napi használat mellett, amennyiben vigyázol rá, max pár év alatt elhasználódik a kerámia bevonat.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#26824) #94529552 válasza WaterWawe (#26820) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nem jó az ha összeérnek sztem se. Rezonálhat, és egyszer akár ki is dörzsölheti, de feszülni se szabad a csöveknek. Az átvételkor még szólhattál volna a szerelőnek, hogy igazítson rajta, de ez már eső után köpönyeg. Én simán egy picit csavarnék rajta visszafelé, ha engedi.

[ Szerkesztve ]

(#26825) mzso


mzso
veterán

Jó áron, jó minőségű utángyártott porzsákot honnan érdemes beszerezni?

(Konkrét Típus: AEG Vampyr CE Megapower 1800W, ha valakit érdekel)

(#26826) Milán13


Milán13
tag

Sziasztok!

Lakásfelújításba fogok és szeretném a tanácsotokat kérni a következő beépíthető, új háztartási gépek kiválasztásában.
A keret gépenként max. 150 ezer HUF. 3-4 főt kellene kiszolgálniuk, általános használat mellet..
- indukciós főzőlap
- beépíthető sütő
- gáztűzhely (másik szintre kerül a lakáson belül)

Egyéni preferenciák miatt a vásárlást az edígít@l-ban bonyolítanám le, az ott rendelkezésre álló termékek is szűkítik a kört.

Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!

Üdv, Milán

(#26827) Dluinet válasza WaterWawe (#26820) üzenetére


Dluinet
nagyúr

tapasztalat, ügyesség függvényében 3-30 perc:

-fő vízelzáró csapot elzárom
-letekerem a mosógéptöltő csapot
-újra kócozom
-visszatekerem a mosógéptöltő csapot, de úgy hogy a nekem megfelelő állásba álljon
-fő vízelzáró csapot megnyitom
-szivárgást ellenőrzőm

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#26828) #94529552 válasza Dluinet (#26827) üzenetére


#94529552
törölt tag

Akinek semmi tapasztalata nincs ilyen szereléssel, az nem nagyon fog hozzá szerintem. Teflonszalaggal pedig még egyszerűbb.

(#26829) Dluinet válasza #94529552 (#26828) üzenetére


Dluinet
nagyúr

kóccal több a lehetőség

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#26830) Zeki válasza Dluinet (#26827) üzenetére


Zeki
nagyúr

Van még kóc? Azt hittem kikopott a cocializmussal.
Teflonszalag szerintem is.

mzso

Ahol találsz még egyátalán! :)
De szintetikust vegyél.

[ Szerkesztve ]

(#26831) Csabroncka válasza mzso (#26825) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Ilyet tegyél bele!

Elviszed a gépet egy porzsákboltba és segítenek bele passzolót keresni!

"in medias res"

(#26832) Morris válasza Zeki (#26830) üzenetére


Morris
veterán

A kóc nagyon jó.
Ha meg szalag, akkor csakis loctite szalagot kell használni.

(#26833) pjen válasza Zeki (#26830) üzenetére


pjen
félisten

Koc jobb ha be kell állni az idommal valamilyen irányba,nem csak megszorítani.

(#26834) Zeki válasza pjen (#26833) üzenetére


Zeki
nagyúr

Látszik milyen rég foglalkoztam ilyesmivel. :) :B

(#26835) WaterWawe


WaterWawe
őstag

Köszi srácok, majd hívok egy vízszerelőt hogy valamit okozzon vele, legjobb lenne ha kicserélné az egész csapot valami normálisabbra. Ezek után már csak remélem hogy a kazán újraélesztéséhez nem kell mégegy szerelőt hívjak. :)

Sehol nem találtam 90-90 fokos mosógép csövet. :(

[ Szerkesztve ]

(#26836) Dluinet válasza WaterWawe (#26835) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Golyóscsapra cseréltesd

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#26837) pjen válasza WaterWawe (#26835) üzenetére


pjen
félisten

A csap végére kellett volna keresni egy tömlő véges könyököt.Szerelő megoldja.

(#26838) ribarszki válasza mzso (#26825) üzenetére


ribarszki
őstag

Parancsolj! Ha minden igaz, akkor ez jó bele.

(#26839) polonic válasza blattida (#26823) üzenetére


polonic
félisten

Ez hogy fog jelentkezni? Nem volt még ilyen serpenyőm, azért kérdezem.
Úgy értem, hogy lemállik a bevonat vagy csak elkezd tapadni?

(#26840) st6969 válasza polonic (#26839) üzenetére


st6969
őstag

Inkább elkezd tapadni. De egy indukciós kerámiás tefal azért várhatóan nem fél év alatt megy tönkre. Mosogatógépbe szoktad rakni? Nem javaslom, még akkor sem, ha rá van írva, hogy bírja. Növelheted így az élettartamát.

(#26819) mzso
Nem tudom, mennyi ebből a marketing bullshit és mennyi a valóság, úgy emlékszem valami ilyesmi volt ráírva, hogy titánium-plazma 4 3 rétegű bevonat, de nem mernék megesküdni rá, lehet keverem valamivel. Érzésre, ránézésre olyan, mint egy minőségi teflon bevonat.

szerk:

közben megtaláltam, ez az

(#26841) polonic válasza st6969 (#26840) üzenetére


polonic
félisten

Nem szoktam. Erre rá is volt írva, hogy ne mosogatógépben mosogassuk.

(#26842) mzso válasza ribarszki (#26838) üzenetére


mzso
veterán

Kár hogy a szállítás több mint a termék árának a fele. Miskolcon nem árulnak valahol ilyeneket? (nyílván úgy érdekes, ha nem drágább mint házhozszállítással)

A menalux honlapján azt állítják hogy a Media Marktban kapható. De a webshopjuk nem dob ki semmit.
Az Euronics bíztatóbb de 1000-est ott sem látok.

[ Szerkesztve ]

(#26843) ribarszki válasza mzso (#26842) üzenetére


ribarszki
őstag

Több dobozzal kell rendelni. Akkor 2-3 évre letudva a gond.

(#26844) mzso válasza st6969 (#26840) üzenetére


mzso
veterán

Ez sem jött be mindenkinek: http://www.productreview.com.au/p/crofton-aldi-non-stick.html

De találtam egy ilyet: http://www.ilag.ch/en/coatings/ultimate.html

"ILAG ULTIMATE coatings for cooking dishes are three or four-layer systems based on PTFE."

"ILAG ULTIMATE coatings for baking and roasting moulds are one or two-layer systems on the basis of PTFE, PTFE/Resin or silicone polyester. Both systems feature excellent non-stick properties, extraordinary durability, high scratch proof and outstanding abrasion resistance. "

Nem csoda hogy jó, hiszen teflon alapú. :D

[ Szerkesztve ]

(#26845) mzso válasza ribarszki (#26843) üzenetére


mzso
veterán

Lehet, de szerintem nálunk egy négyes-ötös porzsák is bírja vagy két évig. Annál több már nem biztos hogy van a porszívóban.

(#26846) ribarszki válasza mzso (#26845) üzenetére


ribarszki
őstag

Euronics árul Menalux zsákokat, azt tudom.

(#26847) Teodor52


Teodor52
senior tag

Sziasztok!

Elektromos sütőknél mi a különbség a felső sütés és a grill funkció között?

(#26848) mzso válasza ribarszki (#26846) üzenetére


mzso
veterán

Az ajánlott "Duraflow™" fajtát is árulják?

(#26849) mzso válasza Teodor52 (#26847) üzenetére


mzso
veterán

A felső sütés az nem grill. Csak felülről melegít. Külön fűtőszál is van hozzá. (Legalább is amikor a grillt használom csak az egyik izzik.)

(#26850) ribarszki válasza mzso (#26848) üzenetére


ribarszki
őstag

Ami nem papír Menalux, hanen szintetikus, az mind Duraflow. Hogy tartanak-e neked való típust, meg kell nézni. De úgy rémlik,hogy drágák. 2800 körül adtak egy dobozzal.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.