Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23801) JamesHolden


JamesHolden
aktív tag

Sziasztok,

Mosógép vásárlás előtt állunk, a mostani már nem centrifugál jól, ruhakapacitása kicsi és már eléggé el is járt felette az idő...
Max. 80.000 Ft-ért milyen elöltöltős mosógépet ajánlotok 6kg ruha kapacitással és kis energiafogyasztással?
Árukeresőn Top3 a Whirlpool AWO/C 6304 amiről pl. elég jó véleménnyel vannak és árban is egész jó (72.000 Ft). Igaz, hogy egy 3 éves széria...
Van ennél esetleg jobb választás szerintetek?

Köszi :R

(#23802) Kroni1


Kroni1
veterán

Hűtőknél a No Frost az egyenlő az Automata leolvasztás funkcióval?! Csak mert van egy Whirpool hűtő, aminél ennek StopFrost a fantázianeve, ugyanezen tipus van Supreme No Frost funkcióval is 10-20ezerrel drágábban, más különbséget nem igazán látok.. Ez meg mi lehet akkor? :F

(#23804) Csabroncka válasza Kroni1 (#23802) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Nem, a no frost keringeti a levegőt és egy hőcserélőn lekondenzáltatja a hűtőtéren kívül annak páratartalmát.
Ezért előnye , hogy a hűtő nem tud eljegesedni és egyenletes a hűtőtérben a hőmérséklet és kevésbé büdösödik, penészedik.

Hátránya, hogy valamivel hangosabb a normál hűtőknél, ha nem dobozolod a kaját akkor kiszárítja az ételeket, minimálisan, de többet fogyaszt a hagyományosoknál, a buzi gyártók úgy mind a 3 D TV-t csak ezért drágábban adják mert valami HI-END future.

"in medias res"

(#23805) Lipton válasza Csabroncka (#23804) üzenetére


Lipton
őstag

Future =/= feature ?

A no frost elonye meg az, hogy tovabb elall benne az elelmiszer az egyenletes homerseklet miatt. Nalunk 2 fokra be van allitva es megy mint a svajciora.
Valoban kicsit zajosabb illetve a ventillator miatt hajlamosabb rezonalasra.

[ Szerkesztve ]

(#23807) Kroni1 válasza Kalandor (#23806) üzenetére


Kroni1
veterán

Ezt en is olvastam, fura h nem neveztek meg az egyetlen jó porszivót.. kicsit olyan szaga van, mintha a gépeket biztositó cég részéről probalnának a draga robotporszivo fele terelni..

Csabroncka: :R

[ Szerkesztve ]

(#23808) krx21 válasza JamesHolden (#23801) üzenetére


krx21
nagyúr

Mindig is érdekelt, hogy ki milyen koncepció alapján vesz elöltöltős mosógépet? Én akárhogy gondolkodom, nem értem miért jobb, mint a felültölős... Tényleg nem kötekedés a motivációm, csak próbálom megérteni a szempontokat...

[ Szerkesztve ]

(#23809) pjen válasza krx21 (#23808) üzenetére


pjen
félisten

Eddig nekünk is felültöltős volt mündíg,1 hete van elől töltős.Sok előnyét én sem látom.A felül töltősbe csak be kellett dobálni a ruhát,ebbe be kell rakosgatni.A felülből egyenként ki lehetett szedni és kirázogatni,ebből kiborul. :((

Lipton:+1

[ Szerkesztve ]

(#23810) krx21 válasza pjen (#23809) üzenetére


krx21
nagyúr

Én max azt tudom, hogy a tetejére lehet rakni valamit, ha az számít... Viszont én nagyon nem szívesen guggolnék be-ki pakolás közben... És akkor nem részleteztem mint egyéb műszaki megoldást...

(#23811) pjen válasza krx21 (#23810) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos úgy tűnik igazad van.Talán az előnye,hogy nem rosdásodik a teteje és a mosószer adagolót könnyebb tisztán tartani.Mostmár mindegy,remélem a köv 10 évben megszokom.

(#23812) dh66e válasza krx21 (#23808) üzenetére


dh66e
veterán

Nekünk volt mindkettő most felültöltős van.Nem érzem hogy bármi hátrányunk lenne belőle sőt a be és ki pakolás sokkal barátságosabb asszonynak.
Elől töltőset így már csak akkor vennénk ha derékmagasságban lenne az ajtaja azaz egy konzolon állna a mosógép.

(#23813) BaLee válasza krx21 (#23808) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Van egy nagy rakodófelület a tetején, ahonnan nem kell lepakolni mosás előtt/után sem. ;)
Meg szerintem esztétikusabbak is az elöltöltősek. Plusz mosó-szárítóból nincs is felültöltős tudtommal.

Hátránya lehet, hogy az ajtónyitásnak nagy hely kell, meg nem árt nyitva hagyni hogy szellőzzön.

(#23814) pomk


pomk
őstag

Tegnap volt lehetőségünk jobban felmérni az új lakás konyháját, és szerencsére úgy van kialakítva a pult, hogy a mosogatógépet szinte csak be kell tolni. :) Jelenleg 2 tálcás mosogató van, de ezt egyébként is cserélni terveztük, így nagyobb átalakítás nélkül egy keskeny mosogatógép, 9-10 terítékes, simán beférne. Ahogy néztem, ezekből is elég széles a paletta, 85.000 - és 140.000 között vannak gépek A-tól Z-ig. 100.000 alatt keskeny kivitelben van valami ajánlott vétel? Első körben "csak" Candy, Beko, Amica és Gorenje gépeket találtam. 105-120 körül már van Whirlpool, Gorenje, 120 felett pedig kinyílik a világ. :)
Viszont ha már 120 felett veszünk gépet, akkor meg már érdemesebb lenne széles gépet venni, 12 terítékeset...

(#23815) blattida válasza BaLee (#23813) üzenetére


blattida
nagyúr

Igen, lehet az elöltöltősek tetejére pakolni, üresen sokan a szennyes ruhát rakják bele és van, ahol a felültöltőst nem tudnák kinyitni, mert fölötte van valami, például szekrény vagy egy szárítógép.
Mindkettőt célszerű nyitva tartani a mosások között.
Ha nagy kapacitású kell, akkor a felültöltősek kiesnek, hiszen azokból a 7 kg-os a legnagyobb, de már az is kisebb űrtartalmú, mint egy 7kg-os elöltöltős.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#23816) nofi válasza Kalandor (#23806) üzenetére


nofi
őstag

El is mentem a kedvem a takarítástól, az a legjobb, ha hozzá sem nyúlok :DDD

Ha te is elolvastad, akkor nem porszívót kerestek, hanem egy jó felmosókendőt:
Az Európai Unió az ökotervezés és az energiacímke irányelvek alatt szabályozza a porszívók porkibocsátását is. 2014 szeptembere óta az új energiacímkéken A-G skálán kell osztályozni a modell porkibocsátását. 2017. szeptember 1. után pedig minimális követelményként nem haladhatja majd meg a porkibocsátás az 1%-ot. Sajnos az új szabályozás csak a 300 nanométernél nagyobb részecskék kibocsátását veszi figyelembe. A legveszélyesebb – fűtésből, dízeljárművekből a lakásba kerülő – ultrafinom részecskék mérete azonban 10 nanométeres méretnél kezdődik, melyet a szabályozás sajnos figyelmen kívül hagy. Ezek idővel nagyobb részecskékké állnak össze és kiülepednek a padlóra és a porszívózás hatására ismét apró részekre eshetnek szét.

Xbox GT: nozsolt

(#23817) BaLee válasza blattida (#23815) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Plusz elöltöltősből szerintem könnyebb kiszedni a ruhákat, elé teszed a lavórt és belehúzod őket.
Mondjuk felültöltősbe meg bedobálni könnyebb. :)

(#23819) blattida válasza nofi (#23816) üzenetére


blattida
nagyúr

Az ennyire kicsi részecskék egy bolhafingtól szétesnek és fölszállnak a padlóról, ehhez nem kell semmilyen porszívó.
Amúgy is, ha ennyire kicsiket is szűrni kéne, akkor a porszívót, mint eszközt, el kell felejteni és csak központi porszívókat lenne szabad forgalmazni és használni és mindenkinek passzív házban kéne élnie, különben nincs semmi értelme az egésznek, lévén a hagyományos nyílászárók nem zárnak hermetikusan és a lakások levegője sem szűrt vagy nem annyira, amennyire ehhez kellene.

BaLee
Ha az ember szárítógépet használ, akkor célszerű nem csak kiborítani belőle a ruhákat, mivel ebben az esetben némi rendezésre szorulnak, ha megfelelő szárítást szeretnénk elérni.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#23820) ribarszki válasza nofi (#23816) üzenetére


ribarszki
őstag

A probléma a következő:

A ma használtaos Hepa illetve Ulpa! szűrők az 1mikrométernél nagyobb szennyeződéseket 100%-ban, 300nanométer, azaz 0,3 mikrométernél nagyobb szennyeződések pedig x %-ban szűrik meg. Az X itt az Epa, Hepa, Ulpa osztály besorolásától függ.

HEPA E10 > 85%
HEPA E11 > 95%
HEPA E12 > 99.5%
HEPA H13 > 99.95%
HEPA H14 > 99.995%
HEPA U15 > 99.9995%
HEPA U16 > 99.99995%
HEPA U17 > 99.999995%

Amiről a cikk ír, 10 nanométer, az 0,01mikrométer!! A most használt szűrési technológia erre képtelen! Még a 0,3 mikronnél nagyobbat, de 1 mikronnél kisebbet sem szűri 100%-osan, hát akkor a 0,01 mikront hogyan tudná kiszűrni?

Egyébként erősen kérdőjeles a cikk. A dízelnél 2500 nanométeres, azaz 2,5mikronos koromszemcsékről van szó, amit bőven megfog az Epa is. A fűtésnél sem hiszem, hogy 10 nanométeres szennyeződésről lenne szó. Ezeket ma nem lehet kiszűrni.

A cikk számomra így értékelhetetlen. Ha nem neveznek meg konkrét porszívót, akkor a teszt menete is kérdéses.

Illetve a robotporszívóban is Hepa szűrő van. Ami az adott szűrési osztálynál kisebb szennyeződés, szemcseméret, azt a robotporszívó Hepa szűrője is át fogja engedni, ez fizika.

Kicsit reklámszagú a cikk...

(#23821) nofi válasza blattida (#23819) üzenetére


nofi
őstag

Teljesen egyet értek, de ha már be volt linkelve, gondoltam kiemelem, mert ez pont szembemegy azzal amit keres Kalandor.

Amúgy passzívházba nem tudsz központi porszívót kialakítani (ahogy kivezetéses konyhai elszívót se), hacsak nem ugyanúgy a szigetelési burokba fújod vissza az elszívott, poros levegőt. Szerencsére ott a szellőztetőrendszerbe olyan porszűrőt raksz amilyet csak elbír, így jóval kevesebb a por.

ribarszki
Otthoni, használható viszonylatban valóban elég nehéz lenne megoldani egy ilyen technológiai szűrést. Neked is leírom, hogy nem azért idéztem belőle, mert egyet értek, hanem mert teljesen ellent mond annak amit keres a fórumtárs.

[ Szerkesztve ]

Xbox GT: nozsolt

(#23822) Jim-X


Jim-X
őstag

Sziasztok!

Remelem jo helyre irok :B

Van egy Krups EA8150 automata kavefozom. Elkezdett belole folyni a viz, szetszedtem kitisztitottam es kicsereltem a munkahengeren a ket O-gyurut ami elegge el volt hasznalodva. Par napig teljesen jol mukodott, ismet finom kavet fozott. De utana egyszer csak elkezdett a daralo kevesebbet daralni. A szokasos 8-9masodperces daralasi ciklus helyett kb a fele, olyan 4mp-ig mukodik. Ezzel eleg keves kave kerul bele es gyakorlatilag nincsen rendes zaccpogacsa, csak vizes trutymo, ami van, hogy ki se esik a tartalyba...
Sajnos nem talaltam csak EA8010 regebbi modellhez service manualt a neten, de a leirt modszer termeszetesen nem jo az en kavegepemhez.
A hiba szerintem szoftveres lehet, mert a daralo jol mukodik, finomra orol, csak keves ideig.
Nem lehet csinalni valami gyari visszaallitast, hard resetet, vagy valahogy hozzaferni a szerviz menuhoz, ahol a daralasi idot lehet allitani? :F

Elore is koszonom,
Jim-X

A játék az nem játék!

(#23823) pjen válasza blattida (#23815) üzenetére


pjen
félisten

Ezt nem írom alá.A Fagor amit lecseréltünk 5kg volt és felül töltős, az Lg 6kg és elől töltős.A Fagorba több fért.

(#23824) blattida válasza ribarszki (#23820) üzenetére


blattida
nagyúr

Elég csak annyit számításba venni, hogy a hagyományos porszívók 3-5x több port képesek fölszívni, így ugyanolyan hepa szűrő után egy robotporszívóból kevesebb por fog a levegőbe kerülni.

pjen
Ezt csak azért tapasztalod, mert a mostani gépekre ez jellemző, függetlenül attól, hogy elöl- vagy felültöltősek.
Ha egy mostani felültöltőssel vetnéd össze, akkor nem ezt tapasztalnád, mint ahogy akkor sem, ha egy fagor korú elöltöltőssel mérnéd össze a fagort.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#23825) ribarszki válasza blattida (#23824) üzenetére


ribarszki
őstag

:K Mennyiségre kevesebb, mivel kevesebbet is szív ki a szőnyegből, így kevesebb por is kerül vissza a levegőbe. (kemény padlóról teljese összeszed mindent, ott nincs különbség a hagyományos porszívóval szemben). De minőségre semmivel sem fúj ki jobb vagy kevésbé szennyező szennyeződést a robot mint a hagyományos társai.

Ezért is írtam, hogy erősen fenntatásokkal kezelendő a cikk.

[ Szerkesztve ]

(#23826) pjen válasza blattida (#23824) üzenetére


pjen
félisten

Eztmost nem értem,ennyi erővel akkor a teknővel is összevethetném.A felültöltőset esetleg meg üs lehetett nyomkodni,ebből simán kiborul a ruha.

(#23827) blattida válasza ribarszki (#23825) üzenetére


blattida
nagyúr

Persze, hogy nem és igen, a cikk borzasztóan félrevezető.

pjen
A mostani nagyobb kapacitású mosógépek dobja konkrétan nem nagyobb, mint a kisebb kapacitásúaké, erre vonatkozott, amit írtam és ezért tapasztaltad az, hogy a fagorba több fért és ennek semmi köze ahhoz, hogy elöl- vagy felültöltős gépről van e szó. Ha mostani 6kg kapacitású elöl- vagy felültöltőst hasonlítasz össze, akkor az elöltöltősbe fér be több ruha.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#23828) Csabroncka válasza Lipton (#23805) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Nem tudom mi köze van az élemiszer tartósságnak ehhez :F Egyébként a normál hűtőrekeszt nem érdemes 4 foknál (energifelhasználás miatt) lejjebb venni, mert a víz sűrűséganomálijából fakadóan (mindenre kihat) a bacik 4 fokon valamivel lassabban tudnak szaporodni mind 2 fokon.

Egyébként az első bekezdést amire írtam mondom miért nem értem: Ha van kaja ami romlandó, mondjuk kaszinó tojás ;] becsomagolod dobozba, ha normál hűtőd és no-frost is 4 fokon van (vagy olyan rekeszbe teszed) akkor mitől romlik meg az egyik vagy a másik jobban :F

Persze nem egyenletes a simában a hőmérséklet, de nehogy már magyarázni kelljen hogy a gyorsabban romlókat rakod alulra, a kevésbé romlókat pedig felülre a normálban - ebből a szempontból valóban az NF kényelmes valóban.

Pjen jeges kiakadását sem értettem, számtalan embernek itt a fórumon hozzám hasonlóan nem NF hűtvel sem jegesedik a fagyasztó, csupán dér van a zacskókra, dobozokra fagyva.

"in medias res"

(#23829) gF válasza ribarszki (#23825) üzenetére


gF
senior tag

Egyértelműen reklám szagú a "teszt". Dióhéjban egy robotporszívó reklám. Több sebből vérzik a dolog... :(((

(#23830) pjen válasza blattida (#23827) üzenetére


pjen
félisten

Teljesen igazad van,ha hanyatt döntöm,vagy kötegelővel soronként rögzítem a ruhát valóban férhet bele több.

(#23831) Csabroncka válasza pjen (#23830) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

;]

"in medias res"

(#23832) szakalistvan válasza Csabroncka (#23828) üzenetére


szakalistvan
senior tag

Éppen tegnap olvasztottam le az egy éves nem nofrostos Whirpoolt,két centis jég volt a motor feletti vízszintes szakaszon,egy centi az oldalán,nem ment vissza a rekesz a helyére.

(#23833) Csabroncka válasza szakalistvan (#23832) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

mondom lehet én csinálok valamit rosszul - vagy Liebherr jól

Szerintem nem különbözik gyártóként a szigetelés, ez A++

Pjen: Nem kaptam jégkaparót hozzá, a feleségem a gyereknek a fagyóba és onnan veszi elő párolni a zöldésget (8 hónapos), szóval mondjuk egy héten 4 alkalommal biztosan ki van nyitva.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#23834) pjen válasza blattida (#23827) üzenetére


pjen
félisten

Teljesen igazad van,ha hanyatt döntöm,vagy kötegelővel soronként rögzítem a ruhát valóban férhet bele több.

Csabroncka.Nekem nem volt jeges kiakadásom,ésnem nagyon olvastam arról a fórumon,hogy nem jegesedik.Arról viszont annál inkább,hogy hogyan lehet gyorsan leolvasztani.A gyártósem véletlen ad műanyag jégkaparót és hívja fel a figyelmet a képződő jég eltávolítására.Szerintem ha Te sem két hétben egyszer nyitnád ki hanem dinamikusan használnád jegesedne.Egyébként ki kéne próbálnod.Volt már vagy 10 hűtőm mind jegesedett és az ismik nek is.Ez nem.

(#23835) pjen válasza szakalistvan (#23832) üzenetére


pjen
félisten

Az akkor vagy nem nofrost,csak autómata leolvasztású,vagy hibás.

(#23836) szakalistvan válasza Csabroncka (#23833) üzenetére


szakalistvan
senior tag

Napi kétszer volt kinyitva,szigetelés jó szerintem.Egyébként fél órás művelet leolvasztani,forró víz lábosban,addig a cucc ki az erkélyre,szárazra törölgetjük aztán lehet vissza minden.Ha nem jegesedne akkor is atmosnam évente ecetes vízzel,megszokásból 😊

(#23837) Kroni1 válasza Csabroncka (#23833) üzenetére


Kroni1
veterán

Ez pontosan melyik tipus?!

(#23838) blattida válasza pjen (#23835) üzenetére


blattida
nagyúr

Azt írta, hogy nem nofrost-os.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#23839) pjen válasza Csabroncka (#23833) üzenetére


pjen
félisten

Valamit Te csinálsz jól és az átlagtól eltérően.Utána olvastam picit a Liebherr hütőknek.Amelyik nme nofrost ott igenis benne van a manuálban leolvasztás:kézi.Biztos nem véletlen írták bele.Egyébként Te ágálsz annyira a nofrost ellen.Nekem a nofrost Wh mellett ott áll az autómata leolvasztású Elux azzal sincs baj,csak a Wh kényelmesebb.

Blattida:ígaz,mellé olvastam.

[ Szerkesztve ]

(#23840) Csabroncka válasza Kroni1 (#23837) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

3221

Pjen: kaparóm nincs, nem "leolvasztani" nem akarom :N , évente egyszer normál esetben mindenki takarít :)

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#23841) blattida válasza Csabroncka (#23833) üzenetére


blattida
nagyúr

Jegesedés szempontjából nagyon sokat jelent, hogy milyen a környezet páratartalma és hőmérséklete. A száraz levegő önmagában sokat "tesz" a jegesedés ellen.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#23842) pjen válasza Csabroncka (#23840) üzenetére


pjen
félisten

Nem is irtam,hogy Te olvaszd le.A liebherr irja:leolvasztás kézi.Mondjuk a hűtő tered autómatikus leolvasztású,csak a fagyi kézi.

[ Szerkesztve ]

(#23843) Teodor52


Teodor52
senior tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni a kedves fórumtársaktól!

A fürdőszobánk sajnos messze van a kémény csatlakozási pontjától és nem volt más lehetőség csak a villanybojler beszerelése viszont nagyon drága és az éjszakai áramra váltás meg valami 200-300 ezer forint körül van a villanyszerelő elmondása szerint.
Említett valami dobozt meg külön vezeték behúzást átkábelezést stb.
Plusz nincs elegendő mennyiségű meleg víz ami nem igazán jó meg a több órán át tartó felmelegítés szóval nekünk nem nagyon vált be!

Gondoltunk gázos átfolyós vízmelegítőre viszont, ahogy fentebb írtam nem tudjuk a több ponton könyökkel összetoldott gázcsöveken keresztül rákötni a kéményre mert nincs elég depresszió ami kihúzni az égésterméket.Egy új kémény szintén több mint 200000ft-ba kerülne.

Majd jött még egy ötlet a turbós gázos átfolyós vízmelegítő aminek az égéstermékét kitudnánk vezetni a tőle 5 cm-re lévő falon keresztül oldalirányban gondolom parapeten át.A turbónak köszönhetően nem kell külön kémény elméletileg.

Ahogy a neten néztem gyors futtában találtam is 1-2 darabot különböző márkákból,de mivel nincs semmi tapasztalatom hozzátok fordulnék információért, segítségért!
Mi a véleményetek a leírtakkal, de leginkább a turbós készülékekkel kapcsolatban?

(#23844) canniball válasza Teodor52 (#23843) üzenetére


canniball
nagyúr

A gázos vízmelegítő miatt szerintem újabb gáztervet kell készíttetni, annak sem lesz (sokkal) olcsóbb a vége mint az éjszakai áram kiépítése...
Ha van gáz gondolom cirkóval fűtötök, az nem tud melegvizet előállítani?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#23845) pjen válasza Teodor52 (#23843) üzenetére


pjen
félisten

Én a helyedben bemennék mindkét szolgáltatóhoz és konkrétan kérnék árajánlatot.Egyáltalán,hogy milyen lehetőségek vannak.Nem tudom milyen hálózatod ,szerelésed van,másik vill.szerelővel is kéne beszélni.

(#23846) blattida válasza Teodor52 (#23843) üzenetére


blattida
nagyúr

Szia!

Jók a zárt égésterű (turbós)gázos átfolyós vízmelegítők, viszont némi költségvonzata azok felszerelésének, beüzemelésének is van. Mivel az égéshez használt levegőt is kintről szívják be, ezért annak bevezetéséről is gondoskodni kell, akár teljesen különálló csövön, akár koncentrikus csöveken keresztül, ez is típusfüggő
A linkelt oldalról jók a fégek, megbízhatóak és tartósak, cserében nem annyira korszerűek és hatékonyak, összességében viszont megérik a pénzüket.

canniball
Ha kombi kazánjuk lenne, akkor nem kellene nekik külön vízmelegítő.

pjen
Villanyos vízmelegítőt ne használjanak, magas költség vonzata van fogyasztáson keresztül, még vezérelt tarifa esetén is. Hosszabb távon, anyagilag, mindenképp a gázos megoldással járnának jól. Kivéve akkor, ha energetikai korszerűsítést terveznek a közeljövőben és lesz napelemes-hőszivattyús rendszerük...

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#23847) canniball válasza blattida (#23846) üzenetére


canniball
nagyúr

Nem biztos, lehet a távolság miatt nem használják vízmelegítéshez.

A turbócső mellé minek kéne még egy légbevezető? Pont az a lényege hogy egy csövön megoldja a beszívást és a kifújást. :F

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#23848) #40553216 válasza nofi (#23816) üzenetére


#40553216
törölt tag

A robotporszívó azért nem nyom ki semmit, mert beszívni sem nagyon szív, inkább csak beseper. Ha a robotporszívók normál porszívókhoz képest tized szívóereje elég lenne, a normál porszívók szívóereje is már sokkal kisebb lenne. Miért lennének hülyék a gyártók feleslegesen 10-20x annyit fogyasztó gépeket gyártani?

[ Szerkesztve ]

(#23849) blattida válasza canniball (#23847) üzenetére


blattida
nagyúr

Annak nem sok értelme lenne, mert gondolom, nem napi egy két liter meleg vízre lenne ott szükségük, hogy megérné ezt a funkciót nem használni. Pláne úgy, hogy most melegítő eszközt akarnak vásárolni és beüzemelni, nem kevés pénzért.

Akár fizikai (pld helykihasználás), akár égés szempontjából jobb megoldás lehet a különválasztott csöves megoldás. Ugyan gyakoribb a koncentrikus, de a szétválasztott is létezik. Ez amúgy is "részletkérdés".

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#23850) krx21 válasza BaLee (#23813) üzenetére


krx21
nagyúr

Hát nem tudom... Nekem az elől töltős mosógép, olyan mint a vastag fakeretes ágy: csak büntetésből venném meg. :DDD
Egyszerűen nem ergonomikus... Hogy guggoljak a be-ki pakolásnál, aggódjak az ajtó szigetelés miatt, valamint a dob eleve nem 2 hanem 1 helyen van felfogatva, ami a legnagyobb tömegü mozgó alkatrész.
És igen, az ajtó nyitva a jó, az is útban van sok esetben...
Ellenérv nem lehet pult alá tenni és a tetejére pakolni...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.