Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
AT.
tag
Nem próbálta vki a miele ACCU NOVA elektromos fejét?
Érdekelne van-e róla vmi tapasztalat. -
14adam
addikt
üdv
Homokfúvó gép építésén gondolkodott már valaki? illetve van olyan aki beleásta magát a témába?
Ismerőssel most szeretnénk házi célra építeni egyet. Lincos kompresszorokat néztünk,300l/perc körüli szállítás,10bár és 100literes tartály,kezdésnek.
Van jelenleg itthon egy házi kompresszor,30literes tartály,kb 5bár max teljesítménnyel,levegő szállítást nem tudni. Kaptam kölcsön két fajta homokfúvó pisztolyt hozzá. Vettem kvarchomokot és valamikor a napokba leteszteltük. Meglepően "jól" szedte,mondjuk egy komplett autónak nem állnék neki Kikurt hamar elvérzett a kompresszor,amíg megvolt az 5bár nem is volt baj,de ugye a kicsi tartálynak köszönhetően gyorsan el is ment az erő,szinte folyamatosan járt a kompresszor de nem bírta visszatermelni a megfelelő mennyiséget.
A kérdésem az lenne,hogyha a lincos tartályához hozzácsapnék még egy 50literest mondjuk,akkor nőne a szállítási kapacitás? Illetve mivel a villany nem számít (eon-os ismerőssel csinálnánk,olcsón kapja a villanyt )
Mi lenne ha a két kompresszort közösíteném és egyszerre menne? Visszafogná a kisebb kompresszor? Vagy van valami visszacsapó szelep,hogy nem töltené fel a kiskompresszort is annyi levegő nyomással mint amekkora mondjuk a lincosba lesz? Mert pl ha feltöltődik annyira,akkor meg nem fog tudni elindulni,kivéve ha közbeiktatok egy kisebb puffer tartályt neki
150 körül szánnánk a kompresszorra. 300k körül vannak azok a kompresszorok amik már 500liter/percet képesek nyomatni.
Dugattyús kompresszor a nyerő sajnos,a csavaros kompresszorokat irgalmatlan pénzekért adják,viszont ott 100%-os a hatásfok és annyi levegőt szív be mint amennyit ki is tol,dugattyúsnál kb 70%.
Természetesen idővel vennék hozzá egy nyomásos tartályt és egy normális szórófejetHa van erre topic akkor egy linket kérnék köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
1000-es fordulatos centrifugás mosógép mellé van értelme szárítógépnek?
-
Elemental
addikt
Ok, köszi!
-
Sinisi
senior tag
válasz #40553216 #24307 üzenetére
Ezzel mi is próbálkoztunk de sajnos nem maradt más mint beszerezni egy csőgörényt (szerencsére az olcsóbb kivitellel megoldódott). Van ennél egy brutálabb cuccos (nem kérdeztem az eladótól, hogy az mi) de az nagyon mar és aszem válogatás nélkül (műanyagféleségeket is), szóval ha az ember nincs vele résen akkor állítólag kimarja a csövet (gond nélkül )
-
Arcképgyáros
Saeco Vienna kávégép számlálóját lehet manipulálni?
-
zsiz
őstag
válasz PhoenixSzG #24304 üzenetére
Van biztosításom, de őszintén nem tudom mire terjed ki konkrétan... majd utánajárunk. Köszi a tippet.
(#24305) Met: Köszi, de az ilyen házi praktikákon túl vagyunk.
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
-
Sinisi
senior tag
-
canniball
nagyúr
válasz blattida #24303 üzenetére
Micsoda?? A Miele fogyasztja az áramot és nem termeli?
Komolyra fordítva: akkor vagy hazudtak az adatlapok (de kétlem hogy felfelé csalnának) vagy a "névben" van az eltérés oka, merthogy én csak kommersz gépeket néztem.
Mod. Vagy a mosógép centrijének fordulatszámában, a miénk csak 600-as és 800-as fordulatot tud.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
blattida
nagyúr
válasz canniball #24319 üzenetére
Az adatlapok a max teljesítményfelvételt adják meg és egy meghatározott használati szám alapján a saccolt éves fogyasztást.
A miele fogyasztásán én is meglepődtem egy kicsit, hiszen ők is a max értéket adják meg, de a gyakorlatban jóval kevesebbel beéri.
A mosógépünk is miele és 1400-as fordulaton szoktuk általában használni a centrifugáját, szárítás előtt is, természetesen ez is számít, nem is keveset.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Bacusuz
őstag
Szárítógép vásárlása előtt állok.
A keret 150-170 e ft.
A mosógépre szeretném tenni, a falon van víz és dupla lefolyó kiállás, áramot is úgy vittem, hogy a 2 konnektor elbírja akár egyszerre is a hálózat.Kérdéseim:
Csak azonos típusok építhetők egymásra?
Mehet egyszerre a két gép?
Használ vki így egymáson?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Sinisi
senior tag
válasz Bacusuz #24322 üzenetére
Mehet egyszerre a kettő gép ha a hálózat, és a kismegszakítók bírják. Mi már használtunk így egymáson és nem azonos típusokból álló "torony" volt (ezek általában szabványos alappal rendelkeznek, de a választásnál vedd figyelembe a méreteket, hogy biztosan ne legyen gond!).
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy kis információra lenne szükségem!
Az utóbbi hetekben (köszönhetően a város fejlesztésének) a csapvíz minősége hagy némi kívánnivalót maga után.
A víznek van egy bizonyos szaga a színe pedig sárga.A kabin, mosdó stb pár nap után besárgul.
Kérdésem hogy mi okozza ezt a sárgásodást és károsítja-e a mosógépet,mosogatógépet?
Főzésre alkalmas felforralást követően?
-
Sinisi
senior tag
válasz Teodor52 #24324 üzenetére
Lehet, hogy nem ártana mintát vinni a vízből ÁNTSZ-hez (fizetős a dolog)...
Nem lehet, hogy a sárgaság "csak" vízkő?
Vagy első körben hívd fel a víz szolgáltótját, jelezd, hogy gond van és küldjenek ki valakit ( ha mondják, hogy türelem meg ilyesmi akkor mondhatod, hogy ok. de Te addig is míg türelemmel leszel kapcsolatba lépsz az ÁNTSZ-szel.) -
Voice24
őstag
válasz Bacusuz #24322 üzenetére
Mi is egymáson használunk ilyen gépeket, bár nekünk mindkettő whirlpool. Ha kicsit visszakeresel, linkeltem fotót is róla.
Az összeépítő keretünk leírás szerint univerzális, többféle mélységű gépre rárakható, és nem hevederes, hanem csavaros a rögzítés. sks200-ra keress rá. -
sentinel
aktív tag
Inverteres hűtőgépből ár/érték arányban melyiket ajánljátok?
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy mosógép lengéscsillapítót hogyan lehet leellenőrizni, hogy jó-e még ? ( Kiszerelt állapotban )
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
sentinel
aktív tag
válasz Csabroncka #24331 üzenetére
És azt honnan fogom tudni, hogy német vagy EU-ban gyártott-e a kompresszor?
-
Dalion
tag
Hétfőn hoznak nekem egy Liebherr CNel 4313-ast (elvileg ez új 2017-es lineup), MM-ban vettem akciósan 150-ért. A boltban kivetettem, hogy megnézzem a kompresszort, de csak egy vonalkód volt rajta semmi made in xyz infó. Az eladó megnézte a leírásban, elvileg bolgár gyártású a kompresszor rész. Holnap este majd többet tudok mondani, de itt egyáltalán nem egyértelmű...
-
pjen
félisten
válasz #94529552 #24341 üzenetére
Az a baj mindenkinek csak egy bojlere van,és ezeket nem nagyon szokták javítani.Ha kilyukad kidobják.A tisztítás fűgg attól milyen kemény Nálad a víz és mi van a használatiban.Ameddig az aktív anód nem fogy el a vízkővel nincs igazán gond,csak kevesebb víz fér bele.
-
H.Bencike
aktív tag
Sziasztok! Karcher SE 4001 tisztító gépet lehet használni úgy mint egy hagyományos porszívót?
Tudom hogy írják hogy lehet, illetve van is hozzá porzsák is, csak az a kérdés hogy mennyire hatékony? Autót takarítani szeretném megvenni ezt a gépet és ott a lábtérnél összegyűlő port, kis kavicsok, fűszálakat kellene felszívnia.
Erre alkalmas lenne, vagy érdemes erre a célra venni egy másik csak száraz/nedves porszívót amihez van porzsák is?LG G3
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Hűtőszekrényben hány foknak kell lennie normál esetben? Vettünk egy Whirlpool 6th sense NoFrost hűtőt, a minimális hűtési fokozatra állítottam, mégis 4C mérek benne kb mindenhol, ami szerintem nagyon hideg, ennyit maximális fokozaton hoz az oké, de szerintem valami nem okés, jól sejtem..
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik