Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz blattida #23320 üzenetére
Nekem ilyen van, ez milyennek számít?
WTLS 60912 ZEN -
Morris
veterán
válasz blattida #23311 üzenetére
Akkor igen, de neki az a fontos, hogy a makacs szennyeződések is lekerüljenek az edényekről. Egy szóval sem említette, hogy zöld filozófiát vall.
Amúgy én a Lidl-ben kapható w5 szériát használom. Foszfát mentes, olcsó és tökéletesen tiszták az edényeim. Mindez előmosogatás nélkül!! -
félisten
válasz blattida #23344 üzenetére
Ezt furcsállom. Nálunk éppen a kutyások lelkendeznek a robotporszívóért (olcsó, de kefés változat), hogy milyen jól összeszedi a szőrt és mennyivel könnyebb utána porszívózni, amit ráadásul sokkal ritkábban kell.
Nálunk a félridegtartott macsek ugyan nem egy nagy szőrforrás, de a Roomba nagy királyság!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
ribarszki
őstag
válasz blattida #23390 üzenetére
Milyen robot? Központi hengerkefés? Ha naponta indítva van és nem 5kutyával él együtt, akkor összeszedi, sokkal jobban mint egy sima vákumfejes porszívó, hiszen itt a kefe feltekeri a szálakat. Lehet 3-4x átmegy a szőnyegen de összeszedi. Ott inkább user error van a dologban.. nem véletlen, hogy pont a kutyások istenítik a robotokat, mert a kis keféjükkel feltekerik a szálakat. Vagy valami nagyon elkúrt, ragadós szőnyeg van a haverodnál, vagy nem járatja rendszeresen. A tisztaságról pedig nincs más elképzelésünk..
Ennyire nem szed össze semmit, mint ez a 6éves őskövület, s azóta igencsak fejlődött a technika..
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz blattida #23390 üzenetére
Itt van még egy életszagúbb teszt egy Neatoról.. Szerintem elég jól megválaszolja a kérdést...
-
ribarszki
őstag
válasz blattida #23395 üzenetére
Tök igazad van! Egy tesztben amíg a referencia Miele porszívó a szőnyegBEN lévő szennyeződés 85%-át kiszívta, addig a legerősebb robot porszívó is csak 13% körül teljesített. Ezért is mondtuk, hogy nem vált ki hagyományos porszívót, szőnyegen legalábbis semmiképp. De pont leírtad, hogy a szőnyeg felületén lévő szálakat összeszedi. Pont ennyi a dolga. De okosan használva, egész jó tisztaságot tart a porszívózás ok között. A porszívózást senki nem ússza meg
Csak nem 3-5-7 naponta, hanem ráér 2-3 hetente. (Kutyás sűrűbben) Szóval jah, kiegészítő egy normális porszívó mellé, és semmi esetre sem helyettese.[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz blattida #23395 üzenetére
Na ez az amin még gondolkozok! A turbófej!, hogy mennyit tudna hozzáadni a tisztasághoz. Mert a porszinknak a vákuumrészével szerintem nincs gond (1100W száraz ipari porszi) , de valahogy nem bizonyul hatékonynak a padlószőnyegen (van shaggy és műszálas szőnyegpadló, és padlólap is), nemcsak a konkrét hajakat hanem a kisebb darabkákat sem szedi fel az ezek feletti egyszeri áttolásra (általában).
Ha visszafele húzom a fejet szőnyegen a szőnyegpadlóra való kefék kiengedésével, a fej magamfelé eső részét kissé megemelve, akkor nagyobb az ésély a darabkák felszippantásra mint a tolómozdulatnál. Pedig a visszafele húzásnál az emelés miatt a vákuum sem akkora mint amikor tolom a fejet teljes felületével érintkezve a szőnyeggel (teljes vákuum hatás mellett)...
Szóval van valami konkrét ötlet, hogy milyen turbófejet érdemes venni (mert eléggé sokfélét találok mellyek álrban is igen eltérőek)? 35mm-es a fémcső.
-
Sinisi
senior tag
válasz blattida #23415 üzenetére
Ilyet találtam (univerzálisban) de ez a vákuumos változat.
Ez pedig egy elekromos, de a porszinkon nincsen "csatalakozópont".
Van ugyanitt egy akkumulátoros változat is, de ennek egyrészt nem hiszek az erejében, másrészt még annyira sem "pénztárcabarát" mint az elektromos testvére.
Szóval az elektromos nem is jöhet szóba?! vagy ezek 220-ról működnek?, mert akkor bekötöm direktbe a gépbe)
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz blattida #23436 üzenetére
Ezek közül melyik a jobb vétel szőnyegpadló tekintetében? (árban kb. mind ugyanannyi).
Miele S8, C3
Miele Blue Moond Plus S858
Siemens Siemens SUPER XS[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
-
krx21
nagyúr
válasz blattida #23487 üzenetére
Szerintem a halkabb illetve, kevesebbet fogyaszt, igen fontos szempontok a hűtőknél.Számít talán az is, hogy az inverteres kompresszorral, egyenletesebb hőmérséklet valósítható meg. Sőt szerintem egy inverterrel indított és leállított kompresszor hosszabb élettartamú lehet.
Persze az inverter drágább, illetve az elektronika, +meghibásodási lehetőség, ez igaz... -
Sinisi
senior tag
-
Sinisi
senior tag
válasz blattida #23494 üzenetére
Ez jó, hogy előjött. Hűtőben eddig tanácstalan voltam. Egy whirlpool kombit sikerült annó bevásárolni, de nem igazán a zsánerünk (hagos és nem no frost-os és az afagyó ajtó sűrű nyitogatása miatt a felső rekesz fölötti hűtőrács(cső) viszonylag hamar elkezd annyira jegesedni, hogy akadályozza a rekeszt a kihúzásban).
-
ribarszki
őstag
válasz blattida #23514 üzenetére
A Konyhaluxnet egy szemét cég. Én tőlük vettem Miele porszívót, de először egy szarrá tört dobozt küldtek, egy tök más géppel, majd rám akarták beszélni, hogy maradjon. Majd húzták a szájukat, hogy cserélniük kell. Kértem, hogy a doboz egészben érkezzem meg, mert át sem veszem, nem pedig 123 darabban.
Messzire kerülendő bagázs...
-
Voice24
őstag
válasz blattida #23541 üzenetére
Hát nem tudom, nekem ha gyári garis cuccal volt eddig gondom, mindig a jótállási jegyen feltüntetett szervízt hívtam fel, és soha nem ráztak le azzal, hogy forduljak a bolthoz. Így volt ez Zanussi és Indesit hűtőnél, Moulinex vasalónál is. Másrészt mi van akkor, ha történetesen az eladó cég megszűnik? Elveszítem a garanciámat, mert nem tudok kihez fordulni? Nem hinném...
De visszatérve az eredeti problémára, az lett leírva, hogy többször is kint jártak szerelők. Nyilván nem a bolt alkalmazottai, hanem a liebherr szerelői. Innentől én azt szűröm le, hogy ha a bolt be is volt iktatva az ügyletbe, eleget tett a kötelességének, mivel mentek a "szakik".
Továbbá úgy gondolom, ha javítás történik, nem a bolt, hanem a szervíz dolga, hogy ad vagy nem ad cserekészüléket a javítás idejére. -
-
Sinisi
senior tag
válasz blattida #23561 üzenetére
Na most néztem, hogy a mélyhűtő ajtajának a hűtőajtóhoz közeli részénél egy jó 10-20 cm-s szakaszon van kb. 1-2mm rés! Dúúúrva! Hiszen ezért volt szükség ilyen sűrű leolvasztásra! Még jó, hogy múltkor rendeltem hűtőhöz biztonsági zárat mert ezzel be tudtam úgy állítani, hogy profin rásimuljon mindenhol a mágnesgumi.
Korábban a felsőrésszel volt ilyen baj (ahhoz rendeltem a biztizárat) de azt szilikonnal meg mekkelekeltem.
-
Sinisi
senior tag
válasz blattida #23569 üzenetére
Igen, mosógépnél. Ezen mindig vacillálok, hogy vizesen vs. szárazon nézzem, hogy mennyi fér bele (bár vizesen honnan tudnám, hogy mennyit plusz súlyt vesz föl egy ruha). Meghát nem ismerek olyat aki méregetné, saccolgatná a belerakott ruhát. Lehet, hogy túlaggódom ezt a súlytémát de a pamut cuccok sokkal nehezebbek mint a műszálasak és nálunk elég sok pamut dolog van és szeretjük összevárni (lustaság ) amíg emberes mennyiség jön össze...
-
Sinisi
senior tag
válasz blattida #23571 üzenetére
7kg-s siemens már nem az alja de nem is mondanám prémiumank. Van erre valami táblázat amin meg lehet nézni, hogy kinyírható-e a gép túlterheléssel? Pl. egy "közepes" rongyszőnyeg, vagy koszfogó szőnyeg azért súlyban biztos, hogy több lesz min 7kg ha megszívja magát. Gondolom ilyesmi még a prémium gépeket is leamortizálja. Vagy azok nem indulnak el ha soknak érzik az adagot? (a mienk nem méricskél, hogy mennyi víz meg ilyesmi, de ilyet egy pl. Lg szokott csinálni, akkor az sem indulna el?)
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz blattida #23639 üzenetére
A hőcserélő nem koszos azt szoktam cskkolni és takarítani is. Az a részét is ki szoktam fújni magasnyomású levegővel ami a finomhálós szűrő (közvetlen az ajtó alatt) alatt van és a hőcserélőhöz vezet... a gond talán valahol beljebb lehet, és ez magyarázhatja a "szagot" is...
-
Sinisi
senior tag
válasz blattida #23643 üzenetére
Hát durva! még jó, hogy előjött a téma! Azért nem gondoltam, hogy tömődéses dolgog állaht a háttérben mert a hőcserélőnél előfordult, hogy elhanyagoltam a tisztítását és akkor visszafolyt a víz a padlóra. De ez meg is szűnt miután kitakarítottam.
Ehhez a mutatványhoz érdemes a szervizest kihívni, vagy ha lekapom a burkolatot akkor mindenhez hozzáférek amit takarítani szükséges?
-
albiosz
őstag
válasz blattida #23678 üzenetére
Köszi a kiegészítést! Este nem volt kedvem sokat pötyögni. Szóval természetesen én sem ítélem meg a márkát e miatt. Bízzunk benne, hogy kivételes eset volt és csak egyedi hiba miatt volt szükség szervizre.
Viszont ha mégis úgy alakul, hogy szükség lesz rájuk, akkor érdemes ezt a kálváriát is számításba venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik