Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24651) Nordik


Nordik
őstag

Látom szó van itt a klimakrol. Nekem az nem tiszta, hogy minden esetben kell valamiféle kivezetes? Vagy az ilyen mobil klimak úgy mukodnek, hogy beteszem a sarokba és mindenféle be- kivezetes nélkül hűtik a levegőt? Én olyan modellt keresek ami elfogadható ár/érték arányban, keveset fogyaszt és csak beteszem a sarokba mindendele furkalas nélkül. :) Létezik ilyen?

(#24652) ribarszki válasza pjen (#24650) üzenetére


ribarszki
őstag

Túlbonyolítod. Aki ipari porszívót keres, annak iparit is ajánlunk, aki takarítógépet, az takarítógépet keres. Aki kimondottan ragaszkodik a vizes porszívóhoz, az ott néz szét. Mindenki tudja, hogy ezek is zsáknélküli gépek (nagyjából, mert az ipari és a takarítógép is használható zsákkal), egyeltalán, soha nem ezekről volt szó!

Amiről a fórumon szó van, és ha lehet lebeszéljük a vásárlót, az a háztartási, porzsáknélküli, portartályos porszívó amilyet a legtöbben keresnek, a 20-30 ezres ársávban. Samsung, Zanussi, stb. vonal. Igen, ezesetben ha lehet inkább lebeszéljük róla. Sehol nincs képben vizes és vödrös porszívó. Nem kéne rémeket látni. Ezek a kicsi, huszonezres gépek amik semmit nem érnek.

De a fentebb idézett teszt tök utolsó 10porszívója tudod mik? Ezek a tartályos, kis háztartási gépek, szégyellnivaló eredménnyel. Tisztítási hatékonyság: 1-2 között. Porkibocsátás: 0 - legrosszabb pontszám. Szívás takarítani, szívás szárítgatni, a hepa pár hónap alatt lenullázódik. Ezt ajánljuk jószívvel?

Nem a vizes porszívóról, meg az ipari vödrösről van szó, hanem csak ezekről a gépekről.

[ Szerkesztve ]

(#24653) pjen válasza Nordik (#24651) üzenetére


pjen
félisten

Nem,azt a hőt amit a szobában felvesz le is kell adnia valahol,ez a kültéri.A mobilnak ezért van kivezetve a csöve.

(#24654) Zeki válasza Nordik (#24651) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ha létezne, nem lenne a hűtők hátulja (egyes esetben oldala) meleg.

(#24655) #40553216 válasza pjen (#24650) üzenetére


#40553216
törölt tag

Kinek mi fontos. Nekem pl. az, hogy a háztartási gép működjön, ne kelljen szerelőre várni, még ha 5 év is a garancia. Meg az idegeskedés sem hiányzik, meg a baszakodás az éppen vizesen, mosószeresen maradt ruhával. Mert ritkán romlik el mosógép, pont a végső centrifugázás utáni pillanatban.

[ Szerkesztve ]

(#24656) pjen válasza #40553216 (#24655) üzenetére


pjen
félisten

Ebben igazad van,de az én fagorom is elment 8 évet hiba nélkül.akkor is a szivattyú halt meg.8 év alatt bármelyik elromolhat.Aztán fejlődnek is a dolgok,20 év múlva lehet negyed annyi energiával megy a mosó gép mint a mostani.

(#24657) blattida válasza pjen (#24650) üzenetére


blattida
nagyúr

Valóban jobban jársz rövid távon anyagilag, ha nagyon olcsó gépet veszel a miele helyett (ajánlani is ezt szoktam), csak azokkal az a baj, hogy nem mosnak annyira jól és hamarabb tönkre vágják a ruhákat, így hosszú távon mégis a miele éri meg jobban...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24658) pjen válasza blattida (#24657) üzenetére


pjen
félisten

Én ezt nem tudom cáfolni de,Te sem tudod semmivel alátámasztani.

(#24659) blattida válasza pjen (#24658) üzenetére


blattida
nagyúr

A becsült élettartamot előre? Az a felépítésből, anyaghasználatból, méretezésből fakadóan, hogy úgy mondjam, adja magát. A többi meg nyers tény, meg saját tapasztalat is.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24660) pjen válasza blattida (#24659) üzenetére


pjen
félisten

Nem is tudom,Láttad a belinkelt teszten a Miele tartosság pontjait.

(#24661) blattida válasza pjen (#24660) üzenetére


blattida
nagyúr

Láttam és olvastam a metodikát is, így nincs kétségem a valóságos eredményekről. Fél év alatt 2000 mosás, isten tudja milyen hibák jelentkeztek ennyi idő alatt, önmagában a hibák száma sem sokat mond, mivel nem tudjuk, milyen jellegűek voltak.
Azt is láttam, hogy szerintük az egyik legtartósabb gép egy (olcsó) indesit modell, ami ismervén az indesitek felépítését, anyaghasználatát, mondhatni, kizárt.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24662) Csabroncka válasza pjen (#24660) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Ebbe a vitába ne menjünk bele, mert te is tudod, hogy számos olyan + dolgot ad a prémium kategória (márkától függetlenül) ami 5-10 év alatt szivárog le a normál gépekhez.

Példának okáért az 1400-as centrit és a speciális ruhakímélő dobkialakítást mondanám mostanság, de azért az LG sem adja pár fillérét a DD-s gépeket.

Arányában ne számolj 4 géppel mert 100 ezer alatt azért a minőség és megbízhatóság drasztikusan csökken... és a centrifugálása ezeknek a gépeknek legtöbbször rémes!

"in medias res"

(#24663) pjen válasza Csabroncka (#24662) üzenetére


pjen
félisten

Az baj,ha elfogultak vagytok picit,mindent a helyén kell kezelni.Nem csak a tartosságban nem remekelt a Miele a használhatóságban sem végzett az élen.Al Lg DD hajtáslánca inkább a gyártónak előnyös mint Neked.Az árakról:F12B8NDA7,117000ft a kiterjesztett 5 éves garival.Egy hónapja vettem.

(#24664) ribarszki válasza blattida (#24661) üzenetére


ribarszki
őstag

Mondjuk jó lett volna, ha konkrétan leírják a hibákat, amiket a gépek prodokulták a 2000 mosás alatt. szépen, típusonként, felsorolva, s, hogy mikor jött elő. Sokat segített volna.

A használhatóság tesztpontot pedig hagyjuk is...

(#24665) Csabroncka válasza pjen (#24663) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Nem tudom miért lennék elfogult, amikor szándékosan nem fogalmaztam bele a Miele-t. "Lg DD hajtáslánca inkább a gyártónak előnyös mint Neked" - ebben nem értek veled egyet, mert hangban és energiahatékonyságban is jelentős lépés! 12B8NDA7,117000ft - akkor miről beszélünk :F kvázi ugyan arról!

Pjen lehet szerencsém van, lehet holnap elromlik (nem hinném), de 3-éve használom idén júliusban a használtan vett gépet - egyedül tudod mi hiányzik, az időzítés, azon kívül minden pöpec!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#24666) blattida válasza pjen (#24663) üzenetére


blattida
nagyúr

Ezek a használhatóság értékelésének szempontjai:

Három szakértő pontozta a berendezéseket aszerint, hogy mennyire felhasználóbarát a kialakításuk:

mennyire nehéz nyitni/csukni az ajtót
mennyire nehéz bepakolni, kipakolni a ruhákat
a mosószer tartó rekesz mennyire könnyen nyitható, tölthető, jól látszik-e a mennyiség jelölés
a gombok használatósága, szimbólumok/jelölések mennyire egyértelműek
van-e és ha igen mennyire egyértelmű a program vége jel
milyen könnyű tisztítani

Annak, aki csak józan, paraszti ésszel rendelkezik, annak nem okoz gondot egyik mosógép használata sem.
Az egyetlen dolog, amiben valóban fizikailag nehezebben használható a miele, az az ajtó, annak nyitása és zárása, mivel üveg-fém-gumi kombinációjából áll, így nehezebb, mint a többiek fémmentes ajtajai.
Meg nehezebben mozgathatóak, szállíthatóak, mivel 30-50 kg-al nehezebbek, mint a többiek, meg nem piktogramokat használnak, hanem feliratokat, így, sajnos, olvasni is tudni kell a használatukhoz.

Szerintem egyikünk sem elfogult, pusztán vannak kétségeink a teszttel kapcsolatban.

ribarszki
Igen, meglehetősen hiányos az értékelés, sokkal részletesebbnek kellene lennie.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24667) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!

Elektromos fogkefét szeretnék vásárolni. Visszakerestem a topikban, látom, hogy volt jópár hasznos hozzászólás. Oral B kialakítása nekem egyelőre szimpatikusabb, ezért főleg abban gondolkozom.

Ami kérdésként felmerült:
1. Ha jól értem van olyan, ahol maga a gép 3D-s, az miért jó?
2. Láttam olyat, ahol maga a gép 2D, de a fej 3D, ez mit tud?
3. Marketing bullshit ez a 3D vagy van bármilyen előnye komfort stb. szempontjából?
4. Fej kérdés. DM stb. saját márkással érdemes számolni vagy ahogy írta egy kolléga: akinek van pénze majomra, annak legyen banánra is és csak a gyári, ami jó?

Előre is köszönöm!

(#24668) ribarszki válasza albiosz (#24667) üzenetére


ribarszki
őstag

Milyen az a két dimenziós test? :D

Én használtam 3-4 évig Oral-B elektromos kefét, utána 2010 óta Philips Sonicare kefém van. Nekem ég és föld a kettő. A szónikus javára.

(Múltkor otthagytam a szónikusat és amíg vissza nem kaptam, a régi Oral-B-t vettem elő. Olyan kényelmetlen és traktor mozgása volt, hogy meg is lepődtem. Persze fejlődtek azóta az Oral-B fejek is, és biztos sokkal jobbak már, de én már nem váltok vissza szónikusról soha többé. Számomra ez tökéletes. Még annyi, hogy volt Philips Sonicarből 35 ezres kefém is, majd amikor tönkrement, utána a legolcsóbb EasyClean szériát vettem 10k-ért. Tisztításban semmi különbség. Csak vizes kézben jobban csúszik a test, nincsen gumis borítása, és nincs masszázs és refresh funkció, amit amúgy sem használtam.)

2010 óta a fogorvoshoz csak ellenőrzésekre járok. Persze hozzátartozik, hogy elmex fogkrémet, elmex Gélt és szájvizet is használok rendszeresen. De mikor a fogorvossal beszélgettünk a fogkefékről, akkor ő is csak a legjobbakat mondta a Sonicarről. Puha sörte, hatékony tisztítás, stb..

[ Szerkesztve ]

(#24669) ribarszki válasza ribarszki (#24668) üzenetére


ribarszki
őstag

Az utolsó bekezdést inkább sztornózom, mert ez elég erősen genetika is. Bátyámnak pl nagyon rosszak a fogai, már 15-16 éves kora óta küzd velük. Pedig ugyan olyan alapossággal tisztítja..

(#24670) albiosz válasza ribarszki (#24669) üzenetére


albiosz
őstag

Köszönöm a válaszod! Visszaolvastam a te tapasztalataidat is. Gondolom erről van szó: [link] Ebben az ami nem szimpatikus, hogy a fej olyannak tűnik, mint egy hagyományos fogkefe, ami nekem túl nagynak bizonyul. Tippre (sosem volt elektromos fogkefém) az Oral B-vel jobban elérhetőek a hátsó fogak. Oral B-t már láttam működés közben, de ez a Philips nem tudom miben más a gyakorlatban. Ha esetleg erről írnál pár sort, azt megköszönném! :R

(#24671) ribarszki válasza albiosz (#24670) üzenetére


ribarszki
őstag

Ha túl nagy a normal fej, akkor veszel hozzá mini fejet.

Miben más? Más a működési elve. Itt nem kell a kefét annyira rányomni a fogra,, hanem sokkal inkább a ultrahanggal rezgésbe hozott fogrémes víz mossa a fogaidat és a fogközöket. Nekem a minimális fogkövemet eltüntette. Mivel itt csak minimálisan nyomod a kefét a fogadhoz, így kíméletesebb a fognyakhoz. Nehéz ezt elmondani, ki kellene próbálnod. Amíg az Oral-b oda vissza forog, itt minden egyhelyben áll, csak a sörték rezegnek percenként 40.000-es számmal. Ezután olyan érzés, hogy tényleg tiszták lettek a fogaim. Többet nem tudok elmondani :)

Itt egy promo video róla.

(#24672) albiosz válasza ribarszki (#24671) üzenetére


albiosz
őstag

Köszi! Otthon megnézem majd a videot.

Egy fej kb meddig elég? Új fej beszerzési lehetőség kb. mennyiért elérhető? Van-e ehhez is DM stb. sajátmárkás cucc? (Habár azt nem tudom, hogy ezeket mennyire kell elfelejteni pl. Oral B esetében)

(#24673) ribarszki válasza albiosz (#24672) üzenetére


ribarszki
őstag

Én olyan fél évig használok egy fejet. Kicsit húzós ára van, jobban megéri egyben 5db-ot venni. Mm-ben is árulnak, neten is beszerezhető. Utángyártott fej tudtommal nincs hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#24674) pjen válasza blattida (#24666) üzenetére


pjen
félisten

Bizony,bizony a porszivo tesztre azóta is bőszen hivatkoztok,mert ott a miele lett a nyerő.Akkor is kételkedtem a pártatlanságban és most is,de nem is esem hasra.Mintha a tartosságról halgatnál,pedig 50 kg val nehezebb mint a többi.(biztos Szu liszensz,ott volt minden olyan dög nehéz.

Csabroncka:miért is beszélünk ugyan arról?Ha nem veszek +garit az Lg csak 88000 lett volna 2 év garival.Tehát a Miele árán 3at kapok és tartósságban esetleg messze jobb mint a Miele

[ Szerkesztve ]

(#24675) blattida válasza pjen (#24674) üzenetére


blattida
nagyúr

Én egyszer sem hivatkoztam semmilyen porszívó tesztre, amelyikről meg nem rég ribarszi is írt, azt pont, hogy nem dicsértem, sőt, ráadásul Ő sem, csak abban azért nagyrészt a valósággal korrelálnak az eredmények.

A szerviztapasztalatok sajnos nem azt mutatják, hogy az életben tartósabb lenne az lg, pedig a felhasználó szempontjából mindenképp jobb lenne, főleg az anyagiak miatt.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24676) blattida válasza blattida (#24675) üzenetére


blattida
nagyúr

Ribarszki természetesen. :B

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24677) pjen válasza blattida (#24675) üzenetére


pjen
félisten

Nem kell,hogy tartósabb legyen,ha már ugyanannyira tartós akkor is sokkal jobb üzlet.Azért azt se feledd,hogy az Lg,Miele arány kb húsz az egyhez.

Csabroncka:Számoljál,a DD hajtásnál elmarad 2 ékszíj tárcsa,1 szíj,külön tartó a motornak és a dob csapágy háznak,a motor szerkezete is sokkal egyszerűbb.Viszont ha a hagyományos rendszerben szétmegy a simmering és a csapágy,csak ezt a kettőt kell cserélni.DD hajtásnál jó eséllyel a motort is.

(#24678) ribarszki válasza pjen (#24674) üzenetére


ribarszki
őstag

Ugye elolvastad, hogy miket írtam a porszívó teszt kapcsán? Például, hogy a használhatóság pontszám vicc egy porszívó esetében. Mert pont a lényeget nem vizsgálta, hanem ilyen hülyeségeket, hogy mennyire nehéz összepattintani a csöveket, mennyire nehéz bekapcsolni, szívóerősséget váltani, felemelni és elpakolni.. (?)

A tartóssági teszt pedig abból állt, hogy 500órát ment a motorjuk, és kb az összes pordzívó kibírta a teszt végéig. Szerintem ez nem tartóssági teszt. Még a 15 ezres Ariete is 5 pontot kapott tartóssági tesztre. Egyes egyedül a Clatronic kapott 3 pontot a 46 termék közül, a másik 45 termék maximális 5 ponttal végzett! Mert kibírtak 500 órát? Szerinted ettől ugyan olyan tartós lesz a kerék, gégecső, fej, illesztés, kasztni, mint egy 60ezres Electrolux esetében? Ne már...

A Miele lett a nyerő a porszívóteszten? Tessék, itt vannak az elöl lévő helyezettek: (Zárójelben a tisztítási hatékonyság. 0 legrosszab, 5 legjobb)

1, Electrolux ZUOQUATTRO UltraOne 150.000Ft (3,6 - elektormos fej!!!)
2, Electrolux ZUSGREEN58 UltraSilencer Zen 80.000Ft (2,6)
3, Electrolux ZUSANIMA58 90.000Ft (2,5)
4, Electrolux ZUSORIGDB+ 55.000Ft (2,6)
5, Thomas CROOSER Parquet Plus 784-024 87.000Ft (3,3)
6, Electrolux ZUOORIGWR+ 70.000Ft (3,1)
7,Miele Compact C1 EcoLine 50.000Ft (3,9!)

Az más kérdés, hogy az Electrolux a fogyasztás és a csendesség miatt húzta be az első 6 helyet, és a tényleg kiváló porkibocsátási mutató miatt. Tisztítási hatékonyságban viszont elmaradtak.

Hiába volt egy gép nagyon jó tisztítási hatékonysággal, kiváló porkibocsátási mutatóval, ha 1200W fölött indult, akkor már ott kiesett a buliból. Mindemellett szép teljesítmény az Electroluxtól!

A teszt pedig azt jól megmutatta, hogy ha a csendesség a fontos, akkor Electrolux, ha a nagyobb tisztítási hatékonyság, akkor Miele. A kicsi, portartályos, zsáknélküli gépek pedig durván lemaradtak minden tekintetben.

Ettől függetlenül a teszt közel sem tökéletes, több ponton sem a legjobb, de ezt is leírtam már vagy 100x.

[ Szerkesztve ]

(#24679) pjen válasza ribarszki (#24678) üzenetére


pjen
félisten

Nem erre a teszt re gondoltam hanem a multkori por kibocsájtási videóra.

(#24680) blattida válasza pjen (#24677) üzenetére


blattida
nagyúr

Meghibásodási arányról írtam, így az nem érdekes, hogy az lg-ből sokkal többet adnak el.
A dd gépeik be szoktak ázni, olyankor száll el a motor vezérlése, amire a gari nem terjed ki, ergo tetemes javítási költséget jelent.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24681) gF válasza albiosz (#24667) üzenetére


gF
senior tag

Én idén váltottam normál fogkeféről elektromosra. Végül nálam az Oral-B lett befutó (Genius 8900) több dolog miatt:
- Nagyobb rezgés szám
- Oszcilláló mozgást is végez fej (amit a Philips nem tud)
- Olcsóbb a pótfej hozzá

Egyedül ami a Philipsnél tetszett, hogy egyes modellekhez van UV-s fej tisztító.

[ Szerkesztve ]

(#24682) krx21 válasza ribarszki (#24668) üzenetére


krx21
nagyúr

Nekem is Philips Sonicare fogkefém van. Világbajnok! :K

(#24683) Zola007


Zola007
veterán

Szerintetek egy olyan cipőt áztathatok/kimoshatok kézzel, ami többnyire gumi és gyöngyvászon, de az orra és a sarka hasított bőr?
Az egyik cipőm megázott, poros lett és eléggé beszívta a gyöngyvászon a koszt, áztatást igényelne mindenképp.

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#24684) blattida válasza Zola007 (#24683) üzenetére


blattida
nagyúr

Ki, de a szárításra figyelj, azaz ne érje közvetlen hő és lassú legyen.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24685) expander válasza pjen (#24677) üzenetére


expander
senior tag

amire ugye 10ev garancia van...

(#24686) pjen válasza expander (#24685) üzenetére


pjen
félisten

A motorra,de ha tönkre megy a simering és bele folyik a víz,nem tudom elismerik e garanciális hibának.

Zola007:minél hidegebb vízben mosd,én egyszer egy ilyennek komplett lemostam a talpát.

[ Szerkesztve ]

(#24687) blattida válasza expander (#24685) üzenetére


blattida
nagyúr

Ahogy írtam, az az elektronikára nem terjed ki, így sok pénzt kell fizetni, sajnos...maga a motor az, ami a legritkábban szokott meghibásodni vagy meghalni egy mosógépben, így túl sok értelme nincs a hosszú motor garinak, csak jól hangzik, tiszta marketing.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#24688) albiosz válasza gF (#24681) üzenetére


albiosz
őstag

Köszi az infot!

Hátha te fel tudsz homályosítani, hogy mi a különbség a 2D és 3D között. Ha jól értem, akkor a 2D oszcilláló és forgó mozgást végez a 3D pedig ezen kívül pulzál is? Miért érte meg neked a felárat a 3D?

Illetve láttam olyat, ahol maga a gép 2D, de a fej 3D, ez mit tud vajon? Marketing bullshit? :)

Ha már említetted a pótfejet, akkor érdemes DM vagy egyéb saját márkásban gondolkodni vagy azok felejtősek?

(#24689) Csabroncka


Csabroncka
Topikgazda

Vettem ma egy ilyen légszűrőt. (persze használtan mert, normál ára a nem normális kategória)

Nyilván szétkaptam mert ki kell takarítani - végtelenül primitív és egyszerű szerkezet. Kíváncsi vagyok mennyire válik be, a lényeg a lakásban lévő szállópor csökkentése.

"in medias res"

(#24690) ribarszki válasza Csabroncka (#24689) üzenetére


ribarszki
őstag

Kíváncsian várjuk a tapasztalatokat néhány nap/hét után!

(#24691) bitpork válasza Csabroncka (#24689) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Nem akarok trollkodni, de nekem erre legjobban egy számítógép vált be. Akárhogy bizbaszolom különböző szűrőközeggel, hetente annyi port szed össze, hogy komoly 5°C idle emelkedést produkál. Irgalmatlanul idegesítő, mert amióta próbálok halk pc-t összerakni ez a finom por az ellenségem.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#24692) krx21 válasza Csabroncka (#24689) üzenetére


krx21
nagyúr

Én pedig szintén nemrég haszálok egy Daikin MC70L-t. A helyzet az, hogy a levegőben lévő por már a bekapcsolás után 10 percel csökken. De ha azt akarod, hogy jóval kevesebb legyen a polcokon stb., akkor egész nap kell menjen. Az se mindegy hova helyezed és igazából túl kell méretezni.
Mekkora szobában használod?

(#24693) Songo


Songo
senior tag

Sziasztok.

Tudja-e valaki, hogy mi a helyzet a külföldön vásárolt nagy gépek itthoni garanciájával? Bosch, Siemens, Gorenje, Whirlpool? Meile?

Működik itthon vagy teljesen felejtős.

Őszintén ráfeszültem pl egy mosogatógépre ami idehaza 540k németben 230... ami egy vicc

(#24694) gF válasza albiosz (#24688) üzenetére


gF
senior tag

Őszintén szólva gőzöm sincs a pontos a különbségeről. Magyarázta az Oral-B promótere a dolgokat de már 1 hét múlva se emlékeztem rá.. :D igazából azért vettem a drágábbat mert 30-35k keretem volt erre és február egyik hétvégéjén a MM-ban 30% kedvezmény a Braun/Oral-B termékre. Így nem volt kérdés hogy megveszem a jobbat.

[ Szerkesztve ]

(#24695) krx21 válasza gF (#24681) üzenetére


krx21
nagyúr

Tudom, utólag nem jó olvasni ilyet, de én próbáltam mindkettőt. A tapasztalatom az, hogy a Oral B, a közelébe nem és a Philips Sonicare-nek... A Philips rezgése mellett az Oral B egy lassított felfétel... :DDD

(#24696) ribarszki válasza krx21 (#24695) üzenetére


ribarszki
őstag

Más technológia a kettő, más működési elv. De ettől függetlenül igazad van, nekem is volt mindkettő évekig. Az oral-b nagyon furcsa, esetlen és lassú a sonicare után. Bár tényleg más a működési elv, de a sonicare nekem sokkal jobban bejött, nem váltanék vissza többé más típusra. De azt is elhiszem, hogy valakinek nem jön be az ultrahangos zümmögés, és inkább a forgókefés oral-b fekszik neki.

[ Szerkesztve ]

(#24697) krx21 válasza ribarszki (#24696) üzenetére


krx21
nagyúr

Szerintem nagyságrendi különböbség van hatékonyságban...

(#24698) ribarszki válasza krx21 (#24697) üzenetére


ribarszki
őstag

Onnantól kezdve, hogy a sonicare leszedte a minimális fogkövemet, ezzel a kijelentéssel saját tapasztalat alapján csak egyetérteni tudok. 🙂

(#24699) krx21 válasza ribarszki (#24698) üzenetére


krx21
nagyúr

Tényleg a legjobb a piacon, de nem olcsó. Viszont nekem sikerült egy fehér dobozos, bemutatásra orvosi rendelőbe darabot megvenni... :DDD

(#24700) Csabroncka válasza Csabroncka (#24689) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Szóval egy kis tapasztalati összefoglaló: Zepter THERAPY AIR® ION

Maga a készülék szép és normális műanyagból készül. Van talpa és falra is fel lehet akasztani. Az inverteres motor nagyon csendes, 3-as fokozat felett erősen keveri a levegőt 20 nm-en, a félszobában 10nm egyenesen huzat van :)

Realitások talaján maradva: Hegyi levegő itt kérem nem lesz ;] , nem is erre kell! A szűrőkazetták jó minőségűek, de a HEPA-n (H12) kívül szerintem nem érdemes semmit sem cserélni, mert egy nagy parasztvakítás.

Előszűrő: normál műanyag porszűrő
Középszűrő: olyan anyagot képzeljetek el, mint a porszívók motorszűrője, az oldalon antibakteriális szűrőként hirdeti, ami szerintem egy nagy kamu :DDD , persze a port szűri - mosható - ki is mostam, nagyon jól fogja a levegőből a zsír és vízgőzt (valószínűleg emiatt írják rá, hogy fogja a bacikat)
HEPA: H12, értelemszerűen ezt nem kell magyarázni kb 40x40 cm-es a mérete - na ezt biztosan cserélni kell 1-2 évente.

EZÜST ALLERGIAPAJZS valószínűleg kolloid ezüsttel átitatott,a középszűrővel azonos struktúrájú szűrőlap. Parasztvakításnak tökéletes.... ;]

AKTÍV SZÉNSZŰRŐ mint szén szűrő, a benne lévő szén mennyisége lófing, szóval olyan nagy szerves anyag és szagmegkötő képessége nincs (egyszerűen hamar kimerül)

Mint látható a 4 szűrőből 3 mosható (még a szenet is át lehet öblíteni szappanos vízzel). Porszűrés szempontjából kiváló. A gép belsejében a tárcsánál teljesen tiszta volt a gép! A beépített optikai szűrő működik - vagyis kiporoltam a párnát mellette és érzékelte.

Az ionizátorhoz ismét nem fűznék semmit, ez elektródás, de ez is parasztvakítás.

Szóval röviden tömören arra amire vettem (por csökkentésére) kiváló, értelemszerűen nem 80-100 ezer forintért, inkább a feléért - annyiért már érdemes!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.