Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Porszívó téren szeretnék néhány tapasztalatot megosztani a nagy publikummal.
Régebben egy Miele S8 Ecoline teljesített nálam szolgálatot, de tavaly (pár év után) szabályosan kettétört porszívózás közben a markolat. Pedig vigyáztam rá, nem ütöttem-vágtam. Ez azért egy kicsit szíven ütött, pláne amikor közölték Mielenél, hogy egy ilyen mezei műanyag markolat baráti 9k, de hát porszívózni muszáj így vettem egyet.
Aztán idén egyik ismerősömnél volt szerencsém kipróbálni az Electrolux Ultraone (ZUOANIMAL+) porszívót és nem kicsit fogott el a WOW érzés. Első körben fel tűnt hogy mennyivel csöndesebb (és persze tapad a padlófej mint állat).
Nem vagyok egy ilyen dolgokba azonnal fejest ugró ember, de így beleástam magamat a dolgokba. Úgy is akartam szüleinek egy porszívót venni, akkor már úgy gondoltam, hogy veszek magamnak egy újat és régit Miele S8-at megkapják ők. Na persze egy csomó kérdés felmerült bennem. Ha Ultraone akkor abból melyik? Hol tart most a Miele porszívók téren? Mi a helyzet azért más márkákkal (Philips, Samsung)?
A Mammutban lévő piros betűs üzletben kipróbáltam a mostani Miele C3-as sorozatból több modellt is. Kb egy az egyben mint régi S8-as sorozat, csak új motort kaptak az energiacímke miatt. Lakozott parketta is van otthon, emiatt a C3 Boost Parquet és a C3 Total Care jöhetett szóba. A Philips Performer Expertet is megnéztem de nem estem hasra tőle (pedig annyira nem olcsó az sem). Az eladó valószínűleg már pokolba kívánt amikor mondtam, hogy próbáljunk ki egy Ultraone-t is..
Kipróbálva már ~5 különböző porszívót még mindig Ultraone tetszett összességében a legjobban. Porzsák ügyben is egész pozitívan csalódtam. Az S-Bag Ultra Long Performance porzsák (5 literes, 6 rétegű) nem is tűnt gagyinak a Mielehez képest és (ha nem is sokkal de) olcsóbb is. Viszont a HEPA szűrőnél már jelentős eltérés van az árban a két márka között (H13-as HEPA Mielenél 9k, Electroluxnál 4k).
Na persze amit eredetileg kinéztem neten Ultraone Deluxe-ot (ZUODELUXE+) az nem volt raktáron.
Végül neten rendeltem meg a készüléket és használom már több hete nagy megelégedettséggel. Nem tudom, hogy korábban milyenek voltak a felső kategóriás Electrolux porszívók, de bennem nagyon pozitív kép alakult ki, pedig a Miele miatt az évek során elég magasan volt a mérce. Összeszerelési minőségben és masszivitásban sem találtam kivetnivalót.Összehasonlítva a régi és a mostani porszívót:
Pro: Lényegesen halkabb (77 vs 66 dB), olcsóbb üzemeltetni, komfort markolat (távirányítóval), 2 méterrel hosszabb kábel.
Kontra: Nincs az Ultraone-ban comfort kábelvisszahúzás.Elnézve itt a topikot szinte csak Miele C3-as ajánlásokat látok, ha valaki felső-kategóriás porszívót keres, de szerintem abszolút versenyképes az Electrolux Ultraone is.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz #32577792 #16970 üzenetére
Én sem gondoltam komolyan hogy az. Csak kicsit nonszensz, hogy feltétel nélkül mindenkinek azt ajánlna, mintha nem is létezne más porszívó a világon.
Volt Miele porszívóm a bajom csak az volt vele, hogy 3 év után olyan problémák jöttek elő, aminek minimum 10+ év után kellene elő jönnie. -
senior tag
válasz Fr3eWar #17321 üzenetére
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem mindegyik C3-ashoz adja oda a gyártó a legjobb padlófejét. Pl a C3 PowerLine-hoz "gagyibb" padlófej jár mint a C3 Silence EcoLine-hez. Utólag is elnézést a gagyibb szóért a Miele fanoktól, de a SBD 290-3 szívófejnek tényleg nincs olyan jó vákuumképzése mint a SBD 655-3 padlófejnek. Lényeg, hogy ne csak a motornak felvett teljesítményét nézzed, ha van lehetőséged próbálj ki az üzletben több gépet is mielőtt választasz.
-
senior tag
válasz ribarszki #17326 üzenetére
Nem tudom mennyit változhattak a padlófejek az évek során. Amikor az S8-as gépemet vettem (2012-ben) a jobb vákuumképzésű padlófej masszívabbnak tűnt.
Idén amikor porszívó vásárlás előtt álltam a mostani C3-as gépeknél ugyan így éreztem. Mondjuk a tavalyi markolat törés után kicsit megingott a bizalmam a Mieleben. Legalább is a porszívók terén.
Erre a karizom kérdésre meg csak azt tudom mondani, hogy valamit valamiért. Nyilván ha nagyobb a vákuum nagyobb erő is kell a mozgatáshoz. Cserébe hatékonyabban szedi ki a port szövetszálak közül.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Csabroncka #17346 üzenetére
Év elején amikor beruháztam egy UltraOne-ra, akkor kipróbáltam az UltraSilencer-t is. A 61dB-es zajszint hihetetlenül halknak tűnt élőben, bár igaz hogy a boltban elég nagy volt az alapzaj. Szívóerőben nem volt annyira brutális, mint a nagy testvére. Mondjuk azért gyengének semmiképpen nem mondanám.
-
senior tag
-
senior tag
válasz Antonio #18007 üzenetére
Év elején amikor jobban szétnéztem a piacon, szinte az összes nagyobb márkának volt már 900 W alatti teljesítményű porszívója, aminek viszonylag normális takarítási hatékonysága van. Szóval nem lesz akkora probléma ebből. Nyilván a Tesco-gazdaságos porszívók elfognak tűnni a piacról, de azokért nem kár..
-
-
-
senior tag
válasz attiati #18343 üzenetére
Az összes európai gyártású Electrolux porszívó lágy indítású. Tehát PowerForce is az. Szerintem már csak a jobb porszák/szűrő eltoltság miatt is érdemes a ZPF-et választani.
Parketta fejre kérdés meg elég szubjektív. Van aki nem szereti cserélgetni a fejeket porszívózás közben. Én azt mondom, hogy megéri ha van olyan szoba ahol csak kemény padló van, mert ott a parketta fejjel gyorsabban lehet végezni. -
senior tag
Ez tény... Viszont azért érződik a spórolás itt-ott. Anyaghasználat, nem tömített a porszívóház, leveszed hátsó szűrőfedelet és konkrétan kezedben marad, stbstb.
Amennyire én látom szinte csak a márkaneve maradt meg a Philipsnek. Egy Philips PerformerExpert 60k. Ennyiért már kaphatsz egy Electrolux Ultrasilencert vagy egy Miele C2-t. -
senior tag
Egy apró észrevétel: Ha a felültöltős mellett teszed le a voksodat, akkor mindenképpen olyan gépet válasz aminek nem fent az ajtajában hanem lent a dobnál van a mosószer/öblítő adagolója. Ugyanis az utóbbi simán kivehető és tisztítható és nem válik használhatatlanná pár év után a mosószeradagoló.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nálam sajnos az előző gép emiatt vált csere éretté. Nyilván nem egy hónap után dugult el teljesen a mosószer adagolója, hanem szép lassan az évek során. A rendszeres tisztítás ellenére..
Ribarszki kolléga által említett ajtórohadásról sem szabad megfeledkezni..Az újnál (AEG) meg nem csak egyszerűbb kiszedni, hanem egy mozdulattal szétlehet szedni. Tehát kizárható hogy ott duguljon el valami és az ajtó sem fog elrohadni, így hogy lent van a dobnál az adagoló.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz stickermajom #20115 üzenetére
Nyugodtan vedd meg a ZPFCLASSIC-ot. Ár/érték arányban nagyon jó gép. Porzsák is olcsó bele és szinte mindenhol kapható (nagyobb műszaki üzletekben, hipermarketekben, stbstb).
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Morris #20342 üzenetére
30-40k közötti ársávban eléggé bestbuy itt a fórumon a ZPFCLASSIC. Az Ultrasilencer már egy más kategória. Tudásban és árban is. Konkrétan majdnem duplája árban. Ha zavar a porszívó zajszintje akkor érdemes megfontolnod kérdést.
Glamour kuponos történetet meg érdemes megfontolnod, mert -20% az testvérek között is -20%..Még egy apróság ezt most találtam, hogy felnéztem az Electrolux honlapjára: Ajándék porzsák csomag és illatosító a prémium porszívókhoz
Lustábbaknak: 12 darab porzsák jár ajándékba az összes Ultra porszívójukhoz.[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
válasz gordonfreemN #20500 üzenetére
81dB-es zajszintre azt mondani hogy halk? Ez azért kicsit merész állítás.
-
senior tag
válasz gordonfreemN #20520 üzenetére
Nem tudom, de ha ennyire kíváncsi vagy miért nem olvasod el a 665/2013/EU rendeletet?
Pár éve én is azt hittem, halk porszívóm van (Miele S8 Ecoline). Aztán hallottam működés közben egy felsőkategóriás Electroluxot..[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nekem van konyhába ergorapido igaz egy régebbi modell. Ha teheted próbáld ki élőben a Solacot. Amiért nekem anno az ergorapidora esett a választásom, hogy csukló mechanikában ők legjobbak. Illetve a turbókefét nem kell kivenni ahhoz hogy kitakarítsam (ZB3106 is ilyen), mert gombnyomására letakarítja magát. Ezek az eszközök alapvetően gyors takarításra vannak, mivel nem is váltják ki a hagyományos porszívót. Én 10 percnél tovább sohasem használtam még egyhuzamban. Szóval kérdés hogy kell-e egyáltalán 60 perces üzemidő egy ilyen eszköznél?
-
senior tag
Ezért kell lithium-ion akkusat venni..
-
senior tag
válasz fireman123 #20769 üzenetére
Ribarszki kolléga utolsó mondatában van a lényeg. Szerintem fogadd meg ezt a bölcs tanácsot!
-
senior tag
válasz fireman123 #20772 üzenetére
Az a baj 20k alatt nem fogsz kapni normális porszívót, zsáknélküli kiviteleben meg végképp nem...
Vagy a takarítási hatékonysága lesz gyenge, vagy a porkibocsájtása, vagy mindkettő és akkor az élettartamról már ne is beszéljünk.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Viszont a csereutalvány esetén van megkötés. Tehát ha veszel 200k-ért egy mosógépet és bedöglik. Akkor a csereutalványon nem vehetsz 200k-s televíziót, csak mosógépre költheted el az összeget.
Mobilra én biztosan nem kötnék biztosítást mert havonta 1,5%-kal csökken a készülék értéke elavulás miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata
- Gaming notebook topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- Carista Evo autós hibakód olvasó 6hó jótállással/számlával!
- Új DXRACER L fekete-fehér gamer szék
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest