Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
Véleményetekre lennék kíváncsi.
Pár hónapon belül új lakásba költözünk ahova kellene egy mosógép. Hűtőből szerencsére kifogtam egy remek akciót hétvégén az MM onlineban.
Mivel jelenleg egy 56cm mély Whirpool van a fürdőben (előző tulajé) és az kilóg jó 8-10 centit az ajtó vonalából így arra jutottam, hogy nekünk jó lenne egy keskeny 45cm-es elöltöltős mosógép. Néztünk 38 centis Electroluxot is de hiába írnak rá 6-7kg ruhát az a dob már annyira keskeny hogy klausztrofóbiám előjött mikor belenéztem.Én Electrolux párti vagyok, mert állítólag ez már elég jó márka és van több ilyen keskeny típusuk. Bosch párti is lennék de annak meg nincs keskeny változata itthon a 100 ezeres kategóriában.
Ezt néztem ki konkrétan, ahogy látom ez valami Euronics exkluzív darab lehet, mert máshol nem találtam: [link]
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
1. A típust és a márkát mennyire ajánljátok? Esetleg érdemes lehet helyette inkább egy direct drive-os LG? Ott a motorra 10 év gari van a gépre viszont 2 év, szemben az Electrolux 1 évével. Ezt a típust néztük: [link]
2. Szintén garanciával kapcsolatos kérdés. Olvastam több oldalon hogy ezeknek a gépeknek a többsége 6-7 év használatra van tervezve. Érdemes lehet venni hozzájuk 10e ft környékén 3-4 év plusz garanciát? Én eddig ezzel úgy voltam (tv-nél anno be is jött) ha hibás darab az úgyis előjön az első évben ha pedig elhasználódás miatt lenne gondja az meg úgyis 5 éven túl jönne elő. Ráadásul mit fog egy ilyen gép érni 5 év múlva?Várom szíves ötleteiteket.
-
BaLee
addikt
válasz Dluinet #18686 üzenetére
Köszönöm!
Az LG-nek akkor ezek szerint csak előnye van az Electroluxhoz képest? Gondolok itt a motor hangjára. Ill. az A+++ vs. A++ energiafogyasztásra. Ez utóbbit nem úgy érik el hogy romlik a mosás hatékonysága esetleg?
A centrifuga fordulatot most ne nézzük.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
-
BaLee
addikt
Ha 4 évet vállalnak rá akkor az is simán jó. Bár ott már lehet nem vennék rá 10-ért plusz 1 évet.
A garancia hossza manapság szerintem sokkal fontosabb, mint a márka.
Mosógépnél is még mindig szimpatizálok a BEKO-val is, ha 5 évet vállal a mosógépre.Főleg ezeknél a nagy háztartási gépeknél ha fizetős a szerviz és esetleg el kell szállítani a gépet a javításhoz akkor az biztos nem lesz olcsó...
-
BaLee
addikt
válasz zoltan6 #18809 üzenetére
"A Hivatalos Garancia Plusz egyik feltétele, a gyári garanciás időszakot követően az INGYENES éves felülvizsgálás, amelyet munkatársunk telephelyünkön, vagy egyszeri kiszállási díj ellenében lakásán DÍJMENTESEN végez el."
Azért ha az ingyenes felülvizsgálatot 4900Ft-jával ha 4-el megszorozzuk (1 év garis gép esetében) akkor már 20 ezer ft-nál járunk aminél olcsóbban kapunk ilyen szolgáltatást bármelyik nagy áruházban, a fent említett költség nélkül. Persze tök jó hogy azonnal visszakapom vásárlási utalvány formájában, amire majd rá lesz írva, hogy 2 hónapig váltható be és megint egy plusz kiadás, ha nem akarom veszni hagyni.
A telephelyükön lévő ingyenes felülvizsgálat meg egy vicc. Ki fog egy 70-80kg-os hűtőt vagy mosógépet a telephelyükre cipelgetni évente 1x, ráadásul védőcsomagolás nélkül?
Szerintem sokkal nagyobb az esélye, hogy egy ilyen szállítás során megsérül és valami baja lesz, mintha nem vinnék sehova.Szóval picit nekem vicces ez az "ingyenes" szolgáltatás.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz Kalandor #19176 üzenetére
Majd erre a MALL.HU-s vásárlásra kíváncsi leszek. Majd írd meg milyen garanciát adnak. Rendes, hivatalos, magyarországit? Mivel a mall.hu azt hiszem szlovák, addig az emag az román és utóbbi csak valami saját papíros kamugaranciát ad a legtöbb dologra amivel a hazai szervizek kiröhögnek... Anno egy Samsung tv-t vettünk tőlük, mikor írtam hogy nem kaptam garancialevelet, akkor egy A4-es papírra gépeltek egy szöveget, hogy ez a garancia és xy számlával együtt érvényes meg volt rajta egy emag-os pecsét...
-
BaLee
addikt
válasz Kalandor #19178 üzenetére
Ez jó hír, én sokszor pont a gari miatt vetettem el azt az oldalt, de akkor szemmel tartom mert vannak jó akcióik néha!
Bár azért egy kérdést megeresztek, mert egyedül náluk látok 45cm alatti keskeny elöltöltős Bosch mosógépeket, kapásból 3-at, amiket sehol máshol nem lehet kapni Magyarországon....
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz #94529552 #19193 üzenetére
Én rákérdeztem tegnap a mall.hu-nál a Bosch mosógépekre, amire azt a választ kaptam, hogy ezekre Mall garancia vonatkozik (hogy az összesre-e vagy csak arra amit én kérdeztem nem derül ki 100%-osan, de mintha általánosságban írta volna) ha gond van vele futárt küldenek érte aki elszállítja a szervizbe, majd vissza hozzám és a javítás várható időtartama 15-30 nap.
Ez nem valami jó dolog, főleg hogy a szervizek többsége próbálja helyben megoldani az ilyen nagyobb háztartási gépek esetén a problémát....
Ezek szerint jobb rákérdezni vásárlás előtt.
-
BaLee
addikt
válasz fi:zi'k #19299 üzenetére
És abból mi az igaz, hogy több oldalon is azt írták, hogy ha egy edényt már használsz másfajta tűzhelyen, gázon, kerámia főzőlapon, akkor azt már nem lehet indukciós főzőlapon használni. Nekem ez abszolút hülyeségnek tűnik, de valami oka csak van amiért ezt írják. És nem az edényeket áruló webshopokban írták ezt, hanem az indukciós főzőlapokkal foglalkozó oldalakon.
-
BaLee
addikt
Ha rám hallgattok nem vesztek ilyen olajsütőt. Most, amikor már 4-500Ft egy liter olaj, ebbe nyugodtan beleönthetsz egyet, vagy kettőt és elég hamar cserélheted is az olajat ha olyan dolgokat sütsz benne...
Anno egy kollégám mondta, hogy emiatt ők sem használják az olajsütőt de vettek egy Tefal ActiFry olajsütőt amibe elvileg elég 1 kanál olaj és egy lapáttal + forró levegővel süti meg a krumplit + húst + amit kell.
Használattól függően akár 1 év alatt behozhatja az árát egy hagyományos olajsütőhöz képest.
-
BaLee
addikt
válasz #94529552 #19455 üzenetére
Amit linkeltél azok sima légkeverős sütők, az ActiFry meg olajsütő légkeveréses rásegítéssel. Egy légkeverős sütőben sütött krumpli nem olyan mint egy olajban sült krumpli.
(#19463) Pumma: ez a Bosch egy nagyon jó hűtő, hasonló van itthon és most 5 év gari van rá ha regisztrálod, ilyesmit vettem inox-ban, csak várj ki egy jó akciót! Eléggé össze-vissza mozognak az árak én BOSCH KGV 36 UL 30 S-t vettem, amikor 119-ről leakciózták 107-re, majd utána vissza 139-re. 120 körül van amúgy a reális ára. Viszont két hétre rá meg leakciózták 100-ra.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz Antonio #19565 üzenetére
Létezik 38cm-es mosógép ha arról van szó (kicsit elvesztettem a fonalat, hogy mosó vagy szárítógéprő van szó). Van Electrolux is: [link]
De igazából ha egyszer belenézel, hogy mekkora a dob benne akkor próbálod elfelejteni. Nekem előjött a klausztrofóbiám mikor belenéztem. A 45cm-esel sem sokkal szélesebbek de azért az a 7cm sokat számít...
-
BaLee
addikt
válasz #73959936 #19788 üzenetére
Én ezt tudnám ajánlani: PHILIPS HD8423/19 presszó kávéfőző
Munkatársamnak is van, és a cégben is használjuk, ami azt jelenti hogy jó két éve napi 12-16 kávét lefőz és még simán bírja. 1x volt szervizben, de garanciaidő alatt. 2 év gari van rá.
(#19782) ribarszki: ezt az ajtórohadást meg tudom erősíteni, egy Indesit felültöltősön is előjött pár év után és nagyon ocsmány lett ahogy kopott le róla a festék meg a rozsda. 3 éves korától folyamatosan járt hozzá a szerelő, majd a sokadik szerviz és valami 25-30 ezres ajánlat után (ami még nem is biztos hogy megoldás a problémára!) lecseréltük egy Bosch Classixx 6 elöltöltős gépre. Szerintem már az is van lassan 3 éves, de eddig kutya baja és nem rozsdásodik sehol.
-
BaLee
addikt
válasz Nestor16 #19989 üzenetére
Hidd el, hogy az ilyen olcsó "műszaki" cuccok Kínából nagyon gagyik. Egy ilyen cuccnak a mérete és a súlya sem kicsi (több, mint 1kg) azaz az árának a fele legalább csak a postaköltség. Szerinted mit lehet kapni ma 3000-3500ft-ért? Annyiért még Kínában sem sok mindent.
A másik dolog, hogy a mérete meg a tartalma miatt ha megvámolják (mivel 20$ felett van az ára) akkor már repül is hozzá a 27% áfa plusz a vámolási költség és máris nem olyan jó biznisz... -
BaLee
addikt
válasz Csabroncka #20299 üzenetére
Csak nehogy koppanjon emiatt valaki.
2 tapasztalatom volt MM árgarancia témakörben:
Első: jó 2.5 éve Glamour napok, Euronicsban Sony Z1 Compact akcióval 20% akcióval 127 ezer Ft, de a garanciájáról nem tudták megmondani, hogy 1 vagy 2 év ill. hogy hivatalos gari-e. Átmentem MM-ba ahol ugyanaz a teló 189 ezer Ft! Ez még akcióval is csak 151, mondom a kiscsajnak, hogy Euronicsban 127 ezer én inkább megvenném itt ugyanannyiért. Majdnem képen röhögött! Kérdeztem tőle, hogy új-e itt, vagy nem hallott még az árgaranciájukról? Azt mondja ő ugyan nem. Mondom neki megkeresem a telefonomon, a saját oldalukon, várjon picit. Mire mondja, hogy az őt nem érdekli. Kis győzködésre felhívta a főnökét aki legnagyobb megdöbbenésére azt mondta neki hogy odaadhatja annyiért, csak kell hozzá kupon (Euronicsban adták a kupont is...). Szóval igen kicsin múlott, hogy nem hagytam ott őket.
Második eset: nagymamámnak mosógép kell, Euronicsban találtunk egy Electroluxot, de az eladók nem voltak nagyon képben, nem nagyon tudtak hasznos infót adni. Átmentünk a MM-ba. Ott teljesen segítőkész volt a háztartási gép osztályon a kolléga, mindent elmondott, mindenre volt válasza én meg örültem, hogy csinál egy kis üzletet. Mikor a végén mondtam neki, hogy most jöttünk az Euronicsból, ott 5 ezerrel (nem nagy pénz egy ~90 ezres gépnél) olcsóbb de ha itt is odaadják annyiért már visszük is. Felhívta az osztályvezetőt, majd a válasz egy szép tömör: NEM volt, kiegészítve annyival, hogy az Euronicsban úgyis csak kiállítási darab van. Hát visszamentünk és megvettük ott. Nem csak a kiállítási darab volt nekik, mert bontatlant kaptunk.
Szóval érdekesen működik az MM árgarancia, bár lehet csak nálunk Szombathelyen ilyen furcsák.
-
BaLee
addikt
Megkérdeztem őket, hátha mást is érdekel:
Tisztelettel tájékoztatjuk hogy az a vásárló, aki a promóció időtartama alatt behozza valamely áruházunkba egy régi Media Markt-os számláját/nyugtáját, azonnali árengedményt kap a vásárlása összegéből az alábbi sávok szerint:
5 év alatt: 5%
legalább 5 éves, de kevesebb, mint 10 éves: 10%
legalább 10 éves, de kevesebb, mint 15 éves: 15%
legalább 15 éves, vagy régebbi: 19%A promóció feltételei:
A promóció valamennyi Media Markt áruházban termék vásárlása esetén érvényes, szolgáltatások vásárlására nem vonatkozik.
Webáruházi vásárlás, megrendelés esetén nem érvényes.
A promócióban kizárólag magyarországi Media Markt áruházban kiállított eredeti, sértetlen és jól olvasható számla vagy nyugta vesz részt.
A promóció más akcióval és Cetelem hitelkártya kedvezménnyel nem összevonható, az aktuális szórólapban szereplő termékek vásárlásakor nem érvényes.
Csak háztartásban használatos mennyiségeket szolgálunk ki.Akció időtartama: 2016.10.01 – 2016.10.02.
-
BaLee
addikt
válasz SirKero #20360 üzenetére
Szerintem ilyet vegyél: [link]
Nagyon sok okos dolgot tud amit a korábbi másik olcsóbb társa nem tudott, pl. belső hívás (egyik beszélőről hívhatod a másikat), áramszünet esetén a saját akksija visszatáplál így tudod használni akkor is ha nincs áram, van benne kézibeszélő kereső funkció meg egy csomó tök jó dolog!
-
BaLee
addikt
Mi a véleményetek erről a Bosch mosógépről?
BOSCH WAN 24060 BYMost akcióban 100ért van az MM-ben 2 év garival ami nagyon tetszik, de panel fürdőbe lesz ami ugye a standard 1.44x1,44-es, van egy kád, balról a mosdó, jobbról meg a mosógép és lehet nagyon kéne majd ez a 10 centi amivel a korábban kinézett Electrolux keskenyebb. Sajna csak 1 év garival.
Esetleg panelosoktól várnék ötletet, véleményt. Na meg persze a mosogépről is. -
BaLee
addikt
Nem tudom ki mennyire van benne a mosógép témában, de úgy tűnik két versenyzőre szűkült a kör.
Ezt korábban ajánlottátok, fontos szempont a minősége mellett a 45cm "keskenysége" illetve 10500Ft-ért vehető mellé további 4 év gari.
Egy új versenyző van még:
Erről viszont konkrétan semmi tapasztalatot nem találtam. Ez 52cm keskeny ez a határeset ami még 50cm-hez közel van és még elférne egy kis panel fürdőszobában. De talán kicsit több ruha mosható benne. Viszont pl. a Time Manager funkció itt nincs feltüntetve. Kicsit kevesebb programot tud mint a másik, viszont ez A+++ a korábbi A++.
Mit javasoltok? Melyiket választanátok?
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz #40553216 #20573 üzenetére
Utólag azért megvédeném magamat, mivel nem írtam szélességet, hanem azt írtam, hogy keskeny és minden oldalon úgy hirdetik ezt a kategóriát, hogy elöltöltős keskeny mosógépek.
De továbbra is várom a műszaki tartalmat illető tanácsokat ötleteket. 1-2 napon belül szerintem megvesszük valamelyiket.
-
BaLee
addikt
Sok dolgot kell mérlegelni kombi gépnél. Ha van helyed és lehetőséged akkor tényleg legjobb 2 külön gép. Ezzel én is így voltam olvastam az itteni tanácsokat, elmondom, miért vettünk mégis kombi gépet pénteken.
Szerintem ez egy hosszú poszt lesz akit nem érdekel a szárítógép és kombinált gépes téma az ugorja át.
A mi helyzetünk ahova egy mosógépet kerestünk az a következő. Adott egy panel lakás, ahol a fürdő kialakítása olyan, hogy vagy egy felültöltős vagy egy keskeny előtöltős gép fér csak el, ha nem akarjuk hogy belelógjon az ajtóba. Ezt továbbgondolva, két külön gép sem megoldás, mert egymásra nem lehet tenni őket, másol meg nincs hely. Be lett építve az erkély, így ott sem lehet szárítani a ruhákat nyáron, télen meg amúgy sem lehetne. Egy szárogató elég nagy helyet elfoglal és nedvesíti a levegőt, ha sokat mos az ember akkor előjöhet a penész.
Ennek ellenére nem akartunk kombi gépet, mert nem ajánlotta senki, aztán kicsit gondolkodni kezdtem + utánaszámoltam.
Ha én két külön gépet akarnék (persze hőszivattyúsat) akkor az kb. 250 ezer ft. Sok hely, illetve a fürdőt is alakíttathatnánk át de ezt most ne számoljuk.
Egy A++-os mosógép éves energiafogyasztása 187kwh, egy A++-os hőszivattyús szárítógép 260kwh. Számoljunk 40Ft/kwh árral, az összesen 17880Ft évente.
A mosógép éves vízfogyasztása 9999 liter. Egy liter víz legyen 0,5Ft, az 5000Ft évente.
Azaz összesen 22880Ft évente.Amit mi vettünk az egy B energiaosztályú mosó+szárítógép. Ez 1134kwh-t fogyaszt évente ha folyamatos mosás+szárításra használjuk, az 45360Ft évente, vízből sem keveset 25000 litert, ami 12500Ft ez 57860Ft évente. Ez nem kevés. A kombi gép kerüljön 150 ezerbe, akkor láthatjuk, hogy a két külön gép 3 év alatt behozza a különbséget és onnantól már úgymond takarékoskodik nekünk. Persze ha el nem romlik...
Nagyban változik viszont a helyzet, ha a szárításra csak ritkán van szükség és ésszel van használva (teszem azt mondjuk csak lepedőket, ágyneműket száríttatunk vele, a ruhákat 1200as centrifugálás után kiteregetjük (ekkor ugye tényleg nem túl sok víz marad bennük).
A mi kombi gépünk ha csak mosásra használjuk, akkor egy A osztályú mosógépnek felel meg, ami 16000 liter vizet használ, ez több mint 1.5 szerese mint egy normál mosógép, ez 8000Ft/év, energiafogyasztása is 2x annyi, 204kwh évente ami 8160Ft.Így már kicsit árnyaltabb a kép. Egy hasonló A++ mosógéphez viszonyítva ha mosásra használjuk akkor (7480Ft+5000Ft=12480Ft). Itt láthatjuk, hogy ugyan még mindig vagy 4000Ft-al több energiát fogyaszt a kombi gép de ott van egy szárító funkció amit akár ha csak ritkán is de tudunk használni.
Azzal tisztában vagyok, hogy nem ennyi a különbség a kombi gépek és a külön szárítógépek között, mert egy külön szárítógépnek nagyobb a kapacitása, több állítási lehetőség van benne, ruhákat sem gyűri úgy stb. de bízom benne, hogy nem fogjuk megbánni döntésünket. Mosógép része meg szerintem teljes értékű.
Mi egy ilyen mosógépért indultunk EWS1476EDU majd egy ilyen mosó-szárítógéppel jöttünk el: LG FH2U2HDM1N. LG Direct drive-os, keskeny kialakítású (ez volt nálunk a fő szempont). Azóta már 4-5 mosást ill. mosás-szárítás ciklust lenyomtunk vele és eddig teljesen elégedettek vagyunk vele. A direct drive meghajtásnak köszönhetően iszonyat halk, péntek este 1200-as centrifugálás közben aludtunk el éppen, reggelre meg ott vártak minket a megszáradt ruhák a dobban. Jól összegyűrve persze mert nem vettük ki őket egyszerre.
Vettünk hozzá kiterjesztett garit, hogy 5 évig ha probléma lenne ne kelljen a zsebünkbe nyúlni. -
BaLee
addikt
Kíváncsi lennék tapasztalatokra, hogy volt-e már valakinek dolga ilyen áruházban vásárolt plusz garancia érvényesítésével, hogy ez hogyan működik a gyakorlatban.
Mert az eladó elmondása szerint varázslatos és ugyanolyan mint a gyári garancia azzal a különbséggel, hogy a gyári garancia időn belül a szervizt kell hívni utána meg őket és ők küldik a szervizt. Sőt +500Ft-ért már nem csak javítják a gépet, hanem ha úgy gondolják a gép vásárlási értékének megfelelő csereutalványt adnak amin bemehetünk és vehetünk egy másik gépet helyette.
Ugyanitt amikor mobilt akartam venni arra is rá akartak beszélni biztosításra, hogy ha megunom 2 év múlva "leejtem" és ha összetörik akkor vásárolhatok náluk egy újat a kapott csereutalványon.
Azt tudom, hogy pl. a MM-ban vásárolható kiterjesztett garanciánál javításkor van önerő is amit még egyik eladó sem említett eddig...
-
BaLee
addikt
válasz Viperator #20908 üzenetére
Igen most nézem ez az önrész dolog telefonok és táblagépek balesetből adódó garanciája esetén van.
(#20909) gF v: akkor ha mi vettünk egy mosó-szárító gépet ami ha (ne adj isten) tönkremegy majd és kapok érte csereutalványt akkor azon csak mosó-szárító gépet vehetek majd? Az bajos lenne mert ez az egyetlen modell volt ami műszakilag rendben volt mellé pedig keskeny kialakítású volt. A nem keskeny mosó-szárító gépet nem lenne hová raknunk.
Más: Nálunk már a THM-es hitelnél is össze vissza kevertek, mert először mondták, hogy glamour akciós kedvezménnyel nincs THM-es hitel, csak az eredeti áron. Végül kihoztak egy egész jó konstrukciót az eredeti árra 0% THM-re, de a végén a mosó-szárító 200 ezres ára helyett, az akciós 170 ezres ár szerepelt számlán... Holott az amúgy 0%-os hitellel 215öt fizetünk majd vissza (200 a gép ára + 15 biztosítás). Nekem ez fura, de csak otthon vettem észre. Tuti biztos vagyok benne ha véletlenül cserére kerül a sor akkor a 170-es áron választhatunk majd gépet....
-
BaLee
addikt
Másik fórumokon én is alaposan utánaolvastam és az iRobot-nak eléggé nagy előnye van az összes többi gyártóhoz képest, nem ajánlanak mást, ha nem bohóckodás a cél. Van egy oldal ahol kikérheted a gépet tesztelésre, igaz belekerül ha jól emlékszem 7-8 ezer Ft-ba de ha utána veszel náluk gépet akkor a vételárból jóváírják.
Én azt tervezem ha nálunk vásárlásra kerül a sor én ezt ki fogom használni.
Mi elsősorban kutyaszőr miatt keresünk robotporszívót mert ha az ember nem akar naponta porszívózni akkor csak elindítja és a robot megoldja.
-
BaLee
addikt
válasz FireShadow #21071 üzenetére
Ez a hűtő ajtó nyitási irány megfordítása érdekes téma. Az a baj, hogy már annyira hülyének nézik az embereket (sok esetben joggal) hogy inkább kiírják, hogy szólj a szerviznek és majd ők megfordítják. Nem ismerem a szervizes munkadíjakat de nem hiszem hogy 1000-2000Ft-ért kijönnek és megfordítják.
Közben meg annyi az egész, hogy lepattintasz egy védő műanyagot, kicsavarsz két torx csavart (na sokan már itt elbuknak mert nincs torx csavarhúzójuk) majd leemeled az ajtót, ha két ajtó van akkor ezt megismétled, leemeled a másik ajtót és a 2 vagy 3 tartó elemet becsavarozod a másik oldalra. Most néztem meg a BOSCH hűtőnket, aminek már bele sincs írva a kézikönyvébe, hogy hogy lehet ezt cserélni, hanem azt írja hogy hívd a szervizt.
Bár abban jó lenne ha megerősítene valaki hogy emiatt nem ugrik a garancia, mert jó 1 hónap múlva üzemelem be az új hűtőnket (BOSCH az is) és meg kell fordítanom az ajtót majd.
-
BaLee
addikt
Van egy Bosch KGV36UL30S hűtőm, át szeretném szerelni a másik oldalra az ajtaját, tudjátok hogy milyen szerszámok kellenek hozzá? Még nem dobozoltam ki de felkészülnék rá.
-
BaLee
addikt
válasz Nordik #22219 üzenetére
Electrolux jó döntés, okosok szerint olyan csapágy van benne ami bőven túléli pl. az elektronikát szóval ettől a részétől nem kell félni... Bár nekem is mondta az asszony, hogy mosógépszerelő oldalakon nem ajánlják a ragasztott üstös gépeket de ez még ilyen régről maradt berögződés, manapság már minőségi csapágyakkal szerelik a gépeket mert ők sem akarnak belefutni abba a hibába, hogy esetleg nekik kelljen komplett gépet cserélni ha gond van. Sokan adnak manapság 3-5 év kiterjesztett garival mosógépet.
Mi is Electroluxot néztünk, csak az 1 év gari elég kevés, én vennék mellé 4 év kiterjesztett garit (10k körül megvan).
LG-k sem rosszak, ott az elektronikával lehet gond pár év után.
-
BaLee
addikt
válasz Nordik #22221 üzenetére
Mi Electroluxot akartunk, majdnem az is lett végül egy LG mosó-szárító kombót hoztunk el részletre.
A direct drive hajtás nem rossz dolog, nagyon halk, Társasházban nem mindegy, hogy 800-as fordulatszámnál még szinte hangtalanul centrifugál és működik. 1000-1200-nál azért hangosabb de még mindig jó.
Az LG azért elég mindenes gyártó, de 2 év garival adja a gépeit, mi azért kiterjesztettük 5 évre biztosítós garival... -
BaLee
addikt
válasz Nordik #22225 üzenetére
Sajnos (vagy inkább szerencsére) ebben még nincs tapasztalatom, amiket neked mondtam azokat nekem is más ajánlotta, ill. saját tapasztalat.
Amikor az LG Direct Drive-os mosógépeket néztem akkor azt a tanácsot kaptam, hogy ez a mosógép csendesebb, mint az Electrolux hasonló kategóriás gépe, de nem jobb. Az Electroluxban jobb a csapágy és az elektronika sem annyira hajlamos a meghibásodásra mint az LG-knél.
Beírom ide ami tanácsot kaptam:
"Ha nem zavar a motorhang (mert nem inverteres) akkor jó választás az ELECTROLUX EWS1476EDU
jó csapágy és Lengyelországban rakták össze.
Ha halkat akarsz, akkor LG
Ha jobbat és halkat, akkor AEG inverteres
Ha még jobbat, akkor Miele""két opció van vagy a mosási időt növelik vagy a mosás hatékonyságát csökkentik
ezeknél a gépeknél alap a 3 órás mosás, hogy A+++ energia és A mosás hatékonyság legyen
LG-nek hátránya az elektronika behalása 5 éven belül 40% esélyel, kb 40000Ft-ért cserélik" -
BaLee
addikt
válasz Nordik #22235 üzenetére
Azért azt is mérlegeld, hogy a felültöltősek oké hogy keskenyebbek, de nem tudsz rá pakolni semmit.
Míg egy keskeny előtöltős tetejére rakhatsz egy csomó cuccot, ami egy kis fürdőszobában elég nagy előny. Felültöltőst meg ugye ott nyitod ki így ha raksz is rá valamit akkor veheted le, meg sokkal instabilabbak is centrifugálás közben. -
BaLee
addikt
Nézelődtem hétvégén porszívó témában. Mivel nálunk van egy kutya a lakásban ami előszeretettel összeszőröz mindent ezért szeretnénk egy porszívót ami megbirkózik a feladattal.
Gondolkodunk robotporszívóban is de csak ha le tudom tesztelni.
Viszont itt sokan ajánlották a Miele C2 porszívót parketta fejjel, tetszett is, viszont ami nekem furcsa, hogy egy ilyen árú és ennyire ajánlott porszívó miért csak B por-visszabocsájtási és parketta, valamint C szőnyegen mutatott teljesítménnyel rendelkezik.
Mellette volt egy Bosch ProAnimal porszívó, minimálisan drágábban 3 A értékkel.
Ausztriai MM-ben néztük őket.
Kutyaszőr vs porszívó témában valakinek ötlete / tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
-
BaLee
addikt
Van egy nagy rakodófelület a tetején, ahonnan nem kell lepakolni mosás előtt/után sem.
Meg szerintem esztétikusabbak is az elöltöltősek. Plusz mosó-szárítóból nincs is felültöltős tudtommal.Hátránya lehet, hogy az ajtónyitásnak nagy hely kell, meg nem árt nyitva hagyni hogy szellőzzön.
-
BaLee
addikt
válasz wyattthoearp #23889 üzenetére
A Trotec páramentesítők jók. Ha rákeresel és szétnézel a honlapjukon pontosan le van írva, hogy melyik mekkora szobába/irodába ajánlott (lehet, hogy nem a gyártó honlapján, de valamelyik viszonteladó oldalán le volt írva) és mekkora a víztartálya. Mi csak egy TTK 25 E típust vettünk amit ha jól emlékszem 15m2-ig ajánlanak, de nagyon jól működött 20-25m2-es szobában is.
Barátnőm albérletében nagyon penészedett minden, elvittük a gépet és 2-3 használat után vagy 4-5L vizet biztos összeszedett. Érezhetően szárazabb lett a levegő.A te min. 4L víztartály elvárás szerintem eléggé feltolja az árat, mert a legtöbb 50e körüli gépben 2,4L-es tartály van, de ha megtelik a tartály (vagy elérik a kívánt páratartalom szintet) automatikusan leállnak. Bár ahogy nézem pl. a Trotec TTK 90 E már 5 literes tartállyal van szerelve és még bőven 100e alatt van.
-
BaLee
addikt
Tegnap úgy jártunk, hogy kuktában főztünk, magára hagytuk szegényt, miután szépen takarékra raktuk, később visszamentem a konyhába láttam, hogy a forró víz valahogy kijutott (talán a tömítésnél) és folyik le az indukciós főzőlapról a sütőre...
Lekapcsoltam mindent, a főzőlapnak nem lett semmi baja, de a sütő hülyéskedik. Bekapcsolásnál volt amikor a Siemens logó felvillant, majd felváltva az óra, később próbáltam ott meg nagyon halványan láttam csak a kijelzőn a feliratot, konkrétan nem lehet elolvasni, hogy mit ír és a kijelző alsó harmada vibrál. Szerintetek mit lehet vele tenni? Nem tudom mennyi víz juthatott bele, várjak vele 1-2 napot hátha kiszárad, vagy szerviz? Ilyenért fizethet a biztosító?
-
BaLee
addikt
válasz Csabroncka #29002 üzenetére
Ezt hol olvastad?
Én egy éve rendeltem hűtőt az MM onlineon és azt írták, hogy a szállító a lakás/ház bejárata előtt adja át a készüléket, nem viszik be a helyére, főleg nem állítják és üzemelik be (hűtőnél ugye napig amúgy sem lehet rádugni). Az más dolog, hogy plusz pénzért esetleg segít bevinni, vagy beviszik.
Gond akkor van, ha kicsomagoltatod velük, hogy ellenőrizd rendben van-e, majd utána vagy vissza tudod csomagolni az eredeti csomagolásába vagy nem, csomagolás nélkül felvinni bármilyen hűtőt vagy bármi ilyesmit meg elég merész dolog plusz sokkal nehezebb, mert nincs rajta fogás...
Az főleg érdekes, hogy a kérdező azt kérdezte, hogy a 2.-ra felviszik-e, mivel az említett hűtő nagy eséllyel be sem fér a liftbe (már ha van) szóval lehet vele szenvedni, mi ketten elég sokat szenvedtünk vele mire felvittük a 3.-ra....
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Nézted a termék külső csomagolását is? Mert a terméken belüli garilevelet pont azért nem szokták kitölteni, mert nem bontják fel a csomagot emiatt.
Viszont a csomagoláson kívül nekünk a hűtőnél és a kávéfőzőnél is egy műanyag tasakban benne volt egy kitöltött, lepecsételt garanciafüzet. Volt olyan, hogy a hűtőnél csak pecsétet nyomtak rá meg azt hiszem a szériaszámot vagy ráírták vagy én írtam rá, már részletkérdés. A pecsét rajta volt az a lényeg úgyis. -
BaLee
addikt
válasz arcitec #29023 üzenetére
Indukciós a mienk is, az kikapcsolt és ugyanazt csinálta mint mikor kifut a víz. Viszont a sütő kijelzője utána vibrált picit, másnap is vibrált és halványan lehetett látni rajta mit ír, próbáltam hajszárítózni, de nem segített, este kicsit bekapcsoltuk a sütőt hátha kiszárad de azóta a kijelző már halványan sem világít szóval ebből szerviz lesz.
Nagyon úgy tűnik, hogy csak a kijelző ment tönkre mert a gombok, meg a sütő működik, remélem nem lesz drága és külön cserélhető, mert a sütő amúgy rohadt drága volt (valakinek, mi a lakást vettük és már benne volt).
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik