Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
A mosogép csereprogrammal kapcsolatban: azt jól láttam, hogy Mosó-szárítót leadni lehet, de a listában már nem lehet helyette ilyet választani?!
-
Kroni1
veterán
válasz fi:zi'k #12901 üzenetére
Látom te is most nézegeted, hogy mit kéne venni.. Ez a Gorenje is jól néz ki, és 3+1 év van rá ha jó tudom.. Én egy LG-t néztem ki hasonló árkategóriában, 5 évre kiterjesztett garival. Családban már van egy és amit tud az nagyon tetszik. (nemcsak mosás alatt, de centrinél még 1200-on is halk, után szinte szárazan lehet kivenni a ruhákat és nem veri szét a fürdőszobát mint a jelenlegi Candy-nk!)
-
Kroni1
veterán
válasz zoltan6 #12909 üzenetére
Nem az inverteren van a lényeg, hanem a DD-n azaz a közvetlen dob és motor közti kapcsolaton. Emiatt iszonyat halkan dolgoznak az LG gépek. Volt róla szó, hogy az LG inverteres Direct Drive-jához hasonlót csinálnak más gyártók is, ezért kérdeztem, hogy a gorenje az milyen motort használ. Engem nem érdekel a marketing bullshit, hivhatják akárhogy. Anyósomnál viszont ilyen van és konkrétan tapasztalatból mondom, hogy nagyon jó mosógép!
fi:zi'k: Extra gari vásárlási opció nemcsak samura, de az LG-re is van, 3 vagy 5 évre is lehet bőviteni, én asszem veszek 5 évet, 9900ft az euronicsban.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz PainKiller13 #12918 üzenetére
Na ez az LG szinte ugyazaz mint amit én kinéztem, még árban is:
Nem tudom mi lehet a különbség, talán ez újabb?!
-
Kroni1
veterán
válasz PainKiller13 #12925 üzenetére
Igen ahogy látom valóban, de elvileg lehet másikat is választani majd, ha az már nem lesz kapható. Már csak az a baj hogy ez ugyanazt tudja, és 5k-val drágább, de hát ez van, addig még bármi lehet..
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Mercutio_ #12929 üzenetére
Most olvasom, hogy a pesti régió forrás kimerült, de még beadható holnap reggel 10h-ig. Ez gondolom annyit jelent, hogy aki most adja be az várolistás lesz, és akkor nyerheti el a támogatást, ha előtte vannak szabálytalan pályázók, esetleg visszalépők.
Amúgy ebből tényleg csak ősszel lesz mosógép?! Nem mintha gond lenne, de akkor ezek szerint tök más kínálat is lehet addigra a boltokban tök más árakon.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Mercutio_ #12943 üzenetére
Így van, nálunk a fürdőben pl. van egy munkapult, abban van a mosdó beépítve, a mosógép pedig mellette a pult alatt. Ebbe csakis az elöltöltős felel meg, de nagyon szeretjük így.
(Amugy nálunk a családban csak az van szinte, az egyik 12 a másik 20 éves és még mindkettő működik, sose volt gond velük! Egy felültöltős Indesit is van szülőknél, na annak az ajtaja szétrozsdásodott, de ez nem a konsctrukció miatt van, inkább a gyártó anyagminőségi normáinak tudható be szerintem..)
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Egy porszívót szeretnék venni, mert az öreg LG-nk már régóta nyúztuk, de végleg beadta a kulcsot. Egy kis kétszobás lakást kéne karbantartania, szóval nem ipari felhasználásra lenne, de gondoltam azért megkérdezném van-e ajánlott típus, nehogy valami rosszat vegyek. Költeni maximum 10-20ezer között gondoltam volna. Köszi!
-
Kroni1
veterán
Látom, hogy a Sencor Tizi 8Y ajánlott, árban bele is férne, tetszik hogy elég halk is a gyári adatai szerint, és még a szívóteljesítménye is elég nagy. Hasonló vagy kicsit drágább 30-40ezres kategóriában esetleg melyik jöhetne még szóba? A Miele-ről is olvasom, hogy etalon, de abból a legolcsóbb is drága.. (C1 Classic, C1 Power 42-43ezer) Ezek is jelentősen jobbak már, mint pl. a fent említett Sencor?
(Végülis átgondoltam, mivel azért ritkán cserélendő műszaki cikk, amit viszont napi szinten használatban van ezért egy kicsit drágább is beleférhet esetleg..)
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Köszönöm a tanácsokat, mire módosítottam a hsz-t már elő is jött a C1..
Hát valamiért asszonynak az nem szimpatikus (egyenlőre) de lehet, hogy rá tudom beszélni. Amúgy ez hogy 10dB-el hangosabb mint a Sencor ez igaz lehet, vagy csak abból adódhat, hogy minden gyártó máshogy mér?
pjen: Be is fogok menni holnap egy MM-be és körülnézünk.. Persze tudom, hogy nem atomrakéta, de ha már elég sokat használt műszaki cikkről van szó, akkor szeretnék olyat ami nem megy tönkre fél év mulva, és esetleg megkönnyíti a házimunkát azzal hogy jól használható. Mondjuk látom, hogy valóban vegyesek vélemények pl. a Sencor-ról is (edigital oldalán ketten is írták, hogy pár nap alatt tönkrement nekik) de mindent szkeptikusan kezelek, mert sok a user error is..
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Ezzel tisztában vagyok, ezért is irtam egy hsz-el később, hogy átgondoltam és mivel nem sűrűn cserélendő, de sűrűn használt eszközről van szó, akár többet is hajlandó vagyok adni érte. De csak akkor ha tényleg jobb (pl. nagyobb teljesítményű, megbízhatóbb, energiatakarékosabb, vagy halkabban működő) készüléket kapok a pénzemért. A csilivili funkciók nem érdekelnek.
pjen: Az "erkölcsi elévülés" nem tudom mit jelent, de az se érdekel, meg hogy az újabb porszívók fejlettebbek az sem. Amíg ez a több mint 10 éves gép ment és ellátta az alapfeladatát addig nem éreztem szükségét, hogy újabb porszívót vegyünk, szerintem ez tipikusan az amit az ember addig használ amíg tönkre nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Megvettük a Miele C1 Classic Powerline porszívót. A MM-ben 44ezer volt, és 10% visszajárt kártyán, tehát ha ezt majd szükség esetén fel is használjuk akkor úgy ~40k körül volt a gép. A MM-ben ahogy látom a Philips-et nyomják, én megmondtam hogy kifejezetten ez a Miele érdekel, a hölgy elismerte, hogy valóban az tekinthető prémium kategóriásnak. De azért megjegyezte, hogy a porzsák a Philips-hez fele annyi, és hogy annak a 60ezres porszívója jobb mint amit néztem. Lehet, hogy igaza van, de már így is eléggé soknak éreztem ennyit egy porszívóért maradtunk ennél. (Közben jött két vevő akik nem akartak drágát venni, de nem volt elképzelésük, mindkettőjüknek egy olcsóbb Philips lett ajánlva..)
Kipróbálás: Már az üzletben kipróbálás során is halknak tűnt, de ugye a hangzavar miatt nem tudtam valós képet alkotni. Aztán otthon is ugyanezt éreztük, habár papíron "csak" 3dB-el halkabb mint az öreg LG-nk volt, de sokkal sokkal halkabbnak és kultúráltabbnak tűnik a hangja. Ez pozitív. A gép jónak tűnik, bár ezt kívülről nehéz megítélni, mert kb ugyanúgy néz ki mint a régink és minden más porszívó, de elhiszem hogy ez minőségi cuccokból van.
Negatívum: A görgő ami elvileg segíti a fejet a mozgatásban a nagy szívóerő miatt csak előre-hátra mozgatást engedélyez, a feleségemnek nem tetszik, hogy például egy sarokba nem tud a fej úgy oldalra befordulni, mint a régivel, ez egy plussz megemelő mozdulatot igényel minden esetben. Talán jobb lett volna, ha nem henger, hanem valami gömb alakú, golyós megoldást raktak volna ide. Nagyon nincs kedvem már venni hozzá semmit, de amúgy létezik olyan fej ami erre megoldást jelent?
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz ribarszki #16565 üzenetére
Na ez az, egy ilyen fej kéne sztem nekünk, a legjobb lenne univerzálisban! (bár szőnyegünk csak egy kicsi van igazából, a többi az padlólap és parketta)
Amugy ilyen volt a régi: LG V-CP963STR
A fejet most azon gondolkodom h cseréltük valamikor nem gyári LG-re hanem vmi másfélére, de a gyári és az is tudta ezt az elfordulást ha jól rémlik..
Szerk: Azt még meg tudod mondani, hogy a korábban emlegetett turbókefe az mire jó? Kifejezetten szőnyeghez?
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz ribarszki #16568 üzenetére
Ismerős a dolog.
Ez a tegnapi még a talán a "belefér" kategória.. De mikor mosógépet venni voltunk nemrég az MGCS program miatt!!! Akkor a Samsungot akarta rátukmálni szintén az MM-ben egy srác mindenkire! Egyből levágtam, hogy miért, holott mindenkinek volt elképzelése, az LG-t kerestük többen is.. Az már nem tetszett hogy olyanokat kamuzott, hogy 10 LG-ből 4 elromlik, Samsungból meg egy sem!!! és hogy az rozsdamentes, de az ugyanannyiba kerülő LG meg nem.. Szídta az inverteres DirectDrive motort is amire egyedülállóan 10 év garit vállalnak! Legszivesebben leugattam volna, hogy ez már sok, és a vásárlók megtévesztése, de inkább csak kimérten megmondtam neki, hogy átmengyük az Euronics-ba mert ott olcsóbb ugyanaz a készülék. (A MM webshopban még jó áron volt, de a boltban véve már 10ezerrel drágább lett volna.) A másik boltban összefutottunk a másik két vevővel és jól ki is beszéltük, végül itt vette meg mindenki a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz ribarszki #16570 üzenetére
Made in Germany.
Viszont!!! Közben ma én is kipróbáltam az asszony által említett problémát, és nincs is ilyen gond! Nem tudom mit csinált tegnap, de ma belepattintottam rendesen a fejet a helyére (lehet nála ez volt a gond?) és fordul ez is annyit amennyit kell! Nem teljesen mint a twist XL fej, de annyit mint az előző simán!
Szóval sztornózom az előző panaszt, user error volt!
Amugy a kerekeken nagyon jól kördül és követ a porszívó, ebben bőven megelőzi a társát, egyáltalán nem érződik a súlya, sokkal könnyebbnek hat mint a nála 2kg-al könnyebb LG, és cserébe nem borul fel mindig ahogy az tette..
-
Kroni1
veterán
válasz kisbalazs83 #16581 üzenetére
hát de ennél ott a lehetőség nagyobb erőre, de ha nem kell letekered és olyan gazdaságos és halk mint az eco. árban meg nincs különbség nagyon.. ugyh jobb ez azért nem?
-
Kroni1
veterán
Mi a kislányom orrát szívjuk orrszívó toldattal mert sajnos most kicsit beteg a csöppség, és ez legalább jobban kiszívja!
-
Kroni1
veterán
válasz ribarszki #16585 üzenetére
Nem, az teljesen meghalt.. De akkor lehet, hogy pont ettől.
Jó hogy olvasom ezt a topicot, mert ezt nem tudtam! Láttam, hogy egyből ugy eltömíti, hogy a porzsákjelző is pirosba ugrik, ugyhogy sejtettem hogy ez nem tesz jót neki. Akkor majd csak ovatosan fogjuk használni, utána mindig hagyok időt visszahűlni, meg az erősséget is lejebb veszem majd..
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Hűtőt kell vennünk, sajnos a 10 éves Samsungunk megadta magát..
Egy ilyet néztem ki, ez beférne pont az előző helyére. Ez jó választás lehet ebben a méretben, esetleg tudtok ellenérvet vagy alternatívát?
-
Kroni1
veterán
Köszi! A samsung is nofrost volt amugy, lehet h érdemes ilyet venni megint tényleg! És tudnál/ tudnátok ilyesmit ajánlani kb. 290l - 350l netto térfogat körül, ami alulfagyasztós?!
albiosz: a történet tényleg riasztó, nem is ragaszkodnék ezek után a márkához.. Van aminek a szervízháttere megbízhatóbb hírű?!
-
Kroni1
veterán
Egyébként az általam linkelt 3311-es Liebherr-nél azt irja, hogy:
"a Smart Frost technológia nyújt biztonságot a túljegesedés ellen."
Ez most akkor mit jelent?! Ez még nem a No Frost funkció?! Van ami ennél is jobban véd a jegesedéstől?
-
Kroni1
veterán
Nézegettem a nagyobb hűtőrészes No Frost hűtőket is. Ez a SAMSUNG még tetszene, nagy, Nofrost-os, árban is oké. (Ugyan ez csak A+, de az a havi 2-3000e Ft nem annyira érdekelne, csak legyen megbízható)
Ezekkel van esetleg negatív tapasztalat? Van egy a régebbi Samsung hűtő a családban az oké, szervíztapasztalat csak más Samsung TV/mobil terén van, de az korrekt szerintem, ha a hűtő szervízük is hasonló az szerintem megfelelő.. Vagy mit gondoltok róla? -
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
A Whirpool hűtőkről mi a véleményetek? Ezt néztem ki most, 4 év gyári garit adnak rá...
Sajnos a Samsung akciós árát mára már törölték emag-on, jelenleg 25e Ft-al többe kerül már.
-
Kroni1
veterán
Hűtőknél a No Frost az egyenlő az Automata leolvasztás funkcióval?! Csak mert van egy Whirpool hűtő, aminél ennek StopFrost a fantázianeve, ugyanezen tipus van Supreme No Frost funkcióval is 10-20ezerrel drágábban, más különbséget nem igazán látok.. Ez meg mi lehet akkor?
-
Kroni1
veterán
válasz Csabroncka #23833 üzenetére
Ez pontosan melyik tipus?!
-
Kroni1
veterán
"a nofrost Wh mellett ott áll az autómata leolvasztású Elux azzal sincs baj,csak a Wh kényelmesebb."
A Wh az itt egy Whirpoolt jelent?! Meg vagy elégedve vele? Én most egy Whirpool-t néztem ki magamnak, az a legolcsóbb ami no frost és a méretei is megfelelnének nekem. Itt a régebbi hsz-ekben nem dícsérték a márkát, de a Samsungot sem, abból pedig több is van a családban 10-15 éves működőképes is, úgyhogy nekem megfelelne a Whirpool ha ez is hasonlóan megbízható és jó.
-
Kroni1
veterán
Én most kinéztem egy Whirlpool-t ami jó árban volna, No Frost és jó nagy, viszont csak az EMAG forgalmazza itthon 2 év de kiterjeszthető garanciával.. Ez jelenthet valami hátrányt szerintetek vagy megbízhatóak?!
EZ volna maga a hűtő, mit gondoltok jó választás lehet?
A hang és a fogyasztás nem számít, eddig csak pozitiv véleményeket találtam róla külföldi oldalakon.. Az, hogy rozsdamentes acél az gondolom nem rossz, sőt inkább előny igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Na megjött a Whirlpool BSNF 9101 OX hűtőnk! A régi NF samsungot az Emagosok elvitték, szerencsére ez a nagyobb is befért a kis liftbe éppen.
Eddig okés, nagy, szép és halk. Az ajtók viszont rohadt nehezen nyílnak egyenlőre. Ez később javulni fog, vagy szokjunk hozzá? (Nem tudom, elég régen volt új hűtőm, de annál nem elmékszem, hogy ilyen lett volna az elején.)
-
Kroni1
veterán
Hát az enyémmel az a baj, h alul van kialakitva a mélyedés nyitáshoz, nem oldalt, így nem igazán tudom máshol nyitni...
krx21: Nem tudom, csak annyit, hogy No Frost-os.. Szerintem nem inverteres. Nekünk is bele volt irva, hogy 4-6 órát várni kell. Sztem annyit érdemes amennyit a gyártó ráir, egyszer ki lehet birni.
-
Kroni1
veterán
Na igen biztos már kávéház egy Liebherr, de ennek a Whirlpoolnak még rendes fogója sincs!!! Az a baj, hogy a celluxozás sem jött be, több réteget tettem a mágnes feletti részre, de ugyanúgy nem nyilik a hűtő, ha alul az arra kialakított helyen nyitom.
Az egyetlen megoldás h valóban nem ott, hanem felül, a hűtő oldalát nyitom, így tényleg könyebben nyilik kicsit. Ezzel az egyetlen baj, hogy nem erre lett kitalálva, nincs fogantyú, nem lehet kinyitni csak ujjheggyel. Ez agyrém, ha tele az egyik kezem nem tudok már kikapni még valamit a hűtőből, a nyitás vagy kétkezes művelet, vagy nem túl ergonómikus módon oldalt ujjheggyel bíbelődős.[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Hűtőszekrényben hány foknak kell lennie normál esetben? Vettünk egy Whirlpool 6th sense NoFrost hűtőt, a minimális hűtési fokozatra állítottam, mégis 4C mérek benne kb mindenhol, ami szerintem nagyon hideg, ennyit maximális fokozaton hoz az oké, de szerintem valami nem okés, jól sejtem..
-
Kroni1
veterán
válasz Csabroncka #24352 üzenetére
Köszönöm, közben kiderült, hogy a jelölések az én logikámmal ellentétesen voltak, ezért amit minimumnak hittem az a maximum volt és fordítva. (Itt nem a megszokott 1-5-ig skála van hanem 3db led, ha az első világít az a maximum hűtés, ha az utolsó az a minimum, ha mindhárom az meg a fast freeze) Most újra elolvastam a manualt, abban sem teljesen egyértelmű ez, de végre beállítottam és most teljesen okés!
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Költözés miatt az új helyre szeretnék venni beépithető légkeveréses sütő + indukciós főzőlap kombót. Ahogy olvasom az Electroluxot sokan dicsérik, a hangja nem zavar, csak működjön jól, sütőnk most is EL ugyhogy ilyesmit kezdem el keresni. A házba ahova költözünk 1 fázis 32A van kiépitve, egy ilyen belépő indukcios modelt néztem ki:
[link]Meg egy ilyen pyrolitikus sütőt:
[link]Nem nagyon találtam a dokumentumaik közt infot arról, hogy ezek egy fázisról üzemeltethetőek-e, vagy sem rendesen. Nyilván az összes lapot nem tudnám egyszerre, de érdekelne, hogy tudja-e valaki esetleg, hogy ez 1-el is megy-e, vagy csak több fázissal okés. Természetesen ha van róluk barmiféle tapasztalat, az is érdekelne.
Egyébkent a gorenje aquaclean tisztitási megoldása milyen a pirolitikus tisztitáshoz képest? Ez a sütő is szimpi lenne:
[link]Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Acef: Láttam, hogy másnak ajánlottad egy általa kinézett Whirlpool helyett a Gorenje egyik Aquaclean-es sütőjét.
Erről a tisztitási funkcióról lehet tudni valamit, van már róla tapasztalat hogy mennyire hatásos?! Zöldebb megoldás mint a Pirolitikus ahogy olvasom, de sok infót nem tudtam róla szerezni, hogy mégis mennyire könnyíti meg a sütő tisztántartást.
Ha jól sejtem ez akkor csak az öntisztitásnál csinál egy kis párát odabent, de nem jelenti, hogy a sütő tudna gőz funkciót sütés közben igaz?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest