- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
zs-mate
tag
Köszi szépen a választ! Most hogy megnéztem a 10 terítékes Electrolux/AEG gépeket, a mérete teljesen megegyezeik az IKEA-nal kapható saját géppel.
Electrolux vs AEG témában mi a vélemény, megéri az AEG a felárat, ha funkcióiban szinte ugyanazt tudják? Sajnos a 10 terítékesek elég drágák (a felső evőeszközfiók miatt, így lent felszabadul hely), viszont a "legolcsóbb" Electrolux és a legdrágább AEG között nincs rettenetesen nagy árbeli különbség; 160k vs 190k.
Energiatakarékosság mennyire parasztvakítás? Ha jól számolom mire visszahozná az árát áramfogyasztásban, addigra úgyis kuka lesz a gép más okokból.
-
Dyingsoul
veterán
Ha minden jól megy nemsokára érkezik nekem a fent linkelt 4-es sosrozatú Bosch mosogatógép, megnézem majd hol gyártották. De most retteghetek az itt elhangzottak maitt.
Egyébként én szeretném hinni, hogy attól függetlenül, hogy kiszervezik a gyártást, a standardek még ugyanazok. Mondjuk Jürgen biztosan becsületesebben szerel, mint Ahmed de na ne legyünk előítéletesek.
-
L4mie
veterán
-
L4mie
veterán
IGAZÁBÓL én is ezt néztem ki, csak így [link] , mondjuk ha külön kérem akkor olcsóbb....viccesek a boltok...de köszi a linkeket, így legalább látom
Ami zavar, hogy itt csak 1 ég garancia(nem motorra arra 10) meg még a keret +12k.
Poli: Lakást kell begépesíteni, kezd fájni, de persze pici mindig akad
-
Voice24
őstag
Nem tudom, mennyire kifutó, én a fehér testvérét vettem nyáron az Euronicsnál (nem akciósan), most ugyanott egy tízessel drágább...
-
ribarszki
őstag
Igen, tudom. A visszajelzásek alapján mostmár erről a kettő esetről tudni, hogy anyaghibás volt a markolat. Tényleg nem szabadna előfordulnia..
Amúgy cseréltetted? 9k egy S8-nál még nem gazdasági totálkár. A használati értékéhez képest megéri megvenni ha csak ennyi volt a baj. (Persze nem kevés, de egy Philips, Elux, Samsung is hasonló árban, vagy drágábban cserél..) -
ribarszki
őstag
Az Electroluxok valóban nem váltják ki. Szőnyegen harmatosak. Viszont 2 hónapja van egy Dyson V8 absolute akksis gépem. Erről viszont bizton állítom, hogy bőven helyettesít egy hagyományos porszívót. Megdöbbentő, hogy a C3as Miele után mit szed ki a szőnyegből, matracból. Ugye ez egy teljesértékű elektromos hengerkefe. Viszont az ára is brutális. Csak akartam jelezni, hogy van olyan akksis ami helyettesíti a vezetékest, csak horror áron. (Kb a fele a reális érte) De azt el kell ismerni, hogy ez a Dyson elképesztő szerkezet. Egy feltöltéssel végigmegyek a lakáson, bútorokat is ezzel szívom stb. A multiciklon olyan jól működik, hogy a mosható szűrőn 2 hónap után szinte nem volt por. Teljesen tiszta maradt a víz. Nagyon jó minőségű a Fluffy keménypadlós fej, amibe igen tekintélyes elektromotort rejtették. Na mindegy, nagyon szeretem a Miele C3as gépem, de el kell ismernem, hogy ez a V8as Dyson elképesztően átgondolt szerkezet, rengeteg mérnöki munkával. Az anyagminőség, kidolgozottság pedig kiváló. (Mondjuk ennyiért ez a minimum.) Ha az árától eltekinteni, akkor 9,5/10es-re értékelem. Egyedül egy középső fokozatot hianyolok a min és a max között.
-
xXxian
senior tag
-
xXxian
senior tag
Köszi...információd forrása..?
A weboldal egy katasztrófa.
Regisztráltam.
Nem enged be az email címmel jelszóval.
Sebaj, reset pw.
Jön is egy email. Klikkeljek ide. Nem tudok. Írja is, hogy ha nem tudok, itt van ni egy link. Rákattintok, oda is visz...a kiegészítők oldalra.
Gratulálok.
Szóval, perpill esélyem sincs rá, hogy az adott típushoz megkeressem a kompatibilis kiegészítőket.
-
Csabroncka
Topikgazda
Ez a hivatalos is nagyon zárójelben! Maga szűréstechnológia lényege hordozza a tisztíthatóság kudarcát, hiszen a mikroszűrés lényege, hogy a mikroszemcsék a szűrő anyagában és nem annak felületén kötődnek meg.
Ebből természetesen az is következik, hogy normál esetben egy porzsák nélküli porszívó Hepa tornya pár használat után értelmetlenül telítődik... -
ANDROID???
addikt
gF, Handball94:
FC8592/91. Gyorsan vettem mellé 1800-ért / doboz allergén porzsákokat (az is philips, mert az electrolux 2-300/doboz volt drágább).
Erősebb mint az FC8575. Az FC9193 és még az FC9175 néztem, de úgy tűnt, hogy még 15k nem éri meg beletenni, nem sokkal ad többet.
-
ANDROID???
addikt
Ez az a Hepa/Epa 12 amit akkor mondtál??
-
ANDROID???
addikt
A dobozra írt cuccoktól eltér a beltartalma?
Nem szimpi semmilyen tekintetből az apró kerekes gépek, de eddig is nagy hátsó kerekes gép volt itthon, megszoktam olyan kell. Ja azt a kék Electroluxot korábban nem a kereke miatt írtam, hogy mennyibe kerül, hanem hogy annak is szépen megkérik az árát és nem olyan nagy szám.Handball94 (#30696): Legesélyesebbek a 8375 és a 8575
Ez esetleg változhat, amit sikerül elcsípni jó árban -
ANDROID???
addikt
Amennyiben ez kell bele, pl itt is van..
Akkor fütyik ezek, mert a gép mellé "ajándékba" adják..Az előző linken is a dobozon/leírásban Hepa13 van írva..
Küszöb, mindig úgy csináltam a LG porszívóval is, ha közel értem megemeltem a "csővel" az elejét természetesen ésszel és utána a hátsó kerekei átmentek szépen odaérés nélkül, az első "bolygókerék" ugyanúgy működik szépen mint új korában.
-
ANDROID???
addikt
"pfú" fa.za..
Na akkor most megint el fogok akadni.
Akkor melyik emberi árban és ár/érték arányban mégis, ja és nagy hátsó kerekekkel, mert tuti a küszöbökön nem fogom emelgetni, sem a küszöböket legyalulni..Ez lenne az szettben? Ilyen van már 8-ért is máshol...
-
coccolino
aktív tag
most akkor pontosan egy por-szívóról beszélünk? egy kosz eltakarítására szolgáló készülékről, aminél állítólag létezik felső kategória?
mert akkor lehet én vagyok eléggé eltévelyedve, aki nem tudja értékelni, a rengeteg extrát, meg a minőségbeli különbséget,
viszont pontosan azt nem tudja senki megfogalmazni, hogy miből áll ez
mert acél csapágyas kerék, a másképp elnevezett tartozékok nekem sokat nem mondanak, nem mellesleg eddigi életem során ha 5x használtam az átlagos fejen kívül mást, pedig elmondható, hogy patika rend van a lakásban
én erre mondtam azt, hogy megértem ha valaki márkát vesz, de azt még mindig tartom a minőség mércéjének, akkor sem ha Miele néven adják elazt talán még megérteném ha valaki profi szakács, és Bosch konyhai gép helyett KitchenAidet vesz, mert napi szinten széthajtja és nem engedhet meg magának csúszászt, sem azt, hogy a készülék elromoljon (KitchenAid= xx kg masszív acélszerkezet, lecsupaszított egyszerű műszaki tartalommal a funkció érdekében)
ellenben profi porszívóst én még nem hallottam, aki a szállópor koncentrációját mérve, időre tolja a mestermű parkettafejet, ami 13 év múlva is +-5%-s hibahatáron belül hozza az európai padlótisztítási direktívát
a jelenlegi standardek mellett, meg 5-10 éves termékciklusokban található a jobb minőségű porszívókhoz alkatrész és porzsák, ahogy láttamde egy szónak is száz a vége, tiszteletbe tartom aki prémium/felső kategóriás porszívót vesz
ellenben az én véleményem marad, nem jobb minőség a porszívók és az otthoni felhasználás esetében, attól mert 2x annyiba kerül (Miele és a felső kategória)
respect -
törölt tag
Igazad van, a ZPFPARKDB is jó ajánlat ahogy látom, és még 2 helyen rendelhető is.
A 4A-s csendes Hoovert majd lecsekkolom egyszer.
A remek parkettafej miatt kombifejet sose használunk. Olcsó Rowenta, és 17k-ért még ezt is adták hozzá. Amúgy + 3-4 ezer Ft lenne minimum egy parketta fej bármelyikhez.
Egy hiányossága van, hogy nincs szívóerő szabályozás, de a régit is mindenki max-on használta, tehát nem is kell. -
ribarszki
őstag
Azért nem is ajánljuk a Hoover, Rowenta gépeket, mert 1, nincs vele tapasztalat 2, erősen kérdéses az alkatrész ellátás 3, porzsákot kell vadászni bele.
Ezért is maradunk a jól bevált Bosch/Electrolux/Miele vonalon. Itt legalább rendes háttér van, alaktrésszel, kiegészítőkkel. Azt meg te is tudod, hogy a 30-40éves Miele gépekhez ma is 2 kattintás porzsákot rendelni. Szóval, igen teljesen igazad van. El kell menni élőben megnézni a gépeket, mert a katalógusadat és a valóság sokszor különböző.
-
w.miki
veterán
Valóban ez a 2 fő típusú elektromos fogkefe, de van rengeteg altípusa, és abból nem tudom melyik az ajánlott.
Végigpróbálni az összeset pedig nem tudom.
Sonicus felé hajlok én is, ahogy írtátok, de abból is van rengeteg.
Sok helyen pedig le sem írják, milyen az akkumulátora, bár akkor valószínűleg nem lítiumos.
Szóval még olvasnék a témáról.
De aztán megrendeltem ezt, az ára miatt:
Remington Sonicfresh-Total Clean 3Head SFT-150 2390Ft
Jobban szerettem volna kisebb fejűt, és biztosan litiumost, amihez pótfejeket is bőven lehet kapni, de ennyi pénzért ezt nem tudtam otthagyni.
Persze lehet nincs is raktáron, és végül visszautalják a pénzt, akkor megint bekérdezek. -
albiosz
őstag
Köszi az infot!
Hátha te fel tudsz homályosítani, hogy mi a különbség a 2D és 3D között. Ha jól értem, akkor a 2D oszcilláló és forgó mozgást végez a 3D pedig ezen kívül pulzál is? Miért érte meg neked a felárat a 3D?
Illetve láttam olyat, ahol maga a gép 2D, de a fej 3D, ez mit tud vajon? Marketing bullshit?
Ha már említetted a pótfejet, akkor érdemes DM vagy egyéb saját márkásban gondolkodni vagy azok felejtősek?
-
blattida
nagyúr
Ez akkor igaz, ha a főzőlap összes zónája és a sütő alsó-felső fűtőszála max teljesítményen, egyszerre üzemel, ám akkor sem folyamatosan ennyi a fogyasztásuk, szerencsére.
Csabroncka
Az ilyenek miatt mindenképp ajánlott a három fázisú villamos hálózat használata, amennyiben megoldható/kivitelezhető. -
polonic
félisten
A mi főzőlapunknak van fogyasztáskijelzése. Mondjuk, ha marhapörköltet főztem (kb 3 óra volt), akkor volt, ha jól emlékszem, az egész főzési idő alatt a fogyasztás 1,63 kWh. Ezen kívül ritkán láttam 1 kWh fölötti fogyasztásokat, egy kezemen meg tudom számolni. Mindig 1 alatt maradt az eddigiek során.
-
Sinisi
senior tag
Mit működtetsz, hogy 3 fázisra lenne szükség? vagy családi házban laktok? Mi úgy oldjuk meg ezt a problémát (jobb híján), hogy nem tud minden fogyasztó egyszerre menni. (azért a szárító, mosó, mosogató, és mikró igen) de egy plusz villanysütő/klíma páros vagy akár csak az egyik már leverné a biztosítékot...
-
polonic
félisten
-
Voice24
őstag
Azért vannak kicsit olcsóbbak is, kinek mi a jó. (közben már más is linkelt hasonlókat)
Mi pl. automata gépet használunk, de keverék kávékkal. Nekünk (és valószínűleg a gépnek is) jobban bejönnek a nagyobb robusta tartalmú kávék. Legalábbis a nálam okosabbak azt szokták javasolni, hogy automata gépekhez jobban fekszik a robusta kávé. 3-4 ezer körül szoktam vásárolni kilóját, így 25-30 forintra jön ki egy kávé, és nagyon finom.
-
Sinisi
senior tag
Az a lényege, hogy azt az összeget amit meg lehet spórolni a kapszula árán egy darálóra+kv-gépre fordíthatja az ember (persze befektetés gyanánt megelőlegezve a hosszútávú megtakarítást).
10-12 eft/kg.-s kv.? Ennyi nekem nagyon (nagy) sok(k) ahhoz, hogy a kapszuláshoz mérten (is) fényévekkel finomabb kv-t igyak elég a 3-4-eft-s is!
-
krx21
nagyúr
Én olcsó pellini kávét veszek mostanában az 3000ft/kiló. Én magamnak persze iszonyat jót tudok főzni belőle.
Valahogy arra pont jó beállításokat eszközöltem. Amúgy ha minőségibb cuccra vágyok,( inkább erősebbre),
akkor cafe perte a bevált. Az mondjuk drágább..
A lényeg az, hogy az elkészítés módja igazodjon a kávéhoz, ez nem egyszerű, mert ki kell kísérletezni...
Lehet néha olcsóbból is olyat főzni, hogy minden vendég megkérdezi: Ez igen, milyen kávé ez?
Persze mint minden a kávézás is szubjektív. Például én rosszul vagyok, mikor a kollégák a munkahelyi automata kávéfőzőt gémeskútnak használják és egy teás bögrét tele engednek vele és utána még rátöltenek egy deci tejet. Kérdezem ilyenkor tőle:Szereted a kávét? Azt mondja igen, nagyon.. Válaszul én csak annyit mondok: Miért nem iszol, nescafét... -
Koszi az infokat, megnezegettem oket, igazabol nem hulyeseg ez az elektromos kefe, bar lehet nem eri meg a +30-50e-s felarat.
Neztem az olcsobb Electroluxokat is, de pl ez a ketto kozott nem is igazan ertem, hogy mi a kulonbseg, amitol az egyik 20e-vel dragabb: [link] [link].
Osszehasonlitas se mutat semmit a szinen kivul, leirasbol kb. annyi jon le, hogy az egyikben van valami auto funkcio aminek mondjuk sok ertelmet nem latom, de amugy a fejek, teljesitmeny, hatekonysag tok ugyanaz mindkettonel. -
ribarszki
őstag
Itt egy Rowenta A szőnyegtisztítással. Papíron.. csak ugye megint, mennyire A az A ? Ki ellenőrzi? És ha ez A, akkor az elektromos fejjel ellátott gép A+++? Mert ég ês föld a különbség közöttük. Na mindegy, de ez is azt mutatja,hogy az Eü matrica inkább egy iránymutatás mint biztosra vehető érték.
A felső kategóriában pedig ott van még a Sebo.
-
AstraCDX
senior tag
Akkor ő lehet a kiválasztott Electrolux UltraSilencer ZUSORIGDB+ .
Köszönöm Uraim a segítséget a választáshoz !
Üdv.
Astra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- BOSCH Tronic Heat 3500 ERP elektromos kazán 230V, 6 kW
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest