Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz bkercso #97399 üzenetére
Vagyis igaz, hogy csak rezegni látod, de az nem igaz, hogy rezeg, de nem ad hangot, mert olyan nincs.
Olvasd el a#97370-es hozzászólásom az elmagyarázza, miért látod a rezgést és nem hallod a hangot.. Tehát rezeghet óriási energiával és kitéréssel is, de hang nem fog kijönni belőle, ha a doboz nem képes a leadására[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #97400 üzenetére
Töbszörösen is: KÖSZÖNÖM!
-
BBéci
legenda
válasz bkercso #97399 üzenetére
Így van, de Sanci is erről beszélt, csak más szavakkal.
(#97400) MasterMark
Erre gondoltam.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz bkercso #97391 üzenetére
Kihagytad a doboz fizikai méretét .. nagyob hullámot NEM képes leadni mint a saját mérete, ezt szokták hangolni a bassraflex csővel, nem véletlen a mérete és a hossza és ha jól van megtervezve nem rontja az elcsatolást..
Dinamikát dB-ben mérik és közelitő értéket ad rá a jel-zaj viszony. Kihagyrtad az értelmezésből a "érzékelhető" szót, Tehát jobb hangzástt lehet dinamikakompreszióval elérni roszabb felvételekből:öszébb nyomják a dinamikatartományt és ezáltal jobban halható lesz az egész... -
cekkk
veterán
Köszi!
Állítólag magyar beszerzés, és az tulajnál járt fekete is és ezüst is és egyikhez sem volt
Az eladó megbízható mert van aki innen jól is ismeri, csak megnevezni nem akarom, mert nem tudom egyenlőre kinek a hibája hogy nincs benne.
Hétfőn szerintem felhívom a hazai forgalmazót én is.(#97393) mp54
Köszönöm! Lehet majd élek vele![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Norbi 72 #97406 üzenetére
Lejátszók tudják.. de nézd meg bármelyik bemeneted konfigutrációját hogy az auto/pcm-en kivül mire képes, milyen jelet fogad, de nem hiszem hogy tudna enkódolni.. ha oda van irva külön dts/dolby d. akor elképzelhető hogy tud.. de nem tartom valószinünek és reálisnak mivel real-time kell menjen és ezt a lejátszók tudják időléptékben korrigálni.
-
vypera
csendes tag
Mi az ajánlott sub 22 négyzetméterre, 100.000 körül?
-
robi-k
őstag
-
cecil
aktív tag
-
BBéci
legenda
Felhívhatod, ugyanazt fogja mondani, amit mi: jár(t) hozzá mérőmikrofon. Teszteltem, benne volt a dobozában.
"Your AVR400 package is supplied with a calibration
microphone, which should be inserted into the AUX jack
socket on the front panel and positioned at the main
listening position. This microphone picks up the special
calibration tones generated by the speakers when Auto
Speaker Setup is run. The AVR400 then analyses the
signal and computes:
[link]Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vypera
csendes tag
válasz Oldfighter #97381 üzenetére
Új és reflexes.
-
cekkk
veterán
A szöveget honnan idézted mert a használatiban nem találom ezt.
Most este hoztam el L'auditeurből Nagy Lászlótól. Mivel XT eddig csak jókat írt róla, ha jól emlékszem fel sem merül bennem az, hogy ő akarna becsapni. Korrekt volt felajánlotta vissza is veszi.
Viszont pont ezt mondtam neki, hogy a magyar tesztben szerepel a mikrofon, és ha ez is Snell Sándortól van meg az is ami nálad járt, akkor ebbe miért nincs.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ott a manual linkje.
Fogalmam sincs, miért nem kaptál hozzá mikrofont. Az 100 %, hogy az erősítő tartozéka.(#97421) vypera
Konkrétan semmit, a többiek már ajánlottak. De a helyedben nem zárkóznék el sem a zárt konstrukciótól, sem a használtaktól. Például a Stream Audio kínálatában is szoktak lenni bemutató darabok.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
A gyári honlapról idézve:
Supplied Accessories:
CR102 Eight page backlit learning remote
Setup microphone
Owners manual
Power cord
DAB/FM/AM Radio antennasTehát jár hozzá a mikrofon.
-
cekkk
veterán
Tényleg!
Rosszul kerestem.
Ezt is beszéltünk hogy nincs benne, de ezek szerint csak benne van, hogy tartalmazza.
Akkor majd holnap szólok is neki. Mondta, hogy megnézte az alkalmazottja de nem találta benne, pedig benne van, hogy mikrofonnal lehet kalibrálni, de ezt, hogy tartozék nem volt benne.
Remélem pontot teszünk a végére és kiderül mi is történt.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz bajnokpityu #97431 üzenetére
Hát igen,meg sz@r a kép is szerintem,de ezt ne nekem írd..
-
bkercso
nagyúr
válasz #09634560 #97405 üzenetére
Nem, améreténél kisebb állóhullám nem fér bele, de kisebb frekvenciával pumpálható. 1 Hz-el is pumpálható, próbáld ki kézzel.
Te a dinamikatartományra gondolsz, az más mint a dinamika.
A kompresszor a dinamikát nyomja össze, kevered a fogalmakat egymással.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Kroland25
tag
válasz Norbi 72 #97430 üzenetére
Élőben azért más a helyzet..most este nem tudtam normális képet csinálni..majd maxx holnapVászon már tervben jövőre kiépítem már megvannak a kiszemeltek!!A hátsó szekció is megkapja jövőre a plusz 2 focal 806w!!
Sanci38Jövőre körben ilyen elhúzható függöny lesz a projektor,vászon miattHangzásról még nem tudok nyilatkozni azt még nem lőttem be az lx76-hoz,ma nem futotta az időmből!!Csalóka a kép a hátsó surrond-ok 1.5 méterre vannak a hallgatási pozíciótól!!Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Sanci38 fórumlakó társunk beletette a fülembe a bogarat, hogy Denon AVR-X1000 + Boston Acoustics CS260 5.0-ás házimozi hangfal szett helyett Denon AVR-X2000 erősítő körül nézegessek.
Az X2000 -hez is megfelelők a Boston Acoustics CS 260 5.0-ás hangfalak + Polk Audio PSW 110 aktív mély sugárzó? A 7+1 lehetőséggel panelban ne foglalkozzak?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Norbi 72
veterán
válasz Kroland25 #97438 üzenetére
A hátsó szekció is megkapja jövőre a plusz 2 focal 806w!!
Miért nem dipólokban gondolkodol?A két álló meg mehet eladásra.
(#97440) VGYke X2000-hez is jók,de hallgasd meg őket vásárlás elött!
Nekem panelban van 7.1,nagyon jó a cucc.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bkercso #97436 üzenetére
Most vizsgáztatsz?
Ütögethetem én bármekkora frekvenciával kivülről akkor mindig a doboz sajátfrekvenciáját kapom vissza, csak azt tudja visszaadni, se elcsatolás, se frekvencia változtatás, semmi nem segit. Csakis az ha kinyitom a dobozt sikban és azt rezegtetem.. ugy viszont anyagtól, felülettől,vastagságtól és rugalmassági modulustól függöen képes lesz akár 1, akár 5000000 Hz leadására..VGYKE: igen megfelel..nnem kell 7.1 amenyiben nincs mögötted másfél méternél nagyonn szabad tér.
[ Szerkesztve ]
-
Kroland25
tag
válasz Norbi 72 #97441 üzenetére
Gondolkodom persze abban is..de az ára elég húzós..de ha esetleg használtan kifognék egyet nem haboznék!!
Az álló hecok vagy eladás vagy zone 2ben-megmaradnának!!
KisTücsök Igen jól néz ki meg is lepődtem..és egyáltalán nem drága[ Szerkesztve ]
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #97445 üzenetére
pont gorbep-nek vannak börzendorfer dobozai. nah,ott mit szólsz, h nem hangszer?
itt egyébként nem megy olyan szinten a társalgás,mint a dacos topicban 2 éve. itt el van ám nézve a pontatlan fogalmazás.
egyébként a reflexcsövet pl én meg úgy fogom fel, hogy lefele hangolja a hangszóró hangját. sőt, úgy is mondhatom, h hatásfokot növel, cserébe oda a sebesség, felbontás egy része. szóval nem gondolom, hogy attól, mert valami tölcséres máris jó lesz a mélye. magam részéről azt tartom jó mélynek, ha aránylag gyors, pontos, szines, és elviselném, ha nem megy cerébe mélyre.
(pont a dobozom ennek ellentéte,de azt meg szinte szerelemmel szeretem, szóval meg van neki bocsájtva)
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest