- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gagyi64
csendes tag
válasz
Kroland25 #138621 üzenetére
Sziasztok! Ott leginkább a szobával van baj, azt meg nem igazán lehet lecserélni. A szub nagyon jól néz ki. A magassági történethez szólnék hozzá. Régebbi trendekben az volt a tuti ha fej magasságban vannak a hangszórók. Nekem ez könnyű volt mert a Jamo 590D frontjaim közép-magasai kb. ott vannak, ha a fotelkámban ülök. a center meg a hátsó két párt is így raktam fel. Évek óta így volt. Aztán jött egy 9.2-es erőlködő+ front-wide preout kimenet. Ekkor az új trendnek megfelelően feljebb raktam a hátsó surrandokat. Nálam szinte ideális a szoba 6x5,4 m és leginkább csak házimozira használom. Nos siralmas lett ahogy magasabbra raktam. Variáltam őket úgy, hogy mindkettő fent, egyik fent másik lent stb. Nem jó.
A szubokkal jól el vagyok látva és itt kérdezném, hátha valaki tud segíteni. Adva van egy ágy méretű tölcsér láda (asztalos készítette 210x95x50cm) Ezekben mert ugye kettő van egy-egy 40 cm es mélynyomó dürrög kb. 20 éve. Brutál nagyot szól. Ez passzív értelemszerűen. Mivel csak ágyként tudtam elhelyezni a szobában ezért nagyon elhúzta hátra a mélyeket. Sebaj az új trend azt mondja hogy elöl jó és sztereóban a szub. Na oda építettem két művonalas basszreflex mélyet, amikben egy-egy Pioneer duplatekercses mélynyomó dürrög. Brutál nagyot szól így egyben, DE most jön a segítség kérés 3 db erősítő hajtogatja Egy omnitronic 1300 E az ágyakat (2x 650 Watt) a két pájót pedig 2 db Skytec 600 (2x300 Watt) hajtja úgy, hogy egy erőlködő hajtja az egy hangszóró két tekercsét. Az a gondom, hogy Y RCA-kal osztottam 2x3 RCA bemenetre az erősítő 2 szub kimenetét (sztereó szub) Sajnos van némi brumm. Nem túl erős, de ha halk jelenetek vannak, akkor azért hallható és ugyebár nem illik egy full hifi rendszerbe a zaj. Tudtok valami megoldást erre? Próbáltam több féle módon összedugni, de egy kis zaj mindig maradt. Köszi előre is. -
Tonyka 2
tag
válasz
Kroland25 #138632 üzenetére
Elobb hallgasd meg a jeleneteket, aztan tedd le oket, es hallgasd meg ujra. Kosd ossze amit latsz, es amit hallasz. Meg kell erezned, h nem smakkol a dolog fent. Csak idaig nem kototted ossze ilyen modon a ket dolgot. Igy nem tunt fel. Jah es hat merni, vagy tavolsagokkal jatszani mondanom sem kell, h kotelezo. Jah es a dobozaid jobb helyen lennenek allvanyon. Rugalmasabb lenne az elhelyezes is egmashoz kepest.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Kroland25 #138629 üzenetére
Transformers 3 kiváló anyag erre a célra. Második fejezet, a kis robi eldob egy marék csavart ami a földön elcsúszik mellettünk. Aztán később egy csaj elbringázik jobb hátulról mellettünk jobb előre, úgy, h közben csenget. Autópályás akciónál indul egy rakéta jobb elölről keresztbe a bal hátsóba, Aztán van egy jelenet mikor kiüt az emeletes parkolóból az egyik Álca egy piros autót, ami pörögve a hátunk mögé zuhan. Ezek a jelenetek mondanom sem kell mind, mind hibásan a plafonra fel érkeznek, vagy a plafonról indulnak, mint a bringás lány. Aki eredetileg csodálatos szépen mellettünk teker el, ha jó a rendszer, még az íveket is érezni. A rakétánál a filmet nézve azt látjuk, h jön felénk, a hangszórók meg mint ami gellert kap felfelé kanyaríntják. Más látunk, és mást hallunk, ez engem zavar.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Kroland25 #138626 üzenetére
A 170cm is brutál magas. Nincs messze a plafon, gyakorlatilag magasságiként funkcionálnak. Ez az elrendezés kapóra jön egy egy helikopter propeller forgás sugárzásához, és hasonló magasban lévő hangok közvetítéséhez. Csak, h a cselekmények zöme a mi szintünkön játszódik. Így a cselekmények 90% sérül térbeli tolmácsolás során. Minden keresztbe, vagy hátra menő effekt a plafonon végzi be pályafutását. Engem ez nagyon irritál. Nálam csak olyan elhelyezési magasság jöhet szóba, ami megrajzolja normálisan a hátsó teret. Erre képesek is a polcsugárzók. Ha valaki figyelmesen jó magasságban helyezi el a hátsókat. (én a fülmagasság felett egy picivelre esküszöm) Akkor tudnak, lefelé, és felfelé teret varázsolni. A minap valamelyik filmben konkrétan a hátam közepénél szóltak bizonyos hangok. Tehát a hátsók tudnak sztereóhoz hasonlót teret létrehozni, és használják is ezt a filmekben. Az ennyire felrakással kukázod az egészet, és az effektek is felkanyarodnak minden esetben, pedig a filmben nem oda vannak rendelve. Egy elrepülő autó nem a plafonra zuhan fel, hanem leesik a hátad mögé, akkor korrekt. Mielőtt még kifogást keresnél a hátsók bőven abban a tartományban dolgoznak ahol bizony halljuk az irányítottságot. A helyedben azonnal leengedném őket, vagy legalább is kipróbálnám a helyedben. Szívesen mondok neked filmcímet ahol erősen érzed, h bizony így nem jó. Jártam hasonló elrendezésű kollégánál, szerencsére hallgatott rám, kipróbálta aztán jött az üzi, h köszöni sokkal jobb lett a rendszere. Nem tudom honnan ered ez a minél magasabbra a hátsókat dolog, de, h rossz az tuti.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Kroland25 #138621 üzenetére
Gratula, szép rendszer. A helységed viszont rémálom. A hátsó szekció tuti, h külön életet él, legalább is normál teret nem rajzol az elszeparált bal oldali dobozzal. Az oldalsókat meg borzalmasan magasra tetted. Gyakori hiba sajnos, több helyen láttam, hallottam már. Engem az őrületbe kergetne az fix. Ilyen elrendezéssel szerencsésebb lenne az 5.1
-
Csabroncka
addikt
válasz
Kroland25 #126821 üzenetére
A csillár látom nálad is veszedelmes
, én komolyan gondokodom a ledpanelen, de az árok horror
Egyébként grat, szép lett a függönnyel, én a plafonnal még azért kezdenék valamit! Egyrészt a műanyag sínt le tudod takarni gipszkartonnal (álmennyezet) és spotokkal meg lehet világítani a vásznat vetítés előtt..stb kábelek és minden más mehet mögé...
-
mp54
senior tag
válasz
Kroland25 #121767 üzenetére
Nekem 2 db optikai bemenet van: AV és SAT jelű. Én a SAT-ra dugtam, mert a SAT nevű HDMI bemenetre nem dugtam semmit (lehet, hogy lehetne, nem tudom...)
Arcam távon MENU/SAT bemenet/Input Config/Audio Source/Digital választás kell.
A Video Source valszeg mindegy, én hagytam HDMI-n.
A tv-n ez ügyben nem állítottam semmit, úgy tudom a tv optikai audio kimenetén állandóan ott a jel...
Ha a tv hangját akarod, akkor természetesen ezek után a SAT bemenetet kell választanod. -
sixer66
senior tag
válasz
Kroland25 #118474 üzenetére
Én is köszönöm a hallgatózást.
Hallottam még az Arcam vásárlásakor a szettet, ennyi mélyet akkor még nem adott ki magából a Focal.
Azért azt hozzá kell tenni, hogy Kroland kolléga ki is szolgálja mind az Arcam-ot, mind a hangsugárzókat megfelelő kábelezéssel.
Az én tapasztalatom a hallgatózás során, hogy kis hangerőn is megfelelően dinamikus a hangzás, viszont nekem sokkal jobban tetszett az összkép, ha ki volt kapcsolva bizonyos beállítás (majd Kroland kolléga megmondja pontosan melyik beállításról van szó), mert így előkerültek a megfelelő magas hangok a mélyek mellé.
Az Arcam nagyon dinamikus, fél hangerőn is hatalmasat szólt, ebből is látszik, hogy nem kispályás ez az erősítő, de hát ez már nem is a belépő/közép kategória sem árban, sem teljesítményben, de a fórumon olvasottak szerint az Arcam alsóbb kategóriái sem vallanak szégyent saját árkategóriájukban.Összességében nagyon dögös és részletes hangzást hallottam, bár közel se tudta Roland megmutatni mit tud a szett a szomszédok nagy örömére
Ezt az élményt már csak a projektor fogja még jobban növelni, de ehhez már tényleg kell egy moziszoba, amihez mielőbbi megépülést kívánok -
Tamoo
nagyúr
válasz
Kroland25 #118468 üzenetére
Ja mielőtt félreérted, nem a Te rendszered neveztem vakvágánynak természetesen.
Akkor a frontokat nem 80-on vágtad mozin hanem ment rá az egész freki tartomány.
Ettől függetlenül nem értem miért sokallta a Focalok mélyeit.(#118469) mivamma: Az Arcam egy kiegyensúlyozott erősítő. Ráadásul amit hallottál az egy igencsak komoly darab. Ha valóban mély túlsúly volt valami miatt az vagy beállítás vagy akusztika.
Hallgass meg más rendszert is, ne csak Focal-t! -
Csabroncka
addikt
válasz
Kroland25 #118333 üzenetére
Szépek
Hivatalos ajánlás:
Surround Left & Right Speakers (SL & SR): Place the SL & SR speakers between 90° to 110° to each side and 2 feet or higher above the listener. The SL & SR speakers recreate the enveloping sound and intense special effects that you experience in the cinema.
Surround Back Left & Right Speakers (SBL & SBR)*: The SBL & SBR speakers should be the direct firing type and placed together on the back wall. This allows the THX Advanced Speaker Array, or ASA technology to deliver its maximum effect. If the SBL and the SBR speakers can not be placed together, refer to your THX Certified Pre-amplifier or Receiver’s “THX Set Up” menu for alternative configurations. -
rayoliviero
veterán
válasz
Kroland25 #117503 üzenetére
Én nem az észt osztom, csak leírtam a véleményem, hogy túlzásnak tartom, hogy közel 200 ezres erősítő alatt nincs normális és hogy 180-ért nem lehet használható hangrendszert venni.
Én így gondolom, Ti másképpen. Az aláírásod sok mindent elárul, persze, hogy bántóak számodra a hozzászólásaimat olvasni. Én is befejeztem, erről nincs mit többet mondani. -
rayoliviero
veterán
válasz
Kroland25 #117499 üzenetére
Akkor át kell nevezni a topik címét, hogy házimozi erősítő és minden ami hozzá csatlakoztatható (500 000 Ft felett)
Csak a véleményem írtam le, ami gondolom nem tilos a Prohardveren. Olyan szabályról sem tudok, hogy ide csak az jöhet, akinek fél milliós cucca van minimum, vagy akkor, ahogy írtam át kell nevezni a topik címét.Aki pedig venni akar, nem mindenki nézi, hogy ez nem belépő topik, még a címében annyi sincs benne, hogy mélyvíz. És ugye kinek mi a belépő, az meg a másik. Nem biztos, hogy egy 180 ezres szintet már belépőnek gondolja mindenki.
A G2 telefon topikban is az volt, hogy hiába csináltak mélyvíz topikot, összevissza írkált mindenki az alap topik és a mélyvíz között. A hozzászólók csak egy része vette figyelembe.
-
BBéci
legenda
válasz
Kroland25 #116907 üzenetére
Ne hagyd abba a nézegetést, csak ráakadsz egy bipólra. Esetleg egymásra fogunk licitálni, mert nagyon szeretnék egy olyat birtokolni!
(#116908) liszi70
Azért az nagyon durva lenne, ha a 4737 forintos Kontaset ugyanazt tudná, mint a kb. 60000 forintos AVA.
Nem csak Nálad, hanem kritikus helyeken, ahol sz@r az áram.
Nagy lakótelepen kell összehasonlítani, Óbudán, Békásmegyeren, Újpalotán, Kelenföldön, Gazdagréten, stb. -
mivamma
senior tag
válasz
Kroland25 #113689 üzenetére
Álmodni sem mertem volna jobbat, köszönöm, és élnék is a lehetőséggel
Apósom Kecskemét mellett lakik (Izsák), így viszonylag sokszor járunk arra. Ha látod, hogy mikor alkalmas neked, keress meg és megbeszéljük a részleteket.ui: vigyek pénzt is magammal?
BBéci: CA 751 volt az eredeti elképzelés, de a ti ajánlásotokra kezdtem nézelődni az Arcam-ok között. Tetszik is, hiszek is nektek (sztereó téren), de azt nem akarom, hogy a hangfalak legyenek a szűk keresztmetszet a rendszerben. Ezért próbálok valami köztes megoldást találni. Csak az én bizonytalan gondolatom, de lehet, hogy jobban járok egy "gyengébb" erősítővel és jobb hangfalakkal, mint fordítva.
-
muzsikpeti
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged