Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz demars #78227 üzenetére
Ha van optikai kimenet a TV-n és a hangcuccon optikai bemenet, úgy egy optikai kábellel a legcélszerűbb a tévé hangját átvinni. Minőségben erre egy legolcsóbb optikai kábel is megfelel, beállítások pedig a tévé és a hangcucc menüjétől függenek, tévénél valószínű, hogy a digitális hangkimenetet vagy hasonló értelmű menüpontot kell aktiválni, hangcuccnál pedig a bemenetek közül a digitális optikai bemenetet kell választani.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Norbi 72
veterán
válasz demars #79083 üzenetére
Nem osztom az ismerősöd véleményét.Fontos,hogy használt terméknél lehetőleg minden funkciót ki tudj próbálni,ha minden müködik,akkor nem lehet baj.Széthajtani se lehet őket a beépített túlvezérlésvédelem miatt,elötte meg elkezd torzítani,ami bántó a fülnek.
Újonnan nem kapsz szépen szoló vasat 50-ért,bár ez is relatív,hogy neked mi a szép hang..
Távirányító 50-ért?
[ Szerkesztve ]
-
n3m3r3
tag
-
-
Dorian
félisten
válasz demars #99074 üzenetére
Csináld a haszn. útmutató szerint, aztán a méréssel kapott beállításokat részben lehet manuálisan módosítani.
Pl. large-ról legtöbb esetben jobb small-ra állítani a hangsugárzókat 80Hz-es vágással.
Távolságokat jól szokta bemérni, subnál lehetnek eltérések, de nem véletlenül, hanem fáziskorrekció miatt.
dB szinteket is lehet pontosítani 1-2dB-lel, de nem biztos, hogy szükséges.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
devil-k
nagyúr
-
Dorian
félisten
válasz demars #99241 üzenetére
Szerintem nincs túlságosan alacsonyan, saccra max 10 cm-rel tenném feljebb. Az kanapén ülő ember fejmagassága ~90cm, a tévé középvonalának kell ezzel futnia. Ha jól tévedek, nálam ez úgy jön ki, ha a tévé alja a padlótól 50 vagy 55cm-re van.
LED szalagot inkább hanyagold. Ha a tévédnek megfelelő fekete szintje van, akkor felesleges háttérvilágítással kvázi-emelgetni a kontrasztot, ill. ezek a ledek nekem túl szűk spektrumú fényt adnak. De van egy kibontatlan nálam occon eladó...
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
geucsa
tag
Szerintem pont a magasan lévő tévét kényelmetlen nézni.
Általában könnyebb lefelé nézni, mint fölfelé.
Az ideális pedig az, ha a TV középvonala szemmagasságban van.
Ebben az esetben alig lehet egy kicsit alatta, így maximum 15-20 cm-t emelnék rajta. Az meg már pont elég ahhoz, hogy a center a helyén maradjon.
Én a 60 collos tévémhez a legolcsóbb ikeás fali tartót (3490 forint) használom és tökéletesen megfelel a célnak. Igaz éppen hogy elég, mert hivatalosan csak 50 collig használható, de még ráment.
Kényelmesen előre lehet hajtani, ha valamit akarok matatni hátul, de még nem volt rá szükség, mert a Samsung tévéket eleve úgy tervezik, hogy elmozdítás nélkül is lehessen csatlakozókkal babrálni. -
HagaNRG
őstag
Nincs alacsonyan egyáltalán, ez nem a nézőpozíció, ahonnan a kép készült, mert úgy képben lett volna a dohányzó asztal. Szóval nem lefelé nézek a tv-re, nyugi.
Viszont a falra szerelést a tv esetében meg azért kerülöm, mert így is messziről nézem, 3m-ről (55"-ös tv), úgy meg lenne majd 4m is a távolság.A TV mögé egyébként raktam én is LED szalagot, a komolyabbik, 5050 RGB-s fajtát, 5m-t rátekertem csigában, de olyan brutál erős volt, hogy ment inkább az egész a konyhaszekrény mögé.
-
devil-k
nagyúr
válasz demars #99600 üzenetére
Én is kíváncsi leszek, hogy mi lesz a story vége. Csak azt nem értem, hogy ilyen hogyan történhetett meg? Hogy lehet rajta a dobozon, hogy 3D amikor a készülék típusa szerint nem az? Viszont valami nagyon nem kerek. A TV eredeti távirányítóján nincs 3D gomb! [link] Dio fórumtárs viszont azt írta, hogy az övén van! Az LG topikban a kereső semmit nem hozott ki erre a típusra. Senki nem írt róla még egy betűt sem. Azért ez is ritka.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Csabroncka
addikt
válasz demars #99690 üzenetére
Azért a cső és a radiátor test hőeladó képessége más, én arra mondtam, hogy 15 cm-re sincs a radiátortól a hangfal, telibe mellette.
Szerintem a kabinet anyagának, a ragasztásnak, fóliázásnak, de még a fának sem tesz jót az állandó hőtágulás éveken át...
Tamoo: szerintem ebben az állapotában amúgy is reménytelen a helyzet.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Norbi 72
veterán
válasz demars #99798 üzenetére
A Yamaha valószínüleg belépő kategória,elmegy,egy ideig...sokat ne várjatok tőlük.Legfeljebb később csere.
De először hallgassátok meg a rendszert,az még nem kerül semmibe.
50-et szvsz simán megér,ha hibátlan.
A membránok peremezését nézzétek meg,ne legyen repedezett,minden hangszóró működjön.Hangerőn(nem durván,de azért adjatok neki) ne ropogjon,torzítson.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest