Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixer66
senior tag
Egy ilyen Fapaci kábel gondolom többet hozhat a konyhára, mint egy Sinus Live 8 eres kábel.
-
-
sixer66
senior tag
válasz Tamoo #105104 üzenetére
Van Damme kábelen belül is van több fajta, ezt találtam még elfogadható áron.
De közben nézelődtem, és valószínű, ha cserélek, akkor lehet ilyen lesz, gondolom ez már nem rossz, főleg, hogy a Metas frontok, de még a center is bi-kábelezhető.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
zozy84
senior tag
-
sixer66
senior tag
válasz Tamoo #105115 üzenetére
Így nézve akkor a Van Damme Loudspeaker 2x6,00mm directional hi-fi, 268-506-000 mehet a frontnak és centernek a háttereknek pedig Van Damme Loudspeaker 2x2,50mm directional hi-fi, 268-502-000 és akkor egy családból is lesznek.
Az én esetemben ez 56K plusz a banándugók.[ Szerkesztve ]
-
Mooka-Miki
senior tag
Üdvözletem!
Olyan kérdésem lenne a nálam hozzáértőbbek felé, hogy milyen belépő szintű 5.0-ás szettet ajánlanátok egy 22nm szobába (nagy légtér: 3,60 belmagasság már ha ez számít), ahol a felhasználás kb így alakul: 70% zene, 30% filmezés. Csak új jöhet szóba.
AVR: Onkyo TX-SR333Tudom, hogy ti ezeket a belépő HM cuccokat nem szeretitek zenére, de ez adott. Kis pénz, kis foci. Ebből kellene ésszerű keretek között kihoznom amit lehet (nem akarom eladni/lecserélni, sztereót venni pluszba mellé, egyebek). Szóval van-e amit általános jelleggel tudnátok ajánlani, vagy mondanátok esetleg 2-3-4 konstrukciót amik között meghallgatással lehetne válogatnom? Zenei stílust nem tudok mondani segítségként mert mindent szívesen hallgatok komolyzenétől kezdve az elektronikuson át rockig stb.
-
zolaas
senior tag
válasz Mooka-Miki #105121 üzenetére
tessék:
Bár ahhoz az erősítőhöz sztm még ez is túlzás. ( Nem leszólásképpen.)[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Nem tudom, hogy ide, vagy inkább a projektoros topcba való a kérdés, de itt általában több a szaki, így ide jöttem:
Épp építkezünk, és felmerült, hogy előkészítjük a nappalit egy projektorra. Azt szeretném kérdezni, hogy mire kell figyelni? Nem volt még projektorom, így laikusként az alábbi két dolog jutott eszembe:
- Az erősítőtől el kell vezetnem a HDMI-t a vetítő várható helyéig
- A vetítőnek áramot kell juttatnom a plafon környékén
Ezt hogy szokták kulturáltan megoldani? Plafon közelébe konnektor?További kérdésem az lenne, hogy védjem a berendezéseimet, ilyen túlfesz védelemmel ellátott elosztót használok. Van ennek valami olyan megfelelője, ami falba építve működik? Tehát valami extra, amivel a fali dugókat biztosíthatom?
-
Dorian
félisten
válasz sixer66 #105118 üzenetére
4mm-es is bőven elég. Amikor először bekötöttem, kicsit megijedtem, hogy kevesebb mély van, mint lineáris, de 1,5 nap alatt bejáratódott, ezalatt megjött az az 1 (1,5?) dB a mélyekben, amit hiányoltam.
A hátsókhoz is fogok venni ugyanilyen kábelt, persze most elsősorban magukat a hátsókat kellene cserélnem.
Tápkábel legyen az utolsó, de Denonhoz arra is van olcsó és nagyon jó megoldás, a Sín.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz devil-k #105120 üzenetére
Nem akarnék trollkodni, de a nyers, néhány órás Klipsch is kis túlzással olyan mintha nem hallottátok volna. Nagyon sokat változhat az első 100 óra közben, majd 100-150 között még egy nagyobbat, míg 200 körül kezd beállni. 100 óra alatt meg sem mernék szólalni, max ha eleve reménytelennek hallanám.
-
devil-k
nagyúr
válasz TazLeacher #105126 üzenetére
"- Az erősítőtől el kell vezetnem a HDMI-t a vetítő várható helyéig"
Igen.
"- A vetítőnek áramot kell juttatnom a plafon környékén
Ezt hogy szokták kulturáltan megoldani? Plafon közelébe konnektor?"Ez is egy megoldás. Nálam pl. el van rejtve a konnektor is.
Több helyen láttam már olyan megoldást is, hogy már eleve úgy készítették elő a nappalit, hogy a vetítőnek egy külön kis dobozt építettek, illetve liftet csináltattak neki (ami marha drága), ...stb. Leginkább a 220 és a HDMI kábel lenne majd a lényeg, de azt sem ártana tudni, hogy majd, esetleg, milyen vetítő, mert nem minden vetítő vetít ugyanakkora képet ugyanarról a pozícióról/távolságból... stb. Van egy pár dolog, amire érdemes odafigyelni. HDMI kábelből is inkább vegyél hosszabbat, nehogy 0,5 méter miatt kelljen később hajat "tépni".
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-
spiky03
veterán
válasz liszi70 #105117 üzenetére
Így van, ez is jó lehet.
Pl az én KÁCSÁ-somat hasonlítottuk össze haver HAMA-jával és mi nem nagyon láttunk közte különbséget a 42"-es ST50-en.
Nagyobb távolságban meg méretben gondolom lenne azért különbség.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
sixer66
senior tag
válasz krichd1 #105130 üzenetére
Egyáltalán nem, a minőség a lényeg, az hogy kényelmetlenebb.....ha egyszer berakom a helyére, nem akarok után hozzányúlni, csak a távirányítóhoz.
(#105133) Gabesz26 egyelőre most küzdök, mert 3.0 van , így a hátterek és a sub is hiányzik és már ellőttem 300K-t, ami amúgy nem sok ebben a témában, csak most nekem sok kicsit, de ha jól számolom, olyan 450-500 között meg fog állni a kész rendszer.
(#105125) bajnokpityu sajnos nagyon kezdő vagyok még a témában...
[ Szerkesztve ]
-
Mooka-Miki
senior tag
válasz zolaas #105123 üzenetére
Természetesen nem vettem leszólásnak. Néztem már ezt a szettet és olyan unszimpatikusnak (kicsinek?) tűnnek a háttérsugárzók. Azt mondod a látszat csal? (Most ideiglenesen 2db Wharfedale Diamond 121 van az AVR-re kötve ami ugye ugyan az a szerepkör. Tartsam meg azokat hátra, vagy mindenképpen jobb lenne az egységet Proson szett ha amellett döntök?)
-
Borisz76
veterán
válasz Mooka-Miki #105136 üzenetére
HM-nál az egységes hangképp miatt erősen ajánlott azonos hangsugárzókat használni.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
TazLeacher
nagyúr
válasz devil-k #105129 üzenetére
Köszönöm a választ. Álmennyezet lesz, tehát a helye elég mobil lehet, a HDMI-t se kell most megvennem, mert megcsinálom a plafonig a helyét, utána végigviszem a mennyezet felett, és le tudom hozni szépen. A gond inkább itt amit utólag mondtál...sötét plafon. A fal, ahova vetíteni fog, az sötét lesz, ez elé jönne a vászon, de plafon egyelőre fehérre van dizájnolva, és valószínűleg az is maradna. Ez miért gond? (Tényleg laikus vagyok.) Vagy inkább úgy kérdezem: komoly gond? Link
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz TazLeacher #105140 üzenetére
Sokat ront a kontrasztarányon, és a fekete szinten, nem kapod azt amit a projid tudna. Minél jobb a proji annál szembetűnőbb lehet, de a gyengébb kontrasztúaknál is ront a fehér plafon és / vagy oldalfalak.
A képek amiket linkeltél jól néznek ki dizájnban, de mozizási funkciót tekintve messze nem ideálisak[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
fényvisszaverődés -> kontraszt csökkenés
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Mooka-Miki
senior tag
válasz Borisz76 #105137 üzenetére
Most nézem és elfelejtettem leírni, hogy a hátsó bass-reflexes konstrukciók nálam nem ideálisak, mert az ajánlottnál jobban rá lesznek tolva a frontok a falra. (Nem csutkára azért.) Ebben a nagyon belépő kategóriában számít ez?
Eredetileg a falra akartam helyezni két állványos sugárzót frontként, de akárhogy hallgatóztam, zenéhez kellenek az álló monolitok, "két kis kocka" elveszik a szobámban... -
BBéci
legenda
válasz Gabesz26 #105133 üzenetére
Jobb hangot ad a Van Damme, mint a 8TC?
11-12 éve birtoklok 8TC-t, eközben járt nálam több különféle hangszórókábel és nem volt egyik sem annyival jobb, hogy egyáltalán felmerüljön a csere gondolata. Persze azok, amik tízszeresébe kerülnek, már mozgatják a fantáziámat, de az árkülönbözet rögtön kijózanít. Mostanában megint Furutech SpeakerFlux köti össze az erősítőt és az Aurumokat, szuper, de kb. 850000 Ft az ára.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Annyira komoly gond, hogy az elérhető kontraszt 70-80 százaléka simán veszendőbe mehet a fehér (világos) plafontól, falaktól. Az hagyján, hogy tökfekete nem lesz rajta, de még sötétszürke sem. Persze ez sokakat nem érdekel, a mérettől vannak elájulva. Azután, ha netán betévednek egy vetítésre optimalizált szobába, leesik az álluk a döbbenettől.
Valamint IPS paneles LCD tévéket is sokan vesznek, amiknek pocsék a feketeszintje és a kontrasztja.A linkelt képeken látható szobákban simán újságot olvashatsz a visszaverődő fény mellett, míg sötét falakkal, plafonnal "megáldott" helyiségben a távirányító gombjait sem tudod megkülönböztetni háttérvilágítás nélkül. Ez a saját tapasztalatom.
(#105146) liszi70
Nem tudok fogtechnikus aggyal gondolkozni.
Álmaimban Kimber KS szokott felbukkanni. Majd az ELAC FS 407-hez! Bár megeshet, hogy egyáltalán nem passzolnának egymáshoz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz krichd1 #105138 üzenetére
Én nem használok csatlakozót, két okból.
Az egyik ok, hogy így a legkevesebb a kontakt, elméletileg így lesz a "legtorzulásmentesebb" a hang. Ez még akkor is fontos tudatilag, pszichésen, ha a csatlakozók okozta plusz kontakt miatti "torzulás" az egyáltalán nem hallható tartományba esik.
A másik ok, hogy a könnyen kezelhető banándugók miatt állandó késztetésem volt, hogy cserélgessem, összehasonlítsak, teszteljek. És meguntam. Meguntam azt, hogy hónapokig nem a lényegről, a zenehallgatásról, filmnézésről szólt a rendszer előtt töltött időm, hanem az állandó vizslatásról, meg cserélgetésről, meg különbség-megfigyelésről. A ZENÉT szeretném már hallgatni, nem hangyafasznyi másságot, eltérést analizálni. Na, erre nagyon jó a beszorítós kábelvég, mert minden késztetésem elmúlt a cserére a mostani kábelemmel, a biamp bekötés miatt duplán nehézkes beszorítós csatlakozással.Mondhatjuk úgy, én rövidre zártam a kábel-kérdést egy kitűnő ár-érték arányú kábel csatlakozó nélküli biamp bekötésével.
BBéci : "Nem tudok fogtechnikus aggyal gondolkozni."
? ? Mi bajod a fogtechnikusokkal? Van 2 ismerősöm aki az, normális emberek.
[ Szerkesztve ]
-
JustInTime
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy túl "ámátör" kérdésem van... Sokat visszaolvastam már a fórumból, de nem lettem okosabb.
Kérdés:
Adott egy 25 nm-es szoba egy samsung 3ds tv-vel. Ehhez szeretnék valami alap rendszert, amivel élvezetesebbé lehet tenni a filmezést, illetve ha kell zenét is tudok hallgatni.
Abszolút nincs szükségem csúcsszuper hangzásra és élményre, csak hogy azért élvezetesebb legyen a dolog, mint a tv-n.Tudom, hogy ennél komolyabb dolgokról szokott menni itt a diskurzus, de nekem, illetve a pénztárcámnak is jelenleg ez a legmegfelelőbb.
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest