Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ithomas
őstag
válasz Vikthor #43831 üzenetére
Hát nem tudom egyelőre egy normális 2.1-es rendszert szeretnék összerakni(nulláról), mozihoz és zenehallgatáshoz egyaránt, egy viszonylag kis szobába.
Vettem avx-en egy [ilyet], emellé lett betervezve egy új Polk 110, meg használtan valami normális 5.1 erősítőt.
(Későbbi fejlesztések végett)Utóbbiban vagyok a legbizonytalanabb, eredetileg Onkyot akartam, de iszonyat sok 'HDMI no audio' hibás postal találkoztam a neten, kb mintha minden második embernek előjönne 2-2.5 év után..főleg az aprón is legtöbbet árult xx7-es szériánál.
Nem tudom mennyire érinti ez a frissebb szériákat..eléggé elbizonytalanodtam...Denon 1911 vagy 1612 a jelenlegi kiszemelt, de ha jó tanáccsal láttok el, azt szivesen veszem
Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
Ha már a suboknál tartunk.
Tudtok olyat ajánlani, ami hasonló teljesítményű/minőségű mint a Proson R10, de másik gyártótol?
Az a baj vele, hogy csak magasfényű feketében lehet kapni, és ha már ennyi pénzt kiadok rá, akkor nem lenne rossz ha némileg passzolna a többi hangfal színéhez is(dió/tölgy ilyesmi)Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
Én is így tudom.
(Bár annyira nem értek hozzá )Maga a mag egy sima (veszteséges) DTS jelnek felel meg, ami a régi csak DTS-t tudó erősítőkkel való kompatibilitás miatt fontos.
A többi rész az gyakorlatilag a magra épülő redundancia, aminek segítségével már veszteségmentes tömörítést kapunk.Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
Sziasztok!
Sub vásárlása előtt vagyok, és az itteni tapasztalatokat figyelembe véve Proson R10 vagy R12 között gondolkozom.
Az áruk közötti minimális különbség miatt (15e ft)az R12 vonzóbb, ugyanakkor mivel 15 m2 körüli szobába lenne, úgy érzem lehet hogy felesleges.
A kérdésem az lenne, hogy van -e bármilyen előnye a 30 centis változatnak ilyen kis szoba esetén?A másik pedig, hogy tudom hogy nem zenei sub, de ha zenére IS használnám akkor az R10 a kisebb tányér miatt elképzelhető, hogy gyorsabb / feszesebb optimálisabb lenne?
Majd fogok hallgatózni, de addig is szívesen olvasnék tapasztalatokat.
-
ithomas
őstag
Köszi!
Zártból ilyet látok most:
B&W ASW600
De ez fogalmam sincs hogy szólhat, és kissé messze van a sub hogy csak úgy meghallgassam..
Igazából REL T7 kéne nekem, de az a duplája a rászánt összegnek...Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
Sziasztok!
Olvasom itt a véleményeket, arról, hogy "hogy illik" zenét hallgatni.
A zenehallgatás = stereo résszel abszolút egyetértek, viszont meglepődve látom, hogy itt bizony többen is használják az erősítők ún. pure audio módját.
Igaz, nem milliós készülékem van, csak egy középkategóriás Onkyo (807), meg ilyen frontok, de számomra teljesen mindegy milyen műfajról van szó,a pure audio mód egyszerűen élvezhetetlen.
Se magas, se mély, nulla dinamika, kb olyan mintha egy 10e ft-os egybeszettet hallgatnék.
Ha viszont normál módban hallgatom, akkor meg (számomra!) tökéletes élményt nyújt.
Tudom, hogy műfaj függő is, és én nem jazz-t hallgatok rajta, de én lennék ennyire fordítva bekötve?Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
Ezt hallotta már valaki?
[SVSound SB-1000]A kinézete, és specifikációja elég szimpatikus.
Mélyre megy, ugyanakkor zárt konstrukció, és reményeim szerint zenére is megfelelő lehet.Amit viszont nem értek, ha a gyártó 5 év TELJESKÖRŰ garanciát ad, akkor a hivatalos magyarországi forgalmazó, miért csökkenti 2-re?
-
ithomas
őstag
Amúgy mozira a PB1000 tesója is érdekes lehet a maga 19Hz-ével. (+-3dB)
-
ithomas
őstag
Az R10 az mennyire port zajos?
Én is sub-ot akarok venni, de egyszerűen képtelen vagyok dönteni.
Vegyek R10-et, vagy gyűjtsek hozzá , és legyen SVS PB-1000?
Az utóbbiról tele van tesztel a net, és ódákat zengenek róla...(Lemegy 19Hz-re ,és reflexeshez képest baromi pontosnak mondják)R10-ről (A Ti hozzászólásaitokon kívül) nincs szó szerint semmi a neten, se tesztek, se mérések, csak egy baromi igénytelen honlap.
Igazából csak egy 16 m2 szobába lenne, de mégse könnyű a döntés..
(Tudom, el kell menni hallgatózni..)Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
válasz bajnokpityu #50917 üzenetére
Ha nem lenne róla 100 különböző teszt mérésekkel (is) én se hinném el..
-
ithomas
őstag
válasz bajnokpityu #50923 üzenetére
Miért? Az LG bögre is tud 1000W-ot ..nem?
-
ithomas
őstag
JBL 550 P subot hallott már valaki?
Megéri az akciós árát? (130k)BBéci: Az SVS és Dyna subokat sikerült megfülelned?
-
ithomas
őstag
Bővebb beszámolót nincs kedved írni?
Milyen pl az R10-hez képest?
A zárt mennyivel gyengébb moziban mint a PB?
Illetve fordítva.. mennyire jobb az SB zenében mint a PB?
Külföldi tesztekben azt olvastam, hogy összességében a PB jobban megéri, és zenében is abszolut vállalható.
Neked erről mi a véleményed, ha nem csak a mozi a mérvadó?
Thundert meghallgattad már?
Több kérdésem nincs... egyelőre...[ Szerkesztve ]
-
ithomas
őstag
JBL 550P-t hallott már valaki?
Szemezek vele, mert akciós, csakhát 30k-val többért már lehetne SVS sub-ot is venni..abban meg nagyobb a bizodalmam.
Amúgy kis 16 m2 szobába lenne csak, de ha már veszek, akkor olyat akarok, ami évekig kompromisszummentesen kiszolgál.
Meg múltkor linkelt itt valaki, egy JBL sub-ról videót, ahol miközben kilengett a membrán, faszán villogott a tetején lévő LED.
"Fasza" kis táő lehet benne...de mondjuk az más típus volt.Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
Mi a különbség aközött ha erősítőn fojtom vissza, és aközött, ha a sub potméterével?
Nekem is tegnap lett meg életem első sub-ja (Proson R10), és még bőven kísérletezgető fázisban vagyok.
Jelenleg az erősítőn 0 dB a sub-on meg 40% a hangerő.Játszadoztam a vágással is, alapból az általatok már oly sokszor leírt THX 80Hz-es beállítás lett belőve (Az Audyssey eredetileg 40 Hz-en akart vágni a frontoknál..), de valahogy nem volt az igazi.
Jelenleg 60-on van vágva, most jobbnak tűnik.
Fázis se olyan egyszerű, mint azt gondoltam...mert 180-on zenére sokkal jobban tetszik(több és definiáltabbak a mélyek), viszont filmnél meg a 0 beállítás az ütősebb..
Vagy az én fülemmel van gond....mindenesetre el leszek vele míg megtalálom a megfelelő beállítást.Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
válasz Oldfighter #54285 üzenetére
A 70%-ot még ki se mertem próbálni...
40-en is szét szed mindent...
Valahol azt olvastam, hogy akkor van jól beállítva a SUB-on a volume potméter, ha az Audyssey kalibrálás után 0 dB környékére állítja be magát.
Ha nagyon eltér +- irányba, akkor változtatni kell.
Fene tudja...pár nap/hét és kitapasztalom ezt is..Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
Köszi az infókat.
Kedvet kaptam hozzá.
Amúgy zenére milyen a hangminőség?
Tud WASAPI exclusive módot?Real eyes realize real lies!
-
-
ithomas
őstag
Amugy en sem ertem azt a folyamatos Onkyo gyuloletet, ami ebbol a topicbol arad.Hany alkalommal lattam mar, hogy valaki jon kerdezni hogy mozira! milyen erositot vegyen, es lebeszelik az Onkyorol.Igen, az Onkyo dinamikus,nyomulos,loudnesses , pont olyan ami a mozihoz kell.Es pont olyan ami a rock/metal/elektronikus zenekhez illik.A legtobb kerdezo szvsz nem komolyzenet meg jazz-t hallgat, megis Marantzot ajanlanak neki, pedig ugyanazert a penzert az joval sovanyabb teljesitmenyt nyujt pl mozi alatt. Nyilvan le leszek hurrogva, de nem baj..
-
ithomas
őstag
Tudnátok még ajánlani olyan koncert BD-t, ami minőségben és térhangzásban hasonló a jean michael jarre kínai koncertjéhez?
Arra is itt kaptam tippet, és le vagyok nyűgözve.Amúgy amit az előző hozzászólásomban említettem, hogy az Onkyo rock/metal/elektronikus zenére szvsz bőven vállalható, azt egy 807-es Onkyo alapján írtam.
Nem tudom, hogy a lentebbi kategóriában mi a helyzet..
Persze ízlések és pofonok off corse, nyilván van köztetek olyan, akinek ez a vállalhatatlan/hallgathatatlan kategória...Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
-
ithomas
őstag
Ha már itt tartunk, tudtok olyan normális árban levő hangfalkonzolt ajánalni, amihez nem kell fúrni?
Szinte egytől egyig ilyeneket látok, de én is írtózom aa gondolattól.
Még a VLB200-nál is úgy látom, hogy hátulról meg kell fogatni, pedig az normálisabb konstrukciónak néz ki.
[link]Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
Az Audiophile Linuxot próbálta már valaki?
Mik a tapasztalatok?Mennyire szopóág a beállítása?[link]Real eyes realize real lies!
-
ithomas
őstag
-
ithomas
őstag
Egyetértek...azzal a kiegészítéssel, hogy R10, vagy RW12 szint alatt szerintem nincs értelme belevágni az egész sub mizériába.
Ha meg van rá picit több pénz, akkor T12 vagy PB1000.Az a Polk 35-40-et mondjuk megér, de az új ára nevetséges, főleg hogy alig többért ott van a Proson R10, és hát az picit más világ...
-
ithomas
őstag
válasz lordjancso #66388 üzenetére
És 5.1-es hangkártya sem kell, ha van a gépeden HDMI.
-
ithomas
őstag
válasz lordjancso #66392 üzenetére
Ha házimozi erősítőt veszel, akkor elég az 1, ugyanis így az erősítőt kötöd a tv-re nem a PC-t.
De ha ilyen pc-s szettekben gondolkodsz, akkor teljesen mindegy...ahhoz nem kell erősítő, csak olyat válassz, amin több bemenet van..Mark megelőzött
[ Szerkesztve ]
-
ithomas
őstag
Ezek szerint én eddig tévhitben éltem, mert tudtommal a DVI szabvány CSAK video jelet továbbit.
Hogy lesz így hang az erősítőn?Real eyes realize real lies!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest