Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
-
válasz #10726912 #65298 üzenetére
Ezt a hangfalra kell szerelni, aztán a bütyköt lenyomva a drót becsúszik a bütyök elengeded és a drót rögzül.
Több féle vn belőle: [link] [link][ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
mephi666
nagyúr
válasz #10726912 #65305 üzenetére
8éve lakást újítottunk fel asszonyéknál, nagyszobába teljesen körbe kellett vinni az utp-t... letettük a padlószőnyeget, körbe szép kábelcsatornás díszléc, ahogy kell... iszogattunk, nem sajnáltuk az fbs-t a díszléc alól, hogy tutira fennmaradjon... frankó sarokelemeket is raktunk mindenhova... eljutottunk oda, hogy húzzuk be az előre felszerelt kábelt: izé, a csatlakozó a sarkokban nem fog átmenni, pót csatlakozó meg szerelőfogó nincs nekiültem sörrel, szikével, szigszalaggal, elnyisszantottam a kábelt, behúztuk körbe kétoldalról és nekiálltam szépen toldozgatni... a keletkezett gumó ma is ott van valahol a csatornában (azóta lett gigabites net, az nem ment át rajta, húztam be másik kábelt routertől gépig teljesen más útvonalon és erre már utólag tettem csatlakozót... elmaradt itt már a gány)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
válasz Inhouse #65303 üzenetére
Átlagfelhasználó? Vájt fülű kérdező? Aki kiszedi a hangváltót a hangfalból? Mert úgy jobban szól? Ehhez képest ruhacsipesz meg egymásba tekerve a kábel és gyorskötözővel rögzítve? Értem én, hogy gány topik, de akinek a leghalványabb fingja sincs a hifiről vagy csak simán az elektronikáról az legalább hülyeséget ne mondjon. Egyébként ezek teljesen hivatalos gyári hangfal csatlakozók, megtalálhatók a gagyitól a legdrágább hangfalakig, na az utóbbiak esetében a szorító felület már lehet akár aranyozva van, de a sima rezes is teszi a dolgát.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz #10726912 #65308 üzenetére
Ja nem, csak a panelját, és az alkatrész lábakat forrasztod össze, ez nekem ekvivalens.
Mondjuk bírom az optimizmusod, gondolom 1000 %-ig meg vagy róla győződve, hogy jobbat gányolsz a sufniban mint amit pl a Revox épít.Persze van nem csak ilyen xar gyári hangfal csatlakozó, hanem az igazán vájt fülűekre tervezett is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Essejó #65309 üzenetére
Nagyon szivesen várlak egy meghallgatásra, 20 éves elő-végfok, használtan beszerzett kábelek, Canton belépő kategóriás dobozok,
kis módositgatással, semmi csicsa. Ha utána is úgy gondolod, hogy semmit nem értek a hifihez, akkor nem fogok rajtad nevetni, elkönyvelem, hogy nem vagy vájtfülű és azért irsz ilyen baromságokat, mert NEM tapasztalod a különbséget. Addig viszont ne nevettesd ki magad.
Köszönöm -
válasz #10726912 #65310 üzenetére
A késő ősz és a tél, közlekedés szempontjából nem az én időszakom, de ha komolyan gondoltad akkor térjünk vissza rá jövő tavasszal, és igen nagyon szívesen meghallgatom, és akár elismerem, hogy én tévedtem és jobb az összetekert drót mint a gyári csatlakozó.
Végül is anno annyi mindent tanultunk elektronikából ami mára már kiderült, hogy marhaság, miért pont ez a része ne lehetne az.
Hogy ne menjünk messzebb, matematikailag bizonyított tény volt, hogy 56 (vagy 64?) kb/sec-nél nagyobb adatsebesség nem érhető el a csavart rézvezetéken.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
pjen
félisten
válasz Inhouse #65303 üzenetére
Ebbe a vájt fülű dologba nem szabad bele menni,szerintem ez hit kérdése.Emlékszem volt egy társaság egy karnagy is tagja volt.Esküdtek rá,hogy az erősítőnek szebb a hangja,ha egy 32 amperos szuper kinai kismígszakító van a rendszerbe.Senkinek nem tűnt fel mikor kibeleztül a kismegszakítót és csak egy darab drót volt benne.A másik a hálózati zsinór"öregített réz vezeték",az nem számít,hogy Pakstól a konnektorig milyen drót van,lehet akár alu is a trafó házban.Lényeg az a másfél méteres darab.Persze a vak teszt valamiért mindíg elmaradt.
-
Bile Demon
őstag
válasz Essejó #65311 üzenetére
Az 56kbps maximális csatornakapacitás az arra az esetre vonatkozik, amikor a csatorna sávszélessége beszédhangra van limitálva: 3.2kHz (300Hz-3500Hz) és a jel/zaj viszony pedig 50dB.
A lassan 100 éves a Shannon-Hartley tétel alkalmazásával kiszámolható.A mi telefonvonalunkon az 56kbps se volt elérhető, csak 50kbps körül (3.5km-re volt a központ), végig földkábel. Ez akkor jónak számított.
A jel/zaj viszony nem javítható tetszőleges mértékben. A sávszélesség viszont növelhető, főleg akkor, ha nem túl hosszú az érpár. Az ADSL2 2.2MHz-t használ, a VDSL 12MHz-t.
Bruhe
-
Barret001
addikt
Én azt hallottam,hogy a kábelek szigetelésének a színe is számít! Különböző módon árnyalja a hang lágyságát.Ebből mi az igaz? És állítólag az sem mindegy,hogy átlátszó,vagy nem átlátszó a kábelen a szigetelés.
-
törölt tag
Uraim.
Viszonthallásra. -
Sándor -P20-
senior tag
Mai gány:
Falusi kisállat simogató. 1.03.
Abból amit a ház körül találtam.
Aktiv állapotban, gravitációs rásegítőkkel megtuningolva.
Hatásosnak bizonyult a technológia. 3 nap alatt megfogtam 28 patit.
A ver: 1.02-t elvitték tegnap előtt, annak a pótlására készült eme példány.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
törölt tag
válasz Essejó #65311 üzenetére
Ok. Amiket kiiktattam, kiiktatok, azokat bekötjük az egyik oldalra, a másik oldalon csak a vezeték marad. Jelenleg utoljára a biztositék kiiktatása volt az utolsó, amit hallottam, hogy hatása van (az erősitőn belül a hangkimenet biztositékai), előtte szintén a hangoldalon az erősitőn belül a vezetékek cseréje hozott változást, az erősitő panelje és az erősitő hangszóró csatlakozó aljzatai közötti vezetékekről van szó.
Egyébként egy aránylag kezdő, egy éve hifiző ember vagyok, egy tapasztalt fórumtárs segitségével épitettem ki a rendszert, most finomitom.
Eddigi tapasztalat, hpogy minden, ami a hang útjában van az erősitő és a hangszóró között, befolyásolja a hangot. Nem szerencsés össze görcsölni a vezetéket, de a csatlakozókat ki akarom iktatni, ez egy kényszermegoldás.
Az is lehet, hogy nem fogok hallható javulást tapasztalni, s ez igaz lehet a hangváltó paneljére is, ebben az esetben vissza forrasztok mindent, de hajt a kiváncsiság. Nem lesz egyszerű, mert a Jantzen tekercsek, kondik, ellenállások az eredeti alkatrészek helyén nem nagyon férnek. A hangváltóval annyi a tervem, hogy az alkatrészek kötési sorrendje természetesen megmarad, viszont az alkatrészek lábai lesznek össze forrasztva, és az alkatrészek egy falapra lesznek rögzitve. Sajnos úgy néz ki, hogy mindez Decemberre tolódik, akkor megyek haza, de beszámolok majd offban ennek eredményéról is. Teszem hozzá mindehhez, hogy nem vagyok elektronikai szakember, semmilyen ilyen irányú végzettségem nincs, csak a változásokat figyelem a rendszeren. Hogy dobozon belül, meg a háttérben milyen gányolás lesz, nem érdekel, ha a hang tovább fog javulni.
Barret001: Nem hiszek az elvadult hifisták tapasztalásában, csak a magam tapasztalatai érdekelnek. Elolvasom őket, de pl a szin nem befolyásol semmit, a vezeték szigetelése viszont igen, nem mindegy, melyiknek mekkora a dielektromossági tényezője. (azt, hogy a fehér pvc szigetelés jobb, mint a fekete pvc, vagy az átlátszó pvc...nos ezt nincs módom kipróbálni, igy meghagyom a baromságnak vélt dolgok között).
Sándor -P20-: szép munka[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
Kattant egyet ma az agyam és azt találtam ki, hogy csinálok egy hordozható bluetooth-os "hangfalat".
Az alpja egy marmon kanna lenne és egy régi aiwa hifi hangfalaiból szedném ki a hangszórokat. Ez mennyire lenne életképes megoldás? Illetve elvesztem a kínai filléres bluetooth modulok világában, hogy melyiket is kellene megvenni. Esetleg tippek vagy ötletek?https://ingatlan.com/33821564
-
hegegabi80
addikt
Nos hogy a fő témánál maradjuk, lassan eljött az időm a metis tetejét alakítani.
Első körben perforálásra gondoltam, de mivel most már van egy kis lidl-s multi képem, gondoltam lehetne egy szebb mintát tenni a tetejére szellőzőnek.
Ezt hogyan lehetne kivitelezni? Pl gravírozam először bele, aztán vágjam ki, majd szépen csiszoljam át? -
lemmy71
őstag
válasz Dani_kp #65321 üzenetére
Anno a spektrumon a kis terek nagy ötletekben láttam marmonkannából készült hangfalakat. A kanna belsejére valami autó szigetelést ragasztott és arra poklát rakott össze ráncolva, úgy nézet ki mint a régi Orion és Videoton hangfalak belseje, a hangszórókat menetes lemez anya fogta. A hangszóró és a kanna közé valami szilikon szigetelést rakott.
-
imibogyo
veterán
válasz hegegabi80 #65325 üzenetére
Ez a mintától függ. Én tuti vágnám már elsőre, majd csiszolás. Kinyomtatnám a kívánt mintát és telibe-ragasztanám a tetőn, majd mehet a vágás. A végén pedig le lehet csiszolni a sablont, vagy akár vegyszer is lehozhatja.
-
hegegabi80
addikt
válasz imibogyo #65327 üzenetére
Még a minta sincs meg, de majd szétnézek neten, és hozom a konkrét képet.
A telibe ragasztást hogy érted? Kinyomtatom és valamilyen erős ragasztóval kenjem telibe?Azért még ez a vágás attól is függ, milyen minta lesz. MErt ha íves részek is lesznek benne, akkor már necces.
-
mephi666
nagyúr
...szerelsz rá kerekeket is és húzod majd magad után, mint errefelé a szoláriumos kölkök a gurulós utazóbőröndöt, amiből üvölt (általában) az lljunior?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
válasz hegegabi80 #65328 üzenetére
Öntapadósra nyomtatsz?
-
Jarod1
addikt
válasz Sándor -P20- #65319 üzenetére
nekem először szőlőprésnek tűnt
-
mephi666
nagyúr
válasz Jarod1 #65331 üzenetére
patkányprés ...azért figyelni kell, nehogy a v1.02 tulajdonosa burgerezőt nyisson
ui: nekünk ilyen típusú egérfogónk volt, csak mindkét oldalról be tudtak menni a jószágok, így egyszerre 6 fért el benne elég jól működött...
[ Szerkesztve ]
-
EXIEZ
senior tag
Üdv. Valaki csinált már ponthegesztőt itt mikró trafóból esetleg? Lenne pár kérdésem hozzá.
-
EXIEZ
senior tag
válasz lemmy71 #65338 üzenetére
(#65337) T_chris
Leginkább tapasztalat, vagy bármi tanács építés alatt, plusz az alap elemek amiket berendeljek hozzá.Lemmy: Köszi, bár ahogy láttam nem működik rendesen a dolog. viszont trafóm már van egy rossz mikróból. bár én gombosra csinálnám meg, vagy időzítővel,
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz Sándor -P20- #65319 üzenetére
Szia!
Hát én se patkányfogónak néztem először az biztos. Szégyellem magam, de egy működési elvet tudnál felvázolni?(#65333) mephi666:
Ez házi készítésű? Érdekelne, hogy hogyan működik, sajnos nálam is elszaporodtak a kis jószágok. Érdekes, mert már megtaláltam hol jöhettek be, de még mindig van. Eddig kétszer lopta ki a csalit a műanyagból, a fémet meg nehéz beállítani...Köszi mindkettőtöknek!
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Flowtation #65340 üzenetére
Szerintem a furaton bemegy, és a rugó alatt elkezdi piszkálni a kaját. Ezzel kiakasztja az előtérben lévő, élesített állapotban alulra lefeszített hurkot tartó "pöcköt", a rugó meg felhúzza.
-
mephi666
nagyúr
próbálom összeszedni a paint-tudásom és érthetően lerajzolni szerintem "gyári" volt a mi csapdánk, de vagy 40-50 évvel ezelőtti konstrukció...
a kép oldalnézetből mutat 1 alagutat: a sárga csíkok közt át van fúrva teljesen a fa, mindkét oldalt van 1-1 függőleges vájat, ami a karikához van méretezve, hogy szabadon fel-le járhasson benne (lényegében ez a karika akad bele az egérbe a mellső és hátsó lábai között, onnantól neki nincs sehova) ...a bal oldali rész az élesítetlen állapotot mutatja: középen van egy rugós pálca, ami jó erősen felfelé feszíti a karikát... a vájat és a rugó közt kb félúton van alul-felül 2-2 luk, amin át kell vezetni egy madzagot, amivel lehúzod a karikát annyira, hogy az alagútba belenézve át tudjon rajta sétálni az áldozat... (jobb oldali élesített állapot) a madzagot elrágja, a rugó felrántja a karikát és onnantól annyi neki... középen alul tudod betölteni a csalit, ami vonzza majd őket (szalámi meg a jó érett sajt bevált nálunk)
-
mephi666
nagyúr
válasz creation #65343 üzenetére
itt látható a miénk működési elve, ami szemléletesebb, mint a képeink azt hittem nekrofília következik a videóban
-
mephi666
nagyúr
válasz Flowtation #65346 üzenetére
annyi, de lehet ezt bővíteni akár 8-10-12 személyesre is ha teli van, kiüríteni, újrakötni a madzagokat...
#45345: aha, itt a működési elv volt a lényeg a videón...
ui: a legbékésebb megoldás egyébként, ha szemtől-szembe találkozol az egérrel épületben, ha csizmával megfogod az egér általában a fal tövében fut és ha menedéknek tűnő sötét lukat lát, tuti belemegy... leteszed a fal tövében a csizmát szájával az egér felé, tőle tisztes távolságra, majd a másik oldalról ha elkezded kergetni, nagy eséllyel belefut a csizmába annak szépen visszahajtod a szárát és kész... (nem garantálom, hogy pánikjában nem fog belesz@rni, ezt számításba kell venni )
[ Szerkesztve ]
-
Sándor -P20-
senior tag
Működési elve egyszerű.
[Patkány csapda ahogy az őseink csinálták.]
[Patkány csapda ahogy az őseink csinálták 2 rész.]40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Sándor -P20-
senior tag
Közben találtam még egy videót a csapdáról, ahol az elsütő szerkezetet, és a csapda működését mondja el részletesen az ötletgazda. [link]
Az érzékenységéről csak annyit, hogy ahogy szórtam bele a ver 1.03-ba a csalinak szánt kukoricát, a nyelvre eső kukoricaszem többször kioldotta a szerkezetet...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest