Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76001) Dani_kp válasza imibogyo (#75999) üzenetére


Dani_kp
őstag

Én nagyon vak vagyok, de nem látom melyik kábeleket kellene visszaforrasztani. :B

Bocsi, csak most olvastam végig amit írtál, megy privi. :K

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#76002) Barret001 válasza cinemazealot (#75997) üzenetére


Barret001
addikt

Nem kell durva szigetelésre gondolni! A föld mindig "langyos" fagyhatár alatt.A melegebb levegő felfelé száll. Annyi hőt ad,hogy ne csökkenjen 0 fok alá a hőmérséklet.Ez bőven elég.Azt a hőt kell benn tartani,ami a földből jön. Ráadásul 8 köbméter víz napokra eltárol annyi hőenergiát,hogy áthidalja a hidegebb napokat. Érdemes lenne kipróbálni kicsiben,akár tartály nélkül! Beraksz egy hőmérőt,és megnézed naponta. A pincék teteje azért vastag föld,hogy a KINTRŐL sugárzó nap energiát szigetelje.Télen ellenkező irányból jön a "hő" :)

(#76003) qdak válasza Barret001 (#75986) üzenetére


qdak
addikt

1: Ezen semmi állítási lehetőséget nem találok, ez a (kaka a) karbija: [kép] [video]
2: Így fixre állítva nem ingázik.
"Kell hogy legyen rajta szívató. Az első pillangószelep kívülről." ezt hogy érted ?
Az 1. pillangószelepet egy ilyen [Choke Thermostat] szabályozza, hidegen zár, nem sok idő és teljesen nyitva.
A belsőt meg egy mozgó kar [itt látni] , ez ugrált el vissza, erősebb rugó sem segített, ezt tettem fix állásra, innentől fixen jár a motor is. A külső hidegen zár, így kéne indulnia, de nem :(
Ha van ötleted, hogy állítsak rajta, jöhet.

Ciccuka: a karbi alján ?

PitLee: köszi, hasznos videók, bevallom a karbi belét nem tudtam, hogy ki lehet szedni [link]
valószínű itt lesz bent még tömődés :R :R
Üzemanyagtank az oké, folyik a benzin rendesen, még a cső is egy gané volt.
Sok baj nem lehet, 1 évet se használta Keresztapám és már beszart az önjárója, azóta állt, ki kell ganézni rendesen :) tényleg rendesen.

Köszönöm a segítségeket, holnap szétszedem újra.

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#76004) Barret001 válasza qdak (#76003) üzenetére


Barret001
addikt

Az a külső pillangószelep a szivató,amit a "choke termostat" Magyarul szivató hőérzékelő mozgat! Ha elzárja a torkot,akkor a motor sokkal több benzint tud beszívni.Mégpedig azért,mert kintről nem tud,így az üzemanyag fúvókán keresztül próbálkozik.Az úszóra tegyél súlyt,ezáltal emelkedik az üzemanyagszint.Így működik.(később zár) Nem kell semmit átalakítani.Pár miliméter emelkedés elegendő.

(#76005) Panthera válasza imibogyo (#75999) üzenetére


Panthera
őstag

Nem vagyok profi forrasztó. Amikor kicsi a hely, akkor minimális forrasztás után ragasztópisztollyal telinyomom a környéket. Ez egyszerre szigetel és tart is a rázkodással szemben, nem fogja elengedni.
Mostanában pl. így oldottam meg egy laptop új BIOS elemének rögzítését is (mivel pontforrasztást nem tudok kivitelezni - egyáltalán hogyan lehet?).

[ Szerkesztve ]

(#76006) qdak válasza Barret001 (#76004) üzenetére


qdak
addikt

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
[link] Karbi belseje tele volt kosszal, valamint az a kis gumi nincs rajt, ami a videón jobboldali fúvókán található, ennek ellenére működik automata gázzal is, amire erősebb rugót raktam így nem rángatózik annyira a szabályzása, a gumit majd valahonnan pótolom.
Ja és 1. húzásra indul, befecskendezés nélkül :K
Köszönöm mindenkinek. :R

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#76007) darvinya


darvinya
titán

Vettem egy ilyen csodát.

S hobbi célra tökéletes.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#76008) imibogyo válasza darvinya (#76007) üzenetére


imibogyo
veterán

Nekem is van ilyen. Csak én 850 Ft-ért vettem a múlt hónapban... :DDD

(#76009) darvinya válasza imibogyo (#76008) üzenetére


darvinya
titán

Azt meg hol.? :DDD

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#76010) imibogyo válasza darvinya (#76009) üzenetére


imibogyo
veterán

Van egy helyi boltunk, ahol rengeteg csodát lehet sokszor találni. Van aki bő 40 Km-ről is idejár, mert (pláne nagyobb tétel esetén) rengeteget lehet spórolni. Olyan a bolt, mint egy OBI, csak persze jóval kisebb. Az építőanyagtól, a csillárokon át a szerszámokig sok mindent lehet itt venni. Vannak néha "raklapos akciók", amikor a termékek ki vannak téve középre lerabláshoz (szerintem ezek ilyen ukrán szürkeimportok, vagy ilyesmik :DDD ), na ott lehet ilyenekre rányúlni. Múlt hónapban pl. Bosch ART 24-es elektromos szegélyvágó volt talán ~12-14.000 Ft-ért (nem emlékszem pontosan, de az biztos, hogy a bolti ár alatt volt jóval, mert meglestem még telefonon is az árát, mert gyanúsan olcsó volt).

[ Szerkesztve ]

(#76011) Bile Demon válasza Bile Demon (#75835) üzenetére


Bile Demon
őstag

Végülis flexezni kellett.

Röviden:
1. gyárilag a külső csukló - tengely egy alkatrész egy cikkszám, egy japán ördöglakat, precíz illesztéssel. :DDD
2. a gyári szerelési utasításban benne van, hogy ne próbálja meg leszedni a külső csuklót. (mi szóltunk, mindez halál udvarias stílusban)
3. ismerek olyat, aki próbálta leütni, vett lehúzó szerszámot, és a vége az lett, hogy a gyűrű megdolgozta a hornyot és a bordákat a tengelyen.
4. én is próbáltam ütni (kitudja hátha), aztán leflexeztem a kosarat, szétszedtem, de a csillag ezután se jött le, a gyűrűt tágítani (zégerrel, csavarhúzóval stb.) nem lehetett, mert a tengely és a csillag között, ahova tágulna ott van egy lépcsős süllyesztett kiképzés a csillagban. Összenyomódni meg nem akar, hanem inkább tágul és befeszül, ha húzzák
5. próbáltam összenyomni a gyűrűt vékony csavarhúzóal és közben húzni a tengelyt, elvben működne, de ez több emberes lett volna, így inkább beflexeztem és a végén eltörtem ketté.
6. Na ez se volt elég, mozgott a két fél, de nem jött le sehogy (a bordák miatt oldalra nem mozdult), így 3 fele vágtam, és utána már a két kis darab lejött a maradék fél pedig a gyűrű maradékának körbeforgatása és eltávolítása után tengely irányba leüthető volt.

Viszont egy korong elég volt és alig kopott. Igazatok volt. :R

"Szakszerű" emelés és bakolás:

Félúton:

Tájkép csata után:

Kész:

Bruhe

(#76012) darvinya válasza imibogyo (#76010) üzenetére


darvinya
titán

Így már érthető, vidéki sufni bolt. :DDD

Bile Demon

Nem jött le a külső peremes kupak, ahonnét benyúlható a zégerig?
Persz zéger is csak egyenes állásban jön le, mint a kosár. :)

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#76013) Spec


Spec
őstag

Sziasztok!
Adott egy régi 50-es években épült családiház, aminek az építésekor nem igazán fordítottak nagy hangsúlyt a talajnedvesség elleni szigetelésre. Az egyik szobában egy festett felületű beton padló van, ami alulról eléggé kapja a nedvességet, és ez meg is látszik a szobában a páratartalmon rendszerint.
Szeretnék ráburkolni hidegburkolattal, de előtte ha van valami módszer, szeretném egy kicsit lezárni a nedvesség útját befelé a szoba felé.
Tudom, a lejobb módszer az lenne, ha feltörném, és alászigetelnék, de most valahogy nincs kedvem felvésni 15-20 cm betont, szigetelni, majd visszabetonozni az egészet.
Az a kérdésem, hogy van valami impregnáló anyag, amivel lekenhetem a betont, és az némileg vízzáróvá teszi a felületet? Vagy van valami spéci csemperegasztó, ami elláthatja ugyanezt a funkciót, mert akkor azzal végezném a lapok ragasztását. Előre is köszönöm az ötleteket!

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#76014) Barret001 válasza Spec (#76013) üzenetére


Barret001
addikt

Ha lezárod,a pára akkor is kijön.Bele a falba.

(#76015) inf3rno válasza Spec (#76013) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én ebbe nem itt kezdenék bele, hanem azt próbálnám meg kitalálni, hogy a talaj honnan kapja a nedvességet. Lehet, hogyha fektetsz le drain csövet a ház köré, akkor azon elfolyik az egész, és meg van oldva a probléma, vagy ha rossz a csatorna, akkor inkább azt kéne helyrehozni, hogy ne a ház alá folyjon az esővíz. Ha a padlót lekened, akkor ugyanez lesz, csak a fal fog felázni, aztán ledobja a vakolatot. Nálunk például ez van, és szellőző vakolatot tettünk rá, amit egy idő után persze szintén ledob, de legalább drágább.

Buliban hasznos! =]

(#76016) Spec válasza inf3rno (#76015) üzenetére


Spec
őstag

Igen, értem, ez is egy része a problémának természetesen. De a másik oldalról meg ez is egy plusz biztosíték lenne. Meg fogom oldani, hogy ne kapjon lehetőség szerint vizet a talaj oldalról se, de ezt a részét is meg akarom oldani, egyfajta többrétű védelemként. Miután leburkolom már nem férek hozzá a betonhoz, azért is akarom most még lapozás előtt lekezelni valamivel, ha lehet egyáltalán. Ebben kérnék segítséget, ötleteket.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#76017) A Zéé válasza Spec (#76016) üzenetére


A Zéé
addikt

Ahogy mondták, ha a betont leszigeteled, a víz megjelenik a falban. Nem majd valamikor, hanem kb. azonnal szóval így csak nedvesedő falakat fogsz tudni csinálni. Lehet odakenni kenhető szigetelést, létezik ilyen anyag, de az nem erre való, drága is, és még meg sem oldja a problémádat, csak újakat generál.
Műszaki ellenőr kolléga mesélte, hogy neki volt egy ilyen "kísérlete", amikor a tulaj nem akarta elfogadni a tényt, hogy amíg a víz be tud jutni a szerkezetbe, addig baj lesz, és az lett a vége, hogy mindenféle vízzáró meg szellőztető vakolatokkal sikerült eláztatni a belvárosi polgári lakás földszinti mennyezetét valahol 4-4,5 méterrel a talaszint felett.

Szóval, ha száraz betont akarsz, akkor akár van kedved, akár nincs, nem marad más, mint a vésés, szigetelés, újrabetonozás, és akkor a drága kenhető szigetelés re sincs szükség. Btw ezt is csak a burkolás előtt tudod elhárítani. Ha leburkolod, és esetleg utána kell vésni, az lesz a legdrágább...

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#76018) inf3rno válasza Spec (#76016) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én a fürdőszobás megoldásokból indulnék ki. Ott is hasonló a probléma, csak jóval durvább. Mi egyébként a kicsit felázós padlóra simán borítottunk még egy réteg betont, aztán lejárólapoztuk, nem foglalkoztunk a kérdéssel. Előtte már több szurokkal ragasztott parketta elrohadt rajta, aztán meguntok. A szurok réteg maradt alatta, lehet az is szigetel valamennyit. Függ valszeg a víz mennyiségétől is. Lehet nálunk határeset, és emiatt nem akkora gond, mint nálatok, ahol több van. Csak egy helyen jött le a vakolat azóta, vagy még ott sem, nincs most kedvem megnézni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#76019) Dani_kp válasza Spec (#76016) üzenetére


Dani_kp
őstag

Tudom hülye kérdés, de a betonozott helyiség rendesen van megcsinálva? Réteg rendnek megfelelően? Oda szoktak vízzáró réteget rakni. [link]

Mert ha az nincs, akkor hozzá sem kezdenék a burkolásnak. Igaz rengeteg pénz és sok idő, de ilyen esetben csak az újrabetonozás hoz javulást, amihez fel kell törni a már meglévőt.

Szerk.: Újra elolvastam, amit írtál. Csak és kizárólag az újrabetonozás fog megoldást hozni a megfelelő rétegrend kialakításával.
Nálunk két szobát kell betonozni, annyi a "szerencsénk", hogy csak a patkettát kell felszedni, meg a tükröt kiásni. Én 5 cm szerelőbetont terveztem, vízzáró réteg, 5-8 cm körüli vastag lépésálló nikecell, párazárófólia, térháló és végül 5 cm beton és csak erre megy majd valamilyen burkolat. Persze körbe, pedig meghagyni a diletációt. Nem kellene ennyire túltolni a rétegeket, de így nem fog felázni, plusz nyerek pár fokot is télen, talán annyira nem lesz hideg a padló, majd ha le lesz burkolva.

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#76020) Spec válasza Dani_kp (#76019) üzenetére


Spec
őstag

Írtam, hogy az 50-es években épült a ház. Szerinted milyen réteg rend van akkor? Semmilyen, akkoriban nem is nagyon hallottak ilyesmiről. Valószínűleg még egy szigetelő fólia, vagy bitumen lemez sincs alatta. A döngölt agyag "padlóra" simán rá van betonozva és csókolom. Maximum egy kis homok feltöltés van alatta, vagy az se.

[ Szerkesztve ]

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#76021) Spec válasza A Zéé (#76017) üzenetére


Spec
őstag

Igen, tudom, hogy ez a korrekt megoldás, csak bíztam benne hátha van egy kevésbé melós, modernebb, hatékonyabb módszer. Amúgy nem világos hogy a falban miért jelenne meg a víz, ha abban van talajnedvesség elleni védelem, szigetelés és az most se vizesedik. A beton valószínűleg nem a szigetelő réteg felett van, vagyis elvileg nem vezetheti a fölé a vizet, legalábbis jobban nem mint most.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#76022) inf3rno válasza Spec (#76020) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nálunk ami nagyobb részt megoldotta, hogy csináltunk egy tetőteret, aztán ami kipárolog, azt kiviszi fent a huzat az ablakon. Ez plusz járólap és szellőző vakolat így hárman megszüntették a penész kérdést és a falak is úgy tűnik, hogy rendben vannak most. Nem tudom, hogy nálatok van e megoldás rá. Igazából ha alászigetelsz, akkor is jó eséllyel megjelenik majd a falban, mert abba is kellett volna víz szigetelés. Szerintem. Utólag beletenni mindkettőbe azért nem kevés munka, plusz ha olyan módszert használsz a falnál, pl króm lemez belövése, akkor a statikát is leronthatja. Nem annyira egyszerű kérdés ez...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#76023) A Zéé válasza Spec (#76021) üzenetére


A Zéé
addikt

Biztos, hogy van a falban? És ha van is, honnan tudod, hogy jó állapotban van? A víz amúgy tudja a dolgát, ha ki tud párologni a padlószinten is, akkor nem fog feljebb megjelenni. Ha nem tud kipárologni a padlószinten, akkor megtalálja hol tud leghamarabb, és ott meg is fog jelenni.

Just a simple Lineman...

(#76024) Spec válasza A Zéé (#76023) üzenetére


Spec
őstag

Nem, nem biztos, de bízok benne. Jellemzően a falba azért raktak legalább egy kátránypapír csíkot anno, és végigkenték kis bitumennel. A fal az most se vizesedik egyébként. A padlón látok víz nyomokat. Olyasmi mint amikor sókiválás jön létre, amolyan fehéres foltok a festett padlón, amik a víz jelenlétére utalnak.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#76025) darvinya válasza Spec (#76021) üzenetére


darvinya
titán

A betonra rakott fal nedvesedik, ahogy nem tud kijönni a beton felszínére.
50 éves épületnél nincs szigetelés fal építés előtt.

Anno úgy lett ilyen probléma megoldása, hogy beton és fal találkozás tővébe lett berakva lyukacsos gégecső, azaz drain cső, ami kivezette a csatornába.
Persze víz folyás irányt előtte meg kellett határozni.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#76026) pjen válasza darvinya (#76025) üzenetére


pjen
félisten

Anyámék 64 ben építették a házat és szigetelték.

(#76027) darvinya válasza pjen (#76026) üzenetére


darvinya
titán

Csak az 14 év elteltével.
De, ha van akkori bitumen szigetelés, az milyen minőségű mostanra.
100+ éves épületben lakok, de itt szigetelés…
Persze kaptunk 10cm-es külső szigetelést a 60cm-es tömör téglára.
Fal meg totál vízesedik tőle, pedig 2 emeleten van a lakás.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#76028) pjen válasza darvinya (#76027) üzenetére


pjen
félisten

Az most lassan 60 éves és csont száraz.Igaz betonon bitumen azon kátrány papír megkenve bitumennel.Papír vissza hajtva és megint bitumen.

(#76029) darvinya válasza pjen (#76028) üzenetére


darvinya
titán

Régi rendesen kiépített szigetelés.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#76030) Barret001 válasza Spec (#76021) üzenetére


Barret001
addikt

Ha a falban a szigetelés magasabban van mint a padlószint,akkor nyert ügyed van.

(#76031) Stylewars_kp válasza cinemazealot (#75979) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Mekkora tetőfelületről vezeti el a vizet?

(#76032) cinemazealot válasza Stylewars_kp (#76031) üzenetére


cinemazealot
addikt

~120 m² (ház+garázs)

(#76033) Sándor -P20-


Sándor -P20-
senior tag

Ismét lettek lakótársaink, akiket nem hívtunk.
Egészen pontosan a nyár folyamán a föndémben a padlás és a menyezet deszka közötti részbe nyertük ismét egy családnyi német darazsat.
Alapvetően nem érdekelne különösebben a dolog, de úgy gondolták a lakótársak, hogy a tető alatti kijárat már nem elég nekik, és csináltak egyet az utcai szoba irányába is, befelé :O .
Ezt fincsi púrhab beinjektálással elrontottam.
Mivel tavaly egyik napról a másikra már elleptek bennünket, úgy gondoltam az idén magam intézem a kilakoltatásukat, mert a tavalyi menezetbontásos attrakció nyomait még nem volt időm teljesen eltüntetni, és ha a szakiknak szólok (még ha haverok is) ők nem fognak lacafacázni.
Tépnek, szakítanak, rombolnak. Mindent a tuti eredmény érdekében a legrövidebb idő alatt... :O :DDD
Az eszközök:

És a végeredmény:

Az sűrűárus szórópisztoly szívócsövére ZŐCCSÁRGÁVAL!! :DDD ráaplikáltam egy rövid tömlődarabot (hogy lássam az anyag fogyását) amit fel-feltöltöttem a kegyszerrel. Majd egy-egy sűrített levegő adaggal beinjektáltam a röpnyíláson keresztül a födémbe, amit tetőbontásos módszerrel feltártam. :D
Miután a flakon tartalmának jó 2/3-át apránként bejuttattam, a röpnyílás is kapott némi töményet, hogy a kint tartózkodó mázlisták se maradjanak ki a jóból. ;]
Szerintem elég volt egy kezelés. :P

40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.

(#76034) Sándor -P20-


Sándor -P20-
senior tag

Ja van mai friss szerzemény is. :DD :D :DDD

Nem, a macska már kb másfél éves darab.. ;]
A szerzemény a dobozban van.

Csak azt tudnám, hogy miért kell mindent szinte azonnal leellenőrizni. :DDD
Egyenlőre nagyon tetszik a kicsike.
Remélem ez is kibír annyit mint a régi. Az még osztrák metrós import volt.
kb 20 éves, ha nem öregebb.

40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.

(#76035) inf3rno válasza cinemazealot (#76032) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lehet erre tervezni is.

Valami ilyesmi az éves csapadékmennyiségünk:

Olyan 500 és 1000 mm között van. 120m2*[0.5-1]m = [60-120]m3/év. Legyen olyan 100m3/év, azzal könnyű számolni. Ha azt veszed, hogy van, hogy 2-3 hétig nem esik, utána meg egyben lejön az egész, akkor kb. 100/50*3 = 6m3-t kell időarányosan letárolni 3 hétre. Valószínűleg még nagyobb tartály kell, amit áprilisban feltöltesz és októberre apad le, mert általában tavasz elején és ősz végén van sok csapadék, nyáron alig valami, télen meg gond, hogy befagyhat, ha nincs talajszint alatt. Én pont emiatt akarom külön épületbe vinni, hogy télen az üvegházba is ilyen víz menjen, és a fagy ne jelentsen gondot. Gondoltam még arra is, hogy a tavaszi fagyoknál locsolnám a fákat és a szőlőt.

Buliban hasznos! =]

(#76036) PitLee válasza Sándor -P20- (#76034) üzenetére


PitLee
őstag

Fekete fehér: Hallod itt az új hátvakarónk.
Cirmos fehér: Hááát nem akarlak megsérteni, de innen föntről nézve szerintem ez egy macskakonzervnyitó . . :DDD

(#76037) Barret001 válasza inf3rno (#76035) üzenetére


Barret001
addikt

Már aki csókos helyen lakik ugye?

(#76038) inf3rno válasza Barret001 (#76037) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ezt most nem tudom hogy értsem. Az idei év remélem, hogy inkább kivétel, mint szabály, különben elég nagy szarban vagyunk és nagyon meg fog nőni az öntözés és víz tárolás jelentősége. Én mondjuk már erre tervezek, de ezek alapján lehet, hogy kevés lesz az az 5-10m3, amit beterveztem, és dupla ennyi kell. Nálunk mondjuk van kút kipótolni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#76039) Barret001 válasza inf3rno (#76038) üzenetére


Barret001
addikt

Én már szarban vagyok,és az utolsó előtti "helyen" színben ...Így értsd!

(#76040) Spec


Spec
őstag

Na jó, meggyőztetek. Felszedem a padlót. Megnéztem, és alig 5 cm vastag beton van alatta, van ahol még annyi se. Alatta meg egyből a döngölt agyag, szóval még csak olyan nagy meló se lesz feltörni. Alá milyen szigetelést javasoltok? Nem lesz padlófűtés, se vezetékek, semmi. Sima beton padló, amire szeretnék majd ráburkolni greslappal.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#76041) Stylewars_kp válasza imibogyo (#76010) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Ez hol van helyileg?

(#76042) Barret001 válasza Spec (#76040) üzenetére


Barret001
addikt

Én lépésálló nikecell táblákat raknék a beton alá.

(#76043) Ciccuka válasza Sándor -P20- (#76034) üzenetére


Ciccuka
veterán

Aranyos cicuk :K

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#76044) A Zéé válasza Spec (#76040) üzenetére


A Zéé
addikt

Ha már nekiállsz, az ideális rétegrend:
10 centi kavics
1 rtg Dörken lemez (8mm-1 cm)
5 cm szerelőbeton
1 rtg. bitumenes szigetelő legalább olyan magasan felhajtva a falra, hogy a lábazat takarjon csak rá.
10 cm XPS szigetelés
1 rtg PE fólia
6-7 cm aljzatbeton, benne 1 rtg 6/150/150-es háló
2 cm gres lap ragasztóval

Ebből spórolásképp ki lehet hagyni a kavicsot, meg az XPS-ből is elég az 5 cm is (én raknék mindenképp, ha már...).
A Dörkent én meghagynám, az is egy egész jó vízfékező réteg.
5 cm szerelőbetont nem spórolnám sokkal vékonyabbra, ez sem lesz mindenhol 5 cm a végére....
Bitumenes szigetelőből valami normálisabb 4-4,5 mm vastag modifikált bitumenes lemez legyen.
Aljzatbeton se legyen vékonyabb szerintem.
Tehát a földből is szedni kell vissza valamennyit.

Just a simple Lineman...

(#76045) Spec válasza A Zéé (#76044) üzenetére


Spec
őstag

Köszi szépen! Az aljzatbetonba mindenképpen kell a beton háló? Sok helyen ezt elhagyják. Komoly terhelés nem menne rá igazából. Egy sima nappali, tartózkodó szobáról van szó.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#76046) inf3rno válasza Barret001 (#76042) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem is kell alá hőszigetelés, nálunk elég hideg lett nélküle.

Buliban hasznos! =]

(#76047) A Zéé válasza Spec (#76045) üzenetére


A Zéé
addikt

Meg lesz bojgatva a jelenlegi tömör talaj, amit vagy sikerül rendesen újra tömöríteni, vagy nem. Előfordulhatnak kisebb-nagyobb mozgások a burkolat alatt, ami aztán vagy elrepeszti a betont, vagy nem. Ha raksz bele hálót, akkor kb. 0 az esélye a komolyabb repedésnek. Nem egy vastag rétegrend ez igazából, azért nem hagynám ki belőle. Ha lenne alatta valami stabilabb vastag beton, akkor nem kellene.

Just a simple Lineman...

(#76048) darvinya válasza Spec (#76045) üzenetére


darvinya
titán

Hogy legyen még 1 tanács.
Elsősorban a bontást középről indítamám, s fal szigetelés vigyáznék.
Után a döngölt földet mélyíteném annyira, hogy plusz rétegek is elférjenek.
Újradöngölés után jönne egy kb. 5cm poros murva, amit szinten ledöngölném.
Persze mindegyiket vízszintbe hoznám.
Ezután 20m² alatti alapozó betont öntenék ki, afeletti méretnél háló nagyon is ajánlott.
Szigetelések, víz és hő.
Végbeton, ez is érdemes hálózni.
Erre mehet már a butkolat.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#76049) Spec válasza darvinya (#76048) üzenetére


Spec
őstag

3,05x3,35 a helyiség. Durván 10 m2. Egy ülőgarnitúra, egy kis szekrény, meg egy dohányzóasztal ami van a szobában. Ennyi az össz terhelése.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#76050) Barret001 válasza Spec (#76049) üzenetére


Barret001
addikt

Én még ilyet nem hallottam,hogy vas kell bele! Nincs rajta terhelés,nem reped meg.Na azt lesz szép bontani,ami be van vasalva!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.