Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Irmscher 353 #49798 üzenetére
Az egy régi Wartburg?
Erről tuti fel foglak ismerni.Szerk.: Már látom, hogy csak parkoló módra kell...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pete55555 #49852 üzenetére
Amúgy gondoltam. Ha meleg a víz, és csak hőn kell tartani, akkor sima 240V-os villanylepedőt kell megfelelő négyzetméterben a kádra ragasztani, és beburkolni szigeteléssel. Pl gyapot. Az egész alá-felé illik valami nedvességálló takarás, és ennyi.
Sacc egy 20-as plusz FI-relé (30mA-nél ne legyen butább) ha nincs a lakáson.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Drizzt01 #49876 üzenetére
1.
Régi magnókazettás megoldás, feszítőrugó, eject gombbal oldható lock. Bonyolítható eject gomb helyett mágneszárral, aktív mágnessel, stb...
2.
Automata zsanéros kis (105-110 mm-es) szellőző ventilátor zsalumozgatója.
3.
Volt még valami a fejemben, de huss odalett. Haeszembe j..izé kiforr a gondolat, akkor leírom... -
törölt tag
válasz Zola007 #49903 üzenetére
Milyen nehéz lesz a kész konstrukció?
Folyóméterre lehet kapni szövet táskapántot. Én egy darabból megcsinálnám két karikával a fület, a pvc-re vinilfix segítségével rögzíteném, utána ha sikeres a ragasztás elvarrnám a két karika végét. Extra rögzítés lehet akár annyi is, hogy pici csavart felforrósítasz, és pár helyen összecsavarozod az pántot és a csövet. A csavart nem kell benne hagyni, elvben elég jól össze tudja olvasztani a két anyagot. -
törölt tag
válasz Blabcsi #49950 üzenetére
Bocsánat. Nem "vagy", hanem "és" kell egy első villa.
Villára első kerék helyére konzol a fúrónak. Ez lesz felül.
A merev tagokra a fúrógép, a befogott szerszám, és a munkadarab rögzítő hosszát figyelembe véve csinálsz egy tárgyasztalt.
A fogaslécet a merevtagra rögzíted, a fogaskereket a mozgó tetejére. A fogaskerékre raksz valami tekerő rudat.
A kormány helyét vagy levágod, vagy fúrsz az asztalba neki lyukat, de érdemes rárögzíteni valami lemezt, ami a billenés ellen véd.
Ha gázteleszkóp akkor a nyomással lehet beállítani a szükséges visszatérítő erőt, ha valami rugós akkor az macerásabb... Akkor valószínűleg vágni kell a rugóból, és nyújtani hogy megmaradjon a hossza különben beesik a teló a vágásból adódó mértékben.
Ha nincs fogasléc akkor is van megoldás, de az több helyet igényel. Ha gondolod valamikor felugrok, és megrajzolom mire gondolok. -
törölt tag
válasz Blabcsi #50536 üzenetére
Ilyesmi?
Vagy hordozható kellene?
A Google+-on a szintén városunkbeli Kiss Attila Csongor is ebben gondolkozik, de neki elég egy Dremel alapnak.. Ha belenézel az idevágó gyűjteményébe, vagy a #barkácsasztal hashtag-re ránézel, akkor láthatsz ötleteket. -
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #50575 üzenetére
Helló.
Izé. Félisten úr legyen szives... És melyik fórumrészben is vagyunk? -
törölt tag
Sok szép doboz... Mi lesz belőle? Eladod Laraxiornak?
-
törölt tag
Ötlet kellene.
Biciklivázban szeretnék elvezetni egy micro usb kábelt, meg három bowdenházat, és talán egy-két világítási kábelt.
A ki- és belépési pontokra kellene valami átvezető amiben van minimális mozgása a cuccnak, de az esőt nem vezeti be.
Van erre valami gyári megoldás?Kerékpáros topicban kérdeztem, de mintha láthatatlan tintával írtam volna...
-
törölt tag
válasz Blabcsi #50832 üzenetére
Motorban annyira nem vagyok otthon, de mintha lenne erre valami arányosság... Ha adott teljesítmény mellett áttétellel csökkented a fordulatot akkor megjelenik a nyomaték is, mert a kettő szorzata a teljesítmény alapján állandó(?) vagy ilyesmi.
Ilyenkor de sajnálom, hogy átröhögtük az összes Műszerek és mérések órát...
-
törölt tag
válasz feco72 #50933 üzenetére
Ha már hiányoltátok a képet:
Powerfix Profi Mini tool kit néven vettek nekem ilyet fél éve a Lidl-ben. Gondolom ugyanaz.1. Igen.
2. Vágni.
3. Sose használtam, de saccra azzal szabályozod fel a csiszolóhengert, ha bemaródik, illetve azzal koptatod le a vágótárcsáról a rátapadt alu-réz-műanyag maradványokat amelyek kisebbek mint a csiszoló szemcsenagysága.
4. Finomság.
5. Vágókoronggal csak vágni illik. Gondolom puha anyaghoz van a nagy tárcsa. (Ha arra gondolsz.)
6. Dörzsár van ott nálam eredetileg, de ha elküldöm ezt a posztot akkor megnézem mi van ott a képen.
Szerk. Olyasmi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bakker...
Azt hittem van itthon Palmatex... De csak valami Pattex cipőragacs, ami hasonló fekete/sárga tubusban van.Ötlet kellene mivel rakjak vissza egy régi laptop zsanér tartó recés anyát a műanyagba?Mindegy... Majd holnap.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Submarine #50987 üzenetére
Köszi, és neked is Kernel.
Melegíteni csavart általában akkor szoktam, ha vagy be van rohadva a műanyagba, vagy spec feje van mint az előzőekben említettek, és nincs hozzá megfelelő szerszám amivel nyomatékot tudok ráadni.De ez itt egy metrikus csavar, és a hozzá tartozó beöntött recés anya szakadt ki belőle. Ebben annyira nincs tapasztalatom. 3-4mm az egész mélysége...
Első körben ragasztani fogok.
Kernel: Nem komolytalan a Palmatex, csak semmibe kell venni azt ami rá van írva. Van amikor olyan híg, hogy nem indul meg a bőrösödés sem a kiírt idő alatt. No meg vékonyabban kell felvinni a felületre mint gondolnád, és ha már azt hiszed, hogy túl száraz akkor kell összenyomni. Viszont az erő számít amivel összenyomod, nem az összenyomás időtartama.
De vélhetően a kétkomponensű megoldás mellett maradok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na szóval.
Van egy usb-s dvb-t tuner, vezetékes antennával aminek a vége M3 (metrikus menet, 3-as) teleszkópos, fordítható, mint a táskarádiókon van.
Mivel tudnék nagyobb nyereséget előhozni az antennából? Esetleg ha lecserélem valami hosszabb teleszkópos antennára, a tönknél a csatlakozásnál akkor érek el javulást?
Mennyire mindegy, hogy milyen véget tekerek fel a teleszkópos helyett? Van itthon egy régi Ericsson T10 külső botantenna, M5 csatlakozással. Ha összeütök egy M3-M5 átalakítót annak mennyi értelme van, ha csak kézzel odafogva az antennát kb hasonló jelerősséget mutat a pc-s lejátszó program?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FSP Raider RA 750W 80 PLUS SILVER tápegység
- 12V 18A 220W 19.5V 11.8A 230W 12v 300W 12v 400W Tápegységek Egpu - Pico Psu ( mini itx - sfx ) Nas
- Szerver Tápegység Gold / Platinum 750W 1000W 1200W 1600W 2000W Breakout Board Kábel HP DELL 12V
- be Quiet! Dark Rock Pro 4
- Noctua NF-A14 PWM chromax.black.swap (14cm)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest