Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85001) Barret001 válasza Marcsello31 (#84999) üzenetére


Barret001
addikt

HDD-ODD :)

(#85002) RafaelEKH válasza Marcsello31 (#85000) üzenetére


RafaelEKH
tag

Kell különben testmem alatt 60 felé megy az SPD ebben a melegben és akkor nem tudom, hogy a meleg miatt vagy másért hibázik

(#85003) RandomName válasza Essejó (#84990) üzenetére


RandomName
aktív tag

Lassabban köt, ha a vízbe szitálod a gipszet, hagyod pár percig, hogy felszívja, és utána kevered el. Vagy bányahomokkal is lehet növelni a kötési időt, illetve a minél hidegebb víz is lassítja....

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001

(#85004) mikloss

Sziasztok!

Lenne a panel lakásunkban egy teljes radiátor csere kb. 450e Ft összértékben.
Erre úgygondolom már érdemes valamilyen szerződést kötni a szakival aki fogja végezni. Tudtok valamilyen bevált formátumot erre az esetre?
Googlival csak ilyen rendes munkaszerződéseket találtam, ilyen eseti megbízást nem.

Köszi! :R

Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"

(#85005) macilaci78 válasza mikloss (#85004) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mit szeretnél? Garanciát az elvégzett munkára, közbért?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85006) mikloss válasza macilaci78 (#85005) üzenetére

Főleg garanciát, hogy elvégzi amiben megegyezünk.
Kötbért nem várok el, nem tudom mennyi szaki menne bele..

Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"

(#85007) cinemazealot válasza mikloss (#85006) üzenetére


cinemazealot
addikt

Bármilyen eseti megbízásra alkalmas lehet egy két tanús megállapodás. Mint egy autó adásvétel. Leírjátok, miről van szó (mit, mennyiért, mikor, milyen határidővel stb.), aláírjátok, odarángattok két tanút, oszt' hadd szóljon. Ha az illető hivatásos (van múltja, renoméja), akkor akár az e-mailes megállapodás is elég lehet, bár az nyilván hamisítható.

Egyébként pedig akár van papír, akár nincs, legrosszabb esetben is csak perelheted az illetőt, ha meggondolná magát, az pedig csak plusz költség, és ki tudja, mikor, milyen eredménnyel zárul. Esetleg kérdezz be az Építő/felújító topikba, ott szerintem ez gyakrabban felmerülő téma, mint itt.

[ Szerkesztve ]

(#85008) PROTRON válasza mikloss (#85004) üzenetére


PROTRON
addikt

Magyarországon elvileg minden ilyen munkát csak számla ellenében szabad végezni, számlát csak az adott területen képesítéssel rendelkező személy vagy vállalkozó állíthat ki az adott munkanemre.
Számla ellenében kötelessége az elvégzett munkára 1 év jótállást vállalni.
Tehát nem az anyag hiba miatti törésre, arra nem vonatkozik. Arra vállal garanciát hogy minden csavart jól meghúzott, amit vízszintezni kellett kivízszintezte, amit üzempróbázni kellett lepróbálta (pl nyomást ellenőrzött ha adott munkatípus indokolta).
A kisebb vállalkozásoknak standard nyomtatványaik vannak ilyen "szerződésre" amiben a pontozott vonalra felírják hogy mi a specifikált munka.
De magad is megtudod szövegezni, ahogy kollega is javasolta wordben.

De sima KATA-s vállakozó esetén elvileg a számla is elegendő a pereskedéshez.
Mert ugye senki sem szorít pisztolyt az illető fejéhez hogy be is tartsa akár ptk szerinti kötelezettség, akár szerződés szerinti.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#85009) Stylewars_kp


Stylewars_kp
senior tag

Két lakásban is használtam hisec ajtót. A napi zárja 2 hét után szétpotyogott. Zárbetétje gagyi kínai. Elzett vagy abus zártbetét csak faragással rakható bele. Kilincs nem tömör hanem lemezből van hajtva vagy műanyag be se tudtam határolni, le is tört belőle egy darab. A kilincs belső fala egy lemez, ami csavarja néhány hét alatt kitört tövestől. Vissza se tudom ragasztani, mert borzasztó minőségű. [link] Lépcsőházi ajtónak megfelelő lehet szerintem zár és kilincs csere után.

Szerk.: [link]

[ Szerkesztve ]

(#85010) macilaci78 válasza Stylewars_kp (#85009) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A lakásfelújítós topikban már évekkel ezelőtt meguntuk a HiSec savazását. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85011) cSuwwi válasza Stylewars_kp (#85009) üzenetére


cSuwwi
aktív tag

Örülj neki hogy csak szétpotyogott. Nekem is szétpotyogott, de a betörő által, aki akkor volt szíves kitörni az egyik zárbetétet, a másikat meg egy máshonnan lopott kulccsal simán kinyitotta, több százezres károm volt a csodaajtó miatt kb. 10 éve (meg az egyik lépcsőházi szomszédomnak is ugyanezen okok miatt).
Az első lépés egy ilyen hisecnél a zárcsere normálisra.

[ Szerkesztve ]

(#85012) RandomName válasza cSuwwi (#85011) üzenetére


RandomName
aktív tag

Csak én vagyok itt olyan "beteg", hogy ajtóval adott zárat sosem használnék?
Pont az ilyen dolgok miatt, másrészt ha a gyárban van korrupt ember, akkor hozzá tud férni zár sorozatszámhoz, lakcímhez, és pár év múlva ha kiárul egy adatbázist, (és az sem kizárt, hogy mint gyártói alkalmazott tud pótkulcsot rendelni) akár kulccsal együtt.

Az ajtókkal adott zárra én úgy tekintek, hogy amíg a felújítás megy, és jön a vizes, villanyos, burkoló, stb, addig adok nekik kulcsot. Utána meg azonnal csere. Mert ki tudja hogy a megbízható burkoló 2 sörös embere aki még maradt fugázni hány példányt másol a Mister Minit-ben belőle valamelyik este amikor kell a pénz...

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001

(#85013) PROTRON válasza RandomName (#85012) üzenetére


PROTRON
addikt

Ha lesz saját lakásfelújításom, tuti hogy csak addig maradna meg a gyári zár, amíg nem érkeznek meg az első nagyobb értékű anyagok. Utána már megoldás kell, mert azokat is simán szétlopják...gáz ha a teljes 500-600k-s villanyszerelési anyag eltűnik, a mondjuk 1millás burkoló anyagokkal és konyhabútor elemekkel...

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#85014) RandomName válasza PROTRON (#85013) üzenetére


RandomName
aktív tag

Szaktárs vagyok, villanyszerelő, annyi, és annyi melóhely kulcsa volt már nálam, és tökre olyan embereknél látok még az adott helyekhez kulcsot, hogy néha legszivesebben visszaadnám, hogy én nem akarok felelősséget vállalni úgy a megrendelő cuccaiért, hogy náluk is van belőle.
Amúgy szokott lenni "nyaralós" melónk sok. Tulaj pár hónapra elköltözik, és kb a kp-t, meg az ékszert rakja el, de a vibrátor/Playstation/Rolex kb minden elöl van, a belsőépítész elmondja mire szabjuk át az épületet, és hajrá.
És melletünk kb orkok jönnek válaszfalat kivágni új ajtónak, meg úgy rakni térkövet, hogy a család nappalijában terítenek meg ebédre a tv, és a klíma mellett....
Én rendesen agyfaszt tudok kapni tőle. :D

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001

(#85015) Spec


Spec
őstag

Sziasztok! Adott a képen látható zuhany gégecső. Sajnos kicsúszott a fém külső burkolata a perem alól és megsértette a belső műanyag csövet, amit így a víznyomás meg is repesztett. Arra gondoltam levágom a sérült részt, de nem tudom leszedni a végét. Tudja valaki hogy lehet szétszedni? Vagy talán ez nem oldható? Úgy látom mintha ragasztva, összepréselve lenne a vége esetleg. Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#85016) A Zéé válasza Spec (#85015) üzenetére


A Zéé
addikt

1000 Ft egy új, nem éri meg semmilyen kínlódás.
Ezek nem szétszedhetőek amúgy sem.

Just a simple Lineman...

(#85017) cinemazealot válasza A Zéé (#85016) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ez pont 1000 Ft-tal több, mint amennyit szánni kéne egy szándékosan gyatra minőségben legyártót ótvar vacak javítására... :U

#csakhangosanmorgok
#tervezettelavulás
#fogyasztóitársadalom

(#85018) Stylewars_kp válasza macilaci78 (#85010) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Ne mond, hogy szerinted jó?!

(#85019) Stylewars_kp válasza RandomName (#85012) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Milyen adatbázisról beszélsz? Annyira kaka a felső zárbetétje, hogy belekalapáltam egy csavarhúzót és kibírtam nyitni...kódok...adatbázis.

Építkezés során én is kiszedtem az ajtók zárjait és tettem bele innen-onnan összekóburált betéteket. Azokat a kulcsokat adtam a mestereknek, de cselesek voltak, mert egyszer észrevettem, hogy a meggyfáról szedegetik le a kulcsot. :DDD

(#85020) Spec válasza A Zéé (#85016) üzenetére


Spec
őstag

Részben egyet értek vele, de...
Egyrészt ez nem 1000 Ft-os volt, mert pont elegem lett belőle, hogy az 1000 Ft-os vackok kb. 3-4 hónap alatt tönkre mennek, és egy olyat vettem, ami elvileg erősített kivitel. Egyébként magyar gyártmány, és ha jól emlékszem talán 3000 Ft körül volt az ára.
Úgy ahogy megérte, mert ez meg 1,5-2 éve megvan már kb. vagyis talán egy fokkal jobban jártam, mint az 1000 Ft-os szarokkal, de azért idegesítő, hogy állandóan elszaródnak.
Amúgy én se erőltetném a dolgot, csak mivel pont a végénél egy rövid szakaszon repedt csak ki, gondoltam, ha esetleg még egyszerűen javítható, akkor megoldom. Legalább ennyivel kevesebb hulladék keletkezik feleslegesen. :U

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#85021) hotkar válasza Spec (#85020) üzenetére


hotkar
aktív tag

Na, itt az ideje bezárni a topikot.

A szigszalag már eszedbe se jutott?? ;]

(#85022) Spec válasza hotkar (#85021) üzenetére


Spec
őstag

De! :D
Korábban már többször is próbáltam, de nem ér semmit, mert ahogy rámegy a nyomás úgyanúgy spriccel alóla a víz. De ha tudsz olyan "szigszalagot", ami viztömören szigetel, akkor az megoldás lehet. Sajnos gyanítom, ha van is ilyen, akkor az önmagában drágább lenne, mintha vennék egy új gégecsövet :D

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#85023) leweegee válasza Spec (#85015) üzenetére


leweegee
aktív tag

A nyíllal jelzett fehér és barnászöld műanyag közé egy penge/csavarhúzó és szét kell őket feszíteni, ( a barnástöld műanyagra can a belső cső húzva es külön kijönnek a fejérből) a többi majd adja magát. Menthető ez még.

Ezek kicsit merevebbek de tartósabbak. [link]

[ Szerkesztve ]

Ne nőj fel! Csapda!

(#85024) Spec válasza leweegee (#85023) üzenetére


Spec
őstag

Köszi! Teszek egy próbát. Majd beszámolok az eredméynről :D

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#85025) alcsa válasza Spec (#85022) üzenetére


alcsa
senior tag

A multkor volt rola szo, hogy inkabb ezt a fajtat kell hasznalni, azzal nem lenne ilyen gond. Ez Grohe utanzat, de szerintem tobbet tartana ez is mint barmelyik ilyen fem spiralos cucc.

(#85026) razorbenke92 válasza leweegee (#85023) üzenetére

Egyetértek.

Nálunk a gyerekek esti fürdetésekor leesett a zuhanyfej, és eltörött a műanyag hollander rajta.

Egy 16-os ötrétegű kulcsos idomról vettem egy hollandert, szétszedtem és újra összeraktam kb. 10 perc alatt, és nem kellett utána slaggal fürdenünk :))

Apám is kiröhögött, hogy drágább már a kulcsos idom mint egy új cső :DDD

Szerk.: Annyi, hogy nekem a barna elemben volt egy belső kulcsnyílás, bele tudtam fogni imbusszal, és tekerve széthúzni könnyebb.

[ Szerkesztve ]

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#85027) pjen válasza alcsa (#85025) üzenetére


pjen
félisten

Grohe. Én vettem ilyent, nagyon jó, ha nem mozgatom, ha leveszem, visszateszem már nem úgy áll ahogy szeretném.

(#85028) Stylewars_kp válasza alcsa (#85025) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Én aliról rendeltem egy ezresért. 2 éve jól szolgál, fekete, nem kopott le róla a festék sem.
A mömaxos meg az obis 1 hónapot bírt, mielőtt eltört volna a menet a tusoló fej és a zuhanycső között.

(#85029) Inhouse válasza RandomName (#85012) üzenetére


Inhouse
őstag

Vannak akik autót vesznek és abban olyan gyújtáskapcsoló/zárak vannak, amikhez lehet akárhány kulcs...de nem cserélnek zárakat. :) Sőt a használt autókhoz sok esetben csak 1db távirányítót adnak, mert elveszett/tönkrement/nem találjuk, majd küldjük...

Üdv Inhouse

(#85030) Inhouse válasza Essejó (#84988) üzenetére


Inhouse
őstag

Persze, jó ez így, csak a lustaság miatt írtam, mert azért úgy hamarabb meg lett volna, kisebb munkával.
Azt is írtam a húzás mellett, hogy ha nem enged, akkor meg kell fogni vele tőben a vezetéket és nőgyógyász módszerekkel egy szike segítségével megblankolni, majd WAGO.

Üdv Inhouse

(#85031) j.bravo válasza Stylewars_kp (#85018) üzenetére


j.bravo
addikt

Ha jól értem, már akkor annyira sok rossz tapasztalat volt, hogy telítődött vele minden jelenlevő, és már nincs hírértéke, belefáradtak a sokezredik alkalommal posztolni róla hogy ez a darab is sz@r.

Whatever.

(#85032) Stylewars_kp válasza j.bravo (#85031) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Ja, értem. Ok, bocs. Csak felmerült a bb topicba.

(#85033) macilaci78 válasza Spec (#85015) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Tippre szét kell húzni.
Van a szűk belső átmérőjű cső, aminek a vége jobb oldalon az a réz színű, illetve a külső, inox, ami most is látszik. Tippem szerint a gumicső vége a kettő közé van beszorítva.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85034) macilaci78 válasza Stylewars_kp (#85018) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem rossz, de a jó nem ilyen. ;]
A lakeásfelújítós topik tanulságait levonva magamnak Nívó bejárati ajtót vettem. Az se volt makulátlan, kb fél után a felső zártest megadta magát. Kellett pár telefonhívás kizárni a zárbetét hibáját, de végül csak kijöttek és kicserélték.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85035) Spec válasza macilaci78 (#85033) üzenetére


Spec
őstag

Jelentem, sikerült a beavatkozás.
A réz színű műanyag, ami amúgy nem műanyag, hanem valóban egy kis réz idom, ami bele van dugva a fehér műanyagba, az simán kijött belőle egy kés segítségével a perem alá nyúlva. Azon volt a fehér műanyag cső. Azt lehúztam róla, levágtam a kihasadt részt, visszadugtam, és már jó is. Úgyhogy lazán menthető volt :)

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#85036) dokee78


dokee78
félisten

Nemrég segítettetek akkus csavarozó témában. :R

Benzin motoros fűkaszák közül melyik alsó kategóriás gép a legjobb vétel?
Max 60k-ig?
Csak új gépet vásárolok.

(#85037) RandomName válasza dokee78 (#85036) üzenetére


RandomName
aktív tag

Hát.... Én pár éve elektromosra váltottam.
De pár sarokpont:
Ne legyen "hétzenés", azaz nem kell rá 4-5 feltét (láncfűrész, stb) csak fűkaszálni tudjon, de azt nagyon.
Legyen a városodban (közeli településen) szervíz.
Minél több garancia.
Ezen belül kb mindegy milyet vásárolsz.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001

(#85038) Essejó válasza dokee78 (#85036) üzenetére


Essejó
veterán

Nekem egy ilyen link volt. 2019 július óta csak 100-as benzint, olajat, és négyszögletes damilt vettem hozzá. Meg egy fémkoppantós automata damil fejet, mert a gyárit hozzávertem egy nagy bazalt kockához és elrepedt. Nem tőlük de ilyet. link Most májusban eladtam mert ahova költöztünk pici a kert.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#85039) RandomName válasza Essejó (#85038) üzenetére


RandomName
aktív tag

Az sem rossz, én mostanában kaptam rá a műanyag csapó(?) ütőkésre.
Gyakorlatilag a 3 műanyag fület a fordulat tartja kint, de ha valami akadály van, akkor nem eldob mint a fém ütőkés, hanem csak kicsit ránt viszont vágásteljesítményben a damilnál sokkal jobb.
[link]

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001

(#85040) Flowtation válasza RandomName (#85039) üzenetére


Flowtation
őstag

Ez érdekes. Hogy viselkedik, ha belemész pl. egy vakondtúrásba?
Az előző kommentben írtad, hogy ne legyen cserélhető fejes? Ez miért nem jó? Nekem pont jó lenne ágvágó, sövényvágó fej, sőt olyat is láttam, aminek mini rotakapa is ment a végére. Ezek a gépek nem jók? Maga a gép ugyanaz. Tényleg kíváncsi vagyok, nem kekeckedek.

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#85041) Spec válasza Flowtation (#85040) üzenetére


Spec
őstag

Mindig is furcsállottam, hogy a legtöbb fűkaszát használó ember a damilos megoldást preferálja, de méd a profik is, akik kvázi ebből élnek, ide értve mondjuk az önkormányzati közmunnkásokat is, és minden kertgondozót, vagyis a fűkaszát használók kb. 99%-a csak a damilra esküszik.
Nekem egy Husqarna 125R gépem van, már kb. 15 éve megvan. Már az első használatnál rájöttem, hogy a vágókéssel a nagyobb gazt, bozótot, sokkal jobban/szebben lehet vágni, mint a damillal. A kissebb fűre, értsd, ami nem nagyobb mondjuk 5-8 cm-nél, meg még bőven elmegy a fűnyíró is. Felesleges a fűkaszával vacakolni.
Két okból utálom a damil fejet. Egyrészt nagyobb gazban gyorsan kopik, gyakran kell cserélni. Sokan nem gondolnak rá, de ezzel is teleszórjuk a környezetünket mikroműanyagokkal. Nem gyanús senkinek, hogy ami fogy a damilfejről, az valahova eltűnik? Hova tűnik a kopás? Hát szétszóródik a területen, amit kaszálunk, és szépen felhalmozódik a talajban. Persze egy ember esetében ez nem sok, pár dkg évente, de több millió ember esetében a Földön ez már tonnákban mérhető.
Másrészt én anno még megtanultam rendesen hagyományos kézi kaszával kaszálni, és megszoktam, hogy az milyen szép rendet húz. Utána a levágott gaz megszárad, és könynen összegyűjthető a területről. Akár szénaként fel is használható, vagy később elégethető. A levágott gaz nem rakódik le a területen, nem rohad bele, ezáltal nem fog úgy gyomosodni, nem fog mohásodni, lazább szerkezetű, kezelhetőbb elsz a gyep. Ezzel szemben a damilos kasza szétcsócsálja a levágott gazt és szétszórja az egész területen. Egyrészt ocsmányul néz ki, másrészt ha össze akarnád gyűjteni, akkor az elég nehézkesen menne csak.
Szóval én emiatt ha a motoros fűkaszát használom, akkor csak a vágókéssel. Óvatosabban kell vele bánni, de sokkal szebb munkát lehet vele végezni, mint a damillal, és nem utolsó sorban nem szórod tele a kertet mikroműanyagokkal. Jah és egyébként úgy nem is olyan hangos, és nem is terheli úgy a motort, mert viszonylag egyenletes fordulatszámon hazsnálod a gépet. Persze tudom, hogy kb. egyedül vagyok a véleményemmel :)

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#85042) Tothg86 válasza Spec (#85041) üzenetére


Tothg86
tag

Respect! Ezen én is tanakodtam. Meg kellene tanulnom rendes kaszával kaszálni, az a legtisztább.

(#85043) pjen válasza Tothg86 (#85042) üzenetére


pjen
félisten

Meg a legfárasztóbb is. És meg kalapálni és fenni is meg kell tanulni.

[ Szerkesztve ]

(#85044) Top cat válasza Spec (#85041) üzenetére


Top cat
őstag

A motoros kaszát javarészt olyanok használják, akik nem igazán foglalkoznak a környezettel. Mikroműanyagról fogalma sincs, de ha el is gondolkodik rajta, leszarja.

Kaszálni meg nehéz és érteni is kell hozzá. És azt nem is tudod akármikor használni.

(#85045) pjen válasza Top cat (#85044) üzenetére


pjen
félisten

A motoros kasza mikróműanyag szennyezése hibahatáron belül van. Ha azt nézem, hogy kétezerben egy gép gyárott 130000 tejfölös poharat műszakonként és több gép volt. Ez csa pohár.

[ Szerkesztve ]

(#85046) -ZeeZee- válasza Top cat (#85044) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Meg száműzni kell az összes vakondot, nehogy minden 10. vágásnál beleállítsd a kaszát egy túrásba.

(#85047) macilaci78 válasza pjen (#85043) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Viszont csendben lehet használni. Van olyan hely, ahol nemcsak hogy előírják, mikor végezhetsz zajos kerti munkát, de keményen ellenőrzik is. Van, aki inkább csendben kaszálna, mert az jobban befér az idejébe.

Kalapálni egy satun, vagy egy darab szögvason is lehet, 1 hektár kaszálása során meg ha nem érzel rá a fenésre, nem neked való a kerti munka.
Gyerekkoromban a platós Wartburgot kb a fülke tetejéig raktuk villával a frissen vágott herével, ez 2 napi adag volt az otthon tartott jószágnak. Apánk kaszált, öcsémmel meg raktuk, előrébb álltunk a kocsival, raktuk, előrébb álltunk...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85048) pjen válasza macilaci78 (#85047) üzenetére


pjen
félisten

Kalapálni bármin lehet, de ha habosra vered hiába fened. Az nem úgy működik, hogy veszel egy kaszát és kaszálsz. Te tudod a legjobban. Egy motoros kaszát viszont mindenki tud használni.

(#85049) Top cat válasza pjen (#85045) üzenetére


Top cat
őstag

Az biztos, hogy az élelmiszer ipar, több műanyagszennyezést produkál. Éppen ezért kellene mindenhol csökkenteni, ahol lehet.

#85046 -ZeeZee-
Az biztos, hogy nem használ az élének. :D

#85047 macilaci78
Lucernát, búzát, minden vastagabb szárút, viszonylag könnyű vágni. De füvet vágni már sokkal nehezebb. Pláne ha nem nedves. :D És ahogy pjen mondja, a kalapálás sem olyan egyszerű. El kell vékonyítani a pengét, de úgy, hogy ne legyen hullámos. És a fenés is elég veszélyes művelet.

(#85050) pjen válasza Top cat (#85049) üzenetére


pjen
félisten

Aztán, ha minden jó még simán bele vághatod a lábadba a kaszát.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.