Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64901) Barret001 válasza Dani_kp (#64897) üzenetére


Barret001
addikt

Igen 4,2V a max,amit rá lehet engedni.De 4V felett már nagyon kicsi a nyereség,ellenben sokkal jobban elhasználódik a cella.Ezért írtam cellánként 4,1V-ot,ezt most is tartom. 1500mA töltőáram kell,ez 0,5C,mert 3000mA-os celláid vannak sorban kötve is így jön ki. Cellafeszültségeket összeadni,de a kapacitás marad a ráírt.16,4V, 1500mA áram.Erre állítsd a töltőt.

(#64902) lemmy71 válasza hegegabi80 (#64886) üzenetére


lemmy71
őstag

Aki igazán szereti a füstös ízeket és szeret grillezni, annak mindegy milyen évszak vagy idő van. Főztem én már kint szakadó hóesésben meg esőben is, tőlem akár cigánygyerekek is hullhatnak az égből én akkor is sütök főzök kint, ha ihletet kapok :DDD Nyár szakadó eső a lányom szülinapi birkapörije, most mondtam volna hogy az eső miatt nem lesz bográcsos ;] December az év utolsó zsuga partija, megspékelve egy gulyással a garázsban :) Van egy egyszerű sajátkészítésű hordozható tűzrakóm amin lehet tárcsázni és bográcsozni is és a füvednek sem lesz semmi baja. Ha érdekel akkor előszedem és csinálok egy pár képet.

(#64903) lemmy71 válasza Essejó (#64883) üzenetére


lemmy71
őstag

Köszönöm ;) Nagyon érdekel a dolog, valami hasonlót én is összedobok. Azon agyalok hogy a lapostetős kis garázsomban ahol csak szerelgetni szoktam, van egy 100 átmérőjű lyuk a plafonon, régen egy elszívó kivezetés volt ott amikor még sokat hegesztettem. Esetleg szerinted egy cirka bruttó 160 - 200 literes szmoki füstnyíllásat ott kivezethetem. Így akár télen amikor ott barkácsolok közben sülhetne a husi és még fűtene is.

(#64904) Dani_kp válasza Samus (#64899) üzenetére


Dani_kp
őstag

Köszönöm szépen a segítséget és neked is Barret001.

Akkor 16,4V és 1,5A lett beállítva töltőáramnak. Amúgy nagyon jól működik a dolog, az elektronika tölt és a gép is működik. Holnap még beépítek egy töltöttség visszajelzőt egy kapcsolóval (ugyanis ez a fajta mint kiderül, állandóan jelez).

Bedobok néhány képet is :)) .

csendélet amúgy tegnap raktam rendet asztalon és pakoltam el róla, hogy legyen hely...nos ez 24 óráig sem tartott :DDD .
kép
kép
kép

https://ingatlan.com/33821564

(#64905) hegegabi80 válasza lemmy71 (#64902) üzenetére


hegegabi80
addikt

Naná hogy nincs semmi akadály, ha eldönti az ember, akkor csinálni kell. Bográcsoztunk már mi is hóesésben, meg tárcsáztunk is.
Azok a képek érdekelnének akár itt vagy jöhet privibe is.

(#64906) Essejó válasza lemmy71 (#64903) üzenetére


Essejó
veterán

Szerintem minden további nélkül kivezetheted ott. Más.
Holnap este vendégek jönnek, és elfogyott a füstölőfám. Szóval elmentem Soroksáron a Tűzifa rengetegbe - ez a neve. Vettem egy zsák kuglivéget Tölgy Bükk vegyesen, 1000 Ft. Kocsi híján Banyatankra pakoltam és elindultam haza talpasban. Egy buszmegálló lenne, de a cucc nehéz volt hogy buszra szálljak vele. Szóval hogy ne szaporítsam a szót eltört a Banyatank egyik kereke. Megpróbáltam stoppolni, az egyik aki megállt mondta hogy segítene, de ketten vannak és csak két üléses a verda. Aztán volt két másik egyik csak rám mosolygott és meg se állt, a másik az meg csak vissza intett, de miért a bal kéz középső ujjával, nem is értem. Aztán kijöttek az egyik házból mondván húzzak már innen a francba mert nem szeretik itt az utcán ácsorgó embereket, mert sok a betörés erre. Mondtam neki, hogy azon vagyok, és ha segít akkor már itt sem vagyok. Én megfogom az egyik felét ő meg a másikat! Erre: Még mit nem képzelek? :D És otthagyott azzal hogy figyelnek rám. Szóval szobroztam ott bő másfél órát amikor is jött egy platós kis teherautó, asszem aszfaltozó szakmunkások voltak, legalább is a platón lévő szerszámok alapján erre következtettem. Intettem megálltak, odaléptem és elmondtam a problémám, mondták, hogy elvileg erőst sietnek az M0-ra, de végül is miért ne, mondtam, hogy nem kívánom ám ingyen. Kiszálltak felrakták a zsákot, volt bő 60 kg, elvittek , levették a zsákot, és amikor akartam adni 2000 Ft-ot akkor közölték, hogy nem tartozom semmivel, és nagyon szívesen majd távoztak.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#64907) lemmy71 válasza Essejó (#64906) üzenetére


lemmy71
őstag

Jó kis sztori, de az a lényeg hogy haza értél épségben ;) A füstöléshez visszatérve, azt látom hogy nagyon sokan bükk fát használnak. Neked mi a véleményed, a különböző fákkal kapcsolatban, nagy az ízbeli eltérés, esetleg bizonyos húsok más más fát igényelnek?

(#64908) imibogyo válasza Precorus (#64900) üzenetére


imibogyo
veterán

Nekem csak ott bukik ez meg, hogy maga az angol nyelv is smoker-nek, tehát füstölőnek hívja mind a kettőt (esetleg a "sima" füstölőt "smoker tower"-nek, vagy "smoker house"-nak de arra is sok helyen csak smoker-ként hivatkoznak). Ezek szerint ők maguk sem tudják, hogy kellene hívni? Számomra amíg a füst "végzi a munkát", addig az füstölés. Az, hogy most ez gyors vagy lassú, hogy azonnali fogyasztásra vagy tartósításra, hogy faszénen, fűrészporon, forgácson vagy tűzifán készül már mindegy az én szememben. Persze lehet, hogy épp ez a rossz logika, de ez van... ;)

Aki nincs tisztában hogy mi az a BBQ, annak el kell magyarázni az egészet.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy mi az eszköz a kezedben és minek hívod. Aki nem tudja mi az a BBQ, az nem fogja tudni füstölővel, meg "smoker"-rel sem.

Vagy fordítva: Próbáld meg egy usáknak elmagyarázni, hogy itthon hetekik füstölöd a bacon-t...
Az "usákok" szerintem tökéletesen tisztában vannak az efféle füstöléssel, mint eljárással, nem hiszem, hogy el kellene nekik magyarázni, csak épp ezt ők "cold smoke" eljárásnak hívják, ami szalonnánál akár 2 hét (napi több órás füstöléssel) sonkáknál pedig akár 2-6 hét is lehet... :K

(#64909) Essejó válasza lemmy71 (#64907) üzenetére


Essejó
veterán

Az elmúlt időszakban én is csak bükköt használtam, de most csak vegyesen jött össze az egy zsák (bükk és tölgy) A tölgyet eddig csak kolbász füstölésre használtam, de jó lesz a bbq-hoz is.
Nem mondanám, hogy igényelnek, de ha módodban áll különféle gyümölcsfához hozzájutni (alma, körte, eper, cseresznye, meggy, birs, szilva, szőlő tőke, boroshordó donga, naspolya, etc...) akkor próbáld ki. Viszont ha a fa forrása a hazai gyümölcsös kertekből származik akkor kérgezd le, mert az évek alatt ráfújt permetezőszer maradványok elfüstölése nem egészséges.
Viszont a teljes füstölést ne gyümölcsfával végezd, legyen egy alapfa amihez csak adogatsz némi gyümölcsfát, túl intenzív lenne végig gyümölcsfával füstölni.
Egyébként is kb az első óra amikor a füstölt íz kialakul. Bár pl van aki az offset szmókert csak fával fűti végig.
Viszont a fa minimum légszáraz kell legyen.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#64910) lemmy71 válasza Essejó (#64909) üzenetére


lemmy71
őstag

Értem és köszönöm a fákkal kapcsolatos észrevételed, de szerintem én az első körben szárított bükkel próbálkozom, ahhoz könnyedén hozzá tudok jutni. Nyitottam egy topicot, szerintem lesz érdeklődő, sok az éhes és a lelkes emberke ;] Egy kis kitartással és némi kézügyességgel sokan tudnának aprópénzért építeni maguknak megfelelő főző-sütő "cuccokat".
Ide várom a lelkes fórumozókat Kerti grill és bográcsozó házilag

(#64911) Essejó válasza lemmy71 (#64907) üzenetére


Essejó
veterán

BBQ idő és hőmérséklet táblázat

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#64912) pjen válasza Essejó (#64906) üzenetére


pjen
félisten

Ezt azért nem értem,mi az,hogy húzzál a francba.Az utca mindenkié,semmivel nincs több joga ott neki,mint Neked.Mért nem Mondtad,ha nem hagy békén rendőrt hívsz.

(#64913) imibogyo válasza Essejó (#64906) üzenetére


imibogyo
veterán

Mondjuk ez azért durva. Én simán elküldtem volna őket a fenébe. Ahogy már írták is, az utca közterület. Ha nem tetszik, akkor álljon be segíteni, vagy hagyjon békén és foglalkozzon a saját dolgával.

Írtam még ide egy kis regényt sok-sok (sajnos) személyes itthoni és külföldi példával is (az általam - mint fogalom - egyébként utált) "tipikus magyar mentalitás" témakörben, de meggondoltam magam. Majd egy esetleges "Barkács-topik-sütögetés" alkalmával a tűz körül el lehet erről beszélgetni... :B

(#64914) Precorus válasza imibogyo (#64908) üzenetére


Precorus
tag

Nem baj ha más véleményen vagyunk, ettől színes a világ :R
Szerintem az utolsó bekezdésed a kulcs: ami nekünk pontosan a "füstölés" szavunk, az nekik "cold-smoking".
Nagyon sok ilyen helyzet van, amikor nem fedik egymást. Azért írtam, hogy magára a pontos eljárásra, nekünk nincs szavunk, a füstölést máshogy használjuk.
Igazából a szmókerre akadtam ki....ez így sehogyan semelyiket sem jelenti, ugyanis nem pontosan így ejtik. Szóval ha azt mondja hogy füstölő, azzal kibékülök. Vagy hogy amerikai füstölőt építek. De a smókerrel így két szó ( :DDD ) közé ült. Szerintem. Csak egy észrevétel volt, azért is raktam offba. De azért örülök ha beszélgetünk róla egy jót :K
Egyébként én voltam konyhán(camp leaders), mi nem-füstölt bacon-t sütöttünk mindig. És ugye ők ezt ropogósra sütik, én ezt itthon sosem láttam.

(#64906) Essejó: Rengeteg idióta van. Sajnos ahogy olvastam, meg sem lepődtem... :((( :(

Könyvtár == Old-school Netflix

(#64915) imibogyo válasza Precorus (#64914) üzenetére


imibogyo
veterán

Nem baj ha más véleményen vagyunk, ettől színes a világ.
Így van. Én is így gondolom. Azért is írtam mindenhova én is, hogy szerintem, nekem, számomra stb... Én tiszteletben tartom más véleményét, de egy egészséges kis "nézőpont-ütköztetésre" mindig nyitott vagyok. Kajálni meg szeretek, tehát pláne nyitott vagyok ilyen témákra is. :P

Bár őszinte leszek, azon kívül, hogy otthon a grill, racklett stb. az "én asztalom", azon kívül se sütni, se főzni nem igazán tudok és nem is szeretek. De a szabadtéri dolgokat nagyon szeretem készíteni is, talán azért mert közben tüzeskedhetek is, mint egy kisgyerek. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#64916) Precorus válasza imibogyo (#64915) üzenetére


Precorus
tag

Akkor egyetértünk, hogy ebben nem értünk egyet :C
Notessék, kicsit tán piromán vagy? :C
Én imádok főzni. Állítólag megy is. Szakácsnak viszont nem mennék, sz..pás a reggel 4kori kelés, 12 órázás..... :W

Könyvtár == Old-school Netflix

(#64917) imibogyo válasza Precorus (#64916) üzenetére


imibogyo
veterán

Tegnap akkora tüzet raktam, hogy 3 méterről felperzselődtek a karomon a szőrszálak... ;] :P

(#64918) Precorus válasza imibogyo (#64917) üzenetére


Precorus
tag

Aham. Értem mit akarsz mondani :Y :DDD

Könyvtár == Old-school Netflix

(#64919) Saccco


Saccco
nagyúr

Megszívtam egy foszfát szűrővel... kis híján úszó katasztrófát csinált...
Felül a menet mellett folyamatosan jött belőle a víz. Természetesen, amikor felszereltem még nem volt ilyen gondja. Most viszont bármennyire is próbáltam meghúzni, mindig eresztett. Még tömítővel sem sikerült megoldani.

[link]

FHPRA2

Van ebből értelmes alternatíva? :F

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#64920) Barret001 válasza Saccco (#64919) üzenetére


Barret001
addikt

Gumi O gyűrű? Mienk úgy tömít. Meg sem kell erősen húzni.

(#64921) Saccco válasza Barret001 (#64920) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ott kellene neki, de nem jó. Fogóval is megpróbáltam összehúzni, de úgy is ereszt.

-------------
Esetleg BWT Polymos?

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#64922) Barret001 válasza Saccco (#64921) üzenetére


Barret001
addikt

Ha a vízcső vége szép síma,elég hosszú a menet rajta,akkor kézzel összehúzva jónak kell lennie! Nem a meghúzással van ott a gond. Próbáld meg dupla O gyűrűvel.

[ Szerkesztve ]

(#64923) Saccco válasza Barret001 (#64922) üzenetére


Saccco
nagyúr

A jelölt részen ereszt:

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#64924) imibogyo válasza Saccco (#64923) üzenetére


imibogyo
veterán

Dupla O-gyűrűt neki... Addig a pontig fel sem szabadna jönni a víznek. Nekem a "sima" vízszűrő esetén sincs egy darab O-gyűrűvel bajom pedig nem egy precíz jószág (és felénk az 5 bar nyomás sem ritka). Az igaz, hogy ezt az egy darabot nekem is cserélnem kellett, mert "töredezett" volt már ahogy a boltból hazavittem. És nem kell, sőt nem szabad erősen meghúzni összeszereléskor (mármint vízpumpafogóval, vagy ilyesmivel) a guminak zárnia kell egy erősebb kézzel összecsavarástól is. :K

(#64925) do3om válasza Saccco (#64923) üzenetére


do3om
addikt

Elrepedt a pohár, nézd meg jobban leszedve.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#64926) emre


emre
veterán

Beteszem ide is hátha :)

Van egy felesleges 80 literes gázbojlerem, és arra gondoltam valahogy megpróbálom bekötni indirekt tárolónak a kombi kazán mellé a HMV körre hogy a mosdó-fürdő víz hőingadozását kiküszöböljem, és ne kelljen várni a felfűtésre. A bojler hőérzékelője egy szivattyút kapcsolna ami imitálná a fogyasztás és ekkor lépne működésbe a kazán, ami egy megadott hőmérsékletre fűtene, aztán lekapcsolna a keringetés. Elektromos indirekt tárolót nem akarok, mert feleslegesnek tartok még egy fogyasztót a rendszerben.

Csinált vagy látott valaki hasonlót? Érdekelne tapasztalat, vélemény.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#64927) #33253120 válasza emre (#64926) üzenetére


#33253120
törölt tag

A Hajdúnak van ilyene, azt nézegesd ötletadónak.
[link]

(#64928) emre válasza #33253120 (#64927) üzenetére


emre
veterán

Én hőcserélő nélkül szeretném megoldani. :D
De attól tartok többet kellene motoros szelepekre költenem mint amennyibe egy új tartály kerülne. :DDD

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#64929) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Sziasztok!

Kérdés: Ha egy alu cuccba a menet már olyan gatya hogy új menetet se tudok bele vágni csak úgy hogyha nagyobb lesz a csavar (de ezt nem akarom), akkor van valami cucc amit belerakok, megköt, és újra csinálhatok neki menetet?

(#64930) pjen válasza B-L-A-C-K (#64929) üzenetére


pjen
félisten

Diamant aluminium+herter.

(#64931) B-L-A-C-K válasza pjen (#64930) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Köszi, a ragasztó az megvan, de a herter az mi?

(#64932) salaud válasza B-L-A-C-K (#64931) üzenetére


salaud
aktív tag

Fórumtárs szerintem a menetjavító betétre gondolt.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#64933) B-L-A-C-K válasza salaud (#64932) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Így már tiszta, köszi.

(#64934) pjen válasza B-L-A-C-K (#64931) üzenetére


pjen
félisten

Bocs,az edző,a folyadék,egyik komponens.Az alu port és a folyadékot össze kevered,úgy emlékszem 4/1 arányban,kitöltöd a lyukat.24 óra múlva magméretre kifúrod és menetet vágsz bele.

[ Szerkesztve ]

(#64935) B-L-A-C-K válasza pjen (#64934) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

:R

(#64936) Essejó válasza Saccco (#64919) üzenetére


Essejó
veterán

Zöld Gumiám paszta? Megkened a menetet össze csavarod vársz 10 percet és hajrá. Vagy egyből ráadod a vizet, végül is a nedvesség hatására vulkanizálódik.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#64937) Satyricon


Satyricon
addikt

Sziasztok

Egyik haveromnak van egy prémium minőségű ventilátora, ami egyik pillanatról a másikra megállt, az óta pedig gép indításkor megmozdul, de nem akar elindulni. Akadni nem akad, nem szorul sehol, semmi kattogás, se semmi, ugyanúgy viselkedik, mint bármely más működő társa. Kb 1,5 éves a venti, de emiatt nem akarja az egész cpu hűtőt lecserélni, meg gariba küldeni. Ventit cseréltünk rajta, de ő ragaszkodna ahhoz a típushoz, mert nagyon elegáns, és szolídan világít. A kérdésem az lenne, hogy mit lehet tenni ilyenkor a ventilátorral, illetve mi szokott ilyenkor lenni a hibajelenség? Szétszedni egyelőre nem akarom, mert ha netán sikerülne elhárítani a hibát, akkor nagy rá az esély, hogy hangosabb lesz a ventilátor. Vagy lehet elég lenne neki egy kis kontakt spray? Bár piszkosnak egyáltalán nem mondanám.

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#64938) Barret001 válasza Satyricon (#64937) üzenetére


Barret001
addikt

Ha másik gépben sem megy,akkor elromlott.Elszállt az elektronikájában valami. Nem érdemes kinlódni vele,újat kell venni.

(#64939) Essejó válasza Barret001 (#64938) üzenetére


Essejó
veterán

De még garanciális, csak nem akarják garanciába küldeni, hanem itt kérdezik, hogy mit lehet tenni. :(
Erre inkább nem mondok semmit mert még egy kóbor modi azt mondja, hogy ejnye bejnye... :DDD

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#64940) Ribi válasza Satyricon (#64937) üzenetére


Ribi
nagyúr

Elég sokféle világítós venti van, esetleg ha mondasz márkát és típust akkor tudunk javasolni olyat vagy hasonlót. Általában olyan venti van ezeken amit magában is lehet kapni.

(#64941) Nikaré


Nikaré
őstag

Hi!
Egy fiók megerősítésén agyalok mert az alja és a keret eltávolodik egymástól. Főleg az elejéről van szó, gondolom a húzó erő miatt, ami egyébként nem hiszem, hogy tönkretette mert akkor a többi fióknál is ugyan ez lenne. Van jó bevált módszer? (Nem vagyok asztalos :) )
Amin agyaltam, hogy ragasztóval megküldöm a nútolást és bele nyomom a lapot.

(#64942) Samus válasza Nikaré (#64941) üzenetére


Samus
addikt

Faragasztó egy jól bevált módszer ilyen esetre. Ha nincs, akkor valami sűrűbb. Palmatex például.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#64943) Nikaré válasza Samus (#64942) üzenetére


Nikaré
őstag

Ez lesz. THX

(#64944) -ZeeZee-


-ZeeZee-
senior tag

Ötleteket szeretnék kérni, bár az ontopik megoldást (zöld-sárga szigszalaggal való rögzítést) kihagynám. ;)

Nappaliba be kellett húznom 2db UTP (1 patch, 1 fali) kábelt, ami a régi koax helyére került. A padláson keresztül érkezett a kábel, a régi koaxos aljzat helyére. Valami ilyesmi volt.
Létezik olyan "vak aljzat", amit ennek a helyére be tudnék tenni és ki tudom vezetni a 2 UTP kábelt? Persze van bonyolítás is... Az aljzaton belül felülről érkezik gégecsőben, majd a falon kívül is az aljzat felett kell elvezetnem. Tudom, hogy létezik UTP fali aljzat, de sajnos már több, mint 6000 Ft 1 db. Olcsóbb megoldás jobb lenne.

Előre is köszönöm. :R

(#64945) Krogoth válasza -ZeeZee- (#64944) üzenetére


Krogoth
senior tag

Amennyiben nem ragaszkodsz a süllyesztett változathoz 1000 forinttól már vannak.UTP Cat5e fali aljzat, 2-es

Lyukba meg nyomsz egy kis gipszet és meg van oldva. Vagy csak leragasztod ducktape-el :D

[ Szerkesztve ]

(#64946) macilaci78 válasza -ZeeZee- (#64944) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én legutóbb 4 éve rendeltem e-bay-ről süllyesztett RJ45 aljzatot, duplát, kb 800 Ft volt darabja. Most csak olyanokat látok külföldi oldalakon, amiket nem tudom, lehet-e rögzíteni az itthon megszokott fali dobozokba. Nem körömmel kapaszkodik, hanem a dobozhoz van csavarozva. Lehet hozzá venni négyzet alakú dobozt, de ahhoz vésni kell a falat.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#64947) -ZeeZee- válasza Krogoth (#64945) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Köszönöm, de lehet, hogy félreérthető voltam. A kábeleket nem szeretném megszakítani, hanem ahogy lejönnek mennek be egy kábelcsatornába és 6 méter után egy szekrény mögött van a kiépített vége a kábeleknek.

(#64948) Inhouse válasza -ZeeZee- (#64947) üzenetére


Inhouse
őstag

Akkor tényleg túlbonyolítod. Kell egy dobozfedél, amit megfaragsz a két kábelnek. Ha csavaros, akkor felcsavarozod, ha nincs a dobozban csavarhely, akkor FBS a fedél fülére, benyomod és ott tartod, amíg meghúz.

Üdv Inhouse

(#64949) macilaci78 válasza -ZeeZee- (#64947) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Esetleg a kábelvégekről a csatlakozót levágod, így elég csak a kábelnek egy 6-os, vagy 8-as lyuk a vakfedélen és majd krimpelsz rá új csatlakozókat.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#64950) -ZeeZee- válasza Inhouse (#64948) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

+ macilaci78

:W Hogy én mekkora ökör vagyok... Tudtam, hogy csak kérdeznem kell. Ez tényleg olcsó és kivitelezhető is. Sajnos a doboz nem csavaros, de megoldom.

Köszönöm még egyszer. :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.